dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Jeugd Mei
14

Betrokken hockeyouders gezocht voor '24/'25

Nieuws afbeelding
Voor aankomend seizoen zijn we al druk bezig met de staff voor de jeugdteams, maar het aantal beschikbare jeugdtrainers en –coaches loopt helaas nog steeds terug. Hierdoor hebben we de afgelopen jaren bij de breedteteams (O12-O18) al heel vaak een beroep op ouders moeten doen voor de coaching van het team op zaterdag. Ook bij de Jongste Jeugd komt dit steeds vaker voor, omdat de jeugdcoaches van deze teampjes zelf ook op zaterdag spelen en deze wedstrijden regelmatig overlappen. We verwachten dat dit de komende seizoenen niet anders zal zijn en hebben daarom jullie hulp nodig, en wij willen jullie daarbij ondersteunen. 

1. We zijn op zoek naar enthousiaste ouders van spelers tot een jaar of 10 die het leuk vinden om het team van hun kind te helpen! Dit kan als vaste trainer of coach; in een poule met andere ouders; of als sporadische ‘achtervang’ als een andere trainer of coach niet kan. Om deze ouders voor te bereiden en te ondersteunen gaan we eind mei de cursus ‘Hockeybasics voor JJ-ouders’ geven.

2. De training aan O12-O18 teams vereist meer tactische en technische kennis. Als je zelf hockeyt, hebt gehockeyd of als je ervaring hebt als trainer in een andere sport en iets zou kunnen doen voor Xenios, dan gaan we graag met je in gesprek. Geef jouw mogelijkheden aan in het opmerkingenveld in het hierna genoemde formulier, en dan nemen wij contact met je op.

3. Daarnaast organiseren wij begin september 2024 een bijeenkomst voor oudercoaches van elftallen, waarin we ingaan op het coachen van een elftal (O12 t/m O18) en wat hierbij komt kijken!

Hockeybasics voor JJ-ouders
Op vrijdagen 24 mei en 31 mei zullen wij van 17.30 tot 18.30 in 2 x 1 uur de beginselen van het hockeyspel met jullie delen. Deze cursus wordt gegeven door Technisch Managers Yannick Beekman en Marloes van Meeteren.
-          Vrijdag 24 mei: Hockeybasics voor JJ-ouders – op het veld
-          Vrijdag 31 mei: Hockeytactieken voor JJ-ouders – in het clubhuis
(Op 24 mei graag sportieve kleding en schoenen: hockeyuitrusting niet nodig)

Bijeenkomst oudercoaches O12 t/m O18
Aan het begin van het volgende seizoen geven we een bijeenkomst over het coachen van een jeugdteam. Van inhoudelijke tactieken tot wisselschema’s, alles zal hierbij aan bod komen.

Enthousiast geworden? Klik hier voor aanmelden.