B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Fenna Raaijen
Jet Jongenelen
Jip van der Kleij
Tom van der Schaaf
Emma Thunnissen
Jeugd Apr
26

Informatie hervatting jeugdtrainingen op Xenios

Nieuws afbeelding
Vanaf aanstaande woensdag, 29 april, worden de maatregelen voor wat betreft jeugdhockeyers versoepeld. Binnen Xenios zijn de voorbereidingen op de hervatting van de jeugdtrainingen in volle gang. Met inachtneming van het KNHB-protocol hebben we met elkaar een aantal richtlijnen opgesteld om op Xenios veilig te kunnen trainen.

De organisatie van de trainingen zal anders verlopen dan we gewend zijn. Met het opstarten van de hockeytrainingen is helaas nog geen sprake van de herstart van het verenigingsleven, omdat het clubhuis gesloten blijft en we ouders/verzorgers nog niet toe kunnen laten op het complex. Wat we wel kunnen bieden aan onze (jongste) jeugdteams is het weerzien met teamgenoten en de trainer/coach, maar natuurlijk ook het samen sporten in de buitenlucht.

Om iedereen goed te kunnen voorbereiden op het veranderde trainingsverloop, zal er op woensdag 29 april eerst een zogenaamde try-out plaatsvinden. Hiervoor worden in totaal 4 teams uitgenodigd. Een team uit elke lichting van de jongste jeugdcategorie (2e jaars F, 1ejaars E en 2e jaars E) en een C-team. De betreffende teams worden hier via de trainer/coach en de ouderbegeleider van op de hoogte gesteld.

Ervan uitgaande dat de try-out van woensdag 29 april slaagt, zullen op vrijdag 1 mei alle jongste jeugdteams de reguliere trainingen hervatten. De trainende F-jeugd zal op zondag 3 mei starten met trainen. Vanaf woensdag 6 mei zullen alle jeugdteams, inclusief A-, B-, C- en D-jeugd, de trainingen hervatten, inclusief de vaste keeperstrainingen. Op vrijdag 1 mei zal het trainingsschema worden gepubliceerd. Er zal zoveel mogelijk worden getraind conform de trainingsdagen en -tijden die dit seizoen gebruikelijk zijn.

Algemene informatie over de beperkingen:
 • In verband met de 1,5 m-regel krijgt ieder jongste jeugdteam minstens een kwartveld om op te trainen. Jeugdelftallen krijgen vooralsnog gewoon een half veld tot hun beschikking. Dit heeft gevolgen voor de veldindeling en het trainingsschema. Het schema kan onderhevig zijn aan wijzigingen en is zichtbaar op de site en in de Xenios-app.
 • Per spelersgroep van 1 tot 7 personen is maximaal 1 begeleider toegestaan. Per spelersgroep van 8 tot 14 personen zijn maximaal 2 begeleiders toegestaan.
 • Er wordt hard gewerkt aan het bedenken van geschikte oefeningen en trainingsvormen voor alle jeugdteams.
 • Het deelnemen aan de trainingen is vrijwillig.
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer trainen.

Informatie voor jongste jeugd en D-teams
 • Voor de jongste jeugd en de D-jeugd geldt de afstandsregel niet. Alle trainers en coördinatoren moeten wel 1,5 meter afstand bewaren.
 • De materialen voor de jongste jeugd worden door de club beschikbaar gesteld en na het gebruik op woensdag, vrijdag en zondag gereinigd. D-teams maken gebruik van hun eigen trainingsmaterialen. Trainers van deze teams zijn zelf verantwoordelijk voor het reinigen van hun trainingsmaterialen.


Informatie voor A-, B-, C-teams
 

 • Voor A-, B- en C-teams geldt dat tijdens de training te allen tijde 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Dit geldt voor iedereen die aanwezig is op het sportveld, inclusief familieleden. Trainers en coördinatoren zullen hierop toezien.
 • De A-, B- en C-teams maken gebruik van hun eigen trainingsmaterialen. Trainers van deze teams zijn zelf verantwoordelijk voor het reinigen van hun trainingsmaterialen.

Maatregelen op en om ons sportcomplex
 • Alleen de spelers, trainers, coördinatoren en vrijwilligers betreden het complex. Het complex is nog niet opengesteld voor ouders of verzorgers.
 • Alle coördinatoren zullen duidelijk herkenbaar zijn. Hun adviezen dienen te allen tijden te worden opgevolgd.
 • Kom bij voorkeur op de fiets naar de training. Kinderen kunnen hun fiets parkeren op de aangegeven plekken. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op.
 • Toch met de auto? Nabij de ingang van het complex wordt een zone gecreëerd voor het brengen en halen van kinderen. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op.
 • Het clubhuis is gesloten. EHBO-trommel en blessure-ijs zijn beschikbaar.
 • De kleedkamers en wc’s in het clubhuis zijn gesloten. Ga dus thuis naar de wc. Zorg dat je al je hockeykleding inclusief schoenen en scheenbeschermers aan hebt. Omkleden op Xenios is niet toegestaan, ook niet op de velden.
 • Zorg voor eigen drinken/bidon.
 • De trainingsmaterialen mogen door de kinderen niet worden aangeraakt. Alleen de trainer mag de ballen en overige materialen aanraken. Er wordt getraind zonder hesjes. Trainingsmaterialen worden na elke training gereinigd.
 • Na afloop van de trainingen verlaat iedereen direct het sportpark. Het is niet toegestaan om te blijven ‘hangen’.
 • Het complex is alleen geopend voor de georganiseerde trainingen. Vrij trainen is helaas nog niet toegestaan. Dit geldt voor de locatie aan de Ringvaartdijk en Sportpark Sloten.
De bovenstaande opzet geldt tot nader order. We zijn afhankelijk van nadere besluitvorming en maatregelen. Ook door onze eigen evaluaties kunnen aanpassingen noodzakelijk zijn. Berichtgeving verloopt via nieuwsberichten op de website en in de Xenios-app.

Vrijwilligers
We vinden het belangrijk om te laten weten dat we er met elkaar alles aan gaan doen om voor iedereen op ons complex een zo veilig mogelijke situatie te scheppen. Om dit alles in goede banen te leiden zijn dagelijks vrijwilligers nodig in de tijdvakken van de trainingen. Taken zijn onder meer: ontvangst van de spelers, coördinatie van fietsparkeren, coördinatie van het afzetten/ophalen van de spelers die met de auto worden gebracht en het schoonmaken van de trainingsmaterialen.

Heb je tijd/zin om ons te komen helpen? Stuur een mail aan
[email protected] met naam, contactgegevens en beschikbaarheid in de komende twee weken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws