Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Tara Klasen
Jasper Kortbeek
Wolf Ribbens
Lena Koeneman
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Maa
23

Keepersdag een groot succes!

Woensdag was de eerste keepersdag. Wat was het een feest! We begonnen de middag met het testen van al het nieuwe Brabo-keepersmateriaal. Er was een vertegenwoordiger gekomen die al het materiaal mee had waar de keepers even mee mochten spelen. Nadat al het materiaal getest was werd het tijd om de eigen spullen aan te trekken en te verzamelen voor de clinic. Deze werd gegeven door niemand minder dan Hidde Brink, de keeper van Pinoké H1. Samen met Diederick, een speler uit onze eigen H1, hebben wij een oefening gedaan waar Hidde goed kon laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ook 2 keepers van Xenios probeerden te scoren bij Hidde. Na de demo zijn onze keepers zelf aan de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
21

Xenios Vrijwilliger in de schijnwerper: Ronald Sanders

Naam: Ronald Sanders
Commissie: Gevonden voorwerpen
Wie ben jij? Ik ben Ronald Sanders (68), woon in Amsterdam en ik ben gepensioneerd basisschool leraar. Ik heb nooit zelf hockey gespeeld, maar mijn 2 zoons wel. Dat zijn Willem en Karel Sanders. Beiden hebben in Heren 1 gespeeld, veel teams gecoacht, en allerlei andere dingen gedaan voor de club. Willem speelt nu nog steeds bij Xenios, Karel is rond 2012 gestopt.
Hoe ben je betrokken geraakt als vrijwilliger? Toen Willem heel klein was ging ik met hem in het kinderzitje fietsen en dan gingen we vaak naar sportparken omdat daar wat gebeurde, wat te zien was. Op de oude Xenios-locatie aan de Ringvaartdij

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
17

Hockey op school

Xenios geeft in samenwerking met Combiwel Sport (organisatie voor sportstimulering en talentontwikkeling) hockeytrainingen voor 3 Amsterdamse scholen. Zo kunnen 30 kinderen uit groep 3 t/m 5 tijdens deze naschoolse activiteit kennismaken met hockey.
De inschrijving was op alle scholen snel vol. Onze trainers Diederick Scheen en Tim Hoogendam maken er 9 leuke middagen van, en wie weet zien we één of meer van deze kids volgend jaar terug op onze club!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
11

EHBO - blessures

Bovenaan de trap voor de ingang van het horecagedeelte ligt een vintage houten EHBO kist. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor een eerste verzorging van sportblessures.
Achter de bar boven is er nu ook een extra nieuwe EHBO-koffer, speciaal bedoeld voor medisch geschoolde mensen. Hierin vind je een wat uitgebreider aanbod van medische middelen. De koffers worden regelmatig gecheckt op voldoende voorraad. Probeer de koffers netjes te houden en leg ze terug na gebruik. Marcel Schijf, apotheker van de Benu Apotheek Overtoomse Veld aan het August Allebéplein in Amsterdam sponsort de inhoud van onze EHBO-koffers!    Ook bij de bar boven kan je om ijs vragen om t

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
10

Vrijwilligerscampagne halverwege

Zoals op de socials en in de mails was aangekondigd, is de vrijwilligerscampagne afgelopen weekend gestart.
Met een heerlijk zonnetje en een lekker muziekje werd de vrijwilligerstent opgezet aan het begin van onze velden en meteen werd de aandacht getrokken van spelers en ouders van de thuis spelende Xenios teams.
Het verhaal is helder: zonder vrijwilligers geen hockey, zonder hockey geen vereniging. We hebben momenteel nog veel posities in te vullen en met de verwachte groei van de club, zal de groep vrijwilligers hierin ook mee moeten groeien.
Het eerste weekend was meteen een succes. Acht potentiële vrijwilligers hebben zich aangemeld en minstens zo belangrijk is dat b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
8

Trainersbijeenkomst

Afgelopen zaterdag was er een trainersbijeenkomst voor al onze trainers. Onder leiding van Thomas Tichelman (oud coach HC Bloemendaal en meer dan 10 jaar actief bij de elftallen van Team NL)werd iedereen bijgespijkerd en klaar gestoomd voor de tweede helft van het seizoen. Uiteraard werd er gezorgd voor een hapje en een drankje en was het een super leuke en leerzame bijeenkomst!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
7

