Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Mara van der Aa
Carmen Ebbers
Mariia Palash
Madé Klaver
Kaja Nagel
Algemeen
Sep
21

Hoogste punt van de bouw van ons clubgebouw: pannenbier!

Aanstaande vrijdag, 24 september, om 16.00 uur vieren onze aannemer Badhoeve Bouw, de bouwers, ons bestuur en de Xenios bouwcommissie dat het hoogste punt van de nieuwbouw van ons clubhuis wordt bereikt. En JIJ kunt daarbij zijn!
Inclusief een rondleiding door de bouwcommissie in, op en rond ons nieuwe clubgebouw!
Traditiegetrouw vier je het hoogste punt met pannenbier. De opdrachtgever, Xenios in dezen, stelt dan een kratje bier ter beschikking om dit heuglijke feit met elkaar te vieren!
Wil jij hierbij zijn? Maak dan de volgende slagzin af: "Als het nieuwe Xenios clubhuis klaar is dan …… " en stuur je inzending voor donderdagavond 00.00 uur naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
20

Gold cup heren: Xenios h1 - HBS h1

🏆 update: Aanstaande donderdag speelt Xenios heren 1 thuis tegen HBS heren 1 voor de gold cup. De wedstrijd begint om half 9 Jumbo Hoofdveld. Komt allen!

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
20

Trimcompetitie gestart!

Een historisch moment voor Xenios want maandagavond speelden de trimmers hun eerste competitiewedstrijd! Nooit eerder deed Xenios mee aan een trimcompetitie.
De trimmers kregen Almere op bezoek. Er werd goed en beheerst samengespeeld. Vele mooie acties en aanvallen werden opgezet. Tot scoren kwam het helaas net niet. Almere maakt er wel één. Eindstand 0-1. Dit smaakt naar meer! 4 oktober is de volgende, uit tegen AMVJ.
In deze trimcompetitie doen Amsterdamse clubs mee, te weten IJburg, FIT, Westerpark, AMVJ, Athena, Waterland én Almere. Dit seizoen worden 16 wedstrijden gespeeld. Allen op de maandagavond.
De overige trimmers, starters en meer er

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
16

Gezocht in ons team… Zaalhockey coördinator senioren M/V

De HTZ senioren is een goed team met enthousiaste vrijwilligers die met elkaar en voor elkaar binnen de groeiende Xenios Seniorenlijn het hockey coördineren.  We vergaderen bij iemand thuis of op de club ongeveer iedere 6 weken (in de winter iets minder) en doen dat kort en gezellig🙂. 
Om het voor iedereen leuk te houden zijn de taken goed verdeeld. En mede daarom zijn we op zoek naar een Coördinator Zaalhockey Senioren M/V
Het pakket is niet groot maar wel belangrijk voor de enthousiaste zaalhockeyers binnen de club. Dat komt omdat zaalhockey bij de senioren volledig vrijblijvend is en veel van de verantwoordelijkheid dan ook bij de teams zelf ligt. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
15

Inschrijving zaalhockey 2021-2022 vóór 24 september


Beste (ouders van) spelers van 8E tot senioren,
Het veldhockeyseizoen 21/22 is nu echt begonnen, en dan beginnen wij alweer te dromen over De Zaal.
Alle lichten staan op groen voor een normaal zaalhockeyseizoen. Uiteraard houdt de KNHB de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.
Uiterlijk donderdag 23 september (23.59 uur) moet elk veldteam aan ons laten weten of ze wil zaalhockeyen of niet. (M.u.v. ABCD selectieteams; deze worden automatisch ingeschreven.)
Alleen als een ABCD/senioren-veldteam minimaal 10 spelers voor de zaal heeft (voor 8E minimaal 8), kan da

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
9

Xenios doet weer mee met de Grote Clubactie!

Xenios gaat weer loten verkopen voor de Grote Clubactie! Dit jaar willen wij de opbrengst besteden aan nieuwe keepers- en trainingsmaterialen.

Help jij mee om onze clubkas te spekken? Vanaf zaterdag 18 september kun je loten kopen bij onze leden! 
Vrijdag volgt voor de jeugdteams meer informatie per mail. Volgende week worden de boekjes tijdens de trainingen uitgedeeld. 
Veel succes!
Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
7

Fysiotherapeut van Back in Shape op Xenios

De competitie begint weer! Dat betekent dat Sander Schelling van Back in Shape elke donderdagavond van 19:30 - 20:30 uur op Xenios aanwezig is voor het inloopspreekuur.  Loop gerust langs voor vrijblijvend advies.  De fysiotherapieruimte is bij binnenkomst van Herenmarkt, links de gang van de kleedkamers in, aan je rechterhand.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
31

Start keeperstrainingen

Op woensdag 1 september starten de keeperstrainingen. Dit seizoen onder leiding van de nieuwe keeperstrainer Hidde Krijger en de inmiddels bekende Gilles Appelman. 
Wil je zien hoe mooi keepen is? Ze trainen elke woensdag op 12B!
Je bent welkom om het een keer te proberen!
Het schema voor de keeperstrainingen is te vinden op de pagina trainingsinformatie op de site, klik hier.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
29

Klaar voor de nieuwe start?!

September is de start van het nieuwe hockeyseizoen. En daar hebben we zin in. Heb jij al jouw nieuwe doelen opgesteld?
In september begint ook weer een nieuw trainingsblok van de National Hockey Academy bij ons op de club. Pak extra hockeyuren op het veld door mee te doen aan het blok van de National Hockey Academy bij ons op de club.
Tijdens het trainingsblok ga je aan de slag om het beste uit jezelf naar boven te halen. Door de trainingssessies krijg je wekelijks extra uren op het hockeyveld, en dus ook meer balcontact per week. National Hockey Academy richt zich tijdens de trainingssessies niet op het verbeteren van een team, maar op het verbeteren van jou als spel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
24

Teamontbijtje of -bbq op de club? Dat kan weer!

Voorafgaand aan je wedstrijd met je hele team ontbijten op de club?
Of juist na de wedstrijd met zijn allen een teambbq? 
Dat kan vanaf nu allemaal weer op Xenios!

Inhoud teamontbijt:
- croissant
- pistolet
- ham, kaas, kipfilet, hagelslag en pindakaas
- smoothie

Kosten: € 5,50 per persoon
Inhoud bbq:
Voor volwassenen: hamburger en gemarineerde kippedijen
Groene salade, tomaatjes & komkommer, stokbrood, patat en diverse sauzen.
Kosten €12,50 pp excl. drank

Voor kids (tot en met 12 jaar): aangeklede hamburger, tomaatjes en komkommer, patat, diverse sauzen e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
20

Trainingsschema seizoen 2021-2022

Het trainingsschema voor seizoen 2021-2022  voor zowel jeugd als senioren is bekend. Via de Xenios app zijn de dagen en tijden in te zien. Let op: het schema is nog onder voorbehoud van wijzigingen in tijd en dag. Onze trainers zijn voornamelijk scholieren en studenten. In verband met schoolroosters kan een wijziging in het trainingsschema voorkomen. Dit geldt voor alle teams. Omdat schoolroosters gedurende het gehele schooljaar kunnen wijzigen, betekent dit dat tijdens het hockeyseizoen ook wijzigingen in het trainingsschema aangebracht kunnen worden. Helaas zijn op dit moment nog niet alle teams van trainers voorzien. Er wordt hard aan gewerkt om alle teams tijdig van een trainer

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
19

Nieuw teamlid Dames 1 (deel 2): Daniëlle Hordijk

Het tweede nieuwe teamlid van Xenios Dames 1 die we willen voorstellen is keepster Danielle Hordijk. Een nieuw gezicht voor de club!
Bij welke clubs heb je gehockeyd?
HDS, Klein Zwitserland, Gooische en LOHC
Wat is je sportiefste hoogtepunt tot nu toe en bij welke club?
Dat is een lastige! Het spelen in de hoofdklasse zaal met KZ Dames 1, landskampioenschap zaal met KZ Dames 2 en de play-offs met Gooische Dames 1 behoren wel tot de hoogtepunten.
Wat is je het meest bijgebleven van al die jaren hockey?
Hoe mooi en bijzonder het is om in een team te spelen. Je deelt lief en leed met je teamgenoten, hebt plezier en werkt samen keihard om een gezam

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
18

Nieuw seizoen!

De vakantie zit er weer op en we maken op ons voor een mooi hockeyseizoen!
Achter de schermen is én wordt er hard gewerkt aan o.a. trainingsschema’s en wedstrijdplanningen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. We kijken met zijn allen uit naar leuke en sportieve wedstrijden op onze club en bij onze tegenstanders. Om zelf te spelen, maar ook om te kijken naar onze kinderen of naar andere teams. Een aantal teams bereidt zich al voor en anderen starten komende week met de trainingen (zie de trainingsinformatie). Trainingsschema’s volgen dan ook deze week.
Publiek is toegestaan langs de velden. Corona is helaas nog niet weg. De KNHB heeft daarom weer een aantal

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
17

Verdrietig nieuws: overlijden John Holla

Ons bereikte het bericht dat gewaardeerd lid, speler van Heren 45+A, en actieve vrijwilliger John Holla op 60-jarige leeftijd is overleden.
Op donderdag 19 augustus van 18.00-19.30 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren in Uitvaartcentrum Bouwens in Amstelveen.
De afscheidsceremonie zal worden gehouden op vrijdag 20 augustus om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in de Grote Zaal van het Concertgebouw.
Daarna zal in bescheiden kring, als gevolg van de coronabeperkingen, John naar zijn laatste rustplaats r.-k. begraafplaats Buitenveldert worden gebracht.
Onderaan dit bericht vindt u als bijlage de rouwkaart voor meer informatie rondom het bezorg

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
17

Nieuw teamlid Dames 1 (deel 1): Goedele Baas

Het eerste nieuwe teamlid van Xenios Dames 1 die we willen voorstellen is de 18-jarige Goedele Baas. Op de foto geflankeerd door coach Jan-Willem van Hall en assistent Yannick Beekman. Goedele, door teamgenoten "Goe” genoemd, hockeyt al sinds de F-jes bij Xenios en we zijn trots dat vanuit onze eigen A-jeugd weer een nieuwe speelster door kan groeien naar Dames 1. Goedele: "Ik heb mijn hele jeugd hier gehockeyd en vond Dames 1 altijd al super vet en zag het altijd als hele goeie meidengroep waar ik later deel van uit wilde maken”. Wat is je sportiefste hoogtepunt tot nu toe bij Xenios? Dat we met de MB1 de play-offs voor super B hadden gehaald Wat is je het meeste bijgebleven van a

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
16

Ballenkinderen gezocht!

Dames 1 én Heren 1 spelen ook dit jaar weer Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C. Wat je moet doen? Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen. Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden! Hoe leuk om tussen onze toppers te staan! Speel jij dit seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou! Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar [email protected] Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij. Commissie Ballenkinderen Odette Hoogendam

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
8

Xenios vrijwilliger in de schijnwerper: Sacha Both

Naam: Sacha Both
Commissie: Secretariaat
Functie: Ledenadministratie


Wie ben je?
Hoi, ik ben Sacha Both (51), geboren en getogen Amsterdamse en inmiddels alweer een aantal jaren woonachtig in Badhoevedorp. In 2011 is mijn zoon bij de club gekomen als eerstejaars D, inmiddels is hij student en geen lid meer. In 2016 is mijn dochter Fleur als trainend F-je begonnen, volgend seizoen is ze alweer tweedejaars D. Ik werk als HR-medewerker bij de afdeling HR Advies, Bestuur en Bestuursstaf van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.
Wat doet jouw commissie?
Bij het secretariaat zij we verantwoordelijk voor alle adm

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
2

Basics en Fitness op zondagmorgen

In de zomervakantie wordt door een leuke groep sportievelingen op zondagmorgen gehockeyd. "Xenios Basics en Fitness” noemen we het en is een initiatief van de trimhockeyers. Voor absolute beginners maar ook voor meer geoefende liefhebbers van het hockeyspelletje. Eigenlijk voor iedereen die het leuk vindt om even een uurtje buiten te sporten op de zondagmorgen en waarbij Oscar voor telkens leuke oefeningen zorgt.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
15

Telegraaf: “Er bloeit iets moois op Sloten”

Vanochtend kopte de Telegraaf op de pagina Amsterdam Sport: "Er bloeit iets moois op Sloten. Hockeyvereniging Xenios bouwt aan schitterende toekomst”.   
Onlangs interviewde de Telegraaf onze voorzitter Michiel van Zutphen. Michiel: "We zijn geen poeha-club, maar gewoon een gezellige Amsterdamse vereniging, waar plek is voor iedereen.”  
Lees het gehele interview met onze voorzitter door op de foto te klikken en in te zoomen.

Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
6

Trimhockeycompetitie 2021-2022: dames gezocht

Ter afsluiting van een vreemd Corona seizoen hebben onze trimmers een wedstrijd gespeeld tegen AMVJ. Een leuke sportieve wedstrijd die door Xenios met 1-2 gewonnen werd.
Nieuws: het grootste nieuws is dat de trimmers van Xenios volgend seizoen meedoen aan de Amsterdamse trimcompetitie! Met 9 teams van o.a. Westerpark, Athena, AMVJ, HIC en IJburg spelen we regelmatig een wedstrijd op de maandagavond om 20.30 uur. 
Dit is overigens naast/ tegelijkertijd met de reguliere training voor Trimfit en trimhockey. En staat los van de ‘spelende trimmers’, dat gaat namelijk over meespelen met de Veteranen. De Trim coördinatoren zullen een mooi team samenstellen op basis van aa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Afval scheiden! Blikjes gaan vanaf zaterdag apart in de Blikkie-container!

Xenios gaat meer afval scheiden. We creëren als club behoorlijk wat afval, waaronder heel heel veel blikjes!
De blikjes gaan we vanaf aanstaande zaterdag apart inzamelen! Daar hebben we jullie hulp bij nodig. Onze Blikkie is vandaag al op Xenios gesignaleerd!
Aparte containers voor blik van Blikkie
20 kliko-containers speciaal voor blikjes worden deze week zowel langs onze velden als in en rondom het clubhuis geplaatst!
Ze zijn duidelijk herkenbaar aan het Blikkie logo. Naast elke Blikkie-container staat een gewone container voor het overige afval.
En dan?
De blikjes worden apart opgehaald. Het aluminium wordt geplet, geschoond van de laklaag

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
18

Mooie opkomst proeftraining

Vanmiddag stonden weer 15 enthousiaste jeugdtrainers klaar om de tientallen kinderen die zich hadden aangemeld voor een gratis proeftraining wederom een leuke training te bezorgen. En leuk was het zeker! Afwisselende oefeningen stonden opgesteld en werden afgewerkt.
Zou het gaat regenen of gaan onweren? Donkere wolken in de verte, maar we hielden het gelukkig droog. Wil je ook een keer mee trainen? Dat kan nog elke vrijdag tot en met 2 juli tussen 16.30 en 17.30 uur via [email protected] 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
16

Veiligheid: aanleg fietspad

Beste leden, Eindelijk kunnen we jullie fantastisch nieuws geven: er komt een tijdelijk, half verhard, fietspad langs het sportpark aan de westelijke kant! Het feit dat we dit kunnen melden is het gevolg van goed teamwork tussen jullie input als leden, hard werk van het bestuur en onze werkgroep. Naar verwachting zal het pad er rond oktober 2021 liggen. Het pad zal niet openbaar toegankelijk zijn, alleen sporters met bestemming sportpark krijgen toegang.  Daarnaast zullen er goede afspraken worden gemaakt tussen de gemeente en sportclubs om rekening te houden met omwonenden.  Hierbij zal jullie vrijwillige inzet mogelijk weer worden gevraagd, zoals dat nu de laatst

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
13

Een topdag!

 Wat fijn dat onze jeugd vandaag weer tegen teams van andere clubs kon spelen! Vandaag tegen voornamelijk teams van Amsterdam en enkele teams van HC Diemen. Ook bijzonder: veel van deze wedstrijden werden gespeeld op ons oude hockeycomplex aan de Ringvaartdijk. En wat een fantastische hockeyweer was het! Een topdag! Met dank aan de vrijwilligers van de jeugdcommissies van alle betrokken clubs die veel moesten regelen in bijzonder weinig tijd. En natuurlijk dank aan onze nieuwe materialencommissie die ervoor gezorgd heeft dat de keeperstassen klaar stonden! 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

Xenios vrijwilliger in de schijnwerper

Naam: Jan van Houselt
Commissie: Accommodatiecommissie
Functie: Coördinator accommodatiecommissie/klusteam
Wie ben je?
Ik ben Jan de klusjesman ;), woon met mijn vrouw in Badhoevedorp en vader van Geert, die net is gestopt met hockey. En van Anoek, die is al wat langer gestopt. Zelf heb ik nog nooit een stick in handen gehad en heb geen idee wat er allemaal wel en niet mag in de doelcirkel. Wel heb ik veel langs de lijn gestaan en gelukkig andere kennis en vaardigheden die óók bij Xenios van pas komen.
Wat doet jouw commissie?
Ons klusteam bestaande uit 10 man van diverse pluimage. Wij proberen de oude Herenmarkt in de lucht te houden totd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
26

SBHC Xenios: trotse winnaar “Club van het Jaar”-verkiezing gemeente Amsterdam!

 
Afgelopen maand kon er gestemd worden. Van de 18 genomineerde Amsterdamse sportclubs wist onze hockeyclub de meeste stemmen op te halen.
De trofee is een opsteker voor onze vrijwilligers die zich inzetten om het hockey voor alle leden mogelijk te maken, ook in deze ingewikkelde coronatijd. Maar de trofee is ook een aanmoediging om zich blijvend in te zetten voor de uitdagingen die voor ons liggen. Zoals de bouw van ons clubhuis, het creëren van een veilige en gezellige omgeving en niet in de laatste plaats het voorzien in een veilige fietsroute voor al onze leden naar de club.
Xenios is een vitale en trotse club met vijf prachtige watervelden waar mensen d

Nieuws afbeelding