dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Senioren Mei
14

Xenios heren 1 kampioen van de overgangsklasse!

Nieuws afbeelding

In een adembenemende én zonovergoten wedstrijd hebben onze mannen, onder leiding van trainercoach Basten Pels, hun kampioenschap in de overgangsklasse veiliggesteld. Ze behaalden vandaag een klinkende 3-2 overwinning op Berkel-Rodenrijs, op dat moment negende in de competitie. Exact 5 jaar nadat Xenios heren 1 promoveerde naar de overgangsklasse wacht het team volgend jaar voor het eerst de promotieklasse. Het team schrijft hiermee clubhistorie!

Het eerste kwartier oogde nog wat gespannen maar onze mannen kregen steeds beter grip op de wedstrijd resulterend in een prachtige goal van Emiel Willems in de 15e minuut. Vervolgens was het Laurens Veen die minuten later in het tweede kwart het scoreboard op 2-0 zette. Een strafcorner volgde die Tim Hoogendam op zijn klassieke wijze in de netten sleepte en hiermee de derde goal van de wedstrijd maakte. Berkel-Rodenrijs liet echter hun vechtlust zien en scoorde twee doelpunten in de tweede helft, waardoor de spanning tot de laatste minuten van de wedstrijd bleef hangen.

Ondanks de late opleving van Berkel-Rodenrijs, toonde Xenios veerkracht en hield hun voorsprong vast tot het eindsignaal, waardoor ze de overwinning en het kampioenschap in de overgangsklasse verzilverden. Het team werd toegejuicht door het in groten getale aanwezige publiek van de thuisploeg. Na afloop vloeide de champagne rijkelijk en mooie woorden werden gesproken door onze voorzitter Robert Das. Uitgebreid werd stil gestaan bij het proces dat dit team afgelopen jaren doormaakte onder Basten, bijgestaan door Bert en Andrew, om tot dit niveau te komen. Promotie is een prachtige bekroning op het werk van team en staf! Erik Sickmann stond vervolgens stil bij alle spelers en wat eenieder bijzonder maakt met bovendien 10 spelers uit eigen jeugd waarvan de spelers ook trainers zijn van vele jeugdteams.

De overwinning van Xenios Heren 1 en de stap naar de promotieklasse markeren een mijlpaal voor onze club! We zijn allen trots op deze geweldige prestatie!