dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Senioren
Maa
26

28 tot 30 juni: veteranen toernooi op Xenios

Op 28/29/30 juni kunnen nationale en internationale teams deelnemen aan een veteranen hockeytoernooi op onze club.   Zowel heren- als damesteams in de categorieën 30+ en 45+ van clubs uit onze regio en van daarbuiten zijn van harte welkom. Kijk op aiht.nl voor meer informatie en voor inschrijving.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
25

27 maart: info sessie voor ouders O8

De teamindeling commissie en technische staf van Xenios nodigen alle Onder-8 (O8) ouders uit voor een informatie sessie op woensdag 27 maart. We starten om 16.30 uur. Tot dan!   In de bijlage worden de belangrijkste veranderingen al kort genoemd.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
24

Ticketverkoop FIH Pro League gaat hard

BESTE HOCKEYFAN,
Nog 100 dagen en dan start de FIH Pro League in Nederland! Wil jij de OranjeHockey Dames en Heren aanmoedigen? Koop dan snel je tickets via onderstaande button, want de ticketverkoop gaat hard! Eén van de wedstrijddagen is al uitverkocht.


Programma
Oranje speelt op elke dag een wedstrijd:
Utrecht - 22 t/m 25 juni
Amsterdam - 27 t/m 30 juniBekijk het totale wedstrijdoverzicht hier


De OranjeHockey Dames en Heren spelen hun wedstrijden in Utrecht en Amsterdam. Op een aantal dagen worden meerdere wedstrijden gespeeld. Je ticket is dan voor de hele dag geldig.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Maa
21

Lustrumweek 7-16 juni!

Met trots presenteert de lustrumcommissie het thema van de lustrumweek 7-16 juni:
DÉJÀ VU
Je kent het vast wel; het gevoel dat je iets al eerder hebt meegemaakt, Déjà Vu. Tijdens het 13e lustrum van onze club zullen we jullie een week lang meenemen in oude herinneringen, maar nog belangrijker: in het maken van nieuwe herinneringen.
Houd website en socials in de gaten want binnenkort volgt de agenda en ander lustrum-nieuws.
De mensen die deze week tot een groot feest gaan maken zie je hieronder op de foto:  Erik Sickmann, Lucky Schild, Robin Bakker, Romy Bergisch, Eveline Frijlink, Niels Breuker, Marlotte de Boer, Anique Grol

Nieuws afbeelding
Evenementen
Maa
20

inschrijving C-kamp 17-19 mei geopend!

Beste C-jeugd,
Het is zover! We zijn verheugd aan te kondigen dat de inschrijvingen voor het Xenios C-kamp van 17-19 mei geopend zijn! 🎉
Dit is jullie kans om deel te nemen aan het traditionele weekend vol plezier en sportieve activiteiten die tot blijvende herinneringen zullen worden. 
Haast je om je plekje te verzekeren door hier te klikken, of op dit woord. Mag ook. We kunnen niet wachten om jullie allemaal te verwelkomen voor wat een onvergetelijk avontuur zal worden!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Maa
14

Structuurwijziging HTZ per 2024-2025

Aan alle leden, trainers en coaches, 
In onze voortdurende inspanning om onze jeugdopleidingen en tophockey verder te versterken, zijn we verheugd belangrijke veranderingen binnen onze club aan te kondigen. 
Wij introduceren met ingang van seizoen 2024-2025 de commissie tophockey. Deze nieuwe commissie zal worden samengesteld uit bekende Xenioten met ruime ervaring met tophockey, en zal zich primair richten op de topteams Dames 1, Heren 1, Dames 2 en Heren 2. Daarnaast zal deze commissie zich richten op het ondersteunen en ontwikkelen van onze eigen jeugdtalenten om de continuïteit en doorontwikkeling van onze topteams zo goed mogelijk te ondersteunen. De co

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
13

Basten Pels, hoofdcoach Heren 1 en echte Xenioot, vertrekt na 7 jaar

Per einde van dit seizoen ’23-’24 heeft Basten Pels, de hoofdcoach van Xenios Heren 1, uitkomend in de promotieklasse, zijn vertrek aangekondigd. Het eerste team neemt dan afscheid van een hele fijne, betrokken coach, maar ook heel Xenios neemt afscheid van een echte "Xenioot”.
Basten kwam in seizoen 2017/2018 als assistent-coach van Heren 1 naar Xenios. In datzelfde seizoen promoveerde hij met hen naar de Overgangsklasse. Vanaf seizoen 2020/2021 stond Basten als hoofdcoach aan het roer van het Vlaggenschip. Seizoen 2021/2022 werd een eerste echte testcase: het gevaar van degradatie kwam in de buurt, maar samen met het team wist hij dat gevaar tijdig af te wenden. Het vormde de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
6

Jongste spelers starten met hun allereerste competitie

Nadat Xenios al een aantal jaar met clubs uit de regio voor de O7 spelers een kleine competitie heeft georganiseerd in mei, neemt de KNHB dat initiatief nu over met een heuse competitie van maart tot en met begin juni: de Xenios teams O7-zon, ster, maan, bliksem, flits en regenboog gaan zowel thuis- als uitwedstrijden spelen. 
Dank aan alle vrijwilligers, coaches en ouders die dit voor deze nieuwe generatie mogelijk maken.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
5

Zondag-bardiensten voor alle seniorenteams

Vanaf 17 maart gaan we de senioren teams weer betrekken bij de barbezetting op zondagen.
Het doel is om de gastvrijheid voor Xenioten en gasten te vergroten en om iedereen sneller van dienst te zijn. En we hopen dat Xenios zo nog meer 'van ons allemaal' wordt.  Zoals in het verleden ook het geval was, zal de BarCo de diensten inplannen op basis van het speelschema, dus zoveel mogelijk aansluitend op jullie thuiswedstrijd. Het eerste schema krijgen jullie zo snel mogelijk.
Hoe & Wat - tussen 11 en 17 uur - diensten van 2 uur - het team bepaalt zelf welke 2 spelers de bardienst doen - taken: het vaste barteam helpen achter de bar met het opn

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
4

Trainers en trainer-coaches gezocht voor 2024/2025

Xenios Amsterdam zoekt voor seizoen 2024/2025 nieuwe trainer-coaches voor zowel topjeugd als breedte.   Breng jij onze jeugd verder in hun ontwikkeling? Draag jij graag bij aan de doorstroming van onze eigen jeugd naar Heren 1 en Dames 1? Of ligt jouw kracht in het geven van leerzame trainingen aan teams waar hockey en gezelligheid beiden belangrijk zijn?    Xenios heeft op dit moment ruim 1200 leden, een gloednieuw complex met 5 watervelden en prachtig clubhuis en ligt op 15 fietsminuten van het Vondelpark. Training geven bij Xenios betekent daarnaast onderdeel worden een hecht team van enthousiaste en ambitieuze trainers!
Veel van onze prestatieteams in de j

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
1

Xenios zoekt spelers voor JO14 en JO16

Xenios heeft voor seizoen 2024-2025 ruimte voor jongens in de O14- en O16-lijn! Zowel in de breedte- als in de topteams zijn er vrije plekken.
Dit seizoen spelen onze JO16-1 landelijk en JO14-1 IDC. De ambitie is om volgend jaar minimaal Super B (JO16-1) en IDC (JO14-1) te spelen.
Bel/app Marloes van Meeteren via 06-21640105 of mail naar [email protected] en kom snel een keer meetrainen.
Deel dit bericht zoveel mogelijk!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
29

6 maart: info sessie voor ouders O10

De teamindeling commissie en technische staf van Xenios nodigen alle Onder-10 (O10) ouders uit voor een informatie sessie op woensdag 6 maart. We starten om 17.30 uur. Tot dan!   In de bijlage worden de belangrijkste veranderingen al kort genoemd.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
25

Event agenda voorjaar 2024

Dit voorjaar zijn er weer leuke activiteiten, noteer de data alvast!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
24

Nieuwe videotoren is af

In de afgelopen maanden heeft ons klusteam hard gewerkt aan het vervangen van de videotoren bij veld 1. Het grondwerk moest een paar keer uitgesteld worden vanwege vorst maar uiteindelijk is het gelukt. In de stromende regen is de toren opgebouwd. Graag bedanken we beton-boorder Rachid van Bouwman sloopwerken, en Frank Gubbens van 8sports voor het leveren en opbouwen. En uiteraard Theo en Rob!
De oude videotoren zal worden hergebruikt bij veld 5.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Feb
16

Vijf zaalkampioenen! Huldiging op 3 maart

Vijf teams werden deze winter kampioen van hun poule: JO14-1, JO16-1, MO16-1, MO18-3 en Heren 1. Van harte gefeliciteerd spelers, trainers en coaches!
Speciale vermeldingen zijn er MO18-3 en JO16-1. MO18-3 heeft al haar wedstrijden gewonnen en is dus ongeslagen kampioen.  JO16-1 speelde in de Topklasse van Noord-Holland en liet daar alle topclubs achter zich. De jongens verlengden zo hun zaalseizoen met drie rondes op het NK O16. Daar eindigden ze bij de beste vier teams van Nederland. 
Op zondag 3 maart rond 16.15 uur zullen we deze teams huldigen. Komt allen kijken naar één of meer senioren wedstrijden en ben

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
13

Jason en Puck naar Noord West U15

Jason van Gelder (JO16-1) en keepster Puck Stoffele (MO16-1) zijn afgelopen maandag tijdens de naselectie uitgekozen voor het opleidingsteam Noord West U15. Zij zullen nu elke maandag gaan meetrainen en op Koningsdag zullen ze spelen op de OOD (Opleidingsontmoetingsdag).

Ook Lucas Oudshoorn Spaargaren uit JO14-1 mocht deelnemen en heeft het goed gedaan. Hij haalde de selectie helaas niet. Het is een compliment dat hij zichzelf mocht laten zien!
Van harte gefeliciteerd Jason en Puck, en veel plezier! Wij zijn trots op al onze talenten! 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
31

Vrijwilligers gezocht!

<<UPDATE 6 MAART >>
Beste senioren en ouders van junioren,
In mei 2023 hebben we een succesvolle vrijwilligerswervingsactie opgezet: ruim 25 nieuwe vrijwilligers erbij. Ook dit jaar hebben we weer (of nog steeds) veel nieuwe mensen nodig. We doen een beroep op iedereen! Bedenk dat Xenios alleen kan bestaan door vrijwilligers. Anders hebben we geen trainingen, geen wedstrijden en geen clubhuis. Dus als jij zelf of je kind wil hockeyen, dan verwachten we ook een bijdrage naast de contributie. 
Op dit moment draait onze vereniging op te weinig vrijwilligers. Er zijn meer werkzaamheden te verrichten dan we met het huidige aantal vrijwilligers

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
19

Startdata seizoen 2024-2025 voor junioren

Met het aanbreken van 2024, zullen de meeste mensen ook vooruitkijken naar de zomervakantie en het plannen hiervan. Daarom alvast een overzicht van de verwachte data in de hockeykalender!
Onze zomervakantie eindigt op 1 september. De KNHB heeft nog geen (concept) speeldagenkalender bekend gemaakt. Afgaande op afgelopen jaar verwachten we dat de competitie voor de meeste teams start op 14 september. Onze O16’s en O18’s zullen naar alle waarschijnlijkheid al op 31 augustus starten.
De trainingen van de juniorenteams starten gefaseerd in augustus en september. - O16-1 en O18-1 starten vanaf 12 augustus.  - O14-1 starten vanaf 19 augustus. De e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
13

Xenios bestaat 65 jaar!

Xenios heeft een rijke historie die teruggaat tot 6 juni 1959 toen de Amsterdamse Mixed Hockey Club Sarto werd opgericht. Met de fusie tussen Sarto en Hockeyvereniging Badhoevedorp in 1986 was SBHC (Sarto Badhoevedorp Hockey Combinatie) Xenios een feit.
"Op 6 juni 2024 bestaan we 65 jaar! Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan", aldus onze zeer rijk-bezette lustrumcommissie.
Maar liefst 11 mensen zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Zij komen uit alle geledingen van de club: zowel spelende als niet-spelende Xenioten, uitkomend in O16 tot 45+ en van 1,5 tot ruim 50 jaar lidmaatschap.  De kans is groot dat iedereen tenminste é&eacu

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Dec
19

ACIBADEM International Medical Center nieuwe sponsor Xenios

Fantastisch nieuws! ACIBADEM International Medical Center en Xenios sluiten een 3-jarig sponsorcontract af. 
We zijn erg verheugd met deze nieuwe sponsor die de club wil gaan steunen en kijken uit naar een mooie samenwerking. 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
8

Liv Echteld door naar U15 Centraal


Voordat we aan de zaal competitie beginnen nog heel mooi nieuws van het veld.
Liv Echteld uit MO16-1 is geselecteerd voor U15 Centraal. Na een succesvol OOD en een onderlinge wedstrijd werd op maandag 27 november de selectie van U15 Centraal bekend. Bij deze selectie komen alle steunpunten bij elkaar tot 1 centrale selectie. 
Liv behoort nu tot de beste 18 spelers van het land van haar leeftijd, super knap!  Gefeliciteerd Liv!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Rookvrij & NIX18

Al sinds 2018 is Xenios een rookvrije club. Zowel in het belang van de nieuwe generatie die rookvrij moet kunnen opgroeien, maar óók voor de vele volwassen niet-rokers die last ondervinden van roken vragen we opnieuw aandacht hiervoor.

Het rookverbod (ook e-sigaretten) geldt op alle dagen en tijdstippen.
Helpen jullie ook mee?
○  Rook niet op het terras, tribune, rondom het clubhuis en de velden, op de toegangsweg en paden; kortom rook niet waar anderen last van je kunnen hebben.
○ Daarnaast kunnen jullie helpen door bezoekers en tegenstanders vriendelijk te wijzen op ons niet-roken-beleid. Wellicht weten ze het niet.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
12

Opbrengst Rabo Clubsupport bekend

In september konden Rabobank-leden stemmen op hun favoriete club en zo geld verdienen voor de clubkas. We zijn ongelofelijk blij dat de opbrengst voor Xenios dit jaar weer ruim meer is dan vorig jaar. We ontvangen maar liefst 2919,16. We zullen dit bedrag gebruiken voor het nieuwe multifunctionele scorebord.
Afgelopen weekend ontving Frank Huitema, onze subsidie coördinator, een symbolische cheque uit handen van Jaklien Moons van Rabobank Amsterdam.
Wij bedanken iedereen die op Xenios gestemd heeft, en Rabobank Amsterdam voor hun maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
30

Veteranen genieten bij zusterclub in Gijón

Een gelegenheidsteam van veteranen van onze club, grotendeels bestaand uit spelers van H30-2 en H45-1, speelde vorig weekend op het internationaal veteranentoernooi in Gijón, Spanje. De thuisclub, Real Grupo de Cultura Covadonga, had weer een uitstekend toernooi georganiseerd waarop de deelnemende teams niet alleen sportief werden uitgedaagd maar ook buiten het veld in de watten werden gelegd.
Op het veld lag er meer dan genoeg uitdaging. Zo speelde bijvoorbeeld Juancho García-Mauriño mee, een Spaanse oud-international die op drie Olympische Spelen actief was en in 1996 met Spanje zilver won in Atlanta na verlies in de finale tegen Nederland. Met Pere Jufresa (Barcelona 1992) en

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

Xenios verwelkomt brasserie ‘De Veranda’ als sponsor

De Veranda is een brasserie aan het Amsterdamse bos, waar je heerlijk kunt genieten. Van het eten, van de omgeving én van de service. De Veranda serveert smaakvolle seizoen gerechten. Klassieke gerechten van over de hele wereld, af en toe met een twist.  Het prachtig terras werd in 2022 'een verborgen parel' genoemd in de Misset Terras Top 100 en is door hen uitgeroepen tot nummer 1 van Nederland.
De Veranda biedt met haar vele zalen ook gelegenheid voor vergaderingen, private diners en feesten.
Xenios is erg blij met deze samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Onze speciale dank gaat uit naar Eugène van Angelbeek van De Ve

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

‘De IJshoeve’ ook de komende drie jaar sponsor

IJshoeve Sloten en Xenios hebben een nieuw driejarig sponsorcontract gesloten.
De IJshoeve is een begrip in de regio voor heerlijk ambachtelijk ijs. Zowel in 2022 als in 2023 werden zij nummer 1 in de ijstest van Mokum Magazine.  De smaken ijs zijn een waar feest, dus kom snel langs om het te ervaren. Let op! Op 8 oktober is de afsluiting van het ijsseizoen 2023, van 2 tot 8 oktober is de sluitingsactie!
Xenios is erg blij met deze hernieuwde samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Wij danken Xander en Karlijn van IJshoeve Sloten dan ook van harte.


Nieuws afbeelding