Daems 10.jpg Heren 1.png HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Celina Heitz
Fabiënne van Millingen
Algemeen
Aug
3

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 3 van 6) - "De bouwcommissie"

In deel 3 komt Rob Braaksma van de bouwcommissie van Xenios aan het woord vanaf de heilige grond op Sportpark Sloten. Hij legt uit dat het gehele proces niet zonder slag of stoot verliep: diverse begrotingen, eisenpakketten, aanpassingen en aannemerkeuze. En welke energiebronnen gaan we gebruiken? Duur of duurzaam?

En Tjibbe heeft een vraag voor Rob! Bekijk nu het derde filmpje in de serie van 6 waarin vele antwoorden worden gegeven rondom de bouw, klik hier.
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
2

Contracten getekend

Zaterdagochtend tekenden Bert Remmerswaal (links op de foto) en Bobbe van Hoof (rechts) in het bijzijn van onze voorzitter en de penningmeester de contracten. Beiden staan Basten Pels (midden) bij, de nieuwe coach van overgangsklasser Xenios Heren 1. Basten: "We waren al even rond, maar nu ook officieel. Ik ben heel blij dat we met deze mooie technische staf - en natuurlijk onze 'Robbie' - maandag aanstaande weer echt van start gaan! Zowel de staf als de boys hebben er ontzettend veel zin in!”
Voor de vakantie tekende Yannick Beekman als nieuwe assistent-coach van overgangsklasser Xenios Dames 1: "Het is heerlijk om weer terug bij Xenios te zijn D1 is een goed team met veel pote

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
2

Maatregelen in het kader van COVID-19

We mogen bijna weer! Ook weer zo’n zin om te hockeyen?

Hierbij een update over COVID-19 en de gevolgen voor het hockey:
Xenios volgt de richtlijnen van de RIVM, het sportprotocol van de NOC*NSF en de informatie van de KNHBop de voet om corona geen kans te geven en het hockeyen veilig te faciliteren. Wij verwachten van onze leden dat ze zich houden aan deze richtlijnen en door Xenios opgestelde regels. De belangrijkste volgen hieronder:
Vakantiebestemming
Ben je in een (vakantie)land geweest dat door het RIVM is aangemerkt als "oranje” dan verwachten we dat spelers van 13 jaar en ouder 2 weken in thuisquarantaine blijven en gedurende deze periode ni

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
31

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 2 van 6) - "De huidige situatie"

In deel 2 "De huidige situatie" van de serie "Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis" neemt M'barek je in een sprintje mee naar de bar van het nieuwe clubhuis. Maar blikken we ook terug naar het moment dat we Herenmarkt, een kale ruimte zonder bar, betrokken. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd? We lopen mee door het toegangshek over de oprijlaan naar de plek van het nieuwe clubhuis. Gebruik ook je fantasie en stap het clubhuis binnen. Wie is het eerste bij de bar? Klik hier.
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
28

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 1 van 6) - "De aanleiding"

Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de bouw en omgeving? Diverse betrokkenen komen in 6 filmpjes aan het woord om de leden van Xenios hierover te informeren.
1. De aanleiding – Arjan Keppel
2. De huidige situatie – M’barek Ben Addi
3. De bouwcommissie – Rob Braaksma
4. Het clubhuis – Martijn de Groot (Blackbox Architecten)
5. Veiligheid – M’barek Ben Addi
6. Oproep van de Voorzitter – Michiel van Zutphen

De komende 2-3 weken zullen de filmpjes geplaatst worden op de w

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
22

Zomerhockey voor alle jeugd op Xenios!

Voor de jeugd is de komende weken genoeg te doen op Xenios! Voor leden en niet-leden.

Xenios organiseert op de vrijdagen 7 en 14 augustus clinics en partijtjes én Karel Klaver biedt leuke hockeykampen van 10 t/m 14 augustus.

1. Xenios clinics en partijtjes

Nog meedoen met de hockeyvrijdagen op Xenios? Dat kan! Op alle dagen hebben we nog plek dus geef je op!

Wanneer: vrijdag 7 en 14 augustus.
Voor: Iedereen een dagje wil hockeyen of hockey uitproberen (in de leeftijd CDEF-jeugd)
Wat: Clinics en partijtjes, door Xenios-trainers!
Hoe laat: 10:30 tot 15:00 uur
Wat kost dat: € 5 euro pp per

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
8

Kom in de vakantie een dagje hockeyen op Xenios!

Wanneer: vrijdag 31 juli, 7 en 14 augustus  Voor: C,D,E & F jeugd & vrienden en vriendinnen Wat: Clinics en partijtjes, door Xenios-trainers! Hoe laat: van 10:30 tot 15:00 uur Wat kost dat: € 5 euro pp per keer (zelf eten/drinken meenemen of kopen)
Hoe doe ik mee?  Mail je naam, leeftijd en dag dat je wilt mee doen naar: [email protected]

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jul
8

Sponsornieuws: Unieke samenwerking tussen restaurant Loetje en LOVERS Canal Cruises in Amsterdam

Loetje en LOVERS Canal Cruises (sponsor van Xenios) slaan de handen ineen om een unieke beleving op de Amsterdamse grachten te creëren. Hierin komen de lekkerste biefstuk van Nederland en de populairste attractie van Amsterdam samen.
"Door de situatie rondom COVD-19 zijn wij creatief gaan nadenken. Wat is nu mooier dan twee Amsterdamse ondernemingen die samen een unieke beleving brengen?”
- Harold Kluit, COO Tourism Group International

Dagelijks zal er twee keer worden afgevaren vanaf Loetje Centraal, waarbij het beste van twee werelden samenkomt: de unieke keuken en service van Loetje en een fantastische beleving van de Amsterdamse grachten in een

Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
8

Info selectietrainingen seniorenteams

Voor alle geïnteresseerden van selectiehockey op Xenios hierbij de data en informatie voor de selectietrainingen van Heren 2, Dames 2 en Jong Dames 1 in augustus.

De voorlopige selecties bij Dames 1 en Heren 1 zijn al geformeerd, voor de eventuele afvallers geldt dat zij kunnen aansluiten bij een van onderstaande selecties.

Heren 2
- Start 3 augustus. Overige trainings- en/of wedstrijddagen zijn 6, 10, 13, 16, 17, 20 en 23 augustus
- Trainingstijden van 20.15 uur - 21.45 uur
- Definitieve selectie uiterlijk bekend op zondag 23 augustus (14/15 spelers inclusief keeper)
- AANMELDEN NOODZAKELIJK bij trainer/coach Marloes van Meet

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
3

M’barek Ben Addi: ‘Als iemand knuffelmarokkaan roept, deert mij dat niet’

M'barek Ben Addi, bestuurslid Accommodatie & Evenementen bij onze club werd geinterviewd door Hockey.nl over racisme, discriminatie en sport. "Als iemand  knuffelmarokkaan roept, deert me dat niet".

Heb jij het interview al gelezen? Kik hier.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
2

Bomvol onderwerpen: de nieuwe Xpress is live!

Bericht van de selectiecommissie, acties rondom studenten, vriendenteams en trimmers, zomeractiviteiten, winnaars Grote Club Actie de nieuwe plattegrond, vrienden van Xenios worden, chocolaatjes en … de oproep voor de BLV natuurlijk die in het teken staat van ons nieuwe clubhuis: 21 augustus!
Heb jij de Xpress al gelezen? Klik op de link: https://us19.campaign-archive.com/?e=&u=ee9856a0b4b68c22db629502d&id=f4b56545f5

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Thijs Dekker bij Nederlands selectie A

Nog een Oranje succes bij Xenios! Keeper Thijs Dekker, afgelopen jaar keeper bij JB1, is door bij Nederlands selectie A! Afgelopen week maakte hij wederom indruk tijdens de selectietrainingen op Kampong. Thijs traint in ieder geval mee tot het volgende selectiemoment eind september.
Gefeliciteerd Thijs. Let’s go!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
30

Xenios wil studententeams erbij

Het bestuur heeft een commissie aangesteld die verantwoordelijk is om meer jong volwassenen te werven (studenten en werkende jongeren). De commissie heeft zich ten doel gesteld om 10 teams te werven in de komende 3 jaar. Te beginnen met studenten. Behalve dat dit gewoon gezellig is, is dit ook goed voor de financiën van Xenios, waar alle leden van profiteren. Het plan van aanpak is goedgekeurd: vriendenteams, kratjes en een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden maken hier onderdeel van uit. 
In mei en juni hebben Matthieu Schaar, Sam Koot, Rosalie Eeman, Fleur van de Meer, Stanja Kerkwijk en Gerhard Top enkele videocalls gehad om te komen tot een plan van aanpak.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
30

Van de selectiecommissie

Begin van het seizoen zijn we gestart met twee personen, oud-gedienden Emile Hendrikse en René Bakker zijn gestopt en ook Martijn Hassink heeft zijn functie neergelegd. We zijn daarom snel op zoek gegaan naar nieuwe leden om de commissie te versterken. Nog net voordat Corona uitbrak zijn Theresa Derksen, Michiel van Rooijen en Gulhan Isik aangetrokken. Er is dit jaar veel te doen, want er is een onderzoek geweest naar het selectiebeleid mede naar aanleiding van een uitspraak van de Hockeybond om niet te selecteren tot en met de D. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal aanbev

