Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lois Oudijk
Algemeen
Jul
30

Algemene ledenvergadering: vrijdag 3 september

Op vrijdag 3 september om 20.00 uur is er een ALV gepland in ons clubhuis Herenmarkt. De agenda en stukken zullen uiterlijk 2 weken voor aanvang beschikbaar zijn via Mijn Xenios.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
15

Telegraaf: “Er bloeit iets moois op Sloten”

Vanochtend kopte de Telegraaf op de pagina Amsterdam Sport: "Er bloeit iets moois op Sloten. Hockeyvereniging Xenios bouwt aan schitterende toekomst”.   
Onlangs interviewde de Telegraaf onze voorzitter Michiel van Zutphen. Michiel: "We zijn geen poeha-club, maar gewoon een gezellige Amsterdamse vereniging, waar plek is voor iedereen.”  
Lees het gehele interview met onze voorzitter door op de foto te klikken en in te zoomen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
14

Klaver Kinderhockey Zomerkamp!!

Meer hockeyplezier kan je niet hebben! Doe jij ook mee met onze kampen op hockeyclub Xenios? Wie wil nou niet 4 dagen met vrienden de hele dag lekker buiten sporten, toffe spellen doen en nieuwe dingen leren? Wanneer?  16 t/m 19 augustus Hoe laat? 09.30 tot 16.00 Leeftijd? - 4 tot 6 jaar, ochtendkamp - 6 t/m 10 jaar, zomerkamp - 10 t/m 14 jaar, tophockey Kosten?
check de website, klik hier

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
8

Save the days: Markt 2e hands hockeykleding

Op zaterdagochtend 4 september en 18 september van 9.00 tot 12.00 uur bij het clubhuis.
Wil je verkopen of doneren, alle hockeykleding, sticks etc. zijn welkom.
Breng ze zaterdagochtend tussen 8.30 – 9.00 uur, duidelijk voorzien van een verkoopprijs, incl. een envelop met je naam en telefoonnummer.
Wil je kopen neem dan voldoende contant geld mee. Er is geen wisselgeld aanwezig.
Je kan 18 september uiterlijk om 12.00 uur je gevulde envelop ophalen of de niet-verkochte kleding. Kom op tijd anders gaat alles naar een goed doel.
Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
6

Trimhockeycompetitie 2021-2022: dames gezocht

Ter afsluiting van een vreemd Corona seizoen hebben onze trimmers een wedstrijd gespeeld tegen AMVJ. Een leuke sportieve wedstrijd die door Xenios met 1-2 gewonnen werd.
Nieuws: het grootste nieuws is dat de trimmers van Xenios volgend seizoen meedoen aan de Amsterdamse trimcompetitie! Met 9 teams van o.a. Westerpark, Athena, AMVJ, HIC en IJburg spelen we regelmatig een wedstrijd op de maandagavond om 20.30 uur. 
Dit is overigens naast/ tegelijkertijd met de reguliere training voor Trimfit en trimhockey. En staat los van de ‘spelende trimmers’, dat gaat namelijk over meespelen met de Veteranen. De Trim coördinatoren zullen een mooi team samenstellen op basis van aa

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
5

Clinics GameIntelligence

GameIntelligence zal gave clinics verzorgen bij ons in de zomervakantie van 9 Aug t/m 12 Aug van 13:00-17:00 uur.
Speciaal voor alle leden van Xenios is er een korting en betaal je maar € 210,00
Dus geef je nu op voor de beste voorbereiding van het seizoen 2021/2022
Ook zullen er weer 10 trainingen komen op de zondagen. 
Ga voor meer info naar de site: www.gameintelligence.nl


Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Afval scheiden! Blikjes gaan vanaf zaterdag apart in de Blikkie-container!

Xenios gaat meer afval scheiden. We creëren als club behoorlijk wat afval, waaronder heel heel veel blikjes!
De blikjes gaan we vanaf aanstaande zaterdag apart inzamelen! Daar hebben we jullie hulp bij nodig. Onze Blikkie is vandaag al op Xenios gesignaleerd!
Aparte containers voor blik van Blikkie
20 kliko-containers speciaal voor blikjes worden deze week zowel langs onze velden als in en rondom het clubhuis geplaatst!
Ze zijn duidelijk herkenbaar aan het Blikkie logo. Naast elke Blikkie-container staat een gewone container voor het overige afval.
En dan?
De blikjes worden apart opgehaald. Het aluminium wordt geplet, geschoond van de laklaag

