B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Matilde van der Heijde
Isis Roes
Jeugd Aug
23

Arbitrage jeugdteams - meer verantwoordelijkheid en inbreng team

Nieuws afbeelding

Xenios gaat weer een nieuw seizoen tegemoet. Met mooie nieuwe velden op complex Sloten. De afgelopen jaren is hard gewerkt om zowel het hockeyniveau als de faciliteiten te verbeteren. Daar mogen we trots op zijn. Een belangrijk onderdeel van het hockey is goede spelregelkennis en arbitrage. Voortaan verwachten we in de breedteteams meer verantwoordelijkheid en inbreng vanuit het team. De verantwoordelijkheid voor de arbitrage bij de breedteteams ligt primair bij de ouders. Voor eerstelijnsselectieteams ligt die verantwoordelijkheid bij de CS+ scheidsrechterspoule. Op de website (onder kopje hockey/arbitrage, klik hier) staat het beleid en de verwachtingen t.a.v. ouderparticipatie op dit vlak.

Eerstelijnsteams
Deze worden primair gefloten vanuit de CS+ scheidsrechterspoule. Dat betekent dat ouders niet hun eigen kinderen fluiten. Wel verwachten wij van ouders van eerstelijnsteams dat zij zich beschikbaar stellen om af en toe breedteteams te fluiten (bijv. 3 keer per seizoen). Dit draagt bij aan het delen van kennis, is fair naar andere ouders en is ook heel belangrijk om eigen kennis & kunde op niveau te houden. En bovendien is fluiten leuk en sportief. We rekenen op jullie!

Breedteteams
De verantwoordelijkheid voor het indelen van arbiters zal dit jaar duidelijker bij het team komen te liggen: de ouders onderling maken in overleg met de trainer, ouderbegeleider en arbitragecommissie een eigen indeling (meer in lijn met hoe dat ook in de zaal en bij de jongste jeugdteams gebeurt).

De rol van arbitragecommissie zal daarmee iets verschuiven naar het op verzoek helpen met begeleiding en opleiding van de scheidsrechters. Op basis van de input vanuit het team zal de arbitragecommissie de arbiters invoeren in het systeem zodat zij de wedstrijdcodes e.d. ontvangen. Mocht een arbiter uitvallen dan is in eerste instantie de oudergroep verantwoordelijk voor het verzorgen van vervangers. Natuurlijk zal de arbitragecommissie jullie daar waar mogelijk bijstaan hierin. Maar het uitgangspunt is teamverantwoordelijkheid en zelfredzaamheid.

Spelregelkennis en je kaart halen
Om spelregelkennis naar een hoger niveau te brengen organiseren wij de nodige opleidingsactiviteiten. O.a. de workshops & clubscheidsrechtersexamens. Het halen van de clubscheidsrechterskaart is bedoeld voor alle ouders(tenminste 1 ouder per kind) en is tevens verplicht vanuit de bond voor alle spelende A- & B-jeugd.

Inschrijven kan via een van de links hieronder. Na inschrijven krijg je de nodige informatie voor het voorbereiden op het examen (o.a. een link naar de online leeromgeving). Het halen van je kaart betekent niet dat je per se moet fluiten. Echter, het is duidelijk dat een aantal ouders per team wel zullen gaan fluiten. Het hoort bij de teamtaken die jullie onderling moeten verdelen (net als rijdiensten, fruit en wedstrijdtafel). Want Xenios… dat zijn jij en ik samen.

Voor deelname aan de workshop en clubscheidsrechtersexamen op:
14 september 2019 klik: https://forms.gle/tG5EqdAJbWrmBVF27
12 oktober 2019 klik: https://forms.gle/W5s1X6p19We8psN56
2 november 2019 klik: https://forms.gle/szGN4JwUVVrdYVPUA
30 november 2019 klik: https://forms.gle/BdBi3HB3zjKpYwvr6

Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar: [email protected]
Indien het specifiek over opleiding of een begeleidingswens gaat mail dan naar: [email protected]

Of bel een van de commissieleden (voor nummers klik hier)

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws