Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Matthijs Teffer
Ceyda Isik
Myrthe Dollé
Julia Sinot
Max Oosterwaal
Bestuur
Jun
24

ALV Xenios: woensdag 3 juli, locatie Herenmarkt

<<let op: op Herenmarkt kan alleen cash betaald worden>>
Beste leden, 
Het seizoen is nagenoeg ten einde en vlak voor de zomervakantie is de Algemene Ledenvergadering.
Datum: woensdag 3 juli
Tijd: inloop 20.00 uur met een kop koffie, start 20.30 uur
Locatie:  Sportpark Sloten Herenmarkt
Agenda en stukken zijn te lezen via MIJN XENIOS op de website van Xenios.
Klik  hier . De stukken staan onder documenten bij "ALV 2019 3 juli".
Alles weten en meebeslissen dan zien we jullie graag de 3e juli!
Het bestuur
Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
24

Project Sport Zonveilig: wie is de grootste smeercase?

Er werd lekker gesmeerd zaterdag op Xenios!
Project Sport ZonVeilig - mogelijk gemaakt door stichting melanoom, de Vriendenloterij en Nivea Sun - introduceert de Smeercase - een handig kratje met plek voor 8 flessen Zonnebrandcreme.
Uit onderzoek bleek dat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld staat. Dat moet echt veranderen! Zonbescherming met effectieve UV-filters is enorm belangrijk.
Om ook bij Xenios de awareness te vergroten werd de smeercase op het E/F toernooi geïntroduceerd. Alle landenteams kregen een korte uitleg waarom het smeren zo belangrijk is en de spelers smeerden zich daarna nog weereens extra in. Niet alleen de allerjongsten op het

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Jun
23

Record slagingspercentage bij aankomende D-ouders

Het is net voor de zomervakantie, de temperatuur loopt op, de competitie en selectieperiode min of meer achter de rug. Menigeen droomt al van de Costas of "la playa”. Toch heeft dit 22 ouders van de E jeugd niet weerhouden om deel te nemen aan het clubscheidsrechters examen. Nog effe "de kaart halen”.

Dit is natuurlijk super belangrijk want volgend jaar spelen de kinderen voor het eerst als D-tjes op een heel veld en gaan we van "spel begeleiding” naar officiële arbitrage. En om te mogen fluiten zijn ouders met een kaart nodig.

Op deze warme zaterdag avond kwamen 22 ouders naar Xenios. Het was een geanimeerde avond waarbij er veel uitwisseling was tijdens spelregelw

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
20

Gezocht: ballenkinderen voor Dames 1 en Heren 1

Dames 1 én Heren 1 spelen volgend jaar Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C.
Wat je moet doen?
Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen.Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden!Hoe leuk om tussen onze toppers te staan
Speel jij volgend seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou!

Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar  [email protected] .
Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij.

Commissie Ballenki

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Xenios JC1 op NK in Hilversum

De beste teams van Nederland, waaronder onze mannen van Xenios JC1, hadden zich tijdens de competitie in de Super C gekwalificeerd voor het NK dat vandaag in Hilversum op het programma stond. 
In de poule samen met Gooische, SCHC, Rotterdam, Klein Zwitserland werd er gestreden voor het halen van de volgende ronde: de kruisfinales. De eerste twee teams van de poule gaan door.
Er is vandaag hard gewerkt en geknokt door de mannen: gewonnen van Klein Zwitserland (3-1) en gelijk tegen Rotterdam (2-2), verloren van Gooische (4-1) en verloren van SCHC die dit jaar nog geen wedstrijd verloor. Lang bleef het 1-1 maar SCHC blijft voorlopig ongeslagen door uiteinde

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
14

Hulptroepen gezocht!

Beste (ouders van) leden,
Ons tijdelijk clubhuis 'HERENMARKT' is vanaf het komende seizoen operationeel! Maar dat lukt niet zonder de hulp van onze vrijwilligers! Dus heb je een uurtje of halve dag over. Kan je schilderen, schoonmaken, zagen, timmeren, opruimen etc. Alle hulp is welkom. Kom vooral morgenochtend 15 juni even langs, kan je het clubhuis bewonderen en om te overleggen wat je zou kunnen doen. 
Je hoeft niet gelijk aan de klus morgen, mag wel! 
Mail naar  [email protected]  voor meer info of tot morgen!
Bekijk  hier  het filmpje over Herenmarkt en het uitzicht op onze nieuwe velden.


  &nbs

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
12

Fysiek fit aan het nieuwe seizoen beginnen?

De Zomerstop is weer in aantocht en dat betekent een aantal weken geen clubhockey. Dit gaat vaak gepaard met een terugval in fitheid, wat o.a. blessures aan de start van het seizoen betekent. Bovendien kun je de Zomerstop juist gebruiken om topfit te worden.
Bij Fysiomed kun je nu tijdens de zomerstop voor maar € 19,95 per maand aan je fitheid werken. De zomerstopactie loopt van 25 mei t/m 31 augustus 2019.
Wil je meer informatie, vraag het aan fysio Jitte of mail naar [email protected]
Als je meteen een abonnement wilt afsluiten, kom dan langs!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
10

Fout in het Oerwoud: verslag van het Rabobank Familietoernooi

Fout in het oerwoud! Ook dit jaar zijn de weergoden ons weer goed gezind. Het was een stralend zonnige dag op hockeyclub Xenios, waar we ons jaarlijks Rabobank Familiehockeytoernooi hebben gehouden. Als het goed is voor het laatste op deze locatie. Want volgend jaar zitten we, op de nieuwe locatie, bij de wielerbaan op Sportpark Sloten-Oost.
Het thema is dit jaar door een prijsvraag tot stand gekomen en gaf aanleiding voor de meest hilarische namen en outfits. Wat dacht je va n de Rimboeren, Stout in het oerwoud, al draagt een aap een gouden ring. De laatste hebben de prijs voor de leukste, mooiste, creatiefste outfit gewonnen, want deze zagen er, naast vele anderen, prachtig uit m

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

Oproep: klushulp gezocht voor ons clubhuis Herenmarkt!

Beste (ouders van) leden,
Clubhuis "Herenmarkt” wordt het tijdelijke onderkomen van Xenios na onze verhuizing naar Sportpark Sloten-Oost. Dit hebben we kunnen lezen in de Xpress-verhuizing die vrijdag is verstuurd. De komende maanden zal er, voornamelijk in de weekenden, door het klusteam Herenmarkt, ook in de vakantieperiode, gewerkt worden om dit onderkomen veilig én gezellig te maken.
Het klusteam Herenmarkt kan nog vele handjes gebruiken!

We doen dan ook een oproep om je aan te melden als klushulp via een mailtje naar [email protected] . Bellen of whatsappen kan ook: Jeroen de Jong (06 17 40 48 56). Of kom a.s zaterdag (15 juni) vanaf 9.0

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
6

Danaë Kerst en Max Verheij naar Noord-Hollands C

Danaë Kerst (MD1) en Max Verheij (JD1) zijn geselecteerd voor het Noord-Hollands C 2019-2020. 
Van harte gefeliciteerd Danaë en Max en heel veel succes gewenst! Foto Max Verheij: hockeyfoto.nu / Bart Scheulderman

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
5

Deel 9 XENIOS ACADEMY: "Hoge & halfhoge ballen op rechts stoppen door Stanja v Kerkwijk"

Hoge en halfhoge ballen als keeper stoppen. Hoe hou je stick vast, hoe ga je staan, hoe stap je uit. Stanja legt het jou uit en laat het zien.
Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! 
Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
31

Inleveren keepersmateriaal

Het seizoen loopt ten einde en de keepersmaterialen moeten weer ingeleverd worden op de club. Keepersmaterialen worden dan gecontroleerd, gerepareerd of vervangen.
Heb je ze niet meer nodig? Breng ze dan spoedig terug. Wordt er door jouw team nog een toernooi gespeeld? Geen probleem natuurlijk, dan lever je de tas later in.
Op de volgende data kan deze worden ingeleverd:
Woensdag 5 juni
Donderdag 6 juni Woensdag 3 juli

Op alle dagen geldt dat tussen 19.00 - 21.00 uur iemand van materiaalzaken aanwezig is om de keeperstas in ontvangst te nemen.
Vragen? Mail dan naar: [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
30

Xenios-iconen Yannick Beekman en Daan Hendriks nemen afscheid van Heren 1


Daan en Yannick speelden dit jaar hun laatste seizoen in Heren 1. Xenios is ontzettend trots op deze twee steunpilaren en bedankt hen voor hun geweldige inzet voor de club.Wat hebben deze mannen niet gedaan op Xenios! Alle jeugdteams doorlopen, trainers en coaches bij de jeugd, trainerscoordinatoren, D-kamp begeleiders.

Maar natuurlijk ook spelers van Xenios Heren 1. Gestart in de 3e klasse hebben zij de afgelopen 8 jaar mede aan de basis gestaan van de gestage promotie van dit team.

Hoe mooi is het dan om met elkaar afscheid te nemen in een seizoen op een voor Xenios ongekend hoog niveau: de overgangsklasse! En zelfs in die overgangsklasse wi

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
26

Xenios Dames 1 kampioen en promoveert naar overgangsklasse

Bijgestaan door eigen publiek dat was afgereisd naar Haarlem is Xenios Dames 1 kampioen geworden in de eerste klasse! 
Door de 1-4 overwinning op Haarlem houdt het Overbos Dames 1, de geduchte tegenstander én runner-up, op voldoende afstand. 
Naast het kampioenschap is hiermee ook de stap naar de overgangsklasse een feit! 
De club is trots op jullie! Van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
25

Trainingsinfo

Het hockeyseizoen is bijna voorbij. Voor belangrijke data betreffende seizoen 2019-2020, (keepers-)trainingen en wedstrijden, verwijzen wij je naar de pagina ‘trainingsinformatie’ op de Xenios website. Hier vind je o.a. informatie over wanneer er getraind wordt in juni, maar ook wanneer de trainingen voor seizoen 2019-2020 na de zomervakantie weer starten.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
23

Commissie teamindelingsbeleid benoemd

Het was vorig jaar groot nieuws: de hockeybond roept verenigingen op om te stoppen met stressvolle selectietrainingen en -wedstrijden voor kinderen tot twaalf jaar. Dit voorstel van de bond kwam niet uit de lucht vallen maar maakt deel uit van een bredere visie van de  KNHB .  Aan de basis van deze visie stonden drie vragen centraal:
1. Hoe maken we de hockeysport kwalitatief nog sterker dan ze al is?
2. Hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen de kwaliteit, maar ook het plezier in de sport verhogen?
3. En hoe zorgen we ervoor dat hockeyers zich goed kunnen ontwikkelen en verbonden blijven aan de hockeysport?

Dit resulteerde in ze

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
22

Zomerhockey voor Jongste Jeugd op Xenios!

Zomerhockey voor Jongste Jeugd op Xenios!
Wat is er leuker dan gewoon door hockeyen na het einde van de competitie!? Net zoals de afgelopen seizoenen zal er voor de Jongste Jeugd weer Zomerhockey plaatsvinden op de velden van Xenios, in samenwerking met Klaver Kinderhockey.

Lekker wedstrijdjes spelen met en tegen vriendjes of vriendinnetjes in een echte Zomercompetitie! We gaan oefenen met de formatie (3-tal, 6-tal, 8-tal en misschien wel 11-tal) waar je komend seizoen (2019-2020) in komt te spelen. We hebben elke week aandacht voor diverse tactische hockey-elementen. Kortom, leuk en leerzaam.

De wedstrijdjes zullen begeleid worden door Jongste

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
21

Rabobank EF Toernooi 2019

Zaterdag 22 juni is het zover, het EF-Toernooi vindt weer plaats op Xenios! Een superleuk toernooi voor alle E en F leden. We spelen met speciaal gemaakte teams; jongens en meisjes door elkaar. Je kan je dus individueel opgeven.

