Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Verslagen

21 mei Heren 1
21 mei Dames 1
14 mei Dames 1
14 mei Heren 1
13 mei Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Inge Leijtens
Daan Eijmans
Guusje 't Hart
Bas Braaksma
Algemeen
Apr
21

Reminder: Opzeggen voor 1 mei!

Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vóór 1 mei van het lopende seizoen (2017) te doen.


Mededelingen aan coach, trainer of aanvoerder zijn natuurlijk wenselijk, maar worden niet aanvaard als officiële opzegging. Officiële opzegging is alleen mogelijk middels een mail aan de ledenadministratie:  [email protected] .
 
Wordt de opzegging ná 1 mei 2017 door ons ontvangen dan wordt het lidmaatschap pas per 30-06-2018 beëindigd.
 
De opzegging wordt altijd per e-mail bevestigd, dit is tevens het bewijs van opzegging. Indien geen bevestiging is ontvangen, is dus niet opgezegd.

Nieuws afbeelding
App
Apr
17

Ook weer zin om te hockeyen?

Waarschijnlijk loopt u alweer een tijdje rond op Xenios omdat uw zoon of dochter lid is. Wij horen van veel ouders dat zij zelf ook gehockeyd hebben en graag weer eens in teamverband zouden uitkomen. In deze mail vindt u een flyer waarin Heren Veteranen A en Dames Masters A u uitnodigen kennis te maken met hun teams. Zij trainen op resp woensdag en donderdagavond.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
13

Meivakantie van 22 april t/m 30 april geen trainen

In de officiele meivakantie week van maandag 24 april tot en met 28 april is er geen trainen op Xenios.

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
11

Verslag Baarn - Dames 1

Na de belangrijke winst van vorige week tegen Bennebroek speelden we dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen Alliance D1. We hebben de afspraak, als we verliezen, dan doen we dat in een oefenpotje. Daar hebben we het dus verder niet meer over. We vertrokken op deze zonnige ochtend vroeg naar Baarn, in het mooie Gooi. 
Nou, komt ie: De voorbereiding op het veld was nog niet heel scherp en we waren een beetje sloom door het felle zonnetje. Na het eerste fluitsignaal hadden we wat moeite om op gang te komen. Maar gelukkig werd er een strafcorner gecreëerd en deze werd keihard op de plank geslagen door Osse. We waren wakker. We hebben blijkbaar niet voor niets de strafcorner uitge

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
11

Verslag Myra - Heren 1

Uit tegen koploper Myra waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot hockey van te maken. Het was schitterend weer, Bart Scheulderman was wederom aanwezig om alles vast te leggen ( http://www.hockeyfoto.nu/clubs/xenios/fotos/h1-20170409/ ), er was veel Xenios publiek (Bedankt!) en de Xenios Ultras zorgden met spandoeken en vlaggen voor een geweldige sfeer!

We begonnen sterk en Myra wist even niet waar ze het zoeken moesten. Onze druk stond goed en vanuit het middenveld en achterin konden we makkelijk onze spitsen bereiken en door combineren tot in de cirkel van Myra.

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
4

Marc de Moor nieuwe trainer Xenios H1 voor 2017-2018

Xenios heeft na een aantal goede gesprekken overeenkomst bereikt met Marc de Moor als nieuwe trainer/coach van Xenios H1 voor het seizoen 2017-2018. Hij volgt hiermee Rob Bianchi op die na dit seizoen met pensioen gaat.
Marc en Xenios H1 hebben de ambitie uitgesproken de komende 3 jaar nog meer stappen omhoog te willen gaan maken. Marc zal in de komende periode op zoek gaan naar een assistent en zal daarnaast in ieder geval geassisteerd worden door Maarten Stenvers.

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
3

Verslag Heren 1 - VVV

Na het gelijke spel van vorige week en de uitnederlaag tegen VVV in de eerste seizoenshelft waren we erop gebrand thuis tegen VVV een mooi resultaat te halen. Nadat de dames het goede voorbeeld hadden gegeven dachten wij te kunnen starten, maar de voorbereiding liep even anders dan normaal. Door kapotte sproeiers werd uitgeweken naar veld 1 en na een indrukwekkende minuut stilte voor Paul Kuiper kon de wedstrijd beginnen. Met veel publiek (Bedankt!) en mooi weer werd het een spannende wedstrijd die door Bart Scheulderman in een serie schitterende foto’s is vastgelegd, http://www.hockeyfoto.nu/club

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
3

Verslag Dames 1 - Bennebroek

De dag was aangebroken waar wij als team naartoe hadden geleefd. Het was een stralende dag en we hadden er veel zin in. De sfeer in de kleedkamer was goed. De muziek knalde uit de box en iedereen was klaar om een knallende pot te spelen tegen Bennebroek dames 1. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bennebroek stond namelijk maar twee punten onder ons. Na een goede bespreking in de kleedkamer gingen we het veld op. Fanatiek begonnen we met warmlopen en inspelen. De klok tikte en het was al snel kwart voor een. Na een indrukwekkende minuut stilte waren we meteen gefocust.
Het fluitsignaal ging en meteen gingen we ervoor. Beide ploegen vechtend voor het eerste doelpunt. In de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
3

Klaver kampen op Xenios

Koningskamp
Heb je ook zo’n zin om in de meivakantie lekker buiten te spelen en de gaafste trucs te leren? Klaver Kinderhockey organiseert dit jaar het Koningskamp! 24, 25 & 26 april op hockeyclub Xenios, leeftijd 4 t/m 10 jaar. Schrijf je snel in! Het belooft weer een stick gezellig kamp te worden!
Meer info op https://www.kinderhockey.nl/kampenTophockeykamp
Dit jaar organiseren we voor het eerst een tophockeykamp voor de D en C leeftijden. De trainingen worden gegeven door international Christiaan Collot d'Escury.
Heb jij het in je om een tophockeyer te worden? Kom naar ons kamp, ga de uitdaging aan en kom er ac

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
31

Wedstrijdfolder 2 april 2017

Het zal dit weekend een sober hockeyweekend worden in verband met het overlijden van vrijwilliger en hockeyvader Paul Kuiper. Voor de thuiswedstrijden van alle seniorenteams zal er een minuut stilte in acht worden genomen.

Daarna zullen Dames en Heren 1 de knop om moeten zetten, want er staan belangrijke wedstrijden op het programma. Dames 1 neemt het op tegen Bennebroek, een directe concurrent in de strijd voor promotie. Heren 1 heeft iets recht te zetten tegen VVV en wil graag willen om ook mee te blijven doen voor promotie. Ook andere teams waaronder Dames 2 en Heren 2 strijden voor promotie. Hopelijk zetten deze teams dit weekend een belangrijke stap. 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
30

Mini's van de Week

Deze week zijn er twee Mini's van de Week!
Tijana deVeer  van M6E6 is te gast bij Xenios Dames 1 - MHC Bennebroek D1 om 12.45 uur en David van den Hof  van J6E6 is te gast bij Xenios Heren 1 - Hockeyclub VVV H1 om 14.45
Wij wensen Tijana en David veel plezier toe!

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Maa
30

Start Stroopwafelactie DEF-jeugd

Dit jaar organiseren we weer een Stroopwafelactie voor de DEF-jeugd.

Vorig jaar was de opbrengst € 3.600!! Door de jeugd, voor de jeugd. Alle DEF-leden krijgen uiterlijk woensdag van hun eigen trainer een deelnameformulier. Hierop staat de actie omschreven en wat de leden kunnen doen om hier weer een succes van te maken. De formulieren staan allemaal persoonlijk op naam.
 
We hebben bijzondere prijzen voor de kinderen. Want de beste verkoper of verkoopster maar óók het best presterende team gaan naar een wedstrijd op het EK 2017 in het Wagener Stadion! En natuurlijk is er ook een kaartje voor de trainer

Nieuws afbeelding
Bestuur
Maa
29

Kennisgeving overlijden Paul Kuiper

Met verslagenheid hebben wij het bericht ontvangen van het overlijden van Paul Kuiper. Paul is op maandag 27 maart 2017 in het bijzijn van zijn kinderen en vrouw overleden.
Paul heeft zich vele jaren intensief ingezet als vrijwilliger in het beheer van de keepersmaterialen. Hij was ook altijd langs de lijn te vinden als zijn kinderen Matthijs (Jongens B1) en Juliette (Dames Jong 3) aan het hockeyen waren. Paul is afgelopen zaterdag getroffen door een hersenbloeding tijdens de wedstrijd van zijn zoon Matthijs op Bloemendaal.
Het bestuur van Xenios wenst zijn nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verschrikkelijke verlies. Wij zullen Marjolein, Juliet

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
27

Xenios maakt streethockey mogelijk


Xenios is een samenwerkingsverband aangegaan met Stadsdeel NieuwWest en de KNHB onder de naam Urban Hockey met als insteek meer kinderen aan het sporten te krijgen. Twee keer per week wordt op de Cruyff Courts in het Botteskerkpark (Osdorp) en op het Mondriaanplein (Slotervaart) hockey training gegeven door onder andere Xenios-trainer Hidde van Huystee. In aanloop naar het EK hockey dat in 2017 in Amsterdam wordt gehouden, zal Urban Hockey op verschillende pleintjes door heel Amsterdam uitgerold gaan worden. Oud International, Maartje Scheepstra, is aangetrokken door het Sportstimuleringsfonds van de gemeente Amsterdam om dit te org

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
27

EK Hockey 2017

Beste leden,

Van 18 t/m 27 augustus 2017 wordt de EK Hockey 2017 voor mannen en vrouwen in het vernieuwde Wagener Stadion in Amsterdam georganiseerd.

Xenios heeft de beschikking over een groot aantal kaarten voor woensdag 23 augustus voor de verkoop aan leden.
 
De wedstrijden, die op die dag gespeeld worden, zijn oa.:
Duitsland - Polen
Spanje - België
Nederland - Oostenrijk

De kaartverkoop via Xenios start over een paar weken. Wij zitten dan als Xenios in het vak op de tribune achter het doel.
Verdere informatie volgt binnenkort.


Mvgr,
EK2017 commissie

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
27

Verslag Purmerend - Dames 1

We stapten zondagochtend in de auto met een lekker zonnetje, op naar Purmerend. Het doel was, net als vorige week, heel duidelijk. We moeten doen wat van ons wordt verwacht en dat houdt in 3 punten mee terug nemen. Maar zoals altijd in Purmerend, krijg je die punten zeker niet cadeau. We moeten keihard werken.
Vanaf minuut 1 knalden we er vol op. We duwden daarmee Purmerend terug in eigen 23-meter gebied. Doordat we ze onder druk konden zetten creëerden we  verschillende kansen. Onze spitsen maar ook middenvelders mochten aanleggen voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar helaas slaagden we er niet in de bal achter de doelvrouw van Purmerend te krijgen. Af en toe moeste

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
27

Verslag IJsseloever - Heren 1

Na de goede competitie hervatting stond afgelopen de moeilijke uitwedstrijd tegen IJsseloever op het programma. In een zonovergoten IJsselstein en met veel publiek langs de lijn werd het een spannende wedstrijd.

De start van de wedstrijd (en eigenlijk de hele eerste helft) had IJsseloever de overhand. Waar wij een beetje mat waren in onze duels, zat IJsseloever er bovenop en waar het ons maar mondjesmaat lukte druk op de defensie van IJsseloever te zette, leidde hun druk te vaak tot balverlies op onze eigen helft. Het was dan ook niet helemaal verrassend dat IJsseloever via een tip-in de score opende, 1-0. Hierna kwamen wij ook iets meer in de wedstrijd en wiste

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
25

Aangepast Rooster Selectietrainingen

In april starten we weer met de selectietrainingen voor seizoen 2017-2018. We starten dit jaar iets vroeger vanwege de Pasen en Meivakantie. 
In de bijlage tref je het rooster aan voor de eerste ronde. Per dag staan de tijden, spelers en speelsters die uitgenodigd zijn en de teams waarvoor geselecteerd wordt. Ook zie je in het schema welke trainingen door de selectietrainingen komen te vervallen.
Bekijk het schema goed en noteer de data in je agenda!
Selectiecommissie 

Nieuws afbeelding
Bestuur
Maa
24

Rookplekken aangewezen op Xenios

Naar aanleiding van verzoeken van met name de gezondheidszorg en met deze ook andere organisaties die zich sterk maken voor een rookvrije sportwereld, heeft het bestuur onlangs een enquête uitgestuurd. De uitslag van de enquête kun je nalezen in het document "Uitslag enquête roken en alcoholgebruik” (login vereist).

