dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Senioren Sep
30

Veteranen genieten bij zusterclub in Gijón

Nieuws afbeelding
Een gelegenheidsteam van veteranen van onze club, grotendeels bestaand uit spelers van H30-2 en H45-1, speelde vorig weekend op het internationaal veteranentoernooi in Gijón, Spanje. De thuisclub, Real Grupo de Cultura Covadonga, had weer een uitstekend toernooi georganiseerd waarop de deelnemende teams niet alleen sportief werden uitgedaagd maar ook buiten het veld in de watten werden gelegd.

Op het veld lag er meer dan genoeg uitdaging. Zo speelde bijvoorbeeld Juancho García-Mauriño mee, een Spaanse oud-international die op drie Olympische Spelen actief was en in 1996 met Spanje zilver won in Atlanta na verlies in de finale tegen Nederland. Met Pere Jufresa (Barcelona 1992) en Jordi Casas (Sydney 2000) waren er nog twee oud-olympiers actief in Asturie. 
Zes andere Spaanse spelers speelden niet op de Spelen maar zijn wel oud-international. 

Nodeloos te zeggen dat het niveau enorm hoog lag en dat Xenios alle zeilen moest bijzetten om de mee te gaan in dit geweld. Dankzij een geweldige teamspirit wisten de Amsterdammers op de eerste toernooidag de thuisploeg te verslaan waardoor het toernooi eigenlijk al geslaagd was. De uitstekende begeleiding van een eigen coach, manager, mental coach, social-redacteur en zelfs een eigen zanger heeft daarbij enorm geholpen.

Het toernooi heet al een paar jaar het Memorial Kiko Silva, naar de legendarische speler van de thuisclub die in 2017 na een slopende ziekte op 46-jarige leeftijd overleed. Traditiegetrouw had Xenios bij de prijsuitreiking een attentie voor zijn familie, in dit geval twee special toernooishirts van het team voor de zonen van Silva.

Het was een zeer geslaagd toernooi waarbij nieuwe vriendschappen zijn gesloten met SPV Complutense uit Madrid (de winnaars van het toernooi), Sarrià HC, RC Jolaseta, RS Tenis de Santander, Veteranos de Aragón en uiteraard Real Grupo de Cultura Covadonga.