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
18

Mooie opkomst proeftraining

Vanmiddag stonden weer 15 enthousiaste jeugdtrainers klaar om de tientallen kinderen die zich hadden aangemeld voor een gratis proeftraining wederom een leuke training te bezorgen. En leuk was het zeker! Afwisselende oefeningen stonden opgesteld en werden afgewerkt.
Zou het gaat regenen of gaan onweren? Donkere wolken in de verte, maar we hielden het gelukkig droog. Wil je ook een keer mee trainen? Dat kan nog elke vrijdag tot en met 2 juli tussen 16.30 en 17.30 uur via [email protected] 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
16

Veiligheid: aanleg fietspad

Beste leden, Eindelijk kunnen we jullie fantastisch nieuws geven: er komt een tijdelijk, half verhard, fietspad langs het sportpark aan de westelijke kant! Het feit dat we dit kunnen melden is het gevolg van goed teamwork tussen jullie input als leden, hard werk van het bestuur en onze werkgroep. Naar verwachting zal het pad er rond oktober 2021 liggen. Het pad zal niet openbaar toegankelijk zijn, alleen sporters met bestemming sportpark krijgen toegang.  Daarnaast zullen er goede afspraken worden gemaakt tussen de gemeente en sportclubs om rekening te houden met omwonenden.  Hierbij zal jullie vrijwillige inzet mogelijk weer worden gevraagd, zoals dat nu de laatst

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
13

Een topdag!

 Wat fijn dat onze jeugd vandaag weer tegen teams van andere clubs kon spelen! Vandaag tegen voornamelijk teams van Amsterdam en enkele teams van HC Diemen. Ook bijzonder: veel van deze wedstrijden werden gespeeld op ons oude hockeycomplex aan de Ringvaartdijk. En wat een fantastische hockeyweer was het! Een topdag! Met dank aan de vrijwilligers van de jeugdcommissies van alle betrokken clubs die veel moesten regelen in bijzonder weinig tijd. En natuurlijk dank aan onze nieuwe materialencommissie die ervoor gezorgd heeft dat de keeperstassen klaar stonden! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
9

Wedstrijdschema 12 juni Junioren

Wat een overweldigende inschrijving voor de mini-competitie tegen de clubs uit het Amsterdamse bos! Vrijwel elk team speelt, of combineert spelers met een ander team.
Omdat Amsterdam vanwege het EK niet van haar eigen complex gebruik kan maken zijn alle wedstrijden aanstaande zaterdag op Sportpark Sloten of op de Ringvaartdijk (=onze oude locatie). Ook een aantal teams van Diemen doet mee.
Om alle teams in te kunnen delen hebben we de speelduur soms aangepast. Op Xenios veld 13, 14 en 15 wordt 4 x 15 minuten gespeeld. Op Xenios veld 12A en 12B geldt wel de normale wedstrijdduur.
Op de Ringvaartdijk speelt de Jongste Jeugd de normale wedstrijdduur: E8 2x 30 minute

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

Xenios vrijwilliger in de schijnwerper

Naam: Jan van Houselt
Commissie: Accommodatiecommissie
Functie: Coördinator accommodatiecommissie/klusteam
Wie ben je?
Ik ben Jan de klusjesman ;), woon met mijn vrouw in Badhoevedorp en vader van Geert, die net is gestopt met hockey. En van Anoek, die is al wat langer gestopt. Zelf heb ik nog nooit een stick in handen gehad en heb geen idee wat er allemaal wel en niet mag in de doelcirkel. Wel heb ik veel langs de lijn gestaan en gelukkig andere kennis en vaardigheden die óók bij Xenios van pas komen.
Wat doet jouw commissie?
Ons klusteam bestaande uit 10 man van diverse pluimage. Wij proberen de oude Herenmarkt in de lucht te houden totd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
7

Benedenbar geopend

De komende weken is de benedenbar in het clubhuis geopend voor het afhalen van drankjes en broodjes (incl. frituur) op de volgende dagen en tijden:
- woensdag t/m vrijdag: van 18.00 - 22.00 uur
- zaterdag: van 9.00 - 17.00 uur
- zondag: van 9.30 - 19.00 uur
Aan iedereen het verzoek om via de voordeur naar binnen te komen, te bestellen en met consumpties via de zijdeur het clubgebouw te verlaten.
Bij heel slecht weer kan de bovenbar worden geopend. Een gezondheidscheck bij binnenkomst is verplicht, net als een mondkapje. In het horecagedeelte ben je verplicht plaats te nemen aan een tafeltje of op een bank. Er mogen boven maximaal 40 mensen aanwezig

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
2

Vanaf 5 juni zijn er weer versoepelingen van de Coronamaatregelen!

Senioren mogen weer met het hele team trainen en wedstrijden spelen tegen andere Xenios teams. Tijdens het hockeyen hoeven spelers geen 1,5 meter afstand te houden. Buiten het veld wel.
Junioren mogen weer wedstrijden spelen tegen andere clubs. Daarom organiseren we samen met de drie clubs in het Amsterdamse Bos een minicompetitie voor alle teams die daar belangstelling voor hebben (meer info klik hier) 
Welke maatregelen zijn verder van kracht vanaf 5 juni?
1. Clubhuis en horecagedeelte gaan weer open, onder de geldende horecaregels.
2. Binnen moet iedereen ouder dan 13 jaar een mondkapje dragen.
3. Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt wo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
26

SBHC Xenios: trotse winnaar “Club van het Jaar”-verkiezing gemeente Amsterdam!

 
Afgelopen maand kon er gestemd worden. Van de 18 genomineerde Amsterdamse sportclubs wist onze hockeyclub de meeste stemmen op te halen.
De trofee is een opsteker voor onze vrijwilligers die zich inzetten om het hockey voor alle leden mogelijk te maken, ook in deze ingewikkelde coronatijd. Maar de trofee is ook een aanmoediging om zich blijvend in te zetten voor de uitdagingen die voor ons liggen. Zoals de bouw van ons clubhuis, het creëren van een veilige en gezellige omgeving en niet in de laatste plaats het voorzien in een veilige fietsroute voor al onze leden naar de club.
Xenios is een vitale en trotse club met vijf prachtige watervelden waar mensen d

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
25

Hockeymogelijkheden op Xenios

Beste ouders van (jeugd)leden of partners van leden,
Mis jij het hockeyen ook zo? Hangt jouw stick al te lang aan de wilgen of wil je gewoon (weer) bij de leukste club van Amsterdam hockeyen?
Of wil je nu eindelijk wel eens weten hoe je een stick moet vast houden en een bal slaat? Lees dan even verder over de diverse mogelijkheden van seniorenhockey bij Xenios:
Masters A (dames senioren, leeftijd 30+)
Voor het nieuwe seizoen heeft het jong veteranen damesteam (30 jaar en ouder) van Xenios plek voor een aantal gezellige maar fanatieke hockeydames.
Dit jeugdige en dynamische veteranenteam houdt op 6 en 13 juni open trainingen op één van onze 5 w

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
19

Xpress - 19 mei - Nieuwbouw clubhuis

De bouw van het ons nieuwe clubhuis is in volle gang! De fundering ligt er inmiddels en de komende weken krijgt het gebouw steeds meer zijn vorm als de wanden, kozijnen en de staalconstructie worden geplaatst. En dan kan de vlag op het dak!

Lees er alles over in de vandaag (per mail) verstuurde Xpress, klik hier.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
30

Finaledag Xenios E-F Landen toernooi

Afgelopen zaterdag streden de jongste jeugd E-F teams op de laatste, allesbeslissende finaleochtend van het landentoernooi om de hoogste plaats. De poule indelingen waren gebaseerd op de resultaten van de 2 eerdere speelochtenden. Met een stralend zonnetje, een lekker muziekje uit de boxen en heel veel enthousiaste kinderen, werd om 9.00 uur gestart met de eerste wedstrijden.
Bij sommige wedstrijden ging het heel erg gelijk op en werd de spanning om te snijden; her en der waren zelfs shoot outs nodig om de uiteindelijke doorslag te geven. Bij de F-jes ging Spanje er na een zinderende finale tegen Argentinie door een 14-12 overwinning met de titel vandoor, bij de E6 won Japan met

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
26

Canadese hockeyers trainen op Xenios

De komende weken zullen we ze regelmatig zien trainen op de velden van Xenios op Sportpark Sloten: spelers van het Canadese nationale hockeyteam!

De in Amsterdam wonende spelers bereiden zich voor op de Olympische Spelen. Niemand minder dan Pasha Gademan zelf trainde de heren vanochtend op Xenios. Sinds dit jaar is Pasha bondscoach van de Canadese mannen, die we in Nederland natuurlijk kennen als trainer van hoofdklasser Almere. Tijdens de Olympische Spelen treft Canada onder andere het Nederlandse team van Max Caldas.

Maar Pasha wacht eerst nog volgende week de kampioenswedstrijd met de club Rot-Weiss Köln, waar hij nu actief is. Succes Pasha!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
21

Xenios bouwt aan nieuw clubhuis op Sportpark Sloten

Onlangs werd de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe clubhuis van Xenios op Sportpark Sloten waar de club sinds 2019 gevestigd is. Michiel van Zutphen, voorzitter van de Amsterdamse club: "Verheugd en zeer tevreden met deze enorme mijlpaal”. De komende week gaat aannemer Badhoeve Bouw verder met het grondwerk en de fundering.

In 2017 werd het besluit tot verhuizing genomen tijdens een buitengewone ledenvergadering van Xenios. Het sportpark aan de Ringvaartdijk werd te klein voor de ambities van de hockeyvereniging. Een verhuizing naar Sportpark Sloten, waar Xenios al een vierde veld naast de velden aan de Ringvaartdijk in gebruik had, was een logische st

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
1

Vacature secretaris

De secretaris vervult een spilfunctie in het bestuur van de hockeyvereniging. Zij/hij activeert, motiveert en coördineert commissies en draagt bij aan het implementeren van het beleid van de vereniging. De secretaris is bestuurlijk sensitief en begrijpt complexe besluitvormingsprocessen in een speelveld met veel verschillende stakeholders van diverse pluimage. Zij/hij bereidt de vergaderingen voor, samen met het dagelijks bestuur.[1]
Functie-inhoud
· Draagt zorg voor het samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen en de Algemene Leden Vergaderingen;
· Draagt zorg voor effectieve en efficiënte besluitvormingsprocessen (samen met het dagelijks bestuur

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
17

Eerste paal geslagen nieuw clubhuis

Onder het toeziend oog van de architect (Blackbox Architecten), aannemer (Badhoeve Bouw), leden van de bouwcommissie, bestuursleden en enkele leden van het klusteam is vandaag de eerste paal de grond in geslagen voor het fundament van ons nieuwe clubhuis.

Maar liefst 57 betonnen palen, elk 2,5 ton zwaar en 14,5 meter lang gaan de komende dagen door de toplaag en het veen heen totdat ze stevig verankerd zitten in de stevige zandlaag op zo’n 13 meter diepte in de grond.

"Op weg naar een prachtig clubhuis” aldus onze voorzitter.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
26

Caland hockey!

Wil jij school combineren met sport en vooral Hockey dan is het Calandlyceum de school waar je wilt zijn. Vanaf augustus 2021 start het Calandlyceum Caland Hockey!
Het Calandlyceum is één van de eerste topsporttalentscholen in Nederland en maakt al bijna 30 jaar de combinatie Topsport en Onderwijs mogelijk. Topsport Amsterdam en Ajax zijn onder andere belangrijke partners en al ruim tien jaar lang organiseert het Calandlyceum Basketball lessen onder schooltijd voor sporters met een grote motivatie, lerend vermogen en potentie voor de beoefening van de sport op een hoog niveau.
Aankomend schooljaar gaat het Calandlyceum de (topsport)structuur uitbreiden doo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Vergunning verleend voor bouw clubhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Xenios in december zijn de leden akkoord gegaan met de bouw van het nieuwe clubhuis. Direct de volgende dag is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam. Op 9 december is de vergunning verleend.
Formeel kon tot 20 januari bezwaar worden aangetekend. Er zijn een drietal bezwaarschriften ontvangen waarop het stadsdeel op korte termijn inhoudelijk zal reageren.

Het bestuur ziet de afhandeling van de bezwaren met vertrouwen tegemoet. Xenios is voornemens om de aannemer medio februari te laten starten met het bouwrijp maken van de grond.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
8

Artikel Hockey.nl: Youngstars: 10 brandende vragen aan Chip Visscher (15)

In de rubriek Youngstars geeft Hockey.nl de talenten van Nederlands A en B een plek in de spotlights. Wie zijn ze en waar zien ze zichzelf over tien jaar? Deze week Chip Visscher (15), speler bij Xenios Jongens B1 en Nederlands B.
Lees hier het artikel.
Fotocredits: Callum Weijde - Sunset Pictures

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
14

Artikel Telegraaf: "Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt"

In De Telegraaf van donderdag 10 december verscheen dit artikel over het plan Autoluw Sloten en Nieuw Sloten. Aan het woord komen onder anderen bestuurslid M'barek Ben Addi en de Xeniosouders Rick Veltman en Janita Kieft."
Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt

Wie over de Sloterweg fietst, weet niet beter dan dat het uitkijken geblazen is op de drukke weg. Auto's razen langs je op de smalle weg. Je wordt er zowat van je sokken gereden. De gemeente heeft nu een oplossing bedacht. Maar daarover verschillen de meningen.

Er worden vier elektronische wegopbrekingen geplaatst op de Sloterweg om het sluipverkeer tegen te gaan.

Nieuws afbeelding