B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Enrico Zeilmaker
Sanne Nieuwmeijer
Eveline Frijlink
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Nov
20

Ook Jongste Jeugd naar Sportpark Sloten

Het 5e waterveld is bijna gereed, daarnaast brengt het hockeyen op twee locaties veel extra organisatie en kosten met zich mee. Daarom is het voornemen om vanaf 8 januari 2020 ook alle trainingen én wedstrijden van alle jongste jeugdteams op Sportpark-Sloten te laten plaatsvinden. Daar is het sportiviteit en gezelligheid gegarandeerd omdat de overige teams in de Vélodrome zaalhockey spelen.
Alle jongste jeugdteams zijn vorige week per mail geïnformeerd.

Bijgaand nogmaals een overzicht van de meest veilige routes naar de nieuwe locatie plus tips en adviezen:

- De blauwe route is de basisroute door het dorp Sloten.
- Vanuit

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
20

Oproep: inleveren lotenboekjes Grote Club Actie


Aan alle toppers die loten voor de Grote Club Actie hebben verkocht:

We willen graag de ingevulde lotenboekjes terug om ze te kunnen verwerken! Lever daarom voor aanstaande woensdag (de 27e) jouw lotenboekje in. In beide clubhuizen staat een kartonnen doos met daarop het logo van de Grote Club Actie. Stop je ze daar in?

We willen jullie allemaal hartelijk danken voor de verkoop en laten jullie natuurlijk weten hoeveel de actie heeft opgebracht. Én of we ons doel gehaald hebben: een nieuwe geluidsinstallatie voor in het nieuwe clubhuis!

Medio december maken we bekend wie van de lotenverkopers een van de mooie prijzen heeft gewonne

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
20

Misverstand: fluiten MOET!

Nee, fluiten mág! Of je gaat fluiten bepaal je zelf. 

Maar een kaart halen? Dát is wel verplicht!

Speel jij in de B of hoger én heb je nog geen scheidsrechterskaart? Doe dan 30 november examen! 2-3 uurtjes online oefenen en je hebt je kaart in de pocket.

Geef je hier  op voor het examen. Of kijk hier  om het eerdere nieuwsbericht op de site te lezen. Ben je je inloggegevens kwijt, mail dan naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
20

Superloten en online lotenverkoop Grote Club Actie

Het zal je niet ontgaan zijn! Xenios doet mee aan de Grote Club Actie. De jeugd verkoopt loten en van elk verkocht lot à € 3 gaat € 2,40 naar Xenios. We sparen met zijn allen voor een nieuwe geluidsinstallatie in het nieuwe clubhuis!

Superlot Je kan ook een Superlot kopen. Deze kost € 150 en je maakt extra kans op de mooie prijzen van de Grote Club Actie: een geldbedrag van € 100.000, een Volkswagen Up!, reischeques twv € 2.500, een Matrabike twv € 1.000 en nog veel meer.  Als club maken we, door de verkoop van Superloten, ook nog eens kans op een clubfeest twv € 5.000.

Maar bovenal: je steunt de club met je aan

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
20

Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn Pieten weer op bezoek bij Xenios!

Woensdag 27 november is er een hele speciale hockeytraining voor de spelende en trainende F'jes ! Niet op de normale tijd maar van 17.00-18.00 en helemaal in het teken van Sinterklaas en Piet! Wie weet hockeyen er ineens wel een paar Pietjes mee :-)
 
Natuurlijk krijgt iedereen op het einde van de training een cadeautje van de Sint.
 
In het clubhuis zal er glühwein en warme chocolademelk te koop zijn.
De Sint bezoekt ons op de oude locatie aan de Ringvaartdijk.
 
Tot dan!
Xenios Evenementen Commissie

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
19

Nominatie Doelpunt van de Week: Frederique Verhoeven!

Hoe kon het ook anders: de goal van Frederique Verhoeven tijdens de wedstrijd Xenios Dames 1 - Bloemendaal Dames 1 is genomineerd voor Doelpunt van de Week bij Hockey.nl!
Er zijn veel stemmen nodig om Doelpunt van de Week te worden. We roepen daarom alle leden, ouders, vrienden en vriendinnen op om te stemmen voor de goal van Frederique!

Let's vote! Klik hier om te stemmen!
Bekijk  hier  de video.

Nieuws afbeelding
Senioren
Nov
18

🍷 “Wijnen wijnen wijnen”🍷

Dames 1 host een wijnproeverij in samenwerking met Baltazar! Zin in een heerlijk avondje verschillende soorten wijnen te proeven onder het genot van hapjes? 🍇🧀 
Wanneer: Zaterdag 23 november Hoe laat:  Inloop 19:30 uur, start om 20:00 - 23:00    Clubhuis Herenmarkt Xenios Kosten: €17,50 per persoon
Stuur een mail naar [email protected] om je aan te melden. Vol = vol 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
17

Sluit het buitenseizoen af met een wintergourmet met je team!

Op Herenmarkt kan je nu met je team gourmetten. Een aangeklede gourmet met 3 soorten vlees, kaas, frietjes, brood, komkommer, tomaat en saus. Kosten kids: € 7,50; volwassenen €10. Reserveer of meer info via [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
16

Laatste kans halen scheidsrechterskaart

De KNHB wil dat alle hockeyers van 16 jaar en ouder de spelregels kennen. En dat wil Xenios ook! Meer spelregelkennis betekent beter hockey en meer begrip voor de scheids.
Zaterdag 30 november is je laatste kans om dit jaar spelregelexamen te doen. Met een klein beetje voorbereiding haal je dat examen gewoon en dan krijg je ook een scheidsrechterskaart. Dan mag je gaan fluiten, maar dat hoeft absoluut niet! Dat bepaal jij gewoon zelf!
Meld je zo snel mogelijk aan voor de online spelregelcursus en het examen. Opgeven doe je via deze link
Je krijgt dan binnen één dag een mail van de KNHB waarin staat hoe je deze leuke cursus volgt.
Het

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
15

Topavond op Sportpark Sloten: Xenios Dames 1 - Bloemendaal Dames 1

Rijen dik stonden we langs het veld om ons Dames 1 aan te moedigen in hun bekerwedstrijd tegen Bloemendaal Dames 1. Met een wereldgoal opent Frederique de score voor ons aller Xenios! Wat een beauty! Even later valt uit het niets de 1-1 van de Mussen maar onze dames combineren rustig door. 

Stadionspeaker Karel Sanders is aanwezig en een zijlijn, achterlijn en overkant vol met Xenios fans. Ook de Ultra’s zijn aanwezig die de dames goed scherp houden met getrommel! Kwart drie blijft de spanning hoog, de fans langs de kant proberen de dames weer een goal toe te schreeuwen maar de goals worden gescoord door Bloemendaal.

Eindstand 1-4, maar met opgeheven hoofd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
13

Trimhockey: elke maandagavond, doe je een keer mee?

Maandagavond werd de reguliere trimhockeytraining ingeruild voor een onvervalst potje lichtblauw, onder coaching van Mathilde, tegen donkerblauw, onder coaching van Frederique. Het werd een spannende wedstrijd! Volgende week weer een "gewone" trimhockeytraining.
Ooit gehockeyd en krijg je zin in hockey bij het zien van deze beelden of wil je het wel eens proberen omdat je zoon of dochter hockeyt?
Kom dan eens kijken of doe vrijblijvend 1 of 2x mee! Elke maandagavond staan  we op waterveld KG14 van Sportpark Sloten van 20.30 - 22.00 met onze vaste toptrainers uit Xenios Dames 1: Frederique en Mathilde.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
12

Cadeautip: Xenios douchegel

Zowel een mannen- als vrouwengeur! Nu in de uitverkoop: € 3 Te koop op de Ringvaartdijk en Sportpark Sloten. Sla je slag, koop het collectors item, op=op.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
8

Dames 1 en Heren 1 in nieuw tenue - clubfotograaf

Eerst de sokken, toen het shirt en nu ook de broekjes en rokjes: helemaal compleet! Het nieuwe Xenios tenue van Osaka is beschikbaar. Dames 1 en Heren 1 speelden afgelopen zondag al in het nieuwe tenue. En ook elders op de Xenios-velden is het nieuwe tenue al veelvuldig gesignaleerd.

Het nieuwe tenue is volop verkrijgbaar bij Sport 2000 Haverhals. Net als de nieuwe trainingspakken en de rode Xenios-truien. Met dank aan onze sponsoren: Jumbo de Aker, Sport 2000 Haverhals, Rabobank, Osaka en IJshoeve Sloten.
Fotocredits: Callum Weijde!
Callum is onze nieuwe clubfotograaf! Wil jij ook een leuke teamfoto en een fotoverslag laten maken van een thuiswedstrijd?

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
6

Opvangclinic Dames 1 en Heren 1

Van de nood een deugd maken! Leraren staken, wat nu? Organiseer een hockeyclinic voor de jeugd en maak er een topdag van! Dat dachten Heren 1 en Dames 1 toen ze de Opvangclinic gingen organiseren. 
En ..... het wás een topdag op Xenios vandaag, voor 90 kids!

Met de bijdrage kunnen Dames 1 en heren 1 hun activiteiten financieren in het kader van teambuilding waaronder een teamtrip.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
6

Hoofdklasser Bloemendaal Dames 1 op bezoek

Gold Cup 2019-2020, 24 oktober. Dames 1 wint in een zinderende pot op Sportpark Sloten met 3-2 van Alecto Dames 1. Wie wordt de tegenstander: Hurley, Pinoké of Bloemendaal Dames 1? Het werd de laatste!

Dus, op donderdag 14 november krijgt Xenios Dames 1 bezoek van hoofdklasser Bloemendaal Dames 1 in de volgende ronde in de Gold Cup!

En daar maken we een feestje van rondom het Jumbo hoofdveld op ons sportpark. Gluhwein en warme chocolademelk buiten verkrijgbaar, stadionspeaker Karel Sanders doet de verbale begeleiding en ook zullen de Xenios Ultra’s mét trommels van zich laten horen. 

Komt allen! Komt allen! Neem je rate

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
29

Het complete nieuwe Osaka Xenios hockeytenue is vanaf nu verkrijgbaar bij Sport2000 Haverhals!

Nadat eerder de nieuwe Osaka Xenios sokken en het nieuwe Osaka Xenios thuisshirt beschikbaar kwamen zijn nu ook de nieuwe Osaka Xenios broekjes en rokjes door onze nieuwe kledingleverancier OSAKA geleverd bij Sport2000 Haverhals.

Nog even de acties en mogelijkheden op een rij:


Actie nieuw Osaka Xenios wedstrijdtenue (individueel): geldig tot 1 maart 2020
Bij aankoop van een compleet wedstrijdtenue (sokken, shirt, broekje of rokje), krijg je € 15,- korting.

Heb je al eerder Osaka Xenios sokken en Osaka Xenios thuisshirt gekocht en ga je nu het Osaka Xenios broekje of rokje kopen? Neem dan de aankoopbonnen mee om de kor

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
21

Grote Club Actie bij XeniosWe doen dit jaar weer mee aan de Grote Clubactie. En alle kinderen tot en met de C gaan meedoen aan deze actie. Deze brief is om jullie van informatie te voorzien wat de actie inhoudt.

Wat is de Grote Clubactie nou eigenlijk?
De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

Van de opbrengst van de Grote Club Actie wil Xenios een geluidsinstallatie voor in het nieuwe clubhuis kopen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
19

De nieuwe hockeyshirts zijn NU te koop bij Sport2000 Haverhals!

Nog even geduld voor de rokjes en broekjes: binnen nu en enkele weken!
De kortingsactie geldt nog steeds maar de korting kan pas worden verwerkt als je het gehele tenue hebt gekocht. Bewaar dus je aankoopbonnen.
Ook zijn de OSAKA trainingsbroeken binnen!
Actie nieuw Xenios wedstrijdtenue (individueel):
Bij aankoop van een compleet wedstrijdtenue (sokken, shirt, broekje of rokje), krijg je € 15,— korting. Heb je al nieuwe sokken aangeschaft, dan krijg je bij aankoop van een shirt en broekje/rokje, op vertoon van de kassabon van de sokken, alsnog € 15,— korting. De rokjes en broekjes zijn nog niet voorradig. De korting wordt pas verrekend wannee

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
17

Bas van der Hoeven in Nederlands Opleidingsteam B

Bas van der Hoeven, speler van Xenios JB1, speelt aanstaande zaterdag met het Nederlands opleidingsteam B in het Wagener Stadion om 12.50 uur. Veel succes Bas! Bas speelt al vanaf de trainende F-jes bij Xenios en kwam al eerder uit voor district Noord-Holland.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Samenwerking Back in Shape en Xenios

Vanaf dit seizoen werken Back in Shape en Xenios samen! De samenwerking leidt tot een mooi project waarin Back in Shape in de komende jaren, naast een inloopsspreekuur en loopscholing, nog meer voor de club zal betekenen.

Het team van Back in Shape heeft veel affiniteit met sport. Er zijn specialisten op het gebied van sportblessures die ook werkzaam zijn bij topsport verenigingen. Wij hebben de mogelijkheid om sportklachten middels echografie in beeld te brengen. In ons uitgebreide trainingscentrum beschikken wij over de mogelijkheid om krachttraining in te zetten. Daarnaast bieden wij ook shockwave, podologie, personal training en fitness aan. Onze kennis delen w

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
9

Helft van onze jeugd zonder goede fietsverlichting

Na een kort onderzoekje tussen Nieuw-Sloten en Sportpark Sloten blijkt meer dan de helft van onze hockeyjeugd geen goede fietsverlichting te hebben. Op de fiets is goede zichtbaarheid van levensbelang. Zodra de wintertijd ingaat, is het extra belangrijk om goed gezien te worden. Goedwerkende fietsverlichting is dan onmisbaar. Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt namelijk in het donker.
Kortom, zorg dat je kind op weg gaat met een goede fietsverlichting. Wist je dat je van die eenvoudige fietssetjes kan kopen voor een paar euro die je zo op je stuur of bagagedrager klikt? Of koop een extra reflector. Klik hier voor de fietsverlichting via Bol.com of rijd even langs

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
8

Week van de Scheidsrechter

De week van de Scheidsrechter is bedoeld om scheidsrechters de waardering te geven die ze verdienen. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Toch zijn ze net zo belangrijk en onmisbaar als alle andere deelnemers aan een wedstrijd. Van 5 oktober tot en met 13 oktober vindt, sportbreed, de Week van de Scheidsrechter plaats.

Welkom heten, een hand geven na afloop van de wedstrijd, een compliment geven en bedanken voor zijn of haar inzet. Hoe laat jij jouw waardering voor de scheidsrechter zien?

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
7

Trimhockey op maandagavond: voor beginnende én ervaren hockeyers!

Onder leiding van onze vaste ervaren trainsters Frederique en Mathilde doen we na een warming-up eerst wat leuke oefeningen en daarna spelen we een sportief partijtje. Veel nieuwe gezichten dit seizoen! Zowel (oud)hockeyers als ook beginnende en enthousiaste ouders van jeugdleden van Xenios die graag wat meer van het spelletje willen weten. Voor elk wat wils bij trimhockey en iedereen is welkom!
Doe je mee? S peel een of twee keer mee en kijk of je het bevalt, zonder verplichtingen. Of kom je gewoon eerst eens kijken langs de lijn?
Elke maandagavond, van 20.30 – 22.00 uur, vind je ons op Sportpark Sloten (veld KG 13, het oude veld 4). Het plezier staat

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
28

Memorial Kika Silva - Real Grupo de Cultura Covadonga Gijón

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is een groep veteranen, grotendeels afkomstig uit Veteranen A, afgelopen weekend op toernooi geweest bij Real Grupo de Cultura Covadonga in Gijón, Spanje. Het internationale veteranentoernooi is inmiddels omgedoopt in de Memorial Kiko Silva. Silva, voormalig trainer en speler van de club, overleed in mei 2017 op 46-jarige leefijd aan de gevolgen van een slopende ziekte. Onze veteranen maakten hem nog mee op de edities van 2015 en 2016:

Na die eerste deelname van Xenios in 2015 besloot de toenmalige voorzitter van RGCC, zoals de club wordt afgekort, Enrique Tamargo om naar Amsterdam af te reizen en een overeenkomst te sluiten met

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
20

Super Sunday: een impressie

Het (hockey)weekend staat weer voor de deur! Het zonnetje gaat volop schijnen dus dat wordt weer genieten op en langs de velden. 
Net als vorig weekend! Afgelopen zondag was het Super Sunday op zonnig Sportpark Sloten, ons nieuwe complex, dus speelden Dames 1 (tegen Ring Pass Delft) en Heren 1 (tegen Naarden) thuis. Beide ploegen wisten hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de overgangsklasse te winnen in op-en-top spannende wedstrijden. 
Ook andere Xenios-ploegen speelden thuis, o.a. de heren Veteranen B (tegen Rood-Wit), Masters A (Bloemendaal), Dames 3 (Myra), Heren 3 (Phoenix), Heren 4 (Amsterdam), Veteranen L (Klein Zwitserland) en wonn

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
18

Scheidsrechtersexamen: uitslagen & begeleiding

Afgelopen zaterdag was het zover: de eerste workshop en het eerste examen voor clubscheidsrechters van dit seizoen. Van de 63 inschrijvingen waren er 49 aanwezig. En maar liefst 48 daarvan zijn geslaagd! Ook twee jongens uit de D1 hebben hun kaart gehaald: Timme Cast en Jelle Scholtes. Zij zijn met 11 jaar nu onze jongste scheidsrechters.

De oudergroep van de MD7 was ruim vertegenwoordigd. Ze hadden er ook veel zin in!

Begrijpelijk want fluiten hoort erbij. Natuurlijk is het leuk om dit met elkaar op te pakken en te doen: Xenios dat zijn jij en ik samen!

Examen gemist?
Schrijf je met je medeouders of teamgenoten in op een

Nieuws afbeelding