HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Joy Biesenbeek
Celeste Bijleveld
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Feb
26

Vanaf 1 maart gaan de junioren meer hockeyen

In onze vorige bericht noemden we het nog niet, maar de junioren gaan vanaf maandag meer trainen. Dus naast de aangekondigde onderlinge wedstrijden op zaterdag starten we ook met:
-de combitrainingen voor meisjes ABC;
-2e training per week voor E&F-teams;
-het aanpassen van de trainingsduur naar de oorspronkelijke tijdsduur;
-de trainingen voor wisselkeepers (kijk voor de tijden op de site bij ‘trainingsinfo’).
Check de app voor het trainingsschema. Alle teams trainen weer conform het standaard schema, alleen de 3e trainingen van de 1elijn teams worden nog niet hervat.
In de loop van de week staan ook de onderlinge wedstrijden in de app.
B

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
26

Caland hockey!

Wil jij school combineren met sport en vooral Hockey dan is het Calandlyceum de school waar je wilt zijn. Vanaf augustus 2021 start het Calandlyceum Caland Hockey!
Het Calandlyceum is één van de eerste topsporttalentscholen in Nederland en maakt al bijna 30 jaar de combinatie Topsport en Onderwijs mogelijk. Topsport Amsterdam en Ajax zijn onder andere belangrijke partners en al ruim tien jaar lang organiseert het Calandlyceum Basketball lessen onder schooltijd voor sporters met een grote motivatie, lerend vermogen en potentie voor de beoefening van de sport op een hoog niveau.
Aankomend schooljaar gaat het Calandlyceum de (topsport)structuur uitbreiden doo

Nieuws afbeelding
Senioren
Feb
25

Training senioren op zondag

Aanstaande zondag kunnen de seniorenteams die zich hebben aangemeld weer gaan trainen. De trainingsschema’s zijn nu te vinden in de Xenios app of op de website.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
24

Vraag en Antwoord corona Xenios

Vorig jaar is door de corona coördinatoren een Vraag & Antwoord document opgesteld over hoe te handelen bij een besmetting, wie je moet informeren binnen de club etc. We brengen deze graag weer onder de aandacht. 
Het document kan je via deze link raadplegen. Hierin staat ook het e-mailadres waar je een besmetting moet melden en waar je terecht kan met je vragen.
Een besmetting kan iedereen overkomen. Daar kan je in de meeste gevallen niets aan doen. Voel je niet schuldig en maak elkaar onderling geen verwijten. Het zijn bijzondere tijden voor iedereen. Maar als iedereen zich aan de regels houdt, beperken we wel zoveel mogelijk de risico’s.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
19

Sloterweg afgesloten

Van woensdagmorgen 24 februari tot en met vrijdagavond worden er verkeersdrempels geplaatst op de Sloterweg. De weg wordt daarvoor (gedeeltelijk) afgesloten. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van ons sportpark per auto. 
Voor fietsers hebben de werkzaamheden geen gevolgen. Zij kunnen met de fiets aan de hand langs de werkzaamheden.
Klik hier voor meer informatie van de gemeente Amsterdam.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
18

Hoe verwerk je wedstrijdsituaties in je trainingen?

Na de succesvolle online presentatie "Zone press” van Basten Pels zal Bert Remmerswaal de presentatie geven: "Hoe verwerk je wedstrijdsituaties in je trainingen?”
Als coach heb je tijdens hockeywedstrijden situaties waarop je dieper tijdens trainingen in wilt gaan. Hoe zet je deze om in goede trainingsvormen? Bert neemt je mee in hoe hij dit aanpakt en geeft je tips.
Bert is assistent-trainer van Xenios Heren 1 én assistent-trainer bij hoofdklasser SCHC Dames 1.
De presentatie zal worden gegeven via Zoom op maandag 1 maart om 20.00 uur.  Schrijf je in door te registreren via deze link. Dit kan tot uiterlijk maandag 1 maart 12.00 uur. 

