B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Matilde van der Heijde
Isis Roes
Jeugd
Mei
26

Keeperstas inleveren!

Wij verzoeken alle jeugdteams om de keeperstas in te leveren op woensdag 3 juni of op donderdag 4 juni tussen 17.00 en 19.00 uur.

Zorg dat alle spullen in je tas zitten. 
Je kan de tas inleveren bij clubhuis Herenmarkt bij de rode deur links van de ingang. Bij het inleveren checken we je tas en registreren dat je deze hebt ingeleverd.
Mocht je beide dagen niet kunnen neem dan contact op met [email protected]
Ben je keeper in een selectieteam en keep je volgend seizoen weer bij Xenios dan kan je de tas in je bezit houden.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
25

Lever je oude stick in!

Xenios wil meer mensen met hockey én Xenios laten kennis maken. Xenios heeft immers alle ruimte!
Deze week start een eerste ledenwerfactie. Daarvoor hebben we sticks nodig. Heb jij nog een stick of meer sticks liggen die je toch niet meer gebruikt?
Lever die dan in bij Xenios! Bij het clubhuis staat deze week een bak waar je je oude stick in kan doen. Je stick wordt zo weer nieuw leven ingeblazen.
Uiteraard maken we de sticks goed schoon voordat we deze gebruiken.
Is je gripje verweerd? Wil je die er dan afhalen?
Alvast bedankt!
Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
24

Open selectietraining Xenios Dames 1 en Heren 1


Onze beide eerste teams bieden je de mogelijkheid om mee te trainen! Voor leden, maar ook voor speelsters en spelers van buitenaf.
Xenios Dames 1 Open selectietrainingen van Dames 1 vinden plaats op donderdag 11, 18 en 25 juni van 20.30 tot 22.00. Heb je interesse meld je je dan aan via coach Jan Willem van Hall 06 235 45 349.
Xenios Heren 1
Het team heeft plek voor 1 of 2 ambitieuze versterkingen, die graag in het linker rijtje van de Overgangsklasse willen spelen. H1 is een jong, gezellig en fanatiek team, met de ambitie om (net als afgelopen seizoen) bovenin de overgangsklasse mee te draaien. Heren 1 traint op maandag en donderdag

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
24

Organisatie secretariaat

Dieuwke Jonker zal vanaf heden de werkzaamheden van secretaris van onze hockeyclub op zich nemen. Maureen Chalon heeft om gezondheidsredenen haar werkzaamheden voor de club moeten beëindigen.

Wij wensen Maureen en haar gezin alle sterkte toe.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
21

Xenios introduceert de “Hockeybasics and Fitnesstraining” (vooral voor beginners)

Wil je lekker buiten sporten en óók eens kennis maken met het hockeyspel dan is dit echt iets voor jou! 
Op zondag 31 mei, 7 juni en 14 juni gaat Xenios toptrainer Mathilde van 11.30 uur tot 12.30 uur gratis trainingen geven (voor 18+).  Even lekker op de zondagmorgen naar buiten en werken aan je conditie. Joggen rond het veld, rekken en strekken en weer fit worden.  Maar … we willen je ook de basics van het hockey bijbrengen: hoe hou je een stick vast, hoe sla je een bal, hoe stop je die en hoe kan je dribbelen, pushen en scoopen.
Kortom, voor deze training is geen hockeyervaring vereist. Lekker laagdrempelig. Trek je sportkleren aan en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
20

SBHC Xenios opent 5e waterveld

Onlangs verhuisde hockeyvereniging Xenios van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam. Slechts een paar honderd meter verderop. Xenios beschikte al over vier volwaardige watervelden. Een vijfde veld komt daar nu bij.
De club had zich de opening anders voorgesteld maar maakte, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, van de nood een deugd. De opening, afgelopen zondag, door voorzitter Michiel van Zutphen werd gestreamd via Instagram live. De voorzitter: "Door de opening van ons 5e veld online te kunnen we toch met onze leden dit heuglijke feit vieren”. Een speciale rol was weggelegd voor Daan Tresfon en Amélie van Heeringen, trainende F-j

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
19

Trainingsschema met ingang van 25 mei tot aan zomervakantie (5 juli)


Vanaf maandag 25 mei gaat voor de gehele jeugd de focus op het seizoen 2020 - 2021. De huidige teams houden op te bestaan en alle spelers gaan, tot aan het begin van de zomervakantie (5 juli 2020), gelijktijdig trainen in hun nieuwe categorie (ABCDEF). Dus bijvoorbeeld alle meisjes C (huidige 1e jaars C en 2e jaars D) gaan tegelijkertijd op al onze velden 2x per week één uur (Corona-proof) hockeyen. Het schema voor deze trainingen vind je hier .  

LET OP dit schema komt niet in je agenda. Je dient het bestand te openen.
De week van 25 t/m 30 mei a.s. staat in het teken van de beoordelingen voor de teamindelingen. Je word

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
18

Hoe mogen we blijven trainen op Sportpark Sloten?

De trainingen voor de jeugd zijn al weer even bezig, en daar zijn we heel blij mee. Maar we merken dat het nu nodig is om een aantal afspraken te herhalen en verduidelijken.
Als eerste willen we uitleggen dat elke sportclub op Sportpark Sloten een eigen protocol heeft ingediend bij de gemeente en zich daaraan moet houden. Daardoor kunnen de regels voor de verschillende sportclubs van elkaar verschillen. Bv: de (ouders van) handballers mogen wel fietsend of lopend het park op, omdat hun sportlocatie veel verder weg ligt.
Voor Xenios geldt dat ouders/verzorgers niet verder mogen dan de slagboom. Op déze basis hebben we toestemming van de gemeente. Bij overtredin

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
15

Xenios jeugd verlegt focus naar volgend seizoen

Vanaf maandag 25 mei gaat voor de gehele jeugd de focus op het seizoen 2020 - 2021. De huidige teams houden op te bestaan en alle spelers gaan, tot aan de zomervakantie, gelijktijdig trainen in hun nieuwe categorie (ABCDEF). Dus bijvoorbeeld alle meisjes C (huidige 1e jaars C en 2e jaars D) gaan tegelijkertijd op al onze velden 2x per week één uur (Corona-proof) hockeyen.
Teamindeling 2020-2021: hoe gaan we dat doen?
In de week van 25 mei gaan alle jongens en meiden, dus zowel selectie- als breedteteams, trainen in de categorie waar ze volgend jaar in uitkomen. Tijdens deze gezamenlijke trainingen zullen oefeningen worden uitgezet en worden de spel

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
15

Xenios Loopschool weer van start

De Xenios Loopschool is net als de jeugdtrainingen en de trainingen voor de senioren weer van start gegaan. Afgelopen zondag konden de kinderen weer los en werd er weer hard gerend en fanatiek meegedaan met de spelvormen. Nog niet iedereen was aanwezig vanwege Moederdag. De groepen hadden wel het hele complex voor hunzelf en konden aan het eind van de trainingen zelfs nog even verstoppertje spelen. Noor en Thijs van Back in Shape zullen de komende weken weer voor afwisselende en inspirerende looptrainingen zorgen. Veel plezier toegewenst namens de Xenios Loopschool.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
14

Aanstaande zondag 14.00 uur: opening 5e waterveld!

Samen met Amélie en Daan, trainende F-jes van Xenios, zal onze voorzitter Michiel van Zutphen aanstaande zondag ons gloednieuwe 5e waterveld openen. Coronaproof! Wil jij er ook bij zijn? Dat kan! Via Instagram Live. Want ons complex is natuurlijk alleen voor trainingen geopend. Dus we gaan online!

Hoe? Ga even voor 14.00 uur naar Instagram en als je Xenios volgt dan zie je de uitzending vanzelf in beeld verschijnen!

Volg je Xenios nog niet op insta? Ga dan naar:  https://www.instagram.com/ xeniosamsterdam/

Xenios heeft alle ruimte Met het 5e waterveld, KG14, heeft Xenios de mooiste en nieuwste

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
12

Hockey International nu toegankelijk voor IEDEREEN!

Vorig jaar tijdens de EHL in Eindhoven is het blad Hockey International gelanceerd, daarna lag hij maandelijks bij ongeveer 125 clubs, tot afgelopen maart. Door de sluiting van de sportparken kon dit uiteraard niet meer. 
Het blad is nu online beschikbaar gesteld! Klik hier om het blad in te zien.
Eind mei volgt een nieuw nummer. Veel leesplezier!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
11

Afgelopen week wederom goed nieuws: ook de 18+’ers kunnen weer gaan trainen!

Vanaf dinsdag 12 mei worden de trainingen voor senioren op Xenios hervat. De nieuwe trainingstijden en-velden staan nu in de app. 
Door de maatregelen kan er minder vaak getraind worden en is je trainingsschema (mogelijk) aangepast.
Alle algemene maatregelen en de maatregelen op en om ons sportcomplex lees je hier . Zorg dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden en beperkingen.
De belangrijkste:
- Houd overal te allen tijde 1,5 meter afstand
- Denk aan het maximum aantal personen op een veld. Vanaf 12+ is dit 20 personen, inclusief trainer(s) op één veld
- Ballen en trainingsmaterialen worden alleen aangeraakt door

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
8

Basten Pels hoofdcoach heren Xenios

Basten Pels is aangesteld als hoofdcoach van overgangsklasser Xenios Heren 1 voor het seizoen 2020/2021. Basten was de afgelopen drie seizoenen assistent onder Marc de Moor en komt nu zelf aan het roer te staan.

"Uit de evaluatiegesprekken met Basten en het team bleek dat iedereen graag Basten als hoofdcoach wilde", zegt Daan van Renswoude, bestuurslid hockeytechnische zaken bij Xenios. "Ook als club zijn we hier heel blij mee. Hiermee is de continuïteit gewaarborgd en bieden we Basten de kans zich in zijn nieuwe rol volop verder te ontwikkelen.". Basten over zijn aanstelling: "Na 3 mooie jaren als assistent trainer/coach, kijk ik er naar uit om het stokje van hoofdcoach

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
7

Coördinatie jongste jeugd

Na 5 seizoenen draagt Willem Sanders het stokje 'jongste jeugd coördinator' over aan Tim Hoogendam. De jongste jeugd coördinator zorgt voor het technische beleid en de uitvoering ervan, houdt overzicht over alle trainingen en wedstrijden en tevens leidt hij trainers op. Veelal jonge trainers. Een mooi moment om even terug te blikken. Willem kennen we natuurlijk als assistent coach van Dames 1, trainer/coach van het jeugdteam MB1 en als dé Xenios-pubquizmaster. Jeugdteams trainen en coachen doet hij op Xenios overigens al sinds 1999 en is zelf sinds 1991 lid. Elke zondag speelt Willem in Heren 4, in Xenios' wandelgangen 'Jong Veteranen A' genoemd. Willem: "Het blijft leuk om

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
6

Update coronavirus: versoepeling coronamaatregelen 18+

Woensdagavond heeft het kabinet bekendgemaakt de coronamaatregelen binnen de sport te versoepelen per 11 mei. Vanaf die datum kunnen ook sporters met leeftijd 18+ weer het veld op. En dat is geweldig nieuws!
Voordat het zover is moeten er wat hordes genomen worden. Door de hockeybond KNHB én onze club. Er mag pas gehockeyd worden als de KNHB een specifiek hockeyprotocol heeft opgesteld welke door de overheid is goedgekeurd. Immers, ook vanaf die datum zullen er nog stringente regels, zoals de afstandsregel 1,5 meter, van kracht blijven. Ook het aantal spelers op een veld is beperkt, namelijk 18 personen. Dit heeft consequenties voor de huidige trainingsschema’s.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
5

Speeldagenkalander 2020-2021 (Concept)

Bijgaand een bericht dat wij van de KNHB hebben ontvangen en dat wij graag met jullie willen delen.

Ondanks alle onzekerheden als gevolg van het Corona virus ontvangt de KNHB  veel vragen over de speeldagenkalenders voor het seizoen 2020-2021. De competitieleiding heeft op 30 april de (concept) speeldagenkalenders voor de senioren, veteranen en (jongste)jeugd van zowel de Bonds- als Districtscompetitie voor het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Uiteraard maken wij een groot voorbehoud met betrekking tot deze kalenders omdat op dit moment niet duidelijk is wanneer alle sportactiviteiten weer mogen worden hervat. Indien de actualiteit dat vraagt, w

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
5

Proef Teamindeling Meiden A

Ieder jaar staat Xenios voor de mooie uitdaging om alle jeugdspelers in de best passende teams in te delen.
Dit jaar zal dit anders gaan dan anders door de omstandigheden, maar daar berichten we jullie later meer over.
Wat we al wel kunnen melden is dat we dit jaar voor de meiden A lijn een proef gaan doen om meer rekening te houden met de wensen van de speelsters. Voor de een is gezelligheid belangrijk, voor de ander is de speelsterkte het meest van belang. Vandaar dat we voor het eerst gaan proberen naast de beoordelingen en input van de coaches/ trainers, gebruik te gaan maken van dit Xenios op Maat formulier. Dit om dus zoveel als mogelijk aan te sluiten bij de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Trainingstijden aangepast

De KNHB heeft vrijdag bepaald dat er maximaal 18 kinderen op een veld mogen. Dit heeft de nodige consequenties.  Afgelopen weekend zijn de trainingsschema’s daarop aangepast. 
Zolang veld 14 niet klaar is zullen enkele teams tijdelijk op veld 3 aan de Ringvaartdijk spelen, ons oude hoofdveld. 
Kijk in de app wanneer en waar jouw training begint!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
1

Try-out geslaagd – hervatting training deel 2


Beter weer hadden we ons afgelopen woensdag niet voor kunnen stellen: een heerlijk zonnetje tijdens de hervatting van de hockeytrainingen. Alles verliep volgens planning. Ouders zetten kinderen (jongste jeugd) af bij de slagboom/kunstwerk. Daar werden ze door de trainers opgehaald om gezamenlijk naar de velden te lopen. Om alles in goede banen te leiden zijn vrijwilligers ingezet. De try-out leverde waardevolle informatie op én vertrouwen om de rest van de trainingen ook te hervatten. Vrijdagmiddag is de rest van de jongste jeugd aan de beurt.

Vanaf woensdag 6 mei worden alle overige jeugdtrainingentrainingen, net als de vaste keeperstrainingen herva

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
26

Informatie hervatting jeugdtrainingen op Xenios


Vanaf aanstaande woensdag, 29 april, worden de maatregelen voor wat betreft jeugdhockeyers versoepeld. Binnen Xenios zijn de voorbereidingen op de hervatting van de jeugdtrainingen in volle gang. Met inachtneming van het KNHB-protocol hebben we met elkaar een aantal richtlijnen opgesteld om op Xenios veilig te kunnen trainen.

De organisatie van de trainingen zal anders verlopen dan we gewend zijn. Met het opstarten van de hockeytrainingen is helaas nog geen sprake van de herstart van het verenigingsleven, omdat het clubhuis gesloten blijft en we ouders/verzorgers nog niet toe kunnen laten op het complex. Wat we wel kunnen bieden aan onze (jongste) jeugdteams is het weerzi

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
25

Voor alle tweedejaars A speelsters en spelers van Xenios


Als je in je laatste jaar van de junioren zit en je denkt, word ik nu al een Senior? Ja dat klopt! Je bent inmiddels volwassen (18 jaar) en dan zijn er volop mogelijkheden bij Xenios om lekker door te blijven hockeyen. Daarnaast worden er voor de 18+ ers ook heel veel gezellige activiteiten georganiseerd, denk aan TD en feesten. En iedereen speelt op watervelden, hoe lekker.
In welke teams kun je hockeyen?

- Wil je het liefst voor de sportiviteit en gezelligheid hockeyen? Dat kan in een van de jong damesteams of in Jong Heren 1 - Of je gaat voor selectiehockey in Dames 1, Dames 2 of Jong Dames 1    Wat is er ander

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
21

KNHB beëindigt alle competities, geen promotie of degradatie

De hockeybond KNHB bracht zojuist onderstaand persbericht naar buiten over de huidige competitie, seizoen 2020-2021 én de gevolgen van de versoepeling van de maatregelen die per 28 april ingaan. 


Utrecht, 21 april 2020
KNHB beëindigt alle competities, geen promotie of degradatie
De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS en NOC*NSF. Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond heeft het bondsbestuur van de KNHB besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
20

Xenios op Hockey.nl of is het: Hockey.nl op Xenios?

Oud Xenios-clubfotograaf Bart Scheulderman maakt voor Hockey.nl fotoreportages om de pijnlijke aanblik van de lege velden en de uitgestorven complexen vast te leggen.
Onlangs was hij op onze club. Kijk op Hockey.nl, klik hier , voor het nieuwsartikel en meer foto's!
Fotocredits: Hockeyfoto.nu / Bart Scheulderman
Nieuwsartikel: Hockey.nl

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
21

Verhuis Xpress - maart 2020

Het wordt langzaam voorjaar. De zaalperiode zit er op en alle teams hebben al weer een of meerdere wedstrijden gespeeld op onze nieuwe watervelden. Helaas liggen de trainingen en competitie even stil tot nader order door de gevolgen van Covid-19.
Afgelopen periode gebeurde er op en rondom ons nieuwe complex Sportpark Sloten van alles. Vele vrijwilligers zijn dagelijks bezig om ons hockeycomplex te verbeteren, gezelliger én veiliger te maken.We spreken hierover met onze voorzitter Michiel van Zutphen, M’barek Ben Addi (accommodatiezaken) en Giorgio Norbiato (bouwcommissie) om ze een aantal vragen te stellen. Daarnaast stellen we ook Birgit Dietrich-de Boer aan je voor, de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
23

Xenios Familiehockeytoernooi

Traditiegetrouw wordt op Tweede Pinksterdag het Xenios Familiehockeytoernooi gespeeld. Het is elk jaar weer een gezellig hockeyfeest waaraan alle leden, hun familie én ookvrienden, jong en oud mee kunnen doen. Vorig jaar deden er 30 teams mee. Een gezamenlijke bbq sluit de dag af. En naast hockey zijn er tal van leuke activiteiten voor de (jongste) jeugd.
 
Zet de datum alvast maar in je agenda: maandag 1 juni!

Nieuws afbeelding