dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Senioren Jun
23

Oud heren 1 tegen heren 1

Nieuws afbeelding

Het idee ontstond spontaan tijdens het H1-kampioensfeestje waar een hoop oudgedienden aanwezig waren. Want hoe uniek is als je vader, in het verleden Xenios heren 1 speler, en zoon van het huidige Xenios heren 1 tegen elkaar kan laten spelen? Kortom, het idee was geboren! Een datum moest gevonden worden, maar toch niets leuker om dat op de dag van de huldiging van de onze clubkampioenen te doen met veel aanwezige Xenioten door het familietoernooi?

Willem Sanders, Daan van Renswoude en ik als oud-spelers stelden een lijst op. Voorwaarde: je moet minimaal 3 jaar in H1 gespeeld hebben. Een appgroep werd gestart met voor ons bekende namen, we doken het ledensysteem in en club legend Erik Sickmann werd gevraagd en kwam direct met een grote groep spelers. Vervolgens een sneeuwbaleffect, huidige stand: 45 man in de whatsappgroep, die al snel tot leven kwam!

Op zoek naar het oude logo en het oude overhemd voor een goed tenue. Het oude overhemd werd niet gevonden, maar gelukkig hadden we de foto’s nog en kon een vergelijkbaar shirt besteld worden. Deze bleek erg warm, maar bracht ook veel herinneringen bij ons naar boven. Met name over de onhandigheid van de overhemden.

Heren 1 deed het geweldig, ook al gaven ze vooraf natuurlijk aan dat ze met 10-0 van de ‘ouwe’ mannen gingen winnen. Gelukkig mochten we wat ludieke acties maken. Zo kon de keeper er 6 minuten uit, mocht er een strafcorner omgeruild worden voor een strafbal en hadden we de afspraak met Tim Sickmann dat hij minimaal een rondje om zijn vader moest rennen voordat hij verder mocht spelen.

Wat echt gaaf is, Oud heren 1 stond onder leiding van Monnie (Alexander van Montfoort) die minstens 3 jaar speler van Heren 1 is geweest, maar ook 3 jaar lang Heren 1 heeft gecoacht. En dat heeft niemand hem nog geëvenaard!

Volgend jaar staat deze groep ‘oude’ mannen denk ik met wat meer spelers op het veld, want dat dit een traditie gaat worden aan het einde van het familietoernooi staat nu al vast!

Niels Breuker
oud-speler heren 1

P.S. Meer foto's op de socials Facebook en Instagram