Nieuws afbeelding
Senioren
Feb
12

Mogelijkheden trainingen senioren

Terwijl Nederland, en zo ook onze hockeyvelden op Sportpark Sloten, nog bedekt is met een dik pak sneeuw is de TC Senioren bezig om voorbereidingen te treffen om de seniorentrainingen te hervatten. Uiteraard binnen de mogelijkheden die de overheid biedt en de van kracht zijnde beperkende voorwaarden. Zolang de avondklok nog van kracht is wordt gekeken naar de zondag als alternatief trainingsmoment.
Deze week is met alle aanvoerders van de seniorenteams een digitaal overleg gepland om de mogelijkheden te bespreken en de interesse te peilen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
11

Winnaars Grote Clubactie 2020/2021

Het is al even geleden, de Grote Clubactie op onze club. Maar we zijn nog steeds super blij om aan te mogen kondigen wie de winnaars zijn! Het doel van de actie was geld ophalen voor de nieuwe inrichting van het clubhuis. Een ontzettend mooi doel natuurlijk! We hebben uiteindelijk een prachtig bedrag opgehaald, namelijk:
€ 5.956,80
Maar naast dit mooie bedrag wat we hebben opgehaald hebben we ook prijzen te verdelen onder onze jeugdleden die zich hebben ingezet voor de Grote Clubactie. Wat kon je nou ook al weer winnen? Je kon kans maken op een cadeaubon van Osaka.
1e prijs: Cadeaubon van Osaka t.w.v €100.
2e prijs: Cadeaubon van Osaka t.w.v. €

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
9

Hoe speel je effectief zone press?

Op woensdag 17 februari om 20.00 uur, geeft Basten Pels, trainer/coach van Xenios Heren 1, een online presentatie over het toepassen van de zone press. Mede aan de hand van videobeelden wordt een uitleg gegeven. Daarna zal Basten aan de hand van eigen videomateriaal van Xenios Heren 1 laten zien hoe zij zone press effectief inzetten.

Voor trainers en coaches van Xenios! Maar Xenios leden kunnen meekijken. Duur: 1 uur (laatste kwartier voor jullie vragen).

Schrijf je in door te registreren via deze link. Na registratie ontvang je begin volgende week een mail met link om deel te nemen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
8

Nu bellen, bestellen en ophalen bij Sport 2000 Haverhals! Ook schaatsen!

De winkel van onze hoofdsponsor Sport 2000 Haverhals is nog tot 2 maart gesloten. Maar bellen, bestellen en afhalen kan wel. Mocht je in de tussentijd toch nog sport- of hockeyartikelen nodig hebben, neem dan contact met ze op: mail: [email protected]  telefoon: 020-6594705 of stuur een bericht via Insta of Facebook. Jouw bestelling ligt dan in de winkel klaar op een afgesproken tijdstip. Betaling per pin of contant. Wist je dat Sport 2000 Haverhals een groot assortiment schaatsen heeft? Van beginners tot gevorderden, noren en ijshockeyschaatsen. Vraag ze naar de mogelijkheden. Sport 2000 Haverhals Sloterweg 165 1171 CM Badhoevedorp

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
6

Vergunning verleend voor bouw clubhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Xenios in december zijn de leden akkoord gegaan met de bouw van het nieuwe clubhuis. Direct de volgende dag is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam. Op 9 december is de vergunning verleend.
Formeel kon tot 20 januari bezwaar worden aangetekend. Er zijn een drietal bezwaarschriften ontvangen waarop het stadsdeel op korte termijn inhoudelijk zal reageren.

Het bestuur ziet de afhandeling van de bezwaren met vertrouwen tegemoet. Xenios is voornemens om de aannemer medio februari te laten starten met het bouwrijp maken van de grond.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
5

National Hockey Academy met Xan de Waard!

3 … 2 … 1 … GO! Het nieuwe jaar is van start, een nieuwe lijst hockeydoelen en hopelijk ook de (her)start van de hockeycompetitie. En daar hebben we, samen met Xan de Waard, zin in!
In 2021 begint ook weer een nieuw trainingsblok van de National Hockey Academy bij ons op de club. Pak nog snel die extra hockeyuren op het veld – voordat de selecties voor het nieuwe seizoen weer beginnen – en perfectioneer jouw hockeyskills.
De trainingsmanager van locatie SBHC Xenios staat al in de startblokken, en heeft weer heel veel leerzame trainingsthema’s voor je bedacht. Ben jij ook helemaal klaar om deze nieuwe start goed te beginnen? Meld je dan snel aan!
De eerste trainings

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
4

Sloterweg Veilig!

Vorige week zijn de jeugdtrainingen gelukkig weer gestart na een verlengde winterstop. Dit betekent echter ook dat (jeugd)leden de gevaarlijke Sloterweg weer over zullen gaan. Onze inspanningen voor een alternatief fietspad leiden tot besprekingen met de gemeente en aandacht in de media. Inmiddels heeft de gemeente nu een concreet plan om de Sloterweg en Ditlaar rond eind februari om te bouwen tot een 30 km weg met drempels. Dat maakt de Sloterweg iets veiliger maar nog niet veilig genoeg in onze ogen. Wij zullen ons keihard blijven inzetten voor een veilig fietspad om onze jeugdleden te beschermen tegen het drukke verkeer op de Sloterweg.
We kunnen jullie hulp goed gebruike

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
1

Trainingen Game Intelligence

Vanaf 1 maart starten er weer 10 trainingen van Game Intelligence op meerdere locaties zoals Amstelveen, Abcoude en Purmerend. (zie site voor dagen & tijden)
Bij onze topclub zijn er trainingen op de zondagen.
Wil je werken aan je techniek en ruimtelijk inzicht?
Ben jij erg gemotiveerd en wil je graag meer leren?
Vind je hockeyen erg leuk?
Vroegboekkorting tot 15 februari: je betaalt € 240 i.p.v. € 260 
Inschrijven doe je hier

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
29

Xenios is hiring!

Xenios Amsterdam is hiring! Xenios zoekt trainers/coaches op verschillende niveaus: voor zowel de jeugd (prestatie én breedte) als voor senioren! Xenios, op nog geen kwartier fietsafstand van het Vondelpark, groeit en is ambitieus. Er wordt aantrekkelijk hockey gespeeld. Van vele jeugdteams die tophockey spelen, gezellige breedteteams, senioren Heren 1 en Dames 1 die in de overgangsklasse uitkomen én gezellige studententeams. Maar Xenios heeft handjes te kort en zoekt enthousiaste trainers en coaches. Zoek jij een leuke en ambitieuze club? Stuur dan een korte motivatiemail naar Vincent van Hall, technisch manager van

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
21

Vanaf 25 januari: hervatting jeugdtrainingen


Vanaf aanstaande maandag kan de jeugd weer lekker gaan hockeyen! In de afgelopen week zijn alle voorbereidingen getroffen want veiligheid voor spelers, trainers en vrijwilligers staat voorop.
Hiervoor gelden de volgende aanpassingen:
· Spelers trainen alleen met hun eigen team. Alle combi- en techniektrainingen vervallen.
· E&F teams zullen 1 keer per week gaan trainen, de selectieteams 2 keer per week 1 uur.
· Keepertraining: alleen voor vaste keepers.
De (nieuwe) trainingstijden staan in de app.

Indien (ouders van) spelers niet willen trainen i.v.m. Corona is dat geen probleem. Daar worden geen consequenties aan verbonden do

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
21

Xenios vlaggetjes en kussens van oude sponsorkleding

Vandaag zijn de Xenios vlaggetjes en kussens voor ons clubhuis geleverd. Deze zijn gemaakt van oude Xenios shirtjes door Atelier Bijzonder Amsterdams! De cliënten met een verstandelijke beperking hebben er weer hard aan gewerkt. En het is super mooi geworden! Nog even geduld en je kan ze bekijken in het clubhuis.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
19

BP College bij Hockeyclub Xenios

Al 7 jaar organiseert BP College hoogwaardige hockeyclinics en –kampen op verschillende hockeyclubs in Nederland. Deze organisator van kampen en clinic’s is opgericht door de Internationals Billy Bakker en Mirco Pruyser, met als missie: ‘’(Jonge)hockeyers de top hockey beleving bieden middels professionele activiteiten.
GOED NIEUWS! Vanaf dit jaar zijn wij in de mei- en zomervakantie ook op Hockeyclub Xenios te vinden. Tijdens onze kampen en clinics bieden wij jou de top hockey beleving. Hockey je nou in MD5 of in JC1, wij geven jou de optimale beleving. Je traint in groepjes ingedeeld op niveau en leeftijd dus de BP Top Trainers kunnen jou altijd op jouw eigen niveau trainen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
8

Artikel Hockey.nl: Youngstars: 10 brandende vragen aan Chip Visscher (15)

In de rubriek Youngstars geeft Hockey.nl de talenten van Nederlands A en B een plek in de spotlights. Wie zijn ze en waar zien ze zichzelf over tien jaar? Deze week Chip Visscher (15), speler bij Xenios Jongens B1 en Nederlands B.
Lees hier het artikel.
Fotocredits: Callum Weijde - Sunset Pictures

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
24

Fijne feestdagen en een goed 2021

Beste (ouders van) leden,
Het jaar 2020 zullen we allen niet snel vergeten, het jaar dat het coronavirus en de beheersing ervan ons leven grotendeels ging bepalen. Naast het persoonlijke (ziekte)leed heeft het ook zijn weerslag op het hockey. Van het aanvankelijk overslaan van enkel de handshake aan het begin van de wedstrijd tot het uiteindelijk geheel stilleggen van alle hockeycompetities waaraan onze club deelneemt.
Het continu aanpassen aan de veranderende omstandigheden heeft enorm veel van onze vrijwilligersorganisatie gevergd. Maar bovenal is er ook het gemis van het spelletje waarvoor we graag naar ons sportpark rijden. We missen de wedstrijden, de sportieve uit

