Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Nikki Hoogendam
Julie van Grunsven
Léon Louwman
Matthijs van Gaalen
Algemeen
Apr
26

Canadese hockeyers trainen op Xenios

De komende weken zullen we ze regelmatig zien trainen op de velden van Xenios op Sportpark Sloten: spelers van het Canadese nationale hockeyteam!

De in Amsterdam wonende spelers bereiden zich voor op de Olympische Spelen. Niemand minder dan Pasha Gademan zelf trainde de heren vanochtend op Xenios. Sinds dit jaar is Pasha bondscoach van de Canadese mannen, die we in Nederland natuurlijk kennen als trainer van hoofdklasser Almere. Tijdens de Olympische Spelen treft Canada onder andere het Nederlandse team van Max Caldas.

Maar Pasha wacht eerst nog volgende week de kampioenswedstrijd met de club Rot-Weiss Köln, waar hij nu actief is. Succes Pasha!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
23

Bericht KNHB: Competities 2020-2021 per direct beëindigd

De KNHB heeft zojuist volgende bericht verstuurd aan alle hockeyclubs:

Beste hockeyer,
Hoewel de coronamaatregelen langzaam versoepeld worden, is het helaas nog steeds niet mogelijk om wedstrijden te spelen en kunnen hockeyers vanaf 27 jaar nog niet in teamverband trainen.
Volgens de routekaart en het openingsplan van de overheid is de eerstvolgende datum waarop nieuwe versoepelingen kunnen worden doorgevoerd dinsdag 11 mei 2021. Op deze routekaart ontbreekt het bovendien op de korte termijn aan het benodigde perspectief om binnen dit lopende seizoen nog competitiewedstrijden te kunnen spelen. De noodzakelijke voorbereidingstijd voor het opstarten van d

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
22

Xenios E-F Landen toernooi

In de maand april wordt op een 3-tal zaterdagochtenden op Xenios voor de jongste jeugd een landentoernooi toernooi georganiseerd. Er doen in totaal 8 F-teams, 8 E6 teams en 6 E8 teams mee en vervangt de onderlinge wedstrijden. De reguliere teams zijn voor de gelegenheid per leeftijdscategorie opnieuw ingedeeld en vertegenwoordigen ieder een hockeyland. Iedere week worden de wedstrijden opnieuw ingedeeld en bij de F & 6E worden korte wedstrijden gespeeld zodat de meeste landen in ieder geval een keer tegen elkaar hebben gespeeld. Het totaal aantal punten zal worden gebruikt voor de indeling voor de finale ochtend. 
Tijdens de 1e ochtend was het voor iedereen even zoeken

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
21

Xenios bouwt aan nieuw clubhuis op Sportpark Sloten

Onlangs werd de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe clubhuis van Xenios op Sportpark Sloten waar de club sinds 2019 gevestigd is. Michiel van Zutphen, voorzitter van de Amsterdamse club: "Verheugd en zeer tevreden met deze enorme mijlpaal”. De komende week gaat aannemer Badhoeve Bouw verder met het grondwerk en de fundering.

In 2017 werd het besluit tot verhuizing genomen tijdens een buitengewone ledenvergadering van Xenios. Het sportpark aan de Ringvaartdijk werd te klein voor de ambities van de hockeyvereniging. Een verhuizing naar Sportpark Sloten, waar Xenios al een vierde veld naast de velden aan de Ringvaartdijk in gebruik had, was een logische st

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
10

Oproep "Werkgroep Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg - NU”

Beste leden,
We zijn inmiddels maanden bezig vanuit Xenios om bij de gemeente eindelijk 2 veilige fietsroutes voor elkaar te krijgen aan weerszijden van het sportpark. De situatie op de Sloterweg blijft heel gevaarlijk, het aantal meldingen van incidenten blijft stijgen. Onlangs hebben wij de Wethouders van Amsterdam van Sport (mevr Kukenheim) en van Verkeer (dhr. De Vries) aangeschreven om tot actie te ondernemen. Het probleem heeft nu zeker hun aandacht, maar tot nu toe zijn er nog steeds geen concrete plannen om ons voorstel van alternatieve fietspaden ook daadwerkelijk te realiseren.
Wij willen de wethouders breed op de hoogte te brengen van jullie zorgen. Deze noo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
1

Vacature secretaris

De secretaris vervult een spilfunctie in het bestuur van de hockeyvereniging. Zij/hij activeert, motiveert en coördineert commissies en draagt bij aan het implementeren van het beleid van de vereniging. De secretaris is bestuurlijk sensitief en begrijpt complexe besluitvormingsprocessen in een speelveld met veel verschillende stakeholders van diverse pluimage. Zij/hij bereidt de vergaderingen voor, samen met het dagelijks bestuur.[1]
Functie-inhoud
· Draagt zorg voor het samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen en de Algemene Leden Vergaderingen;
· Draagt zorg voor effectieve en efficiënte besluitvormingsprocessen (samen met het dagelijks bestuur

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
17

Eerste paal geslagen nieuw clubhuis

Onder het toeziend oog van de architect (Blackbox Architecten), aannemer (Badhoeve Bouw), leden van de bouwcommissie, bestuursleden en enkele leden van het klusteam is vandaag de eerste paal de grond in geslagen voor het fundament van ons nieuwe clubhuis.

Maar liefst 57 betonnen palen, elk 2,5 ton zwaar en 14,5 meter lang gaan de komende dagen door de toplaag en het veen heen totdat ze stevig verankerd zitten in de stevige zandlaag op zo’n 13 meter diepte in de grond.

"Op weg naar een prachtig clubhuis” aldus onze voorzitter.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
15

Onderlinge Ladder Competitie dames gestart

Sinds afgelopen zondag gaan maar liefst 8 (Jong) Dames teams van XENIOS de strijd met elkaar aan in de Onderlinge Laddercompetitie Dames. Vele enthousiaste en blije gezichten en leuke wedstrijden op Sportpark Sloten. Helaas nog niet voor publiek toegankelijk.
Ook volgende week zondag staan ze weer op de watervelden van Xenios en gaan voor de punten. Maar natuurlijk ook voor de sportieve gezelligheid.Aanstaande zondag doet ook MA1 mee.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
9

Vraag en Antwoord corona Xenios

Vorig jaar is door de corona coördinatoren een Vraag & Antwoord document opgesteld over hoe te handelen bij een besmetting, wie je moet informeren binnen de club etc. We brengen deze graag weer onder de aandacht. 
Het document kan je via deze link raadplegen. Hierin staat ook het e-mailadres waar je een besmetting moet melden en waar je terecht kan met je vragen.
Een besmetting kan iedereen overkomen. Daar kan je in de meeste gevallen niets aan doen. Voel je niet schuldig en maak elkaar onderling geen verwijten. Het zijn bijzondere tijden voor iedereen. Maar als iedereen zich aan de regels houdt, beperken we wel zoveel mogelijk de risico’s.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
9

Onderlinge Ladder Competitie


Vanaf afgelopen week mogen ook senioren tot 27 weer trainen en onderling wedstrijden spelen. Aanstaande zondag begint voor de (meeste) damesteams de "Onderlinge Ladder Competitie”. Lekker weer wedstrijdjes spelen op ons Sportpark Sloten! De dames spelen elke zondag een wedstrijd. Je kan omhoog op de ladder als je wint, maar ook omlaag natuurlijk.
Sinds maandagavond staan de wedstrijden voor de laddercompetitie in de Xenios app, inclusief welke kleur de teams dragen. Scheidsrechters worden geregeld.
Onderlinge wedstrijden brengt natuurlijk een hoop gezelligheid met zich mee, maar als club én individueel lid dienen we ons aan de coronavoorschriften te houden

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
26

Caland hockey!

Wil jij school combineren met sport en vooral Hockey dan is het Calandlyceum de school waar je wilt zijn. Vanaf augustus 2021 start het Calandlyceum Caland Hockey!
Het Calandlyceum is één van de eerste topsporttalentscholen in Nederland en maakt al bijna 30 jaar de combinatie Topsport en Onderwijs mogelijk. Topsport Amsterdam en Ajax zijn onder andere belangrijke partners en al ruim tien jaar lang organiseert het Calandlyceum Basketball lessen onder schooltijd voor sporters met een grote motivatie, lerend vermogen en potentie voor de beoefening van de sport op een hoog niveau.
Aankomend schooljaar gaat het Calandlyceum de (topsport)structuur uitbreiden doo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Vergunning verleend voor bouw clubhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Xenios in december zijn de leden akkoord gegaan met de bouw van het nieuwe clubhuis. Direct de volgende dag is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam. Op 9 december is de vergunning verleend.
Formeel kon tot 20 januari bezwaar worden aangetekend. Er zijn een drietal bezwaarschriften ontvangen waarop het stadsdeel op korte termijn inhoudelijk zal reageren.

Het bestuur ziet de afhandeling van de bezwaren met vertrouwen tegemoet. Xenios is voornemens om de aannemer medio februari te laten starten met het bouwrijp maken van de grond.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
21

Xenios vlaggetjes en kussens van oude sponsorkleding

Vandaag zijn de Xenios vlaggetjes en kussens voor ons clubhuis geleverd. Deze zijn gemaakt van oude Xenios shirtjes door Atelier Bijzonder Amsterdams! De cliënten met een verstandelijke beperking hebben er weer hard aan gewerkt. En het is super mooi geworden! Nog even geduld en je kan ze bekijken in het clubhuis.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
19

BP College bij Hockeyclub Xenios

Al 7 jaar organiseert BP College hoogwaardige hockeyclinics en –kampen op verschillende hockeyclubs in Nederland. Deze organisator van kampen en clinic’s is opgericht door de Internationals Billy Bakker en Mirco Pruyser, met als missie: ‘’(Jonge)hockeyers de top hockey beleving bieden middels professionele activiteiten.
GOED NIEUWS! Vanaf dit jaar zijn wij in de mei- en zomervakantie ook op Hockeyclub Xenios te vinden. Tijdens onze kampen en clinics bieden wij jou de top hockey beleving. Hockey je nou in MD5 of in JC1, wij geven jou de optimale beleving. Je traint in groepjes ingedeeld op niveau en leeftijd dus de BP Top Trainers kunnen jou altijd op jouw eigen niveau trainen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
8

Artikel Hockey.nl: Youngstars: 10 brandende vragen aan Chip Visscher (15)

In de rubriek Youngstars geeft Hockey.nl de talenten van Nederlands A en B een plek in de spotlights. Wie zijn ze en waar zien ze zichzelf over tien jaar? Deze week Chip Visscher (15), speler bij Xenios Jongens B1 en Nederlands B.
Lees hier het artikel.
Fotocredits: Callum Weijde - Sunset Pictures

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
17

Voortgang projectgroep “Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”

Voortgang projectgroep "Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”
Drie weken terug hebben wij gemeld dat wij een projectgroep hebben opgericht met als doel verbeteringen gerealiseerd te krijgen voor veiligheid van onze (jeugdige) fietsers op en rond de Sloterweg. Inmiddels is er weer een hoop gebeurd en wij willen graag de Xenios leden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte brengen.
Reacties van leden op de online enquête: bevestiging beeld dat Sloterweg gevaarlijk is.
Binnen een week hebben wij 45 uitgebreide reacties gekregen die het beeld bevestigen dat de Sloterweg een ramp is voor fietsers: bijna-ongelukken met kinderen en fietsers die van de weg ge

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
16

Corona-update: verdere aanscherping maatregelen

Op de site van de KNHB lezen we het volgende:

Met ingang van dinsdag 15 december is Nederland in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan.

Voor buitensport gelden de volgende regels: • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen. • Senioren mogen alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen. • Topsporters mogen wel tr

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
14

Artikel Telegraaf: "Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt"

In De Telegraaf van donderdag 10 december verscheen dit artikel over het plan Autoluw Sloten en Nieuw Sloten. Aan het woord komen onder anderen bestuurslid M'barek Ben Addi en de Xeniosouders Rick Veltman en Janita Kieft."
Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt

Wie over de Sloterweg fietst, weet niet beter dan dat het uitkijken geblazen is op de drukke weg. Auto's razen langs je op de smalle weg. Je wordt er zowat van je sokken gereden. De gemeente heeft nu een oplossing bedacht. Maar daarover verschillen de meningen.

