Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Wouter Iwema Bakker
Isis den Nieuwenboer
Mats de Boer
Algemeen
Aug
13

Informatie nieuwe tenue - 2e hands kledingmarktEen nieuwe locatie, een nieuw logo, nieuwe hoofdsponsors én een nieuw clubtenue van OSAKA! Xenios is volop in beweging.
De nieuwe OSAKA-sokken zijn inmiddels binnen en kunnen gekocht worden bij Sport2000 Haverhals in Badhoevedorp. Het nieuwe shirt, rokje en shorts zullen pas tegen de winterstop ter beschikking komen. Zodra deze binnen zijn informeren we je per mail, op de Xenios website en via de app! Het nieuwe donkerblauwe OSAKA trainingspak zal volgende week bij Sport2000 Haverhals in de winkel liggen!
Actie nieuw tenue : bij aankoop van een compleet tenue (sokken, shirt, broekje of rokje) krijg je €15 korting in de eerste vier

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
4

Trainingsschema junioren 2019-2020

Het voorlopige trainingsschema voor de junioren is ingevoerd. De trainingen voor de selectieteams starten op maandag 12 augustus. De trainingen voor de overige teams starten op maandag 26 augustus. De trainingsdagen en tijden zijn zichtbaar via de app bij je team. 
Het trainingsschema is ondervoorbehoud!  Onze trainers zijn vaak nog scholier of student en daardoor zijn wij afhankelijk van de lesroosters. Het is mogelijk dat een tijd of dag van een training daardoor nog gaat veranderen. Eind augustus, zodra de scholen weer beginnen, zal hier meer duidelijkheid over zijn. 

Voor meer informatie over het trainingsschema verwijzen wij je naar de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
7

De eerste verhuizing

Verschillende materialen en meubilair zijn vandaag naar Sportpark Sloten-Oost verhuisd, ook wel camping Xenios genoemd. Vanochtend stonden een tiental enthousiaste vrijwilligers klaar die gehoor hadden gegeven aan de oproep om te komen sjouwen en inpakken. Want de eerste  week van augustus moet er op onze nieuwe locatie alweer getraind worden en oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. 
Een aantal doelen, (bier)banken, tafels, stoelen, maar ook de AED én de videostellage, zodat er opnames gemaakt kunnen worden, zijn vanaf onze bestaande locatie aan de Ringvaart verhuisd naar Sportpark Sloten-Oost. In een grote verhuiswagen van Flotrans Transport, welke kost

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
4

Waar hockeyen we komend seizoen? / logo Xenios

Op een zeer goed bezochte ALV is woensdagavond ingestemd met een historisch besluit. Vanaf volgende maand gaat Xenios de vier watervelden bespelen die gereed zijn op Sportpark Sloten-Oost. De velden zullen doordeweeks gebruikt worden voor trainingen. Op zaterdag zullen de wedstrijden van de ABCD-jeugd hier worden gepland en op zondag zullen alle seniorenwedstrijden op de nieuwe lokatie worden gespeeld. Ook de Loopschool en de trainende F'jes zullen op zondag op de nieuwe velden te vinden zijn. En de E- en de F-jeugd dan? Die jeugdleden zullen hun wedstrijden voorlopig nog even op de oude lokatie spelen, mede omdat het vijfde waterveld op Sportpark Sloten-Oost nog niet gereed is. Om dezelfde

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jul
1

Nieuwe (hoofd)sponsors voor Xenios

Enthousiaste gezichten op Sportpark Sloten een paar dagen geleden. Xenios tekende maar liefst vier sponsorcontracten op dezelfde dag op de spiksplinternieuwe locatie. We zijn enorm verheugd dat deze bedrijven zich langjarig aan onze club verbonden hebben. Na de overeenkomst met Rabobank Amsterdam, die al eerder werd beklonken, is dit een grote stap voor Xenios. We hebben nu dus 5 sponsors die gedurende 4 jaar op onze shirts zullen prijken.
In aanwezigheid van onder anderen voorzitter Michiel van Zutphen, penningmeester Daniel van Vuuren en voorzitter van de sponsorcommissie Robbert-Jan Suur, tekenden Jumbo de Aker, Sport 2000 Haverhals, Osaka en IJshoeve Sloten hun sponso

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
28

Team indeling 2019-2020
De teamindelingen van de jeugdteams voor 2019-2020 staan vanaf vandaag op ‘Mijn Xenios’. Log in op het besloten deel van de site. Ga naar Club en klik op documenten. Onder het kopje ‘HT Junioren’ tref je de bestanden ‘Teamindeling Meiden 2019-2020’ voor de meidenteams en ‘Teamindeling Jongens 2019-2020’ voor de jongensteams aan. Per Categorie A, B, C, D, E en F is een apart blad met de teamindeling. Definitieve teamindeling voor de MA1, MB1, MC1 en JC1 volgen na de zomer in aanloop naar de competitie.

De teamindelingen zijn ieder jaar weer spannend voor de kinderen. Het levert blijdschap maar soms ook teleurstelling op.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Project Sport Zonveilig: wie is de grootste smeercase?

Er werd lekker gesmeerd zaterdag op Xenios!
Project Sport ZonVeilig - mogelijk gemaakt door stichting melanoom, de Vriendenloterij en Nivea Sun - introduceert de Smeercase - een handig kratje met plek voor 8 flessen Zonnebrandcreme.
Uit onderzoek bleek dat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld staat. Dat moet echt veranderen! Zonbescherming met effectieve UV-filters is enorm belangrijk.
Om ook bij Xenios de awareness te vergroten werd de smeercase op het E/F toernooi geïntroduceerd. Alle landenteams kregen een korte uitleg waarom het smeren zo belangrijk is en de spelers smeerden zich daarna nog weereens extra in. Niet alleen de allerjongsten op het

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Jun
23

Record slagingspercentage bij aankomende D-ouders

Het is net voor de zomervakantie, de temperatuur loopt op, de competitie en selectieperiode min of meer achter de rug. Menigeen droomt al van de Costas of "la playa”. Toch heeft dit 22 ouders van de E jeugd niet weerhouden om deel te nemen aan het clubscheidsrechters examen. Nog effe "de kaart halen”.

Dit is natuurlijk super belangrijk want volgend jaar spelen de kinderen voor het eerst als D-tjes op een heel veld en gaan we van "spel begeleiding” naar officiële arbitrage. En om te mogen fluiten zijn ouders met een kaart nodig.

Op deze warme zaterdag avond kwamen 22 ouders naar Xenios. Het was een geanimeerde avond waarbij er veel uitwisseling was tijdens spelregelw

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
20

Gezocht: ballenkinderen voor Dames 1 en Heren 1

Dames 1 én Heren 1 spelen volgend jaar Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C.
Wat je moet doen?
Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen.Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden!Hoe leuk om tussen onze toppers te staan
Speel jij volgend seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou!

Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar  [email protected] .
Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij.

Commissie Ballenki

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Xenios JC1 op NK in Hilversum

De beste teams van Nederland, waaronder onze mannen van Xenios JC1, hadden zich tijdens de competitie in de Super C gekwalificeerd voor het NK dat vandaag in Hilversum op het programma stond. 
In de poule samen met Gooische, SCHC, Rotterdam, Klein Zwitserland werd er gestreden voor het halen van de volgende ronde: de kruisfinales. De eerste twee teams van de poule gaan door.
Er is vandaag hard gewerkt en geknokt door de mannen: gewonnen van Klein Zwitserland (3-1) en gelijk tegen Rotterdam (2-2), verloren van Gooische (4-1) en verloren van SCHC die dit jaar nog geen wedstrijd verloor. Lang bleef het 1-1 maar SCHC blijft voorlopig ongeslagen door uiteinde

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
14

Hulptroepen gezocht!

Beste (ouders van) leden,
Ons tijdelijk clubhuis 'HERENMARKT' is vanaf het komende seizoen operationeel! Maar dat lukt niet zonder de hulp van onze vrijwilligers! Dus heb je een uurtje of halve dag over. Kan je schilderen, schoonmaken, zagen, timmeren, opruimen etc. Alle hulp is welkom. Kom vooral morgenochtend 15 juni even langs, kan je het clubhuis bewonderen en om te overleggen wat je zou kunnen doen. 
Je hoeft niet gelijk aan de klus morgen, mag wel! 
Mail naar  [email protected]  voor meer info of tot morgen!
Bekijk  hier  het filmpje over Herenmarkt en het uitzicht op onze nieuwe velden.


  &nbs

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
12

Fysiek fit aan het nieuwe seizoen beginnen?

De Zomerstop is weer in aantocht en dat betekent een aantal weken geen clubhockey. Dit gaat vaak gepaard met een terugval in fitheid, wat o.a. blessures aan de start van het seizoen betekent. Bovendien kun je de Zomerstop juist gebruiken om topfit te worden.
Bij Fysiomed kun je nu tijdens de zomerstop voor maar € 19,95 per maand aan je fitheid werken. De zomerstopactie loopt van 25 mei t/m 31 augustus 2019.
Wil je meer informatie, vraag het aan fysio Jitte of mail naar [email protected]
Als je meteen een abonnement wilt afsluiten, kom dan langs!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
10

Fout in het Oerwoud: verslag van het Rabobank Familietoernooi

Fout in het oerwoud! Ook dit jaar zijn de weergoden ons weer goed gezind. Het was een stralend zonnige dag op hockeyclub Xenios, waar we ons jaarlijks Rabobank Familiehockeytoernooi hebben gehouden. Als het goed is voor het laatste op deze locatie. Want volgend jaar zitten we, op de nieuwe locatie, bij de wielerbaan op Sportpark Sloten-Oost.
Het thema is dit jaar door een prijsvraag tot stand gekomen en gaf aanleiding voor de meest hilarische namen en outfits. Wat dacht je va n de Rimboeren, Stout in het oerwoud, al draagt een aap een gouden ring. De laatste hebben de prijs voor de leukste, mooiste, creatiefste outfit gewonnen, want deze zagen er, naast vele anderen, prachtig uit m

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
5

Deel 9 XENIOS ACADEMY: "Hoge & halfhoge ballen op rechts stoppen door Stanja v Kerkwijk"

Hoge en halfhoge ballen als keeper stoppen. Hoe hou je stick vast, hoe ga je staan, hoe stap je uit. Stanja legt het jou uit en laat het zien.
Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! 
Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
30

Xenios-iconen Yannick Beekman en Daan Hendriks nemen afscheid van Heren 1


Daan en Yannick speelden dit jaar hun laatste seizoen in Heren 1. Xenios is ontzettend trots op deze twee steunpilaren en bedankt hen voor hun geweldige inzet voor de club.Wat hebben deze mannen niet gedaan op Xenios! Alle jeugdteams doorlopen, trainers en coaches bij de jeugd, trainerscoordinatoren, D-kamp begeleiders.

Maar natuurlijk ook spelers van Xenios Heren 1. Gestart in de 3e klasse hebben zij de afgelopen 8 jaar mede aan de basis gestaan van de gestage promotie van dit team.

Hoe mooi is het dan om met elkaar afscheid te nemen in een seizoen op een voor Xenios ongekend hoog niveau: de overgangsklasse! En zelfs in die overgangsklasse wi

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
23

Commissie teamindelingsbeleid benoemd

Het was vorig jaar groot nieuws: de hockeybond roept verenigingen op om te stoppen met stressvolle selectietrainingen en -wedstrijden voor kinderen tot twaalf jaar. Dit voorstel van de bond kwam niet uit de lucht vallen maar maakt deel uit van een bredere visie van de  KNHB .  Aan de basis van deze visie stonden drie vragen centraal:
1. Hoe maken we de hockeysport kwalitatief nog sterker dan ze al is?
2. Hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen de kwaliteit, maar ook het plezier in de sport verhogen?
3. En hoe zorgen we ervoor dat hockeyers zich goed kunnen ontwikkelen en verbonden blijven aan de hockeysport?

Dit resulteerde in ze

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Deel 7 XENIOS ACADEMY: "Schijnpass door Mathilde Hoedemaker"

De schijnpass? Mathilde legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen?
Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Deel 6 XENIOS ACADEMY: "Sleeppush door Yannick Beekman"

De sleeppush? Yannick legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal.
Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfil m Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de sociale mediakanalen van Xenios. Volg jij ons al op Twitter , Instagram of Facebook ?

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
3

“Rabobank weer terug op de shirts van Xenios”

Rabobank en SBHC Xenios zijn een nieuw sponsorcontract aangegaan voor de komende 3 jaar. Onze voorzitter Michiel van Zutphen en Carlo Verhart, Manager Marketing & Communications Rabobank Amsterdam, konden het glas heffen op de onlangs bezegelde samenwerking. Carlo Verhart: "‘De hockeysport wordt door Rabobank breed gestimuleerd, van het Nederlands elftal tot en met de lokale hockeyvereniging. Wij vinden het een uitdaging om hockeyclubs en hun leden met elkaar te verbinden. Samen sporten bij Xenios nu en in de toekomst op de nieuwe locatie. Wij zijn trots om daar een bijdrage aan te leveren.’. Ook onze voorzitter is enthousiast: "Rabobank omarmt de hockeysport landelijk al de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
27

Deel 5 XENIOS ACADEMY: "Scoop door Bente Top"

De scoop? Bente legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
19

Deel 4 XENIOS ACADEMY: "De backhandslag door Niels Brouwer"


De backhandslag? NIels legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
11

Deel 3 XENIOS ACADEMY: "De tip in door Loïs Schopman"

De tip in? Loïs legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
31

Deel 1 XENIOS ACADEMY: "aangeven strafcorner door Nikki Hoogendam"

Perfect een strafcorner aangeven: waar leg je de bal? Hoe ga je staan? Nikki legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! 
Powered by Stickfilm , creative video agency.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
10

Startsein lustrumactiviteiten

Vanmiddag is in het clubhuis door de Lustrumcommissie het startsein gegeven voor de te verwachten lustrumactiviteiten.

Dit is de eerste aankondiging van het programma.

Mochten jullie de Lustrumcommissie willen helpen met de komende activiteiten of vragen hebben, laat ‘t ons weten via [email protected]

Lustrum groet,
Lustrumcommissie


Lees hieronder de: 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
4

Nieuw digitaal wedstrijdformulier

Zaterdag 5 januari start de KNHB met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier. De handleiding kan je vinden op de site van de KNHB:  handleiding DWF . 

De belangrijkste wijziging is dat je als coach nu ook een eigen DWF-code krijgt (per wedstrijd). Deze code kan je terugvinden in de mobiele app van de club, onder wedstrijd-details. Daar staat ook de code voor de arbitrage. Dit zijn verschillende codes. De tegenstander heeft een eigen 'coach'-DWF-code. 

Het nieuwe DWF vind je op dezelfde plek als het oude DWF

Nieuws afbeelding