dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Quine Jansen
Anne-Fleur Winter
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Evenementen
Apr
14

D-kamp: the aftermovie!


En wederom heeft onze gouden D-kamp leiding gezorgd voor een fantastisch weekend vol gekke spellen, plezier, nieuwe vriendschappen en magische herinneringen!
Met pijn in ons hart constateren we dat 'de Covid generatie' dit heeft moeten missen, maar voor alle toekomstige generaties D en C: deze jarenlange Xenios-traditie wil je niet missen als het jouw beurt is! 
Bekijk nu de aftermovie en geniet mee!
Bedankt aan alle leiders en deelnemers voor deze editie.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
13

Trainers en trainer-coaches gezocht voor 2023/2024

Xenios Amsterdam zoekt voor seizoen 2023/2024 nieuwe trainer-coaches voor een aantal (ook landelijk spelende) junioren prestatie- en opleidingsteams. Ook zoeken we trainers voor onze breedteteams.
Xenios, met ruim 1250 leden, ligt in het zuidwesten van Amsterdam; op 15 fietsminuten (7 met de scooter) van het Vondelpark, heeft 5 watervelden en een fantastisch nieuw clubhuis.
Breng jij onze jeugd verder in hun ontwikkeling? Draag jij graag bij aan de doorstroming van onze eigen jeugd naar H1/D1 (overgangsklasse)? Of ligt jouw kracht in het geven van leerzame trainingen aan teams waar hockey en gezelligheid beiden belangrijk zijn? Wij hebben vele mogelijkheden.
Veel

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
1

Voor 't eerst voor 't echie!

Vandaag mochten onze jongste trainende Fjes (O7) voor het eerst echte wedstrijdjes spelen tegen andere clubs. Vijf Xenios teams spelen tegen Westerpark, VVV, Diemen, IJburg en FIT in een zelf opgezette mini-competitie. Na vandaag volgen nog drie zaterdagen. 
Voor vrijwel iedereen was dit een nieuwe ervaring: natuurlijk voor de kids, maar ook de trainers mochten voor het eerst coachen, en voor veel ouders was de rol van speelbegeleiding en coaching nieuw.
Al om 8.15 uur was veld 1 helemaal vol met spelertjes, ouders en trainer-coaches van drie teampjes en hun tegenstanders. Twee Xenios-teams mochten hun eerste wedstrijdervaring opdoen op een andere club. Uiteraa

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Maa
30

15 Nieuwe scheidsrechters & video met fluittips

Op 28 maart was het stil, maar zeker niet leeg in ons clubhuis. Het scheidsrechterexamen vond plaats: 15 nieuwe geslaagden erbij; van harte gefeliciteerd!
Speciaal voor beginnende scheidsrechters heeft de KNHB een playlist op hun youtube kanaal gezet met allerlei fluittips.  Neem er een kijkje als je net begint met fluiten. We wensen je veel succes en vooral ook plezier toe bij je eerste en volgende wedstrijden.
Ook mensen zonder scheidsrechterdiploma kunnen de video bekijken en zelf zien dat het helemaal niet moeilijk is. In mei volgt een nieuwe examendatum. Houd website en socials in de gaten!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
30

Zoek een toernooi

Nu de lente is begonnen, kunnen er ook weer toernooien gespeeld worden.
Informatie over alle hockeytoernooien - van O8 tot veteranen - wordt gepubliceerd op: toernooien - hockey.nl. Deze website wordt regelmatig geüpdatet. Inschrijving voor een toernooi regel je zelf.
Ook bij Xenios zijn er ideeën en plannen voor toernooien, voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. Heb je interesse in een toernooi op Xenios, wil je graag helpen met de organisatie, of heb je een ander verzoek, meld je dan bij [email protected].

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
24

Xpress: nieuw beleid teamindeling junioren

Alles over het nieuwe teamindelingsbeleid junioren lees je in de nieuwe Xpress! Klik hier!

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Maa
21

Zaalkampioenen gehuldigd!

Afgelopen zondag mochten vier juniorenteams in een versierd clubhuis het TD openen. Ze werden door voorzitter Robert Das toegesproken en ontvingen samen met hun trainers allen een medaille.

Enkele quotes:
MO12-13, samengesteld uit MO12-1 en -3, werd al snel een hecht team dat goed samenwerkte. Onder leiding van Sanne Nieuwmeijer waren ze lange tijd koploper, maar werden toch ingehaald door de nummer 2. In de allerlaatste wedstrijd -met dat team als publiek- wonnen ze en werden zo kampioen.
JO16-2 werd niet alleen kampioen van hun poule maar wonnen ook twee zaaltoernooien. Veel dank aan vaste invalkeeper Kick die ook gehuldigd werd, en trainer Jens Wielaa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
19

Trainers van Xenios strijden om de beker

Eindelijk was het zover: het Xenios Trainersuitje! Afgelopen zaterdag vertrokken ca 60 trainers (senioren-, junioren-/jongste jeugd- en keeperstrainers) met de door KAV Autoverhuur gesponsorde busjes naar Coronel Kartracing in Huizen om daar te genieten van een heerlijk hamburgerbuffet en aansluitend in 4 groepen te karten.  Na de kartuitleg was het tijd voor de eerste heat. Een aantal trainers was gespannen en nerveus omdat zij voor het eerst in een kart stapten, maar toen iedereen eenmaal op de baan was, was daar weinig meer van te merken.  Er werd flink gestreden om de snelste tijd, met hier en daar wat kleine duwtjes. In de eerste heat was het Willem Sanders die aardig op

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
12

Xaanalou Zeegelaar geselecteerd!

Xaanalou Zeegelaar van MO14-1 is door de naselectie van het U15 steunpunt Noord-West. 
Xaanalou is uit een naselectie van 15 spelers als 1 van de 2 spelers gekozen voor het steunpunt van de KNHB. Het komende half jaar traint ze in het Wagener Stadion om het OOD in april te halen. 
Super knap gedaan en heel veel succes Xaanalou!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
8

Prikbord en Wi-Fi in het clubhuis

Ons clubhuis wordt steeds verder ingericht. Lees hier over de laatste verbeteringen.
Free Wi-Fi. Het clubhuis heeft sinds kort een Wi-Fi netwerk voor leden en bezoekers. Netwerk: Xenios gasten, wachtwoord: Xenios2023.
Prikbord: Onderaan de trap hangt een prikbord geheel in de stijl van onze entree. Op dit bord mogen berichten worden gehangen van Xenios, voor Xenios. Dus bijvoorbeeld club- of team-activiteiten voor een (groot) deel van de leden. Commerciële berichten graag vooraf afstemmen via [email protected].

10 Wissellijsten (A4 formaat): Verspreid in het gebouw hangen 10 wissellijsten voor soortgelijke berichten. Deze wor

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
4

Parkeren van (bak)fietsen en scooters

Wat is het mooi geworden: ons nieuwe voetpad met rode klinkers van de hoofdweg door het park naar ons prachtige clubhuis. 
Het is natuurlijk erg verleidelijk om nu je (bak)fiets of scooter bij het clubhuis te zetten, maar dat is niet toegestaan. 
De (voorlopig) aangewezen parkeerplek is ter hoogte van veld 3 aan de hoofdweg door het park.  De fietsen horen in de rekken. De scooters en bakfietsen mogen, ter hoogte van de rekken, aan de rechterzijde op de weg staan.
Ondertussen wordt er door de gemeente en Xenios gewerkt aan het realiseren van een permanente parkeerplek voor (bak)fietsen en scooters tussen veld 3 en 4. De oplevering staat dit

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
27

Start seizoen 2023-2024 voor junioren

Onze zomervakantie eindigt op 3 september.
De KNHB heeft de (concept) speeldagenkalender bekend gemaakt en de competitie start op 9 september. Een aantal eerste teams zal een week eerder starten (2 september). 
De seizoenvoorbereidingen van de junioren teams starten gefaseerd in augustus en september. 

O16-1 en O18-1 starten vanaf 14 augustus.
O14-1 starten vanaf 14 augustus. De eerste week is facultatief, vanaf 21 augustus moet je aanwezig zijn.
O12-1, O12-2, O14-2, O16-2 starten vanaf 21 augustus. De eerste week is facultatief, vanaf 28 augustus moet je aanwezig zijn.
Alle andere teams starten vanaf maan

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
25

Inloop spreekuur fysiotherapie op Xenios

Ook in de tweede seizoenshelft is er weer elke donderdagavond van 19:00 - 20:30 uur een fysiotherapeut van Back in Shape op Xenios aanwezig voor het inloopspreekuur. Loop gerust langs bij Koen voor vrijblijvend advies. De fysiotherapieruimte bevindt zich op de begane grond, tegenover de trap.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Feb
21

Zaalkampioenen!

Het zaalseizoen is voor 4 Xenios-teams geëindigd in een kampioenschap.  MO12-13, JO16-2, JO16-12 en JO18-1; van harte gefeliciteerd!
Deze vier teams zullen op zondag 19 maart om 16 uur worden gehuldigd. Komt allen hun feestje meevieren!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
11

Aanpassing speeldagenkalender junioren

Op 9 februari publiceerden we over de speeldagen en vrije dagen voor de komende maanden. Zojuist ontvingen we van de KNHB bericht dat er toch nog -op veler verzoek- een aanpassing is gemaakt.
Voor alle jongste jeugdteams en O12 teams, en voor de meeste O14 en O16 teams is het Pinksterweekend speelvrij geworden, en daardoor is de laatste speelronde niet op 3 juni maar op 10 juni.
Op 27 mei spelen wel alle O18 teams, JO16-1, MO16-1 en MO14-1.

Alle bijzonderheden over wel/niet speel- & trainingsvrij, staan op de website onder Hockey > Trainingsinformatie. Of klik hier.
 
Zie ook het nieuwsbericht van 9 februari.  

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
9

Trainingen & speeldagen junioren - februari tot juni

<<let op: zie voor recente aanpassingen het nieuwsbericht van 11 feb>>
In de periode februari tot en met juni zijn er altijd veel vakanties en feestdagen. Dat heeft gevolgen voor trainingen en wedstrijden.
Binnenkort zullen alle wedstrijden van je team zichtbaar worden in de Xenios app. Dit seizoen heeft de KNHB een aantal wedstrijden moeten plannen in de mei vakantie en in feestdagen weekenden, dus inventariseer tijdig of je dan  voldoende spelers hebt en regel zonodig invallers.
Alle bijzonderheden over wel/niet speel- & trainingsvrij, staan op de website onder Hockey > Trainingsinformatie. Of klik hier.
Vragen? 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
3

Geen hockeyervaring? Veel hockeyervaring? Trimhockey!

Geen hockeyervaring? Veel hockeyervaring? Of daar ergens tussen in? Je bent altijd van harte welkom op de maandagavond bij de trimhockeyers. 
Een enthousiaste groep senioren, van 25 – 55 jaar, traint op veld 2 altijd in twee groepen met twee Xenios-toptrainers. Je bepaalt zelf of je in de ervaren groep mee doet of in de andere groep.  We kunnen er van alles over vertellen maar sluit gewoon een keer aan en kijk of je het leuk vindt. 
Binnen de trimmers is er een ervaren groep die ook meedoet aan de Amsterdamse hockeycompetitie op maandagavond waar teams van AMVJ, Myra, FIT, IJburg, Westerpark en Athena aan deelnemen.
Kom op maandagavond langs

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
30

Enthousiaste kinderen bij de open training!

Afgelopen vrijdag was het gezellig druk bij Xenios; er waren ongeveer 20 kinderen naar de open training gekomen! Met rode wangen van de inspanning en het mooie winterweer, deden ze super enthousiast mee aan de oefeningen en leuke spelletjes op het veld.
De ouders keken toe vanaf de zijlijn of vanuit het clubhuis. Daar heb je fantastisch uitzicht op alle velden, kun je een drankje drinken en eventueel nog wat werken.
Kon jij niet, maar wil je toch graag kennis komen maken met hockey en onze club, mail dan snel naar [email protected].
Voor de jongsten is er aanstaande vrijdagmiddag nog een mogelijkheid, en voor oudere kinderen wordt een ander tijdstip gezoc

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
29

MO14-1 op jacht op het NK zaalhockey

Zaterdag 28 januari stond in het teken van het NK zaalhockey junioren. Omdat onze MO14-1 tweede was geworden in hun voorcompetitie, hadden ze zich ruimschoots geplaatst! De meiden waren ingedeeld in een sterke poule met MEP, Klein Zwitserland en SCHC, waarvan alleen de eerste door zou gaan naar de halve finale een week later.
In de eerste wedstrijd werd al gelijk duidelijk waar de meiden en coaches Tim en Sam voor gekomen waren: de halve finale halen mét een dosis energie en plezier. Dat betaalde zich uit in een zeer knappe 4-2 winst tegen MEP. Van zenuwen was amper sprake, zeker gegeven het feit dat de eerste goal van Xenios er al na 10 seconden in lag: een lekker begin!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
24

Afscheid Jan-Peter Broek

Vorige week nam de financiële kolom van Xenios afscheid van voorzitter Jan-Peter Broek. Ruim 5 jaar geleden stapte hij tegelijk met de voormalig penningmeester Daniel van Vuuren aan boord van "Financiën”. Daniel: "Een buitengewoon prettige samenwerking. Hij was veel tijd kwijt aan inkoopfacturen omdat we meerdere clubhuizen tegelijkertijd in de lucht hadden”. En er was natuurlijk het nieuwe clubhuis dat gefinancierd moest worden. Daniel: "JP pakte op het eind goed door wat erg fijn was. Alleen maar lof voor zijn vrijwillige inzet voor onze club”. Maar hij deed meer, denk hierbij aan de BTW-aangiftes, de jaarrekening, de verzekeringen, het beheer van de pinautomaten, het opheffen v

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
22

MO14-1 door naar NK zaalhockey!

MO14-1 heeft het NK zaalhockey behaald.  In hun super spannende competitie met alle topteams uit Noord-Holland eindigden de meiden op een hele knappe tweede plaats. Met veel goede wedstrijden en snel samenspel laten de meiden zien echt thuis te horen tussen de beste teams van het district. Onder leiding van Tim van Oort en Sam Koot lieten ze Rood-Wit, Amsterdam, Hurley en Pinoké achter zich. Alleen Alliance eindigde hoger. Het NK O14 start op zaterdag 28 januari in Arnhem met de poulefase van de 16 beste Nederlandse teams. Wij wensen het team heel veel succes, en zij hopen op veel publiek!
Zie voor meer informatie: NK Zaalhockey 2023 (knhb.nl)

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
3

JO16-1 speelt sterk zaaltoernooi

JO16-1 wordt 3e op een sterkbezet MB Zaaltoernooi! Na overwinningen in de poule (3-2 tegen HGC, 5-2 tegen Rotterdam en 4-1 tegen SCHC) was KZ in de halve finale een maatje te groot. In de strijd om de derde plek stonden de koppen vervolgens weer dezelfde kant op en werd in een spannende wedstrijd met 5-4 van HDM gewonnen. Daarnaast werd JO16-1 uitgeroepen tot sportiefste team van het toernooi!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
22

Een gezond 2023

Beste Xenioten,
Wat een bijzonder jaar was 2022. Niet in de laatste plaats vanwege de opening van ons nieuwe clubhuis. Een clubhuis dat vanaf de eerste dag goed functioneert en Xenios samen met de vijf watervelden een unieke plek geeft om naast het reguliere hockey andere mooie activiteiten te ontplooien. Een plek waar we met elkaar de verbinding kunnen zoeken en kunnen ontsnappen aan die andere realiteit. De verschrikkelijke oorlog in Ukraine, het onmenselijke leed dat mensen daar wordt aangedaan, de stijgende energiekosten, de hoge inflatie, de arbeidstekorten in alle sectoren, de hoge instroom van asielzoekers en jongeren die geen woning kunnen vinden. Een periode die onzeker

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
20

Bestuurswisseling tijdens de eerste ALV in nieuw clubhuis

Op vrijdag 16 december was de eerste ALV in het nieuwe clubhuis. Bestuur van Zutphen heeft hard gewerkt om dit te realiseren, dus hoe mooi is het dan dat zij hun bestuursperiode hier kunnen afsluiten.
Na de terugblik op het vorige hockeyseizoen, en goedkeuren van de cijfers, bedankte de voorzitter Rob Vissenberg en Robert Spakman voor het zoeken en vinden van een complete groep kandidaat-bestuurders. Daarna stelden alle kandidaten zich voor en werd er voor iedere kandidaat afzonderlijk gestemd.
Robert Das, de nieuwe voorzitter was vanwege Corona niet in staat er live bij te zijn, maar met een video verbinding via ons grote tv-scherm werd dit perfect opgelost. Robert

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
12

Onze kampioenen van de eerste seizoenshelft

Onze club heeft weer 7 kampioenen! De teams die in de eerste seizoenshelft als winnaar van hun poule eindigden zijn MO12-5, MO14-5, MO16-2, DO25-5, DO25-9, D4 en  HO25-3 (aka JH2). Namens de hele club van harte gefeliciteerd!
Bekijk alle teamfoto's op Xenios Instagram of FacebookNieuws afbeelding
Algemeen
Dec
7

Toppers bedankt!

Vandaag is het ‘nationale vrijwilligersdag’ en ook onze vereniging staat bol van vrijwilligers. Of je nu de keepersmaterialen beheert, een evenement of toernooi organiseert, de jaarrekening samenstelt, de ledenadministratie doet, het Xenios beleid vormgeeft, de wedstrijden of trainingen inplant, ouderbegeleider bent, de post ophaalt, een wedstrijd fluit of zorgt dat de EHBO-koffer altijd gevuld is. Het zijn allemaal taken die door onze vrijwilligers uitgevoerd worden. En zonder onze vrijwilligers rolt er geen enkele hockeybal.
Daarom spreken wij vandaag onze enorme waardering uit naar iedereen die zich belangeloos inzet voor onze vereniging en ons blauwe hart sneller laat kloppen. Vo

Nieuws afbeelding