Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Meisjes A1
9 sep Veteranen LA
9 sep Heren 1
2 sep Dames 1
25 aug Meisjes A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Paul Boom
Timo Haaker
Sharon Singh
Charlie Bakels
Ties van Zutphen
Jeugd Jun
15

Media-aandacht: selectietrainingen voor de jeugd

Nieuws afbeelding


De laatste weken heeft een aantal media aandacht geschonken aan selectietrainingen voor de jeugd. Aanleiding was een advies van de hockeybond. "Stop met selectietrainingen voor de jeugd", zo viel er te lezen. Uiteraard heeft het bestuur van Xenios de berichtgeving gevolgd. Wie de artikelen, en het stuk van de hockeybond, leest, ziet dat het belang van de selectietraining te groot wordt geacht en dat het belangrijk is om alle spelers gedurende het jaar al goed te volgen zodat een selectietraining niet allesbepalend is.


Bij Xenios worden alle spelers en speelsters gedurende het hele seizoen gevolgd. Het is al jaren gebruikelijk dat zowel de trainers als de ouderbegeleiders tweemaal per jaar een beoordelingsformulier invullen. Daarnaast zijn diverse verantwoordelijken ook langs de lijn te vinden bij trainingen en wedstrijden. Een selectietraining is bij ons op de club dus zeker niet allesbepalend.


De hockeybond presenteert de komende tijd een visie op de ontwikkeling van hockeyers en komt met zes uitgangspunten hiervoor. Stoppen met selectietrainingen bij de jeugd t/m 12 jaar is er daar een van. Het bestuur bespreekt de komende tijd uiteraard die uitgangspunten van de bond.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws