Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

25 nov Dames 1
4 nov Dames 1
4 nov Heren 1
3 nov Meisjes A1
28 okt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Bastiaan van Lon
Nina Sinot
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Jan
19

Training trainende F afgelast!

Vanwege de vorst is de training van de trainende F op zondag 20 januari 2019 afgelast! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
15

JC1 haalt Districtskampioenschappen Zaal!

De mannen van Xenios JC1 hebben zich na een spannende zaalcompetitie als nummer 2 van de Topklasse A geplaatst voor de Districtskampioenschappen Zaal komende zondag 20 januari in de Sporthallen Zuid, een ontzettend knappe prestatie! Op deze Districtskampioenschappen kunnen de jongens zich, als ze 2 wedstrijden weten te winnen, plaatsen voor het NK Zaalhockey. 
Kom jij ze ook supporten?
Zondag 20 januari, Sporthallen Zuid 13.00 Xenios - Bloemendaal 15.30 wedstrijd om plek 1 of 3 tegen Hurley/Pinoké

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
14

Zaaltrainingsschema 21 januari t/m 1 februari 2019

Beste allemaal, Hierbij het zaaltrainingsschema voor 21 januari 2019 t/m 1 februari 2019  of kijk in de bijlage als je het via de app opent.  Zorg ervoor dat je spullen op orde zijn: zaalstick, schone zaalschoenen, zaalhandschoen, scheenbeschermers en uiteraard je bitje!  Bij een training dienen minimaal 8 spelers van een team (bij 8E minimaal 6 spelers) aanwezig te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij dat graag uiterlijk 24 uur van te voren zodat wij een ander team kunnen inplannen voor training. Wanneer wij niets horen en er zijn minder dan 8 spelers op een training, dan wordt het team niet meer ingeroosterd voor een za

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
7

Inschrijven jeugdleden

Inschrijven voor seizoen 2019-2020 is weer mogelijk.  Uw kind moet dan wel vóór 1 oktober 2019 6 jaar oud zijn - dus geboren zijn voor 1 oktober 2013. (Aanmeldingen voor 1 januari en van kinderen die geen 6 jaar zijn op 1 oktober 2019 kunnen niet in behandeling worden genomen.)
Het inschrijfformulier en informatie over het lidmaatschap is te te vinden onder Lidmaatschap/aanmelden. Wil je je direct inschrijven dan kan dat ook via de button "lid worden?"

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
4

Lees alles over seizoen 2017/2018!

Het jaarverslag van seizoen 2017/2018 staat online. Het was een dynamisch seizoen, veel veranderingen qua organisatie, veel ontwikkelingen ten aanzien van de accommodatie en velden, alle gezellige evenementen inclusief het financiële jaarverslag. Veel leesplezier en dank aan alle vrijwilligers voor hun bijdrage!
Waar vind ik het verslag?
Ga naar de website van Xenios en log in via "Mijn Xenios",  klik op "Club" in de menubalk, vervolgens "Documenten" en ga dan naar "ALV 2018 6 december". 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
4

Nieuw digitaal wedstrijdformulier

Zaterdag 5 januari start de KNHB met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier. De handleiding kan je vinden op de site van de KNHB:  handleiding DWF . 

De belangrijkste wijziging is dat je als coach nu ook een eigen DWF-code krijgt (per wedstrijd). Deze code kan je terugvinden in de mobiele app van de club, onder wedstrijd-details. Daar staat ook de code voor de arbitrage. Dit zijn verschillende codes. De tegenstander heeft een eigen 'coach'-DWF-code. 

Het nieuwe DWF vind je op dezelfde plek als het oude DWF

Nieuws afbeelding
Senioren
Dec
18

Oproep van Jong Dames 2: wie speelt mee?

Wij zijn Jong Dames 2. Velen van ons team zijn helaas na de winterstop niet in staat met ons mee te spelen, dus wij zijn druk op zoek naar teamleden!
Ken of ben jij iemand die staat te popelen om (weer) te starten met hockey? Ervaring niet nodig!
Heb jij zin in een leuk jaar vol ontspanning, inspanning, gezelligheid op en naast het veld, keihard winnen en volle bak trainen met dit gezellige team?
Neem dan contact op met de aanvoerder, Isabella. E-mail = [email protected], tel nr. 0621807272.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
13

Xenios proudly presents: teamfoto's SBHC Xenios Dames 1 en Heren 1:

Met dank aan Angelique Merks van k'boem fotografie voor de foto's!


