Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Malika Taytelbaum
Amy Kramer
Algemeen
Jul
20

Uw medewerking gevraagd ter bevordering van de veiligheid binnen de hockeysport (ACTA/UvA/VU-onderzoek)De afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en de tandheelkunde faculteit Amsterdam (ACTA-UvA/VU) zijn op dit moment een groot onderzoek aan het opzetten naar de effectiviteit van de bitjes op mond- en tandletsels in de hockeysport: Study of Hockey and Orodental Trauma (SHOT). Opvallend is dat het aantal letsels in het hoofdhalsgebied bij hockey relatief hoog ligt (27%) vergeleken met andere sporten. 
Echter is het onduidelijk hoeveel tandletsels dit betreft. Tandletsel is een serieus en vaak onherstelbaar letsel, waardoor de impact op de hockeyspeler groot is. Daarnaast zijn de medische kosten voo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
17

Speeldagenkalender Jeugd 2018-2019

Let op:
In de speeldagenkalender voor de Jongste Jeugd en Jeugd is een extra klasse toegevoegd, de Subtopklasse A en B Jeugd. In eerdere versies stond deze klasse niet specifiek vermeld en aangezien de teams in deze klasse een afwijkend programma hebben van zowel de Topklasse als de Districtscompetitie is dit in deze versie aangepast. 
Op zaterdag 8 september spelen de teams in de Subtopklasse hun eerste speelronde, waardoor teams op zaterdag 13 oktober deel kunnen nemen aan Play-Offs.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jul
13

Het bestuur stelt zich voor - Michiel van Zutphen

Sinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?
Vandaag onze vice-voorzitter: 
Mijn naam is  Michiel van Zutphen  (53 jaar), wonend in Badhoevedorp. Ik ben getrouwd met Ingrid en ben een sportieve vader van 4 jo ngens. Finn (16) doet aan G-hockey bij Myra. Huub (13), Ties (11) en Lasse (10) spelen bij Xenios. Ik werk als advocaat in Amsterdam en ben daarnaast werkzaam als rechter.

Binnen Xenios ben ik een enthousiast ouderbegeleider en op zaterdag fluit ik regelmatig een wedstrijd van 1

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jul
4

Het bestuur stelt zich voor - Maureen Chalon


Sinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?

Vandaag onze secretaris.

Ik ben Maureen Chalon. Getrouwd met Gilles en moeder van Kyllian (18) en Caitlyn (11). Als zzp-er steek ik al mijn energie in mijn bedrijfje Green Grass wat gespecialiseerd is in interim opdrachten rondom Employee Journey & Experience. Kyllian speelt vanaf 2007 hockey, waarbij ik als ouderbegeleider en scheids actief ben geweest. Helaas is hij afgelopen seizoen gestopt. Caitlyn speelt sinds 2012 en zit ondertussen in de D. In oktober 2016 ben

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
1

EF-Jeugd sluit seizoen af met gezellig toernooi


 
Zaterdag 30 juni jongstleden werd het EF-Toernooi op Xenios georganiseerd ter afsluiting van het seizoen. Dit jaarlijks terugkerend toernooi is speciaal voor alle E en F leden van de club. Tijdens dit toernooi werd er in gelegenheidsteams gespeeld, bestaande uit een mix van zowel jongens als meisjes uit de verschillende vaste teams. In de ochtend speelden de F-jeugdleden en in de middag de E-jeugdleden. Totaal waren circa 105 kinderen aanwezig op de zonovergoten velden van Xenios.

Het was prachtig weer, de DJ draaide passende muziek en de koffie stond klaar, dus de sfeer zat er al meteen goed in. Na de gezamenlijke warming up met alle teams,

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
21

Het bestuur stelt zich voor - Daniel van Vuuren


Sinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?

Vandaag onze penningmeester.

Ik ben Daniel van Vuuren (44), getrouwd met Lisanne en vader van Leon (12) en Louise (9). Woonachtig te Badhoevedorp en in het dagelijks leven werkzaam als econoom bij het Centraal Planbureau (waar ik leiding geef aan het departement Publieke Financiën) en Tilburg University (waar ik in deeltijd, hoogleraar economie ben). De (schaarse) vrije tijd besteed ik aan sport en gezin. Mijn beide kinderen zitten beiden met veel plezier op hockey. Ik d

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
20

Veteranen naar Gijón! Interesse om mee te gaan?Ook dit jaar zal een veteranenteam van Xenios deelnemen aan het Internationale veteranentoernooi van  Rgcc1938 - Hockey  in Gijón. Dit jaar vindt het toernooi plaats van 21 t/m 23 september. Trimmers en veteranen die geïnteresseerd zijn, kunnen mailen naar [email protected]
Voor een impressie van voorgaande edities zie de FB-pagina  Hockeytoernooi Gijón

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
17

Dames 2 en Heren 3 promoveren!


Ze doen het allebei! Zowel Dames 2 als Heren 3 promoveert naar de Reserve Eerste Klasse na winst op Hurley. Dames 2 wint met 3-0 en Heren 3 speelt met 2-2 gelijk maar neemt de shoot-outs beter. Van harte gefeliciteerd allemaal!
 


Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Media-aandacht: selectietrainingen voor de jeugdDe laatste weken heeft een aantal media aandacht geschonken aan selectietrainingen voor de jeugd. Aanleiding was een advies van de hockeybond. "Stop met selectietrainingen voor de jeugd", zo viel er te lezen. Uiteraard heeft het bestuur van Xenios de berichtgeving gevolgd. Wie de artikelen, en het stuk van de hockeybond, leest, ziet dat het belang van de selectietraining te groot wordt geacht en dat het belangrijk is om alle spelers gedurende het jaar al goed te volgen zodat een selectietraining niet allesbepalend is.


Bij Xenios worden alle spelers en speelsters gedurende het hele seizoen gevolgd. Het is al jaren gebruikelijk dat zowel de trainers al

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
14

Het bestuur stelt zich voor - M'Barek Ben AddiSinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?


Vandaag ons bestuurslid Evenementen & accommodatie.


Ik ben M’Barek Ben Addi (50). Mijn kinderen (JC4 en MD6) hockeyen al jaren op Xenios. Ik zelf ook, als trimhockeyer. Ook daar zit veel potentieel, kwestie van aanboren. Voor mij is de vereniging een directe (leef)omgeving, hier draag ik zorg voor. Als bestuurslid van Xenios neem ik graag het voortouw om onze hockeyclub leuk, schoon en gezond te krijgen. Hierbij hoort natuurlijk ook een bijdrage leveren

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
11

Wat een prachtige Clubdag!Op een zonovergoten zondag werd er dit weekend stilgestaan bij alle kampioenen van Xenios.


Ondanks 2 niet werkende microfoons, en gebruikmakend van een geleende karaokemicrofoon, werd getracht de kampioenen in het zonnetje te zetten. De huldiging was hierdoor voor de omstanders slecht te volgen, maar gelukkig was het voor de teams wel een geslaagd evenement.


We kunnen terugkijken op een succesvol seizoen:
veel teams in of tegen de top-3 aan, Veteranen L die in 4 jaar 3 keer kampioen worden en eind juni naar de landskampioenschappen in Eindhoven gaan en als een kers op de taart: Heren 1 naar de Overgangsklasse.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
16

Xenios is vanaf 1 januari 2018 rookvrij

Zoals in de laatste Xpress van 2017 is vermeld heeft het bestuur besloten het eerder ingevoerde rookbeleid op de accommodatie  per 1 januari 2018 volledig door te voeren. Jullie worden hieraan herinnerd door diverse actie uitingen.
Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Onze vereniging  is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We willen kinderen het goede voorbeeld geven. We zetten daarom vanaf 1 januari 2018 d e stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee willen we de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Daar

Nieuws afbeelding