Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Kick Schiltkamp
Romy Bergisch
Kim Bakker
Louise Kiers
Micha Koster
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Jul
12

Xpress - Trainers Special

Lees in deze Xpress hoe leuk én leerzaam training geven bij Xenios is. Kom je mee doen? We hebben je nodig!
Trainer/coach Julian: "Als je zelf traint om 8 uur ‘s avonds, en je komt om 3 uur ‘s middags thuis van je opleiding, dan ga je een beetje zitten wachten tot je kan gaan trainen. Kom een paar uur eerder en train een paar teams. Dan ben je al op de club, en je verdient er nog mee ook!”. 
Klik hier om de Xpress Trainer Special te lezen .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
11

4 daagse hockeyclinic van Game Intelligence

Vier dagen knallen in de zomer? Bekijk dan de aanbieding van Game Intelligence, klik hier. Op dinsdag 16 t/m vrijdag 19 augustus van 13:00 uur tot 17:00 uur op Xenios.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
7

Vincent van Hall neemt na 11 jaar afscheid

Afgelopen weekend hebben we Vincent van Hall uitgezwaaid als Technisch Directeur van Xenios. 11 jaar lang stond hij onze club bij; hij was ons hockey inhoudelijke geweten, en we hebben ook dankbaar gebruik gemaakt van zijn enorme netwerk.  Gedurende deze 11 jaar is Xenios gegroeid van een anonieme 3e klasse club naar een stabiele overgangsklasser, en spelen al onze eerste lijn jeugdteams op het hoogste niveau (landelijk).
In deze succesvolle periode is Vincent een volwaardig lid geworden van de Xenios-familie. Met een foto aan onze wall of fame zal hij blijvend herinnerd worden als legend van Xenios.
Vincent zei als laatste afscheid dat hij van plan is om af en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
5

Tomek Kotulski nieuwe Technisch Directeur

Voor Xenios breken nieuwe tijden aan. En dat betreft niet alleen het spiksplinternieuwe clubhuis en de vijf, zo goed als nieuwe, watervelden. Per 1 juli verwelkomen wij Tomasz (roepnaam Tomek) Kotulski als eindverantwoordelijke technische zaken (TD) op Sportpark Sloten.
Tomek, 42 jaar geleden geboren in Polen, kwam via Schotland in 2011, toen hij als speler zelf stopte met hockey, naar Nederland. De laatste jaren was hij hoofdtrainer-coach bij Qui Vive. In deze jaren heeft hij ook de nationale Poolse elftallen Dames en Heren in de aanloop naar de kwalificatie van de Olympische Spelen van Tokio (2020) begeleid.
Als TD gaat Tomek vorm en visie– zoveel mogelijk op het vel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
4

Foto's openingsweekend

Eén foto zegt meer dan 1.000 woorden. Kijk daarom snel naar alle foto’s van het openingsweekend: de opening van ons nieuwe clubhuis, de jongste jeugddag, het familietoernooi en natuurlijk de huldiging van onze kampioenen! Klik hier!
Heb je bezwaar tegen foto’s die we online hebben gezet, stuur dan een mail met vermelding van de map en fotonummer naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Weer 4 Xenios jeugdspelers geselecteerd voor NH

Mooi nieuws vanuit onze jeugdopleiding!
De afgelopen weken vonden op onze eigen velden de selecties voor regioteam Noord-Holland van de KNHB plaats. Op 4 maandagen mochten de grootste talenten van jaargang 2009 hun kunsten vertonen. Ook Xenios was hierbij goed vertegenwoordigd, met liefst 6 deelnemers. Van deze 6 deelnemers hebben Jason van Gelder (JC1), Puck Stoffele (keeper), Sofie Derksen en Liv Echteld (alle drie uit MC1) zich in de Noord-Holland selectie weten te spelen. Een mooie prestatie!  Door de veranderde opzet bij de KNHB, waarbij de Noord-Holland selectie voor komend seizoen uit slechts 16 spelers en 2 keepers bestaat, hebben zij zich hiermee ook al verzekerd

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
26

C- en D-kamp 2022!

Graag een groot virtueel applaus voor onze Xenios D- en C-kampleiding! Wat hebben deze (voormalig) Xenios speelsters en spelers twee fantastische kampen georganiseerd. Echt iets om als club ongelofelijk trots op te zijn!
Afgelopen weekend was het C-kamp met als hoofdleiding Jelle en Sarah (veel dank voor jullie jarenlange inzet als hoofdleiding!). De C-jeugd kan terugkijken op een heel mooi kamp, maar ook wij! De leiders hebben weer een aftermovie gemaakt. Bekijk deze hier!
Eerder dit jaar in april vond onder leiding van hoofdleiding Nikki en Frank het D-kamp plaats. Een onvergetelijke ervaring voor onze D-kids.
Dankjewel D- en C-kamp leiding. Tot volgend jaar!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
25

Keeperstassen in lockers voor 2 juli

Willen alle teams van D t/m Heren 45, uiterlijk zaterdag 2 juli a.s. hun keeperstas in de daarvoor bestemde teamlocker plaatsen, enkel en alleen voorzien van het cijferslot dat jullie van Xenios ontvangen hebben. 
8E- en 6E-teams kunnen hun tas bij de keepersmaterialen commissie inleveren, op afspraak. Stuur Edmée hiervoor een bericht via 06-13772921.
Vaste keepers hebben of maken zelf afspraken.
Meer weten? lees de mail die vandaag aan ouderbegeleiders, aanvoerders en trainer-coaches is verstuurd.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
24

Teamindeling 2022-2023 voor EF & ABCD-breedte vanavond bekend

Vandaag vrijdag 24 juni rond 20.00 uur zullen de teamindelingen bekend worden gemaakt voor de EF teams en ABCD breedte teams voor het volgende seizoen.  Vrijdagavond 8 juli rond 20.00 uur zullen de selectieteams ABCD volgen. 
Wijziging in de naamgeving De KNHB heeft besloten met ingang van seizoen 2022-2023 aanpassingen door te voeren in de naamgeving van de diverse competitieteams en categorieën. Dit bevordert de duidelijkheid zowel nationaal als internationaal. Lees hier meer.
De categorieën die vanaf nu aangehouden worden zijn: J/M onder 18 (voorheen J/M A) J/M onder 16 (voorheen J/M B)  J/M onder 14 (voorheen J/M C) J/M onder 12 (vo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
21

18 en 19 juni: één groot feest!

Wat een geweldig openingsweekend hebben we gehad!

Op zaterdag was er eerst ruim baan voor de Jongste Jeugddag. Xenios was gastheer voor 6E teams en had alle velden omgedoopt in nationaal en internationaal bekende stranden. De tropische temperatuur paste daar zeer goed bij! Er was veel spring- en waterpret op het Lovers veld en natuurlijk ijsjes van de IJshoeve. Zie op social media een apart item over dit toernooi.
Aan het einde van de middag was er op het Jumbo hoofdveld een 5 tegen 5 wedstrijd tussen Xenios Dames 1 en de International All Stars. Vanaf onze nieuwe tribune en terras was het uitzicht fantastisch.
Na deze wedstrijd betrad een heuse drum- e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
16

Openingsweekend nieuw clubhuis 

Sinds de verhuizing in 2019 naar Sportpark Sloten beschikt Xenios over vijf prachtige watervelden. Het ontbrak onze hockeyclub alleen nog aan een modern clubhuis. En nú, na enkele jaren in het tijdelijke clubhuis "Herenmarkt”, kunnen wij met gepaste trots ons nieuwe clubhuis presenteren!
Op zaterdag 18 juni is de officiële opening, maar het héle weekend zijn er op en rond onze velden sportieve feestelijkheden georganiseerd.  Zo draaien DJ's op de OSAKA truck, op het Lovers veld (KG15) staan de 15 meter lange Jumbo stormbaan en andere fantastische opblaasattracties, op zaterdagmiddag is er een glitter-tattoo artist & schmink artist aanwezig, en meer! 

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
13

Afscheid van 9 Xenioten bij H45+

Niet alleen de laatste wedstrijd voor het seizoen voor deze mannen! Binnen H45+ hing gisteren een flink aantal veteranen de hockeystick aan de wilgen. De afzwaaiers zijn: Hugo van Renswoude, Jeroen Top, Michel Bos, Rob Braaksma, Peter van der Swaan, Ronald Kardol, Wybe Mebius, Jaap Kuijt en Giorgio Norbiato. In een ruk verliezen Xenios Heren 45+ ruim 200 jaar hockeyervaring. Afgelopen jaren hebben de heren veel meegemaakt, zo werden ze driemaal kampioen van het district Noord Holland in de Veteranen L competitie. "Het team heeft lief en leed met elkaar gedeeld” aldus aanvoerder Olaf. Een team dat ook naast het hockey veelvuldig, met partners, bijeenkomt voor (kerst)diners en ander

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
10

Impressie interieur nieuw clubhuis

Volgend weekend, zaterdag 18 en zondag 19 juni, openen we ons clubhuis. Maar hoe ziet het nieuwe clubhuis er nu van binnen uit? Wil jij alvast een blik werpen? Bekijk dan het filmpje Jij bent toch ook bij het openingsweekend? Ga voor meer info en registratie naar: https://www.xenios.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=5387&menu=1

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
9

Sponsor jij met jouw bedrijf, jouw team, of uit eigen naam een mooi item in ons nieuwe clubhuis?

Hoe leuk is het als jouw bedrijfsnaam, teamnaam of jouw eigen naam straks prijkt in het nieuwe clubhuis? Dat is nu mogelijk! Door het sponsoren van een of meer items in ons clubhuis draag je bij aan het mooiste clubhuis van Amsterdam en omstreken.    Hoe werkt het? Jouw bedrijf, jouw teamnaam of jouw eigen naam wordt gekoppeld aan een van de items. We zullen een plaatje maken en bevestigen op het gesponsorde item. De volgende items zijn beschikbaar:  barkruk 10 ex à € 100, poef 15 ex à € 75; bank 15 ex à € 100, tafel 7 ex à € 200, grote kamerplant 2 ex à € 150, 1 meter bar 12x à € 250 (De twee beste meters bar worden bij opbod verkocht. Hiero

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

De Spelersbank is live!

Jong Dames 11 bijt het spits af met de oproep voor nieuwe speelsters voor komend seizoen!
Zoek jij nog spelers voor jouw team? Ga dan naar menu "Hockey” op de site en klik op "Spelersbank”. Of klik hier. Vul het formulier in, voeg een foto toe en mail deze naar [email protected]
Of zoek jij een leuk en/of sportief team om in te spelen? Binnenkort meer teams en hun vacatures op de Spelersbank! 
Hou het in de gaten!
Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
3

Laatste BouwXpress (incl filmpje)

Nog even en dan is het zover: Xenios verhuist naar het nieuwe clubhuis! Na de oplevering op 22 april kon het inrichten beginnen. Met ongelofelijk veel inzet van talloze vrijwilligers gaat het lukken om het lege gebouw in krap twee maanden om te toveren tot een prachtig nieuw thuis voor onze club.
Lees er alles over in de laatste BouwXpress. klik hier. Voor degenen die 'm al uit hebben, maar het filmpje "van boomstam tot Xenios bar" niet konden vinden: kijk hier!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
26

Xenios vindt nieuwe coach Dames 1 bij Amsterdam

Samen met Yannick Beekman is Tim Bakker vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor Dames 1. Tim is een nieuw gezicht voor Xenios! Hij is jarenlang als speler actief geweest bij Kampong, Qui Vive en Laren en heeft bij Pinoké de topjeugd gecoacht. Afgelopen jaar was hij coach van MA1 van Amsterdam. Yannick Beekman is voor Xenios de grote bekende van het duo, van jongs af aan Xenioot en was de afgelopen twee jaar assistent-coach bij Dames 1. Tim over de aanstaande samenwerking: "Yannick en ik zijn enorm gemotiveerd om met een jong en nieuw team aan de slag te gaan”.
Succes heren!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
17

Trainerscursus!

Lijkt het jou cool om kids te leren hockeyen? Ben je nu 2e jaars C of ouder, meld je dan aan voor de trainerscursus! Tijdens deze cursus word je klaar gestoomd om de jongste kids bij Xenios training te geven. Wie weet ben jij het nieuwe aanstormend talent en sta jij straks langs de lijn als trainer-coach!
De cursus zal aan het eind van de zomervakantie zijn en daarna ga je training geven aan de trainende F-jes op vrijdagmiddag, om in de praktijk verder te leren.
Meld je aan via deze link.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
16

Dames 1 stelt overgangsklasse voor volgend seizoen veilig - afscheid

Dames 1 speelde zondag thuis tegen Amstelveen. Winst was nodig om komend seizoen overgangsklasse te blijven spelen. Een spannende wedstrijd! In het vierde kwart kwam het overwicht en de goals die het verschil maakten: eindstand 5-2. Één minuut voor tijd werd de tijd stilgezet voor publiekswissels van afzwaaiende spelers Jaimy en Amber de Weijer, Floor Groepenhoff en Cunera de Beaufort. Naast bloemen voor de dames was er ook een bos bloemen voor trainer/coach Jan-Willem van Hall die na zes seizoenen Xenios gaat verlaten. De voorzitter bedankte hem namens de club en overhandigde hem een Xenios-shirt. Na de wedstrijd werd het glas geheven en Van Hall door de dames bedankt voor

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
29

Pepijn Moritz in U15!

