Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Romy Bergisch
Kim Bakker
Yanaika Danser
Kick Schiltkamp
Micha Koster
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Apr
15

Oud-Xenioot Karel Klaver met Jong Oranje dames wereldkampioen

Afgelopen week werd oud-Xenioot Karel Klaver met Jong Oranje dames wereldkampioen in Zuid-Afrika. Karel is als assistent-coach sinds 4 jaar actief bij Team NL. Van harte gefeliciteerd Karel!
Karel speelde zijn hele hockeyjeugd bij Xenios, vervolgens 3 jaar heren 1 en vertrok daarna als spits naar Hurley en Bloemendaal. Hij kwam maar liefst 132 keer uit voor het Nederlandse nationale team, waaronder tijdens de Olympische Spelen in 2004. Natuurlijk zien we Karel nog wekelijks op Xenios met Klaver Kinderhockey én binnenkort met het meikamp voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 14 jaar.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
31

Resultaat Xenios Actie voor “Stand With Ukraine”: € 9.500!

De Xenios-scheidsrechtersactie voor "Stand with Ukraine” was een groot succes en haalde daarmee zelfs De Telegraaf vandaag. Dank aan iedereen die met inzet en donaties bijgedragen heeft. Onze club heeft nog eens 20% van de baromzet van zaterdag en zondag gedoneerd. Daarmee komt het resultaat van afgelopen weekend op € 9.500! Dit bedrag is aan de stichting overgemaakt en kan direct ingezet worden om het leed te verzachten. De dagelijkse beelden op het nieuws zijn vreselijk. Er is veel steun nodig!
Xenios wil graag meer doen!
Hoe mooi zou het zijn als we ruim over die € 10.000 gaan! Daarom gaan we door. Zo willen we deze week alle teams oproepen om gezamenlijk

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
25

De indeling van de scheidsrechters is klaar!

Met dank aan alle scheidsrechters die zich zaterdag 26 maart geheel belangeloos inzetten om deze dag mogelijk te maken. Om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. 
Het totale bedrag dat we nu aan biedingen binnen hebben is: € 7.935 !!!
Ook veel dank aan iedereen die actief en financieel heeft bijgedragen om dit prachtige bedrag te realiseren!
Ga naar de actiepagina voor de indeling
We zien uit naar morgen. De dag dat we allemaal in vrijheid onze wedstrijden kunnen spelen, kunnen fluiten en kunnen komen kijken terwijl in Oekraïne een vreselijke oorlog woedt. We zullen Yana en haar familie morgen een warm welkom geven op

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
24

Xenios in actie: Oekraïne in nood


Xenios komt in actie en we kunnen zeggen: het loopt fantastisch. De aanleiding voor deze actie is triest en dat maakt het gevoel dubbel. Het is geweldig om te zien hoe de teams zich inzetten met mooie biedingen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Op de site (link) kan je lezen over de Oekraïense hockeyster Yana Vorushylo en hoe zij zich inzet, samen met haar oude teamgenoot (en scheidsrechter) Laurine Delforge, voor de stichting Stand With Ukraine. 
Yana zal Sportpark Sloten aanstaande zaterdag zelf bezoeken en neemt haar moeder, schoonzus en neefje mee. Zij zijn onlangs hun woonplaats Soemy ontvlucht. Twee weken geleden konden zij, dankzij de human

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
23

Xenios komt in actie voor Oekraïne: wedstrijdveiling én teamacties!

Aanstaande zaterdag, 26 maart, zullen oa internationale topscheidsrechters Laurine Delforge en Coen van Bunge wedstrijden fluiten op Xenios! Misschien wel jouw wedstrijd!
Doe als spelend elftal een bod om jouw wedstrijd door een topscheidsrechter te laten fluiten. Hoeveel geld brengt jouw team bij elkaar voor een bod?
Mail je bod voor vrijdag 25 maart 14:00 uur onder vermelding van jouw teamnaam naar [email protected]
Zaterdagochtend hoor je dan of Coen, Laurine of een andere top scheids uit de hoofdklasse jouw wedstrijd fluit!

De opbrengst van deze veiling komt volledig ten goede aan "Stand with Ukraine”!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
23

Keepersdag een groot succes!

Woensdag was de eerste keepersdag. Wat was het een feest! We begonnen de middag met het testen van al het nieuwe Brabo-keepersmateriaal. Er was een vertegenwoordiger gekomen die al het materiaal mee had waar de keepers even mee mochten spelen. Nadat al het materiaal getest was werd het tijd om de eigen spullen aan te trekken en te verzamelen voor de clinic. Deze werd gegeven door niemand minder dan Hidde Brink, de keeper van Pinoké H1. Samen met Diederick, een speler uit onze eigen H1, hebben wij een oefening gedaan waar Hidde goed kon laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ook 2 keepers van Xenios probeerden te scoren bij Hidde. Na de demo zijn onze keepers zelf aan de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
21

Xenios Vrijwilliger in de schijnwerper: Ronald Sanders

Naam: Ronald Sanders
Commissie: Gevonden voorwerpen
Wie ben jij? Ik ben Ronald Sanders (68), woon in Amsterdam en ik ben gepensioneerd basisschool leraar. Ik heb nooit zelf hockey gespeeld, maar mijn 2 zoons wel. Dat zijn Willem en Karel Sanders. Beiden hebben in Heren 1 gespeeld, veel teams gecoacht, en allerlei andere dingen gedaan voor de club. Willem speelt nu nog steeds bij Xenios, Karel is rond 2012 gestopt.
Hoe ben je betrokken geraakt als vrijwilliger? Toen Willem heel klein was ging ik met hem in het kinderzitje fietsen en dan gingen we vaak naar sportparken omdat daar wat gebeurde, wat te zien was. Op de oude Xenios-locatie aan de Ringvaartdij

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
11

EHBO - blessures

Bovenaan de trap voor de ingang van het horecagedeelte ligt een vintage houten EHBO kist. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor een eerste verzorging van sportblessures.
Achter de bar boven is er nu ook een extra nieuwe EHBO-koffer, speciaal bedoeld voor medisch geschoolde mensen. Hierin vind je een wat uitgebreider aanbod van medische middelen. De koffers worden regelmatig gecheckt op voldoende voorraad. Probeer de koffers netjes te houden en leg ze terug na gebruik. Marcel Schijf, apotheker van de Benu Apotheek Overtoomse Veld aan het August Allebéplein in Amsterdam sponsort de inhoud van onze EHBO-koffers!    Ook bij de bar boven kan je om ijs vragen om t

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
10

Vrijwilligerscampagne halverwege

Zoals op de socials en in de mails was aangekondigd, is de vrijwilligerscampagne afgelopen weekend gestart.
Met een heerlijk zonnetje en een lekker muziekje werd de vrijwilligerstent opgezet aan het begin van onze velden en meteen werd de aandacht getrokken van spelers en ouders van de thuis spelende Xenios teams.
Het verhaal is helder: zonder vrijwilligers geen hockey, zonder hockey geen vereniging. We hebben momenteel nog veel posities in te vullen en met de verwachte groei van de club, zal de groep vrijwilligers hierin ook mee moeten groeien.
Het eerste weekend was meteen een succes. Acht potentiële vrijwilligers hebben zich aangemeld en minstens zo belangrijk is dat b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
7

Filmpje nieuwe clubhuis

Nu alvast de beelden en lees binnenkort in de Xpress alles over de voortgang van de bouw van ons nieuwe clubhuis.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
2

Xenios heeft jou nodig!Xenios staat aan de vooravond van grote uitdagingen: We mogen na 2 jaar Covid weer écht hockeyen zonder beperkingen, ons nieuwe clubhuis nadert zijn opening en we hebben een grote groei-ambitie.
Dat betekent dat er veel te doen valt. We mogen weer feesten, we moeten flink klussen, we gaan actief leden werven en zo zijn er nog talloze andere activiteiten die uitgevoerd moeten worden.
Daarbij heeft de club jou nodig. Want zonder hulp is er geen vereniging. En Xenios, dat zijn jij en ik samen.
Energie gezocht
We zijn op zoek naar jouw energie. En in ruil daarvoor bieden we een plek aan waar je plezier kan beleven, invloed kan uitoefen

Nieuws afbeelding
Bestuur
Feb
28

Een veilig sportklimaat bij XeniosBeste leden, trainers, coaches, vrijwilligers en andere betrokkenen,
Iedereen op onze club moet in een veilige omgeving kunnen sporten en werken. De recente gebeurtenissen bij Ajax en the Voice hebben ons hier nog bewuster van gemaakt. Reden voor ons om ‘een veilig sportklimaat bij Xenios’ weer onder de aandacht te brengen.
Jammer genoeg is de realiteit dat kinderen of volwassenen in aanraking kunnen komen met ongewenst gedrag. Dit gedrag, bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie, discriminatie, machtsmisbruik en verbale, psychische of fysieke agressie – kan ertoe leiden dat je niet meer veilig kunt sporten en daarmee ook het plezier verliest.
Mocht je binnen on

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
7

Xenios JC1 speelt sterren van de hemel

Xenios JC1 speelde gisteren een geweldig MB Hoofdklassetoernooi in de Kuil bij Schaerweijde! Na winst op SCHC, Den Bosch én Victoria namen de mannen het in de finale op tegen Kampong. Xenios maakte de openingsgoal maar legde het net af tegen het team uit Utrecht en verloren met een nipte 1-2. Geweldig gedaan heren en gefeliciteerd met deze mooie tweede plek!
Pepijn Moritz werd verkozen tot ‘speler van het toernooi’. Lekker Pepijn!
Voor de gelegenheid werd er niet alleen in onze clubkleuren gespeeld maar ook tweemaal in het shirt van HC Schaap. De mannen van JC1 zijn nog steeds bezig met een inzamelingsactie voor deze bijzondere ‘club’. Lees hier meer over HC Scha

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jan
27

Nieuwe sponsor: Arto Recruitment

Wij mogen weer een mooie nieuwe clubsponsor verwelkomen: ARTO RECRUITMENT:

"Organisaties en medewerkers duurzaam met elkaar verbinden is ons vak, onze passie en drijfveer.
ARTO staat voor kwaliteit, integriteit en echte betrokkenheid. Perspectief bieden en onze klanten ontzorgen is ons dagelijks werk, met als doel dat alle partijen er blij van worden.
Al sinds 1959 kunnen wij zeggen: ARTO werkt!"
Kijk op de website van ARTO Recruitment voor meer info: www.arto.nl

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
20

Wegen Jan Willem van Hall en Xenios scheiden

Na zes succesvolle seizoenen zijn Xenios en trainer-coach Jan Willem van Hall in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuw gezicht voor de spelersgroep van Dames 1. Aan het einde van dit seizoen zal Jan Willem afscheid nemen bij de Amsterdamse club. In zijn eerste jaar behaalde Van Hall het kampioenschap in de tweede klasse. Na twee jaar in de eerste klasse, promoveerde Xenios opnieuw. In de overgangsklasse is Xenios onder leiding van Van Hall uitgegroeid tot een team dat elk jaar mee kan strijden om de titel. "Jan Willem van Hall heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de continue ontwikkeling van ons eerste damesteam”, aldus Michiel van Zutp

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
15

Klusserdeklus!

Nu de aannemer met de afbouw van ons clubhuis begonnen is zijn er flink wat werkzaamheden die het Xenios klusteam nu al op pakt. Ze waren vanochtend alweer vroeg uit de veren. Ook wordt er door de interieurcommissie gewerkt aan het inrichtingsplan terwijl verlichting in de gang van het nieuwe clubhuis wordt opgehangen. Aan hergebruik van materialen wordt natuurlijk ook gedacht. Zo krijgen onze oude solide banken, mét nieuwe draaiwielen, een volledige make-over. De werkzaamheden voor het leggen van de mantelbuis en de gasleiding naar de gastank zijn vandaag afgerond.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
14

Robbert-Jan Suur: bestuurslid communicatie, sponsoring & ledenwerving

Al geruime tijd vervulde Stef Hehemann zowel de rol van bestuurslid Communicatie als bestuurslid HT Jeugd waarbij de eerste functie als interim sinds zijn overstap naar HT Jeugd.
Robbert-Jan Suur, de huidige voorzitter van de sponsorcommissie, is deze week aan het bestuur voorgesteld als bestuurslid Communicatie. Daar zullen de portefeuilles Sponsoring en Ledenwerving aan toegevoegd worden.
Robbert-Jan zijn kandidatuur zal de eerstvolgende ALV aan de leden ter goedkeuring worden voorgelegd. Het bestuur is verheugd met zijn kandidaatstelling en dankt Stef voor zijn inzet op Communicatie.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Administratiekosten gele en rode kaarten

Als speler van Xenios ben je respectvol naar de scheidsrechter, gedraag je je als teamspeler en speel je het hockeyspel op een sportieve manier*. Het behalen van kaarten hoort daar niet bij. De KNHB heeft met ingang van dit seizoen de administratiekosten voor kaarten aangepast, bij iedere gele kaart wordt € 15 in rekening gebracht, bij elke rode kaart € 50.
Xenios heeft daarom het volgende besloten:
Voor jeugdleden per seizoen (inclusief zaalcompetitie): - 1 gele kaart, Xenios betaalt de administratiekosten van de KNHB. We gaan ervan uit dat er sprake was van jeugdige overmoed. Bij onverhoopte meerdere gele kaarten in een seizoen breng

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
11

In gesprek met Anja en Olaf: onze vertrouwenscontactpersonen

Sport is gezond en leuk, maar alleen wanneer het kan worden beoefend in een veilige en positief stimulerende omgeving. (Seksueel) grensoverschrijdend gedrag is helaas ook in de sport een belangrijk maatschappelijk thema.  Xenios wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockey. Mede daarom heeft onze club twee vertrouwenscontactpersonen (VCP): Anja Bast en Olaf Schoonhoven. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de club. 
Erik Timmermans sprak met beide vertrouwenscontactpersonen. Het gehele gesprek lees je hier. (houd in de Xeniios app je vinger enige tijd op "hier"

Nieuws afbeelding