HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Melchior van de Langenberg
Lola van der Maat
Roxy Langereis
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Sep
8

Klaar voor jouw route naar de top?

Droom jij van de Olympische spelen? Zie jij jezelf al die felbegeerde wereldbeker omhoog houden? Dan ben jij klaar voor jouw weg naar de absolute hockeytop! Bereik al jouw doelen met behulp van de fanatieke en intensieve hockeytrainingen van de National Hockey Academy. Schrijf je vandaag nog in!
In het najaar kun jij, naast jouw eigen trainingen, tien weken lang tot het uiterste gaan met de trainingssessies van de National Hockey Academy. Je gaat van september tot en met november aan de slag met de beste trainers en spelers van Nederland. Vier van de tien sessies zal Xan de Waard jou begeleiden, zodat jij jouw doelen zal bereiken.

Even voorstellen ... Xan de Waard

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
7

Trimhockey is vernieuwd: Trimhockey én Trimfit samen. Doe mee!

Mede dankzij de behoefte om tijdens Corona toch actief te zijn is gedurende de zomer een nieuwe vorm van Trimhockey gestart: Trimfit. Dat continueren we maar dan gezamenlijk op de maandagavond: zelfde veld en zelfde lidmaatschap maar  een andere groep met een eigen trainer. Trimfit is meer gericht op conditie en individuele techniek, trimhockey meer op techniek en duel. Je mag elke maandagavond ter plekke kiezen waar je aan mee wil doen. Mathilde, Jules en Sofie leiden alles in goede banen.
Kortom, voor elk wat wils: voor enthousiastelingen die nog nooit een stick hebben vastgehouden tot en met de ervaren oud-hockeyer die met een gezellige sportieve

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
7

Regio Noord-Holland bij Xenios

Sinds afgelopen maandag traint de KNHB, regio Noord Holland, met de selecties U14 jongens en meisjes bij Xenios. De KNHB heeft voor Xenios gekozen in verband met de centrale ligging in de regio en uiteraard ook vanwege de prachtige watervelden. De trainingen vinden plaats elke maandag van 16.30-20.00 uur.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
20

Callum Weijde, onze clubfotograaf

Heb jij deze foto’s van JA1 al gezien? Van de oefenwedstrijd tegen HBS JA1. Vorig jaar heb je al foto’s kunnen bewonderen van vele wedstrijden van Dames en Heren 1. Ook jullie team kan zulke mooie foto’s laten maken. Callum Weijde van Sunset Pictures maakt ze graag.
Voor een totaalbedrag van € 99,- maakt hij mooie actiefoto’s en bewerkt hij de foto’s tot ze top zijn.
Incl. teamfoto: € 119. Stuur Callum een mailtje en hij neemt contact op: [email protected]
 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
19

Pepijn Keppel neemt afscheid

Naast het teamweekend van Heren 1 zijn diverse oefenwedstrijden ingepland. Zo ook afgelopen zondag. Een bijzondere dag want op deze dag neemt Pepijn Keppel van Xenios Heren 1 afscheid van het hockey. Pepijn Keppel, begonnen als trainend F-je bij Xenios, vertrok in de C-leeftijd naar Hurley en ging vervolgens naar Bloemendaal. Als vice-aanvoerder werd hij Europees kampioen met Nederlands Jongens B in 2012. Enkele jaren geleden haalde André Morees, zijn oude jeugdcoach bij Bloemendaal, hem terug naar Xenios waar hij sindsdien uitkwam voor Heren 1. Voor de wedstrijd droeg Pepijn de aanvoerdersband over aan Tim van Oosterom. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Pepijn e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
12

vrijetijdamsterdam.nl: "Xenios is de leukste hockeyvereniging van Amsterdam"

Gisteren verscheen online het artikel "Xenios is de leukste hockeyvereniging van Amsterdam" op vrijetijdamsterdam.nl. 
Klik hier voor het artikel.
Met dank aan Erik Timmermans voor de samenstelling van het artikel en clubfotograaf Callum Weijde voor het gebruik van een aantal van zijn foto's.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
12

Ballenkinderen gezocht!

