dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Teamsponsoring


Xenios heeft een groot aantal sponsors dat de ambitie van de vereniging ondersteunt. Met deze sponsors worden meerjarige overeenkomsten gesloten waarbij over en weer de prestaties en financiële vergoedingen overeengekomen zijn. Tevens zijn expliciete afspraken opgenomen over marketing, exposure en logo-vermelding. We hechten grote waarde aan het optimaal en eerlijk dienen van de belangen van al deze sponsors en het naleven van de afspraken uit deze overeenkomsten. Daarom geldt een aantal spelregels en tarieven ten aanzien van sponsoring: deze gelden voor elke sponsor, uitgezonderd de grotere sponsors met wie maatwerk overeenkomsten zijn gemaakt.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat er leden/ouders zijn die het leuk en nuttig vinden hun kinderen en de teams waarin zij spelen, of waarin de ouders/leden zelf spelen, te ondersteunen door het ter beschikking stellen van een sweater, een trainingsshirt, bidonset of een trainingspak etc. Het ziet er mooi uit en geeft een goede en leuke teamuitstraling.

Voor wat betreft deze vorm van teamsponsoring dient voldaan te worden aan de volgende regels (dit geldt voor alle teams met uitzondering van de hoogste selectieteams):

- Sponsoring van een team is alleen toegestaan indien vooraf toestemming is verkregen van de sponsorcommissie. Daartoe dient men via mail een verzoek in bij 
[email protected] met een opgave van de bedrijfsnaam, contactgegevens van de sponsor(s) en het idee. Op basis hiervan kan worden beoordeeld of de sponsoring is toegestaan, waarbij als voornaamste criterium zal gelden dat de sponsoruiting niet strijdig mag zijn met de belangen van Xenios, andere sponsoren en partners. Deze check op strijdigheid met de belangen van bestaande sponsors is een van de redenen waarom teamsponsoring nooit mag plaatsvinden zonder toestemming van de sponsorcommissie.

- Het is voor deze teamsponsors op dit moment niet verplicht ook clubsponsor te zijn; uiteraard is dit wel gewenst. In de loop van seizoen ’23-’24 zal hier aanvullend beleid voor worden gepubliceerd (dat niet met terugwerkende kracht zal gelden). 

- Er dient voldaan te worden aan de regels voor Kledingsponsoring, zoals hieronder vermeld.

- Een teamsponsor kan maximaal 1 team per seizoen steunen; in alle andere gevallen dient een sponsorovereenkomst met de vereniging te worden aangegaan.

- Het ontwerp voor de te bedrukken kleding dient vooraf te worden goedgekeurd door de sponsorcommissie. 

Voor de selectieteams is shirtsponsoring niet toegestaan; Heren 1, Dames 1 en Jongens/Meisjes onder 18/16/14/12-1 teams; deze teams krijgen als onderdeel van de sponsorafspraken een kledingpakket met daarin o.a. het officiële (blauwe) thuisshirt voorzien van rugnummer en de logo’s van de (hoofd)sponsoren, in bruikleen.

Kledingsponsoring
Voor kledingsponsoring komen enkel onderstaande items in aanmerking:

- Officiële Xenios Osaka trainingspak, blauw (broek en jack);
- Officiële Xenios Osaka coach jack;
- Osaka softshell jack;
- Osaka sweater (rood);
- Osaka trainingsshirts;
- Osaka duffel bag;
- Bidons en/of bidonkrat;
- Hockeyballen.

Niet toegestaan is o.a:

- Toevoeging van andere sponsoruitingen op rok, broek;
- Kleding van een ander merk dan Osaka, die voorzien wordt van het Xenios logo;
- Het officiële Xenios beeldmerk en/of logo zonder schriftelijke toestemming vooraf te gebruiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze sponsorcommissie, zij zijn op de hoogte van de afspraken en mogelijkheden en kunnen uw verzoek beoordelen.

Bij de bedrukking dienen de regels van de KNHB in acht te worden genomen; dat wil zeggen op shirts;

- Borstlogo voorzijde maximaal 80 x 80 mm
- Ruglogo achterzijde 60 x 120 mm
- Op trainingsjack ruglogo achterzijde 120 x 120 mm