HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Noah Roelofsen
Xaanalou Zeegelaar
Jeugd Jun
30

Van de selectiecommissie

Nieuws afbeelding

Begin van het seizoen zijn we gestart met twee personen, oud-gedienden Emile Hendrikse en René Bakker zijn gestopt en ook Martijn Hassink heeft zijn functie neergelegd. We zijn daarom snel op zoek gegaan naar nieuwe leden om de commissie te versterken. Nog net voordat Corona uitbrak zijn Theresa Derksen, Michiel van Rooijen en Gulhan Isik aangetrokken. Er is dit jaar veel te doen, want er is een onderzoek geweest naar het selectiebeleid mede naar aanleiding van een uitspraak van de Hockeybond om niet te selecteren tot en met de D. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal aanbevelingen gedaan, welke we graag dit jaar opvolging aan wilden geven.


En toen brak het Covid-19 virus uit en stond alles stil. Wanneer kunnen we weer hockeyen, kan er nog wel geselecteerd worden, hoe moeten we dit dan gaan doen? Allerlei scenario’s zijn in diverse teams meetings, de revue gepasseerd, tot het moment dat begin mei bekend werd dat er weer gehockeyd kon worden. We konden hiermee in afgeslankte vorm alsnog uitvoer geven aan de selectietrainingen. 


Nieuw dit jaar is een pilot bij de Meiden A teams. We hebben een enquête gedaan, de zogenaamde "Xenios op maat”-enquête onder de meiden die het komende jaar in de A lichting zullen spelen. Hierin hebben we uitgevraagd wat je belangrijker vindt, speelsterkte of gezelligheid. Daarnaast konden twee vriendinnen opgeven worden bij wie je graag in het team zou willen zitten. De respons op deze pilot was erg goed. 63 van de 73 meiden hebben hem ingevuld en daarvan heeft 75% gekozen voor speelsterkte. We hebben bij de indeling dus veelal op sterkte gekeken en daarbij nog geprobeerd om 1 of 2 vriendinnen in het team te hebben. Dit is voor meer dan 90% van de meiden gelukt. Al met al een zeer geslaagde pilot. In hoeverre deze pilot voortgezet of uitgebreid gaat worden, zullen we bespreken in de evaluatie.  


Ook nieuw dit jaar is dat we de beoordelingen via een digitaal formulier hebben laten invullen. De teambeoordelingen van rond de kerst gingen via een online formulier en de beoordelingen van de trainers op de selectietrainingen konden op de telefoon ook via een formulier aan ons worden doorgegeven. De eerste dag was dat even wennen, maar de rest van de week verliep dit uitstekend en was het voor de commissie veel minder werk, omdat we geen papieren formulieren in Excel meer hoefden over te kloppen. De week van de selectieweek was een erg warme week en was dit jaar vanwege Corona zonder toeschouwers. Dit laatste bleek achteraf erg fijn te zijn voor de trainers en met name ook voor de spelers, hierdoor was er meer rust op en naast het veld. Helaas mochten we vanwege Corona nog geen gebruik maken van de hesjes met nummers en dus hadden we stikkers, die niet altijd even goed bleven zitten. Al met al heeft elke lijn twee keer een uur selectietraining gehad en hadden we samen met de beoordelingen uit december, de nodige beoordelingen binnen om de spelers te verdelen in een breedtegroep en een selectiegroep. 


Anders dan voorheen was dat de breedte groepen dit jaar ook door gingen met trainen tot aan de vakantie. Hierover hebben we veel positieve geluiden gehoord. Fijn dat er nog hockeyaanbod was. 


En eind juni was het dan zover ... de teamindelingen zijn bekend gemaakt, natuurlijk met hier en daar een vraag om uitleg. Ook de definitieve samenstelling van de selectieteams is dit jaar voor de zomer bekend. In het verleden werd dit over de vakantie heen getild, maar omdat er meer gelegenheid was om te trainen is besloten dit voor de zomer te hebben afgerond. Ook dit was een van de aanbevelingen uit het rapport. 


Belangrijk ook om nog te melden is dat we dit jaar een zogenaamde Corona-disclaimer hebben. Deze is ingevoerd, omdat we natuurlijk toch een half jaar aan beoordelingen missen en voor kinderen die ziek zijn geweest, blessures hebben gehad, nog steeds in quarantaine zitten of die misschien een slechte selectieweek hebben gehad en de beoordeling te eenzijdig is, kan er ook na de zomervakantie nog een aanpassing in de team samenstelling plaatsvinden.


Een andere reden voor de disclaimer is dat er geen oefenwedstrijden gespeeld konden worden. Dit wedstrijdbeeld van een speler mist nu bij de trainers die de selectieteams samenstellen. We willen wijzigingen na de start van het seizoen natuurlijk tot het minimale beperken, maar als na zorgvuldig onderzoek blijkt dat een speler niet in het juiste team zit bekijken we wat de mogelijkheden zijn


Overall kijken we terug op een goed verloop tot nu toe en een prettige en goede samenwerking met alle trainers en de staf.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws