Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lotti Arts
Mink van der Meijden
Algemeen
Aug
18

Nieuw seizoen!

De vakantie zit er weer op en we maken op ons voor een mooi hockeyseizoen!
Achter de schermen is én wordt er hard gewerkt aan o.a. trainingsschema’s en wedstrijdplanningen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. We kijken met zijn allen uit naar leuke en sportieve wedstrijden op onze club en bij onze tegenstanders. Om zelf te spelen, maar ook om te kijken naar onze kinderen of naar andere teams. Een aantal teams bereidt zich al voor en anderen starten komende week met de trainingen (zie de trainingsinformatie). Trainingsschema’s volgen dan ook deze week.
Publiek is toegestaan langs de velden. Corona is helaas nog niet weg. De KNHB heeft daarom weer een aantal

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
17

Nieuw teamlid Dames 1 (deel 1): Goedele Baas

Het eerste nieuwe teamlid van Xenios Dames 1 die we willen voorstellen is de 18-jarige Goedele Baas. Op de foto geflankeerd door coach Jan-Willem van Hall en assistent Yannick Beekman. Goedele, door teamgenoten "Goe” genoemd, hockeyt al sinds de F-jes bij Xenios en we zijn trots dat vanuit onze eigen A-jeugd weer een nieuwe speelster door kan groeien naar Dames 1. Goedele: "Ik heb mijn hele jeugd hier gehockeyd en vond Dames 1 altijd al super vet en zag het altijd als hele goeie meidengroep waar ik later deel van uit wilde maken”. Wat is je sportiefste hoogtepunt tot nu toe bij Xenios? Dat we met de MB1 de play-offs voor super B hadden gehaald Wat is je het meeste bijgebleven van a

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
17

Verdrietig nieuws: overlijden John Holla

Ons bereikte het bericht dat gewaardeerd lid, speler van Heren 45+A, en actieve vrijwilliger John Holla op 60-jarige leeftijd is overleden.
Op donderdag 19 augustus van 18.00-19.30 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren in Uitvaartcentrum Bouwens in Amstelveen.
De afscheidsceremonie zal worden gehouden op vrijdag 20 augustus om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in de Grote Zaal van het Concertgebouw.
Daarna zal in bescheiden kring, als gevolg van de coronabeperkingen, John naar zijn laatste rustplaats r.-k. begraafplaats Buitenveldert worden gebracht.
Onderaan dit bericht vindt u als bijlage de rouwkaart voor meer informatie rondom het bezorg

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
16

Ballenkinderen gezocht!

Dames 1 én Heren 1 spelen ook dit jaar weer Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C. Wat je moet doen? Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen. Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden! Hoe leuk om tussen onze toppers te staan! Speel jij dit seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou! Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar [email protected] Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij. Commissie Ballenkinderen Odette Hoogendam

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
8

Xenios vrijwilliger in de schijnwerper: Sacha Both

Naam: Sacha Both
Commissie: Secretariaat
Functie: Ledenadministratie


Wie ben je?
Hoi, ik ben Sacha Both (51), geboren en getogen Amsterdamse en inmiddels alweer een aantal jaren woonachtig in Badhoevedorp. In 2011 is mijn zoon bij de club gekomen als eerstejaars D, inmiddels is hij student en geen lid meer. In 2016 is mijn dochter Fleur als trainend F-je begonnen, volgend seizoen is ze alweer tweedejaars D. Ik werk als HR-medewerker bij de afdeling HR Advies, Bestuur en Bestuursstaf van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.
Wat doet jouw commissie?
Bij het secretariaat zij we verantwoordelijk voor alle adm

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
2

Basics en Fitness op zondagmorgen

In de zomervakantie wordt door een leuke groep sportievelingen op zondagmorgen gehockeyd. "Xenios Basics en Fitness” noemen we het en is een initiatief van de trimhockeyers. Voor absolute beginners maar ook voor meer geoefende liefhebbers van het hockeyspelletje. Eigenlijk voor iedereen die het leuk vindt om even een uurtje buiten te sporten op de zondagmorgen en waarbij Oscar voor telkens leuke oefeningen zorgt.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
15

Telegraaf: “Er bloeit iets moois op Sloten”

Vanochtend kopte de Telegraaf op de pagina Amsterdam Sport: "Er bloeit iets moois op Sloten. Hockeyvereniging Xenios bouwt aan schitterende toekomst”.   
Onlangs interviewde de Telegraaf onze voorzitter Michiel van Zutphen. Michiel: "We zijn geen poeha-club, maar gewoon een gezellige Amsterdamse vereniging, waar plek is voor iedereen.”  
Lees het gehele interview met onze voorzitter door op de foto te klikken en in te zoomen.

Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
6

Trimhockeycompetitie 2021-2022: dames gezocht

Ter afsluiting van een vreemd Corona seizoen hebben onze trimmers een wedstrijd gespeeld tegen AMVJ. Een leuke sportieve wedstrijd die door Xenios met 1-2 gewonnen werd.
Nieuws: het grootste nieuws is dat de trimmers van Xenios volgend seizoen meedoen aan de Amsterdamse trimcompetitie! Met 9 teams van o.a. Westerpark, Athena, AMVJ, HIC en IJburg spelen we regelmatig een wedstrijd op de maandagavond om 20.30 uur. 
Dit is overigens naast/ tegelijkertijd met de reguliere training voor Trimfit en trimhockey. En staat los van de ‘spelende trimmers’, dat gaat namelijk over meespelen met de Veteranen. De Trim coördinatoren zullen een mooi team samenstellen op basis van aa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Afval scheiden! Blikjes gaan vanaf zaterdag apart in de Blikkie-container!

Xenios gaat meer afval scheiden. We creëren als club behoorlijk wat afval, waaronder heel heel veel blikjes!
De blikjes gaan we vanaf aanstaande zaterdag apart inzamelen! Daar hebben we jullie hulp bij nodig. Onze Blikkie is vandaag al op Xenios gesignaleerd!
Aparte containers voor blik van Blikkie
20 kliko-containers speciaal voor blikjes worden deze week zowel langs onze velden als in en rondom het clubhuis geplaatst!
Ze zijn duidelijk herkenbaar aan het Blikkie logo. Naast elke Blikkie-container staat een gewone container voor het overige afval.
En dan?
De blikjes worden apart opgehaald. Het aluminium wordt geplet, geschoond van de laklaag

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
18

Mooie opkomst proeftraining

Vanmiddag stonden weer 15 enthousiaste jeugdtrainers klaar om de tientallen kinderen die zich hadden aangemeld voor een gratis proeftraining wederom een leuke training te bezorgen. En leuk was het zeker! Afwisselende oefeningen stonden opgesteld en werden afgewerkt.
Zou het gaat regenen of gaan onweren? Donkere wolken in de verte, maar we hielden het gelukkig droog. Wil je ook een keer mee trainen? Dat kan nog elke vrijdag tot en met 2 juli tussen 16.30 en 17.30 uur via [email protected] 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
16

Veiligheid: aanleg fietspad

Beste leden, Eindelijk kunnen we jullie fantastisch nieuws geven: er komt een tijdelijk, half verhard, fietspad langs het sportpark aan de westelijke kant! Het feit dat we dit kunnen melden is het gevolg van goed teamwork tussen jullie input als leden, hard werk van het bestuur en onze werkgroep. Naar verwachting zal het pad er rond oktober 2021 liggen. Het pad zal niet openbaar toegankelijk zijn, alleen sporters met bestemming sportpark krijgen toegang.  Daarnaast zullen er goede afspraken worden gemaakt tussen de gemeente en sportclubs om rekening te houden met omwonenden.  Hierbij zal jullie vrijwillige inzet mogelijk weer worden gevraagd, zoals dat nu de laatst

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
13

Een topdag!

