Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Benthe Burgers
Michel Bos
Quinn Burgers
Boaz Top
Nikki Metheuver
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Jun
30

Weer 4 Xenios jeugdspelers geselecteerd voor NH

Mooi nieuws vanuit onze jeugdopleiding!
De afgelopen weken vonden op onze eigen velden de selecties voor regioteam Noord-Holland van de KNHB plaats. Op 4 maandagen mochten de grootste talenten van jaargang 2009 hun kunsten vertonen. Ook Xenios was hierbij goed vertegenwoordigd, met liefst 6 deelnemers. Van deze 6 deelnemers hebben Jason van Gelder (JC1), Puck Stoffele (keeper), Sofie Derksen en Liv Echteld (alle drie uit MC1) zich in de Noord-Holland selectie weten te spelen. Een mooie prestatie!  Door de veranderde opzet bij de KNHB, waarbij de Noord-Holland selectie voor komend seizoen uit slechts 16 spelers en 2 keepers bestaat, hebben zij zich hiermee ook al verzekerd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
29

Sportpark Sloten in juli gesloten

Van 3 t/m 31 juli vinden op onze velden de kampen van Sportways plaats. De hekken zijn al rond onze velden geplaatst zoals jullie hebben kunnen zien.
Met Sportways is afgesproken dat zij het hele hockeyterrein gaan gebruiken: zowel de velden als ons nieuwe clubhuis. Ons complex is daarom in deze periode afgesloten voor trainingen, wedstrijden en vergaderingen. 
De andere sportclubs op het sportpark zijn wel toegankelijk. 
De ALV zal, zoals aangekondigd, in ons oude clubhuis Herenmarkt plaatsvinden en gaat door zoals gepland.
Nieuws afbeelding
Arbitrage
Jun
28

WK side event: Young Umpire Challenge, 9 en 10 juli

Ben jij tussen de 15 en 21 jaar, en wil je graag nog beter leren fluiten? Op 9 juli organiseert de KNHB op HC Athena de Young Umpire Challenge. Jij kunt zelf fluiten op het World Youth Hockey Tournament. Dit internationale jeugdtoernooi op topniveau wordt gespeeld op 9 en 10 juli in WK-sfeer. Er doen clubteams mee uit de hele wereld, waaronder Australië en Canada, in de categorieën U14 & U16 Meisjes en Jongens.
Tijdens de wedstrijden op zaterdag 9 juli krijg je begeleiding van top scheidsrechters. Zij geven jou tips & tricks zodat je een nog betere scheidsrechter wordt.
Geef je dus snel op voor deze unieke kans en fluit op 9 juli tijdens de Young Umpire Challe

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Jun
28

WK side events - arbitrage: live sessie en clinics

Live WK sessie Tijdens de kwartfinale op 12 juli om 19.30 uur* van de Oranje Dames op het WK organiseert de KNHB een live online sessie waarin scheidsrechter Coen van Bunge de beslissingen van de scheidsrechters zal bespreken. De online sessie is voor iedereen toegankelijk die het leuk vindt om hiervan te leren! Doe live mee en stel live je vraag! Aanmelden: je kunt je inschrijven via dit formulier. Uiterlijk 10 juli ontvang je via de mail de link om mee te kunnen doen. * Deze sessie gaat alleen door als de Oranje Dames de kwartfinale spelen.
Fluitclinics Tijdens het WK worden er op alle wedstrijddagen mini fluitclinics gegeven door topscheidsrechters. Ben je als bezoeker aa

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
26

C- en D-kamp 2022!

Graag een groot virtueel applaus voor onze Xenios D- en C-kampleiding! Wat hebben deze (voormalig) Xenios speelsters en spelers twee fantastische kampen georganiseerd. Echt iets om als club ongelofelijk trots op te zijn!
Afgelopen weekend was het C-kamp met als hoofdleiding Jelle en Sarah (veel dank voor jullie jarenlange inzet als hoofdleiding!). De C-jeugd kan terugkijken op een heel mooi kamp, maar ook wij! De leiders hebben weer een aftermovie gemaakt. Bekijk deze hier!
Eerder dit jaar in april vond onder leiding van hoofdleiding Nikki en Frank het D-kamp plaats. Een onvergetelijke ervaring voor onze D-kids.
Dankjewel D- en C-kamp leiding. Tot volgend jaar!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
25

Keeperstassen in lockers voor 2 juli

Willen alle teams van D t/m Heren 45, uiterlijk zaterdag 2 juli a.s. hun keeperstas in de daarvoor bestemde teamlocker plaatsen, enkel en alleen voorzien van het cijferslot dat jullie van Xenios ontvangen hebben. 
8E- en 6E-teams kunnen hun tas bij de keepersmaterialen commissie inleveren, op afspraak. Stuur Edmée hiervoor een bericht via 06-13772921.
Vaste keepers hebben of maken zelf afspraken.
Meer weten? lees de mail die vandaag aan ouderbegeleiders, aanvoerders en trainer-coaches is verstuurd.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
24

Teamindeling 2022-2023 voor EF & ABCD-breedte vanavond bekend

Vandaag vrijdag 24 juni rond 20.00 uur zullen de teamindelingen bekend worden gemaakt voor de EF teams en ABCD breedte teams voor het volgende seizoen.  Vrijdagavond 8 juli rond 20.00 uur zullen de selectieteams ABCD volgen. 
Wijziging in de naamgeving De KNHB heeft besloten met ingang van seizoen 2022-2023 aanpassingen door te voeren in de naamgeving van de diverse competitieteams en categorieën. Dit bevordert de duidelijkheid zowel nationaal als internationaal. Lees hier meer.
De categorieën die vanaf nu aangehouden worden zijn: J/M onder 18 (voorheen J/M A) J/M onder 16 (voorheen J/M B)  J/M onder 14 (voorheen J/M C) J/M onder 12 (vo

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
23

ALV vrijdag 8 juli

Op vrijdag 8 juli a.s. staat de Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland.
Genodigden ontvingen daarvoor vandaag ook een e-mail. 
De inloop is vanaf 19.30 uur met een kop koffie, start 20.00 uur. Locatie is Herenmarkt (!).
De agenda en stukken zijn te vinden via MIJN XENIOS op de website van Xenios: navigeer naar club > documenten > ALV 2022 8 juli.  De agenda is daar nu te lezen, de bijbehorende stukken zullen z.s.m. (uiterlijk 5 dagen vooraf) geplaatst worden.
Alles weten en meebeslissen? Dan zien we je graag de 8e juli!
Bestuur SBHC Xenios

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
21

18 en 19 juni: één groot feest!

Wat een geweldig openingsweekend hebben we gehad!

Op zaterdag was er eerst ruim baan voor de Jongste Jeugddag. Xenios was gastheer voor 6E teams en had alle velden omgedoopt in nationaal en internationaal bekende stranden. De tropische temperatuur paste daar zeer goed bij! Er was veel spring- en waterpret op het Lovers veld en natuurlijk ijsjes van de IJshoeve. Zie op social media een apart item over dit toernooi.
Aan het einde van de middag was er op het Jumbo hoofdveld een 5 tegen 5 wedstrijd tussen Xenios Dames 1 en de International All Stars. Vanaf onze nieuwe tribune en terras was het uitzicht fantastisch.
Na deze wedstrijd betrad een heuse drum- e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
16

Openingsweekend nieuw clubhuis 

Sinds de verhuizing in 2019 naar Sportpark Sloten beschikt Xenios over vijf prachtige watervelden. Het ontbrak onze hockeyclub alleen nog aan een modern clubhuis. En nú, na enkele jaren in het tijdelijke clubhuis "Herenmarkt”, kunnen wij met gepaste trots ons nieuwe clubhuis presenteren!
Op zaterdag 18 juni is de officiële opening, maar het héle weekend zijn er op en rond onze velden sportieve feestelijkheden georganiseerd.  Zo draaien DJ's op de OSAKA truck, op het Lovers veld (KG15) staan de 15 meter lange Jumbo stormbaan en andere fantastische opblaasattracties, op zaterdagmiddag is er een glitter-tattoo artist & schmink artist aanwezig, en meer! 

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
15

Open trainingen Heren 1

Heren 1 heeft drie open trainingen op donderdag 16, dinsdag 21 en donderdag 23 juni van 20-21.30 uur.
Heb je interesse? Bel met Basten Pels (06) 14 03 40 59.

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
13

Afscheid van 9 Xenioten bij H45+

Niet alleen de laatste wedstrijd voor het seizoen voor deze mannen! Binnen H45+ hing gisteren een flink aantal veteranen de hockeystick aan de wilgen. De afzwaaiers zijn: Hugo van Renswoude, Jeroen Top, Michel Bos, Rob Braaksma, Peter van der Swaan, Ronald Kardol, Wybe Mebius, Jaap Kuijt en Giorgio Norbiato. In een ruk verliezen Xenios Heren 45+ ruim 200 jaar hockeyervaring. Afgelopen jaren hebben de heren veel meegemaakt, zo werden ze driemaal kampioen van het district Noord Holland in de Veteranen L competitie. "Het team heeft lief en leed met elkaar gedeeld” aldus aanvoerder Olaf. Een team dat ook naast het hockey veelvuldig, met partners, bijeenkomt voor (kerst)diners en ander

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
10

Impressie interieur nieuw clubhuis

Volgend weekend, zaterdag 18 en zondag 19 juni, openen we ons clubhuis. Maar hoe ziet het nieuwe clubhuis er nu van binnen uit? Wil jij alvast een blik werpen? Bekijk dan het filmpje Jij bent toch ook bij het openingsweekend? Ga voor meer info en registratie naar: https://www.xenios.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=5387&menu=1

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
10

Trainingsschema selectiegroepen 13 juni - 1 juli

In de bijlage het schema voor de spelers die zijn uitgenodigd om te trainen in de selectiegroepen ABCD van 13 juni t/m 1 juli.
Veel succes!

Voor meer informatie zie de pagina Jeugdopleiding/selectie op de website.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
9

Sponsor jij met jouw bedrijf, jouw team, of uit eigen naam een mooi item in ons nieuwe clubhuis?

Hoe leuk is het als jouw bedrijfsnaam, teamnaam of jouw eigen naam straks prijkt in het nieuwe clubhuis? Dat is nu mogelijk! Door het sponsoren van een of meer items in ons clubhuis draag je bij aan het mooiste clubhuis van Amsterdam en omstreken.    Hoe werkt het? Jouw bedrijf, jouw teamnaam of jouw eigen naam wordt gekoppeld aan een van de items. We zullen een plaatje maken en bevestigen op het gesponsorde item. De volgende items zijn beschikbaar:  barkruk 10 ex à € 100, poef 15 ex à € 75; bank 15 ex à € 100, tafel 7 ex à € 200, grote kamerplant 2 ex à € 150, 1 meter bar 12x à € 250 (De twee beste meters bar worden bij opbod verkocht. Hiero

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

De Spelersbank is live!

Jong Dames 11 bijt het spits af met de oproep voor nieuwe speelsters voor komend seizoen!
Zoek jij nog spelers voor jouw team? Ga dan naar menu "Hockey” op de site en klik op "Spelersbank”. Of klik hier. Vul het formulier in, voeg een foto toe en mail deze naar [email protected]
Of zoek jij een leuk en/of sportief team om in te spelen? Binnenkort meer teams en hun vacatures op de Spelersbank! 
Hou het in de gaten!
Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
7

Voorgenomen contributieverhoging 2022-2023

Het bestuur heeft het voornemen om de contributie voor seizoen 2022-2023 aan te passen. Daarom zal het bestuur hiervoor een voorstel voorleggen aan de ALV in de eerstvolgende vergadering die gepland staat voor vrijdag 8 juli a.s..   De voorgenomen contributieverhoging bedraagt circa 3,5%. Ook wordt een aantal wijzigingen en vereenvoudigingen voorgesteld van de contributie categorieën.   Voor het bepalen van dit percentage wogen de volgende punten mee: - een beperkte verhoging is onvermijdelijk in verband met hogere algemene kosten als gevolg van de jaarlijkse inflatie die nu circa 8% bedraagt; - De contributie is in de afgelopen 2 jaar niet verhoogd; - Een financieel voord

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
3

Laatste BouwXpress (incl filmpje)

Nog even en dan is het zover: Xenios verhuist naar het nieuwe clubhuis! Na de oplevering op 22 april kon het inrichten beginnen. Met ongelofelijk veel inzet van talloze vrijwilligers gaat het lukken om het lege gebouw in krap twee maanden om te toveren tot een prachtig nieuw thuis voor onze club.
Lees er alles over in de laatste BouwXpress. klik hier. Voor degenen die 'm al uit hebben, maar het filmpje "van boomstam tot Xenios bar" niet konden vinden: kijk hier!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
28

Andere datum bekendmaking EF en breedte teams 2022-2023

De bekendmakingsdatum voor de EF teams en ABCD breedte teams 2022-2023 is gewijzigd: op vrijdag avond 24 juni rond 20.00 uur zullen deze teams worden gepubliceerd op de Xenios website.
Voor de selectieteams blijft de tijdlijn ongewijzigd:
- vrijdag 10 juni: breedte spelers die worden uitgenodigd voor de selectiegroepen ontvangen bericht. 
- 13 juni t/m 1 juli: selectiegroepen trainen. 
- woensdag 6 juli: spelers uit de selectiegroepen die niet geselecteerd zijn voor een selectieteam ontvangen persoonlijk bericht. Zij worden ingedeeld in een breedte team.
- vrijdag 8 juli rond 20.00 uur: de definitieve ind

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
26

Xenios vindt nieuwe coach Dames 1 bij Amsterdam

Samen met Yannick Beekman is Tim Bakker vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor Dames 1. Tim is een nieuw gezicht voor Xenios! Hij is jarenlang als speler actief geweest bij Kampong, Qui Vive en Laren en heeft bij Pinoké de topjeugd gecoacht. Afgelopen jaar was hij coach van MA1 van Amsterdam. Yannick Beekman is voor Xenios de grote bekende van het duo, van jongs af aan Xenioot en was de afgelopen twee jaar assistent-coach bij Dames 1. Tim over de aanstaande samenwerking: "Yannick en ik zijn enorm gemotiveerd om met een jong en nieuw team aan de slag te gaan”.
Succes heren!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
23

🏆 KAMPIOENEN! 🍾

Heren 2 werd zondag kampioen! Volgend seizoen: reserve overgangsklasse 💪 We zijn trots op jullie!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
17

Trainerscursus!

Lijkt het jou cool om kids te leren hockeyen? Ben je nu 2e jaars C of ouder, meld je dan aan voor de trainerscursus! Tijdens deze cursus word je klaar gestoomd om de jongste kids bij Xenios training te geven. Wie weet ben jij het nieuwe aanstormend talent en sta jij straks langs de lijn als trainer-coach!
De cursus zal aan het eind van de zomervakantie zijn en daarna ga je training geven aan de trainende F-jes op vrijdagmiddag, om in de praktijk verder te leren.
Meld je aan via deze link.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
16

Dames 1 stelt overgangsklasse voor volgend seizoen veilig - afscheid

Dames 1 speelde zondag thuis tegen Amstelveen. Winst was nodig om komend seizoen overgangsklasse te blijven spelen. Een spannende wedstrijd! In het vierde kwart kwam het overwicht en de goals die het verschil maakten: eindstand 5-2. Één minuut voor tijd werd de tijd stilgezet voor publiekswissels van afzwaaiende spelers Jaimy en Amber de Weijer, Floor Groepenhoff en Cunera de Beaufort. Naast bloemen voor de dames was er ook een bos bloemen voor trainer/coach Jan-Willem van Hall die na zes seizoenen Xenios gaat verlaten. De voorzitter bedankte hem namens de club en overhandigde hem een Xenios-shirt. Na de wedstrijd werd het glas geheven en Van Hall door de dames bedankt voor

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
1

Uitnodiging teamindelingstrainingen 2022-2023

Van 16 tot en met 20 mei zullen de teamindelingstrainingen voor junioren plaatsvinden die mede bepalen in welk team je volgend seizoen wordt ingedeeld.Meer weten? Lees de achtergrondinformatie op Jeugdopleiding Xenios, en de mail die op 1 mei aan alle (ouders van) junioren is verstuurd. Helaas is deze foutief vanuit [email protected] verstuurd. Dit moest zijn vanuit [email protected]


Mail niet ontvangen? Pas in ‘Mijn Xenios’ op de website direct je mail adres aan, en vraag aan een teamgenoot om de mail door te sturen.


 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
29

Pepijn Moritz in U15!

Op Koningsdag hebben Justin van Gelder, Pepijn Moritz en Siebe Meinema uit JC1 álles gegeven op de OpleidingsOntmoetingsDag (OOD) met regio Noord-Holland. 
Pepijn is door naar U15!
Hij en 7 andere spelers uit Noord-Holland, zullen met Midden Nederland verder gaan als steunpunt Noord-West.
Van harte gefeliciteerd Pepijn!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
28

Tv opnames bij MB6

Afgelopen zaterdag was er een filmploeg op Xenios om opnames te maken voor de NTR documentaire GIRLS GIRLS GIRLS. In deze documentaire worden zes bi-culturele vrouwen gevolgd over een periode van bijna 25 jaar. Eén van deze zes vrouwen is de moeder van twee Xenios speelsters en daarom werd er gefilmd bij de wedstrijd van MB6 tegen IJburg MB8.  De documentaire zal in het voorjaar van 2023 worden uitgezonden.

Nieuws afbeelding