Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Verslagen

21 mei Heren 1
21 mei Dames 1
14 mei Dames 1
14 mei Heren 1
13 mei Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Inge Leijtens
Guusje 't Hart
Daan Eijmans
Bas Braaksma
Algemeen
Mei
22

24 mei Finale Europa League Ajax - Manchester United; te zien op Xenios

Met ook deze keer een speciale aanbieding..... 6 bier voor eur 10,=

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
21

Xenios zoekt gastouders

!!!!!!!!!! XENIOS is op zoek naar gastouders voor de periode 22 – 27 augustus !!!!!!!!!

Net zoals vorig jaar (juni 2016) komt het weer tot een uitwisseling tussen de C-jeugd
van RGCC uit Gijon - Spanje en Xenios. Dit keer valt het bezoek samen met het
EK Hockey Amsterdam 2017 wat gehouden wordt van 18 tot en met 27 augustus in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos. Acht heren- en damesteams uit verschillende Europese landen gaan de strijd aan met elkaar. En wij gaan kijken!!

Ons eigen Xenios EK2017 team is druk bezig met de voorbereiding van allerlei activiteiten rondom dit EK 2017 waaronder dus ook de ontvangst van

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
19

Internationaal C-toernooi op Xenios

Van 18 t/m 27 augustus vinden in Amstelveen de EK hockey plaats. Vanwege dit evenement worden op hockeyclubs in Amsterdam en omgeving diverse side-events georganiseerd.    Daarom organiseert de Amsterdamse hockeyvereniging Xenios op vrijdag 25 augustus een internationaal hockeytoernooi plaats voor de C-jeugd. Dit toernooi wordt onder anderen bezocht door een jongens- en meisjes-C-team van  Real Grupo de Cultura Covadonga uit het Sppanse Gijón , waarmee Xenios een uitwisseling heeft opgezet. Zij bezoeken in de betreffende week Amsterdam en willen graag vlieguren maken door veel wedstrijden te spelen tegen andere teams.   Het toernooi richt

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
19

Zondag van de beslissingen

A.s. zondag een heel interessante en belangrijke zondag.
 
Heren 2 kan kampioen worden. Een topprestatie. Zij spelen thuis om 10.15 uur. Een aanrader om te gaan kijken
Dames 1 speelt vervolgens om 12.45 uur bij Qui Vive om de eerste plek in de 2 e klasse. Bij winst zetten de Dames een hele goed stap in de richting van de promotie en vergroot zeker de kansen op het kampioenschap
Heren 1 speelt om 14.30 uur bij Overbos om in plaats in de Play-offs. Bij winst plaatsen ze zich voor de play-offs richting de overgangsklasse. Bij gelijkspel of verlies zijn ze afhankelijk van de tegenstanders. Maar we gaan natuurlijk voor de winst.
 
Een mooi we

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
17

Reminder en oproep: fotografieshoot voor Xenios-Jumbo plaatjes actie! >

Hi ouders, verzorgers en kinderen,

Afgelopen zaterdag 13 mei en zondag 14 mei zijn de eerste fotografie sessies voor het Jumbo plaatjesverzamelboek goed verlopen! Ruim 300 kinderen zijn op de foto gegaan! Maar er zijn er nog vele te gaan.

Voor aanstaande zaterdag is het schema iets meer aangepast, zie bijlage.
- Daarnaast gaan ook alle A, B en 2 e jaars C, Heren en Dames 1 op de foto . In principe kan dat as vrijdag tussen 15 en 21 uur. Je bent dan van harte welkom. Lukt die dag niet, dan is zaterdag ook nog altijd een mogelijkheid.  
- We zouden het leuk vinden om meer trainende F’jes op de foto te hebben: dus ko

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
15

Verslag Heren 1 - Alliance


Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie was de thuiswedstrijd tegen Alliance een potje waarvan we wisten dat we goede zaken konden doen om de tweede plek (en dus play-offs) veilig te stellen. Ondanks dat de L-side afwezig was, was er toch veel publiek aanwezig die een spannende wedstrijd te zien kregen.

We begonnen redelijk met veel druk op de opbouw van Alliance, maar ook erg slordig in balbezit. Hierdoor waren de eerste kansen voor Alliance en was het ook Alliance dat de score opende. Na balverlies in onze opbouw nam Alliance de bal over en kon over de rechterflank onze cirkel binnendringen en over de achterlijn de bal achter Van den Berg

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
15

Verslag Dames 1 - Westerpark

Het zonnetje schijnt, het einde komt steeds dichter bij en de wedstrijden worden daarom ook steeds belangrijker. Na een goede trainingsweek waren we klaar voor Westerpark thuis. De eerste strafcorner wordt binnen 2 minuten verzilverd en Osse slaat hem perfect binnen. Na dit vroege doelpunt halen we vrij snel nog een strafcorner die vanuit de rebound door Jaim erin kan worden geflatst. Daarna zijn we lekker op dreef en gaan we de rust in met doelpunten van Lo, Leen en Roos met 5-0. Tijdens de rust houdt Jan Willem ons scherp om door te pakken in de tweede helft. De eerste kwartier lukte het maar niet om de score verder uit te breiden. Pip kon gelukkig via een goede

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
15

Selecties dames en aanmelden teams

Hieronder volgt belangrijke data en informatie over de selectieprocedures van Dames 1, Dames 2, Dames Jong 1 en over uiterste aanmelddatum voor "vriendenteams".      DAMES 1 :                      - Instuiftrainingen op  22 juni, 29 juni en 6 juli 20.00  - 21.30 uur                                  - Start voorbereiding nieuwe seizoen op 8 augustus, trainingen op dinsdag en

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Zomerhockey voor Jongste Jeugd op Xenios!

Vind je het ook zo jammer dat hockey stopt zodra het echt lekker weer wordt? Wat is er leuker dan gewoon doorhockeyen na het einde van de competitie!? Net zoals afgelopen seizoen zal er daarom voor de Jongste Jeugd weer Zomerhockey plaatsvinden op de velden van Xenios.
Lekker wedstrijdjes spelen met en tegen vriendjes of vriendinnetjes in een echte Zomercompetitie! We gaan oefenen met de formatie (3-tal, 6-tal of 8-tal) waar je komend seizoen in komt te spelen en we hebben elke week aandacht voor diverse tactische hockey-elementen. Kortom, leuk en leerzaam!
De wedstrijdjes zullen begeleid worden door de Jongste Jeugd trainer/coaches van Xenios. Er zullen verschill

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
12

Wedstrijdfolder 14 mei 2017

Wat is het spannend en wat gaan onze eerste teams lekker. Dames 1 gaat er alles aan doen om zondag tegen stadsgenoot Westerpark de 1 e plaats vast te houden. Heren 1 staat op de 2 e plek die aan het eind van het seizoen – over twee wedstrijden al voor dit team – recht geeft op play-offs. Daarvoor zal dan wel gewonnen moeten worden van het sterke Alliance.

Daarnaast is er nog veel meer te doen. Zo speelt Master A bijvoorbeeld om 16.30u tegen Athena. Dit ontzettend gezellige team is ook nog op zoek naar versterkingen voor volgend seizoen (zie deze link ). Heren 2 speelt tegen Amsterdam en is bij winst bijna verzekerd van promotie naar de 1 e klasse. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
11

Uitnodiging informatie bijeenkomst verhuiscommissie vrijdag 12 mei

Beste leden,
 
Het is de laatste tijd relatief stil geweest maar de verhuiscommissie heeft de afgelopen periode zeker niet stil gezeten. Het is dan ook de hoogste tijd om jullie te informeren en bij te praten over de huidige ontwikkelingen en de verdere planning en de nog te nemen stappen. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
De commissie hoopt op een grote opkomst en om iedereen de gelegenheid te geven om aanwezig te zijn houden we een 2-tal sessies op:
Vrijdag 12 mei 2017 om 18.00 en 20.00 uur in het clubhuis.
 
Agenda

- Welk

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
11

Mini van de Week

Deze week zijn er twee Mini's van de Week!

Joy Sitek van M6E7 is te gast bij Xenios Dames 1 - AMHC Westerpark D1 om 12.45 uur
en
Jelle Scholtes van J8E2 is te gast bij Xenios Heren 1 - MHC Alliance H1 om 14.45

Wij wensen Joy en Jelle veel plezier toe!


Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
10

Win een hockeyboek op Xenios

Wat is flatsen en sinds wanneer is het dragen van een bitje verplicht? Weet jij wat de chop, shave en dummy is? In het boek "Alles over hockey van A tot Z" staan alle basistechnieken, coole trucs, spelregels en hoogtepunten uit Nederlands rijke hockey-historie. 


Presentatie bij de X van Xenios
De schrijfster vroeg zich af: Is er wel een hockeywoord met de X? Ja, natuurlijk is dat er: Xenios! Op zaterdag 13 mei rond 10:00 uur worden bij Xenios de eerste exemplaren van Alles over hockey van A tot Z overhandigd aan spelers uit de E-jeugd die een korte quiz van schrijfster Barbara Scholten winnen. Win je niet, maar wil je het boek wel

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
9

Rooster tweede ronde selectietrainingen

Van woensdag 17 mei tot en met woensdag 24 mei vindt de tweede ronde van de selectietrainingen voor de D, E en F jeugd plaats. In de bijlage tref je het rooster aan.
De trainingen van de selectiegroepen starten vanaf maandag 29 mei.

Selectiecommissie Xenios

Nieuws afbeelding
Toernooien
Mei
9

BP Zwart Familietoernooi, Tweede Pinksterdag, maandag 5 juniDoe mee aan het BP Zwart Familietoernooi    2017: maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag  <<AANMELDEN VOOR 25 MEI>>

Op maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, wordt weer het traditionele familiehockeytoernooi op Xenios gespeeld. Vorig jaar deden er maar liefst 33 teams mee!  

Meedoen is belangrijker dan winnen.   Hockey-ervaring is zeker geen   must. Formeer een gezellig team en geef je uiterlijk   20 mei   op! Het thema is BEROEPEN.  

Ook dit jaar, naast gezellig hockeyen met zijn allen van jong (> 1,5 jaar) tot oud (opa/oma), weer genoeg te doen op

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
9

Xenioten plaatsen zich voor NK shoot-out

Op 7 mei hebben Stanja van Kerkwijk (keeper MB1), Juul Veltman (MC1), Iris den Hollander (MC1), Iggy Dumoulin (keeper JC1), Pim Veltkamp (JB1) en David Oomen (JB1) namens Xenios meegedaan aan de shoot out competitie van het district Noord-Holland op MHC Weesp. Pim heeft in de finale elke shoot out gescoord en uiteindelijk gewonnen, Juul werd 4e!

Iris, Juul, Iggy, David en Stanja plaatsten zich direct voor de halve finale, Pim via de herkansingen. In de halve finale is Juul via een directe plaatsing doorgegaan naar de finale. David en Pim speelden een sudden death, die door Pim werd gewonnen. Iggy, Iris, David en Stanja vielen af.

Pim en

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
8

Verslag Dames 1 - Weesp

Na drie weken stond er weer een wedstrijd op het programma. Weesp. Zondagochtend zijn we eerst met z'n allen gaan ontbijten en daarna naar de club gefietst, omgekleed en het veld op gegaan. We hadden er zin in.
3-0 is het geworden. Het eerste doelpunt ontstond in de eerste helft gemaakt door Jaim. Ze kreeg de bal in haar stick en flatste hem hoog over de keeper heen. De eerste helft was verder een helft om te vergeten.
De tweede helft ging het beter. We scoorden 2 doelpunten maar het ging toch met veel moeite. Weesp maakte het ons moeilijk maar we zijn toch blij dat we gewonnen hebben.
We hebben nog 5 wedstrijden op het schema staan waarbij we alle

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
8

Verslag Heren 1 - Bennebroek

Na vorige week drie zeer belangrijke punten opgehaald te hebben in Naarden, stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Bennebroek op het programma. Zoals vorige week op deze plek al aangekondigd zijn dat meestal spannende wedstrijden en dat was vandaag niet anders; met veel publiek, mooi weer en twee ploegen die knokten voor wat ze waard waren blijf het spannend tot het eind.

We begonnen de wedstrijd redelijk goed, met veel druk op de Bennebroekse opbouw. Hoewel het Bennebroek over het algemeen aardig lukte onder de druk uit te hockeyen, hadden ze daar soms iets meer moeite mee waardoor wij wat gevaar konden stichten. Tot echt grote kansen leidde dit echte

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
8

C-Feest 13 Mei 2017

Wat: C-feest Wanneer: 13 mei 2017 Hoeveel: 5 euro inclusief drankje en chips Intro's: 3 per lid; samen met lid naar binnen! Tijd: 21.00 - 23.30 - Hek sluit om 21.30

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
3

Resultaten stroopwafelactie + ophalen stroopwafels

Dankzij de verkoopinspanningen van onze DEF-leden zijn er maar liefst 3.214 pakjes stroopwafels verkocht in de afgelopen weken tijdens de Stroopwafelactie voor Xenios! Deze smakelijke actie levert de club een nettobedrag op van   € 3.911,-!!

Ophalen stroopwafels
De stroopwafels kunnen op Xenios opgehaald worden op de volgende tijden:
- woensdag 10 mei tussen 15.00 en 18.00 uur
- donderdag 11 mei tussen 17.00 uur en 19.00 uur
- vrijdag 12 mei tussen 16.00 uur en 19.00 uur (laatste mogelijkheid)

Voor verdere (ophaal)details verwijzen we naar de mail die hierover is gestuurd.
 

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
2

Wedstrijdfolder 7 mei 2017

De competitie nadert voor Heren 1 al bijna het einde met nog drie wedstrijden te gaan. De mannen hebben na de winterstop uitstekende resultaten neergezet en alleen verloren van aanstaand kampioen Myra. Zondag ontvangen ze een andere "Ringvaart club” Bennebroek. Dames 1 is ook meer dan uitstekend bezig en gaat tegen Weesp proberen een volgende stap te zetten naar het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse.

Ook noemenswaardig is de topper die voor Veteranen L op het programma staat. De heren hebben tot nu toe alles gewonnen en kunnen de champagne al bijna gaan ontkurken als ze nummer 2 Amstelveen verslaan. 
We wensen iedereen veel hockey plezie

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
2

De vrijwilligers van Xenios - Deel 17: Harold van der Heijden

Xenios kan niet bestaan zonder talloze vrijwilligers die zich week-in-week-uit inzetten voor de vereniging. Wie zijn nou al die mensen? In deel 17 stellen we een zestal vragen aan: Harold van der Heijden.

1. Wat doe je als vrijwilliger op Xenios?
Ik ben "webmaster”. Als er iets op de webpagina of de LISA app moet gebeuren moet je bij mij zijn. Ook voor vragen over gebruik, email etc. Ik probeer het voor iedereen (vrijwilligers maar ook ouders en leden) zo makkelijk mogelijk te maken te communiceren.
2. Wat vind je het leukste aan Xenios?
Dat ondanks de grootte van de club, er een knusse sfeer hangt. Dat er echte hockeyfamilies

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
2

D-Kamp 2017

Tijdens Pinksteren is er weer D-kamp voor alle tweedejaars D-jeugd van Xenios! In de bijlage vind je de brief met alle informatie over het kamp en de inschrijving. Schrijf je snel in voor twee superleuke dagen op Xenios!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
1

Verslag Naarden - Heren 1

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Naarden op het programma. Na de uitwedstrijden tegen IJsseloever en Myra de derde uitwedstrijd tegen een top 3 ploeg in korte tijd. Naarden is bezig geweest aan een imposante opmars door de ranglijst, na de thuiswedstrijd (die we met 3-2 wonnen) stonden ze 11e, maar bij winst op ons konden ze dromen van een play-off plek. Iets wat wij natuurlijk koste wat het kost wilden voorkomen en wat door Bianchi mooi werd verwoord in de voorbespreking: ‘Zet Naarden terug op aarde’. Met heerlijk weer en veel publiek (Bedankt!) werd het een ware kraker.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Naarden, vanuit hun solide half

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
24

Verslag Heren 1 - Rood-Wit

Nadat we twee weken geleden net mis hadden gegrepen tegen koploper Myra, stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Rood Wit op het programma. De uitwedstrijd op Rood Wit werd overtuigend met 5-2 gewonnen, en ook vandaag vielen de doelpunten makkelijk. Ondanks dat er geen andere wedstrijden gespeeld werden, waren er toch veel supporters naar Xenios gekomen. Het is mooi om te zien dat we elke week kunnen rekenen op zoveel support en waren dan ook blij dat we het publiek op een paar mooie treffers konden trakteren!

Daar lijkt het in eerste instantie niet op, want we begonnen de wedstrijd niet helemaal scherp. Het was Rood Wit dat voor het eerst gevaar zorgde en z

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
21

Reminder: Opzeggen voor 1 mei!

Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vóór 1 mei van het lopende seizoen (2017) te doen.


Mededelingen aan coach, trainer of aanvoerder zijn natuurlijk wenselijk, maar worden niet aanvaard als officiële opzegging. Officiële opzegging is alleen mogelijk middels een mail aan de ledenadministratie:  [email protected] .
 
Wordt de opzegging ná 1 mei 2017 door ons ontvangen dan wordt het lidmaatschap pas per 30-06-2018 beëindigd.
 
De opzegging wordt altijd per e-mail bevestigd, dit is tevens het bewijs van opzegging. Indien geen bevestiging is ontvangen, is dus niet opgezegd.

Nieuws afbeelding