 Wat fijn dat onze jeugd vandaag weer tegen teams van andere clubs kon spelen! Vandaag tegen voornamelijk teams van Amsterdam en enkele teams van HC Diemen. Ook bijzonder: veel van deze wedstrijden werden gespeeld op ons oude hockeycomplex aan de Ringvaartdijk. En wat een fantastische hockeyweer was het! Een topdag! Met dank aan de vrijwilligers van de jeugdcommissies van alle betrokken clubs die veel moesten regelen in bijzonder weinig tijd. En natuurlijk dank aan onze nieuwe materialencommissie die ervoor gezorgd heeft dat de keeperstassen klaar stonden! 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

Xenios vrijwilliger in de schijnwerper

Naam: Jan van Houselt
Commissie: Accommodatiecommissie
Functie: Coördinator accommodatiecommissie/klusteam
Wie ben je?
Ik ben Jan de klusjesman ;), woon met mijn vrouw in Badhoevedorp en vader van Geert, die net is gestopt met hockey. En van Anoek, die is al wat langer gestopt. Zelf heb ik nog nooit een stick in handen gehad en heb geen idee wat er allemaal wel en niet mag in de doelcirkel. Wel heb ik veel langs de lijn gestaan en gelukkig andere kennis en vaardigheden die óók bij Xenios van pas komen.
Wat doet jouw commissie?
Ons klusteam bestaande uit 10 man van diverse pluimage. Wij proberen de oude Herenmarkt in de lucht te houden totd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
26

SBHC Xenios: trotse winnaar “Club van het Jaar”-verkiezing gemeente Amsterdam!

 
Afgelopen maand kon er gestemd worden. Van de 18 genomineerde Amsterdamse sportclubs wist onze hockeyclub de meeste stemmen op te halen.
De trofee is een opsteker voor onze vrijwilligers die zich inzetten om het hockey voor alle leden mogelijk te maken, ook in deze ingewikkelde coronatijd. Maar de trofee is ook een aanmoediging om zich blijvend in te zetten voor de uitdagingen die voor ons liggen. Zoals de bouw van ons clubhuis, het creëren van een veilige en gezellige omgeving en niet in de laatste plaats het voorzien in een veilige fietsroute voor al onze leden naar de club.
Xenios is een vitale en trotse club met vijf prachtige watervelden waar mensen d

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
21

Xenios bouwt aan nieuw clubhuis op Sportpark Sloten

Onlangs werd de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe clubhuis van Xenios op Sportpark Sloten waar de club sinds 2019 gevestigd is. Michiel van Zutphen, voorzitter van de Amsterdamse club: "Verheugd en zeer tevreden met deze enorme mijlpaal”. De komende week gaat aannemer Badhoeve Bouw verder met het grondwerk en de fundering.

In 2017 werd het besluit tot verhuizing genomen tijdens een buitengewone ledenvergadering van Xenios. Het sportpark aan de Ringvaartdijk werd te klein voor de ambities van de hockeyvereniging. Een verhuizing naar Sportpark Sloten, waar Xenios al een vierde veld naast de velden aan de Ringvaartdijk in gebruik had, was een logische st

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
17

Eerste paal geslagen nieuw clubhuis

Onder het toeziend oog van de architect (Blackbox Architecten), aannemer (Badhoeve Bouw), leden van de bouwcommissie, bestuursleden en enkele leden van het klusteam is vandaag de eerste paal de grond in geslagen voor het fundament van ons nieuwe clubhuis.

Maar liefst 57 betonnen palen, elk 2,5 ton zwaar en 14,5 meter lang gaan de komende dagen door de toplaag en het veen heen totdat ze stevig verankerd zitten in de stevige zandlaag op zo’n 13 meter diepte in de grond.

"Op weg naar een prachtig clubhuis” aldus onze voorzitter.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
8

Artikel Hockey.nl: Youngstars: 10 brandende vragen aan Chip Visscher (15)

In de rubriek Youngstars geeft Hockey.nl de talenten van Nederlands A en B een plek in de spotlights. Wie zijn ze en waar zien ze zichzelf over tien jaar? Deze week Chip Visscher (15), speler bij Xenios Jongens B1 en Nederlands B.
Lees hier het artikel.
Fotocredits: Callum Weijde - Sunset Pictures

Nieuws afbeelding