Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

25 nov Dames 1
4 nov Dames 1
4 nov Heren 1
3 nov Meisjes A1
28 okt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Max Wirtz
Silvester Draaijer
Elize Edens
Jeugd Jun
15

Media-aandacht: selectietrainingen voor de jeugd

Nieuws afbeelding


De laatste weken heeft een aantal media aandacht geschonken aan selectietrainingen voor de jeugd. Aanleiding was een advies van de hockeybond. "Stop met selectietrainingen voor de jeugd", zo viel er te lezen. Uiteraard heeft het bestuur van Xenios de berichtgeving gevolgd. Wie de artikelen, en het stuk van de hockeybond, leest, ziet dat het belang van de selectietraining te groot wordt geacht en dat het belangrijk is om alle spelers gedurende het jaar al goed te volgen zodat een selectietraining niet allesbepalend is.


Bij Xenios worden alle spelers en speelsters gedurende het hele seizoen gevolgd. Het is al jaren gebruikelijk dat zowel de trainers als de ouderbegeleiders tweemaal per jaar een beoordelingsformulier invullen. Daarnaast zijn diverse verantwoordelijken ook langs de lijn te vinden bij trainingen en wedstrijden. Een selectietraining is bij ons op de club dus zeker niet allesbepalend.


De hockeybond presenteert de komende tijd een visie op de ontwikkeling van hockeyers en komt met zes uitgangspunten hiervoor. Stoppen met selectietrainingen bij de jeugd t/m 12 jaar is er daar een van. Het bestuur bespreekt de komende tijd uiteraard die uitgangspunten van de bond.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws