dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Nadine Terpstra
Guus van der Grinten
Larissa Brockhoff
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Evenementen
Feb
26

Winter barbecue op 3 maart!

Jij komt toch ook met je team bbq-en op de club op zondag 3 maart! Aanmelden kan nog tm 28 februari. Voor slechts 15,- pp (kids t/m O14 10,-) krijg je 2 worstjes, een burger, een sateetje, brood en salades. Vega ook mogelijk.
Geef je snel op bij de bar of via een mailtje aan [email protected].

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
25

Event agenda voorjaar 2024

Dit voorjaar zijn er weer leuke activiteiten, noteer de data alvast!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
24

Nieuwe videotoren is af

In de afgelopen maanden heeft ons klusteam hard gewerkt aan het vervangen van de videotoren bij veld 1. Het grondwerk moest een paar keer uitgesteld worden vanwege vorst maar uiteindelijk is het gelukt. In de stromende regen is de toren opgebouwd. Graag bedanken we beton-boorder Rachid van Bouwman sloopwerken, en Frank Gubbens van 8sports voor het leveren en opbouwen. En uiteraard Theo en Rob!
De oude videotoren zal worden hergebruikt bij veld 5.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Feb
16

Vijf zaalkampioenen! Huldiging op 3 maart

Vijf teams werden deze winter kampioen van hun poule: JO14-1, JO16-1, MO16-1, MO18-3 en Heren 1. Van harte gefeliciteerd spelers, trainers en coaches!
Speciale vermeldingen zijn er MO18-3 en JO16-1. MO18-3 heeft al haar wedstrijden gewonnen en is dus ongeslagen kampioen.  JO16-1 speelde in de Topklasse van Noord-Holland en liet daar alle topclubs achter zich. De jongens verlengden zo hun zaalseizoen met drie rondes op het NK O16. Daar eindigden ze bij de beste vier teams van Nederland. 
Op zondag 3 maart rond 16.15 uur zullen we deze teams huldigen. Komt allen kijken naar één of meer senioren wedstrijden en ben

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
15

Seizoensopening: Xenios Winter BBQ

Op 2 en 3 maart zijn er weer veldwedstrijden. Om de tweede seizoenshelft lekker te starten, organiseert ons barteam een winter barbecue! Na de wedstrijd van Heren 1 tegen Nijmegen, zal onze voorzitter Robert Das eerst de zaalkampioenen huldigen - hierover volgt een apart nieuwsbericht. Vervolgens gaat de BBQ aan!
Kosten zijn 15,- pp en er zijn ook vega opties. Geef je snel op via een mailtje aan [email protected]. Graag opgeven per team, met aantal deelnemers & aantal vegetariërs.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Feb
14

Verkeerde shirts nu om te ruilen

De nieuwe Xenios shirts zijn vanaf vandaag weer leverbaar bij Sport 2000 Haverhals. 
Heb jij in of na september 2023 een shirt gekocht waarvan het Xenios logo niet ín de grijze baan staat, ruil dit dan geheel kosteloos om voor een nieuw shirt bij Sport 2000 Haverhals.
Aanvulling; dit geldt alleen voor de volgende maten:  Heren: XS, S en M  Dames: XXS, XS en S  Kids: 6-8, 8-10 en 10-12 De overige maten zijn goed.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
13

Jason en Puck naar Noord West U15

Jason van Gelder (JO16-1) en keepster Puck Stoffele (MO16-1) zijn afgelopen maandag tijdens de naselectie uitgekozen voor het opleidingsteam Noord West U15. Zij zullen nu elke maandag gaan meetrainen en op Koningsdag zullen ze spelen op de OOD (Opleidingsontmoetingsdag).

Ook Lucas Oudshoorn Spaargaren uit JO14-1 mocht deelnemen en heeft het goed gedaan. Hij haalde de selectie helaas niet. Het is een compliment dat hij zichzelf mocht laten zien!
Van harte gefeliciteerd Jason en Puck, en veel plezier! Wij zijn trots op al onze talenten! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
7

Beter worden met Game Intelligence Trainingen

Beste leden van hockeyclub Xenios.

Vanaf maart zullen wij weer gave trainingen verzorgen. 
En je kan kiezen uit diverse dagen.
10 trainingen op de donderdagen van 16:00 t/m 17:30 uur.
10 trainingen op de vrijdagen van 17:00 t/m 18:30 uur.
10 trainingen op de zondagen van 11:00 t/m 12:30 uur of 12:30 t/m 14:00 uur.
Kijk op welke dag/ tijd we voor jou een geschikte groep hebben.
 
Met name zullen wij ons focussen op techniek training en ruimtelijk inzicht.
Buiten dit komen er nog veel meer gave oefeningen voorbij en zullen we o.a. ook looptr

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Bitjes happen op 22 maart

Heb jij een nieuw hockeybitje nodig?


Op vrijdag 22 maart van 17.30-20.00 uur is er op Xenios de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een op maat gemaakte gebitsbeschermer tegen actietarief.
Meldt je vooraf aan via www.sptl.nl/hapdagen en kies jouw club en tijdstip.
Dan ligt je aanmeldingen op de hapdag uitgeprint voor je klaar, en zijn we snel klaar.
In de bijlage staat de flyer met alle info over kleuren en prijzen. 


Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
5

Inschrijving D-Kamp is geopend!

Lieve tweedejaars O12 leden! 
 
De inschrijving voor het D-kamp op 30 en 31 maart is geopend!  
Check snel de mail die jij of je ouders hierover ontvangen hebben, hierin staat de link voor de inschrijving. 
Niets ontvangen of andere vragen? Mail naar [email protected].
 
Met enthousiaste groetjes namens onze gehele leiding,  
Nikki Hoogendam en Frank Kolhoff 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
2

Klaar voor extra training?

TERUG OP XENIOS: EXTRA TRAININGSSESSIES VAN NATIONAL HOCKEY ACADEMY
Ben jij toe aan extra uitdaging? Dan zijn de trainingssessies van de National Hockey Academy iets voor jou. Ga 10 trainingen lang aan de slag met jouw skills en vlieg als een raket door de tweede seizoenshelft. Maak gebruik van die extra velduren, nog vóórdat de selecties beginnen! 
Het trainingsblok bestaat uit tien trainingssessies, en de eerste begint op 6 maart 2024. De sessies zijn wekelijks op woensdag van 17:30 uur tot 19:00 uur. Ambitieuze hockeyers van 9 tot en met 16 jaar oud zijn van harte welkom om aan te sluiten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Over National

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
31

Vrijwilligers gezocht!

Beste senioren en ouders van junioren,
In mei 2023 hebben we een succesvolle vrijwilligerswervingsactie opgezet. Ruim 25 nieuwe vrijwilligers hebben een taak opgepakt bij één van de commissies. Ook dit jaar hebben we weer (of nog steeds) veel nieuwe mensen nodig; tijd voor een nieuwe campagne!
We doen een beroep op iedereen! Bedenk dat Xenios alleen kan bestaan door vrijwilligers. Anders hebben we geen trainingen, geen wedstrijden en geen clubhuis. Dus als jij zelf of je kind wil hockeyen, dan verwachten we ook een bijdrage naast de contributie.  Op dit moment draait onze vereniging op te weinig vrijwilligers. Er zijn meer werkzaamheden te verricht

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
19

Startdata seizoen 2024-2025 voor junioren

Met het aanbreken van 2024, zullen de meeste mensen ook vooruitkijken naar de zomervakantie en het plannen hiervan. Daarom alvast een overzicht van de verwachte data in de hockeykalender!
Onze zomervakantie eindigt op 1 september. De KNHB heeft nog geen (concept) speeldagenkalender bekend gemaakt. Afgaande op afgelopen jaar verwachten we dat de competitie voor de meeste teams start op 14 september. Onze O16’s en O18’s zullen naar alle waarschijnlijkheid al op 31 augustus starten.
De trainingen van de juniorenteams starten gefaseerd in augustus en september. - O16-1 en O18-1 starten vanaf 12 augustus.  - O14-1 starten vanaf 19 augustus. De e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
13

Xenios bestaat 65 jaar!

Xenios heeft een rijke historie die teruggaat tot 6 juni 1959 toen de Amsterdamse Mixed Hockey Club Sarto werd opgericht. Met de fusie tussen Sarto en Hockeyvereniging Badhoevedorp in 1986 was SBHC (Sarto Badhoevedorp Hockey Combinatie) Xenios een feit.
"Op 6 juni 2024 bestaan we 65 jaar! Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan", aldus onze zeer rijk-bezette lustrumcommissie.
Maar liefst 11 mensen zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Zij komen uit alle geledingen van de club: zowel spelende als niet-spelende Xenioten, uitkomend in O16 tot 45+ en van 1,5 tot ruim 50 jaar lidmaatschap.  De kans is groot dat iedereen tenminste é&eacu

Nieuws afbeelding
Evenementen
Jan
12

30 en 31 maart: D-Kamp!

Pak de agenda’s er maar bij, er dient namelijk met rode stift een weekend omcirkeld te worden! Op 30 en 31 maart 2024 - het weekend van Pasen - organiseren wij het traditionele D-Kamp. D-Kamp is bedoeld voor alle tweedejaars O12 leden. 
Het kamp is tweedaags inclusief één overnachting. De staff heeft een vol programma bedacht om er een onvergetelijk weekend van te maken. Maar, wat hebben wij daarvoor nodig? JOU! En al jouw teamgenootjes!
Nieuwsgierig? Kijk dan de aftermovie van 2023 hier terug!
Is het gelukt met die rode stift? Dan zien wij jou op 30 en 31 maart voor een fantastisch weekend. 
Het inschrijfformul

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
22

De beste wensen voor 2024

Beste Xenioten,
Namens het bestuur wens ik jullie mooie Kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.
Het was in vele opzichten een bijzonder jaar, waarbij internationale dieptepunten hun sporen trekken door samenleving en economie. De verkiezingen in Nederland hebben voor velen tot een onverwachte uitkomst geleid en de grote vraag is hoe de puzzel voor de komende periode wordt gelegd. In deze periode van grote onzekerheid in de wereld om ons heen, is en blijft onze vereniging een prachtige plek om met elkaar die realiteit even te kunnen ontvluchten.
Ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op een paar prachtige sportieve hoogtepunten, zoals het kampioenschap van

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Dec
19

ACIBADEM International Medical Center nieuwe sponsor Xenios

Fantastisch nieuws! ACIBADEM International Medical Center en Xenios sluiten een 3-jarig sponsorcontract af. 
We zijn erg verheugd met deze nieuwe sponsor die de club wil gaan steunen en kijken uit naar een mooie samenwerking. 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
8

Liv Echteld door naar U15 Centraal


Voordat we aan de zaal competitie beginnen nog heel mooi nieuws van het veld.
Liv Echteld uit MO16-1 is geselecteerd voor U15 Centraal. Na een succesvol OOD en een onderlinge wedstrijd werd op maandag 27 november de selectie van U15 Centraal bekend. Bij deze selectie komen alle steunpunten bij elkaar tot 1 centrale selectie. 
Liv behoort nu tot de beste 18 spelers van het land van haar leeftijd, super knap!  Gefeliciteerd Liv!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie bekend!

Onze jeugdleden uit O8 tot en met O12  hebben ook dit jaar weer enorm hun best gedaan. Er zijn 2.071 loten verkocht met een opbrengst van € 4.970,40! 


We zijn trots op jullie en bedanken jullie hartelijk! Met dit bedrag kunnen we nog meer leuke dingen doen voor de jeugd. Een welverdiend applaus voor alle verkopers, en een beetje harder voor de 10 toppers van dit jaar. Zij krijgen een cadeaubon van Sport 2000 Haverhals.


1e prijs t.w.v € 100,- : Julia Drenth, MO9 groen: 137 loten
2e prijs t.w.v. € 75,- : Thomas von Stein, JO10 geel: 102 loten
3e prijs t.w.v. € 50,- : Just van der Linden, JO10 geel: 83 loten

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Rookvrij & NIX18

Al sinds 2018 is Xenios een rookvrije club. Zowel in het belang van de nieuwe generatie die rookvrij moet kunnen opgroeien, maar óók voor de vele volwassen niet-rokers die last ondervinden van roken vragen we opnieuw aandacht hiervoor.

Het rookverbod (ook e-sigaretten) geldt op alle dagen en tijdstippen.
Helpen jullie ook mee?
○  Rook niet op het terras, tribune, rondom het clubhuis en de velden, op de toegangsweg en paden; kortom rook niet waar anderen last van je kunnen hebben.
○ Daarnaast kunnen jullie helpen door bezoekers en tegenstanders vriendelijk te wijzen op ons niet-roken-beleid. Wellicht weten ze het niet.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
12

Opbrengst Rabo Clubsupport bekend

In september konden Rabobank-leden stemmen op hun favoriete club en zo geld verdienen voor de clubkas. We zijn ongelofelijk blij dat de opbrengst voor Xenios dit jaar weer ruim meer is dan vorig jaar. We ontvangen maar liefst 2919,16. We zullen dit bedrag gebruiken voor het nieuwe multifunctionele scorebord.
Afgelopen weekend ontving Frank Huitema, onze subsidie coördinator, een symbolische cheque uit handen van Jaklien Moons van Rabobank Amsterdam.
Wij bedanken iedereen die op Xenios gestemd heeft, en Rabobank Amsterdam voor hun maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Okt
6

Timme Cast is jongste CS+er!

Timme Cast is speler van JO16-1 en 15 jaar. Afgelopen weekend legde hij zijn praktijk beoordeling CS+ af. Daarvoor floot hij de wedstrijd Xenios Dames 2 tegen Myra Dames 2. Hij mag zich nu de jongste CS+er van Xenios noemen.
Al eerder heeft hij wedstijden van senioren teams gefloten, waaronder Heren 2.  Ook de staf van Dames 2 was het er unaniem mee eens dat Timme het groene shirt heeft verdiend.
Gefeliciteerd Timme!

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
30

Veteranen genieten bij zusterclub in Gijón

Een gelegenheidsteam van veteranen van onze club, grotendeels bestaand uit spelers van H30-2 en H45-1, speelde vorig weekend op het internationaal veteranentoernooi in Gijón, Spanje. De thuisclub, Real Grupo de Cultura Covadonga, had weer een uitstekend toernooi georganiseerd waarop de deelnemende teams niet alleen sportief werden uitgedaagd maar ook buiten het veld in de watten werden gelegd.
Op het veld lag er meer dan genoeg uitdaging. Zo speelde bijvoorbeeld Juancho García-Mauriño mee, een Spaanse oud-international die op drie Olympische Spelen actief was en in 1996 met Spanje zilver won in Atlanta na verlies in de finale tegen Nederland. Met Pere Jufresa (Barcelona 1992) en

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

Xenios verwelkomt brasserie ‘De Veranda’ als sponsor

De Veranda is een brasserie aan het Amsterdamse bos, waar je heerlijk kunt genieten. Van het eten, van de omgeving én van de service. De Veranda serveert smaakvolle seizoen gerechten. Klassieke gerechten van over de hele wereld, af en toe met een twist.  Het prachtig terras werd in 2022 'een verborgen parel' genoemd in de Misset Terras Top 100 en is door hen uitgeroepen tot nummer 1 van Nederland.
De Veranda biedt met haar vele zalen ook gelegenheid voor vergaderingen, private diners en feesten.
Xenios is erg blij met deze samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Onze speciale dank gaat uit naar Eugène van Angelbeek van De Ve

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

‘De IJshoeve’ ook de komende drie jaar sponsor

IJshoeve Sloten en Xenios hebben een nieuw driejarig sponsorcontract gesloten.
De IJshoeve is een begrip in de regio voor heerlijk ambachtelijk ijs. Zowel in 2022 als in 2023 werden zij nummer 1 in de ijstest van Mokum Magazine.  De smaken ijs zijn een waar feest, dus kom snel langs om het te ervaren. Let op! Op 8 oktober is de afsluiting van het ijsseizoen 2023, van 2 tot 8 oktober is de sluitingsactie!
Xenios is erg blij met deze hernieuwde samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Wij danken Xander en Karlijn van IJshoeve Sloten dan ook van harte.


Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
24

Prachtig artikel over Jan van den Berg op hockey.nl

"Hij is niet zomaar een ervaren hockeyer. Noem hem gerust een super-routinier." Zo begint het spraakmakende artikel op Hockey.nl over Jan van den Berg van Saparoea, onze levende legende op het veld. Met maar liefst zestien seizoenen als vaste waarde in Heren 1 heeft hij niet alleen zijn naam gevestigd, maar ook geschiedenis geschreven voor onze club.
Jan begon zijn indrukwekkende reis in de Derde Klasse, en heeft met toewijding en passie zijn ploeg naar ongekende hoogten gekeept. Dit seizoen, voor het eerst in de clubhistorie, speelt Jan met zijn team in de Promotie klasse; het op één na hoogste niveau van Nederland. Een mijlpaal die niet alleen Jan, maar ook he

Nieuws afbeelding