Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Fleur Deutz
Jonathan van der Meer
Bram Schotte
Rona de Stoppelaar
Thomas Spakman
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Arbitrage
Nov
28

Arbitrage in de zaal

Binnenkort gaat het zaalseizoen weer beginnen. Vorig jaar is er maar weinig actie geweest in de zaal en het is niet ondenkbaar dat de spelregels heel ver naar beneden zijn gezakt. Wellicht ga je ook in de zaal fluiten en op een aantal manieren kun jij je gaan voorbereiden:
- Neem een kijkje op onze webpagina. Hier kun je o.a. heel veel informatie over de spelregels zaalhockey vinden.
- Er worden 2 informatie avonden op hockeyclub AthenA georganiseerd waar je van harte welkom bent. Je hoeft je niet eerst aan te melden.
29 november om 20:00 uur voor beginners, inloop om 19:45 uur 6 december om 20:00 uur voor gevorderden, inloop om 19:45 uur
- Op 8 decembe

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
27

Grote Clubactie een groot succes: ons doel bereikt!

Beste Xenioten,
Wat een fantastisch succes! Onze jeugdleden tot 14 jaar hebben zichzelf overtroffen. We hoopten € 8.000,- op te halen en dat is gelukt:  maar liefst 3.680 loten zijn er verkocht, en dat brengt € 8.832 op! Daarmee kunnen we het panna veldje gaan realiseren dat jullie zelf hebben uitgekozen als bestedingsdoel.  Er hebben 185 kinderen mee gedaan aan deze actie, en daar zijn we heel blij mee want élk lootje helpt. Dus een welverdiend applaus voor alle verkopers.
De 10 topverkopers krijgen een cadeaubon van Sport 2000 Haverhals: 1e prijs t.w.v € 100,- is voor Sam Hesp van JO9-3: 128 loten 2e prijs t.w.v. € 75,- is

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
26

Een groot Pietenfeest!

Pieten, pepernoten en cadeautjes! Wat een feestje tijdens en na de Pietentraining op Xenios! Veel kinderen hadden hun prachtige kleurplaat meegenomen.
Voor alle trainende F-jes en O8-spelers had de Sint aan de pieten een heuse cap met Xenios-logo meegegeven.
Terwijl de kleintjes door het pietenteam werden vermaakt konden de ouders een glaasje glühwein drinken en voetbal kijken in het clubhuis.
Meer foto's bekijken? Kijk dan op Xenios Instagram of Facebook. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
26

Super Sunday + TD

Zondag 27 november is het weer Super Sunday met prachtige wedstrijden en een TD!
Lees er alles over, incl wedstrijdverslagen van D1 en H1 in de speciale wedstrijdfolder! Klik hier!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
24

Vrijdag 25 november laatste veldtrainingen

Als je de zaal in gaat: houd de nieuwsberichten op de website en in de Xeniosapp in de gaten voor de zaaltrainingsschema's. Wekelijk wijzigen deze trainingsschema's.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Nov
23

Zaalhockey '22-'23: de eerste trainingen

Op 10 december zijn de eerste zaalhockeywedstrijden van '22-'23. De KNHB heeft de wedstrijdschema's nog niet gepubliceerd.
Heb jij je zaalmateriaal al op orde? Zaalhockeystick en zaalhockeyschoenen zijn vereist. En uiteraard je bitje en je scheenbeschermers. De keeper mag aan de legguards uitsluitend kunststof gespen hebben en per team is 1 zaalwedstrijdbal nodig. Deze laatste 2 items worden -indien ze ontbreken - uitgegeven door materiaalzaken. Ouderbegeleiders kunnen hiervoor contact opnemen met Edmee (zie e-mail bericht 15 november).
De trainingen starten op 28 november, in de bijlage het eerste schema tot en met 2 december.
Het eerstvolgende trainingss

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
22

Aanstaande vrijdag: Nederland – Ecuador in het Xenios-clubhuis kijken

Het Nederlands voetbalelftal won maandag haar eerste groepswedstrijd tegen Senegal met 0-2. Een spannende wedstrijd die in vele huiskamers gevolgd werd maar óók in het clubhuis van Xenios. Wordt het aanstaande vrijdag tegen Ecuador net zo spannend? In ieder geval wordt het gezellig, want de grote 75 inch TV staat weer aan!

Kom je ook kijken? Met je ouders, met je team? Om 17:00 uur begint de wedstrijd! Tot dan!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Nov
21

Algemene ledenvergadering; vrijdag 16 december


Graag nodigen wij (ouders van) onze leden uit voor de Algemene ledenvergadering welke gehouden wordt op vrijdag 16 december 2022. De vergadering start om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.
Conform de statuten hebben alle genodigden een mail ontvangen. Ben je wel gerechtigd de ALV te bezoeken maar heb je geen mail gehad? Stuur dan een mailtje naar [email protected]
De stukken voor de vergadering staan uiterlijk 14 dagen voor de vergadering in de rubriek "Documenten" via MIJN XENIOS, en zijn voor alle genodigden ter inzage (na inloggen met lidnummer en wachtwoord).
Het Xenios barteam zal de ALV voorzien van gratis lekkere hapjes en drankjes (ko

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
18

Gratis kinderfiets reparaties door de Fietsdokters

De 'Fietsdokters' is een project van de gemeente Amsterdam. Je kan gratis kleine reparaties laten doen door monteurs van de gemeente. Let op! Zonder aanmelding kun je er niet terecht.
Voor wie: kinderfietsen 4 tot 13 jaar Waar: Velodrome (naast Xenios) Data: dinsdag 29 november en donderdag 1 december Tijden: 09.30 - 13.30 en 15.00 - 16.30 uur  Wat: kleine reparaties: kies uit deze:  - banden plakken - versnelling afstellen - rem afstellen / indien nodig onderdelen vervangen - ventiel vervangen - banden vervangen (binnen & buiten) - ketting afstellen / vervangen - hoogte zadel / stuur afstellen - losse trappers - licht voor / achter

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Nov
16

Nieuwe CS+ers gezocht

Heb jij je scheidsrechter kaart en vind je fluiten leuk? En wil je tijd in jezelf investeren om er beter in te worden? Wordt dan clubscheidsrechter-plus (CS+)!

Na de opleiding kom je in aanmerking om de moeilijkste wedstrijden op de club te fluiten.

Naast een theoriegedeelte - dat je thuis volgt - ga je veel fluitervaring opdoen, waarbij je begeleid wordt door een van de Praktijkbegeleiders van Xenios.
Heb jij de opleiding succesvol afgerond, dan treed je toe tot het Groene Korps van Xenios en zal je regelmatig wedstrijden op de club fluiten (anders dan de wedstrijden van je kind).

Lijkt het je wat? Geef je dan op door een mailtje

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
8

Pietentraining voor O7 en O8!

Op vrijdag 25 november is er een hele speciale middag voor de Onder7 (trainende F) en Onder8 (spelende F) kids, want dan staat de hockeytraining in het teken van Sinterklaas en Piet.
Deze training is op de normale tijd en veld, maar wie weet hockeyen er ineens wel een paar Pietjes mee! Kleur de kleurplaat in de bijlage mooi in en neem hem mee op 25 november.  Natuurlijk mag je verkleed komen, maar denk ook aan je stick, bitje en scheenbeschermers!
In het clubhuis zal er glühwein en warme chocolademelk te koop zijn. Tot dan!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
6

Celeste Sabel krijgt wisselbeker voor JJ trainers

Een oude traditie is in ere hersteld! De staf van de jongste jeugdtrainers heeft een wisselbeker ingesteld om zo hun waardering te laten zien voor onze nieuwe generatie trainers.
De eerste keer gaat deze naar Celeste Sabel. Samen met Timme Cast is zij trainer/coach van JO10-3. Tim Sickmann en Steyn Heuvelsland hebben gezien dat Celeste de afgelopen maand enorme stappen heeft gemaakt als trainer en het soms wat drukke team goed in de hand heeft. Celeste kreeg daarom afgelopen vrijdag de wisselbeker uitgereikt en zal deze maand te herkennen zijn aan de Trainer-van-de-maand trui.
Tim en Steyn zijn heel trots op alle jongste jeugd trainers, ze zien veel goede ontwikkeling.  <

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
1

Een nieuw gezicht: Dylan Ekker, clubhuismanager Xenios

Deze week start Dylan Ekker als clubhuismanager op Xenios! Vorige week tekende Dylan zijn contract op de club in het bijzijn van voorzitter Michiel van Zutphen en Jan van den Berg, voorzitter van de commissie evenementen, bar en clubhuis.   Dylan wordt hét veel geziene gezicht in ons nieuwe clubhuis. Een vrolijke Amsterdamse persoonlijkheid die vooral op donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag achter de bar te zien zal zijn. Naast het bestieren van de bar, leidt hij het barteam op, organiseert hij de voorraden en is hij ons allerhande aanspreekpunt voor bar – en clubhuiszaken. Leuk weetje over Dylan: hij heeft veel verstand van wijn!   Ook zal Dylan meedenken bij

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
27

Mooie opbrengst Rabo ClubSupport

Tot eind september kom er gestemd worden op "Xenios 100% zelfvoorzienend voor stroom” via de Rabo ClubSupport-stemactie. Daar is goed gehoor aan gegeven. We willen iedereen bedanken die gestemd heeft op ons project. Met jullie stemmen haalden we maar liefst € 2.016,16 op. En dat is makkelijk verdiend! Het bedrag zal worden benut om het clubhuis van Xenios verder te verduurzamen qua energievoorziening.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
15

De Grote Clubactie heeft nog meer kidspower nodig!

Afgelopen week kon er gestemd worden voor het bestedingsdoel. Met overgrote meerderheid (bijna 83%) kozen jullie voor een PANNA VELDJE.  

Tot nu toe zijn er 2.363 loten verkocht en dat gaat Xenios € 5.671,-opleveren. Dat is al een fantastisch bedrag, maar nog niet genoeg om dat panna veldje ook echt aan te kunnen leggen, daarvoor zullen we minstens 3.333 verkochte loten moeten hebben. 
Dus…. helpen jullie mee? Gebruik de herfstvakantie om nog meer loten te verkopen.  
* Bedenk een verkoopstunt zoals Lasse deed met zelfgebakken cup cakes bij aankoop van een lot.  * Ga met je vriendje of vrie

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Onze hockeyvelden: naar eenvoud

De veldnamen 12a, 12b, 13, 14 en 15 gebruikten we tot op heden. We willen het voor iedereen makkelijker maken en stappen over naar de veldnamen: 1, 2, 3, 4 en 5. Kloksgewijs, gerekend vanaf het clubhuis. 
Veld 12a wordt "JUMBO DE AKER HOOFDVELD - veld 1”
Veld 12b wordt "ECO ON ENERGY - veld 2”
Veld 13 wordt "PRO WAREHOUSE - veld 3”
Veld 14 wordt "XENIOS - veld 4”
Veld 15 wordt "LOVERS - veld 5”
De hockeybond is hierover geïnformeerd wat betekent dat de veldnamen in de clubapps, waaronder de Xenios-app, wordt aangepast.
Ook worden binnenkort nieuwe borden opgehangen langs de velden en komt er een nieuwe plattegrond. De digitale plattegrond,

Nieuws afbeelding
Bestuur
Okt
12

Nieuw erelid en negen nieuwe leden van verdienste

Vlak voor de zomervakantie vond op 8 juli de Algemene Leden Vergadering plaats en deze was een bijzondere!   Het bestuur stelde voor om Giorgio Norbiato als erelid van Xenios te benoemen en dat werd unaniem aangenomen. Verder benoemde het bestuur negen mensen als lid van verdienste.   Ereleden dienen spelend lid (geweest) te zijn, en hebben een uitzonderlijke prestatie voor de club verricht. Leden van Verdienste hebben zich onderscheiden in hun bijdrage aan de club. Voor beide categorieën geldt dat ze zich altijd belangeloos hebben ingezet.   Voor allen waren er persoonlijke woorden, een mooi speldje, bloemen en een welverdiend applaus.
Al deze m

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
11

Verplaatsen fietsenstalling – fietsverlichting

Vandaag worden alle fietsenrekken van Xenios verplaatst naar een tijdelijke fietsenstalling, tussen veld 13 en de hoofdweg. Alle leden kunnen vanaf heden op de (bak)fiets of scooter langs de slagboom over de asfaltweg rijden en rechts van de weg parkeren. Scooters en fatbikes links van de bomenrij, fietsen rechts. Om te voorkomen dat de scooters omvallen kan gedeeltelijk op de weg geparkeerd worden. Uiterlijk morgen wordt dit met witte lijnen aangegeven. Zorg dat de weg vrij blijft voor autoverkeer en ambulance. Het is niet de bedoeling om bij de andere velden of het clubhuis te parkeren.
In verband met diefstal van (accu’s van elektrische) fietsen afgelopen week, is besloten o

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Okt
7

Week van de Scheidsrechter

Deze week is de week van de scheidsrechter!
Zetten jullie ook je scheids in het zonnetje? Bedank ze hartelijk, want zonder scheids, geen wedstrijd!
We wensen alle nieuwe scheidsrechters die eerder deze week, en in september hun kaart haalden heel veel succes én plezier!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
5

Grote Club Actie: nu al een succes!

Al onze jeugdteams onder 14 jaar hebben ook dit jaar lotenboekjes van de Grote Clubactie gekregen. Het startschot was op 24 september. In anderhalve week hebben ze al 2.052 loten verkocht, dat is goed voor ruim € 4.900,-. We zijn ontzettend trots op jullie allemaal!
We hebben hele leuke plannen met de opbrengst, en daarvoor hebben we nog meer geld nodig. Dus koop een lot bij je eigen kids, buurkids, neefjes, nichtjes en geef ze tips waar en hoe ze nog meer loten kunnen verkopen.
Het bestedingsdoel mogen de leden dit jaar zelf kiezen. Met een poll kun je stemmen op drie leuke opties: een panna hockey veldje, een air-hockey tafel of smartgoals. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
26

Xenios doet weer mee met de Grote Clubactie 2022!

Zaterdag 24 september is de landelijke Grote Clubactie gestart en Xenios doet ook weer mee. En natuurlijk willen we weer minstens zoveel mogelijk loten verkopen als vorig jaar. Met de inzet van onze jeugd moet dit vast gaan lukken. We hebben dit keer meerdere spaardoelen bedacht en onze jeugdleden mogen zelf kiezen hoe we de opbrengst zullen besteden. Wat dacht je van een Panna-hockeyveldje of een Airhockeytafel? Tijdens de actie zullen we hierover een poll op de website plaatsen. Met de actie beogen we € 8.000 voor de club op te halen.

Hoe werkt het?
Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat 80% = € 2,40 naar onze clubkas! Met het verkoopboekje kunne

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
22

Nieuwe trainers geslaagd!

Op zondag 18 september was het tweede deel van de cursus van PASS Sports Coach Academy aan onze nieuwe lichting trainers.  Na de theorie, nu de praktijk: leren door elkaar te observeren op het veld. Resultaat: 17 geslaagden!  Dank jullie wel PASS Sports Coach Academy!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
20

Ireen Wüst: 18 jaar topsport

Haar palmares is ongekend. Achttien jaar draaide Ireen Wüst op topsportniveau haar rondjes op de ijsbaan en nam 5x op rij deel aan de Olympische Winterspelen en dat resulteerde alleen al in zes gouden plakken, vijf zilveren en twee bronzen. Ze is zevenvoudig wereldkampioen allround en vijftienvoudig wereldkampioene per afstand.
Gisteravond deelde ze op Xenios haar levensverhaal voor een select gezelschap. Het harde werken, tot het uiterste gaan, er fysiek helemaal doorheen zitten, het overlijden van haar (schaats)vriendin en de lessen uit jaren op het hoogste niveau topsport bedrijven. Het steeds verder verfijnen van alles wat met schaatsen te maken heeft en de weg naar succe

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
11

Start bestrating, grondwerk en verlichting

Maandag 12 september begint de aannemer met de bestrating, grondwerk en straatverlichting rondom ons clubhuis.
De toegangsweg langs het Jumbo De Aker hoofdveld (KG12a) en Eco-On Energy veld (KG12b) wordt afgesloten voor sporters en publiek en is alleen toegankelijk voor werkverkeer. De looproute naar het clubhuis is voor deze periode via de andere kant van deze velden, onder de cameratoren bij 12a door. 
De enige ingang van het clubhuis is dan de spelerstunnel. Het terras en de tribune is alleen vanuit het horeca gedeelte te bereiken. 
Het werkterrein van de aannemer wordt afgezet met hekken. De aannemer streeft ernaar na 6 weken de hoofdweg, en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
8

Nieuwe lichting trainers!

De volgende lichting Xenios-trainer/coaches dient zich aan! Afgelopen vrijdagavond hebben 21 jonge cursisten, allemaal zelf spelend in de O16 en O18, de eerste bijeenkomst gehad in ons clubhuis.

Deze trainer/coaches van onze O9-, O10 en O12-teams waren aanwezig bij de cursus die werd gegeven door PASS Sports Coach Academy, in samenwerking met Jongste Jeugd-coördinator Tim Sickmann en Technisch Manager Marloes van Meeteren.
Wij zijn trots op deze nieuwe generatie toppers voor de toekomst, en hopen ze nog lang op onze velden training te zien geven!

Begint het na het lezen van deze post te kriebelen om toch nog (keepers)training te gaan geven kom

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
7

Keeperstrainingen starten 7 september

Vandaag, woensdag 7 september, starten de keeperstrainingen voor de jeugd. Elke woensdagmiddag en -avond zijn zowel de vaste keepers als de wisselkeepers welkom volgens het schema hieronder.  
Ook bij de keeperstrainingen hebben wij helaas te maken met een trainerstekort. Dit is ook de reden voor de zeer late communicatie rondom deze trainingen. Maar het is gelukt! 
Wij hopen dat de keepers er volgens het onderstaande schema bij kunnen zijn, heel graag al vanaf vandaag. 
Elke woensdag, Eco On Energy veld 12b!
16:30-17:30   JJ + Wisselkeepers O12/O14 17:30-18:15   Erick + Jurre + Kyuss, Merle + Saar

Nieuws afbeelding