Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

4 nov Heren 1
4 nov Dames 1
3 nov Meisjes A1
28 okt Dames 1
28 okt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Dorien Ruijter
Jasper Tuinhout
Senna Alaiz
Noor Op Den Velde
Ruby Schuur
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Zaalhockey
Nov
16

Wedstrijdschema Zaalhockey

Helaas heeft de KNHB in verband met personele bezetting, vertraging opgelopen met het publiceren van het wedstrijdschema voor de zaalcompetitie. Omdat wij voor het opstellen van het trainingsschema afhankelijk zijn van het wedstrijdschema, kunnen wij helaas nog geen trainingsschema publiceren. Uiteraard zorgen wij ervoor dat na publicatie van het wedstrijdschema zo snel mogelijk het trainingsschema volgt. Houd er in ieder geval rekening mee dat er op zaterdag 24 november en zondag 25 november a.s. ook zaaltrainingen kunnen zijn. 
Reminder: dinsdag 20 november 2018 20.00 uur zaalhockeyinformatie-avond.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
14

Mini's van de Week

De Mini's van de Week voor zondag 18 november zijn bekend!

Deze week zijn de volgende mini's uitgenodigd:

Bij Xenios Dames 1 - H.C. Haarlem D1 om 12.45 uur
Fiep Roolker van 8E3 en Julie van der Wal van 8E4 Bij Xenios Heren 1 - HV Victoria H1 om 14.45 uur
Olivier Moritz van 6E1

Wij wensen alle Mini's veel plezier toe!


Op de foto Olivier Moritz

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
14

Aankondiging Algemene Ledenvergadering SBHC Xenios


Datum: donderdag 6 december

Het kalenderjaar loopt bijna op zijn einde. Een jaar waarin er veel op en rond de velden van Xenios is gebeurd. Hoog tijd dus om bij te praten op de Algemene Ledenvergadering. Vanaf 20.00 uur ben je op Xenios van harte welkom voor een kop koffie of thee. Om 20.30 uur start onze ALV.

De agenda voor deze ALV wordt 21 november gepubliceerd, de overige stukken zijn uiterlijk 30 november beschikbaar op de website van Xenios.

Je vindt de documenten, nadat je ingelogd bent op de website van Xenios, onder het kopje "club” en vervolgens onder "documenten”.

Graag tot 6 december!


Nieuws afbeelding
Evenementen
Nov
14

Sint op Xenios!

Spelende en trainende  F-jes zijn op woensdag 28 november om 17.00 uur, samen met hun trainers, van harte welkom in het clubhuis! 
Het Sinterklaasfeest in het clubhuis is alleen toegankelijk voor spelende en trainende F-jes en hun trainers, helaas niet voor ouders en/of broertjes/zusjes. Buiten wordt vanaf 17:00 het een en ander lekkers te koop aangeboden.

Vergeet uw pinpas/clubkaart/Knip-app niet. Om ongeveer 17:45 vertrekken Sinterklaas en de pieten weer.  
Wij hopen dat alle F-jes woensdag 28 november aanwezig zijn om Sinterklaas op Xenios te verwelkomen! Voor verdere vragen kunt u mailen naar [email protected] 

Nieuws afbeelding
Evenementen
Nov
10

De pubquiz op Xenios

Het was vrijdag weer een b-e-r-e-gezellig avondje op Xenios. Maar liefst 15 teams deden mee aan de pubquiz, een absoluut record. Het clubhuis was afgeladen vol. De teams streden in 8 ronden om de eer én een rondje voor het team.
De avond was als vanouds in handen van onze pubquizmaster Willem Sanders, die naast zijn ongekende presenteertalenten, ook weer liet zien dat hij wederom een topquiz in elkaar kon zetten. Maar waar zou hij zijn zonder zijn steun-en-toeverlaat-assistent Alexander Krans?
Dank aan de Xenios-evenementencommissie voor het organiseren van de leuke avond.
De volgende pubquiz zal waarschijnlijk in maart plaat

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Slagbomen en parkeren bij veld 4

Sinds kort staan bij de ingang van Sportpark Sloten-Oost slagbomen. Kom je met de auto? Rijd dan tot voor de rechter slagboom. Deze gaat automatisch open. Je hebt geen pasje nodig. Rijd vervolgens langs het Velodrome en ga je,  na 200 meter, met de weg mee naar links. Na 100 meter aan je linkerkant bevindt zich het nieuwe parkeerterrein.
Bezoekende teams worden door het wedsecretariaat per mail geïnformeerd en ontvangen een routebeschrijving.
Koffie en thee is beschikbaar bij het voormalig clubhuis van de Amsterdam Crusaders.
 

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Nov
8

Zaalhockeyinformatie-avond

Op dinsdag 20 november a.s. om 20.00 uur vindt de zaalhockeyinformatie-avond plaats in het clubhuis van Xenios.  Wij nodigen jullie hiervoor uit.  Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:  - Algemene zaalinformatie - Sportiviteit en Respect - Hockeytechnisch deel (hoe werkt zaalhockey)
***
- Briefing scheidsrechters (spelregels door bondscheidsrechter) Omdat niet iedereen geïnteresseerd is in het scheidsrechtersdeel, hebben we na het hockeytechnische deel een korte pauze ingelast, zodat wie weg wil, weg kan gaan.  Deze avond i

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
6

C-feest: een succes!

Het C-feest afgelopen zaterdag werd weer goed bezocht door onze C-jeugd en hun  introducées. Veel gedanst en het was beregezellig, dankzij onze Xenioten die deze avonden altijd weer geweldig organiseren,
Op de foto onze Xenios-crew gekleed in de stijl van het thema:  Deep in the C!

Meer (bewegende) beelden vind je op het instagramaccountvan Xenios. Klik hier .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
6

Pullenfeest is terug!

Vrijdag 23 november organiseert Heren 2 het pullenfeest op de club voor senioren en ouders van leden.
Naast pullen zijn er ook lekkere borrelhapjes en is er een veiling.


Ps: neem je ID mee om onduidelijkheid te voorkomen.
Geen 18? Geen druppel.

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Nov
5

Nieuwe datum spelregelexamen op 24 november voor ouders en spelers

A.s. zaterdag 10 november is de examenavond voor de reeds eerder aangemelden EN de gezakten, verhinderden en no-shows van 13 oktober.

Zaterdag 24 november is de laatste mogelijkheid voor het spelregelexamen voor ouders en spelers van dit jaar!

Ben jij ouder van een kind vanaf de D-leeftijd of speler (15 jaar of ouder) zonder scheidsrechterkaart?

Van ouders wordt verwacht dat in ieder geval 1 persoon per gezin de spelregel cursus volgt en succesvol examen doet. Spelers zijn verplicht de cursus te volgen en hun examen te halen.

Fluiten is leuk en ervaren Xenios-fluiters willen je graag helpen als je eenmaal je kaart hebt.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
3

Hockey.nl: "De Moor verrast met overgangsklasser Xenios, met 5 watervelden in vooruitzicht"

Hockey.nl -  In zijn eerste seizoen bij de mannen van Xenios promoveerde Marc de Moor direct naar de Overgangsklasse. Voor de voormalig hoofdcoach van Amersfoort en assistent van HIC bekend terrein. De promovendus staat momenteel op een tweede plek, met op het programma zondag het duel tegen koploper Helmond. De toekomst ziet er mooi uit, zeker met de verhuizing volgende winter naar het nieuwe complex met liefst vijf (!) watervelden in sportpark Sloten in Amsterdam-West.
Lees het volledige artikel op hockey.nl : 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
3

Summercamp 2019?

De herfst kondigt zich aan, de blaadjes vallen, het regent en de eerste serie wedstrijden zijn gespeeld. Het hockeyseizoen is nu echt begonnen. Tijd voor een terugblik naar het begin van het seizoen: voor enkele teams begon dit in de zomervakantie met een Summercamp op Xenios. Hockey-, teambuildings activiteiten en een kampeerovernachting op de club onder begeleiding van de (nieuwe) trainers en ondersteund door enkele ouders.

Dit jaar was dit een pilot voor de meiden uit de MC1/2 en de MD1/3. Het was een groot hockeyfeest: hockeytraining, sport & spel en teambuildings-activiteiten op de club. En voor de C-meiden een middag chillen in de zon bij de Nieuwe Meer e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
3

Korting op zaalstick en zaalhandschoen bij Sport2000 Haverhals

Het zaalhockeyseizoen staat voor de deur. Ben jij er al klaar voor? 
Bij aankoop van een zaalstick en zaalhandschoen krijg je 20% korting bij Sport 2000 Haverhals in Badhoevedorp!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
31

Inschrijving Xenios loopschool verlengd

De inschrijving voor de Xenios Loopschool 2018-2019 is verlengd. We starten een week later met de Loopschool dan gepland, nl. op zondag 11 november 2018. Daarom is het nog mogelijk om tot en met 4 november aan te melden. Iedereen is welkom: van jongste jeugd (F) tot en met oudere jeugd (B), selectieteams en niet-selectieteams. Trainingen duren 60 minuten en vinden dit najaar plaats op zondagochtend 11, 18 en 25 november en in het voorjaar 2019 vanaf 3 maart. 
Kosten zijn € 35,00 voor 12 trainingen.
De Xenios Loopschool maakt gebruik van de professionele ondersteuning van de performance trainers van Fysiomed. Fysiomed biedt de looptrainingen bij Xenios aan

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
30

B-Feest: be there or be square!!

Het is weer tijd voor een B-feest! Zet maar in je agenda: zaterdag 17 november.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Okt
28

Wie denkt er mee met het XENIOS lustrum?Op 6 juni 2019 bestaat XENIOS 60 jaar !

Dit gaan wij vanaf die datum groots vieren met veel activiteiten voor iedereen, die met Xenios te maken heeft.

Vanaf begin 2019 informeren wij iedereen met de te verwachte activiteiten. Daarnaast vinden wij het belangrijk, dat iedereen van Xenios bij dit lustrum betrokken gaat worden! Daarom vragen wij jullie om met ideeën te komen, je kunt jouw idee sturen naar [email protected]  

Dank alvast voor het meedenken en jullie reacties.

Wie hebben plaatsgenomen in de lustrumcommissie?

Brigitte Reeves-Stellingwerf
Jan v

Nieuws afbeelding
Bestuur
Okt
27

Oproep: subsidies zijn belangrijk voor de club, wie helpt?


Heb jij ervaring met de aanvraag van (overheids-) subsidies? Of ben je bereid om je hierin te verdiepen? Dan is jouw hulp zeer welkom! Het gaat om een in de tijd beperkte klus (doorlooptijd max. 1 jaar), maar voor de club wel superbelangrijk!

De voorbereidingen voor de verhuizing zijn in volle gang. De gemeente legt nieuwe velden aan, de bouwcommissie werkt het ontwerp tot in de puntjes uit en er wordt met diverse partijen gesproken over o.a. vergunningen en financiën.

Voor wat betreft het laatste: het zou zonde zijn om geld te laten liggen. Er zijn veel mogelijkheden voor onze vereniging om subsidies te krijgen. Zo maakte het ministerie van VWS i

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
20

Zaterdag 3 november is het weer tijd voor C-Feest!Tijd om te bubbelen Under the C.


Leden en intro's € 5, (incl. drankje en chips) per persoon. Contant aan de deur betalen.
Per lid maximaal 3 intoducées + samen naar binnen.
Overige consumpties alleen met pin of clubcard.


Het hek sluit om 21.30 uur dus kom op tijd. Have fun!!


Vragen? Mail de evenementencommissie op [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
19

Bienvenido España! Nationaal team Spanje traint op Xenios

Op dinsdag 23 oktober speelt het Nederlands hockeyelftal van bondscoach Max Caldas een oefeninterland tegen Spanje in het Wagenerstadion. Aanvang is 14.00 uur. Rond deze wedstrijd traint de nationale selectie van Spanje op Xenios! Op maandag 22 oktober trainen de Spanjaarden van 17.30 tot 19.00 uur bij ons, op woensdag 24 oktober van 9.30  tot 11.00 uur. 
De trainingen zijn open voor het publiek dus dit is een prachtige mogelijkheid tophockey te zien op Xenios in de herfstvakantie. Ga op de foto met deze topspelers van  RFEH Hockey  of laat ze een handtekening zetten.
Bij Spanje spelen onder an

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
17

“Wedstrijd van de week OVK: Gelijke strijd tussen Xenios en Hattem - Hockey.nl”

Zo kopt vandaag Hockey.nl hun website. Vervolgens het verslag van hun sportverslaggever over de wedstrijd die zondag op eigen grond werd gespeeld tussen Xenios Heren 1 en Hattem in de overgangsklasse:
 
"Het ging gelijk op tussen de heren van Xenios en Hattem. De ploegen stonden voor, achter en speelden uiteindelijk gelijk (3-3)”

Bekijk hier ook het videoverslag van Xenios en Hattem met alle doelpunten dat Hockey.nl plaatste.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
17

Wisselbeker voor JJ-trainers uitgereikt!

Jasmijn Pelk (MF4), Julian Hartog (J6E1) en Isabelle Mars (J6E3) zijn dit keer in de prijzen gevallen als trainers.  Jasmijn heeft de Mohamed Lazizi aanmoedigingsbokaal gewonnen omdat ze heel veel progressie heeft gemaakt als trainer. Ze geeft intensieve, uitdagende en leuke trainingen!  Julian is inmiddels een vaste waarde geworden in het trainersgilde. Naast zijn verdienstelijke optreden bij J6E1 neemt hij ook menig training over van collega’s. Julian is een zeer enthousiaste en talentvolle trainer en verdient de wisselbeker. Isabelle krijgt de prijs omdat ze zichzelf erg wil verbeteren als trainer. Na het trainen van meisjes heeft ze er zelf voor gekozen om een jong

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
15

Een zonnige sportieve zondag op Xenios!


Een heerlijk zonnetje scheen vrijwel de hele dag op Xenios. Veelthuisspelende teams behaalden prachtige resultaten. Heren 3, Jong Heren 2, Masters A, Veteranen B en Veteranen L wonnen allemaal. Ook Dames 1, geflankeerd door de mini’s van de week, Hanne Duijn en Aoife Moekotte, las U.S.H.C. Dames 1 de les met een mooie 5-0 en staat op de derde plaats in de ranglijst. Heren 1, bijgestaan door mini van de week Tim Boterman, stond geruime tijd voor, raakte even uit balans en kwam na een nare blessure bij Luke Braaksma zelfs achter te staan maar wist in de laatste minuten toch nog de gelijkmaker te treffen en staan nu vierde in de Overgangsklasse.De aanvoerders van beide teams

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Parkeerplaatsen Sportpark - Oost gesloten, parkeren nu bij Velodrome

Sportpark Sloten - Oost is volop ontwikkeling. 
De grote parkeerplaats, links voor de ingang waar u gewend was te parkeren, is per heden gesloten. Er zijn nieuwe parkeerplekken gecreeërd op het sportpark, links vóór het Velodrome.
Om te parkeren rijdt u links voorbij het grote hek en slaat u, direct na het (fiets)viaductje, linksaf. De parkeerplaatsen vindt u aan uw rechterhand.  (open de bijlage onderaan dit bericht om de bijlage met afbeelding te bekijken)
Houd u rekening met tegemoetkomend verkeer.

Wist u dat u bij het tijdelijke clubhuis van Xenios op het complex (voormalig Amsterdam Crusaders, rec

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Okt
9

Xenios, dat is toch blauw met grijs?

Over onze clubkleding is altijd wat te doen, zowel positief als negatief. 
Er zijn zelfs stemmen binnen de club die vinden dat alles anders moet. Anderen zeggen juist weer dat onze clubkleuren onderdeel zijn van ons DNA en met een aanstaande verhuizing, je juist niet aan je herkenbaarheid moet gaan sleutelen.

Normaliter regelt de sponsorcommissie alles wat met de kleding te maken heeft. Echter we merken dat deze taak steeds groter wordt binnen de club en daarom zijn wij nu echt dringend op zoek naar versterking.

Wij zoeken iemand die o.a. het proces kan begeleiden van (mogelijk) nieuw ontwerp shirt (het lustrum en verhuizing komen er aa

Nieuws afbeelding
Bestuur
Okt
9

Aanvoerders Xenios Dames 1 en Heren 1 met regenboogband

 

Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van de standaardteams in het weekend van  13 en 14 oktober  de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen. Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt.Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.

Vorig jaar hebben de aanvoerders van alle hoofdklasseverenigingen deze regenboogaanvoerdersband gedragen. Dit was zo’n succes dat de KNHB dit jaar de oproep doen om de aanvoerd

Nieuws afbeelding
Bestuur
Sep
21

Het bestuur stelt zich voor - Stef Hehemann

Sinds een paar maanden heeft Xenios een nieuw bestuur. In de afgelopen tijd hebben de bestuursleden zich voorgesteld aan jullie. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?

In de slotaflevering ons bestuurslid communicatie, speler van Veteranen A en dit weekend deelnemer aan Hockeytoernooi Gijón, Stephane Hehemann. Roepnaam Stef.

Ik ben al een paar jaar actief bij Xenios. Als ouderbegeleider van het team van mijn zoon maar ook in andere functies. Sinds de oprichting van de commissie Sportiviteit en Respect was ik lid van deze commissie. Ook was ik voorzitter van de commissie EK 2017 van Xenios. We organiseerden side-events (zoals het C-toernooi en

Nieuws afbeelding