Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Daan Eijmans
Bas Braaksma
Guusje 't Hart
Inge Leijtens
Jeugd
Mei
21

Rabobank EF Toernooi 2019

Zaterdag 22 juni is het zover, het EF-Toernooi vindt weer plaats op Xenios! Een superleuk toernooi voor alle E en F leden. We spelen met speciaal gemaakte teams; jongens en meisjes door elkaar. Je kan je dus individueel opgeven.

Het F-toernooi (spelende én trainende F-jes) is van 9:00 tot 13:00, het E-toernooi is van 13:00 tot 17:00.
Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 5 juni . De kosten voor het toernooi bedragen EUR 5,- per kind. Dit kan je op de dag zelf CASH bij de teambegeleider betalen.
Aanmelden kan hier: Rabobank EF Toernooi
Een toernooi kan niet doorgaan zonder begeleiders en scheidsrechters. We zijn dus op zoek naar vri

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
21

Deel 8 XENIOS ACADEMY: "Schijnpasseren door Hans Berkvens"

Gaaf paseeren? Hans legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Toernooien
Mei
20

2e Pinksterdag: Rabobank Familietoernooi

Kom jij verkleed als Mowgli, Kaa of Balou de ijsbeer. Schuilt in jou een Tarzan of Jane … Alles is geoorloofd. Heb je gewoon zin om een dagje ontzettend veel plezier te maken met je familie, vrienden en teamgenoten op en naast het hockeyveld?
Kom dan naar de leukste dag van het jaar op Xenios!
Ter gelegenheid van het 60 jarig club-bestaan organiseren we dit jaar samen tezamen met de Lustrum Commissie:
het RABOBANK FAMILIE TOERNOOI
2 e Pinksterdag 10 juni

va 11:30 tot omstreeks 17:00 Hockeyen
aansluitend BBQ tot uiterlijk 20:00.
Naast hockeyen is er nog veel meer te doen. Dus ook de niet-hockeyers komen volop aan hun trek

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
17

Senioren Lustrumfeest!

Xenios is 60 jaar en dat gaan we vieren met op zaterdag 29 juni het Senioren Lustrumfeest!


Om 17:00 opent het hek van Xenios voor het feest. Bij mooi weer starten we natuurlijk buiten. Het plein wordt mooi aangekleed met muziek van DJ’s en Band, een foodtruck voor diner en de nodige grijsblauwe versiering. Even iets anders dan normaal. Alle senioren, veteranen, trouwe aanhang en ouders van jeugdleden zijn welkom. Tickets zijn vanaf maandag verkrijgbaar aan de bar.
Info :
Datum : 29 juni 2019
Tijd : 17:00 - 01:00
Entree : €10,00
Diner : 17:00 - 21:00


Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
15

Summercamp Xenios: hockey & plezier

Save the date!!! Wil jij met jouw team het nieuwe seizoen goed maar vooral ook gezellig beginnen dan is het Xenios summercamp echt iets voor jou: 2 dagen met veel hockey en gezelligheid, waarbij je zelf het programma kan bepalen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
13

Zondag 2 juni Xenios clubdag!

De laatste speelronde van het jaar met veel hockey, huldiging van onze kampioenen en meer.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Deel 7 XENIOS ACADEMY: "Schijnpass door Mathilde Hoedemaker"

De schijnpass? Mathilde legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen?
Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
10

Wie helpt mee het Rabobank EF toernooi te organiseren?

Het Rabobank EF toernooi is nog steeds zoek naar ouders om mee te helpen met de organisatie.
Er hebben zich 2 mensen gemeld. Ook voor op de dag hebben we nog mensen nodig. Zonder  hulp  helaas geen EF toernooi.
 
Het Rabobank EF toernooi is op 22 juni. Het is een toernooi voor de Xenios jongste jeugd.
De kinderen worden gemixt in nieuwe teams. In de ochtend spelen teams bestaande uit F (trainend en spelende F) en in de middag uit E (6E en 8E) spelers.
 
Er is al een ervaren toernooi coordinator die ook mee helpt met organiseren.
Mocht je het leuk vinden om iets te organiseren op Xenios dat niet veel tijd kost, ma

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
9

Voorzitter sponsorcommissie gestopt, versterking gezocht

Na een intensieve periode als voorzitter van de sponsorcommissie, is René van der Meijden in die rol gestopt. René is de laatste maanden druk geweest met het binnenhalen van nieuwe sponsors voor onze club. Recent voorbeeld is de hernieuwde samenwerking met Rabobank, zie het bericht van een paar weken geleden. 