Dames 1 én Heren 1 spelen dit jaar weer Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C. Wat je moet doen? Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen. Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden! Hoe leuk om tussen onze toppers te staan! Speel jij dit seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou! Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar [email protected] Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij. Commissie Ballenkinderen Odette Hoogendam

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
10

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 5 van 6): "Veiligheid"

Deel 5: "Veiligheid”. De langste uit de serie van 6 filmpjes over ons nieuwe sportpark en de bouw van ons clubhuis. Veiligheid is een belangrijk aspect voor alle betrokkenen van Xenios. Laat je informeren aan de hand van plattegronden. Over bruggen, verkeer, overlast, hekken en heggen, klikobakken en budgetten. Er wordt alles aan gedaan om een veilige omgeving naar en op Sportpark Sloten voor onze leden te creëren.
 
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de bouw en omgeving? Diverse betrokkenen komen in 6

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
7

Studenten komen naar Xenios!

Xenios heeft alles wat je als student wenst. Gezellige borrels, leuke sfeer, mooie velden. Bovendien is het slechts 15 minuten fietsen van het Vondelpark. En het wordt alleen maar beter. In de komende jaren is er ruimte voor meer studententeams, we hebben hiervoor een prachtig aanbod en we hebben alle ruimte voor nog meer partijen op het veld en straks in ons nieuwe clubhuis!
Ga hier naar de speciale pagina met ons unieke studentenaanbod.
Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
6

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 4 van 6) - "Het nieuwe clubuis"

Martijn de Groot, architect van Blackbox Architecten vertelt over het ontwerp van ons nieuwe clubhuis: de rendering, de Xenios-blauwe tegeltjes in de kleedkamers en het prachtige uitzicht over de velden vanaf terras en clubhuis. Laat je aan de hand van tekeningen meenemen in het ontwerpproces en de keuzes die zijn gemaakt. "Een betaalbaar en maakbaar ontwerp waar we trots op mogen zijn”, aldus Martijn. "Het nieuwe clubhuis” is aflevering 4 in een serie van 6. Klik hier.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
3

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 3 van 6) - "De bouwcommissie"

In deel 3 komt Rob Braaksma van de bouwcommissie van Xenios aan het woord vanaf de heilige grond op Sportpark Sloten. Hij legt uit dat het gehele proces niet zonder slag of stoot verliep: diverse begrotingen, eisenpakketten, aanpassingen en aannemerkeuze. En welke energiebronnen gaan we gebruiken? Duur of duurzaam?

En Tjibbe heeft een vraag voor Rob! Bekijk nu het derde filmpje in de serie van 6 waarin vele antwoorden worden gegeven rondom de bouw, klik hier.
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
31

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 2 van 6) - "De huidige situatie"

In deel 2 "De huidige situatie" van de serie "Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis" neemt M'barek je in een sprintje mee naar de bar van het nieuwe clubhuis. Maar blikken we ook terug naar het moment dat we Herenmarkt, een kale ruimte zonder bar, betrokken. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd? We lopen mee door het toegangshek over de oprijlaan naar de plek van het nieuwe clubhuis. Gebruik ook je fantasie en stap het clubhuis binnen. Wie is het eerste bij de bar? Klik hier.
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
28

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 1 van 6) - "De aanleiding"

Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de bouw en omgeving? Diverse betrokkenen komen in 6 filmpjes aan het woord om de leden van Xenios hierover te informeren.
1. De aanleiding – Arjan Keppel
2. De huidige situatie – M’barek Ben Addi
3. De bouwcommissie – Rob Braaksma
4. Het clubhuis – Martijn de Groot (Blackbox Architecten)
5. Veiligheid – M’barek Ben Addi
6. Oproep van de Voorzitter – Michiel van Zutphen

De komende 2-3 weken zullen de filmpjes geplaatst worden op de w

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
3

M’barek Ben Addi: ‘Als iemand knuffelmarokkaan roept, deert mij dat niet’

M'barek Ben Addi, bestuurslid Accommodatie & Evenementen bij onze club werd geinterviewd door Hockey.nl over racisme, discriminatie en sport. "Als iemand  knuffelmarokkaan roept, deert me dat niet".

Heb jij het interview al gelezen? Kik hier.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
2

Bomvol onderwerpen: de nieuwe Xpress is live!

Bericht van de selectiecommissie, acties rondom studenten, vriendenteams en trimmers, zomeractiviteiten, winnaars Grote Club Actie de nieuwe plattegrond, vrienden van Xenios worden, chocolaatjes en … de oproep voor de BLV natuurlijk die in het teken staat van ons nieuwe clubhuis: 21 augustus!
Heb jij de Xpress al gelezen? Klik op de link: https://us19.campaign-archive.com/?e=&u=ee9856a0b4b68c22db629502d&id=f4b56545f5

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
30

Xenios wil studententeams erbij

Het bestuur heeft een commissie aangesteld die verantwoordelijk is om meer jong volwassenen te werven (studenten en werkende jongeren). De commissie heeft zich ten doel gesteld om 10 teams te werven in de komende 3 jaar. Te beginnen met studenten. Behalve dat dit gewoon gezellig is, is dit ook goed voor de financiën van Xenios, waar alle leden van profiteren. Het plan van aanpak is goedgekeurd: vriendenteams, kratjes en een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden maken hier onderdeel van uit. 
In mei en juni hebben Matthieu Schaar, Sam Koot, Rosalie Eeman, Fleur van de Meer, Stanja Kerkwijk en Gerhard Top enkele videocalls gehad om te komen tot een plan van aanpak.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Van de selectiecommissie

Begin van het seizoen zijn we gestart met twee personen, oud-gedienden Emile Hendrikse en René Bakker zijn gestopt en ook Martijn Hassink heeft zijn functie neergelegd. We zijn daarom snel op zoek gegaan naar nieuwe leden om de commissie te versterken. Nog net voordat Corona uitbrak zijn Theresa Derksen, Michiel van Rooijen en Gulhan Isik aangetrokken. Er is dit jaar veel te doen, want er is een onderzoek geweest naar het selectiebeleid mede naar aanleiding van een uitspraak van de Hockeybond om niet te selecteren tot en met de D. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal aanbev

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Thijs Dekker bij Nederlands selectie A

Nog een Oranje succes bij Xenios! Keeper Thijs Dekker, afgelopen jaar keeper bij JB1, is door bij Nederlands selectie A! Afgelopen week maakte hij wederom indruk tijdens de selectietrainingen op Kampong. Thijs traint in ieder geval mee tot het volgende selectiemoment eind september.
Gefeliciteerd Thijs. Let’s go!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
1

Interactieve plattegrond Xenios

Onze sportparkbezoekers en leden weten straks goed de weg te vinden op Xenios. Met de camera op je smartphone scan je namelijk een QR-code en de interactieve plattegrond verschijnt! De velden, clubhuis, looproutes maar ook informatie over de coronamaatregelen zijn overzichtelijk weergegeven. 
Wizzymaps stelt de plattegrond gratis ter beschikking. Eigenaar Bas Kostelijk: "Als vader van twee hockeymeiden bij Xenios vind ik het mooi om ook op deze manier een steentje bij te dragen aan veiligheid en sport. Met mijn bedrijf Wizzymaps werken we vooral voor evenementen. Dat ligt nu natuurlijk stil. We hebben snel het roer omgegooid en maken nu interactieve coronaproof plattegrond

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
20

SBHC Xenios opent 5e waterveld

Onlangs verhuisde hockeyvereniging Xenios van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam. Slechts een paar honderd meter verderop. Xenios beschikte al over vier volwaardige watervelden. Een vijfde veld komt daar nu bij.
De club had zich de opening anders voorgesteld maar maakte, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, van de nood een deugd. De opening, afgelopen zondag, door voorzitter Michiel van Zutphen werd gestreamd via Instagram live. De voorzitter: "Door de opening van ons 5e veld online te kunnen we toch met onze leden dit heuglijke feit vieren”. Een speciale rol was weggelegd voor Daan Tresfon en Amélie van Heeringen, trainende F-jes b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
5

Speeldagenkalander 2020-2021 (Concept)

Bijgaand een bericht dat wij van de KNHB hebben ontvangen en dat wij graag met jullie willen delen.

Ondanks alle onzekerheden als gevolg van het Corona virus ontvangt de KNHB  veel vragen over de speeldagenkalenders voor het seizoen 2020-2021. De competitieleiding heeft op 30 april de (concept) speeldagenkalenders voor de senioren, veteranen en (jongste)jeugd van zowel de Bonds- als Districtscompetitie voor het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Uiteraard maken wij een groot voorbehoud met betrekking tot deze kalenders omdat op dit moment niet duidelijk is wanneer alle sportactiviteiten weer mogen worden hervat. Indien de actualiteit dat vraagt, worden d

Nieuws afbeelding