Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lois Oudijk
Algemeen Jun
14

Sporten in de zomer bij Xenios: “Basics & Fitness”

Nieuws afbeelding

Voor ouders en partners van (jeugd)leden en andere geïnteresseerden,

Wil je in de zomer lekker buiten sporten en óók eens kennis maken met het hockeyspel dan is dit echt iets voor jou! Gedurende de gehele zomer gaat Xenios toptrainer Mathilde op zondag van 11.30 uur tot 12.30 uur trainingen op Xenios geven. En dat voor een vriendenprijsje: 11x sporten voor € 35,-. We starten op zondag 21 juni, veld 13!

Even lekker op de zondagmorgen naar buiten en op een leuke manier werken aan je conditie. Joggen rond het veld, rekken en strekken en weer fit worden met een leuke groep, dat is "Basics & Fitness”.

Maar … we willen je ook de basics van het hockey bijbrengen: hoe hou je een stick vast, hoe sla je een bal, hoe stop je die en hoe kan je dribbelen, pushen en scoopen.
Kortom, voor deze training is geen hockeyervaring vereist. Lekker laagdrempelig. Trek je sportkleren aan, bitje en scheenbeschermers zijn niet nodig, en kom naar Xenios. Een stick hebben wij voor je.

Stuur een mail naar [email protected] om je aan te melden. Vermeld je naam en 06-nummer. Voor de afrekening sturen we je een Tikkie.

Meer informatie lees je hieronder.

Vragen en antwoorden:

€ 35 euro? Het was toch gratis?
Hoewel je niet hoefde te betalen voor de 3 introductiesessies begin juni was het natuurlijk niet gratis. Trainer / veld/ faciliteiten kosten geld. Terwijl de clubinkomsten onder druk staan als gevolg Corona (sponsoring/ advertentie-inkomsten dalen, geen inkomsten van de bar en ga zo maar door). Desalniettemin wil de club tegen kostprijs geïnteresseerden faciliteren. En laten we eerlijk zijn; € 35 voor 11 x sporten = dat is iets meer dan € 3 per keer. En ... je helpt de club ook een beetje.

Hoe te betalen? En wat als ik maar 10x keer kom?
We houden het simpel, als je wil meedoen schijf je je zelf in met je telefoonummer en sturen wij je een Tikkie van € 35,-. Hoeveel keer je komt mag je zelf weten maar het bedrag blijft € 35,-.

Wat is dit nu weer? Waarom weer een ander soort hockey?
Hoewel je al jaren kunt (Trim)hockeyen bij Xenios, tot zelfs op hoog (wedstrijd)niveau, bleek er interesse te zijn naar een laagdrempeliger vorm. Oftewel iets minder fysiek en technisch. Al langer waren er plannen daarmee te starten maar juist door het Corona virus, waardoor indoor- en contactsporten vooralsnog niet toegestaan zijn vanwege het besmettingsrisico, lijkt er een grote behoefte te zijn aan deze vorm van ontspanning én inspanning in de buitenlucht. 

Is iedereen welkom?
Ja, ouders van jeugdleden, partners van leden, familie, vrienden, kennissen, buurtgenoten en iedereen uit Amsterdam en omstreken die denkt: "Ja, dat lijkt me leuk!".  Wel hanteren we een minimale leeftijd van 18 jaar en gaat de training door als we minimaal 10 deelnemers per training hebben.

Hoe zit dat dan met wachtlijsten enzo?
Toevallig of niet is onlangs het 5e waterveld geopend. Oftewel Xenios heeft sinds kort de beschikking over 5 splinternieuwe mooie (en dure) watervelden. Dat is behoorlijk uniek want zelfs de meeste topclubs hebben dat niet. En al helemaal niet in de regio Amsterdam. Xenios heeft de ruimte!

Waar kan ik parkeren?
Kijk svp op de plattegrond voor details rond plattegrond en Corona maatregelen.

Waar moet ik me melden?
Je kunt je melden bij de trainer op veld 13 bij Mathilde.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Stuur svp een mail naar [email protected]

Is hockeyervaring noodzakelijk?
Neen, integendeel zelfs. Hoewel mensen met ervaring ook welkom zijn is het onze bedoeling om deze training zo laagdrempelig mogelijk te maken. (Zeer) ervaren hockeyers raden we aan om mee te doen met de reguliere maandagavond trainingen. Meer info via [email protected].

Heb ik speciale spullen/ kleding/ attributen nodig?
Heb je hockeykleding/ stick/ bitje/ scheenbeschermers/ schoenen al dan niet toevallig liggen dan is dat mooi. Maar het is niet nodig. We richten ons op het nuttige en aangename met een focus op beweging. En vooral geen lichamelijk contact/ hard slaan/ hoog slaan etc. Bitje en scheenbescherming zijn daarom niet nodig. We hebben voldoende (leen) sticks liggen, kortom een joggingbroek, shirt en een paar sneakers zijn voldoende. Leren zolen/ hoge hakken zijn overigens nadrukkelijk niet toegestaan ;-).

Clubhuis
Op dit moment is het clubhuis gesloten. Natuurlijk hopen we snel weer een drankje te kunnen doen na de training. Xenios volgt hierin het protocol van de KNHB.


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws