dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jan Meij Ibarra
Jasper le Rutte
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Evenementen
Okt
1

TD 15/10 'Oktober bierpullen-fest'

O'zapft is!!
Onze Masters A pakken op 15 oktober uit met het Oktober-bierpullen-fest! Het barteam zorgt voor worsten, en Masters A DJ Flava Fleur zorgt voor de plaatjes!
Zelfs al sla je de meeste TD's over, deze wil je niet missen!

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

Xenios verwelkomt brasserie ‘De Veranda’ als sponsor

De Veranda is een brasserie aan het Amsterdamse bos, waar je heerlijk kunt genieten. Van het eten, van de omgeving én van de service. De Veranda serveert smaakvolle seizoen gerechten. Klassieke gerechten van over de hele wereld, af en toe met een twist.  Het prachtig terras werd in 2022 'een verborgen parel' genoemd in de Misset Terras Top 100 en is door hen uitgeroepen tot nummer 1 van Nederland.
De Veranda biedt met haar vele zalen ook gelegenheid voor vergaderingen, private diners en feesten.
Xenios is erg blij met deze samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Onze speciale dank gaat uit naar Eugène van Angelbeek van De Ve

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

‘De IJshoeve’ ook de komende drie jaar sponsor

IJshoeve Sloten en Xenios hebben een nieuw driejarig sponsorcontract gesloten.
De IJshoeve is een begrip in de regio voor heerlijk ambachtelijk ijs. Zowel in 2022 als in 2023 werden zij nummer 1 in de ijstest van Mokum Magazine.  De smaken ijs zijn een waar feest, dus kom snel langs om het te ervaren. Let op! Op 8 oktober is de afsluiting van het ijsseizoen 2023, van 2 tot 8 oktober is de sluitingsactie!
Xenios is erg blij met deze hernieuwde samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Wij danken Xander en Karlijn van IJshoeve Sloten dan ook van harte.


Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
30

Wedstrijdfolder 1 oktober

Lees de wedstrijdfolder van zondag 1 oktober hier!  
Dames 1 en Heren 1 hebben beiden nieuwe spelers en stafleden, bekijk snel alle portretfoto's. Het wordt lekker weer, dus spring op je fiets en kom hen aanmoedigen.  Tot morgen!

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
30

Veteranen genieten bij zusterclub in Gijón

Een gelegenheidsteam van veteranen van onze club, grotendeels bestaand uit spelers van H30-2 en H45-1, speelde vorig weekend op het internationaal veteranentoernooi in Gijón, Spanje. De thuisclub, Real Grupo de Cultura Covadonga, had weer een uitstekend toernooi georganiseerd waarop de deelnemende teams niet alleen sportief werden uitgedaagd maar ook buiten het veld in de watten werden gelegd.
Op het veld lag er meer dan genoeg uitdaging. Zo speelde bijvoorbeeld Juancho García-Mauriño mee, een Spaanse oud-international die op drie Olympische Spelen actief was en in 1996 met Spanje zilver won in Atlanta na verlies in de finale tegen Nederland. Met Pere Jufresa (Barcelona 1992) en

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
29

Hockeyen met de helden van Oranje?

Geef je op voor de Hockey Fandag!
Wil jij in de herfstvakantie hockeyen met de internationals van Oranje? Dat kan! Krijg tips van Yibbi Jansen over het slepen van een strafcorner en leer hoe je moet scoren van Duco Telgenkamp. 
De KNHB & Rabobank organiseren op 18 en 25 oktober zes fandagen door het hele land.  18 oktober: MHC Forescate, HOD Valkenswaard en HC IJsseloever.  25 oktober: HVA Assen, HC Naarden of HC Twente.    Oranje-fans uit O10 tot O14 krijgen een onvergetelijke dag met clinics, handtekeningen en foto’s met de kersverse Europees kampioenen.  Nieuw dit jaar: je mag je vriendje of vriendinnetje meene

Nieuws afbeelding
Evenementen
Sep
28

PS5 Fifa 24 toernooi (O12-O16) Reserveer direct een plek!

Ons clubhuis wordt op 11 november omgetoverd tot een ware e-sports arena!  In samenwerking met WePlay United organiseren we een EA FC toernooi met: - Minimaal 3 poule wedstrijden - Een spannende knock-out fase - Een tof aandenken voor de nrs 1, 2 & 3
Ben jij de beste EA FC speler van Xenios 012-016? Schrijf je dan snel in, er is plek voor slechts 40 spelers!
Kosten: 12,50 incl. friet & limo en PS5 & Fifa 24 gebruik. Aanmelden via weplayesports.events/xenios

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
25

#scheidsbedankt

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we onze scheidsrechters bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar.
Deze week zetten we alvast een paar bekende clubscheidsrechters op onze social media. Volgende week willen we een aantal onbekende scheidsrechters in het zonnetje zetten. Daarvoor krijgen we heel graag foto's van jullie. Stuur ze op naar [email protected] met vermelding van naam en team, en wie weet staat jouw scheidsrechter er volgende week tussen. En je kan ze natuurlijk ook zelf op Instagram zetten, tag ons dan: @xeniosamsterdam.
Maar nog belangrij

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
24

Prachtig artikel over Jan van den Berg op hockey.nl

"Hij is niet zomaar een ervaren hockeyer. Noem hem gerust een super-routinier." Zo begint het spraakmakende artikel op Hockey.nl over Jan van den Berg van Saparoea, onze levende legende op het veld. Met maar liefst zestien seizoenen als vaste waarde in Heren 1 heeft hij niet alleen zijn naam gevestigd, maar ook geschiedenis geschreven voor onze club.
Jan begon zijn indrukwekkende reis in de Derde Klasse, en heeft met toewijding en passie zijn ploeg naar ongekende hoogten gekeept. Dit seizoen, voor het eerst in de clubhistorie, speelt Jan met zijn team in de Promotie klasse; het op één na hoogste niveau van Nederland. Een mijlpaal die niet alleen Jan, maar ook he

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
23

Trainers in het nieuw!

Het is niet te missen! Alle Xenios trainers krijgen een prachtige Osaka jas van de club.
Heb jij er nog geen? Meld je bij je coördinator.
Meer foto's op socials.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
22

Fietsen en scooters: tweede update!

Afgelopen week werd de toegang tot Xenios met elke regenbui moeilijker. 
De komende weken hebben we deze noodoplossing:
VRIJDAG TOT EN MET ZONDAG: Fietsen en scooters parkeren voor de gemeente werf (voorbij de 2e slagboom rechtsaf) Parkeer hier níet voorbij het zwarte hek. Houdt altijd 1 rijbaan open voor een auto vanaf het zwarte hek naar de slagboom. Parkeren mag ook in 1 rij voor het terras van de golfclub. MAANDAG TM DONDERDAG:  Fietsen en scooters in de fietsenstalling bij veld 3, of bij je eigen trainingsveld Let op! Dit is voetgangersgebied dus geef hen de ruimte.  Tussen clubhuis en veld

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
20

Oproep voor de lustrumcommissie 2024

Op 6 juni 2024 bestaat XENIOS 65 jaar!
Uiteraard kunnen we dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Rondom die datum willen we activiteiten gaan organiseren om met elkaar deze mijlpaal te vieren.
We zoeken daarom een aantal mensen die samen een programma willen bedenken en uitvoeren, in overleg met het bestuur. Twee mensen hebben we daarvoor al gevonden, maar zij hebben zeker nog collega's nodig. Wie komt hen helpen? We hopen op versterking in ieder geval op één of twee jong senioren, en ook junioren uit O16 & O18 zijn welkom, zodat het 13de lustrum er eentje wordt voor alle generaties!
Geef je op via [email protected].

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
18

Extra clubscheidsrechter cursus op 3 oktober

Voor de scheidsrechter cursus van 19 september kregen we zo veel aanmeldingen, dat we een extra cursus hebben gepland. Dit keer op dinsdag 3 oktober, 19 uur! 


Iedereen die nog geen kaart heeft, kan zich opgeven via [email protected]; senioren, junioren vanaf O16 en ouders.
Let op, vooraf dien je het cursusmateriaal via E-learning door te nemen, zodat je goed voorbereid naar de cursusavond komt. Tijdens deze avond volgt nog meer uitleg en je sluit het af met een examen.
Geef je op tijd op, maar in ieder geval vóór 29 september. En ook nu geldt weer: vol = vol.


Ben je een ouder en sta je zelf nog niet bij ons in de ledenadminist

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
16

Wedstrijdfolder 17 september

De eerste wedstrijdfolder van het nieuwe seizoen is uit, klik hier!
Morgen spelen Heren 1 en Dames 1 hun eerste thuiswedstrijden.
Tot langs de lijn!
 

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
16

Steyn: onze nieuwe CS+-er!

Vorige seizoen is een aantal scheidsrechters gestart met de Clubscheidsrechter-plus opleiding. Na het behalen van de CS-kaart, is dit het volgende niveau. Met dit diploma op zak kun je moeilijkere wedstrijden gaan fluiten.   De opleiding bestaat uit een online training met een theorie examen. Daarna ga je een aantal wedstrijden fluiten, en krijg je van een praktijkbegeleider de nodige tips en tricks.
Als snel bleek dat Steyn het fluiten prima onder controle heeft. Zaterdag heeft hij het praktijkexamen dan ook glansrijk doorstaan (zie de bijlage). Als blijk van waardering ontvangt Steyn een mooi fles uit handen van Cora, coördinator CS opleidingen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
15

UPDATE FIETSEN EN SCOOTERS PARKEREN

Helaas gaan de werkzaamheden op Sportpark Sloten niet zoals gepland.  De rondweg langs veld 2 is voorlopig niet beschikbaar voor parkeren. In ieder geval voor het aankomende weekend gelden de volgende afspraken.

ALLE FIETSERS EN SCOOTERAARS 🚲🛵🚲🛵🚲🛵moeten met fiets of scooter aan de hand langs veld 2 lopen naar de fietsenstalling bij veld 3. Toeschouwers voor veld 2 vragen we aan de 3 andere zijden van het veld te gaan kijken.
SCOOTERS kunnen eventueel ook parkeren achter het kunstwerk, of op de oude plek op de stoep bij het Velodrome.
We vragen alle Xenioten om hierbij mee te helpen. Leg het uit aan anderen die het niet pre

Nieuws afbeelding
Bestuur
Sep
14

Bericht van Osaka


Wij ontvingen van Osaka een bericht over de verkeerd geproduceerde shirts. Deze brief is hier te lezen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
13

Werkzaamheden op Sportpark Sloten

De gemeente is gestart met grootscheepse werkzaamheden op het sportpark. In het carré van Xenios is vrijwel alles al vernieuwd, maar voor het omliggende terrein moet er nog veel gebeuren; vervanging van riolering, elektra en waterleidingen.
Tijdens deze werkzaamheden zullen ook onze fietsenstalling, de haag en verlichting tussen veld 3 en 4 worden aangelegd, en zal Herenmarkt worden gesloopt. De gemeente streeft ernaar deze fase op 1 december af te ronden.
De komende tijd zal het af en toe behelpen zijn.  Het asfalt van de rondweg is vanaf het einde van het park tot halverwege ons veld 2 al verwijderd, en de komende dagen is het voorste stuk tot aan de sl

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
12

Steun Xenios en doe mee met Rabo ClubSupport!

Bij Xenios zijn we vol energie en passie bezig met het bevorderen van sport en samenhorigheid. Nu kunnen alle Rabobank leden ons helpen, zonder extra kosten, met de Rabo ClubSupport actie!
Vorig jaar heeft dit maar liefst €2000,- opgeleverd! Dat willen wij dit jaar graag weer bereiken.
Hoe meer Rabo-leden op Xenios stemmen, hoe meer we verdienen uit de ClubSupport pot van de Rabobank. Stemmen kan tot en met 26 september. Klik hier. 
Over de Rabo ClubSupport 2023
Iedereen verdient een club. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom investeert Rabobank graag in clubs en verenigingen. Als Rabo-lid kun je

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
7

Levering nieuwe Osaka Xenios shirts

Vandaag zijn de nieuwe Osaka Xenios shirts aangekomen bij Sport 2000 Haverhals.   Helaas voldoet bij een deel van de geleverde shirts de bedrukking niet aan de kwaliteitseisen van Xenios en Sport 2000 Haverhals.  Omdat de start van de competitie voor de deur staat, is het noodzakelijk dat iedereen die op dit moment nog geen officieel lichtblauw Xenios shirt heeft, dit zo spoedig mogelijk aanschaft, zodat er toch in een Xenios tenue wordt gehockeyd.
Zodra de nieuwe juiste shirts beschikbaar zijn, kunnen de foutieve shirts kosteloos omgeruild worden bij Sport 2000 Haverhals. 
Xenios en Sport 2000 Haverhals betreuren uiteraard deze situatie, en we doen

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
6

Beter worden met Game Intelligence

Vanaf september zal Game Intelligence weer gave trainingen verzorgen op Xenios.
Je kan kiezen uit: 9 trainingen op dinsdagen, 15:30 tot 17:00, voor € 252,- 10 trainingen op donderdagen, 15:30 tot 17:00, voor € 280,- 8 trainingen op vrijdagen, 18:30 tot 20:00, voor € 224,- 8 trainingen op zondagen, 11:00 tot 12:30, voor € 224,- Kijk op welke dag & tijd we voor jou een geschikte groep hebben. Of neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of 06 - 20 06 60 47.
We gaan met name focussen op techniek training en ruimtelijk inzicht.  Daarnaast komen er nog veel meer gave oefeningen voorbij, en zullen we o

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
6

Wil jij jouw hockeydoelen nog voor de winterstop halen?


Ga aan de slag met jouw skills met het nieuwe trainingsblok van National Hockey Academy
Ben jij ambitieus, dol op hockey en wil jij extra hockeytraining om de top te bereiken? Dan hebben we goed nieuws! Over een paar weken begint er weer een trainingsblok van National Hockey Academy op Xenios. Hier kun jij terecht voor wekelijkse trainingssessies. Pak die extra velduren en perfectioneer jouw hockeyskills onder leiding van Bert Remmerswaal (assistent SCHC Dames 1) en samen met toppers zoals Famke Richardson (SCHC D1), Dennis Warmerdam (Bloemendaal H1 en Nederlands Elftal) en Xan de Waard (SCHC D1 en Nederlands Elftal).   Het trainingsblok bestaat uit tien trainin

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
5

Kick off jongste jeugd trainers

Op 31 augustus was de kick off voor onze JJ trainers.
Onze hoofdtrainer JJ Tim Sickmann heeft sinds seizoen 2022 -2023 het stokje overgenomen van Tim Hoogendam. Tim wordt dit seizoen bijgestaan door Steyn Heuvelsland, Tobias Neijzen en Iris den Hollander om deze nieuwe lichting op te leiden en enthousiast te maken voor het trainersschap.
In de ochtend waren de nieuwe trainers voor de O7 spelers aan de beurt, eerst binnen veel informatie, daarna buiten oefenen. Zij zullen op vrijdagmiddag onze nieuwe O7 spelers laten kennis maken met hockey in een gezellige groepstraining.
Daarna kwamen de trainers voor de O8, O9 en O10 teams. Basten Pels, coach van H1

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
3

Speelregels voor jongste jeugd

Onze jongste jeugd teams in O8, O9 en O10  hebben jonge trainer-coaches. Zij coachen bij de wedstrijdjes hun team. Als zij een keertje niet kunnen, nemen de ouders van het team de coachrol over.
De speelbegeleiding (nog geen echte scheidsrechters) wordt gedaan door ouders. De KNHB heeft hiervoor handige one-pagers gemaakt per leeftijdsgroep: één over het spel & het veld, en één voor de speelbegeleider. Kijk op deze pagina van de KNHB, download ze en houd ze bij de hand op zaterdag. Ook ouders die al wat langer meelopen nodigen we uit om dit te bekijken, er zijn wat wijzigingen  doorgevoerd.
We wensen iedereen veel plezier!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
3

Actie Sport 2000 Haverhals


Sport 2000 Haverhals heeft dit seizoen een speciale clubaanbieding voor alle Xenios teams:  Bij bestelling en betaling van Xenios hockeykleding door een heel team in eens, geeft Sport 2000 Haverhals 15% korting!
Kom langs in de winkel voor meer informatie.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
2

Back in Shape is er weer vanaf 7 september

De competitie begint bijna weer! Dat betekent dat er ook weer fysotherapeutisch advies gegeven zal worden door Back in Shape. Dit seizoen is dat door Jennifer. Zij is er elke donderdagavond van 19:00 - 20:30 uur voor het inloopspreekuur. Loop gerust langs voor vrijblijvend advies. De fysiotherapieruimte bevindt zich bij binnenkomst van ons clubhuis op de begane grond direct rechts.
   

Nieuws afbeelding