Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lieke Roes
Tim Mieremet
Juliette Kuiper
Lotte Hermsen
David Veltman
Senioren Apr
24

Verslag Heren 1 - Rood-Wit

Nieuws afbeelding

Nadat we twee weken geleden net mis hadden gegrepen tegen koploper Myra, stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Rood Wit op het programma. De uitwedstrijd op Rood Wit werd overtuigend met 5-2 gewonnen, en ook vandaag vielen de doelpunten makkelijk. Ondanks dat er geen andere wedstrijden gespeeld werden, waren er toch veel supporters naar Xenios gekomen. Het is mooi om te zien dat we elke week kunnen rekenen op zoveel support en waren dan ook blij dat we het publiek op een paar mooie treffers konden trakteren!

Daar lijkt het in eerste instantie niet op, want we begonnen de wedstrijd niet helemaal scherp. Het was Rood Wit dat voor het eerst gevaar zorgde en zo nu en dan doordrong tot onze cirkel zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste keer dat wij in de cirkel van Rood Wit kwamen was het echter meteen raak; een lange bal van Keppel werd door Van Grootel niet helemaal goed verwerkt, maar stuiterde zo voor de stick van Braaksma die de 1-0 binnentikte. Niet veel later viel ook de tweede treffer, vanuit een doorgekantelde kom over rechts kon Van Renswoude Van Grootel bereiken, die draaide knap open richting de kopcirkel en gaf Krans een niet te missen kans, 2-0. Nog voordat we goed en wel bekomen waren van de doelpunten die makkelijk vielen, lag de volgende er ook alweer in. Na een lange pass van GrĂ¼ter die niet lekker werd verwerkt door Rood Wit, kon De Graaff de bal oppikken en binnenslaan, 3-0. Voor rust leek Rood Wit nog terug te komen via een strafcorner, maar Van den Berg pareerde de rebound door de bal uit het doel te koppen waarna Rood Wit gedesillusioneerd naar de kleedkamer vertrok waar ze door de begeleiding op een donderspeech werden getrakteerd.

Het mocht allemaal niet baten voor Rood Wit, want na rust pikten we meteen de draad weer op. Een strafcorner werd nog naast gepusht, maar de bal werd snel weer veroverd. Van Grootel zette zijn inmiddels befaamde sprintje over de rechterachterlijn in, en na het voorbrengen was het voor Zeeberg een koud kunstje om de 4-0 op het scorebord te brengen en de wedstrijd definitief te beslissen. Ondanks dat zowel wij als Rood Wit nog kansen kregen om te scoren gebeurde dat niet meer en konden wij wederom drie punten bijschrijven.

Deze drie punten brengen ons op de tweede plek, met twee punten voorsprong op de nummer drie Naarden. En laten we daar nu deze week bezoek moeten. Een heuse topper dus waarbij we alle support goed kunnen gebruiken, dus we zien u allemaal graag allemaal weer langs de lijn!

Heren 1

Foto: Hockeyfoto.nu (Bart Scheulderman)

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws