HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Hugo van Renswoude
Justin van Gelder
Steyn Heuvelsland
Matthijs Kuijt
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Jan
16

10 items voor een tientje

Xenios ruimt haar keukenkastjes op en de koelkasten moeten leeg. Help jij Xenios van de voorraden af? 
Een aantal producten zit tegen de houdbaarheidsdatum aan en gaan in de verkoop. Het clubhuis gaat helaas voorlopig nog niet open en goede producten weggooien is zonde!
Bestel nu 10 items voor een tientje en steun daarmee je club.
Registreer je via deze link en je kan zaterdag 23 januari tussen 11.00 en 13.00 uur je pakket ophalen bij het clubhuis van Xenios. Vul nadat je op de link heb geklikt het aantal pakketten in dat je wenst. Standaard staat deze op "1". Na registratie is de bestelling bij ons binnen.
Betaling per pin bij het ophalen. Meer info via

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
8

Artikel Hockey.nl: Youngstars: 10 brandende vragen aan Chip Visscher (15)

In de rubriek Youngstars geeft Hockey.nl de talenten van Nederlands A en B een plek in de spotlights. Wie zijn ze en waar zien ze zichzelf over tien jaar? Deze week Chip Visscher (15), speler bij Xenios Jongens B1 en Nederlands B.
Lees hier het artikel.
Fotocredits: Callum Weijde - Sunset Pictures

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
29

Hervatting jeugdtrainingen

Beste (ouders van) jeugdleden,
Tijdens de persconferentie van 14 december jl. van premier Rutte is, zoals bekend, de lockdown aangekondigd tot en met 19 januari 2021. Deze lockdown heeft ons doen besluiten om de planning voor de jeugd, zoals in de mail van 6 november jl. aangegeven, aan te passen. De KNHB heeft inmiddels een update gegeven over de mogelijke start van de veldcompetitie en aan de hand daarvan hebben wij voor Xenios een planning gemaakt.
Hervatting jeugdtrainingen:
Voor alle jeugdteams geldt dat de trainingen starten in de week van 18 januari a.s. in plaats van 4 januari a.s.. De intentie van de huidige lock down is, dat zoveel mogelijk men

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
24

Fijne feestdagen en een goed 2021

Beste (ouders van) leden,
Het jaar 2020 zullen we allen niet snel vergeten, het jaar dat het coronavirus en de beheersing ervan ons leven grotendeels ging bepalen. Naast het persoonlijke (ziekte)leed heeft het ook zijn weerslag op het hockey. Van het aanvankelijk overslaan van enkel de handshake aan het begin van de wedstrijd tot het uiteindelijk geheel stilleggen van alle hockeycompetities waaraan onze club deelneemt.
Het continu aanpassen aan de veranderende omstandigheden heeft enorm veel van onze vrijwilligersorganisatie gevergd. Maar bovenal is er ook het gemis van het spelletje waarvoor we graag naar ons sportpark rijden. We missen de wedstrijden, de sportieve uit

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
17

Voortgang projectgroep “Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”

Voortgang projectgroep "Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”
Drie weken terug hebben wij gemeld dat wij een projectgroep hebben opgericht met als doel verbeteringen gerealiseerd te krijgen voor veiligheid van onze (jeugdige) fietsers op en rond de Sloterweg. Inmiddels is er weer een hoop gebeurd en wij willen graag de Xenios leden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte brengen.
Reacties van leden op de online enquête: bevestiging beeld dat Sloterweg gevaarlijk is.
Binnen een week hebben wij 45 uitgebreide reacties gekregen die het beeld bevestigen dat de Sloterweg een ramp is voor fietsers: bijna-ongelukken met kinderen en fietsers die van de weg ge

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
16

Corona-update: verdere aanscherping maatregelen

Op de site van de KNHB lezen we het volgende:

Met ingang van dinsdag 15 december is Nederland in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan.

Voor buitensport gelden de volgende regels: • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen. • Senioren mogen alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen. • Topsporters mogen wel tr

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
14

Artikel Telegraaf: "Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt"

In De Telegraaf van donderdag 10 december verscheen dit artikel over het plan Autoluw Sloten en Nieuw Sloten. Aan het woord komen onder anderen bestuurslid M'barek Ben Addi en de Xeniosouders Rick Veltman en Janita Kieft."
Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt

Wie over de Sloterweg fietst, weet niet beter dan dat het uitkijken geblazen is op de drukke weg. Auto's razen langs je op de smalle weg. Je wordt er zowat van je sokken gereden. De gemeente heeft nu een oplossing bedacht. Maar daarover verschillen de meningen.

Er worden vier elektronische wegopbrekingen geplaatst op de Sloterweg om het sluipverkeer tegen te gaan.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
9

Veiliger Sloterweg

Xenios ziet steeds meer discussie ontstaan over de startnotitie Sloten en Nieuw Sloten, een plan dat ook veel gevolgen heeft voor de Sloterweg waaraan ons sportpark ligt.   Voor het bestuur van Xenios geldt dat veiligheid en bereikbaarheid voorop staan en die twee aspecten horen in dit dossier ook hand in hand te gaan. We hebben leden uit Badhoevedorp, de Aker, Sloten, Nieuw-Sloten, Osdorp en nog enkele andere wijken van Amsterdam. Als vereniging willen wij voor alle leden opkomen en zorgen dat Xenios veilig en goed bereikbaar is en blijft.  Met dat in het achterhoofd, valt er nog wel wat aan te merken op de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten zoals die er nu ligt.&nb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
8

Overlijden Rien Verschuur

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Rien Verschuur op 17 november overleed op 74-jarige leeftijd. Rien hockeyde zijn hele leven bij Xenios en was "lidnummer 2” op de ledenlijst. Een markante verschijning en steevast in Xenios overhemd met knoopjes op onze hockeyvelden te zien. Henk Tactor, oud-teamgenoot over Rien: "Een kunstenaar in het gewone leven en een kunstenaar op het veld! Na de diagnose astmatisch op zijn 16e kreeg hij van zijn arts het advies om te gaan sporten. Dat werd hockeyen bij Sarto. Zijn vaste plek was rechtsbuiten”.
Al die jaren bleef Rien trouw aan zijn jaren 50 houten stick met lange krul. Henk: "Rien was na de wedstrijd vooral in gesprek met de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie 2020

Beste ouders, trainers en andere betrokkenen van Xenios,
Met veel vreugde mogen wij aan jullie de opbrengst van De Grote Clubactie bekend maken.
Met De Grote Clubactie hebben we in totaal €5.956,80 opgehaald! En dat allemaal door de inzet van onze jeugdleden die loten hebben verkocht. En ook door het grote aantal online loten verkoop! We zijn zeer trots op onze jeugdleden, de trainers en ouderbegeleiders voor het ondersteunen en begeleiden van dit proces. Dit bedrag wordt gereserveerd voor de inrichting van ons nieuwe clubhuis!
Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd geworden naar de prijzen… Voor de kerst maken we dat bekend! Hou de website en onze so

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
26

ALV online

Gisteravond was de ALV van Xenios, een beetje anders dan anders, namelijk online. 41 leden hadden zich aangemeld en volgden online o.a. de toelichting op de financiële jaarstukken en het (positieve) verslag van de kascommissie. Ook werd ingegaan op nieuwbouw en veiligheid door de voorzitter. Marc Oomen stelde zich voor als nieuw bestuurslid "vrijwilligers en ledenwerving”. Vervolgens kon er worden gestemd. De bestaande bestuursleden zijn herbenoemd en formeel zijn Dieuwke Jonker, secretaris, en Marc Oomen nu toegetreden tot het bestuur.

Met dank aan Macnify, Workplace Technology, voor het faciliteren van deze online ALV.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
23

Aanpak gevaarlijke situatie Sloterweg – NU!

Beste leden,
Het bestuur van Xenios heeft kennis genomen van de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten. Wij zijn blij dat de gemeente werk maakt van de gevaarlijke situatie op de Sloterweg. Als Xenios zijn wij echter niet betrokken bij het concreet vormgeven van deze plannen. Naast de verkeersveiligheid willen we ook oog hebben voor de bereikbaarheid van ons sportpark.
De startnotitie heeft consequenties voor ieder lid, waar hij of zij ook woont. Om die reden nodigen we iedereen uit de enquête van de gemeente over de plannen in te vullen. Klik hier:
Inmiddels hebben we ook een nieuwe projectgroep. Graag jullie aandacht voor hun bijdrage:

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
22

Verbeteringen veiligheid op Sportpark Sloten

Afgelopen weken is er door de gemeente Amsterdam een aantal maatregelen genomen om de verkeerssituatie op het Sportpark Sloten voor Xenios te verbeteren. Zo is er een verkeersdrempel geplaatst, is het 15 km-bord verplaatst en is er een zebrapad aangebracht op het wegdek. Kinderen kunnen zo veiliger oversteken naar hun wachtende ouders, maar ook is de parkeerplaats veiliger te bereiken. Zo voorkomen we dat er over een groter traject wordt overgestoken.

Aan het begin van het park is onder het wielerviaduct verlichting gemonteerd. De slagbomen zijn voorzien van felle rode lichten om ook in het donker goed zichtbaar te laten zijn.

Zoals al eerder

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
22

Herfstcup winnaars

Vorige week zaterdag begon de Xenios Herfstcup: jongens en meidenteams die het tegen elkaar opnemen in meerdere poules. Gisteren was alweer de 2e en laatste ronde. Er werden weer leuke en spannende potjes gespeeld. De poulewinnaars zijn bekend: Poule 1: JA3 Poule 2: MA3 Poule 3: MB4 Poule 4: MB6 Poule 5: MC3 Poule 6: JD3 Poule 7: MD3 Poule 8: MB3 Komende week wordt er nog getraind en dan gaat iedereen lekker genieten van een welverdiende rust. Vanaf 4 januari starten alle trainingen weer en hopelijk ook de competitie.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
12

Bericht van de Selectiecommissie

Met dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen van een tweetal wijzigingen ten opzichte van andere jaren.

1.We gaan geen beoordelingsformulieren meer uit doen naar de ouderbegeleiders.
Met betrekking tot het invullen van de beoordelingsformulieren door de ouderbegeleiders hebben we de laatste jaren veel wisselende ervaringen gehad. Het hebben van veel verschillende meetpunten is belangrijk, echter doordat het formulier zo wisselend wordt ingevuld, of door sommige ouders uit principe niet wordt ingevuld, is de waarde over de teams heen niet gelijkwaardig. Daarnaast is door de beperkte aanwezigheid van ouderbegeleiders bij trainingen en wedstrijden in verb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Eerste vrouwelijke Xenios voorzitter Hanny Speek volgt Xenios op de voet

Erelid Hanny Speek reageerde enthousiast toen zij hoorde dat Xenios mondkapjes ging maken. Hanny was de eerste vrouwelijke voorzitter van Xenios en heeft maar liefst 15 bestuursjaren op haar naam, eerst bij Sarto en na de fusie bij SBHC Xenios. De vereniging ligt haar nog na aan het hart. "Wist je dat er in 1979 al sprake was van een mogelijke verhuizing?” aldus Hanny die tegenwoordig in Lochem, in de Achterhoek woont. Ze volgt het Xenios nieuws op de voet en komt zeker naar de opening van het nieuwe clubhuis.
De opgestuurde mondkapjes ontving ze gisteren per post en Hanny maakte spontaan een selfie. "Ik ben benieuwd of ik nog herkend word met mondkapje”.
Leuk om van

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

informatie over corona

· Als jij of een huisgenoot verkouden is, hoest of plotseling geur/smaakverlies heeft, moet deze persoon zich laten testen en thuis blijven tot de uitslag bekend is. Als jij of een huisgenoot koorts heeft, of benauwd is laat deze persoon zich testen en blijft het hele huishouden thuis tot de uitslag bekend is. Dus dan ook niet naar training of wedstrijden.
· Lees meer over hoe te handelen bij een besmetting of klachten in het speciale document van Xenios: "Coronabesmetting, en wat nu?”, klik hier.
Hierin staat o.a. het e-mailadres waar je een besmetting moet melden en waar je terecht kan met vragen.

Omdat

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Werkzaamheden parkeerterreinen Sportpark Sloten

Vanaf woensdag 11 november worden de 2 parkeerterreinen achter het Velodrome op de schop genomen. Op het kaartje worden de werkzaamheden aangegeven met gele stippelijnen. Je kan hier enige hinder van ondervinden. 
Er zal voldoende parkeergelegenheid zijn maar houd er rekening mee dat je mogelijk op een andere plek moet parkeren (en verder weg) dan je gewend bent. 
De werkzaamheden duren tot april volgend jaar.

De aanpak van het parkeerterrein is slechts een van de werkzaamheden die de gemeente laat uitvoeren om het sportpark veiliger te maken. Zo is er afgelopen week ook verlichting aangebracht onder het viaduct bij de ingang van het par

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
1

Zorgen om veiligheid fietsende hockeyjeugd: 'Sloterweg is een snelweg'

Zo kopt het nieuwsitem van AT5.  "Auto's botsen bijna tegen elkaar op, omdat ze om fietsers heen moeten. En er wordt te hard gereden. Het is een hele gevaarlijke situatie hier”, aldus Paul van der Valk, een bezorgde ouder van een van onze jeugdleden.
Dit weekend maakte AT5 een item over de onveilige situatie op de Sloterweg, de enige weg om onze club te bereiken. Klik hier voor het artikel en de gemaakte opnames van AT5 op de Sloterweg en onze club.
Vanuit Xenios zijn Paul van de Valk en Dick Jans betrokken om een veilige Sloterweg te creëren. Zij hebben een werkgroep opgericht en zullen binnenkort weer van zich laten horen. 
Wil jij ook je steent

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
31

Gevaarlijke situaties op Sportpark Sloten bij brengen en halen kinderen

"Ik zie het hier vaak bijna mis gaan” aldus een van de coronavrijwilligers. "Vooral op de drukke dagen is het hier een af- en aanrijden van auto’s. Filerijden en kinderen die uitstappen en tussen rijdende auto’s doorlopen om naar de training te gaan”.
Daarom aan alle betrokken ouders een dringende oproep:

- Kom op de fiets!
- Fiets met je kind door tot vlak voor de 2e slagboom, laat je kind afstappen en fiets zelf direct door.
- Heeft je kind hulp nodig bij het stallen? Neem dan ook je eigen fiets mee naar de stalling. Zo voorkom je dat je de weg blokkeert.
- Zet bakfietsen (ook voor tijdelijk parkeren) alleen aan de zijde waar de scoot

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
19

Nieuwe thematrainingen ABC meisjes

Aanstaande vrijdag zijn er weer nieuwe thematrainingen (23/10, 30/10 en 6/11) gepland voor meisjes ABC waarvoor je je nu kan inschrijven! 

Elke 3 weken keuze uit 2 thema's. De nieuwe thema`s zijn als volgt:
Voor meisjes C Thema 1: passeerbewegingen (1v1) & Thema 2: overtallen uitspelen (gericht op aanvallen)
Voor meisje A&B thema 1: beter leren verdedigen en thema 2: overtallen uitspelen (gericht op de aanval)
Schrijf je nu in!
Inschrijflink meisjes C, klik hier
Inschrijflink meisjes A&B, klik hier
De trainingen zijn voor alle ABC-leden gratis toegankelijk en starten om 18.30 uur op veld 12a (C) en 12b (A&B). 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Nieuwe leden - nieuw welkomstboekje

Afgelopen maandan heeft Xenios vele nieuwe leden mogen verwelkomen door o.a. succesvolle acties ter werving van trainende F-jes, studenten en trimhockeyleden. Allemaal ontvingen ze het vernieuwde online welkomstboekje van Xenios.
Het boekje is hier in te zien en ook als pdf beschikbaar via "Mijn Xenios" - "Club" - "Documenten" - "Communicatie". Het boekje zal regelmatig worden geüpdatet.
Met dank aan Erik Timmermans voor de teksten en Daphne van den Heuvel van 200% vormgeving voor het ontwerp en samenstelling.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
10

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 5 van 6): "Veiligheid"

Deel 5: "Veiligheid”. De langste uit de serie van 6 filmpjes over ons nieuwe sportpark en de bouw van ons clubhuis. Veiligheid is een belangrijk aspect voor alle betrokkenen van Xenios. Laat je informeren aan de hand van plattegronden. Over bruggen, verkeer, overlast, hekken en heggen, klikobakken en budgetten. Er wordt alles aan gedaan om een veilige omgeving naar en op Sportpark Sloten voor onze leden te creëren.
 
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de bouw en omgeving? Diverse betrokkenen komen in 6

Nieuws afbeelding