In reactie op de resultaten van de enquête en om de overlast van roken op onze vereniging te beperken, heeft het bestuur van Xenios besloten om met ingang van 1 april a.s. het roken op de accommodatie niet meer toe te staan met uitzondering op twee daartoe aangewezen plekken.
Aan het einde van de looppaden tussen de velden 1 en 2 en idem 2

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
24

Zomertijd de klok een uur vooruit

In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat de zomertijd weer in en de klok daardoor een 1 uur vooruit. Hou hier rekening mee want anders kom je te laat bij je wedstrijd aan!!!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
24

Steun Giro555-actie

Zoals je wellicht hebt vernomen is er onlangs een nationale Giro555-actie uitgeroepen ‘Help slachtoffers hongersnood’. Op dit moment eisen hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen in hoog tempo steeds meer levens. Giro555 bundelt haar krachten om zo snel mogelijk noodhulp te kunnen bieden.
Sport verbroedert, biedt geborgenheid en versterkt het saamhorigheidsgevoel. Daarom heeft de KNHB (leden van) verenigingen opgeroepen om de nationale Giro555-actie te ondersteunen. Xenios-leden krijgen een kans om een bijdrage te leveren. Er zullen aankomend weekend collectebussen worden geplaatst op de bar. Dus keer je spaarvarken of portemonnee om en doneer je

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
23

Xenios Loopschool is weer begonnen

Het veldseizoen is weer begonnen, dus de Xenios Loopschool ook. De trainingen vinden in dezelfde verdeling plaats als voor de winterstop. De groepen zijn samengesteld op leeftijd, waarbij de indeling soms iets is aangepast zodat teamgenootjes in dezelfde loopgroep zitten. De volgende dagen zijn gepland:

Zondag 26 maart vanaf 11.00 - 13.00 uur
Zondag 2 april vanaf 11.00 - 13.00 uur (let op training op nieuwe veld bij Sportpark Sloten-Oost)
Zondag 9 april t/m zondag 30 april geen training
Zondag 7 mei vanaf 11.00 - 13.00 uur
Zondag 14 mei vanaf 11.00-13.00 uur
Zondag 21 mei vanaf 11.00 - 13.00 uur

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
20

Verslag Heren 1 - De Terriërs

Na de competitie herstart goed te zijn begonnen moest afgelopen zondag gewonnen worden van Terriërs. Vorige week voorspelden we op deze plek al een lastige pot, ondanks dat Terriërs laatste staat, en die voorspelling bleek uit te komen.

De eerste 5 minuten waren de beste van de hele wedstrijd, we begonnen meteen scherp en creëerden veel druk op de defensie van Terriërs. Die gingen fouten maken en vanuit een handige interceptie van Oosterwaal kwam Krans links in de cirkel vrij voor de keeper. Zijn bolle kant backhand stuiterde over de keeper het doel in, maar het doelpunt telde, 1-0. Deze goal was misschien niet helemaal reglementair, het gaf de krachtsverhou

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
16

Wedstrijdfolder 19 maart 2017

Dames 1 is helaas in de eerste wedstrijd na de winterstop de koppositie kwijtgeraakt. Ze staan gelukkig nog wel op een promotieplek een hebben alles nog in eigen hand. Te beginnen aanstaande zondag thuis tegen de hekkensluiter Hoorn. Ook Heren 1 speelt thuis tegen de rode lantaarndrager. Dat wil niet zeggen dat we veel goals gaan zien zondag, want zowel Hoorn als Terriërs zijn verdedigend ingestelde ploegen.

De overige seniorenteams zijn opnieuw ingedeeld en verschillende teams hebben hun eerste potjes na de winter gewonnen. Koplopers Heren 4 en Veteranen B verdedigen zondag thuis hun nog ongeslagen status tegen respectievelijk Westerpark Heren 7 en Hoorn A. We

Nieuws afbeelding
Evenementen
Maa
14

D-Feest

Zaterdag 8 april is er weer D-Feest!
Tijd: 20.00 - 22.00 Kaartje: 5 euro (inclusief welkomstdrankje en chips)  Thema: Beach Party Intro's: 2 per lid; samen met lid naar binnen Vragen: [email protected]
Let op: Hek sluit om 20.30

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
14

Mini's van de WeekDeze week zijn er twee Mini's van de Week!
Anna Wierstra van M6E5 is te gast bij Xenios Dames 1 - Hoorn Dames 1 om 12.45 uur en Eise de Groot van J6E5 is te gast bij Xenios Heren 1 - H.V. de Terriërs H1 om 14.45
Wij wensen Anna en Eise veel plezier toe!

Nieuws afbeelding