B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Claire Ossewaarde
Robert Spakman
Ariana Ooteman
Tobias Neijzen
Jamie Klinkhamer

algemeen_xenios

Waar staat Xenios voor 
De Amsterdamse hockeyclub Xenios is ontstaan uit twee hockeyverenigingen, te weten AMHC Sarto en HC Badhoevedorp, die beide langs de westelijke rand van Amsterdam waren gevestigd. SBHC staat voor Sarto Badhoevedorp Hockey Combinatie. De oprichtingsdatum van de hockeyvereniging Xenios is 28 mei 1986. Gezien de band met het verleden wordt als begindatum van de club 6 juni 1959 aangehouden. 

De naam Xenios is een van de vele bijnamen van de Griekse oppergod Zeus, die hij draagt als beschermer van alle vreemdelingen die zijn heilige land met een bezoek vereren en die hij het recht van de gastvrijheid aanbiedt. Wie de wetten van de gastvrijheid echter schendt kan er op rekenen door Zeus Xenios zwaar bestraft te worden. 

De vereniging is gelegen langs de ringvaart in Amsterdam, Sportpark Sloten-West. Naast een waterveld, een semi-waterveld, een zand-ingestrooid kunstgrasveld en een kunstgras trainingsveldje, beschikken we over een prachtig clubhuis. De accommodatie, die voldoet aan alle eisen die je aan een club met ambities mag stellen, heeft een schitterende uitstraling en heeft een inrichting die het verblijf op de club aangenaam maken. Daarnaast wordt er vanaf het seizoen 2016/2017 een waterveld op het nabijgelegen Sportpartk Sloten-Oost gebruikt. 

Zowel door de selectieteams als door de overige competitiespelers wordt in een sportieve en amicale sfeer de hockeysport bedreven, waarbij we de ambitie hebben om onze selectieteams op een hoger niveau in de competitie te laten meespelen. De selectieteams voor de senioren trainen op de dinsdag- en de donderdagavond, terwijl de competitiespelers op de woensdagavond trainen. Naast de competitiespelers kent Xenios een grote groep trimhockeyers, die op maandagavond trainen en daarnaast soms een "uit/thuis wedstrijd” spelen. Door de junioren wordt op elke dag van de week getraind, wat de vereniging tot een bruisend geheel maakt. 

Xenios telt ongeveer 1.200 leden, onder wie een grote groep vrijwilligers die zich met veel betrokkenheid en plezier inzet voor de vereniging. Dat sportieve inzet en gezelligheid goed samen blijken te gaan, blijkt uit het grote aantal sociale activiteiten dat door het hele seizoen en daarbuiten plaatsvindt. Feesten voor junioren en senioren, familietoernooi, jeugdkampen: het gebeurt allemaal op Xenios.