dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Eva van Zoolingen
Krijn Kerklaan
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Maa
1

Xenios zoekt spelers voor JO14 en JO16

Xenios heeft voor seizoen 2024-2025 ruimte voor jongens in de O14- en O16-lijn! Zowel in de breedte- als in de topteams zijn er vrije plekken.
Dit seizoen spelen onze JO16-1 landelijk en JO14-1 IDC. De ambitie is om volgend jaar minimaal Super B (JO16-1) en IDC (JO14-1) te spelen.
Bel/app Marloes van Meeteren via 06-21640105 of mail naar [email protected] en kom snel een keer meetrainen.
Deel dit bericht zoveel mogelijk!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
29

6 maart: info sessie voor ouders O10

De teamindeling commissie en technische staf van Xenios nodigen alle Onder-10 (O10) ouders uit voor een informatie sessie op woensdag 6 maart. We starten om 17.30 uur. Tot dan!   In de bijlage worden de belangrijkste veranderingen al kort genoemd.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Feb
28

Vrijdag uitreiking teamprijzen en medailles

Afgelopen najaar hebben we een succesvolle Grote Clubactie afgerond. Dankzij de inzet van velen bereikten we een prachtig resultaat. Sommigen verkochten zelfs meer dan 25 loten en hebben hier een medaille mee verdiend. 
Komende vrijdag tijdens de O8, O9 en O10 trainingen worden deze medailles uitgereikt. De 3 spelers uit de O12 teams krijgen hun medaille op een ander tijdstip. Ook de teamprijzen worden vrijdag uitgereikt aan JO10 geel, MO10 oranje en MO9 groen.
Met dank aan onze sponsoren Lovers, Quatre Beach en De IJshoeve.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
27

Carnaval & poffertjesfeest voor O7 en O8

Op 8 maart organiseert de evenementen commissie een groot feest voor alle O7 en O8 spelers. Van 16.30 tot 17.30 is er eerst training. Trek daarvoor een leuke carnavals-outfit aan en kom de polonaise doen met al je hockeyvriendjes en vriendinnetjes. Vergeet je stick, schoenen, scheenbeschermers en bitje niet want er wordt zeker ook getraind! 
Na deze feestelijke training zijn er overheerlijke poffertjes van een echte poffertjeskraam.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
26

Winter barbecue op 3 maart!

Jij komt toch ook met je team bbq-en op de club op zondag 3 maart! Aanmelden kan nog tm 28 februari. Voor slechts 15,- pp (kids t/m O14 10,-) krijg je 2 worstjes, een burger, een sateetje, brood en salades. Vega ook mogelijk.
Geef je snel op bij de bar of via een mailtje aan [email protected].

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
25

Event agenda voorjaar 2024

Dit voorjaar zijn er weer leuke activiteiten, noteer de data alvast!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
24

Nieuwe videotoren is af

In de afgelopen maanden heeft ons klusteam hard gewerkt aan het vervangen van de videotoren bij veld 1. Het grondwerk moest een paar keer uitgesteld worden vanwege vorst maar uiteindelijk is het gelukt. In de stromende regen is de toren opgebouwd. Graag bedanken we beton-boorder Rachid van Bouwman sloopwerken, en Frank Gubbens van 8sports voor het leveren en opbouwen. En uiteraard Theo en Rob!
De oude videotoren zal worden hergebruikt bij veld 5.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Feb
16

Vijf zaalkampioenen! Huldiging op 3 maart

Vijf teams werden deze winter kampioen van hun poule: JO14-1, JO16-1, MO16-1, MO18-3 en Heren 1. Van harte gefeliciteerd spelers, trainers en coaches!
Speciale vermeldingen zijn er MO18-3 en JO16-1. MO18-3 heeft al haar wedstrijden gewonnen en is dus ongeslagen kampioen.  JO16-1 speelde in de Topklasse van Noord-Holland en liet daar alle topclubs achter zich. De jongens verlengden zo hun zaalseizoen met drie rondes op het NK O16. Daar eindigden ze bij de beste vier teams van Nederland. 
Op zondag 3 maart rond 16.15 uur zullen we deze teams huldigen. Komt allen kijken naar één of meer senioren wedstrijden en ben

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
15

Seizoensopening: Xenios Winter BBQ

Op 2 en 3 maart zijn er weer veldwedstrijden. Om de tweede seizoenshelft lekker te starten, organiseert ons barteam een winter barbecue! Na de wedstrijd van Heren 1 tegen Nijmegen, zal onze voorzitter Robert Das eerst de zaalkampioenen huldigen - hierover volgt een apart nieuwsbericht. Vervolgens gaat de BBQ aan!
Kosten zijn 15,- pp en er zijn ook vega opties. Geef je snel op via een mailtje aan [email protected]. Graag opgeven per team, met aantal deelnemers & aantal vegetariërs.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Feb
14

Verkeerde shirts nu om te ruilen

De nieuwe Xenios shirts zijn vanaf vandaag weer leverbaar bij Sport 2000 Haverhals. 
Heb jij in of na september 2023 een shirt gekocht waarvan het Xenios logo niet ín de grijze baan staat, ruil dit dan geheel kosteloos om voor een nieuw shirt bij Sport 2000 Haverhals.
Aanvulling; dit geldt alleen voor de volgende maten:  Heren: XS, S en M  Dames: XXS, XS en S  Kids: 6-8, 8-10 en 10-12 De overige maten zijn goed.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
13

Jason en Puck naar Noord West U15

Jason van Gelder (JO16-1) en keepster Puck Stoffele (MO16-1) zijn afgelopen maandag tijdens de naselectie uitgekozen voor het opleidingsteam Noord West U15. Zij zullen nu elke maandag gaan meetrainen en op Koningsdag zullen ze spelen op de OOD (Opleidingsontmoetingsdag).

Ook Lucas Oudshoorn Spaargaren uit JO14-1 mocht deelnemen en heeft het goed gedaan. Hij haalde de selectie helaas niet. Het is een compliment dat hij zichzelf mocht laten zien!
Van harte gefeliciteerd Jason en Puck, en veel plezier! Wij zijn trots op al onze talenten! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
7

Beter worden met Game Intelligence Trainingen

Beste leden van hockeyclub Xenios.

Vanaf maart zullen wij weer gave trainingen verzorgen. 
En je kan kiezen uit diverse dagen.
10 trainingen op de donderdagen van 16:00 t/m 17:30 uur.
10 trainingen op de vrijdagen van 17:00 t/m 18:30 uur.
10 trainingen op de zondagen van 11:00 t/m 12:30 uur of 12:30 t/m 14:00 uur.
Kijk op welke dag/ tijd we voor jou een geschikte groep hebben.
 
Met name zullen wij ons focussen op techniek training en ruimtelijk inzicht.
Buiten dit komen er nog veel meer gave oefeningen voorbij en zullen we o.a. ook looptr

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Bitjes happen op 22 maart

Heb jij een nieuw hockeybitje nodig?


Op vrijdag 22 maart van 17.30-20.00 uur is er op Xenios de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een op maat gemaakte gebitsbeschermer tegen actietarief.
Meldt je vooraf aan via www.sptl.nl/hapdagen en kies jouw club en tijdstip.
Dan ligt je aanmeldingen op de hapdag uitgeprint voor je klaar, en zijn we snel klaar.
In de bijlage staat de flyer met alle info over kleuren en prijzen. 


Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
5

Inschrijving D-Kamp is geopend!

Lieve tweedejaars O12 leden! 
 
De inschrijving voor het D-kamp op 30 en 31 maart is geopend!  
Check snel de mail die jij of je ouders hierover ontvangen hebben, hierin staat de link voor de inschrijving. 
Niets ontvangen of andere vragen? Mail naar [email protected].
 
Met enthousiaste groetjes namens onze gehele leiding,  
Nikki Hoogendam en Frank Kolhoff 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
2

Klaar voor extra training?

TERUG OP XENIOS: EXTRA TRAININGSSESSIES VAN NATIONAL HOCKEY ACADEMY
Ben jij toe aan extra uitdaging? Dan zijn de trainingssessies van de National Hockey Academy iets voor jou. Ga 10 trainingen lang aan de slag met jouw skills en vlieg als een raket door de tweede seizoenshelft. Maak gebruik van die extra velduren, nog vóórdat de selecties beginnen! 
Het trainingsblok bestaat uit tien trainingssessies, en de eerste begint op 6 maart 2024. De sessies zijn wekelijks op woensdag van 17:30 uur tot 19:00 uur. Ambitieuze hockeyers van 9 tot en met 16 jaar oud zijn van harte welkom om aan te sluiten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Over National

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
31

Vrijwilligers gezocht!

Beste senioren en ouders van junioren,
In mei 2023 hebben we een succesvolle vrijwilligerswervingsactie opgezet. Ruim 25 nieuwe vrijwilligers hebben een taak opgepakt bij één van de commissies. Ook dit jaar hebben we weer (of nog steeds) veel nieuwe mensen nodig; tijd voor een nieuwe campagne!
We doen een beroep op iedereen! Bedenk dat Xenios alleen kan bestaan door vrijwilligers. Anders hebben we geen trainingen, geen wedstrijden en geen clubhuis. Dus als jij zelf of je kind wil hockeyen, dan verwachten we ook een bijdrage naast de contributie.  Op dit moment draait onze vereniging op te weinig vrijwilligers. Er zijn meer werkzaamheden te verricht

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
19

Startdata seizoen 2024-2025 voor junioren

Met het aanbreken van 2024, zullen de meeste mensen ook vooruitkijken naar de zomervakantie en het plannen hiervan. Daarom alvast een overzicht van de verwachte data in de hockeykalender!
Onze zomervakantie eindigt op 1 september. De KNHB heeft nog geen (concept) speeldagenkalender bekend gemaakt. Afgaande op afgelopen jaar verwachten we dat de competitie voor de meeste teams start op 14 september. Onze O16’s en O18’s zullen naar alle waarschijnlijkheid al op 31 augustus starten.
De trainingen van de juniorenteams starten gefaseerd in augustus en september. - O16-1 en O18-1 starten vanaf 12 augustus.  - O14-1 starten vanaf 19 augustus. De e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
13

Xenios bestaat 65 jaar!

Xenios heeft een rijke historie die teruggaat tot 6 juni 1959 toen de Amsterdamse Mixed Hockey Club Sarto werd opgericht. Met de fusie tussen Sarto en Hockeyvereniging Badhoevedorp in 1986 was SBHC (Sarto Badhoevedorp Hockey Combinatie) Xenios een feit.
"Op 6 juni 2024 bestaan we 65 jaar! Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan", aldus onze zeer rijk-bezette lustrumcommissie.
Maar liefst 11 mensen zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Zij komen uit alle geledingen van de club: zowel spelende als niet-spelende Xenioten, uitkomend in O16 tot 45+ en van 1,5 tot ruim 50 jaar lidmaatschap.  De kans is groot dat iedereen tenminste é&eacu

Nieuws afbeelding
Evenementen
Jan
12

30 en 31 maart: D-Kamp!

Pak de agenda’s er maar bij, er dient namelijk met rode stift een weekend omcirkeld te worden! Op 30 en 31 maart 2024 - het weekend van Pasen - organiseren wij het traditionele D-Kamp. D-Kamp is bedoeld voor alle tweedejaars O12 leden. 
Het kamp is tweedaags inclusief één overnachting. De staff heeft een vol programma bedacht om er een onvergetelijk weekend van te maken. Maar, wat hebben wij daarvoor nodig? JOU! En al jouw teamgenootjes!
Nieuwsgierig? Kijk dan de aftermovie van 2023 hier terug!
Is het gelukt met die rode stift? Dan zien wij jou op 30 en 31 maart voor een fantastisch weekend. 
Het inschrijfformul

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Dec
19

ACIBADEM International Medical Center nieuwe sponsor Xenios

Fantastisch nieuws! ACIBADEM International Medical Center en Xenios sluiten een 3-jarig sponsorcontract af. 
We zijn erg verheugd met deze nieuwe sponsor die de club wil gaan steunen en kijken uit naar een mooie samenwerking. 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
8

Liv Echteld door naar U15 Centraal


Voordat we aan de zaal competitie beginnen nog heel mooi nieuws van het veld.
Liv Echteld uit MO16-1 is geselecteerd voor U15 Centraal. Na een succesvol OOD en een onderlinge wedstrijd werd op maandag 27 november de selectie van U15 Centraal bekend. Bij deze selectie komen alle steunpunten bij elkaar tot 1 centrale selectie. 
Liv behoort nu tot de beste 18 spelers van het land van haar leeftijd, super knap!  Gefeliciteerd Liv!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie bekend!

Onze jeugdleden uit O8 tot en met O12  hebben ook dit jaar weer enorm hun best gedaan. Er zijn 2.071 loten verkocht met een opbrengst van € 4.970,40! 


We zijn trots op jullie en bedanken jullie hartelijk! Met dit bedrag kunnen we nog meer leuke dingen doen voor de jeugd. Een welverdiend applaus voor alle verkopers, en een beetje harder voor de 10 toppers van dit jaar. Zij krijgen een cadeaubon van Sport 2000 Haverhals.


1e prijs t.w.v € 100,- : Julia Drenth, MO9 groen: 137 loten
2e prijs t.w.v. € 75,- : Thomas von Stein, JO10 geel: 102 loten
3e prijs t.w.v. € 50,- : Just van der Linden, JO10 geel: 83 loten

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Rookvrij & NIX18

Al sinds 2018 is Xenios een rookvrije club. Zowel in het belang van de nieuwe generatie die rookvrij moet kunnen opgroeien, maar óók voor de vele volwassen niet-rokers die last ondervinden van roken vragen we opnieuw aandacht hiervoor.

Het rookverbod (ook e-sigaretten) geldt op alle dagen en tijdstippen.
Helpen jullie ook mee?
○  Rook niet op het terras, tribune, rondom het clubhuis en de velden, op de toegangsweg en paden; kortom rook niet waar anderen last van je kunnen hebben.
○ Daarnaast kunnen jullie helpen door bezoekers en tegenstanders vriendelijk te wijzen op ons niet-roken-beleid. Wellicht weten ze het niet.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
12

Opbrengst Rabo Clubsupport bekend

In september konden Rabobank-leden stemmen op hun favoriete club en zo geld verdienen voor de clubkas. We zijn ongelofelijk blij dat de opbrengst voor Xenios dit jaar weer ruim meer is dan vorig jaar. We ontvangen maar liefst 2919,16. We zullen dit bedrag gebruiken voor het nieuwe multifunctionele scorebord.
Afgelopen weekend ontving Frank Huitema, onze subsidie coördinator, een symbolische cheque uit handen van Jaklien Moons van Rabobank Amsterdam.
Wij bedanken iedereen die op Xenios gestemd heeft, en Rabobank Amsterdam voor hun maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Okt
6

Timme Cast is jongste CS+er!

Timme Cast is speler van JO16-1 en 15 jaar. Afgelopen weekend legde hij zijn praktijk beoordeling CS+ af. Daarvoor floot hij de wedstrijd Xenios Dames 2 tegen Myra Dames 2. Hij mag zich nu de jongste CS+er van Xenios noemen.
Al eerder heeft hij wedstijden van senioren teams gefloten, waaronder Heren 2.  Ook de staf van Dames 2 was het er unaniem mee eens dat Timme het groene shirt heeft verdiend.
Gefeliciteerd Timme!

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
30

Veteranen genieten bij zusterclub in Gijón

Een gelegenheidsteam van veteranen van onze club, grotendeels bestaand uit spelers van H30-2 en H45-1, speelde vorig weekend op het internationaal veteranentoernooi in Gijón, Spanje. De thuisclub, Real Grupo de Cultura Covadonga, had weer een uitstekend toernooi georganiseerd waarop de deelnemende teams niet alleen sportief werden uitgedaagd maar ook buiten het veld in de watten werden gelegd.
Op het veld lag er meer dan genoeg uitdaging. Zo speelde bijvoorbeeld Juancho García-Mauriño mee, een Spaanse oud-international die op drie Olympische Spelen actief was en in 1996 met Spanje zilver won in Atlanta na verlies in de finale tegen Nederland. Met Pere Jufresa (Barcelona 1992) en

Nieuws afbeelding