HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Melchior van de Langenberg
Lola van der Maat
Roxy Langereis
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie 2020

Beste ouders, trainers en andere betrokkenen van Xenios,
Met veel vreugde mogen wij aan jullie de opbrengst van De Grote Clubactie bekend maken.
Met De Grote Clubactie hebben we in totaal €5.956,80 opgehaald! En dat allemaal door de inzet van onze jeugdleden die loten hebben verkocht. En ook door het grote aantal online loten verkoop! We zijn zeer trots op onze jeugdleden, de trainers en ouderbegeleiders voor het ondersteunen en begeleiden van dit proces. Dit bedrag wordt gereserveerd voor de inrichting van ons nieuwe clubhuis!
Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd geworden naar de prijzen… Voor de kerst maken we dat bekend! Hou de website en onze so

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
26

ALV online

Gisteravond was de ALV van Xenios, een beetje anders dan anders, namelijk online. 41 leden hadden zich aangemeld en volgden online o.a. de toelichting op de financiële jaarstukken en het (positieve) verslag van de kascommissie. Ook werd ingegaan op nieuwbouw en veiligheid door de voorzitter. Marc Oomen stelde zich voor als nieuw bestuurslid "vrijwilligers en ledenwerving”. Vervolgens kon er worden gestemd. De bestaande bestuursleden zijn herbenoemd en formeel zijn Dieuwke Jonker, secretaris, en Marc Oomen nu toegetreden tot het bestuur.

Met dank aan Macnify, Workplace Technology, voor het faciliteren van deze online ALV.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
23

Aanpak gevaarlijke situatie Sloterweg – NU!

Beste leden,
Het bestuur van Xenios heeft kennis genomen van de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten. Wij zijn blij dat de gemeente werk maakt van de gevaarlijke situatie op de Sloterweg. Als Xenios zijn wij echter niet betrokken bij het concreet vormgeven van deze plannen. Naast de verkeersveiligheid willen we ook oog hebben voor de bereikbaarheid van ons sportpark.
De startnotitie heeft consequenties voor ieder lid, waar hij of zij ook woont. Om die reden nodigen we iedereen uit de enquête van de gemeente over de plannen in te vullen. Klik hier:
Inmiddels hebben we ook een nieuwe projectgroep. Graag jullie aandacht voor hun bijdrage:

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
22

Verbeteringen veiligheid op Sportpark Sloten

Afgelopen weken is er door de gemeente Amsterdam een aantal maatregelen genomen om de verkeerssituatie op het Sportpark Sloten voor Xenios te verbeteren. Zo is er een verkeersdrempel geplaatst, is het 15 km-bord verplaatst en is er een zebrapad aangebracht op het wegdek. Kinderen kunnen zo veiliger oversteken naar hun wachtende ouders, maar ook is de parkeerplaats veiliger te bereiken. Zo voorkomen we dat er over een groter traject wordt overgestoken.

Aan het begin van het park is onder het wielerviaduct verlichting gemonteerd. De slagbomen zijn voorzien van felle rode lichten om ook in het donker goed zichtbaar te laten zijn.

Zoals al eerder

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
22

Herfstcup winnaars

Vorige week zaterdag begon de Xenios Herfstcup: jongens en meidenteams die het tegen elkaar opnemen in meerdere poules. Gisteren was alweer de 2e en laatste ronde. Er werden weer leuke en spannende potjes gespeeld. De poulewinnaars zijn bekend: Poule 1: JA3 Poule 2: MA3 Poule 3: MB4 Poule 4: MB6 Poule 5: MC3 Poule 6: JD3 Poule 7: MD3 Poule 8: MB3 Komende week wordt er nog getraind en dan gaat iedereen lekker genieten van een welverdiende rust. Vanaf 4 januari starten alle trainingen weer en hopelijk ook de competitie.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
12

Bericht van de Selectiecommissie

Met dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen van een tweetal wijzigingen ten opzichte van andere jaren.

1.We gaan geen beoordelingsformulieren meer uit doen naar de ouderbegeleiders.
Met betrekking tot het invullen van de beoordelingsformulieren door de ouderbegeleiders hebben we de laatste jaren veel wisselende ervaringen gehad. Het hebben van veel verschillende meetpunten is belangrijk, echter doordat het formulier zo wisselend wordt ingevuld, of door sommige ouders uit principe niet wordt ingevuld, is de waarde over de teams heen niet gelijkwaardig. Daarnaast is door de beperkte aanwezigheid van ouderbegeleiders bij trainingen en wedstrijden in verb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Eerste vrouwelijke Xenios voorzitter Hanny Speek volgt Xenios op de voet

Erelid Hanny Speek reageerde enthousiast toen zij hoorde dat Xenios mondkapjes ging maken. Hanny was de eerste vrouwelijke voorzitter van Xenios en heeft maar liefst 15 bestuursjaren op haar naam, eerst bij Sarto en na de fusie bij SBHC Xenios. De vereniging ligt haar nog na aan het hart. "Wist je dat er in 1979 al sprake was van een mogelijke verhuizing?” aldus Hanny die tegenwoordig in Lochem, in de Achterhoek woont. Ze volgt het Xenios nieuws op de voet en komt zeker naar de opening van het nieuwe clubhuis.
De opgestuurde mondkapjes ontving ze gisteren per post en Hanny maakte spontaan een selfie. "Ik ben benieuwd of ik nog herkend word met mondkapje”.
Leuk om van

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

informatie over corona

· Als jij of een huisgenoot verkouden is, hoest of plotseling geur/smaakverlies heeft, moet deze persoon zich laten testen en thuis blijven tot de uitslag bekend is. Als jij of een huisgenoot koorts heeft, of benauwd is laat deze persoon zich testen en blijft het hele huishouden thuis tot de uitslag bekend is. Dus dan ook niet naar training of wedstrijden.
· Lees meer over hoe te handelen bij een besmetting of klachten in het speciale document van Xenios: "Coronabesmetting, en wat nu?”, klik hier.
Hierin staat o.a. het e-mailadres waar je een besmetting moet melden en waar je terecht kan met vragen.

Omdat

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Werkzaamheden parkeerterreinen Sportpark Sloten

Vanaf woensdag 11 november worden de 2 parkeerterreinen achter het Velodrome op de schop genomen. Op het kaartje worden de werkzaamheden aangegeven met gele stippelijnen. Je kan hier enige hinder van ondervinden. 
Er zal voldoende parkeergelegenheid zijn maar houd er rekening mee dat je mogelijk op een andere plek moet parkeren (en verder weg) dan je gewend bent. 
De werkzaamheden duren tot april volgend jaar.

De aanpak van het parkeerterrein is slechts een van de werkzaamheden die de gemeente laat uitvoeren om het sportpark veiliger te maken. Zo is er afgelopen week ook verlichting aangebracht onder het viaduct bij de ingang van het par

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
9

Xenios Herfstcup


Voor alle breedte-teams (en enkele selectieteams) organiseert Xenios de Herfstcup!
Datum: zaterdag 14 en 21 november.
De teams zijn onderverdeeld in poules met elk 3 teams (let op er zijn een paar teams geruild): 


Spelregels:  * Elke wedstrijd duurt 25 minuten  * Elk team speelt 2 wedstrijden van 25 minuten  * Ieder team regelt 1 scheidsrechter per wedstrijd (liefst 1 scheidsrechter voor beide wedstrijden, zodat er zo min mogelijk personen op het sportcomplex zijn) * Maximaal 2 (ouder) coaches per team * Maximaal 1 ouder(begeleider) per team  * Zorg voor een uit- en thuistenue  * Na elke wed

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
1

Zorgen om veiligheid fietsende hockeyjeugd: 'Sloterweg is een snelweg'

Zo kopt het nieuwsitem van AT5.  "Auto's botsen bijna tegen elkaar op, omdat ze om fietsers heen moeten. En er wordt te hard gereden. Het is een hele gevaarlijke situatie hier”, aldus Paul van der Valk, een bezorgde ouder van een van onze jeugdleden.
Dit weekend maakte AT5 een item over de onveilige situatie op de Sloterweg, de enige weg om onze club te bereiken. Klik hier voor het artikel en de gemaakte opnames van AT5 op de Sloterweg en onze club.
Vanuit Xenios zijn Paul van de Valk en Dick Jans betrokken om een veilige Sloterweg te creëren. Zij hebben een werkgroep opgericht en zullen binnenkort weer van zich laten horen. 
Wil jij ook je steent

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
31

Gevaarlijke situaties op Sportpark Sloten bij brengen en halen kinderen

"Ik zie het hier vaak bijna mis gaan” aldus een van de coronavrijwilligers. "Vooral op de drukke dagen is het hier een af- en aanrijden van auto’s. Filerijden en kinderen die uitstappen en tussen rijdende auto’s doorlopen om naar de training te gaan”.
Daarom aan alle betrokken ouders een dringende oproep:

- Kom op de fiets!
- Fiets met je kind door tot vlak voor de 2e slagboom, laat je kind afstappen en fiets zelf direct door.
- Heeft je kind hulp nodig bij het stallen? Neem dan ook je eigen fiets mee naar de stalling. Zo voorkom je dat je de weg blokkeert.
- Zet bakfietsen (ook voor tijdelijk parkeren) alleen aan de zijde waar de scoot

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
31

Senioren hervatten training

Vanaf maandagavond 2 november komt Sportpark Sloten ook in de avonden weer tot leven! Ook de senioren kunnen dan weer het veld op, zij het met wat aanpassingen. Om de veiligheid van de spelers te garanderen zijn er door Xenios, conform de richtlijnen van de NOC*NSF, specifieke richtlijnen opgesteld waar iedereen zich aan moet  houden. De belangrijkste op een rij:
-Ruim voorafgaand aan de training worden de teams door de trainer onderverdeeld in groepjes
-Elk groepje draagt een afwijkende kleur shirt
-Het veld wordt opgedeeld in 4 kwarten en ieder groepje van vier traint op een ¼ veld gedurende een uur
-Onderling houden de spelers 1,5 meter afstand, oo

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
28

Boekje Grote Clubactie vol?

Is jouw lotenboekje al vol? Ten eerste, wat goed dat je al zoveel loten hebt kunnen verkopen voor Xenios!
Wanneer hij vol is mag je hem alvast inleveren bij ons. Je mag dit doen bij Sport 2000 Haverhals in Badhoevedorp of bij jouw trainer die hem vervolgens in de doos beneden in het clubhuis doet. Vergeet niet je naam en team er op te zetten! Dan weten wij dat dit jouw verkochte loten zijn!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
20

Hockey.nl: Hoogendam en De Beaufort, topscorers in OVK en beiden van Xenios

Met Cunera de Beaufort en Tim Hoogendam staan twee Xenioten bovenaan de topscorerslijst van de overgangsklasse. Reden voor de redactie van Hockey.nl om een artikel te schrijven over de topschutters van Xenios Dames 1 en Xenios Heren1.
Lees het hier: https://hockey.nl/nieuws/overgangsklasse-heren/hoogendam-en-de-beaufort-topscorers-in-ovk-en-beiden-van-xenios/

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
19

Zet je licht aan!

De ANWB is een landelijke campagne gestart: "Zet je licht aan!”. En Xenios doet daar aan mee. Een goede fietsverlichting is essentieel om gezien te worden in het donker! Ook op Xenios word je daar nu aan herinnerd. Dus check je verlichting, ook de batterij en zet je fietslampen aan! Nog beter zichtbaar zijn? Trek een oranje of geel hesje met reflectie aan op de fiets!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
19

Nieuwe thematrainingen ABC meisjes

Aanstaande vrijdag zijn er weer nieuwe thematrainingen (23/10, 30/10 en 6/11) gepland voor meisjes ABC waarvoor je je nu kan inschrijven! 

Elke 3 weken keuze uit 2 thema's. De nieuwe thema`s zijn als volgt:
Voor meisjes C Thema 1: passeerbewegingen (1v1) & Thema 2: overtallen uitspelen (gericht op aanvallen)
Voor meisje A&B thema 1: beter leren verdedigen en thema 2: overtallen uitspelen (gericht op de aanval)
Schrijf je nu in!
Inschrijflink meisjes C, klik hier
Inschrijflink meisjes A&B, klik hier
De trainingen zijn voor alle ABC-leden gratis toegankelijk en starten om 18.30 uur op veld 12a (C) en 12b (A&B). 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
15

Corona update per 14 oktober & geen zaalhockey

 
In de persconferentie van 13 oktober is helaas weer een aanscherping van de corona maatregelen aangekondigd vanwege de nog steeds oplopende besmettingscijfers. In elk geval tot en met 11 november 2020 is de hockeycompetitie stilgelegd. Daarnaast blijven de horeca en de kleedkamers gesloten en is er geen publiek toegestaan op Sportpark Sloten. Toiletten en EHBO-zaken blijven wel toegankelijk.
Helaas betekenen de nieuwe maatregelen voor de senioren dat, naast het niet doorgaan van de wedstrijden, er niet getraind mag worden in teamverband. Dit geldt tenminste tot en met 11 november 2020.
De junioren mogen gewoon trainen en er mogen onderlinge wedstrijd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Nieuwe leden - nieuw welkomstboekje

Afgelopen maandan heeft Xenios vele nieuwe leden mogen verwelkomen door o.a. succesvolle acties ter werving van trainende F-jes, studenten en trimhockeyleden. Allemaal ontvingen ze het vernieuwde online welkomstboekje van Xenios.
Het boekje is hier in te zien en ook als pdf beschikbaar via "Mijn Xenios" - "Club" - "Documenten" - "Communicatie". Het boekje zal regelmatig worden geüpdatet.
Met dank aan Erik Timmermans voor de teksten en Daphne van den Heuvel van 200% vormgeving voor het ontwerp en samenstelling.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
11

