Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Julia Sinot
Myrthe Dollé
Matthijs Teffer
Ceyda Isik
Max Oosterwaal
Sponsoring
Mei
3

“Rabobank weer terug op de shirts van Xenios”

Rabobank en SBHC Xenios zijn een nieuw sponsorcontract aangegaan voor de komende 3 jaar. Onze voorzitter Michiel van Zutphen en Carlo Verhart, Manager Marketing & Communications Rabobank Amsterdam, konden het glas heffen op de onlangs bezegelde samenwerking. Carlo Verhart: "‘De hockeysport wordt door Rabobank breed gestimuleerd, van het Nederlands elftal tot en met de lokale hockeyvereniging. Wij vinden het een uitdaging om hockeyclubs en hun leden met elkaar te verbinden. Samen sporten bij Xenios nu en in de toekomst op de nieuwe locatie. Wij zijn trots om daar een bijdrage aan te leveren.’. Ook onze voorzitter is enthousiast: "Rabobank omarmt de hockeysport landelijk al de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
28

Xenioten Bas en Sven geselecteerd voor Opleidingsteam NED B


Bas van der Hoeven en Sven Suur (beiden Xenios JC1) zijn door de KNHB uitgenodigd voor de selectiedagen Opleidingsteam Jongens B! Nadat ze vandaag voor het team district Noord-Holland op Amsterdam twee wedstrijden speelden (en wonnen) tegen Midden-Nederland en Noord-Nederland. Een knappe prestatie! Te meer omdat beide heren pas sinds de winterstop deel uitmaken van het team Noord-Holland. Hun kwaliteiten zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven.  Gefeliciteerd toppers! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
27

Deel 5 XENIOS ACADEMY: "Scoop door Bente Top"

De scoop? Bente legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
19

Deel 4 XENIOS ACADEMY: "De backhandslag door Niels Brouwer"


De backhandslag? NIels legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
11

Deel 3 XENIOS ACADEMY: "De tip in door Loïs Schopman"

De tip in? Loïs legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
7

Velden

Nadat de afgelopen maanden grond is afgevoerd, een water- en elektra-infrastructuur is aangelegd, zijn nu eindelijk de velden zichtbaar. De ondergronden zijn gelegd en het hekwerk en de dug-outs staan er grotendeels. Dankzij de zachte winter is hierbij amper vertraging opgelopen.
Er is een ondergrondse wateropslag van bijna 200 m3. Deze wordt gevuld door het drainagesysteem van de velden waardoor er geen water uit de omringende sloten gepompt hoeft te worden. Dit is beter voor de waterhuishouding van het terrein. Regenwater bevat bovendien minder algen – wat het veld ten goede komt.
Inmiddels is gestart met de aanleg van de ET-layer (voor de liefhebbers: de E staat v

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
7

Kennismaken met de voorzitter

Michiel van Zutphen. De nieuwe voorzitter van Xenios. Getrouwd, 4 kinderen. Advocaat en plaatsvervangend rechter. Hoe weet hij het allemaal te combineren en wie is hij?
1. Hoe zijn de eerste maanden als voorzitter bevallen?
Ik vind het een mooie functie. Hartstikke leuk om te doen en samen te werken met zoveel enthousiaste vrijwilligers. Ik ben heel blij met de gekozen constructie. Ik ben de eerste paar maanden ingewerkt door Arjen Keppel. Heel prettig dat een oud-voorzitter als interimmer mij wegwijs heeft gemaakt. Arjen kent natuurlijk veel meer mensen binnen de club. Dat heeft heel goed gewerkt, om eerst een tijdje rustig te kunnen opereren. In december is de f

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
31

Deel 1 XENIOS ACADEMY: "aangeven strafcorner door Nikki Hoogendam"

Perfect een strafcorner aangeven: waar leg je de bal? Hoe ga je staan? Nikki legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! 
Powered by Stickfilm , creative video agency.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
10

Startsein lustrumactiviteiten

Vanmiddag is in het clubhuis door de Lustrumcommissie het startsein gegeven voor de te verwachten lustrumactiviteiten.

Dit is de eerste aankondiging van het programma.

Mochten jullie de Lustrumcommissie willen helpen met de komende activiteiten of vragen hebben, laat ‘t ons weten via [email protected]

Lustrum groet,
Lustrumcommissie


Lees hieronder de: 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
28

Slagbomen en parkeren bij veld 4

Sinds november staan bij de ingang van Sportpark Sloten-Oost slagbomen. Kom je met de auto? Rijd dan tot voor de rechter slagboom. Deze gaat automatisch open. Je hebt geen pasje nodig. Rijd vervolgens langs het Velodrome en ga, na plm 200 meter, met de weg mee naar links. Na 100 meter aan je linkerkant kan je parkeren op het nieuwe parkeerterrein.
Vanaf het parkeerterrein loop je met de wielerbaan/Velodrome én het kunstwerk aan je linkerhand, voorbij de Herenmarkt (ook rechts passeren) richting veld 4. Veld 4 bevindt zich direct achter de nieuw aan te leggen velden.
Bezoekende teams worden door het wedstrijdsecretariaat per mail geïnformeerd en ontvangen een routebeschri

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
16

Xenios Evenementenkalender

Altijd wat te doen op Xenios: de Evenementenkalender!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
16

Hockeykampen van Sportivity Service

Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud? Doe jij niets liever dan hockeyen? Dan is het hockeykamp van  Sportivity Service  zeker iets voor jou. Een week vol sport, plezier en een hele boel gezelligheid!
- Deskundige begeleiding
- Elke dag minimaal 2,5 uur hockeytraining
- Chill-out met Wi-Fi om lekker bij te komen
- Een hockeyclinic van een Nederlandse Topspeler!


Afwisselend dag- en avondprogramma
Tijdens het hockeykamp doe je meer dan alleen hockeyen. Elk jaar staat er een super leuk dag- en avondprogramma voor je klaar. Het programma bestaat uit diverse activiteiten zoals:
- Zeskamp met luchtkussens&nbs

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
4

Nieuw digitaal wedstrijdformulier

Zaterdag 5 januari start de KNHB met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier. De handleiding kan je vinden op de site van de KNHB:  handleiding DWF . 

De belangrijkste wijziging is dat je als coach nu ook een eigen DWF-code krijgt (per wedstrijd). Deze code kan je terugvinden in de mobiele app van de club, onder wedstrijd-details. Daar staat ook de code voor de arbitrage. Dit zijn verschillende codes. De tegenstander heeft een eigen 'coach'-DWF-code. 

Het nieuwe DWF vind je op dezelfde plek als het oude DWF

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
13

Xenios proudly presents: teamfoto's SBHC Xenios Dames 1 en Heren 1:

Met dank aan Angelique Merks van k'boem fotografie voor de foto's!


Heren:Bovenste rij:
1. Maurits van Rees
2. Hans Berkvens
3. Max Oosterwaal
4. Niels Brouwer
5. Yannick Beekman
6. Daan Hendriks
7. Tim Hoogendam
 
Middenrij:
1. Robert Das (manager)
2. Basten Pels (ass coach/trainer
3. Matthijs Kuijt
4. Jacob de Graaff
5. Luke Braaksma
6. Pepijn Peppel
7. Nikolaj Boorman
8. Frank Kolhoff
9. Maarten Stenvers (ass coach/trainer)

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
3

Summercamp 2019?

De herfst kondigt zich aan, de blaadjes vallen, het regent en de eerste serie wedstrijden zijn gespeeld. Het hockeyseizoen is nu echt begonnen. Tijd voor een terugblik naar het begin van het seizoen: voor enkele teams begon dit in de zomervakantie met een Summercamp op Xenios. Hockey-, teambuildings activiteiten en een kampeerovernachting op de club onder begeleiding van de (nieuwe) trainers en ondersteund door enkele ouders.

Dit jaar was dit een pilot voor de meiden uit de MC1/2 en de MD1/3. Het was een groot hockeyfeest: hockeytraining, sport & spel en teambuildings-activiteiten op de club. En voor de C-meiden een middag chillen in de zon bij de Nieuwe Meer e

Nieuws afbeelding