Het bestuur dankt René voor alle inspanningen van de laatste maanden. Gelukkig blijven we hem op en rond de hockeyvelden zien.

De sponsorcommissie is o.a. door het vertrek van René op zoek naar versterking. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gerben Zefrin op [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
8

Aanmelden Rabobank Familietoernooi

De Lustrumeditie van het Rabobank Familietoernooi wil je niet missen op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni van 11.30 tot 17.00 uur, met aansluitend bbq.
Naast sport- & borrelplezier voor hockeyers en niet-hockeyers is er dit jaar extra veel te doen (maar dat is een verrassing). Inschrijven kan via deze link tot 25 mei a.s.
Hockeyvaardigheden zijn zeker geen vereiste. Een positieve houding wel. Dus schrijf je nu in met een team met minimaal 8 spelende deelnemers (ouders, kinderen, vriendjes en vriendinnen van Xenios of daarbuiten - iedereen met elkaar). Meer- en niet-spelende deelnemers mag ook. Voor diegene die zich het meest in- en uitleven op het thema zijn

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
8

Verkeershinder A10 Zuid

Voorlopig ernstige verkeershinder in de weekenden door werkzaamheden rond Amsterdam Zuidas. De A10-Zuid is deels afgesloten!
In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok vijf weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekenden de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.
Lees er meer over in de de bijlage.


Meer informatie over het verkeer:  www.vananaarbeter.nl
Nieuws afbeelding
Arbitrage
Mei
8

Word nog dit jaar scheidsrechter via de online cursus!

22 juni laatste spelregelexamen van dit seizoen op Xenios!
De avond start om 19.00 met een interactieve workshop. Belangrijke regels worden toegelicht maar er is natuurlijk tijd voor jouw eigen vragen.
Om 20.15 start het examen. Nog dezelfde avond hoor je de uitslag. Rond 21.15 eindigt de bijeenkomst.
Om je op dit examen voor te bereiden krijg je toegang tot de online KNHB-spelregelcursus. Een leuke en informatieve cursus. Daarnaast krijg je ook een paar andere tools toegestuurd.
Met name ouders met jonge kinderen die volgend jaar in 11-tallen gaan spelen worden opgeroepen deze cursus te volgen.
Ben je een speler of ouder die altijd al deze cur

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Deel 6 XENIOS ACADEMY: "Sleeppush door Yannick Beekman"

De sleeppush? Yannick legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal.
Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfil m Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de sociale mediakanalen van Xenios. Volg jij ons al op Twitter , Instagram of Facebook ?

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
3

“Rabobank weer terug op de shirts van Xenios”

Rabobank en SBHC Xenios zijn een nieuw sponsorcontract aangegaan voor de komende 3 jaar. Onze voorzitter Michiel van Zutphen en Carlo Verhart, Manager Marketing & Communications Rabobank Amsterdam, konden het glas heffen op de onlangs bezegelde samenwerking. Carlo Verhart: "‘De hockeysport wordt door Rabobank breed gestimuleerd, van het Nederlands elftal tot en met de lokale hockeyvereniging. Wij vinden het een uitdaging om hockeyclubs en hun leden met elkaar te verbinden. Samen sporten bij Xenios nu en in de toekomst op de nieuwe locatie. Wij zijn trots om daar een bijdrage aan te leveren.’. Ook onze voorzitter is enthousiast: "Rabobank omarmt de hockeysport landelijk al de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
2

AB bbq

Dit jaar een speciale AB bbq omdat het ons lustrumjaar is!
Ga lekker bbq-en met je teamgenoten en je trainer/coach. Of voetbaldarts spelen. En natuurlijk wordt er voor lekkere muziek gezorgd!

Geef je snel op!

Meer informatie op de poster.
Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
1

Update: 2e ronde selectietrainingen Jeugd

Beste jeugdleden,
Vanaf woensdag 15 mei zal de 2e ronde selectietrainingen van start gaan. In de bijlage lees je hoe laat en waar je verwacht wordt.
Een aantal reguliere trainingen vervallen of worden op een ander tijdstip of veld gespeeld. Je leest er alles over in het schema dat op enkele punten is aangepast ten op zichte van eerdere schema's.
We wensen iedereen veel succes!
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
29

Zomerhockey voor Jongste Jeugd op Xenios!

