dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Jun
7

Teamindeling '24-'25 zondag 18 uur bekend!

Spannend! Een van de meest spannende momenten in het jaar is de bekendmaking van de teamindelingen. In welk team zit ik? Zit ik met die of die? Bij de teamindeling is rekening gehouden met het geformuleerde beleid en de vastgestelde evaluaties, beoordelingen én de opgegeven individuele voorkeuren uit de spelers enquête.  Naast individuele spelersbelangen, zijn er teambelangen en clubbelangen. Vooraf staat dan ook vast dat niet iedereen precies gegeven kan worden wat hij of zij het liefste wil. We rekenen dan ook op een ieders begrip.  
Waar vind je de teamindeling? Log op zondag 9 juni vanaf 18 uur in op 'MIJN XENIOS' op de Xenios website. Navigeer v

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
5

Peter draagt stokje over aan Franka

Maar liefst 11 jaar heeft Peter den Hollander met enorme toewijding de rol van wedstrijdsecretaris voor de senioren vervuld. Door zijn enorme gedrevenheid konden iedere week de wedstrijden zeer soepel plaatsvinden. Ook stond hij alle senioren teams met raad en daad bij, zelfs zaterdagavond laat of zondagochtend heel vroeg!   Gelukkig is er inmiddels een waardige opvolger gevonden: Franka Veltman, speelster van Dames 2. We wensen haar veel succes en plezier toe. Hoewel Peter deze rol dus nu overdraagt aan Franka, zijn we heel blij dat hij actief blijft in de scheidsrechterscommissie.
Via deze weg willen we Peter hartelijk bedanken voor zijn enorme bijdrage als wedstrijds

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
4

Word jij ook trainer? Meld je aan!

Lijkt het jou cool om kids te leren hockeyen? En speel je aankomend seizoen in de O16 of O18?  Meld je dan aan voor de trainerscursus! Tijdens deze cursus word je klaar gestoomd om de jongste kids bij Xenios training te geven. Wie weet ben jij het nieuwe aanstormend talent en sta jij straks langs de lijn als trainer-coach!
Je begint met een cursus van één middag aan het begin van het volgende seizoen, en daarna ga je training geven aan de trainende O7 op vrijdagmiddag, om in de praktijk verder te leren.
Meld je aan via deze link.
Heb je nog vragen? Mail dan naar Tim Sickmann via [email protected]

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
3

Parkeren van fietsen en scooters

Let op! Ons clubhuis is te slecht bereikbaar voor veiligheidsdiensten en leveranciers!
Vanaf vandaag gelden de volgende afspraken.
Fietsen - alléén aan korte zijde van veld 1 en 2 - alléén aan de slootkant - met voorwiel in de rekken of op het gras & dus niet meer dan 1 meter óp de weg
Scooters & bakfietsen - blokkeer de fietsenrekken niet  - als je meer dan 1 meter breed vanaf de stoeprand nodig hebt, parkeer dan elders (bv bij het Velodrome)

Hopelijk is na de zomer onze fietsparkeerplaats bij veld 3 & 4 gereed.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Jun
3

Lustrum Clinic voor O12&O14

Zit jij in O12 of O14? Dan is deze fantastische clinic speciaal voor jou!
Heren 1 en Dames 1 verzorgen een mooi slot voor jullie seizoen.
Zie de afbeelding voor alle details en klik hier snel hier om je aan te melden.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Mei
31

HELP een handje!

Vlak voor onze lustrum viering start en nu het einde van dit seizoen nadert, willen we graag jullie aandacht voor de vrijwilligers-vacatures. Want: geen feestje of wedstrijd is mogelijk zonder de vele vrijwilligers. Xenios is geen bedrijf; onze club wordt geheel gerund door leden en ouders van leden. In totaal telt Xenios meer dan 135 vrijwilligersfuncties. We tellen hierbij niet de ouderbegeleiders, oudercoaches en rij ouders van de jeugdteams mee.
Van de huidige groep vrijwilligers zijn velen dat al jaren. De meesten hebben nu kinderen in de oudste jeugd of (jong) senioren teams en een aantal van hen doet meerdere vrijwilligersfuncties naast elkaar. Het stokje moet daaro

Nieuws afbeelding
Bestuur
Mei
30

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2024

Het bestuur nodigt alle seniorleden, ereleden, ouders van junioren, vrijwilligers, leden van verdienste en donateurs van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 21 juni, 20 uur, in het clubhuis.
De agenda zal uiterlijk op 6 juni via e-mail worden verzonden. De overige stukken worden uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de ALV gepubliceerd in 'Mijn Xenios'.
Noteer de datum dus alvast in je agenda en zorg dat je er bij bent om mee te praten en mee te beslissen. Graag tot dan!
Het bestuur van SBHC Xenios

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
28

Lustrum hoodies ophalen!

Vanaf aanstaande vrijdag kunnen de bestelde lustrum hoodies worden afgehaald bij Sport 2000 Haverhals!
Complete bestellingen graag in 1 keer ophalen ovv naam van de besteller.

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Mei
28

Michiel van Rooijen geslaagd als SC+

Onlangs is Michiel van Rooijen geslaagd voor zijn examen CS+ (Club Scheidsrechter +). Michiel zal nu wedstrijden in hogere klassen gaan fluiten. Met trots word hij door Steef Krans gefeliciteerd en welkom geheten in de groep van Xenios CS+ ers.

Heb jij je CS kaart voor het fluiten van wedstrijden van O12 en ouder nog niet, maar wil je deze wel halen? Mail dan naar [email protected].

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
24

Familietoernooi 16 juni: inschrijven & FOOD-UPDATE

Update
Toernooi-deelnemers kunnen een DIY-lunch-box voor 4 personen á 20,- bestellen. Mail uiterlijk 1 juni voor de inhoud, bestel-, betaal- en ophaalinstructies naar [email protected].
Voor toernooi deelnemers en bezoekers is er vanaf 15:00 een foodtruck met drie BBQ-maaltijden:  Volwassenen: Hamburger - maiskolf - friet voor 12,50 Volwassenen: Vega-burger - maiskolf - friet voor 12,50 Kids: kipsaté - friet voor 8,00 De friet is zelf gesneden en sauzen zijn gratis. Food-vouchers zijn op de dag zelf te koop bij de bar (pin-only).

Zondag 16 juni sluiten we de Lustr

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
23

Bar specials om te delen vanaf 24 mei!

Clubmanager Monique heeft wat lekkers voor ons bedacht!
Vanaf 24 mei tot en met 14 juni kun je op vrijdag, zaterdag en zondag de volgende bar-specials voor 6,50 per plankje bestellen. Heerlijk om te delen!
- Borrelplankje: met ossenworst, verschillende kazen, augurkjes, olijven en crackertjes - Loaded nachos: met gehakt, tomatensaus, zwarte bonen, Pico de Gallo, guacamole en zure room - Flammkuchen: met pesto, spek, rode ui, champignons en kaas - Flammkuchen vega: met pesto, cherrytomaatjes, rode ui, kaas en rucola Bij grote aantallen (bv voor een heel team), graag contact opnemen via clubmanager@xenios-amsterdam.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
22

Sport 2000 Haverhals, Osaka en Xenios tekenen zesjarig contract

Al begin dit seizoen hebben we met trots onze sponsor- en kleding-samenwerking met Sport 2000 Haverhals en Osaka met zes seizoenen verlengd.  Naast een verbetering van de beschikbare kleding en materialen budgetten, geeft een langere overeenkomst meer stabiliteit voor Xenios als club. 
Inmiddels hebben we uit dit budget - zoals al duidelijk zichtbaar is langs de velden -  al onze trainers (ruim 100!) uitgerust met mooie trainersjassen met een exclusief trainers Xenios/Osaka logo. 
Wij willen Sport 2000 Haverhals en Osaka danken voor het vertrouwen in Xenios en kijken uit naar een lange en positieve samenwerking.
Ga voor je

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
21

Xenios Open Air: 9 Juni - Het Ultieme Lustrum TD Spektakel!

Bij de TD wordt al snel gedacht aan de dames van DJ6. 
Met maar liefst drie vertegenwoordigers van DJ6 in de lustrumcommissie, kunnen jullie een te gekke Lustrum TD verwachten. Voor één dag wordt Xenios tot een echt festivalterrein getransformeerd, een evenement dat je absoluut niet wilt missen. Noteer deze dag alvast in je agenda en blijf op de hoogte voor meer informatie.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
18

Staf Dames 1 en Heren 1 seizoen '24/'25 compleet

Voor Dames 1 zetten we de sterke lijn van afgelopen seizoen voort met Yannick Beekman als hoofdtrainer-coach en Keegan Kruger als assistent-trainer-coach. Beide trainers hebben bewezen een waardevolle bijdrage te leveren en we zijn ervan overtuigd dat ze Dames 1 naar nog grotere hoogten zullen leiden.
Voor Heren 1 vermeldden we Bert Remmerswaal als hoodtrainer-coach al eerder. Nu kunnen we ook de komst van Floris Kuiper als assistent-trainer-coach aankondigen. Floris is een bekend gezicht in de hockeywereld en heeft de afgelopen zeven jaar als speler in de hoofdklasse gespeeld voor zowel Almere als Laren. Naast zijn rol bij Xenios Heren 1 blijft Floris a

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
16

Sofie Derksen in U15 Centraal

Sofie Derksen (MO16-1) is geselecteerd voor U15 Centraal. Op de OOD tijdens Koningsdag won Sofie met U15 Noord-West twee keer, en mocht als één van de weinige speelsters doorstromen naar U15 Centraal.
U15 Centraal versloeg op Hemelvaartsdag Duitsland met 4-1. Ook haar teamgenoot Liv Echteld speelt sinds november 2023 in U15 Centraal.
Super goed gedaan dames! Xenios is heel trots op jullie!

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
15

Hotel Restaurant Herbergh te Badhoevedorp nieuwe sponsor

Xenios verwelkomt Hotel Restaurant Herbergh -gelegen aan de Sloterweg/hoek Schipholweg, Badhoevedorp- als sponsor.
 
De Herbergh is een gezellig en knus hotel met een uitstekende Brasserie La Bouche, waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon gezellig een drankje of een feestje kunt vieren. 


De brasserie is geopend voor lunch en diner "a la carte" van maandag tot en met zaterdag van 12:00-22:00 uur. Kijk en reserveer via de website https://www.herbergh.nl/restaurant of bel ze even via 020 6592600.
Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
14

Open trainingen Dames 1

Voor komend seizoen is Xenios Dames 1, ook volgend jaar uitkomend in de overgangsklasse, op zoek naar versterking die het team verder kunnen helpen naar de top.
Xenios D1 traint de komende weken op de volgende data (onder voorbehoud):
Dinsdag 21 mei 19:00 Donderdag 23 mei 20:00 Dinsdag 28 mei 19:00 Donderdag 30 mei 20:00 Zondag 2 juni 12:45 Dinsdag 4 juni 19:00 Donderdag 6 juni 20:00 Zondag 9 juni 12:45 Dinsdag 11 juni 19:00 Donderdag 13 juni 20:00
Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen? Neem contact op met coach Yannick Beekman,  @yannickbeekman (06-11724631).

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
14

Betrokken hockeyouders gezocht voor '24/'25

Voor aankomend seizoen zijn we al druk bezig met de staff voor de jeugdteams, maar het aantal beschikbare jeugdtrainers en –coaches loopt helaas nog steeds terug. Hierdoor hebben we de afgelopen jaren bij de breedteteams (O12-O18) al heel vaak een beroep op ouders moeten doen voor de coaching van het team op zaterdag. Ook bij de Jongste Jeugd komt dit steeds vaker voor, omdat de jeugdcoaches van deze teampjes zelf ook op zaterdag spelen en deze wedstrijden regelmatig overlappen. We verwachten dat dit de komende seizoenen niet anders zal zijn en hebben daarom jullie hulp nodig, en wij willen jullie daarbij ondersteunen. 
1. We zijn op zoek naar enthousiaste ouders van speler

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
12

Even voorstellen! Clubmanagers Lisa en Monique

Sinds enige tijd zijn er nieuwe gezichten te zien achter onze bar. Lisa den Hollander en Monique Solleveld zijn de nieuwe clubmanagers. 
Lisa kwam voor het eerst op Xenios toen ze nog in de kinderwagen lag en komt uit een echte hockeyfamilie. Van haar zesde jaar tot en met vorig seizoen heeft ze zelf gehockeyd en daarnaast was ze 5 seizoenen trainer/coach. Lisa studeert HBO pedagogiek.
Monique heeft zelf geen hockey achtergrond maar kent Xenios via haar broer en nichtje.  Ze studeerde HBO bedrijfskunde. Ze is een gepassioneerd kok en heeft haar eigen cateringbedrijf in Badhoevedorp. Monique verzorgt heerlijke trainersmaaltijden, teammaaltijden, lunches in h

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
11

Sandra Boele: Local Hero op hockey.nl

In de rubriek *Local Hero* deelt hockey.nl het inspirerende verhaal van clubhelden.  Nu is het de beurt aan Sandra Boele, vrijwilligster bij Xenios, die is genomineerd door diverse trainers van onze club!
Lees het hier

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
10

Lustrum Funmiddag voor onze Jongste Jeugd

Ook voor onze jongste jeugd van O7 tot en met O10 is er een leuke lustrumactiviteit.
In plaats van de laatste training van dit seizoen, is er op vrijdag 7 juni een Lustrum Funmiddag. Alle spelers worden verwacht van 16.45 tot 20 uur. Jullie eigen trainers zijn er ook bij.
Eerst zijn er allerlei gave spelletjes met medewerking van Game Intelligence, Karel Klaver, Sportways en Osaka. Stick, bitje, scheenbeschermers mee dus! Daarna is er een lekker broodje knakworst (ook vega) en limonade. En we sluiten de avond af met een mini disco waar ouders niet bij mogen zijn! Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Hart Delicious, De Juffies en Kidsociety.
Kun j

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
4

Nieuwe Hoofdcoach Xenios Heren 1 Seizoen 2024/2025

Beste Xenioten,

Het is met groot enthousiasme dat wij de nieuwste aanwinst voor onze Xenios-familie aankondigen: Bert Remmerswaal als de kersverse hoofdcoach van Heren 1 voor het komende seizoen!


Bert is geen onbekende voor Xenios. Enkele van jullie kennen hem al van zijn trainingen met Heren 1 en de geweldige combi trainingen die hij afgelopen seizoen voor enkele van onze jeugd teams heeft gedaan. Zijn passie voor hockey heeft hij ontwikkeld tijdens zijn carrière als coach van jeugdteams bij Hoorn, Alkmaar, Pinoke en Amsterdam. Bovendien heeft Bert sinds 2016 de hele wereld over gereisd voor de SportWays kampen, waar hij zijn kennis en ervaring h

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
27

Lustrum AB-diner

UPDATE: BESTELTERMIJN VERLENGD TM 8 JUNI! VOL = VOL!
De kaartverkoop voor het Lustrum AB diner is live! Alle O16 en O18 spelers zijn welkom!
Speciaal voor de gelegenheid halen we de tafels naar buiten en serveren we het diner op het hockeyveld. 
Kom samen met ons het seizoen afsluiten met je team en laat je lekker in de watten leggen met drie gangen, inclusief drankjes. Bij zijn = meemaken!!  Kaartjes koop je via deze link.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
24

De Xenios Legacy Pubquiz

Willem Sanders heeft vanwege het dertiende lustrum een hele speciale pubquiz voor ons in petto. In deze editie alleen maar vragen met een link naar onze club: De Xenios Legacy Pubquiz.
Natuurlijk is het handig als je hier dan al jaren rondloopt, maar hij belooft dat het ook voor nieuwe leden leuk wordt. Zoals hij zelf aangeeft: "Voor elke Xenioot is de kans op winst best groot!"
Dus: noteer de datum - vrijdag 14 juni om 20 uur, verzamel een team van maximaal vijf mensen (18+), verzin je teamnaam en reserveer je plek via een mailtje aan Willem: [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
22

Geslaagde Hockey Fun Dagen Jeugd

Afgelopen 2 vrijdagen was het gezellig druk bij Xenios; er waren ongeveer 25 kids naar de open Hockey Fun Middagen gekomen!
 
Vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes, kids van school en uit de buurt, het was super gezellig.
 
Er was zon, regen en wind, iedereen deed super enthousiast mee aan de oefeningen en leuke spelletjes op het veld.
 
De ouders keken toe vanaf de zijlijn of vanuit het clubhuis.
 
Kon jij dit keer niet, of ken je nog iemand die graag kennis wil komen maken met hockey en onze club, mail dan snel naar proefles@xenios-ams

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
20

Summer Chique lustrum feest

De lustrumcommissie nodigt alle senioren en ouders van junioren uit voor een groot feest.
Klaar voor een geweldige avond vol plezier en dans? Kom dan naar ons Summer Chique lustrum feest! Trek je beste zomerse outfit aan en dans de hele nacht weg op muziek van de Chique de Friemel band. Kaarten: 13,- pp.
Koop snel hier je kaarten voor een onvergetelijke avond. Mis het niet!

Nieuws afbeelding