dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Jeugd Jun
20

Xenios JO16-1 sluit seizoen af met kampioenschap Super B

Nieuws afbeelding

Groei kenmerkt het team JO16-1 dit seizoen. Tijdens het tweede deel werd het team steeds beter en werd maar één verlies geteld. Na de zaal werden mega stappen gezet in het volwassen worden, de spelers en het team. Er werd niet alleen ‘mooi’ gehockeyd, maar de mannen hadden continu het ‘koppie’ erbij en er werden volwassen potjes gewonnen. Het team groeide uit tot een echt sterk team. Tot de laatste competitiewedstrijd bleef het spannend of ze de finaledag zouden halen, maar gelukkig werd de laatste wedstrijd ruim gewonnen.

Zaterdag op de finaledag van de Super B (tegenwoordig Super O16) konden ze laten zien wat ze waard waren. Er kwam deze dag veel samen. Door deze brede groep, met steeds andere uitblinkers, werd er geknokt en geknokt, voor elkaar, voor het team. Keeper Luc bleek de constante in alle wedstrijden. Zoals aanvoerder Mink later verwoordde: we zijn volwassener geworden als team.

Van de poules naar de halve finale tegen Leiden en met winst (1-0) naar de finale tegen Tilburg. Met een uitslag van 3-0 in het voordeel van Xenios worden onze mannen kampioen in de super B! Een voor onze club wederom ongekend resultaat! De coaches Marloes en Tim hebben het hele jaar onvermoeibaar aan het team gebouwd met als resultaat dat de beker mee ging naar Amsterdam! Zoals Marloes het verwoordde: "Tim en ik hoefden afgelopen zaterdag hockeyinhoudelijks niets meer toe te voegen. Het stond gewoon goed. En waar nodig pakte het team alles zelf op. We hebben vooral gehamerd op de makkelijke dingen goed blijven doen, momenten kiezen om gas te geven, en niet te veel op zoek gaan naar 'dé' beslissende pass maar gewoon lekker hockeyen”.

En wat een resultaat! Xenios JO16-1 schrijft geschiedenis.

(meer foto's op de socials: Instagram, Facebook)