dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Senioren Mei
15

Verslag Heren 1 - Alliance

Nieuws afbeelding

Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie was de thuiswedstrijd tegen Alliance een potje waarvan we wisten dat we goede zaken konden doen om de tweede plek (en dus play-offs) veilig te stellen. Ondanks dat de L-side afwezig was, was er toch veel publiek aanwezig die een spannende wedstrijd te zien kregen.

We begonnen redelijk met veel druk op de opbouw van Alliance, maar ook erg slordig in balbezit. Hierdoor waren de eerste kansen voor Alliance en was het ook Alliance dat de score opende. Na balverlies in onze opbouw nam Alliance de bal over en kon over de rechterflank onze cirkel binnendringen en over de achterlijn de bal achter Van den Berg frommelen, 0-1. Een lichte tegenslag, maar ook het signaal voor ons dat wij ons ook moesten laten gelden. Dit gebeurde dan ook via een combinatie van Van Grootel en Krans, maar eerstgenoemde was net te laat bij de tweede paal om de gelijkmaker in te tikken. Vlak voor rust dachten we via Kuijt wel gelijk te komen, maar ondanks dat hij de cornerrebound strak binnensloeg was er al gefloten voor shoot en ging het doelpunt niet door.

Na rust wisten we dat de doelpunten zouden gaan komen als we zouden blijven combineren en druk zouden blijven uitoefenen op Alliance. Dit strijdplan werd behoorlijk uitgevoerd met veel kansen en corners tot gevolg, maar zonder de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Een kwartier voor tijd was het Zeeberg die de ban brak door, goed opgesteld bij de tweede paal, de bal hard tegen de touwen te volleren, 1-1. Hierna werd het een open wedstrijd die twee kanten op kon vallen. Alliance kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar een backhandschot uit een overtal situatie werd gepakt door Van den Berg en ook meerdere corners waren niet aan Alliance besteed. Ook ons lukte het niet de corners te verzilveren, ondanks dat we er nog drie mochten nemen in de laatste twee minuten.

Net als vorige week werden de punten dus weer gedeeld, en dachten we dat we hiermee de kans op play-offs niet meer in eigen hand hadden. Maar ook net als vorige week bleek al snel dat onze concurrenten ons in leven hielden door ook gelijk te spelen, waardoor het zondag beslist wordt in alweer de laatste competitiewedstrijd. Dan staat Overbos uit op het programma en dat wordt een absolute kraker, zij moeten winnen om in de eerste klasse te kunnen blijven en wij moeten winnen om de play-offs te halen. Dit zal geen gemakkelijke klus worden aangezien we nog nooit een punt hebben gehaald in Beverwijk en we de thuiswedstrijd kansloos verloren. Reden genoeg dus om deze week hard te trainen en volgende week revanche te nemen, de play-offs te halen en Overbos terug te sturen naar de tweede klasse! Daarbij kunnen we alle support goed gebruiken dus we zien u allemaal graag weer langs de lijn!