HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

James Jaspers
Bent Rietberg
Elske Hartong
Lot Alberdingk Thijm
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Feb
9

Hoe speel je effectief zone press?

Op woensdag 17 februari om 20.00 uur, geeft Basten Pels, trainer/coach van Xenios Heren 1, een online presentatie over het toepassen van de zone press. Mede aan de hand van videobeelden wordt een uitleg gegeven. Daarna zal Basten aan de hand van eigen videomateriaal van Xenios Heren 1 laten zien hoe zij zone press effectief inzetten.

Voor trainers en coaches van Xenios! Maar Xenios leden kunnen meekijken. Duur: 1 uur (laatste kwartier voor jullie vragen).

Schrijf je in door te registreren via deze link. Na registratie ontvang je begin volgende week een mail met link om deel te nemen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Vergunning verleend voor bouw clubhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Xenios in december zijn de leden akkoord gegaan met de bouw van het nieuwe clubhuis. Direct de volgende dag is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam. Op 9 december is de vergunning verleend.
Formeel kon tot 20 januari bezwaar worden aangetekend. Er zijn een drietal bezwaarschriften ontvangen waarop het stadsdeel op korte termijn inhoudelijk zal reageren.

Het bestuur ziet de afhandeling van de bezwaren met vertrouwen tegemoet. Xenios is voornemens om de aannemer medio februari te laten starten met het bouwrijp maken van de grond.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
5

National Hockey Academy met Xan de Waard!

3 … 2 … 1 … GO! Het nieuwe jaar is van start, een nieuwe lijst hockeydoelen en hopelijk ook de (her)start van de hockeycompetitie. En daar hebben we, samen met Xan de Waard, zin in!
In 2021 begint ook weer een nieuw trainingsblok van de National Hockey Academy bij ons op de club. Pak nog snel die extra hockeyuren op het veld – voordat de selecties voor het nieuwe seizoen weer beginnen – en perfectioneer jouw hockeyskills.
De trainingsmanager van locatie SBHC Xenios staat al in de startblokken, en heeft weer heel veel leerzame trainingsthema’s voor je bedacht. Ben jij ook helemaal klaar om deze nieuwe start goed te beginnen? Meld je dan snel aan!
De eerste trainings

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
29

Xenios is hiring!

Xenios Amsterdam is hiring! Xenios zoekt trainers/coaches op verschillende niveaus: voor zowel de jeugd (prestatie én breedte) als voor senioren! Xenios, op nog geen kwartier fietsafstand van het Vondelpark, groeit en is ambitieus. Er wordt aantrekkelijk hockey gespeeld. Van vele jeugdteams die tophockey spelen, gezellige breedteteams, senioren Heren 1 en Dames 1 die in de overgangsklasse uitkomen én gezellige studententeams. Maar Xenios heeft handjes te kort en zoekt enthousiaste trainers en coaches. Zoek jij een leuke en ambitieuze club? Stuur dan een korte motivatiemail naar Vincent van Hall, technisch manager van

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
21

Vanaf 25 januari: hervatting jeugdtrainingen


Vanaf aanstaande maandag kan de jeugd weer lekker gaan hockeyen! In de afgelopen week zijn alle voorbereidingen getroffen want veiligheid voor spelers, trainers en vrijwilligers staat voorop.
Hiervoor gelden de volgende aanpassingen:
· Spelers trainen alleen met hun eigen team. Alle combi- en techniektrainingen vervallen.
· E&F teams zullen 1 keer per week gaan trainen, de selectieteams 2 keer per week 1 uur.
· Keepertraining: alleen voor vaste keepers.
De (nieuwe) trainingstijden staan in de app.

Indien (ouders van) spelers niet willen trainen i.v.m. Corona is dat geen probleem. Daar worden geen consequenties aan verbonden do

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
21

Xenios vlaggetjes en kussens van oude sponsorkleding

Vandaag zijn de Xenios vlaggetjes en kussens voor ons clubhuis geleverd. Deze zijn gemaakt van oude Xenios shirtjes door Atelier Bijzonder Amsterdams! De cliënten met een verstandelijke beperking hebben er weer hard aan gewerkt. En het is super mooi geworden! Nog even geduld en je kan ze bekijken in het clubhuis.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
19

