dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Senioren Maa
20

Verslag Heren 1 - De Terriërs

Nieuws afbeelding

Na de competitie herstart goed te zijn begonnen moest afgelopen zondag gewonnen worden van Terriërs. Vorige week voorspelden we op deze plek al een lastige pot, ondanks dat Terriërs laatste staat, en die voorspelling bleek uit te komen.

De eerste 5 minuten waren de beste van de hele wedstrijd, we begonnen meteen scherp en creëerden veel druk op de defensie van Terriërs. Die gingen fouten maken en vanuit een handige interceptie van Oosterwaal kwam Krans links in de cirkel vrij voor de keeper. Zijn bolle kant backhand stuiterde over de keeper het doel in, maar het doelpunt telde, 1-0. Deze goal was misschien niet helemaal reglementair, het gaf de krachtsverhouding van dat moment goed weer. Hierna werd de wedstrijd chaotisch, passes kwamen niet aan, combinaties liepen niet en we hadden moeite een goed antwoord te vinden op de hoge druk van Terriërs. Maar vanuit het niets was het Keppel die vanuit onze kopcirkel Krans vrijzette op hun kopcirkel met een geweldige pass. Krans omspeelde de keeper en maakte al vallend de 2-0. Vlak voor rust kwam Terriërs terug in de wedstrijd door de mooiste goal van de middag te maken; een snoeiharde backhand in de korte kruising, 2-1.

Na rust was het Terriërs dat meteen een corner kreeg en die ook benutte, 2-2. Het was nu echt een wedstrijd waarbij we alles op alles moesten gaan zetten om de drie punten in Amsterdam te houden. Gelukkig gingen we iets verzorgder spelen, lukte het om de bal van kant te laten gaan en creëerden we kansen en corners. Maar tot doelpunten leidde dat niet, totdat Van Renswoude de bal voorsloeg richting tweede paal en Kuijt met een backhand tip-in de verlossende 3-2 op het scorebord bracht. In plaats van rust bracht deze goal vooral hernieuwde energie bij Terriërs die er nog alles aan deden een gelijkspel uit het vuur te slepen, dat lukte bijna vanuit een 2 tegen 1 overtal situatie, maar Van den Berg pareerde de inzet. De eindstand werd bepaald doordat Scheen zijn eerste Xenios-treffer uit zijn carrière wist te noteren. Na een mooie actie van de sterk spelende Gruter over de linkerzijlijn kwam de bal bij Zeeberg, die bracht de bal de cirkel in waar Scheen de eindstand op 4-2 bepaalde.

Al met al geen goede wedstrijd, maar wel heel fijn om die nu ook te winnen. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen IJsseloever op het programma, lastig omdat deze heren een plekje boven ons op de ranglijst staan, en omdat we daar nog nooit een punt hebben gehaald. We weten echter dat er mogelijkheden liggen, de heenwedstrijd beslisten we in ons voordeel (3-1), dus we gaan er alles aan doen ook volgende week weer drie punten mee te nemen naar Amsterdam. We zien u graag allemaal weer langs de lijn!