Filmpje nieuwe clubhuis

Nu alvast de beelden en lees binnenkort in de Xpress alles over de voortgang van de bouw van ons nieuwe clubhuis.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
4

Vincent van Hall verlaat na decennium Xenios

Vincent van Hall, technisch directeur van SBHC Xenios, zal aan het eind van dit seizoen de Amsterdamse club verlaten. Van Hall heeft in de 10 jaar  dat hij werkzaam was op de club een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van het trainershockeyhuis, het systeem waarin de jeugd van de club grotendeels training krijgt van andere spelers die door de club zelf zijn opgeleid, en heeft de club geholpen bij de verdergaande groei op hockeytechnisch niveau.
Onder zijn supervisie promoveerden de eerste teams van de club van de Derde Klasse naar de Overgangsklasse en spelen de jeugdteams steeds vaker mee in de hoogste regionale en landelijke competities.
Xenios is Van Hall dank

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
2

Fysiotherapeut van Back in Shape op Xenios

De competitie begint weer! Dat betekent dat Sander Schelling van Back in Shape elke donderdagavond van 19:00 - 20:30 uur op Xenios aanwezig is voor het inloopspreekuur. Loop gerust langs voor vrijblijvend advies. De fysiotherapieruimte is bij binnenkomst van Herenmarkt, links de gang van de kleedkamers in, aan je rechterhand.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
2

Xenios heeft jou nodig!Xenios staat aan de vooravond van grote uitdagingen: We mogen na 2 jaar Covid weer écht hockeyen zonder beperkingen, ons nieuwe clubhuis nadert zijn opening en we hebben een grote groei-ambitie.
Dat betekent dat er veel te doen valt. We mogen weer feesten, we moeten flink klussen, we gaan actief leden werven en zo zijn er nog talloze andere activiteiten die uitgevoerd moeten worden.
Daarbij heeft de club jou nodig. Want zonder hulp is er geen vereniging. En Xenios, dat zijn jij en ik samen.
Energie gezocht
We zijn op zoek naar jouw energie. En in ruil daarvoor bieden we een plek aan waar je plezier kan beleven, invloed kan uitoefen

Nieuws afbeelding
Bestuur
Feb
28

Een veilig sportklimaat bij XeniosBeste leden, trainers, coaches, vrijwilligers en andere betrokkenen,
Iedereen op onze club moet in een veilige omgeving kunnen sporten en werken. De recente gebeurtenissen bij Ajax en the Voice hebben ons hier nog bewuster van gemaakt. Reden voor ons om ‘een veilig sportklimaat bij Xenios’ weer onder de aandacht te brengen.
Jammer genoeg is de realiteit dat kinderen of volwassenen in aanraking kunnen komen met ongewenst gedrag. Dit gedrag, bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie, discriminatie, machtsmisbruik en verbale, psychische of fysieke agressie – kan ertoe leiden dat je niet meer veilig kunt sporten en daarmee ook het plezier verliest.
Mocht je binnen on

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
27

Klaar voor extra training?

TERUG OP XENIOS: EXTRA TRAININGSSESSIES VAN NATIONAL HOCKEY ACADEMY
3 … 2 … 1 … GO! 2022 jaar is hét jaar om jouw lijst hockeydoelen af te gaan vinken. Laten we er met zijn allen een knallende tweede seizoenshelft van maken, met het kampioenschap dat aan het eind van het seizoen lonkt.
Ben jij ambitieus, dol op hockey en wil jij extra hockeytraining om de top te bereiken? Dan hebben we goed nieuws! In 2022 begint er weer een trainingsblok van National Hockey Academy op Xenios. Hier kun jij terecht voor wekelijkse trainingssessies. Pak die extra velduren – nog vóórdat de selecties beginnen – en perfectioneer jouw hockeyskills.
Het trainingsblok bestaat uit ti

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
7

Xenios JC1 speelt sterren van de hemel

Xenios JC1 speelde gisteren een geweldig MB Hoofdklassetoernooi in de Kuil bij Schaerweijde! Na winst op SCHC, Den Bosch én Victoria namen de mannen het in de finale op tegen Kampong. Xenios maakte de openingsgoal maar legde het net af tegen het team uit Utrecht en verloren met een nipte 1-2. Geweldig gedaan heren en gefeliciteerd met deze mooie tweede plek!
Pepijn Moritz werd verkozen tot ‘speler van het toernooi’. Lekker Pepijn!
Voor de gelegenheid werd er niet alleen in onze clubkleuren gespeeld maar ook tweemaal in het shirt van HC Schaap. De mannen van JC1 zijn nog steeds bezig met een inzamelingsactie voor deze bijzondere ‘club’. Lees hier meer over HC Scha

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
1

NIEUW: SportWays hockeykampen op Xenios!

Xenios verandert deze zomer in een echte hockeyhemel! Vanaf aankomende zomer organiseert SportWays vier overnachtingskampen bij ons op de club. Ze gaan ons gloednieuwe complex omtoveren tot een echte hockeytempel. Naast de velden komen grote, stevige tenten, waar hockeyers van allerlei nationaliteiten een week lang zullen vertoeven.
De overnachtingskampen van SportWays draaien om hockeyen en het verbeteren van jouw skills. Onder begeleiding van gekwalificeerde trainers krijgen deelnemers een uitdagend en vernieuwend programma. Minstens vijf uur per dag daagt SportWays deelnemers uit om het maximale uit zichzelf te halen. Maar naast hockey is er ook genoeg tijd voor sociale a

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
29

Klushulp gevraagd!De bouw van ons nieuwe clubhuis nadert zijn voltooiing! Maar na oplevering door de aannemer moet er nog veel gedaan worden voordat we het clubhuis in gebruik kunnen nemen. Een greep uit de werkzaamheden: alle ruimtes schilderen (zowel houten kozijnen, muren als de staalconstructie), ophangwerk zoals verlichting en tv- schermen, kleedkamerbanken timmeren, etc. Onze Xenios interieurcommissie is nu druk aan het intekenen en de gemaakte plannen aan het verfijnen.

Het vaste klusteam, dat al veel tijd en energie gestoken heeft in zowel ons oude als ons nieuwe clubhuis, heeft dringend handjes nodig, vele handjes, voor allerlei klussen. Wat ze zoeken: handige

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jan
27

Nieuwe sponsor: Arto Recruitment

Wij mogen weer een mooie nieuwe clubsponsor verwelkomen: ARTO RECRUITMENT:

"Organisaties en medewerkers duurzaam met elkaar verbinden is ons vak, onze passie en drijfveer.
ARTO staat voor kwaliteit, integriteit en echte betrokkenheid. Perspectief bieden en onze klanten ontzorgen is ons dagelijks werk, met als doel dat alle partijen er blij van worden.
Al sinds 1959 kunnen wij zeggen: ARTO werkt!"
Kijk op de website van ARTO Recruitment voor meer info: www.arto.nl

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
20

Wegen Jan Willem van Hall en Xenios scheiden

Na zes succesvolle seizoenen zijn Xenios en trainer-coach Jan Willem van Hall in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuw gezicht voor de spelersgroep van Dames 1. Aan het einde van dit seizoen zal Jan Willem afscheid nemen bij de Amsterdamse club. In zijn eerste jaar behaalde Van Hall het kampioenschap in de tweede klasse. Na twee jaar in de eerste klasse, promoveerde Xenios opnieuw. In de overgangsklasse is Xenios onder leiding van Van Hall uitgegroeid tot een team dat elk jaar mee kan strijden om de titel. "Jan Willem van Hall heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de continue ontwikkeling van ons eerste damesteam”, aldus Michiel van Zutp

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
15

Klusserdeklus!

Nu de aannemer met de afbouw van ons clubhuis begonnen is zijn er flink wat werkzaamheden die het Xenios klusteam nu al op pakt. Ze waren vanochtend alweer vroeg uit de veren. Ook wordt er door de interieurcommissie gewerkt aan het inrichtingsplan terwijl verlichting in de gang van het nieuwe clubhuis wordt opgehangen. Aan hergebruik van materialen wordt natuurlijk ook gedacht. Zo krijgen onze oude solide banken, mét nieuwe draaiwielen, een volledige make-over. De werkzaamheden voor het leggen van de mantelbuis en de gasleiding naar de gastank zijn vandaag afgerond.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
14

Robbert-Jan Suur: bestuurslid communicatie, sponsoring & ledenwerving

Al geruime tijd vervulde Stef Hehemann zowel de rol van bestuurslid Communicatie als bestuurslid HT Jeugd waarbij de eerste functie als interim sinds zijn overstap naar HT Jeugd.
Robbert-Jan Suur, de huidige voorzitter van de sponsorcommissie, is deze week aan het bestuur voorgesteld als bestuurslid Communicatie. Daar zullen de portefeuilles Sponsoring en Ledenwerving aan toegevoegd worden.
Robbert-Jan zijn kandidatuur zal de eerstvolgende ALV aan de leden ter goedkeuring worden voorgelegd. Het bestuur is verheugd met zijn kandidaatstelling en dankt Stef voor zijn inzet op Communicatie.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
13

Update nieuwbouw clubhuis

Het gebouw is wind- en waterdicht en de afbouw is begonnen.
Bekijk hier het filmpje!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
5

Stukken ALV 15 december beschikbaar

Op 15 december vond de Xenios Algemene Ledenvergadering plaats. Dankzij Macnify, Worplace Technology, kon deze online gefaciliteerd worden. 
Alle stukken, inclusief de conceptnotulen, zijn nu beschikbaar via MIJN XENIOS/club/documenten/ALV 2021 15 december.  Met vriendelijke groet, het bestuur van SBHC Xenios

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
22

Fijne feestdagen en een prachtig 2022

Beste (ouders van) leden, vrijwilligers, leden van verdienste, ereleden,
Na de eerste zaaltrainingen en -wedstrijden was daar plots de lockdown. En ineens is het (zaal)hockeyjaar 2021 ten einde.
Deze coronatijd vergt veel van ons allemaal. Ook van onze leden en onze vrijwilligers. Des te trotser ben ik als we terugkijken hoe we afgelopen jaar verder hebben gebouwd aan onze club.
Zo vordert de bouw van ons nieuwe clubhuis gestaag. En wat wordt het mooi! Tijdens de Algemene Ledenvergadering hoorden we onze penningmeester uitleggen hoe gezond onze club financieel is. En hoe we gegroeid zijn. Zo hebben we er veel jong seniorenteams bij gekregen. Ook waren we afgelop

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
16

Opbrengst Grote Clubactie 2021 bekend!

De Grote Clubactie is dit jaar een ongekend succes! Onze verkopers hebben bijna 30% meer loten verkocht dan voorgaande jaren.

De opbrengst van € 7.979,88 wordt volledig ingezet voor keepersmaterialen voor de jeugd.

Alle verkopers enorm bedankt voor jullie inzet! Wij zijn enorm trots op jullie en het  bereikte resultaat. 

Winnaars Grote Clubactie 2021 bekend!
Onderstaande verkopers hebben voor de club de meeste loten verkocht. Van harte gefeliciteerd!

De winnaars krijgen nog een persoonlijk bericht wanneer ze hun prijs bij Sport2000 Haverhals kunnen ophalen.

De teamprijzen zullen we uitdelen a

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Dec
14

Nieuwe sponsor: Harry Meijer Motoren

Xenios verwelkomt Harry Meijer Motoren als nieuwe sponsor! Harry Meijer Motoren  is een begrip sinds 1935 en de BMW Motorrad dealer van Amsterdam en omgeving. Nieuwe en gebruikte motoren, accessoires en kleding met een ‘ Style for everyone’.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Nov
29

Xenios verwelkomt Q-beach als sponsor

Q-beach in Badhoevedorp ´the place to be´ voor jong en oud, waar Hartger, Ruben en team Q-beach u altijd gastvrij ontvangt. Q is ´good´for you !!!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Administratiekosten gele en rode kaarten

Als speler van Xenios ben je respectvol naar de scheidsrechter, gedraag je je als teamspeler en speel je het hockeyspel op een sportieve manier*. Het behalen van kaarten hoort daar niet bij. De KNHB heeft met ingang van dit seizoen de administratiekosten voor kaarten aangepast, bij iedere gele kaart wordt € 15 in rekening gebracht, bij elke rode kaart € 50.
Xenios heeft daarom het volgende besloten:
Voor jeugdleden per seizoen (inclusief zaalcompetitie): - 1 gele kaart, Xenios betaalt de administratiekosten van de KNHB. We gaan ervan uit dat er sprake was van jeugdige overmoed. Bij onverhoopte meerdere gele kaarten in een seizoen breng

Nieuws afbeelding