Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Charlie van Gestel
Evelyn Hu
Lissa van der Swaan
Hannah van der Pas
Britt van der Swaan

Trimhockey & Trimfit

 

Trimhockey en Trimfit zijn interessante vormen van sporten voor zowel mensen die weinig of geen hockeyervaring hebben als meer ervaren spelers. Op deze wijze kun je op een ontspannen manier de hockeysport bedrijven: ontspanning en tegelijkertijd inspanning.

Trimfit is met name bestemd voor volwassenen waarbij vaak al één of meerdere gezinsleden actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Maar dat hoeft niet. Sowieso is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband.

Trimhockey is meer gericht op trimmers die al wat gevorderd zijn. Of oud-hockeyers die willen spelen zonder (wedstrijd)verplichtingen. Naast conditie en techniek op gericht op enige vorm van spel of wedstrijd (potje).

Bij Xenios bestaat het trimmen niet één of meerdere teams maar is een het een grote groep bestaande uit vrouwen en mannen van jong tot oud, ervaren tot heel ervaren, die als het hun uitkomt heerlijk komt trainen op maandagavond vanaf 20:30 tot 22:00 uur. Weer of geen weer. En als er voldoende animo is ook tijdens de vakantie.

Van de ongeveer 60 komen er gemiddeld 30 trimmers trainen. De Trimfitters en Trimhockeyers delen meestal een veld en soms een trainer maar spelen nooit ‘tegen elkaar’. Dit om te voorkomen dat het verschil in ervaring kan leiden tot belevingsbotstingen.

Geen verplichtingen; louter waardering als je wel komt.

Naast de trainingen organiseren we per seizoen ook een aantal losse trimhockey-wedstrijden. Afhankelijk van de animo 7 tegen 7 zonder keeper of 11 tegen 11 inclusief keeper. Ook hier geldt: geen verplichtingen maar meestal wel meteen inschrijven want vol=vol.

Een sfeerimpressie (foto’s/ filmpjes) kun je vinden op deze link naar onze Facebookpagina

Soorten trimhockey:

Trimhockey met beperkt speelrecht. Deze categorie traint op maandagavond, traint conform de reglementen niet met de veteranen maar met de trimmers, en kan tot 6 keer meedoen in een (veteranen) competitiewedstrijd. Mits op uitnodiging van het team waarin ingevallen wordt en ontstaan door een tekort aan spelers. Natuurlijk mogen deze spelers ook meedoen met trimhockey-wedstrijden/ toernooien. Lidmaatschap kost iets meer onder andere door verzekering KNHB.

Trimhockey / Trimfit zonder speelrecht. Deze groep traint dus op maandagavond anderhalf uur en deelnemers mogen meedoen aan trimhockey-wedstrijden/ toernooien.

Interesse? Heb je zin om lekker actief achter een bal te rennen? Onder aansturing van een ervaren trainer technieken te leren? Je conditie te verbeteren? Of gewoon gezellig bezig te zijn (borreltje aan het einde van de training) met een ontspannen club mensen? Kom gewoon een keer langs op maandagavond kijken. Of doe gewoon een paar keer mee om te kijken of het wat voor je is. Zonder verplichtingen*

Contactpersonen annex coördinatie: Robert Spakman en Arnold van der Veen Meerstadt. Zij zijn te bereiken via [email protected].

Aanmelden kan via de homepagina/ startpagina van Xenios en ga dan naar Lidmaatschap/ Aanmelden of kies deze link.

* Om het gezellig te houden, en vooral veilig, is gebruik van een kunststof stick/ bitje/ hockeyschoenen geschikt voor een kunstgras waterveld en scheenbeschermers verplicht. Ook voor proefdeelname.