Zomerhockey voor Jongste Jeugd op Xenios!
Wat is er leuker dan gewoon door hockeyen na het einde van de competitie!? Net zoals de afgelopen seizoenen zal er voor de Jongste Jeugd weer Zomerhockey plaatsvinden op de velden van Xenios, in samenwerking met Klaver Kinderhockey.

Lekker wedstrijdjes spelen met en tegen vriendjes of vriendinnetjes in een echte Zomercompetitie! We gaan oefenen met de formatie (3-tal, 6-tal, 8-tal en misschien wel 11-tal) waar je komend seizoen (2019-2020) in komt te spelen. We hebben elke week aandacht voor diverse tactische hockey-elementen. Kortom, leuk en leerzaam.

De wedstrijdjes zullen begeleid worden door Jongste

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
28

Xenioten Bas en Sven geselecteerd voor Opleidingsteam NED B


Bas van der Hoeven en Sven Suur (beiden Xenios JC1) zijn door de KNHB uitgenodigd voor de selectiedagen Opleidingsteam Jongens B! Nadat ze vandaag voor het team district Noord-Holland op Amsterdam twee wedstrijden speelden (en wonnen) tegen Midden-Nederland en Noord-Nederland. Een knappe prestatie! Te meer omdat beide heren pas sinds de winterstop deel uitmaken van het team Noord-Holland. Hun kwaliteiten zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven.  Gefeliciteerd toppers! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
27

Deel 5 XENIOS ACADEMY: "Scoop door Bente Top"

De scoop? Bente legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
19

Deel 4 XENIOS ACADEMY: "De backhandslag door Niels Brouwer"


De backhandslag? NIels legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
11

Deel 3 XENIOS ACADEMY: "De tip in door Loïs Schopman"

De tip in? Loïs legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
7

Velden

Nadat de afgelopen maanden grond is afgevoerd, een water- en elektra-infrastructuur is aangelegd, zijn nu eindelijk de velden zichtbaar. De ondergronden zijn gelegd en het hekwerk en de dug-outs staan er grotendeels. Dankzij de zachte winter is hierbij amper vertraging opgelopen.
Er is een ondergrondse wateropslag van bijna 200 m3. Deze wordt gevuld door het drainagesysteem van de velden waardoor er geen water uit de omringende sloten gepompt hoeft te worden. Dit is beter voor de waterhuishouding van het terrein. Regenwater bevat bovendien minder algen – wat het veld ten goede komt.
Inmiddels is gestart met de aanleg van de ET-layer (voor de liefhebbers: de E staat v

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
7

Kennismaken met de voorzitter

Michiel van Zutphen. De nieuwe voorzitter van Xenios. Getrouwd, 4 kinderen. Advocaat en plaatsvervangend rechter. Hoe weet hij het allemaal te combineren en wie is hij?
1. Hoe zijn de eerste maanden als voorzitter bevallen?
Ik vind het een mooie functie. Hartstikke leuk om te doen en samen te werken met zoveel enthousiaste vrijwilligers. Ik ben heel blij met de gekozen constructie. Ik ben de eerste paar maanden ingewerkt door Arjen Keppel. Heel prettig dat een oud-voorzitter als interimmer mij wegwijs heeft gemaakt. Arjen kent natuurlijk veel meer mensen binnen de club. Dat heeft heel goed gewerkt, om eerst een tijdje rustig te kunnen opereren. In december is de f

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
31

Deel 1 XENIOS ACADEMY: "aangeven strafcorner door Nikki Hoogendam"

Perfect een strafcorner aangeven: waar leg je de bal? Hoe ga je staan? Nikki legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! 
Powered by Stickfilm , creative video agency.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
10

Startsein lustrumactiviteiten

Vanmiddag is in het clubhuis door de Lustrumcommissie het startsein gegeven voor de te verwachten lustrumactiviteiten.

Dit is de eerste aankondiging van het programma.

Mochten jullie de Lustrumcommissie willen helpen met de komende activiteiten of vragen hebben, laat ‘t ons weten via [email protected]

Lustrum groet,
Lustrumcommissie


Lees hieronder de: 

Nieuws afbeelding