Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lotti Arts
Mink van der Meijden

EHBO

Hockey EHBO

Eerste hulp bij ongelukken op de club:
 
AED;
in het onverhoopte geval dat er een defibrillator nodig is, omdat iemand op het complex hartfalen heeft; de AED hangt in de kantine; meteen links achter de klapdeuren. Gebruik het aub, het apparaat vertelt je stap voor stap wat te doen. Aarzel niet. Uiteraard direct 112 bellen.
 
Doordeweeks;
we hebben een EHBO kist liggen in de hal onder de trap, met pleisters, gaasjes en leukoplast en ontsmettingsmiddelen, graag melden

via [email protected]   als er iets mist, het is vervelend als je misgrijpt.

Zaterdag ochtend:
Voor de kinderen op zaterdagochtend is er een aparte EHBO kist op de wedstrijd tafel. Deze wordt door de wedstrijdtafel bemanning meegenomen uit de kast en beheerd. Uiteraard ruimt de wedstrijdtafel bemanning deze kist ook altijd weer op in de rechterkast in de bestuurskamer. Hierin zit alles aan EHBO materiaal wat gebruikelijk is, ook het materiaal wat zelden gebruikt wordt. Inclusief isolatie dekens, mondmaskers, etc.

 

Achter de bar:
Gelukkig hebben we sinds kort ook een EHBO kist in de keuken. Niet alleen voor het personeel, de bar is nu eenmaal de plek waar de mensen het eerst naar een EHBO kist vragen. Deze kist blijft achter de bar, als er iets mist, laat het weten op [email protected].
 
IJs:
voor de bar op de grond, in het kleine diepvriesje zit altijd ijs. Ook liggen er wegwerp doekjes bij om de kou te dempen.

Bij twijfel; bel 112 of ga naar de eerste hulp in het ziekenhuis

 

Binnenkomende meldingen worden door de 112 verpleegkundig-centralist beoordeeld. Door deze beoordeling op de centrale kunnen kosten van ambulancevervoer worden uitgespaard.

Afhankelijk van de ernst van uw melding zijn er drie mogelijkheden.

 • Er wordt direct een ambulance ter plaatste gestuurd;
 • U wordt direct verwezen naar de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis;

 • U ontvangt het advies om met een huisarts contact op te nemen.

   

  Wanneer een ambulanceteam ter plaatse komt, wordt de patiënt op de plaats van het ongeval behandeld. Afhankelijk van de aandoening vindt vervolgens ambulancevervoer plaats of wordt de patiënt doorverwezen naar de huisarts of het ziekenhuis. Zo kan ambulancevervoer worden uitgespaard en is de ambulance weer direct inzetbaar voor andere calamiteiten.

  Indien er een ambulance naar u onderweg is, zorg er dan voor dat de toegangswegen vrij zijn en de ambulance opgevangen wordt!

   

  Wanneer 112 gebeld moet worden zijn de volgende zaken van belang:

Laat iemand 112 bellen en rustig aan de verpleegkundig-centralist doorgeven:

 • naam van de beller
 • wat er gebeurd is

 • het aantal slachtoffers

 • wat het slachtoffer mankeert

 • met name toestand van de vitale functies (ademhaling, circulatie, bewustzijn)

 • exacte locatie (plaats, straat, nummer, toegangsroute, telefoonnummer)
 • Laat degene die gebeld heeft terug komen om te vertellen welke hulp er komt en hoe snel.
 •  Zorg ervoor dat deze informatie op zichtbare plaatsen aanwezig is!

 

Het Rode Kruis heeft een nieuwe gratis EHBO app voor de iPhone, Android en Windows Mobile 7 gelanceerd. De EHBO app geeft kort en bondig instructies in geval van nood. Zo heb je altijd EHBO kennis op zak en weet je precies wat je moet doen!
 
Bijna de helft van de Nederlanders verleent zelf geen Eerste Hulp als iemand flauwvalt in de supermarkt. Reden hiervoor is gebrek aan kennis of angst om iets verkeerd te doen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder 12.000 mensen.
 
Het Nederlandse Rode Kruis vindt het tijd voor verandering. Daarom lanceert het ter gelegenheid van Wereld Eerste Hulp Dag een nieuwe gratis EHBO app voor de iPhone, Android en Windows Mobile 7. EHBO op zak . Met de EHBO app voor de smartphone heb je altijd EHBO kennis op zak.
 
De EHBO app geeft instructies in 56 gevallen van nood. Zo vertelt je mobiele telefoon direct wat je moet doen bij bijvoorbeeld verslikking, brandwonden of bewusteloosheid. Maar ook wat je vooral niet moet doen. De informatie is bovendien gekoppeld aan hulpdiensten in de buurt:
 
met één druk op de knop bel je direct het centrale alarmnummer 112 of vind je via GPS de route naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
 

Download de EHBO app!