HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jill Nelom
Timo van Heijningen
Floor Groepenhoff
Bente Top
Algemeen
Okt
20

Hockey.nl: Hoogendam en De Beaufort, topscorers in OVK en beiden van Xenios

Met Cunera de Beaufort en Tim Hoogendam staan twee Xenioten bovenaan de topscorerslijst van de overgangsklasse. Reden voor de redactie van Hockey.nl om een artikel te schrijven over de topschutters van Xenios Dames 1 en Xenios Heren1.
Lees het hier: https://hockey.nl/nieuws/overgangsklasse-heren/hoogendam-en-de-beaufort-topscorers-in-ovk-en-beiden-van-xenios/

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
19

Zet je licht aan!

De ANWB is een landelijke campagne gestart: "Zet je licht aan!”. En Xenios doet daar aan mee. Een goede fietsverlichting is essentieel om gezien te worden in het donker! Ook op Xenios word je daar nu aan herinnerd. Dus check je verlichting, ook de batterij en zet je fietslampen aan! Nog beter zichtbaar zijn? Trek een oranje of geel hesje met reflectie aan op de fiets!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
19

Nieuwe thematrainingen ABC meisjes

Aanstaande vrijdag zijn er weer nieuwe thematrainingen (23/10, 30/10 en 6/11) gepland voor meisjes ABC waarvoor je je nu kan inschrijven! 

Elke 3 weken keuze uit 2 thema's. De nieuwe thema`s zijn als volgt:
Voor meisjes C Thema 1: passeerbewegingen (1v1) & Thema 2: overtallen uitspelen (gericht op aanvallen)
Voor meisje A&B thema 1: beter leren verdedigen en thema 2: overtallen uitspelen (gericht op de aanval)
Schrijf je nu in!
Inschrijflink meisjes C, klik hier
Inschrijflink meisjes A&B, klik hier
De trainingen zijn voor alle ABC-leden gratis toegankelijk en starten om 18.30 uur op veld 12a (C) en 12b (A&B). 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
17

Jeugdtrainingen en hockey op zaterdag

Helaas zijn afgelopen weken de maatregelen rondom Covid-19 verder aangescherpt en is de competitie stil gelegd. Gelukkig mag er door de junioren nog wel worden getraind. Hieronder de planning voor de komende weken: 
Trainingen Er wordt vanaf maandag 19 oktober a.s. door alle junioren teams getraind volgens het normale trainingsschema. De combitrainingen ABC op vrijdag gaan ook gewoon door. Hiervoor volgt de aanmeldlink op de website. 
Keeperstrainingen De keeperstrainingen gaan door volgens het normale schema zoals op de pagina trainingsinformatie staat. Dit geldt ook voor de wisselkeepers van de jongste jeugd en ABCD. 
Wedstrijden Nu de c

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
15

Corona update per 14 oktober & geen zaalhockey

 
In de persconferentie van 13 oktober is helaas weer een aanscherping van de corona maatregelen aangekondigd vanwege de nog steeds oplopende besmettingscijfers. In elk geval tot en met 11 november 2020 is de hockeycompetitie stilgelegd. Daarnaast blijven de horeca en de kleedkamers gesloten en is er geen publiek toegestaan op Sportpark Sloten. Toiletten en EHBO-zaken blijven wel toegankelijk.
Helaas betekenen de nieuwe maatregelen voor de senioren dat, naast het niet doorgaan van de wedstrijden, er niet getraind mag worden in teamverband. Dit geldt tenminste tot en met 11 november 2020.
De junioren mogen gewoon trainen en er mogen onderlinge wedstrijd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Nieuwe leden - nieuw welkomstboekje

Afgelopen maandan heeft Xenios vele nieuwe leden mogen verwelkomen door o.a. succesvolle acties ter werving van trainende F-jes, studenten en trimhockeyleden. Allemaal ontvingen ze het vernieuwde online welkomstboekje van Xenios.
Het boekje is hier in te zien en ook als pdf beschikbaar via "Mijn Xenios" - "Club" - "Documenten" - "Communicatie". Het boekje zal regelmatig worden geüpdatet.
Met dank aan Erik Timmermans voor de teksten en Daphne van den Heuvel van 200% vormgeving voor het ontwerp en samenstelling.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Update 14 oktober inzake nieuwe landelijke maatregelen

Tijdens de persconferentie zijn er dinsdagavond door de overheid ingrijpende maatregelen aangekondigd. Maatregelen die de teamsport en dus ook het hockey flink raken:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal) Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan). Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. De KNHB overlegt met de overige sportbonden en NOC*NSF over de ve

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
11

Wedstrijdfolder 11 oktober

Zondag 11 oktober spelen Heren en Dames 1 thuis. 
Helaas geen publiek langs de lijn, maar bekijk nu alle portretfoto’s van beide teams en de coronaproof teamfoto in de nieuwe wedstrijdfolder! Ken jij alle spelers en de staf? 
Met dank aan Callum Weijde van Sunset Pictures voor de foto's.
 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Bestel nu je Xenios mondkapje

Je eigen Xenios mondkapje kan je nu bestellen voor 10 euro!
Er zijn 2 maten: volwassen (VW) en kind (K)

De bestelprocedure:

1. Maak het benodigde bedrag over naar S.B.H.C Xenios, NL 31 RABO 0306 6610 20
2. Vermeld duidelijk in de omschrijving van de bankoverschrijving.
- voor- en achternaam van de besteller
- aantal volwassenen mondkapjes (VW)
- aantal kinderen mondkapjes (K)
3. Ophalen
Op website en sociale media wordt vermeld wanneer je jouw mondkapje op kan halen op Sportpark Sloten. Om spreiding te realiseren bij het ophalen zullen we met tijdslots gaan werken.

Let op: uiterste besteldatum is

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
10

Lotenboekje vol?

Is jouw lotenboekje al vol? Ten eerste, wat goed dat je al zoveel loten hebt kunnen verkopen voor Xenios!
 
Wanneer hij vol is mag je hem alvast inleveren bij ons. Je mag dit doen bij Sport 2000 Haverhals in Badhoevedorp of bij jouw trainer die hem vervolgens in de doos beneden in het clubhuis doet. Vergeet niet je naam en team er op te zetten! Dan weten wij dat dit jouw verkochte loten zijn!
 
En vergeet niet, deze herfstvakantie is je kans om meer loten te verkopen en kans te maken op mooie prijzen van De Grote Clubactie en van Xenios!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
6

Keeperuitrusting

Droog nu je keepersuitrusting in de speciale Rocket Sport Dryer in kleedkamer 8!
Je spullen erin, timer aan en drogen maar. Meer informatie lees je in de kleedkamer bij de droger.
Regelmatig zien we keeperspullen liggen bij de lockers en op andere plekken. Wees zuinig op onze keepersmaterialen. Laat ze niet slingeren. Losse items zullen worden weggehaald. Een keeperspak kost gemiddeld € 1.000.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
6

Update coronamaatregelen en wat te doen bij besmetting

Dit document wordt regelmatig ge-updatet, bv naar aanleiding van gewijzigde maatregelen en inzichten. Deze informatie vervangt eerder verstuurde e-mails.
Klik hier voor onze poster ‘HOCKEY & CORONA’.
Gezondheid
· Als jij of een huisgenoot verkouden is, hoest of plotseling geur/smaakverlies heeft, moet deze persoon zich laten testen en thuis blijven tot de uitslag bekend is. Als jij of een huisgenoot koorts heeft, of benauwd is laat deze persoon zich testen en blijft het hele huishouden thuis tot de uitslag bekend is. Dus dan ook niet naar training of wedstrijden.
· Lees meer over hoe te

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
5

Nieuwe coronamaatregelen per woensdag 30 september

Op de persconferentie van maandag konden we het al horen: sporten gaat door maar zonder publiek. Dat betekent dat Sportpark Sloten weer ‘op slot’ moet.
Dit geldt voor trainingen én wedstrijden.
Op Xenios mogen dus alleen Xenios-spelers, trainers, coaches en scheidsrechters/spelbegeleiders en vrijwilligers het terrein op.
Ons clubhuis Herenmarkt gaat dicht, m.u.v. toiletten en EHBO benodigdheden.
Om alles in goede banen te leiden zullen er tijdens de trainingen weer ouder-vrijwilligers bij de slagboom staan. Ouders van spelers mogen niet verder het park op.
Voor de E en F teams zullen de eigen trainers hun spelers achter de slagboom ophalen en te

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
5

MB3 kampioen en gaat klasse hoger spelen

Afgelopen zaterdag speelde de MB3 een spannende wedstrijd tegen Alliance MB6. De nummers 1 en 2 uit de poule tegen elkaar. Helaas zonder toeschouwers maar wel met livestream door een enthousiaste ouder die zijn Instagram-account daarvoor gebruikte.
Direct na het startsignaal gingen onze meiden in de aanval en zo stonden zij al snel met 1-0 voor. Daarna vielen er nog 3 doelpunten.
In de stromende regen wisten zij Alliance met 4-0 te verslaan. Hierdoor zijn zij kampioen geworden en worden zij na de herfstvakantie een klasse hoger ingedeeld. Dit betekent dat zij in de 2e klasse gaan spelen.

Heel goed gedaan meiden en ook dank aan onze geweldige trainer

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
3

Selectienieuws

District Noord-Holland Vier selectietrainingen waren er nodig om door het district gekozen te worden voor de regioselectie van District Noord - Holland. En daar zijn 3 Xenioten bij! Keeper Luc Robbertsen, Bas Diepenbach en Luca Spadaro zijn geselecteerd!
Nederlands B U16 Nog meer goed selectienieuws vanuit de KNHB Tophockey jeugd. Xenioten Bas van der Hoeven en Chip Visscher zijn geselecteerd voor Nederlands B U16!Klasse gedaan mannen! Veel succes en plezier!

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
27

Xenios heeft er 23 scheidsrechters bij

De afgelopen week hebben er 2 groepen vrijwilligers en spelers meegedaan met de nieuwe scheidsrechterscursus. Allemaal toppers die met vlag en wimpel zijn geslaagd voor het examen!!! De cursus sluit dit jaar goed aan op het nieuwe examen wat praktisch en logisch in elkaar zit! Na een presentatie met veel ruimte voor vragen (en antwoorden) is er een examen met 30 multiple choice vragen. Je hoort meteen of je geslaagd bent en kunt al de volgende dag gaan fluiten. Voorlopig kunnen we in kleine groepjes van maximaal 15 personen de cursus en het examen aanbieden. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden via [email protected] (Ouders van jeugdteams met een schaarste aan scheidsrechte

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
17

Inschrijving zaalhockey geopend, maar nog wel onder voorbehoud

Beste (ouders van) spelers van 8E tot senioren,

Normaal gesproken zou de zaalhockeycommissie al lang van start zijn gegaan met het aankomende zaalhockey seizoen, maar door COVID-19 was dat lang onzeker en dat is het nog steeds. Het bestuur van de KNHB heeft besloten dat de voorbereiding van het zaalhockeyseizoen nu wel van start gaat maar dat in de eerste helft van oktober definitief wordt besloten of het echt kan door gaan in het kader van het coronavirus. Lees hier het volledige bericht.

Vóór vrijdag 25 september (23.59 uur) moet elk veldteam aan ons laten weten of ze wil zaalhockeyen of niet. Dit jaar moeten alle spelers en ouders mee wegen of corona

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
10

Xenios studentenwerving succesvol!

Afgelopen zondag hebben Jong Dames 5 en Jong Dames 6 hun eerste wedstrijd gespeeld. Enkele dagen daarvoor had het 2eteam zich aangemeld. Prachtig te zien dat deze nieuwe teams vol enthousiasme al een mooie pot kunnen spelen! Ook zijn er enkele heren opgenomen in de bestaande teams en hebben verschillende trainingsleden zich aangemeld.

Dit is ontstaan uit onze wervingscampagne voor studenten. Onze aantrekkelijk aanbod blijkt te werken. Met name op onze online promotie krijgen we goede respons. We denken dat Corona ergens ook meehelpt, er is toch behoefte aan gezelligheid!

Natuurlijk gaan we gewoon door. In 3 jaar willen we 10 jong senioren teams hebben (studenten e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
9

Ontbijt op Xenios

Even lekker ontbijten met je team op Xenios? Dat kan weer! Het ontbijtje bestaat uit: - croissant - pistolet - ham, kaas, hagelslag en pindakaas - smoothie Kosten: € 5,50 per persoon Geef je op via: [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
8

Klaar voor jouw route naar de top?

Droom jij van de Olympische spelen? Zie jij jezelf al die felbegeerde wereldbeker omhoog houden? Dan ben jij klaar voor jouw weg naar de absolute hockeytop! Bereik al jouw doelen met behulp van de fanatieke en intensieve hockeytrainingen van de National Hockey Academy. Schrijf je vandaag nog in!
In het najaar kun jij, naast jouw eigen trainingen, tien weken lang tot het uiterste gaan met de trainingssessies van de National Hockey Academy. Je gaat van september tot en met november aan de slag met de beste trainers en spelers van Nederland. Vier van de tien sessies zal Xan de Waard jou begeleiden, zodat jij jouw doelen zal bereiken.

Even voorstellen ... Xan de Waard

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
7

Trimhockey is vernieuwd: Trimhockey én Trimfit samen. Doe mee!

Mede dankzij de behoefte om tijdens Corona toch actief te zijn is gedurende de zomer een nieuwe vorm van Trimhockey gestart: Trimfit. Dat continueren we maar dan gezamenlijk op de maandagavond: zelfde veld en zelfde lidmaatschap maar  een andere groep met een eigen trainer. Trimfit is meer gericht op conditie en individuele techniek, trimhockey meer op techniek en duel. Je mag elke maandagavond ter plekke kiezen waar je aan mee wil doen. Mathilde, Jules en Sofie leiden alles in goede banen.
Kortom, voor elk wat wils: voor enthousiastelingen die nog nooit een stick hebben vastgehouden tot en met de ervaren oud-hockeyer die met een gezellige sportieve

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
7

Regio Noord-Holland bij Xenios

Sinds afgelopen maandag traint de KNHB, regio Noord Holland, met de selecties U14 jongens en meisjes bij Xenios. De KNHB heeft voor Xenios gekozen in verband met de centrale ligging in de regio en uiteraard ook vanwege de prachtige watervelden. De trainingen vinden plaats elke maandag van 16.30-20.00 uur.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
22

BLV: unaniem voor bouw clubhuis!

Gisteravond is er tijdens de Buitengewone Ledenvergadering door de leden unaniem positief gestemd voor de bouw van ons nieuwe clubhuis.
De begroting en financiering werden uitgebreid toegelicht door de penningmeester waarna er gestemd kon worden. Na het tellen van de stemmen kon de voorzitter op elk van de vier stemkeuzes met trots aangeven: 125 voor en nul tegen. Oud-voorzitter Hugo van Renswoude nam het woord en dankte het bestuur voor de gedegen voorbereiding en toelichting.
De volgende stap is het aanvragen van de vergunning!
Buitengewoon was deze BLV zeker. In het avondzonnetje namen de leden plaats op meegenomen klapstoelen en kon de presentatie op ee

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
20

Callum Weijde, onze clubfotograaf

Heb jij deze foto’s van JA1 al gezien? Van de oefenwedstrijd tegen HBS JA1. Vorig jaar heb je al foto’s kunnen bewonderen van vele wedstrijden van Dames en Heren 1. Ook jullie team kan zulke mooie foto’s laten maken. Callum Weijde van Sunset Pictures maakt ze graag.
Voor een totaalbedrag van € 99,- maakt hij mooie actiefoto’s en bewerkt hij de foto’s tot ze top zijn.
Incl. teamfoto: € 119. Stuur Callum een mailtje en hij neemt contact op: [email protected]
 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
19

Pepijn Keppel neemt afscheid

Naast het teamweekend van Heren 1 zijn diverse oefenwedstrijden ingepland. Zo ook afgelopen zondag. Een bijzondere dag want op deze dag neemt Pepijn Keppel van Xenios Heren 1 afscheid van het hockey. Pepijn Keppel, begonnen als trainend F-je bij Xenios, vertrok in de C-leeftijd naar Hurley en ging vervolgens naar Bloemendaal. Als vice-aanvoerder werd hij Europees kampioen met Nederlands Jongens B in 2012. Enkele jaren geleden haalde André Morees, zijn oude jeugdcoach bij Bloemendaal, hem terug naar Xenios waar hij sindsdien uitkwam voor Heren 1. Voor de wedstrijd droeg Pepijn de aanvoerdersband over aan Tim van Oosterom. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Pepijn e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
12

vrijetijdamsterdam.nl: "Xenios is de leukste hockeyvereniging van Amsterdam"

Gisteren verscheen online het artikel "Xenios is de leukste hockeyvereniging van Amsterdam" op vrijetijdamsterdam.nl. 
Klik hier voor het artikel.
Met dank aan Erik Timmermans voor de samenstelling van het artikel en clubfotograaf Callum Weijde voor het gebruik van een aantal van zijn foto's.

Nieuws afbeelding