B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jamie Klinkhamer
Robert Spakman
Claire Ossewaarde
Ariana Ooteman
Luc Robbertsen

Ledenwerving Jeugd


Gratis kennismaken met hockey in juni?
Zit je op de basisschool en wil jij weten of hockey iets voor jou is? Kom dan naar de gratis hockeytrainingen op Xenios op Sportpark Sloten Amsterdam. Je bent van harte welkom op de volgende vrijdagen: 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli van 16.30 – 17.30 uur! Een team van jonge enthousiaste trainers en trainsters staat dan voor jou klaar zodat je samen met je leeftijdsgenootjes leuke hockeyoefeningen en -spelletjes gaat doen. Neem gezellig een klasgenootje, vriendje of vriendinnetje mee. Xenios is een gezellige sportclub waar honderden kinderen uit Badhoevedorp en Amsterdam samen hockeyen, ook worden er vele activiteiten door het jaar heen voor de leden georganiseerd. Van toernooien, sinterklaasfeest tot disco-avonden.

Kleding
Trek makkelijke kleding en sportschoenen aan of wat je aan hebt tijdens de gymles op school, leen een setje scheenbeschermers en koop een bitje (mondbescherming, voor paar euro te koop bij Sport 2000 Haverhals) en doe mee! Een stick hebben wij voor je.

Meetrainen?
Stuur dan een mailtje naar [email protected] met je voor- en achternaam, je leeftijd en welke dag(en) je mee wilt doen. Neem je iemand mee? Leuk! We zien je dan graag op Sportpark Sloten bij Xenios! Als je enthousiast bent, dan kan je gelijk meehockeyen in het nieuwe seizoen. Xenios heeft alle ruimte en geen wachtlijst. Xenios heeft sinds dit jaar maar liefst 5 watervelden tot haar beschikking. Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier.

Coronamaatregelen
Omdat er diverse maatregelen van kracht zijn is het helaas niet mogelijk om als ouder bij de training te blijven. Over de coronamaatregelen word je na aanmelding uitgebreid geïnformeerd.
Reguliere proeftrainingen

Ontdek zelf hoe leuk hockey is en meld je aan voor 2 gratis proeflessen door te mailen naar [email protected]. Vermeld hierbij voor- en achternaam en geboortedatum (zoals in het paspoort).

Er wordt getraind in makkelijke kleding en bij voorkeur met kunstgrasschoenen. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikking hebt over scheenbeschermers en een mondbeschermer (deze laatste is verkrijgbaar in het clubhuis). Een hockeystick kan eventueel geleend worden bij de club.

Ben je:
-  een jongen van 6 jaar (trainende F): 2 proeflessen en lidmaatschap mogelijk;
-  een jongen van 7 of 8 jaar (spelend F en 6E): 2 proeflessen en trainingslidmaatschap voor de rest van
   het seizoen mogelijk;
-  een jongen vanaf 9 jaar of meisje vanaf 6 jaar: indien mogelijk 2 proeflessen en wachtlijst mogelijk
   (ruim 90% van de kinderen op de wachtlijst hebben de afgelopen 2 jaar een plaatsingsaanbod
   gekregen).

Kinderen die vóór 1 oktober 2020 6 jaar worden, kunnen zich nu aanmelden om voor het seizoen 2020-2021 Trainend F te worden. Zij trainen op zondagochtend.

Leeftijdscategorieën (Jongste) Jeugd

In het Bondsreglement van de KNHB zijn de leeftijdscategorieën vastgesteld voor deelname aan de door de KNHB georganiseerde competities. 
Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar:
·       jonger dan 6 jaar: G-jeugd;
·       6 of 7 jaar: F-jeugd;
·       8 of 9 jaar: E-jeugd;
·       10 of 11 jaar: D-jeugd;
·       12 of 13 jaar: C-jeugd;
·       14 of 15 jaar: B-jeugd;
·       16 of 17 jaar: A-jeugd.