dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Trimhockey


Trimhockey is een sportieve en sociale vorm van hockeytraining voor senioren, zonder competitie op zondag. Het is aantrekkelijk voor zowel mensen die weinig of geen hockeyervaring hebben, als voor (zeer) ervaren spelers. In alle gevallen kun je op een ongedwongen manier de hockeysport bedrijven: ontspanning en tegelijkertijd inspanning.

Er is geen verplichting om elke week te komen trainen, dus als het een keer niet uitkomt sla je gewoon over.


Welke redenen noemen onze leden om te gaan trimmen?

- Je wilt aan je conditie werken in groepsverband.

- Je kent de sport zelf niet, maar één of meer van je gezinsleden hockeyen, en je wilt de beginselen leren zodat het leuker wordt om naar de wedstrijden te kijken, of om samen met je kind een balletje te slaan.

- Je hebt gehockeyd maar vindt de wedstrijden op zondag een te zware aanslag op je lijf en gezondheid; alleen trainen is prima.

- Je hebt gehockeyd en wilt graag trainen en af en toe een wedstrijd spelen.


Bij Xenios bestaat de trimhockeygroep niet uit één of meerdere teams. Het is een grote groep bestaande uit vrouwen en mannen van jong tot oud, onervaren tot heel ervaren. Die - als het hen uitkomt - lekker trainen op de maandagavond vanaf 20:15 tot 21:45 uur. Weer of geen weer. 

Gemiddeld is de helft van de trimmers aanwezig op een training.

Er is wel een indeling in twee niveaus: de spelers met veel ervaring trainen samen en degenen met weinig of geen ervaring trainen samen. Beide doelgroepen delen meestal een veld, en soms een trainer, maar spelen niet ‘tegen elkaar’.

De trainingen zijn gericht op conditie en techniek, en regelmatig spelen we onderlinge potjes.


Daarnaast doet Xenios sinds 2021 mee aan de (gemengde) trimcompetitie; enkele keren per seizoen spelen we een wedstrijd tegen andere Amsterdamse trimmers. Deze competitie vind plaats op de maandagavonden tijdens de training. We hebben de ambitie om ooit aan het NK trimhockey van de KNHB mee te doen.


Een sfeerimpressie (foto’s/ filmpjes) kun je vinden op de Facebookpagina of Instagramaccount van de trimmers.


Twee vormen trimhockey


Xenios heeft twee vormen trimhockey, elk met een eigen contributie.

Trimhockey: Je traint op maandagavond anderhalf uur. Iedereen die wil, mag meedoen aan de Amsterdamse trimhockey-competitie op maandagavonden.

Trimhockey plus: Je traint op maandagavond anderhalf uur. Je kan tot maximaal 6 keer per seizoen meedoen in een seniorencompetitiewedstrijd. Voorwaarde is dat het team waarin je invalt, jou uitnodigt. Natuurlijk mag je ook meedoen met de Amsterdamse trimhockey-competitie op maandagavonden.

Vrijblijvend kennismaken
Kom zonder verplichting een paar keer meedoen om zelf te ervaren of het wat voor je is. Je hoeft je niet vooraf aan te melden, maar dat mag wel.

Contactpersonen en coördinatie: Laurens Koelewijn en Onno Burgers. Zij zijn te bereiken via [email protected].

Om het veilig te houden is het gebruik van een kunststof stick, bitje, scheenbeschermers en hockeyschoenen (geschikt voor een kunstgras waterveld) verplicht. Ook voor proefdeelname. Een stick kun je dan lenen via de coördinatoren, maar dat moet je wel even van-te-voren melden.

Inschrijven kan via de homepagina/ startpagina van Xenios en ga dan naar Lidmaatschap/ Aanmelden of kies deze link.