Er worden vier elektronische wegopbrekingen geplaatst op de Sloterweg om het sluipverkeer tegen te gaan.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
9

Veiliger Sloterweg

Xenios ziet steeds meer discussie ontstaan over de startnotitie Sloten en Nieuw Sloten, een plan dat ook veel gevolgen heeft voor de Sloterweg waaraan ons sportpark ligt.   Voor het bestuur van Xenios geldt dat veiligheid en bereikbaarheid voorop staan en die twee aspecten horen in dit dossier ook hand in hand te gaan. We hebben leden uit Badhoevedorp, de Aker, Sloten, Nieuw-Sloten, Osdorp en nog enkele andere wijken van Amsterdam. Als vereniging willen wij voor alle leden opkomen en zorgen dat Xenios veilig en goed bereikbaar is en blijft.  Met dat in het achterhoofd, valt er nog wel wat aan te merken op de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten zoals die er nu ligt.&nb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
8

Overlijden Rien Verschuur

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Rien Verschuur op 17 november overleed op 74-jarige leeftijd. Rien hockeyde zijn hele leven bij Xenios en was "lidnummer 2” op de ledenlijst. Een markante verschijning en steevast in Xenios overhemd met knoopjes op onze hockeyvelden te zien. Henk Tactor, oud-teamgenoot over Rien: "Een kunstenaar in het gewone leven en een kunstenaar op het veld! Na de diagnose astmatisch op zijn 16e kreeg hij van zijn arts het advies om te gaan sporten. Dat werd hockeyen bij Sarto. Zijn vaste plek was rechtsbuiten”.
Al die jaren bleef Rien trouw aan zijn jaren 50 houten stick met lange krul. Henk: "Rien was na de wedstrijd vooral in gesprek met de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
23

Aanpak gevaarlijke situatie Sloterweg – NU!

Beste leden,
Het bestuur van Xenios heeft kennis genomen van de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten. Wij zijn blij dat de gemeente werk maakt van de gevaarlijke situatie op de Sloterweg. Als Xenios zijn wij echter niet betrokken bij het concreet vormgeven van deze plannen. Naast de verkeersveiligheid willen we ook oog hebben voor de bereikbaarheid van ons sportpark.
De startnotitie heeft consequenties voor ieder lid, waar hij of zij ook woont. Om die reden nodigen we iedereen uit de enquête van de gemeente over de plannen in te vullen. Klik hier:
Inmiddels hebben we ook een nieuwe projectgroep. Graag jullie aandacht voor hun bijdrage:

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Eerste vrouwelijke Xenios voorzitter Hanny Speek volgt Xenios op de voet

Erelid Hanny Speek reageerde enthousiast toen zij hoorde dat Xenios mondkapjes ging maken. Hanny was de eerste vrouwelijke voorzitter van Xenios en heeft maar liefst 15 bestuursjaren op haar naam, eerst bij Sarto en na de fusie bij SBHC Xenios. De vereniging ligt haar nog na aan het hart. "Wist je dat er in 1979 al sprake was van een mogelijke verhuizing?” aldus Hanny die tegenwoordig in Lochem, in de Achterhoek woont. Ze volgt het Xenios nieuws op de voet en komt zeker naar de opening van het nieuwe clubhuis.
De opgestuurde mondkapjes ontving ze gisteren per post en Hanny maakte spontaan een selfie. "Ik ben benieuwd of ik nog herkend word met mondkapje”.
Leuk om van

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Nieuwe leden - nieuw welkomstboekje

Afgelopen maandan heeft Xenios vele nieuwe leden mogen verwelkomen door o.a. succesvolle acties ter werving van trainende F-jes, studenten en trimhockeyleden. Allemaal ontvingen ze het vernieuwde online welkomstboekje van Xenios.
Het boekje is hier in te zien en ook als pdf beschikbaar via "Mijn Xenios" - "Club" - "Documenten" - "Communicatie". Het boekje zal regelmatig worden geüpdatet.
Met dank aan Erik Timmermans voor de teksten en Daphne van den Heuvel van 200% vormgeving voor het ontwerp en samenstelling.

Nieuws afbeelding