dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Axel Koning
Evy Steenmeijer

Trim- & flexhockey

 

Trimhockey en Flexhockey zijn interessant voor mensen die weinig of geen hockeyervaring hebben. Maar evenzo voor (zeer) ervaren spelers. In alle gevallen kun je op een ongedwongen manier de hockeysport bedrijven: ontspanning en tegelijkertijd inspanning.

Trimhockey is met name bestemd voor volwassenen waarbij vaak al één of meerdere gezinsleden actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Maar dat hoeft natuurlijk niet, genoeg trimmers die nooit iets hadden met hockey maar gewoon wilden trainen. Het is immers goed voor de conditie en sporten in groepsverband werkt motiverend.

Flexhockey is meer gericht op veteranen of trimmers die gevorderd zijn. Of oud-hockeyers die (wedstrijden) willen spelen zonder verplichtingen. Naast conditie en techniek gericht op enige vorm van spel of wedstrijd (potje) of wedstrijden. Sinds 2021 doet Xenios mee aan de Amsterdamse (gemengde) trimcompetie. En hebben we de ambitie om ooit aan het NK mee te mogen doen.

Bij Xenios bestaat het trimmen niet uit één of meerdere teams. Het is een grote groep bestaande uit vrouwen en mannen van jong tot oud, ervaren tot heel ervaren. Die als het hen uitkomt heerlijk trainen op de maandagavond vanaf 20:15 tot 21:45 uur. Weer of geen weer. En als er voldoende animo is ook tijdens de vakanties.

Van de ongeveer 60 trimmers komen er gemiddeld 25 trainen. Beide doelgroepen, dus trim- en flex, delen meestal een veld, en soms een trainer, maar spelen nooit ‘tegen elkaar’. Dit om te voorkomen dat het verschil in ervaring kan leiden tot belevingsbotstingen.

Geen verplichtingen; louter waardering als je wel komt.

Een sfeerimpressie (foto’s/ filmpjes) kun je vinden op de Facebookpagina of Instagramaccount van de trimmers.

Soorten trimhockey:

Trimhockey met beperkt speelrecht. Deze categorie traint op maandagavond, traint conform de reglementen niet met de veteranen maar met de trimmers, en kan tot 6 keer meedoen in een veteranencompetitiewedstrijd. Mits op uitnodiging van het team waarin ingevallen wordt en ontstaan door een tekort aan spelers. Natuurlijk mogen deze spelers ook meedoen met trimhockey-wedstrijden.

Trimhockey / flexhockey zonder speelrecht. Deze groep traint dus op maandagavond anderhalf uur en leden mogen meedoen aan trimhockey-wedstrijden (en de Amsterdamse trimhockey-competetie).

Kortom heb je interesse? Heb je zin om lekker actief achter een bal te rennen? Onder aansturing van een ervaren trainer technieken te leren? Je conditie te verbeteren? Of gewoon gezellig bezig te zijn (borreltje aan het einde van de training) met een ontspannen club mensen? Kom gewoon een keer langs op maandagavond kijken. Of beter nog doe gewoon een paar keer mee om te ervaren of het wat voor je is. Zonder verplichtingen*. Je hoeft je niet aan te melden.

Contactpersonen annex coördinatie: Robert Spakman en Arnold van der Veen Meerstadt. Zij zijn te bereiken via [email protected].

Aanmelden kan via de homepagina/ startpagina van Xenios en ga dan naar Lidmaatschap/ Aanmelden of kies deze link.


 


 * Om het gezellig te houden, en vooral veilig, is gebruik van een kunststof stick/ bitje/ scheenbeschermers en hockeyschoenen (geschikt voor een kunstgras waterveld) verplicht. Ook voor proefdeelname. Je kunt een stick lenen via de coordinatoren maar dat moet je wel even van-te-voren melden dan.