Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Inge Leijtens
Bas Braaksma
Guusje 't Hart
Daan Eijmans
Jeugd Dec
4

Verslag van JA1

Nieuws afbeelding

Verslag van Jongens A1:

Onze boys in blue moesten na de tegenslag dat er geen play-offs waren gehaald voor SUPER A zichzelf herpakken. Op het aantal gescoorde doelpunten de play-offs mislopen is natuurlijk enorm vervelend.
Ondanks dat hebben de jongens zichzelf na de voorcompetitie herpakt, en besloten alles er uit te halen wat er dit seizoen nog in zit, namelijk: kampioen worden in de subtopklasse.

Met teams als Reigers jongens A1, Kikkers jongens A1 en Alkmaar jongens A1 is dit nog niet zo simpel. De eerste pot met een 4-4 uitslag uit op Terriƫrs (ja ze spelen tegen ongeveer alle clubs vernoemd naar dieren) was dan ook een enorme domper. Het was jammer dat de prachtige goal van onze specht werd afgekeurd. Waarom is nog altijd de vraag. Maar ja, that's life.

Na een intensieve trainingsweek en de koppen bij elkaar te hebben gestoken hebben de jongens besloten dat er echt wat moest gebeuren, wilde het doel nog worden gehaald. 
Vervolgens hebben zij laten zien dat ze heel behoorlijk kunnen hockeyen, en speelden zij een spannende wedstrijd tegen de Reigers op veld 3. Einduitslag: 3-2 voor Xenios.

De week daarop kregen ze de Kikkers op bezoek die zij net als de Reigers met 0 punten terug de polder instuurden.
De laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen begon, was om 17:45 op het pittoreske FIT in de barre kou. Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat er met winst op FIT de eerste plek in de poule kon worden overgenomen.
De eerste helft kwamen de boys niet echt op gang. De ruststand was een zeer magere 0 - 0.
Door de blessure van Daan Eymans besloot coach Scheen dat het Hidde Holwerda was die zijn taak op het middenveld moest overnemen. 5 minuten na rust wist hij de bal te onderscheppen en deze zelf te scoren door hem doodeenvoudig over de keeper te spelen.
Enkele minuten later wist hij de bal weer te onderscheppen en met een goede pass aan Pim Veltkamp te geven. Hij scoorde vervolgens de bal door hem met zijn backhand door de benen van de keeper te spelen. 
FIT wist er nog wel eentje te scoren uit een strafcorner. Daardoor werd het toch nog een beetje spannend. 
Uiteindelijk kwam toch het verlossende fluitsignaal en daarmee waren de jongens winterkampioen!
Toch koop je daar niks voor, maar het is wel eventjes lekker.

Hopelijk zien wij jullie na de winterstop langs het veld om ons naar het echte kampioenschap te juichen. Tot dan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws