Daems 10.jpg Heren 1.png HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Koen Boots
Aletta Moons
Emma van Doorn
Sponsoring
Jul
8

Sponsornieuws: Unieke samenwerking tussen restaurant Loetje en LOVERS Canal Cruises in Amsterdam

Loetje en LOVERS Canal Cruises (sponsor van Xenios) slaan de handen ineen om een unieke beleving op de Amsterdamse grachten te creëren. Hierin komen de lekkerste biefstuk van Nederland en de populairste attractie van Amsterdam samen.
"Door de situatie rondom COVD-19 zijn wij creatief gaan nadenken. Wat is nu mooier dan twee Amsterdamse ondernemingen die samen een unieke beleving brengen?”
- Harold Kluit, COO Tourism Group International

Dagelijks zal er twee keer worden afgevaren vanaf Loetje Centraal, waarbij het beste van twee werelden samenkomt: de unieke keuken en service van Loetje en een fantastische beleving van de Amsterdamse grachten in een

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
3

M’barek Ben Addi: ‘Als iemand knuffelmarokkaan roept, deert mij dat niet’

M'barek Ben Addi, bestuurslid Accommodatie & Evenementen bij onze club werd geinterviewd door Hockey.nl over racisme, discriminatie en sport. "Als iemand  knuffelmarokkaan roept, deert me dat niet".

Heb jij het interview al gelezen? Kik hier.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
2

Bomvol onderwerpen: de nieuwe Xpress is live!

Bericht van de selectiecommissie, acties rondom studenten, vriendenteams en trimmers, zomeractiviteiten, winnaars Grote Club Actie de nieuwe plattegrond, vrienden van Xenios worden, chocolaatjes en … de oproep voor de BLV natuurlijk die in het teken staat van ons nieuwe clubhuis: 21 augustus!
Heb jij de Xpress al gelezen? Klik op de link: https://us19.campaign-archive.com/?e=&u=ee9856a0b4b68c22db629502d&id=f4b56545f5

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Thijs Dekker bij Nederlands selectie A

Nog een Oranje succes bij Xenios! Keeper Thijs Dekker, afgelopen jaar keeper bij JB1, is door bij Nederlands selectie A! Afgelopen week maakte hij wederom indruk tijdens de selectietrainingen op Kampong. Thijs traint in ieder geval mee tot het volgende selectiemoment eind september.
Gefeliciteerd Thijs. Let’s go!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
30

Xenios wil studententeams erbij

Het bestuur heeft een commissie aangesteld die verantwoordelijk is om meer jong volwassenen te werven (studenten en werkende jongeren). De commissie heeft zich ten doel gesteld om 10 teams te werven in de komende 3 jaar. Te beginnen met studenten. Behalve dat dit gewoon gezellig is, is dit ook goed voor de financiën van Xenios, waar alle leden van profiteren. Het plan van aanpak is goedgekeurd: vriendenteams, kratjes en een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden maken hier onderdeel van uit. 
In mei en juni hebben Matthieu Schaar, Sam Koot, Rosalie Eeman, Fleur van de Meer, Stanja Kerkwijk en Gerhard Top enkele videocalls gehad om te komen tot een plan van aanpak.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Van de selectiecommissie

Begin van het seizoen zijn we gestart met twee personen, oud-gedienden Emile Hendrikse en René Bakker zijn gestopt en ook Martijn Hassink heeft zijn functie neergelegd. We zijn daarom snel op zoek gegaan naar nieuwe leden om de commissie te versterken. Nog net voordat Corona uitbrak zijn Theresa Derksen, Michiel van Rooijen en Gulhan Isik aangetrokken. Er is dit jaar veel te doen, want er is een onderzoek geweest naar het selectiebeleid mede naar aanleiding van een uitspraak van de Hockeybond om niet te selecteren tot en met de D. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal aanbev

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
23

Staf Xenios heren 1 compleet

Nadat Basten Pels was benoemd tot trainer/coach van Xenios heren 1 zijn Bobbe van Hoof en Bert Remmerswaal deze week aangesteld als assistent trainers. Daarmee is de staf van Xenios heren 1 compleet.
Bert, afgelopen jaren assistent trainer/coach van Almere heren 1, maakt komend seizoen de overstap naar SCHC dames 1, maar zal tijdens de trainingen op maandag en woensdag Basten assisteren.
Bobbe, afgelopen jaren assistent bij Myra, heeft de overstap gemaakt naar Xenios. Hij zal naast de trainingen op donderdag ook op wedstrijddagen naast Basten te vinden zijn.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
22

Xenioten Chip Visscher en Sebastian van der Hoeven in selectie Nederlands JB komend seizoen

Chip Visscher en Sebastian van der Hoeven, ras-Xenioten en afgelopen jaar spelers van Xenios JB1, hebben beiden de selectie van Nederlands JB komend seizoen gehaald. Een fantastische prestatie! Beiden maakten onderdeel uit van de Opleidings B groep, die uit ruim 50 spelers bestond. Naar Nederlands JB zijn hiervan 24 spelers en 4 keepers doorgestroomd.
Sebastian was al langer in het vizier van de bond: halverwege vorig seizoen werd hij bij de districtsselectie Noord-Holland gehaald. Vanuit daar stroomde hij door naar Opleidings B, waarna hij nu na weer een sterk seizoen door mag naar Nederlands JB! Voor Chip is het snel gegaan: hij heeft niet eerder in Noord-Hollands gespeeld en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
1

Interactieve plattegrond Xenios

Onze sportparkbezoekers en leden weten straks goed de weg te vinden op Xenios. Met de camera op je smartphone scan je namelijk een QR-code en de interactieve plattegrond verschijnt! De velden, clubhuis, looproutes maar ook informatie over de coronamaatregelen zijn overzichtelijk weergegeven. 
Wizzymaps stelt de plattegrond gratis ter beschikking. Eigenaar Bas Kostelijk: "Als vader van twee hockeymeiden bij Xenios vind ik het mooi om ook op deze manier een steentje bij te dragen aan veiligheid en sport. Met mijn bedrijf Wizzymaps werken we vooral voor evenementen. Dat ligt nu natuurlijk stil. We hebben snel het roer omgegooid en maken nu interactieve coronaproof plattegrond

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
20

SBHC Xenios opent 5e waterveld

Onlangs verhuisde hockeyvereniging Xenios van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam. Slechts een paar honderd meter verderop. Xenios beschikte al over vier volwaardige watervelden. Een vijfde veld komt daar nu bij.
De club had zich de opening anders voorgesteld maar maakte, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, van de nood een deugd. De opening, afgelopen zondag, door voorzitter Michiel van Zutphen werd gestreamd via Instagram live. De voorzitter: "Door de opening van ons 5e veld online te kunnen we toch met onze leden dit heuglijke feit vieren”. Een speciale rol was weggelegd voor Daan Tresfon en Amélie van Heeringen, trainende F-jes b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
5

Speeldagenkalander 2020-2021 (Concept)

Bijgaand een bericht dat wij van de KNHB hebben ontvangen en dat wij graag met jullie willen delen.

Ondanks alle onzekerheden als gevolg van het Corona virus ontvangt de KNHB  veel vragen over de speeldagenkalenders voor het seizoen 2020-2021. De competitieleiding heeft op 30 april de (concept) speeldagenkalenders voor de senioren, veteranen en (jongste)jeugd van zowel de Bonds- als Districtscompetitie voor het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Uiteraard maken wij een groot voorbehoud met betrekking tot deze kalenders omdat op dit moment niet duidelijk is wanneer alle sportactiviteiten weer mogen worden hervat. Indien de actualiteit dat vraagt, worden d

Nieuws afbeelding