Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1
31 mrt Heren 1
24 mrt Heren 1
17 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Anna van den Boogaard
Mark Lemm
Boris Franken
Jeugd
Apr
17

C-feest!

Zaterdag 11 mei is het weer zover: het C-feest! Deze keer met als thema Carnaval 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
15

Reminder: Opzeggen vóór 1 mei!

Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vóór 1 mei van het lopende seizoen (2019) te doen.


Mededelingen aan coach, trainer of aanvoerder zijn natuurlijk wenselijk, maar worden niet aanvaard als officiële opzegging. Opzegging is alleen mogelijk via het opzegformulier die je kunt vinden via 'Mijn Xenios' op de website.
Dit is je persoonlijke pagina, waarop je in kunt loggen met de door ons verstrekte inlogcodes. Het formulier kun je vervolgens vinden onder het tabblad 'Club'. 


Wordt de opzegging ná 1 mei 2019 door ons ontvangen dan wordt het lidmaatschap pas per 30-06-2020 beëindigd.
 
De opzegging

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
14

D-Kamp 2019

Vrijdag 3 mei is het weer zo ver; dan begint het  Xenios D-kamp  weer!  Dit kamp is bedoeld voor alle 2 e  jaars D kinderen.  Tijdens D-Kamp zullen de kinderen twee onvergetelijke dagen vol fantastische activiteiten beleven.

U kunt uw kind inschrijven via deze link .
We zien de inschrijvingen graag uiterlijk 20 april tegemoet. Verdere informatie vindt u in de bijgevoegde brief.  

Wij hopen alle tweede jaars D kids te mogen verwelkomen op 3 en 4 mei!Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
13

Meikamp Klaver Kinderhockey

Klaver Kinderhockey organiseert in samenwerking met Xenios een stick gezellig meikamp! Je wordt getraind door onze vaste TOPtrainers! Heb je zin in een super leuk kamp, waar je ook nog eens veel leert, schrijf je dan snel in! Klik hier .
Voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 10 jaar. 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
11

Deel 3 XENIOS ACADEMY: "De tip in door Loïs Schopman"

De tip in? Loïs legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
9

Tophockeykamp Karel Klaver - D en C jeugd

Karel Klaver organiseert van 29 april t/m 1 mei in samenwerking met Xenios een te gek tophockeykamp! Je wordt getraind door jeugdinternational Yannick van der Drift en international Margot Zuidhof!  Zit je in de D of C en heb je zin in een uitdaging? Schrijf je dan snel in!
Klik hier voor meer info of om je in te schrijven.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
7

Velden

Nadat de afgelopen maanden grond is afgevoerd, een water- en elektra-infrastructuur is aangelegd, zijn nu eindelijk de velden zichtbaar. De ondergronden zijn gelegd en het hekwerk en de dug-outs staan er grotendeels. Dankzij de zachte winter is hierbij amper vertraging opgelopen.
Er is een ondergrondse wateropslag van bijna 200 m3. Deze wordt gevuld door het drainagesysteem van de velden waardoor er geen water uit de omringende sloten gepompt hoeft te worden. Dit is beter voor de waterhuishouding van het terrein. Regenwater bevat bovendien minder algen – wat het veld ten goede komt.
Inmiddels is gestart met de aanleg van de ET-layer (voor de liefhebbers: de E staat v

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
7

Laatste editie: Europa Cup voor vrouwen, de EHCC

Van 19 t/m 22 april organiseren de buren van Hockeyclub Amsterdam de allerlaatste editie van de Europa Cup voor vrouwen, de EHCC. Alle informatie over het toernooi is te vinden op  www.ahbc.nl/ehcc .
Tijdens de EHCC zullen ook diverse teams van Xenios op Amsterdam te vinden zijn. Op maandag 22 april wordt de 3x3 Cup voor de D-jeugd, waar ook een paar teams van Xenios aan meedoen, georganiseerd. Deelname is gratis en opgeven kan nog via  www.ab namro3vs3cup.nl
Twee teams van Xenios maken, met dank aan Amsterdam, de Europa Cup van heel dichtbij mee. MC6 zal op de finaledag de line-up doen bij de wedstrijd om de 5e en 6e plaats en speelt daarna zelf e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
7

Kennismaken met de voorzitter

Michiel van Zutphen. De nieuwe voorzitter van Xenios. Getrouwd, 4 kinderen. Advocaat en plaatsvervangend rechter. Hoe weet hij het allemaal te combineren en wie is hij?
1. Hoe zijn de eerste maanden als voorzitter bevallen?
Ik vind het een mooie functie. Hartstikke leuk om te doen en samen te werken met zoveel enthousiaste vrijwilligers. Ik ben heel blij met de gekozen constructie. Ik ben de eerste paar maanden ingewerkt door Arjen Keppel. Heel prettig dat een oud-voorzitter als interimmer mij wegwijs heeft gemaakt. Arjen kent natuurlijk veel meer mensen binnen de club. Dat heeft heel goed gewerkt, om eerst een tijdje rustig te kunnen opereren. In december is de f

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
31

Deel 1 XENIOS ACADEMY: "aangeven strafcorner door Nikki Hoogendam"

Perfect een strafcorner aangeven: waar leg je de bal? Hoe ga je staan? Nikki legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! 
Powered by Stickfilm , creative video agency.

Nieuws afbeelding
Toernooien
Maa
30

2e Pinksterdag: Xenios Familietoernooi

Kom jij verkleed als Mowgli, Kaa of Balou de ijsbeer. Schuilt in jou een Tarzan of Jane … Alles is geoorloofd. Heb je gewoon zin om een dagje ontzettend veel plezier te maken met je familie, vrienden en teamgenoten op en naast het hockeyveld?
 
Kom dan naar de leukste dag van het jaar op Xenios!
 
Ter gelegenheid van het 60 jarig club-bestaan organiseren we dit jaar samen tezamen met de Lustrum Commissie:
 
het XENIOS FAMILIE TOERNOOI
2 e Pinksterdag 10 juni

va 11:30 tot omstreeks 17:00 Hockeyen
aansluitend BBQ tot uiterlijk 20:00.
 
Naast hockeyen is er nog veel meer te do

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
27

Let op: aanpassing trainingstijden voor "2e ronde selectietrainingen"

De tijden op 22 en 24 mei voor de tweede ronde van de jeugdtrainingen zijn aangepast!    In het nieuwe schema (bijgevoegd) lees je welke teams waar en wanneer worden verwacht voor de selectietrainingen op de velden van Xenios.     We wensen iedereen veel succes!     Heb je nog vragen?  Stuur dan een mailtje naar [email protected]  

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
10

Startsein lustrumactiviteiten

Vanmiddag is in het clubhuis door de Lustrumcommissie het startsein gegeven voor de te verwachten lustrumactiviteiten.

Dit is de eerste aankondiging van het programma.

Mochten jullie de Lustrumcommissie willen helpen met de komende activiteiten of vragen hebben, laat ‘t ons weten via [email protected]

Lustrum groet,
Lustrumcommissie


Lees hieronder de: 

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Maa
3

Groot aantal leden haalt scheidsrechterskaart!

Voor de winter hebben 88 leden hun scheidsrechterskaart gehaald. Dit is een clubrecord! Met name A- en B-junioren die hun kaart nog niet hadden maar ook een flink aantal ouders met kinderen in de D-leeftijd. Jullie kunnen de kaart achter de bar ophalen.

A.s. zaterdag 9 maart is er een nieuwe examen-avond. Deze start om 19.00 met een samenvatting van de examenstof. Direct daarna wordt het examen afgenomen.
Aan alle leden met een scheidsrechterskaart is een enquête-formulier gestuurd. Graag jouw aandacht hiervoor. Het invullen hiervan kost je slechts een paar minuten.
Ben jij een ouder met kinderen in de E- of F-leeftijd. Schroom niet om jouw kaart in h

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
28

Slagbomen en parkeren bij veld 4

Sinds november staan bij de ingang van Sportpark Sloten-Oost slagbomen. Kom je met de auto? Rijd dan tot voor de rechter slagboom. Deze gaat automatisch open. Je hebt geen pasje nodig. Rijd vervolgens langs het Velodrome en ga, na plm 200 meter, met de weg mee naar links. Na 100 meter aan je linkerkant kan je parkeren op het nieuwe parkeerterrein.
Vanaf het parkeerterrein loop je met de wielerbaan/Velodrome én het kunstwerk aan je linkerhand, voorbij de Herenmarkt (ook rechts passeren) richting veld 4. Veld 4 bevindt zich direct achter de nieuw aan te leggen velden.
Bezoekende teams worden door het wedstrijdsecretariaat per mail geïnformeerd en ontvangen een routebeschri

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
16

Hockeykampen van Sportivity Service

Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud? Doe jij niets liever dan hockeyen? Dan is het hockeykamp van  Sportivity Service  zeker iets voor jou. Een week vol sport, plezier en een hele boel gezelligheid!
- Deskundige begeleiding
- Elke dag minimaal 2,5 uur hockeytraining
- Chill-out met Wi-Fi om lekker bij te komen
- Een hockeyclinic van een Nederlandse Topspeler!


