Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Fulvio Marfoni
Maud Veltkamp
Sam Zefrin
Ivana Hopman
Sofia Soubati
Algemeen
Jul
20

Uw medewerking gevraagd ter bevordering van de veiligheid binnen de hockeysport (ACTA/UvA/VU-onderzoek)De afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en de tandheelkunde faculteit Amsterdam (ACTA-UvA/VU) zijn op dit moment een groot onderzoek aan het opzetten naar de effectiviteit van de bitjes op mond- en tandletsels in de hockeysport: Study of Hockey and Orodental Trauma (SHOT). Opvallend is dat het aantal letsels in het hoofdhalsgebied bij hockey relatief hoog ligt (27%) vergeleken met andere sporten. 
Echter is het onduidelijk hoeveel tandletsels dit betreft. Tandletsel is een serieus en vaak onherstelbaar letsel, waardoor de impact op de hockeyspeler groot is. Daarnaast zijn de medische kosten voo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
17

Speeldagenkalender Jeugd 2018-2019

Let op:
In de speeldagenkalender voor de Jongste Jeugd en Jeugd is een extra klasse toegevoegd, de Subtopklasse A en B Jeugd. In eerdere versies stond deze klasse niet specifiek vermeld en aangezien de teams in deze klasse een afwijkend programma hebben van zowel de Topklasse als de Districtscompetitie is dit in deze versie aangepast. 
Op zaterdag 8 september spelen de teams in de Subtopklasse hun eerste speelronde, waardoor teams op zaterdag 13 oktober deel kunnen nemen aan Play-Offs.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jul
13

Het bestuur stelt zich voor - Michiel van Zutphen

Sinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?
Vandaag onze vice-voorzitter: 
Mijn naam is  Michiel van Zutphen  (53 jaar), wonend in Badhoevedorp. Ik ben getrouwd met Ingrid en ben een sportieve vader van 4 jo ngens. Finn (16) doet aan G-hockey bij Myra. Huub (13), Ties (11) en Lasse (10) spelen bij Xenios. Ik werk als advocaat in Amsterdam en ben daarnaast werkzaam als rechter.

Binnen Xenios ben ik een enthousiast ouderbegeleider en op zaterdag fluit ik regelmatig een wedstrijd van 1

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jul
4

Het bestuur stelt zich voor - Maureen Chalon


Sinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?

Vandaag onze secretaris.

Ik ben Maureen Chalon. Getrouwd met Gilles en moeder van Kyllian (18) en Caitlyn (11). Als zzp-er steek ik al mijn energie in mijn bedrijfje Green Grass wat gespecialiseerd is in interim opdrachten rondom Employee Journey & Experience. Kyllian speelt vanaf 2007 hockey, waarbij ik als ouderbegeleider en scheids actief ben geweest. Helaas is hij afgelopen seizoen gestopt. Caitlyn speelt sinds 2012 en zit ondertussen in de D. In oktober 2016 ben

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
1

EF-Jeugd sluit seizoen af met gezellig toernooi


 
Zaterdag 30 juni jongstleden werd het EF-Toernooi op Xenios georganiseerd ter afsluiting van het seizoen. Dit jaarlijks terugkerend toernooi is speciaal voor alle E en F leden van de club. Tijdens dit toernooi werd er in gelegenheidsteams gespeeld, bestaande uit een mix van zowel jongens als meisjes uit de verschillende vaste teams. In de ochtend speelden de F-jeugdleden en in de middag de E-jeugdleden. Totaal waren circa 105 kinderen aanwezig op de zonovergoten velden van Xenios.

Het was prachtig weer, de DJ draaide passende muziek en de koffie stond klaar, dus de sfeer zat er al meteen goed in. Na de gezamenlijke warming up met alle teams,

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
25

Zomerhockey voor dames 18+

Ben jij een dame ouder dan 18 jaar en heb je zin om donderdagavonden een balletje te slaan? 

Er is Zomeravondhockey op donderdagen van 20:00 tot 21:30.


Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]  馃挋 馃寶

Mét telnr, dan wordt de speelster toegevoegd aan de appgroep.
Laagdrempelig balletje slaan en genieten van hockey in de zomer!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
21

Het bestuur stelt zich voor - Daniel van Vuuren


Sinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?

Vandaag onze penningmeester.

Ik ben Daniel van Vuuren (44), getrouwd met Lisanne en vader van Leon (12) en Louise (9). Woonachtig te Badhoevedorp en in het dagelijks leven werkzaam als econoom bij het Centraal Planbureau (waar ik leiding geef aan het departement Publieke Financi毛n) en Tilburg University (waar ik in deeltijd, hoogleraar economie ben). De (schaarse) vrije tijd besteed ik aan sport en gezin. Mijn beide kinderen zitten beiden met veel plezier op hockey. Ik d

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
20

Veiligheid voor fietsers bij de poort van Xenios


Vanwege het grote aantal auto鈥檚 en het kleine aantal parkeerplekken is het voor de poort van Xenios soms ronduit gevaarlijk voor onze fietsende jeugdleden.
Er zijn te veel auto鈥檚 tegelijkertijd op de keercirkel voor de poort en sommigen daarvan gaan er stilstaan of zelfs parkeren. Daardoor moeten nieuwe auto鈥檚 op en neer steken om te kunnen keren. Dit is ook precies de plek waar onze fietsende jeugd oversteekt. Regelmatig zijn er daardoor bijna-ongelukken.
We willen voorkomen dat het echt een keertje fout gaat en daarom vragen wij u het volgende. Kom op zaterdag zoveel mogelijk op de fiets of lopend, zodat er meer parkeerruimte is voor de bezoekende teams.

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
20

Veteranen naar Gij贸n! Interesse om mee te gaan?Ook dit jaar zal een veteranenteam van Xenios deelnemen aan het Internationale veteranentoernooi van  Rgcc1938 - Hockey  in Gij贸n. Dit jaar vindt het toernooi plaats van 21 t/m 23 september. Trimmers en veteranen die ge茂nteresseerd zijn, kunnen mailen naar [email protected]
Voor een impressie van voorgaande edities zie de FB-pagina  Hockeytoernooi Gij贸n

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
19

Iris den Hollander geselecteerd voor Opleidingsteam Nederland Meisjes B


Wederom is een speler van Xenios door de  KNHB  geselecteerd voor een opleidingsteam, nu Nederland Meisjes B.
Na afloop van de districtsontmoetingsdag in april van dit jaar heeft Iris den Hollander uit Meisjes C1 te horen gekregen dat ze selectie mocht doen voor het opleidingsteam B.

Afgelopen drie weken kwamen alle door de verschillende districtteams voorgedragen speelsters uit het hele land naar Kampong om selectie te doen.
Een grote groep van bijna 55 meisjes heeft drie middagen alles gegeven tijdens diverse trainingsoefeningen, kleine en grote partijen.
Op maandag 18 juni kwam, na afloop van de laatste training,

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
19

Chip Visscher naar finale NK Shoot OutXenios is dit jaar doorgedrongen tot de finale van het NK Shoot Out.

Chip Visscher (13 jaar) uit Jongens C1 is op 10 juni bij Alliance tweede geworden bij de kampioenschappen van het district Noord-Holland.
Een knappe prestatie maar wie weet kan hij aanstaande zondag, 24 juni, in Breda op  B.N.M.H.C. Zwart-Wit  zelfs een ereplaats bemachtigen op de finaledag van het NK Shoot Out. Dit NK is een officieel side-event van de  Champions Trophy Breda 2018
Wij wensen Chip alvast heel veel succes!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
17

Dames 2 en Heren 3 promoveren!


Ze doen het allebei! Zowel Dames 2 als Heren 3 promoveert naar de Reserve Eerste Klasse na winst op Hurley. Dames 2 wint met 3-0 en Heren 3 speelt met 2-2 gelijk maar neemt de shoot-outs beter. Van harte gefeliciteerd allemaal!
 


Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Media-aandacht: selectietrainingen voor de jeugdDe laatste weken heeft een aantal media aandacht geschonken aan selectietrainingen voor de jeugd. Aanleiding was een advies van de hockeybond. "Stop met selectietrainingen voor de jeugd", zo viel er te lezen. Uiteraard heeft het bestuur van Xenios de berichtgeving gevolgd. Wie de artikelen, en het stuk van de hockeybond, leest, ziet dat het belang van de selectietraining te groot wordt geacht en dat het belangrijk is om alle spelers gedurende het jaar al goed te volgen zodat een selectietraining niet allesbepalend is.


Bij Xenios worden alle spelers en speelsters gedurende het hele seizoen gevolgd. Het is al jaren gebruikelijk dat zowel de trainers al

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
14

Het bestuur stelt zich voor - M'Barek Ben AddiSinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?


Vandaag ons bestuurslid Evenementen & accommodatie.


Ik ben M鈥橞arek Ben Addi (50). Mijn kinderen (JC4 en MD6) hockeyen al jaren op Xenios. Ik zelf ook, als trimhockeyer. Ook daar zit veel potentieel, kwestie van aanboren. Voor mij is de vereniging een directe (leef)omgeving, hier draag ik zorg voor. Als bestuurslid van Xenios neem ik graag het voortouw om onze hockeyclub leuk, schoon en gezond te krijgen. Hierbij hoort natuurlijk ook een bijdrage leveren

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
11

Wat een prachtige Clubdag!Op een zonovergoten zondag werd er dit weekend stilgestaan bij alle kampioenen van Xenios.


Ondanks 2 niet werkende microfoons, en gebruikmakend van een geleende karaokemicrofoon, werd getracht de kampioenen in het zonnetje te zetten. De huldiging was hierdoor voor de omstanders slecht te volgen, maar gelukkig was het voor de teams wel een geslaagd evenement.


We kunnen terugkijken op een succesvol seizoen:
veel teams in of tegen de top-3 aan, Veteranen L die in 4 jaar 3 keer kampioen worden en eind juni naar de landskampioenschappen in Eindhoven gaan en als een kers op de taart: Heren 1 naar de Overgangsklasse.

Nieuws afbeelding
Toernooien
Mei
22

Xenios voor 茅茅n dag een Sprookjesparadijs


Afgelopen maandag stond in het teken van het DISNEY familietoernooi. 340 hockeyende meiden en jongens, ouders en vrienden namen hieraan deel in 28 rijk uitgedoste teams. Hiervan bleven uiteindelijk een kleine 300 man ook bij de BBQ. De Mickey鈥檚 waren rijk vertegenwoordigd, maar ook Tarzan & Jane, Ohana en nog vele andere teams deden mee. Van trainende F tot veteraan en ook spelers waarvan dit de eerste kennismaking was met het hockey. Wat een feest is het geworden.

Het was een fantastische zonnige hockey dag waarin sportiviteit en "samen鈥 plezier maken centraal stond. En natuurlijk werd er met enthousiasme gestreden in de verschillende pools. De geur van

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
13

Start seizoen 2018-2019

Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,
De voorbereiding op seizoen 2018-2019 start op 13 augustus 2018!
Selectiespelers worden dan verwacht, hou hier aub rekening mee bij het plannen van uw zomervakantie.

Voor spelers in de huidige 8E-teams die komend seizoen in de D-selectieteams gaan spelen is dit wellicht nieuws, aan deze leden de vraag hier extra op te letten.

Deze en andere informatie is ook terug te vinden bij trainingsinformatie  op de website en de speelkalender.

Vriendelijke groet,
HT Jeugdzaken

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
16

Xenios is vanaf 1 januari 2018 rookvrij

Zoals in de laatste Xpress van 2017 is vermeld heeft het bestuur besloten het eerder ingevoerde rookbeleid op de accommodatie  per 1 januari 2018 volledig door te voeren. Jullie worden hieraan herinnerd door diverse actie uitingen.
Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Onze vereniging  is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We willen kinderen het goede voorbeeld geven. We zetten daarom vanaf 1 januari 2018 d e stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee willen we de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Daar

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
18

Speeldagenkalender 2017-2018 senioren

De speeldagenkalender is recent enigszins aangepast. Bijgaand de laatste versie

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
18

Speeldagenkalender 2017-2018 junioren

De speeldagenkalender is recent enigszins aangepast. Bijgaand de laatste versie

Nieuws afbeelding