Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Mink van der Meijden
Lotti Arts

Zaalhockey


Zaalhockey wordt gespeeld in de winterperiode. In principe speelt elk team 6 drieluiken verdeeld over onderstaande weekenden.

Het wordt gespeeld in hallen in en om Amsterdam, het veld is kleiner en het team ook: 5 spelers plus 1 keeper. Aan de lange kanten van het veld liggen balken waar je in het spel slim gebruik van kan maken. Het spel gaat hierdoor ook een stuk sneller.

Competitie data 2021 – 2022

December 05*, 11/12, 18/19

Januari 08/09, 15/16, 22/23, 29/30

Februari 05/06, 12/13, 19/20

* alleen in de ochtenduren

Junioren teams

De A, B en C-wedstrijden worden op zaterdag en/of zondag ingepland.

D-wedstrijden zoveel mogelijk op zondag (i.v.m. open dagen van middelbare scholen).

De 8E-wedstrijden zijn op de zaterdag. Als er in een regio onvoldoende halcapaciteit is, wordt er uitgeweken naar zondagochtend.

De kosten van zaalhockey zijn inbegrepen in de contributie. Er is geen restitutie bij niet deelnemen.

1e en 2e teams in de ABCD teams splitsen mogelijk naar 3 teams. Hierover volgt zsm informatie via de trainer-coaches.

Senioren teams

Het inschrijfgeld voor de zaalcompetitie is € 332,- per team. Trainingen zijn hierbij niet inbegrepen. Elke team kan op eigen gelegenheid zalen daarvoor huren. 

Alle overige seniorenwedstrijden worden in beginsel op zondag ingepland, waar mogelijk in de (na)middag.

Dames 30+ competitie is in de blaashal van Amsterdam, en heren 35+ competitie in de Tetterode Hal. Beiden op zondagmiddag.

Wedstrijden o.l.v. clubscheidsrechters

Elk team neemt 1 scheidsrechter mee en deze fluit samen met de scheidsrechter van de tegenstander. (Bij 8E-teams 1 spelbegeleider; kaart niet vereist.)

Als er binnen het team onvoldoende scheidsrechter kaarthouders zijn, zijn alle spelers/ouders gezamenlijk verantwoordelijk om vervangers te regelen. Vanwege de externe speellocaties kan de scheidsrechterscommissie of de zaalcommissie hierbij niet ondersteunen.

Voor de spelregels bij zaalhockey; zie de Xenios-website bij ‘arbitrage’.

Wedstrijden o.l.v. bondsscheidsrechters

Ca. twee weken voor start van de zaalcompetitie wordt bekend gemaakt welke poules bondsarbitrage krijgen.

Zaalleiding

Elk team heeft 1 of 2 keer per seizoen zaalleiding. In bijgaande filmpjes kun je zien welke verantwoordelijkheden je dan hebt:  de speellocatie  en  wedstrijdverloop

Zaaltrainingen junioren 2021-2022

De zaaltrainingen voor de jeugdteams zullen (hopelijk) alleen plaats vinden in het Velodrome, en starten eind november.

We streven ernaar om elk team in de week voorafgaand aan een wedstrijdweekend in te delen voor een training, maar de beschikbare uren zijn schaars, dus we kunnen dat niet garanderen. Wij verwachten aanwezigheid bij de training van elke speler. Wanneer bij een training minder dan 8 spelers aanwezig zijn, en wij daarvan niet minimaal 48 uur vooraf op de hoogte zijn, dan zullen de kosten van de zaalhuur aan het team in rekening worden gebracht en wordt er geen training meer ingeroosterd voor het betreffende team.

Vanwege het feit dat we maar 1 veld hebben voor alle teams, is het niet haalbaar vaste trainingsdagen/tijden te hanteren. Het trainingsschema van de eerste weken zullen wij zo snel mogelijk na bekend worden van het wedstrijdschema publiceren op de website.

Informatie avond

In november ‘21 zal er een informatieavond over het zaalseizoen en over fluiten in de zaal worden gehouden. Bedoeld voor ouderbegeleiders, ouder-coaches, en scheidsrechters. Datum volgt. 

Vragen?

Senioren teams kunnen mailen naar:  [email protected]

 

Jeugd teams kunnen mailen naar: [email protected]