Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Mink van der Meijden
Lotti Arts
Jeugd
Okt
24

Geslaagde clinic heren 1 en dames 1

Zaterdag organiseerden dames 1 en heren 1 een 1,5 uur durende free clinic voor onze jeugd! Maar liefst 58 kinderen genoten, leerden trucjes en deden leuke oefeningen die de spelers hadden uitgezet en begeleidden. Maar af en toe ook zelf meespeelden natuurlijk . Het was een zeer geslaagde clinic!

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
24

Seniorenkeepers opgelet!

Wil jij ook graag het verschil maken in je team? De beslissende reddingen maken in de wedstrijd? Kom dan naar de keepertraining op woensdagavond van 19.45-20.30 uur! Stanja en Gilles stomen je klaar voor de wedstrijd en delen hun tips en tricks. Supergezellig, leerzaam én sportief.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
22

Fietspad uiterlijk 20 november klaar

Goed nieuws voor onze fietsers. Het sportpark is uiterlijk vanaf 20 november bereikbaar via een veilig fietspad waardoor fietsers de Sloterweg kunnen mijden.
Lees er hier meer over.

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
21

Pubquiz!

Het is weer de hoogste tijd voor de befaamde Xenios Pubquiz, uiteraard onder leiding van onze eigen quizmaster Willem Sanders!
Kom je kennis testen, drink gezellig een drankje en strijd mee voor de hoofdprijs! 
Meld je met een team van max 5 personen (18+) aan via: [email protected]

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
19

Gisteravond stonden ze er weer: de trimmers.

2 aparte groepen: starters én meer ervaren spelers. De keuze aan welke groep ze deelnemen maken ze zelf, elke week na de gezamenlijke warming-up. Op elke groep staat een zeer ervaren trainer.
Wil je ook een keer (vrijblijvend) mee doen? Als absolute beginner of als "herintreder”? We staan er elke week op maandagavond op veld 12b en 15 van 20.15 tot 21.45 uur. Voor de meer ervaren spelers hebben we ook een trimcompetitie tegen andere Amsterdamse teams in de aanbieding.
Stuur even een mailtje naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
18

Update Grote Clubactie

 
Tussenstand Top 10 verkopers Online-loten* Grote Clubactie 2021*de boekjes komen nu pas binnen en moeten nog worden geteld. Boekjes kunnen tot
14 november worden ingeleverd bij Sport2000 Haverhals in Badhoevedorp of op het clubhuis.
_____________________________________________________________________________________________________________________
 
Tussenstand Top 5 Teams verkoop Online-loten* Grote Clubactie 2021 
*de boekjes komen nu pas binnen en moeten nog worden geteld. Boekjes kunnen tot
14 november worden ingeleverd bij Sport2000 Haverhals in Badhoevedorp of op

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
18

Xenios Halloween TD

👻Het is eindelijk weer tijd voor ons eerste echte Thé Dansant! Het eerste Xenios TD is geheel in het thema van halloween.
31 oktober om 16:15 mogen jullie je allermooiste halloween outfits uit de kast pakken met een lekker drankje en dansje erbij! Zien we je daar? 👻
 
Liefs DJ5
Lees de huisregels van Xenios hier. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
12

"Xenios is overgeslagen in discussie rond verkeersproblematiek Sloterweg"

NIEUW-WEST/BADHOEVEDORP - In 2018 is Hockeyvereniging Xenios met de gemeente Amsterdam overeengekomen om te verhuizen van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten. De gemeente vond Xenios een interessante toevoeging aan het sportpark, want het was een beetje vergane glorie. Xenios was blij, want de vereniging ging van drie naar vijf velden. Er zouden niet alleen flink wat investeringen worden gedaan in het park zelf, maar ook er omheen, om de veiligheid te waarborgen van de leden en de bezoekers. ‘Daar hadden we elkaar in gevonden”, vertelt M’Barek Ben Addi, bestuurslid accommodatie van Xenios. ”Er zouden hekken om het park worden gezet en een fietsbrug gerealiseerd.” Lees het hele a

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
11

Thé Dansant & Pubquiz


Zet dit alvast in je agenda! 31 oktober is ons eerste echte Thé Dansant! Vanaf 16:15 gaat de muziek aan en gaan we door tot 23:00. 5 november de eerste pubquiz van dit jaar. De quizmaster is er klaar voor. Inschrijven kan via [email protected] Meer informatie over de events volgt nog via de website/app en socials. Zien we jullie daar?

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Lockerwissel succesvol en nu?

Beste keepers en coaches,
Bedankt voor jullie medewerking tijdens deze lockerwisselactie. Toch hebben we nog wat spullen gevonden, alle trainingspullen zijn bij Jeroen ([email protected]) en kan je bij hem ophalen, de drie gevonden keeperstassen liggen in kleedkamer 2. Alle lockers voor de keeperstassen zijn nu voorzien van een bordje met team en een slot. Op het slot zit een briefje met de code, noteer de code en gooi het briefje weg. Achtergebleven briefjes worden in de loop van de week verwijderd waarna je de code bij mij kan opvragen (Theo 0640093396)
Groet Theo, Edmee en Jeroen 2 u.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
6

Young Umpire Challenge

De KNHB organiseert op 26 oktober a.s. (17:00 uur – 19:00 uur) een Young Umpire Challenge bij hockeyvereniging HIC. Tijdens deze avond krijgen de jonge scheidsrechters (15-21 jaar) in een inspirerende praktijkworkshop tips & tricks.
Ben jij tussen de 15 en 21 jaar, en wil je graag nog beter leren fluiten? Doe dan mee met de Young Umpire Challenge!
De Young Umpire Challenge bestaat uit verschillende uitdagende activiteiten die erop gericht zijn om jou nog meer te leren als scheidsrechter. Internationaal topscheidsrechter Coen van Bunge geeft deze speciale masterclass aan jonge scheidsrechters. Hij geeft tips, deelt zijn ervaringen en doet praktische clinics op het veld.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
4

Xenios doet mee met de Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Ons (klimaat)doel: zonnepanelen op het nieuwe clubhuis om onze club, sportpark en woonomgeving van energie te voorzien, zodat een CO2 negatief resultaat bereikt wordt.
Klimaatdoelen zijn van ons samen!!!
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport, klik hier, en steun onze club met het oog op de toekomst.
Alleen leden van de Rabobank kunnen stemmen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
28

Hockeynieuws!

Spannende tijden voor de deelnemers aan de jeugdselectie Noord-Holland dat afgelopen week plaatsvond. Maar goed nieuws!
Pepijn Moritz (links) en Justin van Gelder (beiden in Xenios JC1) hebben gisteren beiden de regioselectie Noord-Holland gehaald! De complete selectie bestaat uit een groep van 22 spelers en 3 keepers uit de regio Noord-Holland.
Binnen deze groep zijn 16 spelers en 2 keepers geselecteerd om de OOD/Opleidingsontmoetingsdag (voorheen DOD/Districtsonmoetingsdagen) te spelen tegen andere regio’s. Justin en Pepijn zijn beiden geselecteerd voor de OOD en zullen dus tijdens de eerste OOD van dit seizoen op zaterdag 23 oktober in actie komen!
En zojuist kw

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
28

Zet je licht aan!

Het wordt weer vroeger donker. Een goede fietsverlichting is essentieel om goed gezien te worden.  Dus check je verlichting, ook de batterij en zet je fietslampen aan! Nog beter zichtbaar zijn? Trek een oranje of geel hesje met reflectie aan op de fiets!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
26

Wat wordt het mooi!

