dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Senioren Maa
13

Basten Pels, hoofdcoach Heren 1 en echte Xenioot, vertrekt na 7 jaar

Nieuws afbeelding
Per einde van dit seizoen ’23-’24 heeft Basten Pels, de hoofdcoach van Xenios Heren 1, uitkomend in de promotieklasse, zijn vertrek aangekondigd. Het eerste team neemt dan afscheid van een hele fijne, betrokken coach, maar ook heel Xenios neemt afscheid van een echte "Xenioot”.

Basten kwam in seizoen 2017/2018 als assistent-coach van Heren 1 naar Xenios. In datzelfde seizoen promoveerde hij met hen naar de Overgangsklasse. Vanaf seizoen 2020/2021 stond Basten als hoofdcoach aan het roer van het Vlaggenschip. Seizoen 2021/2022 werd een eerste echte testcase: het gevaar van degradatie kwam in de buurt, maar samen met het team wist hij dat gevaar tijdig af te wenden. Het vormde de opmaat voor een uitmuntend goed seizoen 2022/2023. Dat seizoen werd afgesloten met een kampioenschap en de promotie naar de promotieklasse.

Heren 1 spelers over Basten: "De afgelopen 7 jaar hebben we ontzettend veel aan Basten gehad. Eerst als assistent en daarna 4 jaar lang als hoofdcoach, met uiteraard als hoogtepunt de promotie naar de promotieklasse! In al die jaren is het ontzettend fijn om Basten als coach te hebben: Hij staat veel open voor de blik en mening van spelers om op die manier gezamenlijk te werk te gaan, staat altijd vol passie op het veld, en is niet beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken voor ons. We gaan er alles aan doen om de laatste periode van Basten hier zo mooi mogelijk af te sluiten!”

Basten betekent, naast zijn staffunctie voor Heren 1, ook heel veel voor de rest van Xenios. Met zijn positieve, energieke instelling is hij een voorbeeld voor onze andere clubtrainers. Basten is vaak op zaterdag aanwezig en vormt dan een fijn klankbord voor andere trainer-/coaches en jeugdspelers. Basten is nooit te beroerd om ergens een handje te helpen als er iets gefikst moet worden. Niet wijzen naar "de club” maar mouwen opstropen en aan de slag. Mooi is ook om te zien met hoeveel passie hij een jeugdspeler kan vertellen dat hij deel mag uitmaken van de selectie van Heren 1, als debutant voor een wedstrijd, voor een training of als vaste speler. Al deze zaken maken van Basten een hele goede coach en een echte Xenioot. 
Gelukkig kunnen we nog even van hem genieten en stellen we het afscheid nog wat uit!