Op Koningsdag hebben Justin van Gelder, Pepijn Moritz en Siebe Meinema uit JC1 álles gegeven op de OpleidingsOntmoetingsDag (OOD) met regio Noord-Holland. 
Pepijn is door naar U15!
Hij en 7 andere spelers uit Noord-Holland, zullen met Midden Nederland verder gaan als steunpunt Noord-West.
Van harte gefeliciteerd Pepijn!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
22

We hebben de sleutel!

Een spannende dag: vandaag stond de oplevering van het clubhuis gepland. Samen met leden van het bestuur, de voorzitter van de bouwcommissie en klusteam, en de architect van ons clubhuis, kon de sleutel worden overhandigd door Sander Massa van Badhoeve Bouw aan onze voorzitter. 
Een gedenkwaardig moment! 
Het clubhuis is van ons en we kunnen met de afbouw en inrichting beginnen! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
21

D-kamp '22: the aftermovie!

Afgelopen paasweekend heeft het leukste kamp van Xenios éindelijk weer plaatsgevonden; D-kamp 2022! 
Twee volle dagen en één korte nacht met plezier, gezelligheid, gekkigheid, zon, dansjes, nachtspellen, weinig slaap, lekker eten, zingen, waterspellen, zwemmen, springen en zo kunnen we nog wel even doorgaan... 
Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan de aftermovie. Voor meer foto's volg D-kamp op instagram, klik hier
De leiding heeft er ontzettend van genoten, wij kunnen alleen maar hopen dat voor de kids hetzelfde geldt! 
Lieve tweede jaars D-tjes, dank voor jullie komst. Wij genieten nog even na en halen nog wat slaa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
19

Veilig naar de club fietsen

Het fietspad naast de wielerbaan is nu een paar maanden open en is al goed uitgehard. Goede reden om dit pad te kiezen, en de gevaarlijke Sloterweg te vermijden.  Je hebt er alle ruimte en prachtig uitzicht over onze velden en het clubhuis. Ook ’s avonds kun je deze route gebruiken, want er zitten kleine lampjes naast het pad. Alleen bedoeld voor fietsen want scooters en bakfietsen zijn te zwaar. 
Dus beste spelers en ouders: heb het er aan de eettafel over of bij de training, en fiets heen én terug door het park! 
De openingstijden zijn in principe door de week van 16 tot 22 uur en in het weekend van 8 tot 18 uur. Als je onverwachts voor een d

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

Zoek een toernooi

Nu de lente is begonnen, kunnen er ook weer toernooien gespeeld worden.
Informatie over alle hockeytoernooien - van F-jes tot veteranen - wordt gepubliceerd op: toernooien - hockey.nl. Deze website wordt regelmatig geüpdatet. Inschrijving voor een toernooi regel je zelf.
Ook bij Xenios zijn er ideeën en plannen voor toernooien, voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. Heb je interesse in een toernooi op Xenios, wil je graag helpen met de organisatie, of heb je een ander verzoek, meld je dan bij [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

BouwXpress - 17 april 2022

Lees over de nieuwbouw van ons clubhuis in de BouwXpress, klik hier. We geven jullie een kijkje hoe we van kale lege ruimtes ons clubhuis gaan maken. Van idee naar ontwerp, naar schets, naar technische tekening, naar een kluslijst, naar klus afgerond om uiteindelijk te komen tot een clubhuis dat klaar is voor gebruik.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
15

Oud-Xenioot Karel Klaver met Jong Oranje dames wereldkampioen

Afgelopen week werd oud-Xenioot Karel Klaver met Jong Oranje dames wereldkampioen in Zuid-Afrika. Karel is als assistent-coach sinds 4 jaar actief bij Team NL. Van harte gefeliciteerd Karel!
Karel speelde zijn hele hockeyjeugd bij Xenios, vervolgens 3 jaar heren 1 en vertrok daarna als spits naar Hurley en Bloemendaal. Hij kwam maar liefst 132 keer uit voor het Nederlandse nationale team, waaronder tijdens de Olympische Spelen in 2004. Natuurlijk zien we Karel nog wekelijks op Xenios met Klaver Kinderhockey én binnenkort met het meikamp voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 14 jaar.

Nieuws afbeelding