Afgelopen vrijdag, 24 september, hebben we samen met onze aannemer Badhoeve Bouw, de bouwers, ons bestuur, de Xenios bouwcommissie en Blackbox Architecten het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van ons clubhuis gevierd. 
We hebben stil gestaan bij alles wat er heeft moeten gebeuren om dit hoog(s)te punt te bereiken. En iedereen bedankt voor inzet van energie, expertise en heel veel tijd. Als lid waarschijnlijk moeilijk voor te stellen, maar wat hebben de afgelopen jaren een groep vrijwilligers een hoop uren gestoken om uiteindelijk zo’n mooi clubhuis neer te kunnen zetten. Iedereen die betrokken is en is geweest nogmaals dank.
Het is ook tijd om te k

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
25

Xenios; rookvrije club

Wat is het fijn dat we met z’n allen weer heerlijk kunnen genieten van het hockeyen en alle activiteiten daar omheen. Sportiviteit en gezelligheid met bekende en ook veel nieuwe Xenioten. Het is alweer even geleden dat we als leden besloten hebben een rookvrije club te worden onder het motto "zien roken doet roken”. Het sportpark van Xenios is rookvrij. Roken is buiten het complex toegestaan.
Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
23

Zonder scheidsen geen wedstrijden

Zaterdag 25 september begint alweer de Week van de Scheidsrechter.
Een mooi moment om alle fluitende vrijwilligers, veelal ouders, extra te bedanken voor hun inzet om elk weekend er voor alle wedstrijden te staan. Laten we de goede gewoonte om als team de scheidsen aan het eind van de wedstrijd te bedanken nog wat extra allure geven. Door het bedanken niet alleen door de coach te laten doen maar ook door de spelers. Goed gedaan scheids!
Een essentiële en vooral ook gewaardeerde manier om als ouder bij te dragen aan de sport van je eigen kind en het team. Hoe meer ouders per team een kaart hebben, hoe makkelijker het wordt om voor elke wedstrijd scheidsrechters te planne

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
20

Trimcompetitie gestart!

Een historisch moment voor Xenios want maandagavond speelden de trimmers hun eerste competitiewedstrijd! Nooit eerder deed Xenios mee aan een trimcompetitie.
De trimmers kregen Almere op bezoek. Er werd goed en beheerst samengespeeld. Vele mooie acties en aanvallen werden opgezet. Tot scoren kwam het helaas net niet. Almere maakt er wel één. Eindstand 0-1. Dit smaakt naar meer! 4 oktober is de volgende, uit tegen AMVJ.
In deze trimcompetitie doen Amsterdamse clubs mee, te weten IJburg, FIT, Westerpark, AMVJ, Athena, Waterland én Almere. Dit seizoen worden 16 wedstrijden gespeeld. Allen op de maandagavond.
De overige trimmers, starters en meer er

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
16

Gezocht in ons team… Zaalhockey coördinator senioren M/V

De HTZ senioren is een goed team met enthousiaste vrijwilligers die met elkaar en voor elkaar binnen de groeiende Xenios Seniorenlijn het hockey coördineren.  We vergaderen bij iemand thuis of op de club ongeveer iedere 6 weken (in de winter iets minder) en doen dat kort en gezellig🙂. 
Om het voor iedereen leuk te houden zijn de taken goed verdeeld. En mede daarom zijn we op zoek naar een Coördinator Zaalhockey Senioren M/V
Het pakket is niet groot maar wel belangrijk voor de enthousiaste zaalhockeyers binnen de club. Dat komt omdat zaalhockey bij de senioren volledig vrijblijvend is en veel van de verantwoordelijkheid dan ook bij de teams zelf ligt. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
15

Inschrijving zaalhockey 2021-2022 vóór 24 september


Beste (ouders van) spelers van 8E tot senioren,
Het veldhockeyseizoen 21/22 is nu echt begonnen, en dan beginnen wij alweer te dromen over De Zaal.
Alle lichten staan op groen voor een normaal zaalhockeyseizoen. Uiteraard houdt de KNHB de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.
Uiterlijk donderdag 23 september (23.59 uur) moet elk veldteam aan ons laten weten of ze wil zaalhockeyen of niet. (M.u.v. ABCD selectieteams; deze worden automatisch ingeschreven.)
Alleen als een ABCD/senioren-veldteam minimaal 10 spelers voor de zaal heeft (voor 8E minimaal 8), kan da

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
7

Fysiotherapeut van Back in Shape op Xenios

De competitie begint weer! Dat betekent dat Sander Schelling van Back in Shape elke donderdagavond van 19:30 - 20:30 uur op Xenios aanwezig is voor het inloopspreekuur.  Loop gerust langs voor vrijblijvend advies.  De fysiotherapieruimte is bij binnenkomst van Herenmarkt, links de gang van de kleedkamers in, aan je rechterhand.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
29

Klaar voor de nieuwe start?!

September is de start van het nieuwe hockeyseizoen. En daar hebben we zin in. Heb jij al jouw nieuwe doelen opgesteld?
In september begint ook weer een nieuw trainingsblok van de National Hockey Academy bij ons op de club. Pak extra hockeyuren op het veld door mee te doen aan het blok van de National Hockey Academy bij ons op de club.
Tijdens het trainingsblok ga je aan de slag om het beste uit jezelf naar boven te halen. Door de trainingssessies krijg je wekelijks extra uren op het hockeyveld, en dus ook meer balcontact per week. National Hockey Academy richt zich tijdens de trainingssessies niet op het verbeteren van een team, maar op het verbeteren van jou als spel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
24

Teamontbijtje of -bbq op de club? Dat kan weer!

Voorafgaand aan je wedstrijd met je hele team ontbijten op de club?
Of juist na de wedstrijd met zijn allen een teambbq? 
Dat kan vanaf nu allemaal weer op Xenios!

Inhoud teamontbijt:
- croissant
- pistolet
- ham, kaas, kipfilet, hagelslag en pindakaas
- smoothie

Kosten: € 5,50 per persoon
Inhoud bbq:
Voor volwassenen: hamburger en gemarineerde kippedijen
Groene salade, tomaatjes & komkommer, stokbrood, patat en diverse sauzen.
Kosten €12,50 pp excl. drank

Voor kids (tot en met 12 jaar): aangeklede hamburger, tomaatjes en komkommer, patat, diverse sauzen e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
20

Trainingsschema seizoen 2021-2022

Het trainingsschema voor seizoen 2021-2022  voor zowel jeugd als senioren is bekend. Via de Xenios app zijn de dagen en tijden in te zien. Let op: het schema is nog onder voorbehoud van wijzigingen in tijd en dag. Onze trainers zijn voornamelijk scholieren en studenten. In verband met schoolroosters kan een wijziging in het trainingsschema voorkomen. Dit geldt voor alle teams. Omdat schoolroosters gedurende het gehele schooljaar kunnen wijzigen, betekent dit dat tijdens het hockeyseizoen ook wijzigingen in het trainingsschema aangebracht kunnen worden. Helaas zijn op dit moment nog niet alle teams van trainers voorzien. Er wordt hard aan gewerkt om alle teams tijdig van een trainer

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
19

Nieuw teamlid Dames 1 (deel 2): Daniëlle Hordijk

Het tweede nieuwe teamlid van Xenios Dames 1 die we willen voorstellen is keepster Danielle Hordijk. Een nieuw gezicht voor de club!
Bij welke clubs heb je gehockeyd?
HDS, Klein Zwitserland, Gooische en LOHC
Wat is je sportiefste hoogtepunt tot nu toe en bij welke club?
Dat is een lastige! Het spelen in de hoofdklasse zaal met KZ Dames 1, landskampioenschap zaal met KZ Dames 2 en de play-offs met Gooische Dames 1 behoren wel tot de hoogtepunten.
Wat is je het meest bijgebleven van al die jaren hockey?
Hoe mooi en bijzonder het is om in een team te spelen. Je deelt lief en leed met je teamgenoten, hebt plezier en werkt samen keihard om een gezam

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
18

Nieuw seizoen!

De vakantie zit er weer op en we maken op ons voor een mooi hockeyseizoen!
Achter de schermen is én wordt er hard gewerkt aan o.a. trainingsschema’s en wedstrijdplanningen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. We kijken met zijn allen uit naar leuke en sportieve wedstrijden op onze club en bij onze tegenstanders. Om zelf te spelen, maar ook om te kijken naar onze kinderen of naar andere teams. Een aantal teams bereidt zich al voor en anderen starten komende week met de trainingen (zie de trainingsinformatie). Trainingsschema’s volgen dan ook deze week.
Publiek is toegestaan langs de velden. Corona is helaas nog niet weg. De KNHB heeft daarom weer een aantal

Nieuws afbeelding