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
17

Voortgang projectgroep “Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”

Voortgang projectgroep "Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg – NU!”
Drie weken terug hebben wij gemeld dat wij een projectgroep hebben opgericht met als doel verbeteringen gerealiseerd te krijgen voor veiligheid van onze (jeugdige) fietsers op en rond de Sloterweg. Inmiddels is er weer een hoop gebeurd en wij willen graag de Xenios leden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte brengen.
Reacties van leden op de online enquête: bevestiging beeld dat Sloterweg gevaarlijk is.
Binnen een week hebben wij 45 uitgebreide reacties gekregen die het beeld bevestigen dat de Sloterweg een ramp is voor fietsers: bijna-ongelukken met kinderen en fietsers die van de weg ge

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
16

Corona-update: verdere aanscherping maatregelen

Op de site van de KNHB lezen we het volgende:

Met ingang van dinsdag 15 december is Nederland in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan.

Voor buitensport gelden de volgende regels: • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen. • Senioren mogen alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen. • Topsporters mogen wel tr

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
14

Artikel Telegraaf: "Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt"

In De Telegraaf van donderdag 10 december verscheen dit artikel over het plan Autoluw Sloten en Nieuw Sloten. Aan het woord komen onder anderen bestuurslid M'barek Ben Addi en de Xeniosouders Rick Veltman en Janita Kieft."
Maatregelen Sloterweg onder vuur genomen door de buurt

Wie over de Sloterweg fietst, weet niet beter dan dat het uitkijken geblazen is op de drukke weg. Auto's razen langs je op de smalle weg. Je wordt er zowat van je sokken gereden. De gemeente heeft nu een oplossing bedacht. Maar daarover verschillen de meningen.

Er worden vier elektronische wegopbrekingen geplaatst op de Sloterweg om het sluipverkeer tegen te gaan.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
9

Veiliger Sloterweg

Xenios ziet steeds meer discussie ontstaan over de startnotitie Sloten en Nieuw Sloten, een plan dat ook veel gevolgen heeft voor de Sloterweg waaraan ons sportpark ligt.   Voor het bestuur van Xenios geldt dat veiligheid en bereikbaarheid voorop staan en die twee aspecten horen in dit dossier ook hand in hand te gaan. We hebben leden uit Badhoevedorp, de Aker, Sloten, Nieuw-Sloten, Osdorp en nog enkele andere wijken van Amsterdam. Als vereniging willen wij voor alle leden opkomen en zorgen dat Xenios veilig en goed bereikbaar is en blijft.  Met dat in het achterhoofd, valt er nog wel wat aan te merken op de startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten zoals die er nu ligt.&nb

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
8

Overlijden Rien Verschuur

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Rien Verschuur op 17 november overleed op 74-jarige leeftijd. Rien hockeyde zijn hele leven bij Xenios en was "lidnummer 2” op de ledenlijst. Een markante verschijning en steevast in Xenios overhemd met knoopjes op onze hockeyvelden te zien. Henk Tactor, oud-teamgenoot over Rien: "Een kunstenaar in het gewone leven en een kunstenaar op het veld! Na de diagnose astmatisch op zijn 16e kreeg hij van zijn arts het advies om te gaan sporten. Dat werd hockeyen bij Sarto. Zijn vaste plek was rechtsbuiten”.
Al die jaren bleef Rien trouw aan zijn jaren 50 houten stick met lange krul. Henk: "Rien was na de wedstrijd vooral in gesprek met de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie 2020

Beste ouders, trainers en andere betrokkenen van Xenios,
Met veel vreugde mogen wij aan jullie de opbrengst van De Grote Clubactie bekend maken.
Met De Grote Clubactie hebben we in totaal €5.956,80 opgehaald! En dat allemaal door de inzet van onze jeugdleden die loten hebben verkocht. En ook door het grote aantal online loten verkoop! We zijn zeer trots op onze jeugdleden, de trainers en ouderbegeleiders voor het ondersteunen en begeleiden van dit proces. Dit bedrag wordt gereserveerd voor de inrichting van ons nieuwe clubhuis!
Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd geworden naar de prijzen… Voor de kerst maken we dat bekend! Hou de website en onze so

Nieuws afbeelding