BP College bij Hockeyclub Xenios

Al 7 jaar organiseert BP College hoogwaardige hockeyclinics en –kampen op verschillende hockeyclubs in Nederland. Deze organisator van kampen en clinic’s is opgericht door de Internationals Billy Bakker en Mirco Pruyser, met als missie: ‘’(Jonge)hockeyers de top hockey beleving bieden middels professionele activiteiten.
GOED NIEUWS! Vanaf dit jaar zijn wij in de mei- en zomervakantie ook op Hockeyclub Xenios te vinden. Tijdens onze kampen en clinics bieden wij jou de top hockey beleving. Hockey je nou in MD5 of in JC1, wij geven jou de optimale beleving. Je traint in groepjes ingedeeld op niveau en leeftijd dus de BP Top Trainers kunnen jou altijd op jouw eigen niveau trainen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
8

Artikel Hockey.nl: Youngstars: 10 brandende vragen aan Chip Visscher (15)

In de rubriek Youngstars geeft Hockey.nl de talenten van Nederlands A en B een plek in de spotlights. Wie zijn ze en waar zien ze zichzelf over tien jaar? Deze week Chip Visscher (15), speler bij Xenios Jongens B1 en Nederlands B.
Lees hier het artikel.
Fotocredits: Callum Weijde - Sunset Pictures

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
24

Fijne feestdagen en een goed 2021

Beste (ouders van) leden,
Het jaar 2020 zullen we allen niet snel vergeten, het jaar dat het coronavirus en de beheersing ervan ons leven grotendeels ging bepalen. Naast het persoonlijke (ziekte)leed heeft het ook zijn weerslag op het hockey. Van het aanvankelijk overslaan van enkel de handshake aan het begin van de wedstrijd tot het uiteindelijk geheel stilleggen van alle hockeycompetities waaraan onze club deelneemt.
Het continu aanpassen aan de veranderende omstandigheden heeft enorm veel van onze vrijwilligersorganisatie gevergd. Maar bovenal is er ook het gemis van het spelletje waarvoor we graag naar ons sportpark rijden. We missen de wedstrijden, de sportieve uit

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
17

Voortgang projectgroep “Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”

Voortgang projectgroep "Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”
Drie weken terug hebben wij gemeld dat wij een projectgroep hebben opgericht met als doel verbeteringen gerealiseerd te krijgen voor veiligheid van onze (jeugdige) fietsers op en rond de Sloterweg. Inmiddels is er weer een hoop gebeurd en wij willen graag de Xenios leden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte brengen.
Reacties van leden op de online enquête: bevestiging beeld dat Sloterweg gevaarlijk is.
Binnen een week hebben wij 45 uitgebreide reacties gekregen die het beeld bevestigen dat de Sloterweg een ramp is voor fietsers: bijna-ongelukken met kinderen en fietsers die van de weg ge

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
16

Corona-update: verdere aanscherping maatregelen

Op de site van de KNHB lezen we het volgende:

Met ingang van dinsdag 15 december is Nederland in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan.

Voor buitensport gelden de volgende regels: • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen. • Senioren mogen alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen. • Topsporters mogen wel tr

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
14

Artikel Telegraaf: "Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt"

In De Telegraaf van donderdag 10 december verscheen dit artikel over het plan Autoluw Sloten en Nieuw Sloten. Aan het woord komen onder anderen bestuurslid M'barek Ben Addi en de Xeniosouders Rick Veltman en Janita Kieft."
Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt

Wie over de Sloterweg fietst, weet niet beter dan dat het uitkijken geblazen is op de drukke weg. Auto's razen langs je op de smalle weg. Je wordt er zowat van je sokken gereden. De gemeente heeft nu een oplossing bedacht. Maar daarover verschillen de meningen.

Er worden vier elektronische wegopbrekingen geplaatst op de Sloterweg om het sluipverkeer tegen te gaan.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
9

Veiliger Sloterweg

Xenios ziet steeds meer discussie ontstaan over de startnotitie Sloten en Nieuw Sloten, een plan dat ook veel gevolgen heeft voor de Sloterweg waaraan ons sportpark ligt.   Voor het bestuur van Xenios geldt dat veiligheid en bereikbaarheid voorop staan en die twee aspecten horen in dit dossier ook hand in hand te gaan. We hebben leden uit Badhoevedorp, de Aker, Sloten, Nieuw-Sloten, Osdorp en nog enkele andere wijken van Amsterdam. Als vereniging willen wij voor alle leden opkomen en zorgen dat Xenios veilig en goed bereikbaar is en blijft.  Met dat in het achterhoofd, valt er nog wel wat aan te merken op de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten zoals die er nu ligt.&nb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
8

Overlijden Rien Verschuur

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Rien Verschuur op 17 november overleed op 74-jarige leeftijd. Rien hockeyde zijn hele leven bij Xenios en was "lidnummer 2” op de ledenlijst. Een markante verschijning en steevast in Xenios overhemd met knoopjes op onze hockeyvelden te zien. Henk Tactor, oud-teamgenoot over Rien: "Een kunstenaar in het gewone leven en een kunstenaar op het veld! Na de diagnose astmatisch op zijn 16e kreeg hij van zijn arts het advies om te gaan sporten. Dat werd hockeyen bij Sarto. Zijn vaste plek was rechtsbuiten”.
Al die jaren bleef Rien trouw aan zijn jaren 50 houten stick met lange krul. Henk: "Rien was na de wedstrijd vooral in gesprek met de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie 2020

Beste ouders, trainers en andere betrokkenen van Xenios,
Met veel vreugde mogen wij aan jullie de opbrengst van De Grote Clubactie bekend maken.
Met De Grote Clubactie hebben we in totaal €5.956,80 opgehaald! En dat allemaal door de inzet van onze jeugdleden die loten hebben verkocht. En ook door het grote aantal online loten verkoop! We zijn zeer trots op onze jeugdleden, de trainers en ouderbegeleiders voor het ondersteunen en begeleiden van dit proces. Dit bedrag wordt gereserveerd voor de inrichting van ons nieuwe clubhuis!
Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd geworden naar de prijzen… Voor de kerst maken we dat bekend! Hou de website en onze so

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
26

ALV online

Gisteravond was de ALV van Xenios, een beetje anders dan anders, namelijk online. 41 leden hadden zich aangemeld en volgden online o.a. de toelichting op de financiële jaarstukken en het (positieve) verslag van de kascommissie. Ook werd ingegaan op nieuwbouw en veiligheid door de voorzitter. Marc Oomen stelde zich voor als nieuw bestuurslid "vrijwilligers en ledenwerving”. Vervolgens kon er worden gestemd. De bestaande bestuursleden zijn herbenoemd en formeel zijn Dieuwke Jonker, secretaris, en Marc Oomen nu toegetreden tot het bestuur.

Met dank aan Macnify, Workplace Technology, voor het faciliteren van deze online ALV.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
23

Aanpak gevaarlijke situatie Sloterweg – NU!

Beste leden,
Het bestuur van Xenios heeft kennis genomen van de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten. Wij zijn blij dat de gemeente werk maakt van de gevaarlijke situatie op de Sloterweg. Als Xenios zijn wij echter niet betrokken bij het concreet vormgeven van deze plannen. Naast de verkeersveiligheid willen we ook oog hebben voor de bereikbaarheid van ons sportpark.
De startnotitie heeft consequenties voor ieder lid, waar hij of zij ook woont. Om die reden nodigen we iedereen uit de enquête van de gemeente over de plannen in te vullen. Klik hier:
Inmiddels hebben we ook een nieuwe projectgroep. Graag jullie aandacht voor hun bijdrage:

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
22

Verbeteringen veiligheid op Sportpark Sloten

Afgelopen weken is er door de gemeente Amsterdam een aantal maatregelen genomen om de verkeerssituatie op het Sportpark Sloten voor Xenios te verbeteren. Zo is er een verkeersdrempel geplaatst, is het 15 km-bord verplaatst en is er een zebrapad aangebracht op het wegdek. Kinderen kunnen zo veiliger oversteken naar hun wachtende ouders, maar ook is de parkeerplaats veiliger te bereiken. Zo voorkomen we dat er over een groter traject wordt overgestoken.

Aan het begin van het park is onder het wielerviaduct verlichting gemonteerd. De slagbomen zijn voorzien van felle rode lichten om ook in het donker goed zichtbaar te laten zijn.

Zoals al eerder

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
22

Herfstcup winnaars

Vorige week zaterdag begon de Xenios Herfstcup: jongens en meidenteams die het tegen elkaar opnemen in meerdere poules. Gisteren was alweer de 2e en laatste ronde. Er werden weer leuke en spannende potjes gespeeld. De poulewinnaars zijn bekend: Poule 1: JA3 Poule 2: MA3 Poule 3: MB4 Poule 4: MB6 Poule 5: MC3 Poule 6: JD3 Poule 7: MD3 Poule 8: MB3 Komende week wordt er nog getraind en dan gaat iedereen lekker genieten van een welverdiende rust. Vanaf 4 januari starten alle trainingen weer en hopelijk ook de competitie.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
12

Bericht van de Selectiecommissie

Met dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen van een tweetal wijzigingen ten opzichte van andere jaren.

