HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Chloe van den Broeke
Lente Oomen
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Apr
11

Uitnodiging en Trainingsschema teamindelingstrainingen


Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden, Graag nodigen we jullie uit voor de teamindelingstrainingen gericht op het komende seizoen. Deze zullen plaatsvinden vanaf zaterdag 17 april tot en met vrijdag 23 april.  Bijgevoegd (onderaan dit nieuwsbericht) het trainingsschema - LET OP - dit schema kan afwijken van je reguliere trainingstijden en komt niet in je agenda in de Xenios app, dus open het bestand! Kijk naar de datum en het tijdstip waarop je training is, het veld krijg je ter plaatse te horen bij de tafel.  Verder zijn de volgende punten van belang - LEES DIT GOED: - Je wordt verwacht in de categorie waar je volgend seizoen in komt te spel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
10

Oproep "Werkgroep Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg - NU”

Beste leden,
We zijn inmiddels maanden bezig vanuit Xenios om bij de gemeente eindelijk 2 veilige fietsroutes voor elkaar te krijgen aan weerszijden van het sportpark. De situatie op de Sloterweg blijft heel gevaarlijk, het aantal meldingen van incidenten blijft stijgen. Onlangs hebben wij de Wethouders van Amsterdam van Sport (mevr Kukenheim) en van Verkeer (dhr. De Vries) aangeschreven om tot actie te ondernemen. Het probleem heeft nu zeker hun aandacht, maar tot nu toe zijn er nog steeds geen concrete plannen om ons voorstel van alternatieve fietspaden ook daadwerkelijk te realiseren.
Wij willen de wethouders breed op de hoogte te brengen van jullie zorgen. Deze noo

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
8

Maandag 12 april keepersselectie

Komende maandag vinden de keepersselectietrainingen plaats. Ben jij nu vaste keeper of wil je misschien komend seizoen vast keeper worden, kom dan maandag naar de selectietraining voor keepers. 

17.00-18.00 uur C + D keepers  18.00-19.00 B keepers  19.00-20.00 A keepers 

Let op: je doet selectie in de lichting waar je volgend jaar gaat spelen, dus ben je nu 2e jaars B dan doe je selectie bij de A! 

Heb je vragen, stuur dan een mail aan: [email protected]
Let op: de keeperstrainingen voor alle wisselkeepers (jongste jeugd en junioren) komen maandag 12 april te vervallen.

Op

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
7

Thematrainingen meisjes ABC: nieuwe thema's vanaf a.s. vrijdag

Vanaf komende vrijdag zijn er weer nieuwe thematrainingen (9/4, 16/4 en 23/4) gepland voor meisjes ABC waarvoor je je nu kan inschrijven!

Elke 3 weken keuze uit 2 thema's. De nieuwe thema`s zijn als volgt:

Voor meisjes C Thema 1: Technische aannames (stuiterballen, backhand) & Thema 2: Aanvallen en verdedigen in het 23 meter gebied

Voor meisje A&B thema 1: Technische aannames (stuiterballen, backhand) en thema 2: Wedstrijdjes van klein naar groot (1v1, 2v2).

Schrijf je nu in! 

Inschrijflink meisjes C, klik hier
Inschrijflink meisjes A&B, klik hier
De trainingen zijn voor alle ABC-led

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
6

Bericht bekendmaking Topper BP College

Volgende maand is het al zover! Op 6 mei komt BP College naar Xenios voor de BP Scoringskills clinic. De BP-topper van deze exclusieve clinic is Elke Boers, hoofdklasse speelster van Hurley Dames 1 en een top aanvaller!
Tijdens deze clinic staat het thema scoren centraal zoals het tippen van een bal, scoren met je bachkhand en forehand maar ook het ontnemen van scoringskansen van de tegenstander en de nieuwste 3D skills.
De clinic is voor iedereen van 10 t/m 16 jaar. Van 10:30-12:00 wordt er keihard getraind door onze BP-trainers.
Wil jij dit niet missen? Meld je dan snel aan via https://bpcollege.nl/event/95.
Bij aanmelding van een team met 8 spelers ontvang

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
5

Uitnodiging INFORMATIEAVOND TEAMINDELING 2021-2022 – 14 april

Op woensdagavond 14 april wordt een online informatieavond gehouden voor ouders en spelers die meer willen weten over het teamindelingsproces voor het komende seizoen 2021-2022.
De onderwerpen die onder andere besproken zullen worden zijn:
-Uitgangspunten teamindelingsbeleid
-Tijdsplanning van het hele teamindelingstraject
-Hoe komt de teamindeling tot stand?
-Waar wordt op gelet tijdens het beoordelen?
-Samenstelling teams voor het komende seizoen
Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
De sessie start om 20:30u en zal gaan via Teams. Het streven is om tussen 21:30u en 22:00u af te ronden.
Aanmelden is verplicht e

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
2

Informatie teamindelingsproces 2021-2022

Beste ouders en spelers,
Graag informeren we jullie over het teamindelingsproces voor seizoen 2021-2022. Door Corona zal ook dit jaar het teamindelingsproces net iets anders gaan dan vorig jaar toen we ook in de Corona pandemie zaten. Graag leggen we uit, aan de hand van onderstaande tijdslijn, hoe de selectiekalender er dit jaar uit gaat zien.
Tijdslijn:
• Week 5 april: alle spelers in meiden A ontvangen een ‘Xenios op maat’ formulier, waarin aangegeven kan worden of je het liefst op sterkte of bij vriendinnen ingedeeld wilt worden
• Woensdag 14 april: informatiebijeenkomst van teamindelingsproces (Teams meeting) – verdere informatie volgt spoedig

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
1

Xenios landentoernooi voor spelend F & E jeugd

Op 10, 17 en 24 april organiseert Xenios voor de jongste jeugd in plaats van onderlinge wedstrijden een landentoernooi
- Voorronden : 10 & 17 april
- Finale dag : 24 april
- Tijden : Tussen 9.15 en 12.15 uur
De teams zullen worden ingedeeld per leeftijdscategorie & onderling worden gemengd met zowel jongens als meisjes. Per team worden per ochtend 2 wedstrijden gespeeld en ieder team zal een hockeyland vertegenwoordigen. Meer informatie over de teamindeling en het wedstrijdschema volgt via de trainers.
Speel in de kleuren van je land of neem een landen team-mascotte mee!
Mail voor vragen naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
1

Vacature secretaris

De secretaris vervult een spilfunctie in het bestuur van de hockeyvereniging. Zij/hij activeert, motiveert en coördineert commissies en draagt bij aan het implementeren van het beleid van de vereniging. De secretaris is bestuurlijk sensitief en begrijpt complexe besluitvormingsprocessen in een speelveld met veel verschillende stakeholders van diverse pluimage. Zij/hij bereidt de vergaderingen voor, samen met het dagelijks bestuur.[1]
Functie-inhoud
· Draagt zorg voor het samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen en de Algemene Leden Vergaderingen;
· Draagt zorg voor effectieve en efficiënte besluitvormingsprocessen (samen met het dagelijks bestuur

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
27

Bericht KNHB inzake competitie

Naar aanleiding van de persconferentie van 23 maart heeft de KNHB een nieuw bericht op de website geplaatst inzake de hockeycompetitie. Lees het bericht hier.
Op hoofdlijnen: hoewel het passen en meten wordt, zijn er op dit moment nog voldoende weekenddagen beschikbaar om invulling aan de competitie te geven. Daarom is de KNHB er nog altijd alles aan gelegen om, zodra dit door de overheid wordt toegestaan, wedstrijden te organiseren. Daarbij zet de KNHB zich in voor zowel het in aangepaste vorm afmaken van de in september opgestarte competities, als het aanbieden van alternatieve competitievormen die (regionaal) aansluiten op de mogelijkheden die de overheid biedt. Die laatste o

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
25

Hervatting trainingen in de avond

Vanaf 31 maart gaat de avondklok verschoven worden naar 22.00 uur. Dat betekent dat er meer ruimte is om in de avonden te trainen. Het gaat zelfs lukken om terug te gaan naar het normale trainingsschema, met een kleine wijziging t.a.v. de tijden.   De seniorentrainingen starten een kwartiertje eerder, namelijk om 20:00 uur. De jeugd traint tot 20:00 uur. 
Een aantal aandachtspunten: - junioren verlaten direct om 20.00 uur het veld, de senioren trainingen kunnen direct daarna starten - trainingen duren tot 21.15 uur zodat iedereen op tijd kan zijn. Het is ieders eigen verantwoordelijk om tijdig thuis te zijn - spelers vanaf 27 jaar mogen alleen in 4-tallen trainen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
23

Xenios paasclinic voor E, D en C-jeugd

Beste allemaal,
Wij, Xenios JA1, organiseren vrijdag 2 april een paasclinic voor alle E, D en C-jeugd van Xenios. De thema's die we gaan behandelen zijn de Backhand slag, Forehand slag, Slepen, Scoopen en 1v1 duels. 

De kosten zijn € 12,50 per kind. Van de opbrengst hopen wij een leuke teamafsluiting te kunnen regelen. Als jullie er net zoveel zin in hebben als wij schrijf je dan hier in.
Tijden: 
E-Jeugd: 10:00-11:30 uur
D-Jeugd: 12:00-13:30 uur
C-Jeugd: 14:00-15:30 uur

Heb je vragen? Mail dan naar Steyn op [email protected] 
Met sportieve groet,
Xenios JA1

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
22

BP Scoringskills clinic Xenios

Hockeyen met toptrainers en toppers? Dat doe je bij BP College. In de meivakantie komt BP College, de hockeyschool van Nederland, naar Xenios voor een te gekke BP Scoringskills clinic. 6 mei staat helemaal in het teken van het verbeteren van jouw skills, het ervaren van een top hockeybeleving en natuurlijk heel veel hockeyplezier. De clinic wordt ondersteund door ervaren en enthousiaste BP-trainers en een speciale BP Topper. Benieuwd naar wie deze topper gaat zijn, houd onze BP Instagram in de gaten!
De clinic is voor iedereen van 10 t/m 16 jaar. Van 10:30-12:00 wordt er hard en goed getraind. Tijdens deze exclusieve clinic staat het thema scoren centraal, maar natuurlijk le

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
18

Update werkgroep fietspad maart 2021

Beste leden,
Wij willen jullie graag een update geven van onze inspanningen van de afgelopen tijd en onze toekomstige plannen.
Wat willen we en waar staan we
Onze doelstelling is nog steeds om 2 fietspaden te realiseren langs de wielerbaan via de ambulance-ingangen aan beide zijden, door middel van schelpenpaden met ernaast een beschermend hekwerk tegen de wielrenners. Deze optie is niet alleen goedkoper dan een fietsbrug, maar ook de huidige infrastructuur leent zich al goed om dit te realiseren en het is ook nog relatief snel uitvoerbaar. Hiermee zouden we onze jeugdleden van die gevaarlijke Sloterweg afhalen.
Betrokkenen op het sportpark (incl wiel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
17

Eerste paal geslagen nieuw clubhuis

Onder het toeziend oog van de architect (Blackbox Architecten), aannemer (Badhoeve Bouw), leden van de bouwcommissie, bestuursleden en enkele leden van het klusteam is vandaag de eerste paal de grond in geslagen voor het fundament van ons nieuwe clubhuis.

Maar liefst 57 betonnen palen, elk 2,5 ton zwaar en 14,5 meter lang gaan de komende dagen door de toplaag en het veen heen totdat ze stevig verankerd zitten in de stevige zandlaag op zo’n 13 meter diepte in de grond.

"Op weg naar een prachtig clubhuis” aldus onze voorzitter.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
16

GROOT NIEUWS: de eerste heipaal gaat woensdag 17 maart de grond in!

In 2017 werd tijdens de buitengewone ledenvergadering aan de Ringvaartdijk besloten tot de verhuizing van Xenios naar Sportpark Sloten en de nieuwbouw van ons clubhuis. Nu ruim 4 jaar later gaat woensdag 17 maart de eerste heipaal de grond in: voor het fundament van het nieuwe Xenios onderkomen.
"Verheugd en zeer tevreden” aldus Michiel van Zutphen, voorzitter van onze club. "Het is een lange en hobbelige weg geweest van besluit tot deze eerste paal. Ik ben ontzettend trots dat we eindelijk kunnen zeggen: we gaan bouwen! Bouwen aan ons nieuwe prachtige clubhuis! En zoveel vrijwilligers die hier met zo’n enorme bezieling achter de schermen aan gewerkt hebben: chapeau!”.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
15

Onderlinge Ladder Competitie dames gestart

Sinds afgelopen zondag gaan maar liefst 8 (Jong) Dames teams van XENIOS de strijd met elkaar aan in de Onderlinge Laddercompetitie Dames. Vele enthousiaste en blije gezichten en leuke wedstrijden op Sportpark Sloten. Helaas nog niet voor publiek toegankelijk.
Ook volgende week zondag staan ze weer op de watervelden van Xenios en gaan voor de punten. Maar natuurlijk ook voor de sportieve gezelligheid.Aanstaande zondag doet ook MA1 mee.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
9

Vraag en Antwoord corona Xenios

Vorig jaar is door de corona coördinatoren een Vraag & Antwoord document opgesteld over hoe te handelen bij een besmetting, wie je moet informeren binnen de club etc. We brengen deze graag weer onder de aandacht. 
Het document kan je via deze link raadplegen. Hierin staat ook het e-mailadres waar je een besmetting moet melden en waar je terecht kan met je vragen.
Een besmetting kan iedereen overkomen. Daar kan je in de meeste gevallen niets aan doen. Voel je niet schuldig en maak elkaar onderling geen verwijten. Het zijn bijzondere tijden voor iedereen. Maar als iedereen zich aan de regels houdt, beperken we wel zoveel mogelijk de risico’s.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
9

Onderlinge Ladder Competitie


Vanaf afgelopen week mogen ook senioren tot 27 weer trainen en onderling wedstrijden spelen. Aanstaande zondag begint voor de (meeste) damesteams de "Onderlinge Ladder Competitie”. Lekker weer wedstrijdjes spelen op ons Sportpark Sloten! De dames spelen elke zondag een wedstrijd. Je kan omhoog op de ladder als je wint, maar ook omlaag natuurlijk.
Sinds maandagavond staan de wedstrijden voor de laddercompetitie in de Xenios app, inclusief welke kleur de teams dragen. Scheidsrechters worden geregeld.
Onderlinge wedstrijden brengt natuurlijk een hoop gezelligheid met zich mee, maar als club én individueel lid dienen we ons aan de coronavoorschriften te houden

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
5

Nieuwe thematrainingen ABC meisjes

Volgende week vrijdag zijn er weer nieuwe thematrainingen (12/3, 19-3 en 26/3) gepland voor meisjes ABC waarvoor je je nu kan inschrijven! 

Elke 3 weken keuze uit 2 thema's. De nieuwe thema`s zijn als volgt:
Voor meisjes C Thema 1: De strafcorner van aangeven tot slepen (alle technieken komen voorbij) & Thema 2: Wedstrijdjes van klein naar groot (1v1, 2v2, 3v,3 etc)
Voor meisje A&B thema 1: De strafcorner van aangeven tot slepen (alle technieken komen voorbij) en thema 2: Aanvallen en verdedigen in het 23 meter gebied.
Schrijf je nu in!
Inschrijflink meisjes C, klik hier
Inschrijflink meisjes A&B, klik hier
De tr

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
26

Vanaf 1 maart gaan de junioren meer hockeyen

In onze vorige bericht noemden we het nog niet, maar de junioren gaan vanaf maandag meer trainen. Dus naast de aangekondigde onderlinge wedstrijden op zaterdag starten we ook met:
-de combitrainingen voor meisjes ABC;
-2e training per week voor E&F-teams;
-het aanpassen van de trainingsduur naar de oorspronkelijke tijdsduur;
-de trainingen voor wisselkeepers (kijk voor de tijden op de site bij ‘trainingsinfo’).
Check de app voor het trainingsschema. Alle teams trainen weer conform het standaard schema, alleen de 3e trainingen van de 1elijn teams worden nog niet hervat.
In de loop van de week staan ook de onderlinge wedstrijden in de app.
B

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
26

Caland hockey!

Wil jij school combineren met sport en vooral Hockey dan is het Calandlyceum de school waar je wilt zijn. Vanaf augustus 2021 start het Calandlyceum Caland Hockey!
Het Calandlyceum is één van de eerste topsporttalentscholen in Nederland en maakt al bijna 30 jaar de combinatie Topsport en Onderwijs mogelijk. Topsport Amsterdam en Ajax zijn onder andere belangrijke partners en al ruim tien jaar lang organiseert het Calandlyceum Basketball lessen onder schooltijd voor sporters met een grote motivatie, lerend vermogen en potentie voor de beoefening van de sport op een hoog niveau.
Aankomend schooljaar gaat het Calandlyceum de (topsport)structuur uitbreiden doo

Nieuws afbeelding
Senioren
Feb
25

Training senioren op zondag

Aanstaande zondag kunnen de seniorenteams die zich hebben aangemeld weer gaan trainen. De trainingsschema’s zijn nu te vinden in de Xenios app of op de website.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
11

Winnaars Grote Clubactie 2020/2021

Het is al even geleden, de Grote Clubactie op onze club. Maar we zijn nog steeds super blij om aan te mogen kondigen wie de winnaars zijn! Het doel van de actie was geld ophalen voor de nieuwe inrichting van het clubhuis. Een ontzettend mooi doel natuurlijk! We hebben uiteindelijk een prachtig bedrag opgehaald, namelijk:
€ 5.956,80
Maar naast dit mooie bedrag wat we hebben opgehaald hebben we ook prijzen te verdelen onder onze jeugdleden die zich hebben ingezet voor de Grote Clubactie. Wat kon je nou ook al weer winnen? Je kon kans maken op een cadeaubon van Osaka.
1e prijs: Cadeaubon van Osaka t.w.v €100.
2e prijs: Cadeaubon van Osaka t.w.v. €

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
9

Hoe speel je effectief zone press?

Op woensdag 17 februari om 20.00 uur, geeft Basten Pels, trainer/coach van Xenios Heren 1, een online presentatie over het toepassen van de zone press. Mede aan de hand van videobeelden wordt een uitleg gegeven. Daarna zal Basten aan de hand van eigen videomateriaal van Xenios Heren 1 laten zien hoe zij zone press effectief inzetten.

Voor trainers en coaches van Xenios! Maar Xenios leden kunnen meekijken. Duur: 1 uur (laatste kwartier voor jullie vragen).

Schrijf je in door te registreren via deze link. Na registratie ontvang je begin volgende week een mail met link om deel te nemen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Vergunning verleend voor bouw clubhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Xenios in december zijn de leden akkoord gegaan met de bouw van het nieuwe clubhuis. Direct de volgende dag is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam. Op 9 december is de vergunning verleend.
Formeel kon tot 20 januari bezwaar worden aangetekend. Er zijn een drietal bezwaarschriften ontvangen waarop het stadsdeel op korte termijn inhoudelijk zal reageren.

Het bestuur ziet de afhandeling van de bezwaren met vertrouwen tegemoet. Xenios is voornemens om de aannemer medio februari te laten starten met het bouwrijp maken van de grond.

Nieuws afbeelding