Afwisselend dag- en avondprogramma
Tijdens het hockeykamp doe je meer dan alleen hockeyen. Elk jaar staat er een super leuk dag- en avondprogramma voor je klaar. Het programma bestaat uit diverse activiteiten zoals:
- Zeskamp met luchtkussens&nbs

Nieuws afbeelding
Evenementen
Feb
16

Xenios Evenementenkalender

Altijd wat te doen op Xenios: de Evenementenkalender!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
10

Fysiotherapeut op de club

De fysiotherapeut van Fysiomed, Jitte Lochtenberg, zal de komende periode weer op Xenios aanwezig zijn. Na de voorjaarsvakantie is hij weer standaard op dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur op Xenios aanwezig voor het inloopspreekuur. Daarnaast is hij dinsdag 12 februari eenmalig vanaf 20:00 uur aanwezig.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
15

JC1 haalt Districtskampioenschappen Zaal!

De mannen van Xenios JC1 hebben zich na een spannende zaalcompetitie als nummer 2 van de Topklasse A geplaatst voor de Districtskampioenschappen Zaal komende zondag 20 januari in de Sporthallen Zuid, een ontzettend knappe prestatie! Op deze Districtskampioenschappen kunnen de jongens zich, als ze 2 wedstrijden weten te winnen, plaatsen voor het NK Zaalhockey. 
Kom jij ze ook supporten?
Zondag 20 januari, Sporthallen Zuid 13.00 Xenios - Bloemendaal 15.30 wedstrijd om plek 1 of 3 tegen Hurley/Pinoké

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
4

Nieuw digitaal wedstrijdformulier

Zaterdag 5 januari start de KNHB met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier. De handleiding kan je vinden op de site van de KNHB:  handleiding DWF . 

De belangrijkste wijziging is dat je als coach nu ook een eigen DWF-code krijgt (per wedstrijd). Deze code kan je terugvinden in de mobiele app van de club, onder wedstrijd-details. Daar staat ook de code voor de arbitrage. Dit zijn verschillende codes. De tegenstander heeft een eigen 'coach'-DWF-code. 

Het nieuwe DWF vind je op dezelfde plek als het oude DWF

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
13

Xenios proudly presents: teamfoto's SBHC Xenios Dames 1 en Heren 1:

Met dank aan Angelique Merks van k'boem fotografie voor de foto's!


Heren:Bovenste rij:
1. Maurits van Rees
2. Hans Berkvens
3. Max Oosterwaal
4. Niels Brouwer
5. Yannick Beekman
6. Daan Hendriks
7. Tim Hoogendam
 
Middenrij:
1. Robert Das (manager)
2. Basten Pels (ass coach/trainer
3. Matthijs Kuijt
4. Jacob de Graaff
5. Luke Braaksma
6. Pepijn Peppel
7. Nikolaj Boorman
8. Frank Kolhoff
9. Maarten Stenvers (ass coach/trainer)

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
3

Summercamp 2019?

De herfst kondigt zich aan, de blaadjes vallen, het regent en de eerste serie wedstrijden zijn gespeeld. Het hockeyseizoen is nu echt begonnen. Tijd voor een terugblik naar het begin van het seizoen: voor enkele teams begon dit in de zomervakantie met een Summercamp op Xenios. Hockey-, teambuildings activiteiten en een kampeerovernachting op de club onder begeleiding van de (nieuwe) trainers en ondersteund door enkele ouders.

Dit jaar was dit een pilot voor de meiden uit de MC1/2 en de MD1/3. Het was een groot hockeyfeest: hockeytraining, sport & spel en teambuildings-activiteiten op de club. En voor de C-meiden een middag chillen in de zon bij de Nieuwe Meer e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
17

Speeldagenkalender Jeugd 2018-2019

Let op:
In de speeldagenkalender voor de Jongste Jeugd en Jeugd is een extra klasse toegevoegd, de Subtopklasse A en B Jeugd. In eerdere versies stond deze klasse niet specifiek vermeld en aangezien de teams in deze klasse een afwijkend programma hebben van zowel de Topklasse als de Districtscompetitie is dit in deze versie aangepast. 
Op zaterdag 8 september spelen de teams in de Subtopklasse hun eerste speelronde, waardoor teams op zaterdag 13 oktober deel kunnen nemen aan Play-Offs.

Nieuws afbeelding