1.We gaan geen beoordelingsformulieren meer uit doen naar de ouderbegeleiders.
Met betrekking tot het invullen van de beoordelingsformulieren door de ouderbegeleiders hebben we de laatste jaren veel wisselende ervaringen gehad. Het hebben van veel verschillende meetpunten is belangrijk, echter doordat het formulier zo wisselend wordt ingevuld, of door sommige ouders uit principe niet wordt ingevuld, is de waarde over de teams heen niet gelijkwaardig. Daarnaast is door de beperkte aanwezigheid van ouderbegeleiders bij trainingen en wedstrijden in verb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Eerste vrouwelijke Xenios voorzitter Hanny Speek volgt Xenios op de voet

Erelid Hanny Speek reageerde enthousiast toen zij hoorde dat Xenios mondkapjes ging maken. Hanny was de eerste vrouwelijke voorzitter van Xenios en heeft maar liefst 15 bestuursjaren op haar naam, eerst bij Sarto en na de fusie bij SBHC Xenios. De vereniging ligt haar nog na aan het hart. "Wist je dat er in 1979 al sprake was van een mogelijke verhuizing?” aldus Hanny die tegenwoordig in Lochem, in de Achterhoek woont. Ze volgt het Xenios nieuws op de voet en komt zeker naar de opening van het nieuwe clubhuis.
De opgestuurde mondkapjes ontving ze gisteren per post en Hanny maakte spontaan een selfie. "Ik ben benieuwd of ik nog herkend word met mondkapje”.
Leuk om van

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Werkzaamheden parkeerterreinen Sportpark Sloten

Vanaf woensdag 11 november worden de 2 parkeerterreinen achter het Velodrome op de schop genomen. Op het kaartje worden de werkzaamheden aangegeven met gele stippelijnen. Je kan hier enige hinder van ondervinden. 
Er zal voldoende parkeergelegenheid zijn maar houd er rekening mee dat je mogelijk op een andere plek moet parkeren (en verder weg) dan je gewend bent. 
De werkzaamheden duren tot april volgend jaar.

De aanpak van het parkeerterrein is slechts een van de werkzaamheden die de gemeente laat uitvoeren om het sportpark veiliger te maken. Zo is er afgelopen week ook verlichting aangebracht onder het viaduct bij de ingang van het par

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
1

Zorgen om veiligheid fietsende hockeyjeugd: 'Sloterweg is een snelweg'

Zo kopt het nieuwsitem van AT5.  "Auto's botsen bijna tegen elkaar op, omdat ze om fietsers heen moeten. En er wordt te hard gereden. Het is een hele gevaarlijke situatie hier”, aldus Paul van der Valk, een bezorgde ouder van een van onze jeugdleden.
Dit weekend maakte AT5 een item over de onveilige situatie op de Sloterweg, de enige weg om onze club te bereiken. Klik hier voor het artikel en de gemaakte opnames van AT5 op de Sloterweg en onze club.
Vanuit Xenios zijn Paul van de Valk en Dick Jans betrokken om een veilige Sloterweg te creëren. Zij hebben een werkgroep opgericht en zullen binnenkort weer van zich laten horen. 
Wil jij ook je steent

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
31

Gevaarlijke situaties op Sportpark Sloten bij brengen en halen kinderen

"Ik zie het hier vaak bijna mis gaan” aldus een van de coronavrijwilligers. "Vooral op de drukke dagen is het hier een af- en aanrijden van auto’s. Filerijden en kinderen die uitstappen en tussen rijdende auto’s doorlopen om naar de training te gaan”.
Daarom aan alle betrokken ouders een dringende oproep:

- Kom op de fiets!
- Fiets met je kind door tot vlak voor de 2e slagboom, laat je kind afstappen en fiets zelf direct door.
- Heeft je kind hulp nodig bij het stallen? Neem dan ook je eigen fiets mee naar de stalling. Zo voorkom je dat je de weg blokkeert.
- Zet bakfietsen (ook voor tijdelijk parkeren) alleen aan de zijde waar de scoot

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Nieuwe leden - nieuw welkomstboekje

Afgelopen maandan heeft Xenios vele nieuwe leden mogen verwelkomen door o.a. succesvolle acties ter werving van trainende F-jes, studenten en trimhockeyleden. Allemaal ontvingen ze het vernieuwde online welkomstboekje van Xenios.
Het boekje is hier in te zien en ook als pdf beschikbaar via "Mijn Xenios" - "Club" - "Documenten" - "Communicatie". Het boekje zal regelmatig worden geüpdatet.
Met dank aan Erik Timmermans voor de teksten en Daphne van den Heuvel van 200% vormgeving voor het ontwerp en samenstelling.

Nieuws afbeelding