Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Charlie van Gestel
Evelyn Hu
Lissa van der Swaan
Janne Sutherland
Britt van der Swaan
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Sep
20

Ireen Wüst: 18 jaar topsport

Haar palmares is ongekend. Achttien jaar draaide Ireen Wüst op topsportniveau haar rondjes op de ijsbaan en nam 5x op rij deel aan de Olympische Winterspelen en dat resulteerde alleen al in zes gouden plakken, vijf zilveren en twee bronzen. Ze is zevenvoudig wereldkampioen allround en vijftienvoudig wereldkampioene per afstand.
Gisteravond deelde ze op Xenios haar levensverhaal voor een select gezelschap. Het harde werken, tot het uiterste gaan, er fysiek helemaal doorheen zitten, het overlijden van haar (schaats)vriendin en de lessen uit jaren op het hoogste niveau topsport bedrijven. Het steeds verder verfijnen van alles wat met schaatsen te maken heeft en de weg naar succe

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
11

Start bestrating, grondwerk en verlichting

Maandag 12 september begint de aannemer met de bestrating, grondwerk en straatverlichting rondom ons clubhuis.
De toegangsweg langs het Jumbo De Aker hoofdveld (KG12a) en Eco-On Energy veld (KG12b) wordt afgesloten voor sporters en publiek en is alleen toegankelijk voor werkverkeer. De looproute naar het clubhuis is voor deze periode via de andere kant van deze velden, onder de cameratoren bij 12a door. 
De enige ingang van het clubhuis is dan de spelerstunnel. Het terras en de tribune is alleen vanuit het horeca gedeelte te bereiken. 
Het werkterrein van de aannemer wordt afgezet met hekken. De aannemer streeft ernaar na 6 weken de hoofdweg, en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
8

Nieuwe lichting trainers!

De volgende lichting Xenios-trainer/coaches dient zich aan! Afgelopen vrijdagavond hebben 21 jonge cursisten, allemaal zelf spelend in de O16 en O18, de eerste bijeenkomst gehad in ons clubhuis.

Deze trainer/coaches van onze O9-, O10 en O12-teams waren aanwezig bij de cursus die werd gegeven door PASS Sports Coach Academy, in samenwerking met Jongste Jeugd-coördinator Tim Sickmann en Technisch Manager Marloes van Meeteren.
Wij zijn trots op deze nieuwe generatie toppers voor de toekomst, en hopen ze nog lang op onze velden training te zien geven!

Begint het na het lezen van deze post te kriebelen om toch nog (keepers)training te gaan geven kom

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
7

Keeperstrainingen starten 7 september

Vandaag, woensdag 7 september, starten de keeperstrainingen voor de jeugd. Elke woensdagmiddag en -avond zijn zowel de vaste keepers als de wisselkeepers welkom volgens het schema hieronder.  
Ook bij de keeperstrainingen hebben wij helaas te maken met een trainerstekort. Dit is ook de reden voor de zeer late communicatie rondom deze trainingen. Maar het is gelukt! 
Wij hopen dat de keepers er volgens het onderstaande schema bij kunnen zijn, heel graag al vanaf vandaag. 
Elke woensdag, Eco On Energy veld 12b!
16:30-17:30   JJ + Wisselkeepers O12/O14 17:30-18:15   Erick + Jurre + Kyuss, Merle + Saar

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
1

Standaard en Arbitrage afspraken veldhockey 2022-2023

Regels zijn aan verandering onderhevig, zeker bij het hockey. 
De KNHB heeft alle wijzigingen en afspraken voor komend seizoen op een rijtje gezet. Zo ben je als arbiter (Bonds, CS+ en CS) én als speler helemaal up-to-date.
Uniformiteit in interpretatie van de regels draagt bij aan een ieders speel- en fluitplezier. Klik hieronder voor de documenten:
1. Standaard Afspraken veldhockey seizoen 2022-2023
2. Arbitrage-afspraken 2022-2023
 
De KNHB heeft speciaal voor de fluiters onder ons een filmpje gemaakt met oa. wijzigingen van spelregels in de Hoofdklasse. Verder worden daarin de volgende focuspunten belicht:
- sportiviteit

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
31

Vrijdagavond: hockey, hapje en drankje op onze club!

Vrijdagavond was traditiegetrouw een gezellige avond op de club. De jongste jeugd was aan het hockeyen op de velden en ouders stonden langs de kant of in het clubhuis met een drankje. Vaak werd ook een hapje geserveerd.
Dat gaan we weer organiseren! Aanstaande vrijdag is het Poké bowl avond! Geniet in ons prachtige nieuwe clubhuis van de vers gemaakte Poké bowls van Marika die op het openingsfeest een groot succes waren. Per bowl € 11,50. En bij lekker eten past voor de liefhebber een goede wijn. Sinds kort hebben we nieuwe wijnen van Rayleigh & Ramsay.
Komende weken staat er op de vrijdagavond telkens iets anders op het menu. Houd onze sociale media in d

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
25

De nieuwe Xpress is uit!

Lees over bestrating en omgeving, de kledingmarkt, de sponsoritems in het clubhuis, bitjes happen, rookvrij, de nieuwe veldindeling voor de kleintjes en meer!
Klik hier

   

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
23

Inloop spreekuur fysiotherapie op Xenios

De competitie begint weer! Dat betekent dat Sander Schelling van Back in Shape elke donderdagavond van 19:00 - 20:30 uur op Xenios aanwezig is voor het inloopspreekuur. Loop gerust langs voor vrijblijvend advies. De prachtige gloednieuwe fysiotherapieruimte bevindt zich bij binnenkomst van ons clubhuis op de begane grond direct rechts.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
12

Xpress - Trainers Special

Lees in deze Xpress hoe leuk én leerzaam training geven bij Xenios is. Kom je mee doen? We hebben je nodig!
Trainer/coach Julian: "Als je zelf traint om 8 uur ‘s avonds, en je komt om 3 uur ‘s middags thuis van je opleiding, dan ga je een beetje zitten wachten tot je kan gaan trainen. Kom een paar uur eerder en train een paar teams. Dan ben je al op de club, en je verdient er nog mee ook!”. 
Klik hier om de Xpress Trainer Special te lezen .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
5

Tomek Kotulski nieuwe Technisch Directeur

Voor Xenios breken nieuwe tijden aan. En dat betreft niet alleen het spiksplinternieuwe clubhuis en de vijf, zo goed als nieuwe, watervelden. Per 1 juli verwelkomen wij Tomasz (roepnaam Tomek) Kotulski als eindverantwoordelijke technische zaken (TD) op Sportpark Sloten.
Tomek, 42 jaar geleden geboren in Polen, kwam via Schotland in 2011, toen hij als speler zelf stopte met hockey, naar Nederland. De laatste jaren was hij hoofdtrainer-coach bij Qui Vive. In deze jaren heeft hij ook de nationale Poolse elftallen Dames en Heren in de aanloop naar de kwalificatie van de Olympische Spelen van Tokio (2020) begeleid.
Als TD gaat Tomek vorm en visie– zoveel mogelijk op het vel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
4

Foto's openingsweekend

Eén foto zegt meer dan 1.000 woorden. Kijk daarom snel naar alle foto’s van het openingsweekend: de opening van ons nieuwe clubhuis, de jongste jeugddag, het familietoernooi en natuurlijk de huldiging van onze kampioenen! Klik hier!
Heb je bezwaar tegen foto’s die we online hebben gezet, stuur dan een mail met vermelding van de map en fotonummer naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Weer 4 Xenios jeugdspelers geselecteerd voor NH

Mooi nieuws vanuit onze jeugdopleiding!
De afgelopen weken vonden op onze eigen velden de selecties voor regioteam Noord-Holland van de KNHB plaats. Op 4 maandagen mochten de grootste talenten van jaargang 2009 hun kunsten vertonen. Ook Xenios was hierbij goed vertegenwoordigd, met liefst 6 deelnemers. Van deze 6 deelnemers hebben Jason van Gelder (JC1), Puck Stoffele (keeper), Sofie Derksen en Liv Echteld (alle drie uit MC1) zich in de Noord-Holland selectie weten te spelen. Een mooie prestatie!  Door de veranderde opzet bij de KNHB, waarbij de Noord-Holland selectie voor komend seizoen uit slechts 16 spelers en 2 keepers bestaat, hebben zij zich hiermee ook al verzekerd

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
26

C- en D-kamp 2022!

Graag een groot virtueel applaus voor onze Xenios D- en C-kampleiding! Wat hebben deze (voormalig) Xenios speelsters en spelers twee fantastische kampen georganiseerd. Echt iets om als club ongelofelijk trots op te zijn!
Afgelopen weekend was het C-kamp met als hoofdleiding Jelle en Sarah (veel dank voor jullie jarenlange inzet als hoofdleiding!). De C-jeugd kan terugkijken op een heel mooi kamp, maar ook wij! De leiders hebben weer een aftermovie gemaakt. Bekijk deze hier!
Eerder dit jaar in april vond onder leiding van hoofdleiding Nikki en Frank het D-kamp plaats. Een onvergetelijke ervaring voor onze D-kids.
Dankjewel D- en C-kamp leiding. Tot volgend jaar!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
21

18 en 19 juni: één groot feest!

Wat een geweldig openingsweekend hebben we gehad!

Op zaterdag was er eerst ruim baan voor de Jongste Jeugddag. Xenios was gastheer voor 6E teams en had alle velden omgedoopt in nationaal en internationaal bekende stranden. De tropische temperatuur paste daar zeer goed bij! Er was veel spring- en waterpret op het Lovers veld en natuurlijk ijsjes van de IJshoeve. Zie op social media een apart item over dit toernooi.
Aan het einde van de middag was er op het Jumbo hoofdveld een 5 tegen 5 wedstrijd tussen Xenios Dames 1 en de International All Stars. Vanaf onze nieuwe tribune en terras was het uitzicht fantastisch.
Na deze wedstrijd betrad een heuse drum- e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

De Spelersbank is live!

Jong Dames 11 bijt het spits af met de oproep voor nieuwe speelsters voor komend seizoen!
Zoek jij nog spelers voor jouw team? Ga dan naar menu "Hockey” op de site en klik op "Spelersbank”. Of klik hier. Vul het formulier in, voeg een foto toe en mail deze naar [email protected]
Of zoek jij een leuk en/of sportief team om in te spelen? Binnenkort meer teams en hun vacatures op de Spelersbank! 
Hou het in de gaten!
Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
3

Laatste BouwXpress (incl filmpje)

Nog even en dan is het zover: Xenios verhuist naar het nieuwe clubhuis! Na de oplevering op 22 april kon het inrichten beginnen. Met ongelofelijk veel inzet van talloze vrijwilligers gaat het lukken om het lege gebouw in krap twee maanden om te toveren tot een prachtig nieuw thuis voor onze club.
Lees er alles over in de laatste BouwXpress. klik hier. Voor degenen die 'm al uit hebben, maar het filmpje "van boomstam tot Xenios bar" niet konden vinden: kijk hier!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
26

Xenios vindt nieuwe coach Dames 1 bij Amsterdam

Samen met Yannick Beekman is Tim Bakker vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor Dames 1. Tim is een nieuw gezicht voor Xenios! Hij is jarenlang als speler actief geweest bij Kampong, Qui Vive en Laren en heeft bij Pinoké de topjeugd gecoacht. Afgelopen jaar was hij coach van MA1 van Amsterdam. Yannick Beekman is voor Xenios de grote bekende van het duo, van jongs af aan Xenioot en was de afgelopen twee jaar assistent-coach bij Dames 1. Tim over de aanstaande samenwerking: "Yannick en ik zijn enorm gemotiveerd om met een jong en nieuw team aan de slag te gaan”.
Succes heren!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
16

Dames 1 stelt overgangsklasse voor volgend seizoen veilig - afscheid

Dames 1 speelde zondag thuis tegen Amstelveen. Winst was nodig om komend seizoen overgangsklasse te blijven spelen. Een spannende wedstrijd! In het vierde kwart kwam het overwicht en de goals die het verschil maakten: eindstand 5-2. Één minuut voor tijd werd de tijd stilgezet voor publiekswissels van afzwaaiende spelers Jaimy en Amber de Weijer, Floor Groepenhoff en Cunera de Beaufort. Naast bloemen voor de dames was er ook een bos bloemen voor trainer/coach Jan-Willem van Hall die na zes seizoenen Xenios gaat verlaten. De voorzitter bedankte hem namens de club en overhandigde hem een Xenios-shirt. Na de wedstrijd werd het glas geheven en Van Hall door de dames bedankt voor

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
21

D-kamp '22: the aftermovie!

Afgelopen paasweekend heeft het leukste kamp van Xenios éindelijk weer plaatsgevonden; D-kamp 2022! 
Twee volle dagen en één korte nacht met plezier, gezelligheid, gekkigheid, zon, dansjes, nachtspellen, weinig slaap, lekker eten, zingen, waterspellen, zwemmen, springen en zo kunnen we nog wel even doorgaan... 
Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan de aftermovie. Voor meer foto's volg D-kamp op instagram, klik hier
De leiding heeft er ontzettend van genoten, wij kunnen alleen maar hopen dat voor de kids hetzelfde geldt! 
Lieve tweede jaars D-tjes, dank voor jullie komst. Wij genieten nog even na en halen nog wat slaa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
19

Veilig naar de club fietsen

Het fietspad naast de wielerbaan is nu een paar maanden open en is al goed uitgehard. Goede reden om dit pad te kiezen, en de gevaarlijke Sloterweg te vermijden.  Je hebt er alle ruimte en prachtig uitzicht over onze velden en het clubhuis. Ook ’s avonds kun je deze route gebruiken, want er zitten kleine lampjes naast het pad. Alleen bedoeld voor fietsen want scooters en bakfietsen zijn te zwaar. 
Dus beste spelers en ouders: heb het er aan de eettafel over of bij de training, en fiets heen én terug door het park! 
De openingstijden zijn in principe door de week van 16 tot 22 uur en in het weekend van 8 tot 18 uur. Als je onverwachts voor een d

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

Zoek een toernooi

Nu de lente is begonnen, kunnen er ook weer toernooien gespeeld worden.
Informatie over alle hockeytoernooien - van F-jes tot veteranen - wordt gepubliceerd op: toernooien - hockey.nl. Deze website wordt regelmatig geüpdatet. Inschrijving voor een toernooi regel je zelf.
Ook bij Xenios zijn er ideeën en plannen voor toernooien, voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. Heb je interesse in een toernooi op Xenios, wil je graag helpen met de organisatie, of heb je een ander verzoek, meld je dan bij [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

BouwXpress - 17 april 2022

Lees over de nieuwbouw van ons clubhuis in de BouwXpress, klik hier. We geven jullie een kijkje hoe we van kale lege ruimtes ons clubhuis gaan maken. Van idee naar ontwerp, naar schets, naar technische tekening, naar een kluslijst, naar klus afgerond om uiteindelijk te komen tot een clubhuis dat klaar is voor gebruik.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
21

Xenios Vrijwilliger in de schijnwerper: Ronald Sanders

Naam: Ronald Sanders
Commissie: Gevonden voorwerpen
Wie ben jij? Ik ben Ronald Sanders (68), woon in Amsterdam en ik ben gepensioneerd basisschool leraar. Ik heb nooit zelf hockey gespeeld, maar mijn 2 zoons wel. Dat zijn Willem en Karel Sanders. Beiden hebben in Heren 1 gespeeld, veel teams gecoacht, en allerlei andere dingen gedaan voor de club. Willem speelt nu nog steeds bij Xenios, Karel is rond 2012 gestopt.
Hoe ben je betrokken geraakt als vrijwilliger? Toen Willem heel klein was ging ik met hem in het kinderzitje fietsen en dan gingen we vaak naar sportparken omdat daar wat gebeurde, wat te zien was. Op de oude Xenios-locatie aan de Ringvaartdij

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
11

EHBO - blessures

Bovenaan de trap voor de ingang van het horecagedeelte ligt een vintage houten EHBO kist. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor een eerste verzorging van sportblessures.
Achter de bar boven is er nu ook een extra nieuwe EHBO-koffer, speciaal bedoeld voor medisch geschoolde mensen. Hierin vind je een wat uitgebreider aanbod van medische middelen. De koffers worden regelmatig gecheckt op voldoende voorraad. Probeer de koffers netjes te houden en leg ze terug na gebruik. Marcel Schijf, apotheker van de Benu Apotheek Overtoomse Veld aan het August Allebéplein in Amsterdam sponsort de inhoud van onze EHBO-koffers!    Ook bij de bar boven kan je om ijs vragen om t

Nieuws afbeelding
Bestuur
Feb
28

Een veilig sportklimaat bij XeniosBeste leden, trainers, coaches, vrijwilligers en andere betrokkenen,
Iedereen op onze club moet in een veilige omgeving kunnen sporten en werken. De recente gebeurtenissen bij Ajax en the Voice hebben ons hier nog bewuster van gemaakt. Reden voor ons om ‘een veilig sportklimaat bij Xenios’ weer onder de aandacht te brengen.
Jammer genoeg is de realiteit dat kinderen of volwassenen in aanraking kunnen komen met ongewenst gedrag. Dit gedrag, bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie, discriminatie, machtsmisbruik en verbale, psychische of fysieke agressie – kan ertoe leiden dat je niet meer veilig kunt sporten en daarmee ook het plezier verliest.
Mocht je binnen on

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jan
27

Nieuwe sponsor: Arto Recruitment

Wij mogen weer een mooie nieuwe clubsponsor verwelkomen: ARTO RECRUITMENT:

"Organisaties en medewerkers duurzaam met elkaar verbinden is ons vak, onze passie en drijfveer.
ARTO staat voor kwaliteit, integriteit en echte betrokkenheid. Perspectief bieden en onze klanten ontzorgen is ons dagelijks werk, met als doel dat alle partijen er blij van worden.
Al sinds 1959 kunnen wij zeggen: ARTO werkt!"
Kijk op de website van ARTO Recruitment voor meer info: www.arto.nl

Nieuws afbeelding