dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Axel Koning
Evy Steenmeijer
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 2 april 2023
Tijd T/U Team Tegen team
13:55 Thuis DO25-9 THC Hurley DO25-4
Algemeen
Maa
31

Zoek een toernooi

Nu de lente is begonnen, kunnen er ook weer toernooien gespeeld worden.
Informatie over alle hockeytoernooien - van O8 tot veteranen - wordt gepubliceerd op: toernooien - hockey.nl. Deze website wordt regelmatig geüpdatet. Inschrijving voor een toernooi regel je zelf.
Ook bij Xenios zijn er ideeën en plannen voor toernooien, voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. Heb je interesse in een toernooi op Xenios, wil je graag helpen met de organisatie, of heb je een ander verzoek, meld je dan bij [email protected]

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Maa
30

15 Nieuwe scheidsrechters & video met fluittips

Op 28 maart was het stil, maar zeker niet leeg in ons clubhuis. Het scheidsrechterexamen vond plaats: 15 nieuwe geslaagden erbij; van harte gefeliciteerd!
Speciaal voor beginnende scheidsrechters heeft de KNHB een playlist op hun youtube kanaal gezet met allerlei fluittips.  Neem er een kijkje als je net begint met fluiten. We wensen je veel succes en vooral ook plezier toe bij je eerste en volgende wedstrijden.
Ook mensen zonder scheidsrechterdiploma kunnen de video bekijken en zelf zien dat het helemaal niet moeilijk is. In mei volgt een nieuwe examendatum. Houd website en socials in de gaten!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
27

Trainers en trainer-coaches gezocht voor 2023/2024

Xenios Amsterdam zoekt voor seizoen 2023/2024 nieuwe trainer-coaches voor een aantal (ook landelijk spelende) junioren prestatie- en opleidingsteams. Ook zoeken we trainers voor onze breedteteams.
Xenios, met ruim 1250 leden, ligt in het zuidwesten van Amsterdam; op 15 fietsminuten (7 met de scooter) van het Vondelpark, heeft 5 watervelden en een fantastisch nieuw clubhuis.
Breng jij onze jeugd verder in hun ontwikkeling? Draag jij graag bij aan de doorstroming van onze eigen jeugd naar H1/D1 (overgangsklasse)? Of ligt jouw kracht in het geven van leerzame trainingen aan teams waar hockey en gezelligheid beiden belangrijk zijn? Wij hebben vele mogelijkheden.
Veel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
26

Paasweekend plantjes poten: help een handje!

Help ons om ons nieuwe clubhuis te vergroenen! We hebben vrijwilligers nodig om ons te helpen plantjes te poten op het talud rondom het nieuwe clubhuis. Het vergroenen van het talud zal niet alleen het clubhuis mooier maken, maar ook bijdragen aan een beter milieu en de biodiversiteit van de omgeving. Met Pasen gaan we in ieder geval op zaterdag 8 april en maandag 10 april, tussen 9:30 en 16:00 uur, aan de slag. Misschien ook op vrijdag 7 april. 
Kom jij, of je hele team, ons een paar uurtjes helpen? 
Geen ervaring nodig, wel fijn als je zelf een schepje mee neemt. Wij zorgen voor de verder benodigde materialen en instructies.
Meld je nu aan en draag bij

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
25

Wedstrijdfolder zondag 26 maart

Morgen zijn er weer punten te verdienen op Sportpark Sloten en de wedstrijden zijn zoals gewoonlijk meer dan de moeite waard om voor op je fiets te stappen en te komen kijken. 
Lees de wedstrijdfolder van zondag 26 maart hier! Je leest er ook de wedstrijdverslagen van H1 en D1 die morgen óók thuis spelen. Ken jij alle spelers en speelsters al? Nee? Bekijk dan eens alle portretfoto's in de folder.

Tot morgen!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
24

Xpress: nieuw beleid teamindeling junioren

Alles over het nieuwe teamindelingsbeleid junioren lees je in de nieuwe Xpress! Klik hier!

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Maa
21

Zaalkampioenen gehuldigd!

Afgelopen zondag mochten vier juniorenteams in een versierd clubhuis het TD openen. Ze werden door voorzitter Robert Das toegesproken en ontvingen samen met hun trainers allen een medaille.

Enkele quotes:
MO12-13, samengesteld uit MO12-1 en -3, werd al snel een hecht team dat goed samenwerkte. Onder leiding van Sanne Nieuwmeijer waren ze lange tijd koploper, maar werden toch ingehaald door de nummer 2. In de allerlaatste wedstrijd -met dat team als publiek- wonnen ze en werden zo kampioen.
JO16-2 werd niet alleen kampioen van hun poule maar wonnen ook twee zaaltoernooien. Veel dank aan vaste invalkeeper Kick die ook gehuldigd werd, en trainer Jens Wielaa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
19

Trainers van Xenios strijden om de beker

Eindelijk was het zover: het Xenios Trainersuitje! Afgelopen zaterdag vertrokken ca 60 trainers (senioren-, junioren-/jongste jeugd- en keeperstrainers) met de door KAV Autoverhuur gesponsorde busjes naar Coronel Kartracing in Huizen om daar te genieten van een heerlijk hamburgerbuffet en aansluitend in 4 groepen te karten.  Na de kartuitleg was het tijd voor de eerste heat. Een aantal trainers was gespannen en nerveus omdat zij voor het eerst in een kart stapten, maar toen iedereen eenmaal op de baan was, was daar weinig meer van te merken.  Er werd flink gestreden om de snelste tijd, met hier en daar wat kleine duwtjes. In de eerste heat was het Willem Sanders die aardig op

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
12

Xaanalou Zeegelaar geselecteerd!

Xaanalou Zeegelaar van MO14-1 is door de naselectie van het U15 steunpunt Noord-West. 
Xaanalou is uit een naselectie van 15 spelers als 1 van de 2 spelers gekozen voor het steunpunt van de KNHB. Het komende half jaar traint ze in het Wagener Stadion om het OOD in april te halen. 
Super knap gedaan en heel veel succes Xaanalou!

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Maa
11

Scheidsrechterscursus 28 maart

Een hockeywedstrijd bestaat niet alleen uit spelers en keepers, daar zijn natuurlijk ook scheidsrechters voor nodig. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd!
Voor de leeftijdscategorieën O8, O9 en O10 begeleiden ouders de wedstrijden. Vanaf O12 is het verplicht een scheidsrechters kaart te hebben voor het fluiten.  Daarom verwacht Xenios dat van elke speler vanaf O12 minstens één ouder een kaart haalt. Daadwerkelijk wedstrijden fluiten is niet verplicht, maar het behalen van een kaart geeft je ook veel spelinzicht en kijkplezier langs de lijn. 
Op 28 maart a.s. wordt er weer een cursus georganiseerd, waaraan iedereen die nog geen scheidsrechters

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
8

Prikbord en Wi-Fi in het clubhuis

Ons clubhuis wordt steeds verder ingericht. Lees hier over de laatste verbeteringen.
Free Wi-Fi. Het clubhuis heeft sinds kort een Wi-Fi netwerk voor leden en bezoekers. Netwerk: Xenios gasten, wachtwoord: Xenios2023.
Prikbord: Onderaan de trap hangt een prikbord geheel in de stijl van onze entree. Op dit bord mogen berichten worden gehangen van Xenios, voor Xenios. Dus bijvoorbeeld club- of team-activiteiten voor een (groot) deel van de leden. Commerciële berichten graag vooraf afstemmen via [email protected]

10 Wissellijsten (A4 formaat): Verspreid in het gebouw hangen 10 wissellijsten voor soortgelijke berichten. Deze wor

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
4

Parkeren van (bak)fietsen en scooters

Wat is het mooi geworden: ons nieuwe voetpad met rode klinkers van de hoofdweg door het park naar ons prachtige clubhuis. 
Het is natuurlijk erg verleidelijk om nu je (bak)fiets of scooter bij het clubhuis te zetten, maar dat is niet toegestaan. 
De (voorlopig) aangewezen parkeerplek is ter hoogte van veld 3 aan de hoofdweg door het park.  De fietsen horen in de rekken. De scooters en bakfietsen mogen, ter hoogte van de rekken, aan de rechterzijde op de weg staan.
Ondertussen wordt er door de gemeente en Xenios gewerkt aan het realiseren van een permanente parkeerplek voor (bak)fietsen en scooters tussen veld 3 en 4. De oplevering staat dit

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
3

Inschrijving D-kamp is geopend!

D-kamp is voor alle tweedejaars O12 spelers en zal plaats vinden op 8 en 9 april.
Bedenk je geen twee keer en schrijf je snel in. Wij beloven je; dit wil je niet missen! De inschrijving sluit op 1 april, maar zoveel tijd heb jij vast niet nodig! 
Klik op deze link voor het inschrijfformulier. Lees vooraf deze brief met je ouders, voor alle informatie die je nodig hebt. Of bekijk de e-mail.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
27

Start seizoen 2023-2024 voor junioren

Onze zomervakantie eindigt op 3 september.
De KNHB heeft de (concept) speeldagenkalender bekend gemaakt en de competitie start op 9 september. Een aantal eerste teams zal een week eerder starten (2 september). 
De seizoenvoorbereidingen van de junioren teams starten gefaseerd in augustus en september. 

O16-1 en O18-1 starten vanaf 14 augustus.
O14-1 starten vanaf 14 augustus. De eerste week is facultatief, vanaf 21 augustus moet je aanwezig zijn.
O12-1, O12-2, O14-2, O16-2 starten vanaf 21 augustus. De eerste week is facultatief, vanaf 28 augustus moet je aanwezig zijn.
Alle andere teams starten vanaf maan

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
25

Inloop spreekuur fysiotherapie op Xenios

Ook in de tweede seizoenshelft is er weer elke donderdagavond van 19:00 - 20:30 uur een fysiotherapeut van Back in Shape op Xenios aanwezig voor het inloopspreekuur. Loop gerust langs bij Koen voor vrijblijvend advies. De fysiotherapieruimte bevindt zich op de begane grond, tegenover de trap.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Feb
21

Zaalkampioenen!

Het zaalseizoen is voor 4 Xenios-teams geëindigd in een kampioenschap.  MO12-13, JO16-2, JO16-12 en JO18-1; van harte gefeliciteerd!
Deze vier teams zullen op zondag 19 maart om 16 uur worden gehuldigd. Komt allen hun feestje meevieren!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
17

Klaar voor extra training? National Hockey Academy!

3 … 2 … 1 … GO! 2023 jaar is hét jaar om jouw lijst hockeydoelen af te gaan vinken. Laten we er met zijn allen een knallende tweede seizoenshelft van maken, met het kampioenschap dat aan het eind van het seizoen lonkt.
Het trainingsblok bestaat uit tien trainingssessies, en de eerste begint op 15 maart 2023. Ambitieuze hockeyers van 9 tot en met 16 jaar oud zijn van harte welkom om aan te sluiten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Ben jij ambitieus, dol op hockey en wil jij extra hockeytraining om de top te bereiken? Dan hebben we goed nieuws! In 2023 begint er weer een trainingsblok van National Hockey Academy op Xenios. Hier kun jij terecht

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
13

Extra hockeytraining via Game Intelligence

Voor wie extra hockeytrainingen wilt, werkt Xenios al een paar jaar samen met Game Intelligence, een hockeyschool die op diverse locaties techniektrainingen verzorgt waaronder dus ook bij ons.
Vanaf zondag 12 maart zullen de trainingen starten.
Blok 1 van 11:00 - 12:30 uur voor de jeugd O8 t/m O14
Blok 2 van 12:30 - 14:00 uur voor de jeugd O16 t/m O18
Let op: op 12 maart zal de tijd van beide trainingen zijn van 10:00 - 11:30 uur ivm een clinic.
Meer info via deze flyer en inschrijvingen via deze link.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
11

Aanpassing speeldagenkalender junioren

Op 9 februari publiceerden we over de speeldagen en vrije dagen voor de komende maanden. Zojuist ontvingen we van de KNHB bericht dat er toch nog -op veler verzoek- een aanpassing is gemaakt.
Voor alle jongste jeugdteams en O12 teams, en voor de meeste O14 en O16 teams is het Pinksterweekend speelvrij geworden, en daardoor is de laatste speelronde niet op 3 juni maar op 10 juni.
Op 27 mei spelen wel alle O18 teams, JO16-1, MO16-1 en MO14-1.

Alle bijzonderheden over wel/niet speel- & trainingsvrij, staan op de website onder Hockey > Trainingsinformatie. Of klik hier.
 
Zie ook het nieuwsbericht van 9 februari.  

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
9

Trainingen & speeldagen junioren - februari tot juni

<<let op: zie voor recente aanpassingen het nieuwsbericht van 11 feb>>
In de periode februari tot en met juni zijn er altijd veel vakanties en feestdagen. Dat heeft gevolgen voor trainingen en wedstrijden.
Binnenkort zullen alle wedstrijden van je team zichtbaar worden in de Xenios app. Dit seizoen heeft de KNHB een aantal wedstrijden moeten plannen in de mei vakantie en in feestdagen weekenden, dus inventariseer tijdig of je dan  voldoende spelers hebt en regel zonodig invallers.
Alle bijzonderheden over wel/niet speel- & trainingsvrij, staan op de website onder Hockey > Trainingsinformatie. Of klik hier.
Vragen? 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
3

Geen hockeyervaring? Veel hockeyervaring? Trimhockey!

Geen hockeyervaring? Veel hockeyervaring? Of daar ergens tussen in? Je bent altijd van harte welkom op de maandagavond bij de trimhockeyers. 
Een enthousiaste groep senioren, van 25 – 55 jaar, traint op veld 2 altijd in twee groepen met twee Xenios-toptrainers. Je bepaalt zelf of je in de ervaren groep mee doet of in de andere groep.  We kunnen er van alles over vertellen maar sluit gewoon een keer aan en kijk of je het leuk vindt. 
Binnen de trimmers is er een ervaren groep die ook meedoet aan de Amsterdamse hockeycompetitie op maandagavond waar teams van AMVJ, Myra, FIT, IJburg, Westerpark en Athena aan deelnemen.
Kom op maandagavond langs

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
30

Enthousiaste kinderen bij de open training!

Afgelopen vrijdag was het gezellig druk bij Xenios; er waren ongeveer 20 kinderen naar de open training gekomen! Met rode wangen van de inspanning en het mooie winterweer, deden ze super enthousiast mee aan de oefeningen en leuke spelletjes op het veld.
De ouders keken toe vanaf de zijlijn of vanuit het clubhuis. Daar heb je fantastisch uitzicht op alle velden, kun je een drankje drinken en eventueel nog wat werken.
Kon jij niet, maar wil je toch graag kennis komen maken met hockey en onze club, mail dan snel naar [email protected]
Voor de jongsten is er aanstaande vrijdagmiddag nog een mogelijkheid, en voor oudere kinderen wordt een ander tijdstip gezoc

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
29

MO14-1 op jacht op het NK zaalhockey

Zaterdag 28 januari stond in het teken van het NK zaalhockey junioren. Omdat onze MO14-1 tweede was geworden in hun voorcompetitie, hadden ze zich ruimschoots geplaatst! De meiden waren ingedeeld in een sterke poule met MEP, Klein Zwitserland en SCHC, waarvan alleen de eerste door zou gaan naar de halve finale een week later.
In de eerste wedstrijd werd al gelijk duidelijk waar de meiden en coaches Tim en Sam voor gekomen waren: de halve finale halen mét een dosis energie en plezier. Dat betaalde zich uit in een zeer knappe 4-2 winst tegen MEP. Van zenuwen was amper sprake, zeker gegeven het feit dat de eerste goal van Xenios er al na 10 seconden in lag: een lekker begin!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
24

Afscheid Jan-Peter Broek

Vorige week nam de financiële kolom van Xenios afscheid van voorzitter Jan-Peter Broek. Ruim 5 jaar geleden stapte hij tegelijk met de voormalig penningmeester Daniel van Vuuren aan boord van "Financiën”. Daniel: "Een buitengewoon prettige samenwerking. Hij was veel tijd kwijt aan inkoopfacturen omdat we meerdere clubhuizen tegelijkertijd in de lucht hadden”. En er was natuurlijk het nieuwe clubhuis dat gefinancierd moest worden. Daniel: "JP pakte op het eind goed door wat erg fijn was. Alleen maar lof voor zijn vrijwillige inzet voor onze club”. Maar hij deed meer, denk hierbij aan de BTW-aangiftes, de jaarrekening, de verzekeringen, het beheer van de pinautomaten, het opheffen v

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
22

MO14-1 door naar NK zaalhockey!

MO14-1 heeft het NK zaalhockey behaald.  In hun super spannende competitie met alle topteams uit Noord-Holland eindigden de meiden op een hele knappe tweede plaats. Met veel goede wedstrijden en snel samenspel laten de meiden zien echt thuis te horen tussen de beste teams van het district. Onder leiding van Tim van Oort en Sam Koot lieten ze Rood-Wit, Amsterdam, Hurley en Pinoké achter zich. Alleen Alliance eindigde hoger. Het NK O14 start op zaterdag 28 januari in Arnhem met de poulefase van de 16 beste Nederlandse teams. Wij wensen het team heel veel succes, en zij hopen op veel publiek!
Zie voor meer informatie: NK Zaalhockey 2023 (knhb.nl)

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
6

JO16-2 tweemaal kampioen in de zaal

Eind november werd al het Schiedome Tournament in Schiedam gewonnen, in de Kerstvakantie won Xenios JO16-2 ook het Mokerslagtoernooi in Wijk bij Duurstede. Een bijzonder knappe prestatie omdat met slechts 1 wissel wedstrijden van 2x20 minuten moesten worden gespeeld, even lang als een competitiewedstrijd dus.
Coach Jens Wielaard zette het tactisch zo goed neer dat vermoeidheid de jongens geen parten speelde. Met een prachtig doelsaldo van 18-5 over het hele toernooi, was JO16-2 de terechte winnaar.
Klasse boys!

Nieuws afbeelding