dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


EHBO

Hockey Eerste hulp Bij Ongelukken op de club

AED
In het onverhoopte geval dat er een defibrillator nodig is, omdat iemand op het complex hartfalen heeft; de AED hangt boven in het clubhuis; rechts naast de uitgifte balie van de keuken. Gebruik het aub, het apparaat vertelt je stap voor stap wat te doen. Aarzel niet. Uiteraard direct 112 bellen.
 
EHBO-koffer
Achter de bar is een EHBO-koffer beschikbaar. Hierin vind je een uitgebreid aanbod van medische middelen. De koffers worden regelmatig gecheckt op voldoende voorraad. Probeer de koffer netjes te houden en breng hem altijd direct terug na gebruik.  

Bij de bar kan je om ijs vragen om te koelen. Er zijn wegwerpdoekjes aanwezig. Leg het ijs nooit direct op de huid, maar verpak dit altijd in het doekje.

Mis je iets in de EHBO-koffer? Mail dan naar [email protected].

Bij twijfel; bel 112 of ga naar de eerste hulp in het ziekenhuis
Binnenkomende meldingen worden door de 112 verpleegkundig-centralist beoordeeld.  Afhankelijk van de ernst van uw melding zijn er drie mogelijkheden.
- Er wordt direct een ambulance ter plaatste gestuurd;
- U wordt direct verwezen naar de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis;
- U ontvangt het advies om met een huisarts contact op te nemen.
 
Wanneer een ambulanceteam ter plaatse komt, wordt de patiënt op de plaats van het ongeval behandeld. Afhankelijk van de aandoening vindt vervolgens ambulancevervoer plaats of wordt de patiënt doorverwezen naar de huisarts of het ziekenhuis. 

Indien er een ambulance naar u onderweg is, zorg er dan voor dat de toegangswegen vrij zijn en de ambulance opgevangen wordt. Ambulances kunnen via de meldkamer het toegangshek en de slagboom laten openen. 
Wanneer 112 gebeld moet worden zijn de volgende zaken van belang:
- naam van de beller
- wat er gebeurd is
- het aantal slachtoffers
- wat het slachtoffer mankeert, met name toestand van de vitale functies (ademhaling, circulatie, bewustzijn)
- exacte locatie (plaats, straat, nummer, toegangsroute, telefoonnummer)

Gratis app van Het Rode Kruis 
Het Rode Kruis heeft een nieuwe gratis EHBO app voor de iPhone, Android en Windows Mobile 7 gelanceerd. De EHBO app geeft kort en bondig instructies in geval van nood. Zo heb je altijd EHBO kennis op zak en weet je precies wat je moet doen!
 
De EHBO app geeft instructies in 56 gevallen van nood. Zo vertelt je mobiele telefoon direct wat je moet doen bij bijvoorbeeld verslikking, brandwonden of bewusteloosheid. Maar ook wat je vooral niet moet doen. De informatie is bovendien gekoppeld aan hulpdiensten in de buurt. Met één druk op de knop bel je direct het centrale alarmnummer 112 of vind je via GPS de route naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Informatie voor trainers en coaches
Weet ook dat er voor trainers en coaches informatie beschikbaar is om duidelijk en snel te zien wat je bij blessures zou moeten doen, klik hier

Mocht je meer willen weten over het verlenen van eerste hulp (basis eerste hulpverlenen en/of het leren bedienen van een AED) meld je dan aan voor een EHBO-cursus in de buurt. Kijk hier voor meer informatie en cursussen van het Rode Kruis.

Voor vragen of opmerkingen mail: [email protected]