Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lois Oudijk

algemeen_xenios

Waar staat Xenios voor 
De Amsterdamse hockeyclub Xenios is ontstaan door een fusie tussen hockeyverenigingen Sarto en HC Badhoevedorp. SBHC staat voor Sarto Badhoevedorp Hockey Combinatie. Gezien de band met het verleden houden we als oprichtingsdatum van de club 6 juni 1959 aan. 

Xenios is een bijnaam van de Griekse oppergod Zeus, die hij droeg als beschermer van alle vreemdelingen en als handhaver van het heilige recht van gastvrijheid.

De vereniging is onlangs verhuisd naar Sportpark Sloten. Daar hebben we de beschikking over vijf nieuwe watervelden. De bouw van het nieuwe clubhuis is in voorbereiding en zal naar verwachting oktober 2021 opgeleverd worden. Tot die tijd gebruiken we het oude maar heel gezellige clubhuis Herenmarkt.

De club is ontzettend trots dat zowel Dames 1 als Heren 1 in de Overgangsklasse uitkomen. Ons doel is om die teams op dat hoge niveau te handhaven waardoor talenten uit de eigen jeugdopleiding de mogelijkheid wordt geboden hun hockeycarrière bij Xenios voort te zetten. Die talenten kunnen overigens ook al wennen aan het spelen in de senioren door mee te doen met de opleidingsteams Dames 2 en Heren 2 die beiden uitkomen in de reserve 1e klasse. Xenios heeft ruim 300 seniorleden die competitie spelen en daarnaast is er elke maandag ook nog een grote groep trimhockeyers actief.

Bij Xenios is het doel is om een zo hoog mogelijk hockeyniveau te behalen met de inzet van onze eigen talenten. Dit geeft de mogelijkheid aan de eigen jeugd om hun hockeycarriere zo lang mogelijk bij Xenios voort te zetten. Dit geldt voor zowel de hockeytalenten als voor de leden die hockeyen voor de lol van de sport, de teambeleving en de leuke sfeer. Iedereen die wil leren hockeyen is welkom bij Xenios en zal de mogelijkheden krijgen zoveel mogelijk uit de sport te halen binnen het eigen niveau. De deur staat open voor de beginnende hockeyer, de meer ervaren jong volwassenen als de ouder die nog steeds een sportieve uitdaging zoekt op het hockeyveld. 
 
Xenios telt in totaal ongeveer 1.200 leden, onder wie een grote groep vrijwilligers die zich met veel betrokkenheid en plezier inzet voor de vereniging. Dat sportieve inzet en gezelligheid goed samen gaan, blijkt uit het grote aantal sociale activiteiten dat gedurende het hele jaar plaatsvindt. Feesten voor junioren en senioren, pubquizen, TD's, C- en D-jeugdkampen, jeugdtoernooien en familietoernooi: het gebeurt allemaal op Xenios!