Heren:Bovenste rij:
1. Maurits van Rees
2. Hans Berkvens
3. Max Oosterwaal
4. Niels Brouwer
5. Yannick Beekman
6. Daan Hendriks
7. Tim Hoogendam
 
Middenrij:
1. Robert Das (manager)
2. Basten Pels (ass coach/trainer
3. Matthijs Kuijt
4. Jacob de Graaff
5. Luke Braaksma
6. Pepijn Peppel
7. Nikolaj Boorman
8. Frank Kolhoff
9. Maarten Stenvers (ass coach/trainer)

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
8

Nieuwe voorzitter: Michiel van Zutphen

SBHC Xenios heeft sinds donderdag een nieuwe voorzitter: Michiel van Zutphen. Michiel kreeg donderdag aan het einde van de ALV de voorzittershamer overhandigd van Arjen Keppel, die sinds april interim-voorzitter was.
Arjen, al eerder voorzitter van onze club, heeft Michiel de afgelopen periode ingewerkt. Michiel dankte Arjen uitgebreid voor zijn inzet als interim-voorzitter. Arjen zal actief blijven binnen de bouwcommissie van Xenios.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
6

Fit in de winter: een bericht van Fysiomed, onze sponsor/sportpartner.

Beste trainer/coach en/of speler/speelster van Xenios! 
Zoals jullie weten staat de winterstop weer voor de deur. Daarom heeft SMC Fysiomed een winterstopactie voor alle leden van Xenios.

Voor 25 euro per maand mogen jullie ongelimiteerd trainen bij Fysiomed gedurende de winterstop! Er wordt na een fysiotherapeutisch onderzoek een persoonlijk traningsplan opgesteld waarin er rekening wordt gehouden met jouw wensen en trainingsdoelen.

Deze actie is maximaal 3 maanden geldig. De startdatum is 1 december en de actie eindigt 28 februari.  Kortom: Wil jij lekker fit blijven in de winterstop? Wil je gericht trainen met een persoonlijk t

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
18

Xenios JC1 plaatst zich voor Super C

Afgelopen zaterdag 17 november, speelde ons JC1 de belangrijke competitiewedstrijd tegen HBS JC1. In deze wedstrijd in de topklasse-voorcompetitie kon namelijk een plek in de nieuw opgerichte Super C-competitie afgedwongen worden. Waar het team vooraf als doel had in deze sterke voorcompetitie 'geen laatste' te worden en zich hopelijk via een 4e of 5e plek voor IDC te plaatsen, herpakten de jongens zich na een zwakke verloren eerste wedstrijd zodanig dat er niet meer verloren werd. Hierdoor was een plek bij de eerste drie, die recht geeft op Super C, na de 3-1 thuisoverwinning op HBS een feit.
Coaches Tim van Oosterom en Marloes van Meeteren zijn als vanzelfsprekend erg

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Slagbomen en parkeren bij veld 4

Sinds kort staan bij de ingang van Sportpark Sloten-Oost slagbomen. Kom je met de auto? Rijd dan tot voor de rechter slagboom. Deze gaat automatisch open. Je hebt geen pasje nodig. Rijd vervolgens langs het Velodrome en ga je,  na 200 meter, met de weg mee naar links. Na 100 meter aan je linkerkant bevindt zich het nieuwe parkeerterrein.
Bezoekende teams worden door het wedsecretariaat per mail geïnformeerd en ontvangen een routebeschrijving.
Koffie en thee is beschikbaar bij het voormalig clubhuis van de Amsterdam Crusaders.
 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
3

Summercamp 2019?

De herfst kondigt zich aan, de blaadjes vallen, het regent en de eerste serie wedstrijden zijn gespeeld. Het hockeyseizoen is nu echt begonnen. Tijd voor een terugblik naar het begin van het seizoen: voor enkele teams begon dit in de zomervakantie met een Summercamp op Xenios. Hockey-, teambuildings activiteiten en een kampeerovernachting op de club onder begeleiding van de (nieuwe) trainers en ondersteund door enkele ouders.

Dit jaar was dit een pilot voor de meiden uit de MC1/2 en de MD1/3. Het was een groot hockeyfeest: hockeytraining, sport & spel en teambuildings-activiteiten op de club. En voor de C-meiden een middag chillen in de zon bij de Nieuwe Meer e

Nieuws afbeelding
Evenementen
Okt
28

Wie denkt er mee met het XENIOS lustrum?Op 6 juni 2019 bestaat XENIOS 60 jaar !

Dit gaan wij vanaf die datum groots vieren met veel activiteiten voor iedereen, die met Xenios te maken heeft.

Vanaf begin 2019 informeren wij iedereen met de te verwachte activiteiten. Daarnaast vinden wij het belangrijk, dat iedereen van Xenios bij dit lustrum betrokken gaat worden! Daarom vragen wij jullie om met ideeën te komen, je kunt jouw idee sturen naar [email protected]  

Dank alvast voor het meedenken en jullie reacties.

Wie hebben plaatsgenomen in de lustrumcommissie?

Brigitte Reeves-Stellingwerf
Jan v

Nieuws afbeelding
Bestuur
Okt
27

Oproep: subsidies zijn belangrijk voor de club, wie helpt?


Heb jij ervaring met de aanvraag van (overheids-) subsidies? Of ben je bereid om je hierin te verdiepen? Dan is jouw hulp zeer welkom! Het gaat om een in de tijd beperkte klus (doorlooptijd max. 1 jaar), maar voor de club wel superbelangrijk!

De voorbereidingen voor de verhuizing zijn in volle gang. De gemeente legt nieuwe velden aan, de bouwcommissie werkt het ontwerp tot in de puntjes uit en er wordt met diverse partijen gesproken over o.a. vergunningen en financiën.

Voor wat betreft het laatste: het zou zonde zijn om geld te laten liggen. Er zijn veel mogelijkheden voor onze vereniging om subsidies te krijgen. Zo maakte het ministerie van VWS i

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
17

“Wedstrijd van de week OVK: Gelijke strijd tussen Xenios en Hattem - Hockey.nl”

Zo kopt vandaag Hockey.nl hun website. Vervolgens het verslag van hun sportverslaggever over de wedstrijd die zondag op eigen grond werd gespeeld tussen Xenios Heren 1 en Hattem in de overgangsklasse:
 
"Het ging gelijk op tussen de heren van Xenios en Hattem. De ploegen stonden voor, achter en speelden uiteindelijk gelijk (3-3)”

Bekijk hier ook het videoverslag van Xenios en Hattem met alle doelpunten dat Hockey.nl plaatste.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Sep
20

Xenios evenementen


De Xenios evenementenkalender, zie bijlage

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
24

Voorzieningen veld 4

Op zaterdag worden veel wedstrijden op veld 4, of zoals het in het wedstrijdschema staat KG13, op Sportpark Sloten-Oost gespeeld. Sterker nog: naarmate het seizoen vordert worden in aanloop naar definitieve verhuizing op de nieuwe velden steeds meer wedstrijden op Sloten-Oost ingepland. Inmiddels wordt het terrein bouwrijp gemaakt.


Medio 2019 hopen we onze intrek te nemen in ons spiksplinternieuwe en van alle gemakken voorziene nieuwe clubhuis van Xenios.  Tot die tijd doen we het even met tijdelijke voorzieningen. Voor alle teams die trainen op veld 4, is het goed te weten dat gebruik kan worden gemaakt van het Velodrome. Mocht je water nodig hebben o

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
17

Speeldagenkalender Jeugd 2018-2019

Let op:
In de speeldagenkalender voor de Jongste Jeugd en Jeugd is een extra klasse toegevoegd, de Subtopklasse A en B Jeugd. In eerdere versies stond deze klasse niet specifiek vermeld en aangezien de teams in deze klasse een afwijkend programma hebben van zowel de Topklasse als de Districtscompetitie is dit in deze versie aangepast. 
Op zaterdag 8 september spelen de teams in de Subtopklasse hun eerste speelronde, waardoor teams op zaterdag 13 oktober deel kunnen nemen aan Play-Offs.

Nieuws afbeelding