Wedstrijdfolder 11 oktober

Zondag 11 oktober spelen Heren en Dames 1 thuis. 
Helaas geen publiek langs de lijn, maar bekijk nu alle portretfoto’s van beide teams en de coronaproof teamfoto in de nieuwe wedstrijdfolder! Ken jij alle spelers en de staf? 
Met dank aan Callum Weijde van Sunset Pictures voor de foto's.
 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
6

Keeperuitrusting

Droog nu je keepersuitrusting in de speciale Rocket Sport Dryer in kleedkamer 8!
Je spullen erin, timer aan en drogen maar. Meer informatie lees je in de kleedkamer bij de droger.
Regelmatig zien we keeperspullen liggen bij de lockers en op andere plekken. Wees zuinig op onze keepersmaterialen. Laat ze niet slingeren. Losse items zullen worden weggehaald. Een keeperspak kost gemiddeld € 1.000.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
5

Nieuwe coronamaatregelen per woensdag 30 september

Op de persconferentie van maandag konden we het al horen: sporten gaat door maar zonder publiek. Dat betekent dat Sportpark Sloten weer ‘op slot’ moet.
Dit geldt voor trainingen én wedstrijden.
Op Xenios mogen dus alleen Xenios-spelers, trainers, coaches en scheidsrechters/spelbegeleiders en vrijwilligers het terrein op.
Ons clubhuis Herenmarkt gaat dicht, m.u.v. toiletten en EHBO benodigdheden.
Om alles in goede banen te leiden zullen er tijdens de trainingen weer ouder-vrijwilligers bij de slagboom staan. Ouders van spelers mogen niet verder het park op.
Voor de E en F teams zullen de eigen trainers hun spelers achter de slagboom ophalen en te

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
27

Xenios heeft er 23 scheidsrechters bij

De afgelopen week hebben er 2 groepen vrijwilligers en spelers meegedaan met de nieuwe scheidsrechterscursus. Allemaal toppers die met vlag en wimpel zijn geslaagd voor het examen!!! De cursus sluit dit jaar goed aan op het nieuwe examen wat praktisch en logisch in elkaar zit! Na een presentatie met veel ruimte voor vragen (en antwoorden) is er een examen met 30 multiple choice vragen. Je hoort meteen of je geslaagd bent en kunt al de volgende dag gaan fluiten. Voorlopig kunnen we in kleine groepjes van maximaal 15 personen de cursus en het examen aanbieden. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden via [email protected] (Ouders van jeugdteams met een schaarste aan scheidsrechte

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
10

Xenios studentenwerving succesvol!

Afgelopen zondag hebben Jong Dames 5 en Jong Dames 6 hun eerste wedstrijd gespeeld. Enkele dagen daarvoor had het 2eteam zich aangemeld. Prachtig te zien dat deze nieuwe teams vol enthousiasme al een mooie pot kunnen spelen! Ook zijn er enkele heren opgenomen in de bestaande teams en hebben verschillende trainingsleden zich aangemeld.

Dit is ontstaan uit onze wervingscampagne voor studenten. Onze aantrekkelijk aanbod blijkt te werken. Met name op onze online promotie krijgen we goede respons. We denken dat Corona ergens ook meehelpt, er is toch behoefte aan gezelligheid!

Natuurlijk gaan we gewoon door. In 3 jaar willen we 10 jong senioren teams hebben (studenten e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
9

Ontbijt op Xenios

Even lekker ontbijten met je team op Xenios? Dat kan weer! Het ontbijtje bestaat uit: - croissant - pistolet - ham, kaas, hagelslag en pindakaas - smoothie Kosten: € 5,50 per persoon Geef je op via: [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
8

Klaar voor jouw route naar de top?

Droom jij van de Olympische spelen? Zie jij jezelf al die felbegeerde wereldbeker omhoog houden? Dan ben jij klaar voor jouw weg naar de absolute hockeytop! Bereik al jouw doelen met behulp van de fanatieke en intensieve hockeytrainingen van de National Hockey Academy. Schrijf je vandaag nog in!
In het najaar kun jij, naast jouw eigen trainingen, tien weken lang tot het uiterste gaan met de trainingssessies van de National Hockey Academy. Je gaat van september tot en met november aan de slag met de beste trainers en spelers van Nederland. Vier van de tien sessies zal Xan de Waard jou begeleiden, zodat jij jouw doelen zal bereiken.

Even voorstellen ... Xan de Waard

Nieuws afbeelding