Het F-toernooi (spelende én trainende F-jes) is van 9:00 tot 13:00, het E-toernooi is van 13:00 tot 17:00.
Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 5 juni . De kosten voor het toernooi bedragen EUR 5,- per kind. Dit kan je op de dag zelf CASH bij de teambegeleider betalen.
Aanmelden kan hier: Rabobank EF Toernooi
Een toernooi kan niet doorgaan zonder begeleiders en scheidsrechters. We zijn dus op zoek naar vri

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
21

Deel 8 XENIOS ACADEMY: "Schijnpasseren door Hans Berkvens"

Gaaf paseeren? Hans legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
20

Summercamp Xenios: hockey & plezier

Save the date!!! Wil jij met jouw team het nieuwe seizoen goed maar vooral ook gezellig beginnen dan is het Xenios summercamp echt iets voor jou: 2 dagen met veel hockey en gezelligheid, waarbij je zelf het programma kan bepalen.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
17

Senioren Lustrumfeest!

Xenios is 60 jaar en dat gaan we vieren met op zaterdag 29 juni het Senioren Lustrumfeest!


Om 17:00 opent het hek van Xenios voor het feest. Bij mooi weer starten we natuurlijk buiten. Het plein wordt mooi aangekleed met muziek van DJ’s en Band, een foodtruck voor diner en de nodige grijsblauwe versiering. Even iets anders dan normaal. Alle senioren, veteranen, trouwe aanhang en ouders van jeugdleden zijn welkom. Tickets zijn vanaf maandag verkrijgbaar aan de bar.
Info :
Datum : 29 juni 2019
Tijd : 17:00 - 01:00
Entree : €10,00
Diner : 17:00 - 21:00


Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Deel 7 XENIOS ACADEMY: "Schijnpass door Mathilde Hoedemaker"

De schijnpass? Mathilde legt het jou uit en laat het zien. Klik hier voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen?
Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
9

Voorzitter sponsorcommissie gestopt, versterking gezocht

Na een intensieve periode als voorzitter van de sponsorcommissie, is René van der Meijden in die rol gestopt. René is de laatste maanden druk geweest met het binnenhalen van nieuwe sponsors voor onze club. Recent voorbeeld is de hernieuwde samenwerking met Rabobank, zie het bericht van een paar weken geleden. 

Het bestuur dankt René voor alle inspanningen van de laatste maanden. Gelukkig blijven we hem op en rond de hockeyvelden zien.

De sponsorcommissie is o.a. door het vertrek van René op zoek naar versterking. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gerben Zefrin op [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
8

Verkeershinder A10 Zuid

Voorlopig ernstige verkeershinder in de weekenden door werkzaamheden rond Amsterdam Zuidas. De A10-Zuid is deels afgesloten!
In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok vijf weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekenden de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.
Lees er meer over in de de bijlage.


Meer informatie over het verkeer:  www.vananaarbeter.nl
Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Deel 6 XENIOS ACADEMY: "Sleeppush door Yannick Beekman"

De sleeppush? Yannick legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal.
Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfil m Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de sociale mediakanalen van Xenios. Volg jij ons al op Twitter , Instagram of Facebook ?

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
3

“Rabobank weer terug op de shirts van Xenios”

Rabobank en SBHC Xenios zijn een nieuw sponsorcontract aangegaan voor de komende 3 jaar. Onze voorzitter Michiel van Zutphen en Carlo Verhart, Manager Marketing & Communications Rabobank Amsterdam, konden het glas heffen op de onlangs bezegelde samenwerking. Carlo Verhart: "‘De hockeysport wordt door Rabobank breed gestimuleerd, van het Nederlands elftal tot en met de lokale hockeyvereniging. Wij vinden het een uitdaging om hockeyclubs en hun leden met elkaar te verbinden. Samen sporten bij Xenios nu en in de toekomst op de nieuwe locatie. Wij zijn trots om daar een bijdrage aan te leveren.’. Ook onze voorzitter is enthousiast: "Rabobank omarmt de hockeysport landelijk al de

Nieuws afbeelding