dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Algemeen


Waar staat Xenios voor 
De Amsterdamse hockeyclub Xenios is ontstaan door een fusie tussen hockeyverenigingen Sarto en HC Badhoevedorp. SBHC staat voor Sarto Badhoevedorp Hockey Combinatie. Gezien de band met het verleden houden we als oprichtingsdatum van de club 6 juni 1959 aan. 

Xenios is een bijnaam van de Griekse oppergod Zeus, die hij droeg als beschermer van alle vreemdelingen en als handhaver van het heilige recht van gastvrijheid.

De vereniging is gesitueerd op Sportpark Sloten. Daar hebben we de beschikking over vijf prachtige watervelden. De bouw van het nieuwe clubhuis is in juni 2022 voltooid.

De club is ontzettend trots dat Dames 1 in de Overgangsklasse uitkomt en Heren 1 per 2023/2024 is gepromoveerd naar de Promotieklasse. Ons doel is om die teams op dat hoge niveau te handhaven waardoor talenten uit de eigen jeugdopleiding de mogelijkheid wordt geboden hun hockey carrière bij Xenios voort te zetten. Die talenten kunnen overigens ook al wennen aan het spelen in de senioren door mee te doen met de opleidingsteams Dames 2 en Heren 2 die beiden uitkomen in de reserve 1e klasse. Xenios heeft ruim 300 seniorleden die competitie spelen en daarnaast is er elke maandag ook nog een grote groep trimhockeyers actief.

Bij Xenios is het doel is om een zo hoog mogelijk hockeyniveau te behalen met de inzet van onze eigen talenten. Dit geeft de mogelijkheid aan de eigen jeugd om hun hockey carrière zo lang mogelijk bij Xenios voort te zetten. Dit geldt voor zowel de hockeytalenten als voor de leden die hockeyen voor de lol van de sport, de teambeleving en de leuke sfeer. Iedereen die wil leren hockeyen is welkom bij Xenios en zal de mogelijkheden krijgen zoveel mogelijk uit de sport te halen binnen het eigen niveau. De deur staat open voor de beginnende hockeyer, de meer ervaren jong volwassenen als de ouder die nog steeds een sportieve uitdaging zoekt op het hockeyveld. 
 
Xenios telt in totaal ruim 1.200 leden, onder wie een grote groep vrijwilligers die zich met veel betrokkenheid en plezier inzet voor de vereniging. Dat sportieve inzet en gezelligheid goed samen gaan, blijkt uit het grote aantal sociale activiteiten dat gedurende het hele jaar plaatsvindt. Feesten voor junioren en senioren, pubquizen, TD's, C- en D-jeugdkampen, jeugdtoernooien en familietoernooi: het gebeurt allemaal op Xenios!