B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Robert Spakman
Luc Robbertsen
Judith de Braaf
Ariana Ooteman
Tobias Neijzen
Sponsoring
Jul
8

Sponsornieuws: Unieke samenwerking tussen restaurant Loetje en LOVERS Canal Cruises in Amsterdam

Loetje en LOVERS Canal Cruises (sponsor van Xenios) slaan de handen ineen om een unieke beleving op de Amsterdamse grachten te creëren. Hierin komen de lekkerste biefstuk van Nederland en de populairste attractie van Amsterdam samen.
"Door de situatie rondom COVD-19 zijn wij creatief gaan nadenken. Wat is nu mooier dan twee Amsterdamse ondernemingen die samen een unieke beleving brengen?”
-  Harold Kluit, COO Tourism Group International

Dagelijks zal er twee keer worden afgevaren vanaf Loetje Centraal, waarbij het beste van twee werelden samenkomt: de unieke keuken en service van Loetje en een fantastische beleving van de Amsterdamse gra

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
8

Kom in de vakantie een dagje hockeyen op Xenios!

Wanneer: vrijdag 31 juli, 7 en 14 augustus  Voor: C,D,E & F jeugd & vrienden en vriendinnen Wat: Clinics en partijtjes, door Xenios-trainers! Hoe laat : van 10:30 tot 15:00 uur Wat kost dat: € 5 euro pp per keer (zelf eten/drinken meenemen of kopen)
Hoe doe ik mee?  Mail je naam, leeftijd en dag dat je wilt mee doen naar: [email protected]

Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
8

Info selectietrainingen seniorenteams

Voor alle geïnteresseerden van selectiehockey op Xenios hierbij de data en informatie voor de selectietrainingen van Heren 2, Dames 2 en Jong Dames 1 in augustus.

De voorlopige selecties bij Dames 1 en Heren 1 zijn al geformeerd, voor de eventuele afvallers geldt dat zij kunnen aansluiten bij een van onderstaande selecties.

Heren 2
- Start 3 augustus. Overige trainings- en/of wedstrijddagen zijn 6, 10, 13, 16, 17, 20 en 23 augustus
- Trainingstijden van 20.15 uur - 21.45 uur
- Definitieve selectie uiterlijk bekend op zondag 23 augustus (14/15 spelers inclusief keeper)
- AANMELDEN NOODZAKELIJK bij trainer/coach Marloes

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
3

M’barek Ben Addi: ‘Als iemand knuffelmarokkaan roept, deert mij dat niet’

M'barek Ben Addi, bestuurslid Accommodatie & Evenementen bij onze club werd geinterviewd door Hockey.nl over racisme, discriminatie en sport. "Als iemand  knuffelmarokkaan roept, deert me dat niet".

Heb jij het interview al gelezen? Kik hier .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
2

Bomvol onderwerpen: de nieuwe Xpress is live!

Bericht van de selectiecommissie, acties rondom studenten, vriendenteams en trimmers, zomeractiviteiten, winnaars Grote Club Actie de nieuwe plattegrond, vrienden van Xenios worden, chocolaatjes en … de oproep voor de BLV natuurlijk die in het teken staat van ons nieuwe clubhuis: 21 augustus!
Heb jij de Xpress al gelezen? Klik op de link: https://us19.campaign-archive.com/?e=&u=ee9856a0b4b68c22db629502d&id=f4b56545f5

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Thijs Dekker bij Nederlands selectie A

Nog een Oranje succes bij Xenios! Keeper Thijs Dekker, afgelopen jaar keeper bij JB1, is door bij Nederlands selectie A! Afgelopen week maakte hij wederom indruk tijdens de selectietrainingen op Kampong. Thijs traint in ieder geval mee tot het volgende selectiemoment eind september.
Gefeliciteerd Thijs. Let’s go!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
30

Xenios wil studententeams erbij

Het bestuur heeft een commissie aangesteld die verantwoordelijk is om meer jong volwassenen te werven (studenten en werkende jongeren). De commissie heeft zich ten doel gesteld om 10 teams te werven in de komende 3 jaar. Te beginnen met studenten. Behalve dat dit gewoon gezellig is, is dit ook goed voor de financiën van Xenios, waar alle leden van profiteren. Het plan van aanpak is goedgekeurd: vriendenteams, kratjes en een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden maken hier onderdeel van uit. 
In mei en juni hebben Matthieu Schaar, Sam Koot, Rosalie Eeman, Fleur van de Meer, Stanja Kerkwijk en Gerhard Top enkele videocalls gehad om te komen tot een plan van aanpak.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Van de selectiecommissie

B e gin van het seizoen  zijn we gestart met  twee  personen, oud-gediende n   Emile   Hendrikse  en  René   Bakker  zijn gestopt en  ook Martijn Hassink heeft zijn functie neergelegd. We  zijn daarom snel op zoek gegaan naar nieuwe leden  om de commissie te versterken . Nog net voor dat  Corona uitbrak zijn Theresa Derksen, Michiel  van  Rooijen en  Gulhan  Isik  aangetrokken. Er is dit jaar veel te doen, want er is een onderzoek geweest naar het selectiebeleid mede naar aanleiding van een uitspraak van de Hockeybond om niet te selecteren  tot en met de D . N

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
27

Nieuw: de buitenbar

Vanaf 1 juli wordt op Xenios onze nieuwe oh-zo gezellige buitenbar geopend!  Frisdrank, bier, wijn en Jillz zijn verkrijgbaar. Én .... bitterballen!
Nu de regels versoepeld zijn gaat van woensdag 1 t/m zondag 5 juli ook het clubhuis open!  De week erop: van vrijdag 10 juli t/m zondag 12 juli.
Heb je wat te vieren en hoort daar de bar van het clubhuis bij?  Stuur dan een mail naar Marika via  [email protected]
Ondanks alle versoepelingen houden alle 18+ 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten. Dit geldt niet op het veld. Er geldt een maximum van 100 personen in het clubhuis.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
27

Jeugdtrainingen van 1 t/m 4 juli

Per 1 juli volgen verdere verspoelingen m.b.t. Corona.
Voorop staan de regels m.b.t. thuisblijven bij ziekteverschijnselen, hygiëne, en (alleen nog voor 18 jaar en ouder buiten het veld) de anderhalve-meter regel.
1. Spelers tot 18 jaar hoeven geen afstand tot elkaar te houden, ook niet buiten het veld.
2. Spelers tot 18 jaar moeten altijd afstand houden tot trainers die 18 jaar of ouder zijn.
3. Iedereen gebruikt alleen zijn eigen bidon, en komt in sportkleding naar de training (muv keepers).
4. De looplijnen blijven gehandhaafd (zie plattegrond).
5. Ouders mogen weer langs de lijn.
6. Deze dagen blijven de corona vrijwilligers aan

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
25

Teamindelingen jeugd bekend op vrijdag 26 juni

Vrijdagavond, na de laatste trainingen, rond 20.00 uur, zullen de teamindelingen bekend worden gemaakt voor het volgende seizoen.
Je kan de teamindeling vrijdagavond vinden op de website in "mijn xenios". Klik hier en kies "mijn xenios" rechts in het menu. Ga, nadat je ingelogd bent, naar "Club” en "Documenten” in het menu. Onder "HT Junioren" vind je het nieuwe overzicht voor jongens en meisjes voor seizoen 2020-2021.
We hebben dit jaar, ondanks corona, getracht de teams in samenwerking met de staf en de trainers, net zo zorgvuldig samen te stellen als de jaren daarvoor.
Toch willen we wijzen op de zogenaamde 'corona disclaimer' die geldt. Dat wil zeggen dat

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
25

Winnaars Grote Clubactie 2019/2020

Het is al even geleden, de Grote Clubactie op onze club. Door omstandigheden rondom het Coronavirus heeft de uitslag van onze eigen winactie even op zich laten wachten. Maar we zijn nog steeds super blij om aan te mogen kondigen wie de winnaars zijn! Het doel van de actie was geld ophalen voor de nieuwe geluidsinstallatie in het nieuwe clubhuis. Een ontzettend mooi doel natuurlijk! We hebben uiteindelijk een prachtig bedrag opgehaald, namelijk:
€ 5.925,60
Maar naast dit mooie bedrag wat we hebben opgehaald hebben we ook prijzen te verdelen onder onze jeugdleden die zich hebben ingezet voor de Grote Clubactie. Wat kon je nou ook al weer winnen? De teamprijs: ee

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
25

Afsluitende Team bbq organiseren?

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kan de bbq op Xenios weer aan! 
Een mooie manier om het seizoen af te sluiten met je team?

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli én van vrijdag 10 tot en met 12 juli kan je met je team bbq-en!

Inhoud bbq:
Voor volwassenen: hamburger, gemarineerde kippedijen en merguez worstje
Salade (groen en aardappel), stokbrood, patat en diverse sauzen.
Kosten €12,50 excl. drank

Voor kids (tot en met 12 jaar): aangeklede hamburger, tomaatjes en komkommer, patat, diverse sauzen en een ijsje.
Kosten €10,- pp incl limonade.

Meld je t

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Update corona: versoepeling maatregelen per 1 juli

Op de site van de KNHB lezen we het volgende:
Woensdagavond 24 juni vond wederom een persconferentie plaats over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Er was veel goed nieuws, ook met betrekking tot de sport.
Belangrijke punten die we alvast op hoofdlijnen kunnen delen:
Per  1 juli  geldt het volgende (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je je niet goed voelt):
senioren hoeven geen onderlinge afstand meer te houden tijdens het hockeyen; NB: per 24 juni haalt de KNHB de beperking van het aantal senioren op het veld tijdens de training ook weg, echter de 1,5

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
23

Staf Xenios heren 1 compleet

Nadat Basten Pels was benoemd tot trainer/coach van Xenios heren 1 zijn Bobbe van Hoof en Bert Remmerswaal deze week aangesteld als assistent trainers. Daarmee is de staf van Xenios heren 1 compleet.
Bert, afgelopen jaren assistent trainer/coach van Almere heren 1, maakt komend seizoen de overstap naar SCHC dames 1, maar zal tijdens de trainingen op maandag en woensdag Basten assisteren.
Bobbe, afgelopen jaren assistent bij Myra, heeft de overstap gemaakt naar Xenios. Hij zal naast de trainingen op donderdag ook op wedstrijddagen naast Basten te vinden zijn.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
22

Xenioten Chip Visscher en Sebastian van der Hoeven in selectie Nederlands JB komend seizoen

Chip Visscher en Sebastian van der Hoeven, ras-Xenioten en afgelopen jaar spelers van Xenios JB1, hebben beiden de selectie van Nederlands JB komend seizoen gehaald. Een fantastische prestatie! Beiden maakten onderdeel uit van de Opleidings B groep, die uit ruim 50 spelers bestond. Naar Nederlands JB zijn hiervan 24 spelers en 4 keepers doorgestroomd.
Sebastian was al langer in het vizier van de bond: halverwege vorig seizoen werd hij bij de districtsselectie Noord-Holland gehaald. Vanuit daar stroomde hij door naar Opleidings B, waarna hij nu na weer een sterk seizoen door mag naar Nederlands JB! Voor Chip is het snel gegaan: hij heeft niet eerder in Noord-Hollands gespeel

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Gratis kennismaken met hockey?

 
Zit je op de basisschool en wil jij weten of hockey iets voor jou is? Kom dan naar de gratis hockeytrainingen op Xenios op Sportpark Sloten Amsterdam. Je bent van harte welkom op de volgende vrijdagen: 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli van 16.30 – 17.30 uur! Een team van jonge enthousiaste trainers en trainsters staat dan voor jou klaar zodat je samen met je leeftijdsgenootjes leuke hockeyoefeningen en -spelletjes gaat doen. Neem gezellig een klasgenootje, vriendje of vriendinnetje mee. Xenios is een gezellige sportclub waar honderden kinderen uit Badhoevedorp en Amsterdam samen hockeyen, ook worden er vele activiteiten door het jaar heen voor

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
14

Sporten in de zomer bij Xenios: “Basics & Fitness”

Voor ouders en partners van (jeugd)leden en andere geïnteresseerden,
Wil je in de zomer lekker buiten sporten en óók eens kennis maken met het hockeyspel dan is dit echt iets voor jou! Gedurende de gehele zomer gaat Xenios toptrainer Mathilde op zondag van 11.30 uur tot 12.30 uur trainingen op Xenios geven.  En dat voor een vriendenprijsje: 11x sporten voor € 35,-. We starten op zondag 21 juni, veld 13!
Even lekker op de zondagmorgen naar buiten en op een leuke manier werken aan je conditie. Joggen rond het veld, rekken en strekken en weer fit worden met een leuke groep, dat is "Basics & Fitness”.
Maar … we willen je ook de basics van het hock

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
12

Zomerkampen van Klaver Kinderhockey

Doe jij ook mee met de Klaver Kinderhockeykampen op hockeyclub Xenios? Wie wil nou niet 4 dagen met vrienden de hele dag lekker buiten sporten, toffe spellen doen en nieuwe dingen leren? We hebben dit jaar zowel in de eerste week van de vakantie (6 t/m 9 juli) als de laatste week van de vakantie (10 t/m 13 augustus) een hockeykamp. Wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol!
Zit jij volgend jaar in de C of D? Dan hebben we voor jou in de zomervakantie twee  Tophockeykampen!!!    Op dit kamp krijg je training van  jong oranje sterren . Zij leren jou de beste trucs en technieken en leren je hoe het is om een tophockeyer te zijn

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
1

Interactieve plattegrond Xenios

Onze sportparkbezoekers en leden weten straks goed de weg te vinden op Xenios. Met de camera op je smartphone scan je namelijk een QR-code en de interactieve plattegrond verschijnt! De velden, clubhuis, looproutes maar ook informatie over de coronamaatregelen zijn overzichtelijk weergegeven. 
Wizzymaps stelt de plattegrond gratis ter beschikking. Eigenaar Bas Kostelijk: "Als vader van twee hockeymeiden bij Xenios vind ik het mooi om ook op deze manier een steentje bij te dragen aan veiligheid en sport. Met mijn bedrijf Wizzymaps werken we vooral voor evenementen. Dat ligt nu natuurlijk stil. We hebben snel het roer omgegooid en maken nu interactieve coronaproof plattegro

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
20

SBHC Xenios opent 5e waterveld

Onlangs verhuisde hockeyvereniging Xenios van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam. Slechts een paar honderd meter verderop. Xenios beschikte al over vier volwaardige watervelden. Een vijfde veld komt daar nu bij.
De club had zich de opening anders voorgesteld maar maakte, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, van de nood een deugd. De opening, afgelopen zondag, door voorzitter Michiel van Zutphen werd gestreamd via Instagram live. De voorzitter: "Door de opening van ons 5e veld online te kunnen we toch met onze leden dit heuglijke feit vieren”. Een speciale rol was weggelegd voor Daan Tresfon en Amélie van Heeringen, trainende F-j

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
19

Trainingsschema met ingang van 25 mei tot aan zomervakantie (5 juli)


Vanaf maandag 25 mei gaat voor de gehele jeugd de focus op het seizoen 2020 - 2021. De huidige teams houden op te bestaan en alle spelers gaan, tot aan het begin van de zomervakantie (5 juli 2020), gelijktijdig trainen in hun nieuwe categorie (ABCDEF). Dus bijvoorbeeld alle meisjes C (huidige 1e jaars C en 2e jaars D) gaan tegelijkertijd op al onze velden 2x per week één uur (Corona-proof) hockeyen. Het schema voor deze trainingen vind je hier .  

LET OP dit schema komt niet in je agenda. Je dient het bestand te openen.
De week van 25 t/m 30 mei a.s. staat in het teken van de beoordelingen voor de teamindelingen. Je word

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
15

Xenios jeugd verlegt focus naar volgend seizoen

Vanaf maandag 25 mei gaat voor de gehele jeugd de focus op het seizoen 2020 - 2021. De huidige teams houden op te bestaan en alle spelers gaan, tot aan de zomervakantie, gelijktijdig trainen in hun nieuwe categorie (ABCDEF). Dus bijvoorbeeld alle meisjes C (huidige 1e jaars C en 2e jaars D) gaan tegelijkertijd op al onze velden 2x per week één uur (Corona-proof) hockeyen.
Teamindeling 2020-2021: hoe gaan we dat doen?
In de week van 25 mei gaan alle jongens en meiden, dus zowel selectie- als breedteteams, trainen in de categorie waar ze volgend jaar in uitkomen. Tijdens deze gezamenlijke trainingen zullen oefeningen worden uitgezet en worden de spel

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
15

Xenios Loopschool weer van start

De Xenios Loopschool is net als de jeugdtrainingen en de trainingen voor de senioren weer van start gegaan. Afgelopen zondag konden de kinderen weer los en werd er weer hard gerend en fanatiek meegedaan met de spelvormen. Nog niet iedereen was aanwezig vanwege Moederdag. De groepen hadden wel het hele complex voor hunzelf en konden aan het eind van de trainingen zelfs nog even verstoppertje spelen. Noor en Thijs van Back in Shape zullen de komende weken weer voor afwisselende en inspirerende looptrainingen zorgen. Veel plezier toegewenst namens de Xenios Loopschool.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
14

Aanstaande zondag 14.00 uur: opening 5e waterveld!

Samen met Amélie en Daan, trainende F-jes van Xenios, zal onze voorzitter Michiel van Zutphen aanstaande zondag ons gloednieuwe 5e waterveld openen. Coronaproof! Wil jij er ook bij zijn? Dat kan! Via Instagram Live. Want ons complex is natuurlijk alleen voor trainingen geopend. Dus we gaan online!

Hoe? Ga even voor 14.00 uur naar Instagram en als je Xenios volgt dan zie je de uitzending vanzelf in beeld verschijnen!

Volg je Xenios nog niet op insta? Ga dan naar:  https://www.instagram.com/ xeniosamsterdam/

Xenios heeft alle ruimte Met het 5e waterveld, KG14, heeft Xenios de mooiste en nieuwste

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
11

Afgelopen week wederom goed nieuws: ook de 18+’ers kunnen weer gaan trainen!

Vanaf dinsdag 12 mei worden de trainingen voor senioren op Xenios hervat. De nieuwe trainingstijden en-velden staan nu in de app. 
Door de maatregelen kan er minder vaak getraind worden en is je trainingsschema (mogelijk) aangepast.
Alle algemene maatregelen en de maatregelen op en om ons sportcomplex lees je hier . Zorg dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden en beperkingen.
De belangrijkste:
- Houd overal te allen tijde 1,5 meter afstand
- Denk aan het maximum aantal personen op een veld. Vanaf 12+ is dit 20 personen, inclusief trainer(s) op één veld
- Ballen en trainingsmaterialen worden alleen aangeraakt door

Nieuws afbeelding