Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Carmen Ebbers
Mara van der Aa
Esther Geijer-Bakker
Teun Schram
Algemeen
Sep
20

Super Sunday: een impressie

Het (hockey)weekend staat weer voor de deur! Het zonnetje gaat volop schijnen dus dat wordt weer genieten op en langs de velden. 
Net als vorig weekend! Afgelopen zondag was het Super Sunday op zonnig Sportpark Sloten, ons nieuwe complex, dus speelden Dames 1 (tegen Ring Pass Delft) en Heren 1 (tegen Naarden) thuis. Beide ploegen wisten hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de overgangsklasse te winnen in op-en-top spannende wedstrijden. 
Ook andere Xenios-ploegen speelden thuis, o.a. de heren Veteranen B (tegen Rood-Wit), Masters A (Bloemendaal), Dames 3 (Myra), Heren 3 (Phoenix), Heren 4 (Amsterdam), Veteranen L (Klein Zwitserland) en wonn

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
18

Scheidsrechtersexamen: uitslagen & begeleiding

Afgelopen zaterdag was het zover: de eerste workshop en het eerste examen voor clubscheidsrechters van dit seizoen. Van de 63 inschrijvingen waren er 49 aanwezig. En maar liefst 48 daarvan zijn geslaagd! Ook twee jongens uit de D1 hebben hun kaart gehaald: Timme Cast en Jelle Scholtes. Zij zijn met 11 jaar nu onze jongste scheidsrechters.

De oudergroep van de MD7 was ruim vertegenwoordigd. Ze hadden er ook veel zin in!

Begrijpelijk want fluiten hoort erbij. Natuurlijk is het leuk om dit met elkaar op te pakken en te doen: Xenios dat zijn jij en ik samen!

Examen gemist?
Schrijf je met je medeouders of teamgenoten in op een

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
17

Grote Club Actie bij XeniosWe doen dit jaar weer mee aan de Grote Clubactie. En alle kinderen tot en met de C gaan meedoen aan deze actie. Deze brief is om jullie van informatie te voorzien wat de actie inhoudt.

Wat is de Grote Clubactie nou eigenlijk?
De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

Van de opbrengst van de Grote Club Actie wil Xenios een geluidsinstallatie voor in het nieuwe clubhuis kopen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
13

Chip Visscher (Xenios JB1) winnaar van het Auping Doelpunt van de Week!

De eerste winnaar van het nieuwe seizoen van het Auping Doelpunt van de Week (Hockey.nl) is bekend. Maar liefst 608 stemmen gingen uit naar onze Chip Visscher van Xenios jongens B1. Gefeliciteerd Chip!
Gelijk een uitdaging voor alle andere Xenios-teams. Wie weet kunnen andere teams ook mooie doelpunten scoren dit seizoen, filmpjes insturen en meedingen naar het Doelpunt van de Week.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Sep
10

Evenementenkalender 2019

De Evenenementcommissie van Xenios heeft weer een leuke evenementenkalender samengesteld! 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
10

Xpress - 9 September 2019

Op 9 september is de Xpress per mail aan alle leden verstuurd. 
De Xpress is ook online beschikbaar, klik hier om de Xpress te lezen

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
9

De Xenios kledingmarkt was weer een groot succes!

Via de jaarlijks kledingmarkt zijn afgelopen week ruim 300 hockeyshirts/schoenen/sticks etc weer tegen een klein prijsje van eigenaar verwisseld. Het blijkt elk jaar weer dat de Xenios leden de markt steeds beter weten te vinden om gebruik te maken van de mogelijkheid de spullen, waar de kinderen uit gegroeid zijn, van elkaar te kopen èn verkopen. Een uitkomst voor de Xenios jeugd die elkaar op zo een voordelige en duurzame manier aan hockey kleding kan helpen!


Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
5

Spelregel wijzigingen, workshop & begeleiding

Afgelopen woensdag avond kwam een groot aantal ouders & spelers naar de spelregel workshop op "Herenmarkt” op Sportpark Sloten. Onder leiding van Sam de Braaf en Ron Wiegman werden de deelnemers klaargestoomd voor het begin van de competitie komend weekend. Naast het opfrissen van regels werd er ook met name stilgestaan bij de wijzigingen voor seizoen 2019/20. Ook werden er veel praktische tips uitgewisseld over veldpositie, looplijnen en dergelijke. Dit alles gericht op het goed, effectief en met plezier fluiten van wedstrijden.
De avond was een succes: de sfeer was goed, er waren veel serieuze vragen en opmerkingen. Sam gaf aan dat hij veel "nieuwe koppies” had gezie

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
4

Geen idee hoe je zelf moet hockeyen?

Sta jij langs de lijn enthousiast je kind aan te moedigen zonder een idee te hebben hoe het spelletje nou echt werkt? Wanneer je moet instappen? Verdedigen? Afmaken?
Met behulp van een ervaren trainer/ speelster van Xenios Dames 1 leer je hoe je een stick moet vastpakken. Pushen. En flatsen. En ook nog goed voor je conditie: trimhockey!
Iedere maandagavond plezier op waterveld 13. Vanaf half negen. Kom gewoon een paar keer meedoen zonder verplichtingen  🙂
Meer info: [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
30

Plattegrond en veldindeling van onze locaties

Nu met twee locaties en diverse velden hebben we 2 duidelijke plattegronden gemaakt voor beide locaties. De visual spreekt in principe voor zich, de namen van de velden corresponderen met de namen in de app. 
Binnenkort maken we ook een bord wat bij de entree van de locaties komt te staan. 

Op de website van Xenios (bij menu-item  Contact ) staat duidelijk vermeld welke velden zich op welke locatie bevinden. Zodat ook bezoekende clubs onze locaties makkelijk kunnen vinden.Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
29

Fiets- en rij-routes naar Sportpark Sloten-Oost

De trainingen en wedstrijden zijn weer begonnen! Veel teams kunnen terecht bij de nieuwe lokatie Sportpark Sloten waar 4 prachtige watervelden klaar liggen. De fietsroutes naar het sportpark hebben grote aandacht van het bestuur, voor een aantal zaken en aanpassingen zijn we -logischerwijs- afhankelijk van de Gemeente. Hierbij een aantal adviesroutes en tips.
GRAAG DIT MET JE DOCHTER(S) EN/OF ZOON(S) GOED BESPREKEN!
Zie de visual voor de verschillende routes:
De blauwe route is de basis route door het dorp Sloten. Vanuit het dorp is de rode route over de weg de kortste, maar heeft niet de voorkeur omdat je dan over de Sloterweg

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
23

Arbitrage jeugdteams - meer verantwoordelijkheid en inbreng team

Xenios gaat weer een nieuw seizoen tegemoet. Met mooie nieuwe velden op complex Sloten. De afgelopen jaren is hard gewerkt om zowel het hockeyniveau als de faciliteiten te verbeteren. Daar mogen we trots op zijn. Een belangrijk onderdeel van het hockey is goede spelregelkennis en arbitrage. Voortaan verwachten we in de breedteteams meer verantwoordelijkheid en inbreng vanuit het team . De verantwoordelijkheid voor de arbitrage bij de breedteteams ligt primair bij de ouders. Voor eerstelijnsselectieteams ligt die verantwoordelijkheid bij de CS+ scheidsrechterspoule. Op de website (onder kopje hockey/arbitrage, klik hier ) staat het beleid en de verwachtingen t.a.v. ouderparticipa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
13

Informatie nieuwe tenue - 2e hands kledingmarktEen nieuwe locatie, een nieuw logo, nieuwe hoofdsponsors én een nieuw clubtenue van OSAKA! Xenios is volop in beweging.
De nieuwe OSAKA-sokken zijn inmiddels binnen en kunnen gekocht worden bij Sport2000 Haverhals in Badhoevedorp. Het nieuwe shirt, rokje en shorts zullen pas tegen de winterstop ter beschikking komen. Zodra deze binnen zijn informeren we je per mail, op de Xenios website en via de app! Het nieuwe donkerblauwe OSAKA trainingspak zal volgende week bij Sport2000 Haverhals in de winkel liggen!
Actie nieuw tenue : bij aankoop van een compleet tenue (sokken, shirt, broekje of rokje) krijg je €15 korting in de eerste vier

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jul
1

Nieuwe (hoofd)sponsors voor Xenios

Enthousiaste gezichten op Sportpark Sloten een paar dagen geleden. Xenios tekende maar liefst vier sponsorcontracten op dezelfde dag op de spiksplinternieuwe locatie. We zijn enorm verheugd dat deze bedrijven zich langjarig aan onze club verbonden hebben. Na de overeenkomst met Rabobank Amsterdam, die al eerder werd beklonken, is dit een grote stap voor Xenios. We hebben nu dus 5 sponsors die gedurende 4 jaar op onze shirts zullen prijken.
In aanwezigheid van onder anderen voorzitter Michiel van Zutphen, penningmeester Daniel van Vuuren en voorzitter van de sponsorcommissie Robbert-Jan Suur, tekenden Jumbo de Aker, Sport 2000 Haverhals, Osaka en IJshoeve Sloten hun sponso

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
28

Team indeling 2019-2020
De teamindelingen van de jeugdteams voor 2019-2020 staan vanaf vandaag op ‘Mijn Xenios’. Log in op het besloten deel van de site. Ga naar Club en klik op documenten. Onder het kopje ‘HT Junioren’ tref je de bestanden ‘Teamindeling Meiden 2019-2020’ voor de meidenteams en ‘Teamindeling Jongens 2019-2020’ voor de jongensteams aan. Per Categorie A, B, C, D, E en F is een apart blad met de teamindeling. Definitieve teamindeling voor de MA1, MB1, MC1 en JC1 volgen na de zomer in aanloop naar de competitie.

De teamindelingen zijn ieder jaar weer spannend voor de kinderen. Het levert blijdschap maar soms ook teleurstelling op.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
20

Gezocht: ballenkinderen voor Dames 1 en Heren 1

Dames 1 én Heren 1 spelen volgend jaar Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C.
Wat je moet doen?
Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen.Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden!Hoe leuk om tussen onze toppers te staan
Speel jij volgend seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou!

Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar  [email protected] .
Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij.

Commissie Ballenki

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Deel 6 XENIOS ACADEMY: "Sleeppush door Yannick Beekman"

De sleeppush? Yannick legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal.
Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfil m Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de sociale mediakanalen van Xenios. Volg jij ons al op Twitter , Instagram of Facebook ?

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
27

Deel 5 XENIOS ACADEMY: "Scoop door Bente Top"

De scoop? Bente legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
19

Deel 4 XENIOS ACADEMY: "De backhandslag door Niels Brouwer"


De backhandslag? NIels legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
4

Nieuw digitaal wedstrijdformulier

Zaterdag 5 januari start de KNHB met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier. De handleiding kan je vinden op de site van de KNHB:  handleiding DWF . 

De belangrijkste wijziging is dat je als coach nu ook een eigen DWF-code krijgt (per wedstrijd). Deze code kan je terugvinden in de mobiele app van de club, onder wedstrijd-details. Daar staat ook de code voor de arbitrage. Dit zijn verschillende codes. De tegenstander heeft een eigen 'coach'-DWF-code. 

Het nieuwe DWF vind je op dezelfde plek als het oude DWF

Nieuws afbeelding