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
27

Nieuw: de buitenbar

Vanaf 1 juli wordt op Xenios onze nieuwe oh-zo gezellige buitenbar geopend! Frisdrank, bier, wijn en Jillz zijn verkrijgbaar. Én .... bitterballen!
Nu de regels versoepeld zijn gaat van woensdag 1 t/m zondag 5 juli ook het clubhuis open!  De week erop: van vrijdag 10 juli t/m zondag 12 juli.
Heb je wat te vieren en hoort daar de bar van het clubhuis bij?  Stuur dan een mail naar Marika via [email protected] 
Ondanks alle versoepelingen houden alle 18+ 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten. Dit geldt niet op het veld. Er geldt een maximum van 100 personen in het clubhuis.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
27

Jeugdtrainingen van 1 t/m 4 juli

Per 1 juli volgen verdere verspoelingen m.b.t. Corona.
Voorop staan de regels m.b.t. thuisblijven bij ziekteverschijnselen, hygiëne, en (alleen nog voor 18 jaar en ouder buiten het veld) de anderhalve-meter regel.
1. Spelers tot 18 jaar hoeven geen afstand tot elkaar te houden, ook niet buiten het veld.
2. Spelers tot 18 jaar moeten altijd afstand houden tot trainers die 18 jaar of ouder zijn.
3. Iedereen gebruikt alleen zijn eigen bidon, en komt in sportkleding naar de training (muv keepers).
4. De looplijnen blijven gehandhaafd (zie plattegrond).
5. Ouders mogen weer langs de lijn.
6. Deze dagen blijven de corona vrijwilligers aanwezig, h

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
25

Teamindelingen jeugd bekend op vrijdag 26 juni

Vrijdagavond, na de laatste trainingen, rond 20.00 uur, zullen de teamindelingen bekend worden gemaakt voor het volgende seizoen.
Je kan de teamindeling vrijdagavond vinden op de website in "mijn xenios". Klik hier en kies "mijn xenios" rechts in het menu. Ga, nadat je ingelogd bent, naar "Club” en "Documenten” in het menu. Onder "HT Junioren" vind je het nieuwe overzicht voor jongens en meisjes voor seizoen 2020-2021.
We hebben dit jaar, ondanks corona, getracht de teams in samenwerking met de staf en de trainers, net zo zorgvuldig samen te stellen als de jaren daarvoor.
Toch willen we wijzen op de zogenaamde 'corona disclaimer' die geldt. Dat wil zeggen dat ook na

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
25

Winnaars Grote Clubactie 2019/2020

Het is al even geleden, de Grote Clubactie op onze club. Door omstandigheden rondom het Coronavirus heeft de uitslag van onze eigen winactie even op zich laten wachten. Maar we zijn nog steeds super blij om aan te mogen kondigen wie de winnaars zijn! Het doel van de actie was geld ophalen voor de nieuwe geluidsinstallatie in het nieuwe clubhuis. Een ontzettend mooi doel natuurlijk! We hebben uiteindelijk een prachtig bedrag opgehaald, namelijk:
€ 5.925,60
Maar naast dit mooie bedrag wat we hebben opgehaald hebben we ook prijzen te verdelen onder onze jeugdleden die zich hebben ingezet voor de Grote Clubactie. Wat kon je nou ook al weer winnen? De teamprijs: een ro

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
25

Afsluitende Team bbq organiseren?

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kan de bbq op Xenios weer aan! 
Een mooie manier om het seizoen af te sluiten met je team?

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli én van vrijdag 10 tot en met 12 juli kan je met je team bbq-en!

Inhoud bbq:
Voor volwassenen: hamburger, gemarineerde kippedijen en merguez worstje
Salade (groen en aardappel), stokbrood, patat en diverse sauzen.
Kosten €12,50 excl. drank

Voor kids (tot en met 12 jaar): aangeklede hamburger, tomaatjes en komkommer, patat, diverse sauzen en een ijsje.
Kosten €10,- pp incl limonade.

Meld je team aa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Update corona: versoepeling maatregelen per 1 juli

Op de site van de KNHB lezen we het volgende:
Woensdagavond 24 juni vond wederom een persconferentie plaats over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Er was veel goed nieuws, ook met betrekking tot de sport.
Belangrijke punten die we alvast op hoofdlijnen kunnen delen:
Per 1 juli geldt het volgende (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je je niet goed voelt):
senioren hoeven geen onderlinge afstand meer te houden tijdens het hockeyen; NB: per 24 juni haalt de KNHB de beperking van het aantal senioren op het veld tijdens de training ook weg, echter de 1,5 meter afs

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
23

Staf Xenios heren 1 compleet

Nadat Basten Pels was benoemd tot trainer/coach van Xenios heren 1 zijn Bobbe van Hoof en Bert Remmerswaal deze week aangesteld als assistent trainers. Daarmee is de staf van Xenios heren 1 compleet.
Bert, afgelopen jaren assistent trainer/coach van Almere heren 1, maakt komend seizoen de overstap naar SCHC dames 1, maar zal tijdens de trainingen op maandag en woensdag Basten assisteren.
Bobbe, afgelopen jaren assistent bij Myra, heeft de overstap gemaakt naar Xenios. Hij zal naast de trainingen op donderdag ook op wedstrijddagen naast Basten te vinden zijn.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
22

Xenioten Chip Visscher en Sebastian van der Hoeven in selectie Nederlands JB komend seizoen

Chip Visscher en Sebastian van der Hoeven, ras-Xenioten en afgelopen jaar spelers van Xenios JB1, hebben beiden de selectie van Nederlands JB komend seizoen gehaald. Een fantastische prestatie! Beiden maakten onderdeel uit van de Opleidings B groep, die uit ruim 50 spelers bestond. Naar Nederlands JB zijn hiervan 24 spelers en 4 keepers doorgestroomd.
Sebastian was al langer in het vizier van de bond: halverwege vorig seizoen werd hij bij de districtsselectie Noord-Holland gehaald. Vanuit daar stroomde hij door naar Opleidings B, waarna hij nu na weer een sterk seizoen door mag naar Nederlands JB! Voor Chip is het snel gegaan: hij heeft niet eerder in Noord-Hollands gespeeld en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
14

Sporten in de zomer bij Xenios: “Basics & Fitness”

Voor ouders en partners van (jeugd)leden en andere geïnteresseerden,
Wil je in de zomer lekker buiten sporten en óók eens kennis maken met het hockeyspel dan is dit echt iets voor jou! Gedurende de gehele zomer gaat Xenios toptrainer Mathilde op zondag van 11.30 uur tot 12.30 uur trainingen op Xenios geven. En dat voor een vriendenprijsje: 11x sporten voor € 35,-. We starten op zondag 21 juni, veld 13!
Even lekker op de zondagmorgen naar buiten en op een leuke manier werken aan je conditie. Joggen rond het veld, rekken en strekken en weer fit worden met een leuke groep, dat is "Basics & Fitness”.
Maar … we willen je ook de basics van het hockey bij

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
1

Interactieve plattegrond Xenios

Onze sportparkbezoekers en leden weten straks goed de weg te vinden op Xenios. Met de camera op je smartphone scan je namelijk een QR-code en de interactieve plattegrond verschijnt! De velden, clubhuis, looproutes maar ook informatie over de coronamaatregelen zijn overzichtelijk weergegeven. 
Wizzymaps stelt de plattegrond gratis ter beschikking. Eigenaar Bas Kostelijk: "Als vader van twee hockeymeiden bij Xenios vind ik het mooi om ook op deze manier een steentje bij te dragen aan veiligheid en sport. Met mijn bedrijf Wizzymaps werken we vooral voor evenementen. Dat ligt nu natuurlijk stil. We hebben snel het roer omgegooid en maken nu interactieve coronaproof plattegrond

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
20

SBHC Xenios opent 5e waterveld

Onlangs verhuisde hockeyvereniging Xenios van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam. Slechts een paar honderd meter verderop. Xenios beschikte al over vier volwaardige watervelden. Een vijfde veld komt daar nu bij.
De club had zich de opening anders voorgesteld maar maakte, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, van de nood een deugd. De opening, afgelopen zondag, door voorzitter Michiel van Zutphen werd gestreamd via Instagram live. De voorzitter: "Door de opening van ons 5e veld online te kunnen we toch met onze leden dit heuglijke feit vieren”. Een speciale rol was weggelegd voor Daan Tresfon en Amélie van Heeringen, trainende F-jes b

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
7

Coördinatie jongste jeugd

Na 5 seizoenen draagt Willem Sanders het stokje 'jongste jeugd coördinator' over aan Tim Hoogendam. De jongste jeugd coördinator zorgt voor het technische beleid en de uitvoering ervan, houdt overzicht over alle trainingen en wedstrijden en tevens leidt hij trainers op. Veelal jonge trainers. Een mooi moment om even terug te blikken. Willem kennen we natuurlijk als assistent coach van Dames 1, trainer/coach van het jeugdteam MB1 en als dé Xenios-pubquizmaster. Jeugdteams trainen en coachen doet hij op Xenios overigens al sinds 1999 en is zelf sinds 1991 lid. Elke zondag speelt Willem in Heren 4, in Xenios' wandelgangen 'Jong Veteranen A' genoemd. Willem: "Het blijft leuk om

Nieuws afbeelding