dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Roxy Langereis
Lola van der Maat
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Dec
3

Opbrengst Grote Clubactie bekend!

Onze jeugdleden uit O8 tot en met O12  hebben ook dit jaar weer enorm hun best gedaan. Er zijn 2.071 loten verkocht met een opbrengst van € 4.970,40! 


We zijn trots op jullie en bedanken jullie hartelijk! Met dit bedrag kunnen we nog meer leuke dingen doen voor de jeugd. Een welverdiend applaus voor alle verkopers, en een beetje harder voor de 10 toppers van dit jaar. Zij krijgen een cadeaubon van Sport 2000 Haverhals.


1e prijs t.w.v € 100,- : Julia Drenth, MO9 groen: 137 loten
2e prijs t.w.v. € 75,- : Thomas von Stein, JO10 geel: 102 loten
3e prijs t.w.v. € 50,- : Just van der Linden, JO10 geel: 83 loten

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Dec
2

Arbitrage nieuws voor de zaal


Onze arbitrage commissie is ook klaar voor het zaalseizoen. Zij hebben hun webpagina helemaal bijgewerkt met de laatste informatie: klik hier.

Onder 10 in de zaal Speciaal voor in de zaal is er door de KNHB voor een one-pager gemaakt met daarin de speelregels. En ook voor de rol van de speelbegeleider is er een one-pager. Beiden vind je op de arbitrage pagina.

E-learning modules over de basis, in het blok spelen en spelsituaties  Ook heeft de KNHB vandaag drie E-learning modules gepubliceerd over fluiten in de zaal. Klik hier en test je kennis. Er zijn vragen op twee niveaus voor beginnende en ervaren scheidsrechters.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
2

ALLE THUISWEDSTRIJDEN AFGELAST

Houd de website van je uit-club in de gaten voor nieuws over je uitwedstrijd.
ALLE TEAMS DIE GAAN ZAALHOCKEYEN MOETEN HUN KEEPERSTASSEN VÓÓR 12.30 OPHALEN, ivm sluiting van het clubhuis voor de winterstop.
Dus ook de teams die eventueel vanmiddag nog een late uitwedstrijd hebben: voor 12.30 ophalen!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
1

ANNULERINGEN 1 EN 2 DECEMBER!


Watervelden zijn niet bespeelbaar als de velden bevroren zijn: de velden kunnen er door beschadigd worden.  De velden mogen helemaal niet betreden worden dan, ook niet voor de fun!
Vrijdag 1 december:  Alle veldtrainingen zijn geannuleerd. Ondanks de zon op dit moment, is het de verwachting dat de velden heel snel opvriezen aan het einde van de dag.
Zaterdag 2 december:  Alle THUISwedstrijden met een starttijd vóór 10.45 uur zijn afgelast, dit is al zichtbaar bij de wedstrijden in je app. Zaterdagochtend worden de velden gekeurd voor latere wedstrijden. Daarvoor zullen we dan een update in dit nieuwsbericht zetten.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
29

Zaaltraining schema 11 t/m 22 december


Zie het schema tot kerst in de bijlage.

Kerstvakantie
In de week van 25 t/m 29 december zijn er geen trainingen.
Op 2, 4 en 5 januari hebben we wel mogelijkheden voor training (einde middag/begin avond) in Sporthallen Zuid, maar uit ervaring weten we dat er veel teams last minute afzeggen. Voor dit jaar hebben we besloten om het initiatief bij de teams te leggen. Wil je trainen (uiteraard met minimaal 8 spelers)? Mail ons dan op [email protected] en geef aan voor alle drie de data of jullie wel/niet kunnen, dan gaan wij plannen.  Stem ook af met je vaste trainer of hij of zij kan, en vermeld dat. Heeft je team geen vast

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Nov
19

Zaaltrainingsschema 1 t/m 8 december

Zie in de bijlage het eerste zaal trainingsschema voor alle junioren teams. (De teams die in de zaal gaan splitsen, starten al op 20 november. Daar is een apart schema voor gemaild.)
- Trainingen worden niet in de Xenios app gezet. Graag de nieuwsberichten op website in de gaten houden voor volgende schema's.
- Geen vaste dagen en tijden mogelijk helaas. Kijk dus goed wanneer & waar je team traint.
- Locaties: 3 verschillende hallen in Amsterdam: Sporthallen zuid, Burgerweeshuispad Aristos hal, Tom Schreursweg Hogendorphal, Van Hogendorpstraat
- Trainers: bij de training zie je een naam staan. Zoals de planning nu is, is dat de trainer, m

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
15

Pietentraining voor O7 en O8!

Op vrijdag 24 november is er een hele speciale middag voor de O7 en O8 kids, want dan staat de hockeytraining in het teken van Sinterklaas en Piet.
Deze training is van 16:30 tot 17:30, en wie weet hockeyen er ineens wel een paar Pietjes mee! Kleur de kleurplaat in de bijlage mooi in en neem hem mee op 24 november.  Natuurlijk mag je verkleed komen, maar denk ook aan je stick, bitje en scheenbeschermers!
In het clubhuis zal er glühwein en warme chocolademelk te koop zijn. Tot dan!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
4

LET OP! Nieuwe doorrijverboden sinds 1-11!

Per 1 november zijn nieuwe doorrijverboden van kracht geworden.
Het oostelijke einde van de Sloterweg (bij de Joh. Huizingalaan) heeft een zelfde permanente afsluiting voor auto's en motoren gekregen als bij Ditlaar.
De Laan van Vlaanderen mag op beide kruisingen met de Plesmanlaan niet worden ingereden op maandag tot en met vrijdag tijdens de spitsuren (7-10 en 16-19 uur).
Alle afsluitingen betekenen dat je niet dóór het punt van de camera mag rijden. Vanaf beide zijden mag je indien nodig wel tot dat punt rijden.
Zie voor meer informatie de website van de gemeente.

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
31

Gold Cup nieuws!

Dames 1 is door naar de volgende ronde van de Gold Cup! Na een zware eerste ronde tegen klassegenoot Zoetermeer wat eindigde in een spannende shoot-out serie en een nog zwaardere tweede ronde tegen promotieklasser Leiden, heeft Dames 1 de derde ronde van de Gold Cup weten te behalen! 
De volgende ronde wordt thuis gespeeld op donderdag 9 november om 20:30 tegen niemand minder dan regerend landskampioen Amsterdam Dames 1. Komt dat dus zien en moedig ze aan!
Zorg dat je op tijd bent voor een goede plek en hoor stadion speaker Karel Sanders de wedstrijd verslaan. Er is glühwein en warme chocomelk.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Okt
19

Haverhals is klaar voor het zaalhockeyseizoen

Sport 2000 Haverhals is klaar voor het zaalhockey seizoen en heeft een mooie actie voor Xenios leden.
De commissie vertelt binnenkort meer over zaalhockey voor O10 t/m O18. In  de tussentijd kan je alvast je materialen gaan kopen.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Okt
19

Event agenda 2023 - Extra!

Er is nog een nieuw evenement toegevoegd!
Heb je al deze leuke activiteiten al genoteerd?

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
17

We doen weer mee aan de Grote Clubactie!

De landelijke Grote Clubactie is al van start gegaan, en Xenios doet ook weer mee; met een beetje vertraging vanwege tekort aan vrijwilligers.  De lotenboekjes worden deze week bij de trainingen aan alle O8 tm O12 spelers uitgedeeld.
Vorig jaar is ruim €8.000,- opgehaald voor een panna-hockeyveldje. Dit zullen we samen met de gemeente in 2024 realiseren. Ook voor dit jaar hebben we een mooi spaardoel bedacht: een Hockey 5's boarding set. Daarvoor hopen we € 7.000,- bij elkaar te brengen!  Hockey 5's is het wereldwijd opkomende hockey concept en mogelijk toekomstige olympische discipline. Klik hier voor een filmpje.
Hoe werkt het? 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Rookvrij & NIX18

Al sinds 2018 is Xenios een rookvrije club. Zowel in het belang van de nieuwe generatie die rookvrij moet kunnen opgroeien, maar óók voor de vele volwassen niet-rokers die last ondervinden van roken vragen we opnieuw aandacht hiervoor.

Het rookverbod (ook e-sigaretten) geldt op alle dagen en tijdstippen.
Helpen jullie ook mee?
○  Rook niet op het terras, tribune, rondom het clubhuis en de velden, op de toegangsweg en paden; kortom rook niet waar anderen last van je kunnen hebben.
○ Daarnaast kunnen jullie helpen door bezoekers en tegenstanders vriendelijk te wijzen op ons niet-roken-beleid. Wellicht weten ze het niet.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
12

Opbrengst Rabo Clubsupport bekend

In september konden Rabobank-leden stemmen op hun favoriete club en zo geld verdienen voor de clubkas. We zijn ongelofelijk blij dat de opbrengst voor Xenios dit jaar weer ruim meer is dan vorig jaar. We ontvangen maar liefst 2919,16. We zullen dit bedrag gebruiken voor het nieuwe multifunctionele scorebord.
Afgelopen weekend ontving Frank Huitema, onze subsidie coördinator, een symbolische cheque uit handen van Jaklien Moons van Rabobank Amsterdam.
Wij bedanken iedereen die op Xenios gestemd heeft, en Rabobank Amsterdam voor hun maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
7

MO8-geel bezoekt hun coaches

De coaches Fiene en Liza van MO8-geel nodigden hun teampje uit om te komen kijken bij hun eigen wedstrijd van MO16-5.
Met dank aan de ouderbegeleiders werd dat één groot feest! Eerst op vrijdag spandoeken maken met een ouderborrel, en op zaterdag kwamen alle spelers en ouders kijken bij de wedstrijd. 
Ga jij ook kijken bij je trainer of coach? Kan ook zonder spandoek!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
6

Klussers maken het prachtig!

Rondom de bouw van het clubhuis waren er vele klussers actief. De laatste tijd is er een kleine harde kern over: iedere vrijdag zijn Jan, Rob en Theo op Xenios om iets te repareren of mooier te maken.  Dank jullie wel! Het meest recente project: de containers omtoveren tot een prachtige entree. Met hulp van Marcel Wagenmakers van de gemeente voor de bestrating.
Klus jij ook graag, en heb je (soms) op vrijdag tijd? kom naar Xenios, er is altijd iets te doen, en er is altijd koffie.
O ja, onkruid wieden op de taluds kan en mag echt zonder Jan, Rob en Theo!  Door iedereen, en op alle dagen!

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Okt
6

Timme Cast is jongste CS+er!

Timme Cast is speler van JO16-1 en 15 jaar. Afgelopen weekend legde hij zijn praktijk beoordeling CS+ af. Daarvoor floot hij de wedstrijd Xenios Dames 2 tegen Myra Dames 2. Hij mag zich nu de jongste CS+er van Xenios noemen.
Al eerder heeft hij wedstijden van senioren teams gefloten, waaronder Heren 2.  Ook de staf van Dames 2 was het er unaniem mee eens dat Timme het groene shirt heeft verdiend.
Gefeliciteerd Timme!

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
30

Veteranen genieten bij zusterclub in Gijón

Een gelegenheidsteam van veteranen van onze club, grotendeels bestaand uit spelers van H30-2 en H45-1, speelde vorig weekend op het internationaal veteranentoernooi in Gijón, Spanje. De thuisclub, Real Grupo de Cultura Covadonga, had weer een uitstekend toernooi georganiseerd waarop de deelnemende teams niet alleen sportief werden uitgedaagd maar ook buiten het veld in de watten werden gelegd.
Op het veld lag er meer dan genoeg uitdaging. Zo speelde bijvoorbeeld Juancho García-Mauriño mee, een Spaanse oud-international die op drie Olympische Spelen actief was en in 1996 met Spanje zilver won in Atlanta na verlies in de finale tegen Nederland. Met Pere Jufresa (Barcelona 1992) en

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

Xenios verwelkomt brasserie ‘De Veranda’ als sponsor

De Veranda is een brasserie aan het Amsterdamse bos, waar je heerlijk kunt genieten. Van het eten, van de omgeving én van de service. De Veranda serveert smaakvolle seizoen gerechten. Klassieke gerechten van over de hele wereld, af en toe met een twist.  Het prachtig terras werd in 2022 'een verborgen parel' genoemd in de Misset Terras Top 100 en is door hen uitgeroepen tot nummer 1 van Nederland.
De Veranda biedt met haar vele zalen ook gelegenheid voor vergaderingen, private diners en feesten.
Xenios is erg blij met deze samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Onze speciale dank gaat uit naar Eugène van Angelbeek van De Ve

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Sep
30

‘De IJshoeve’ ook de komende drie jaar sponsor

IJshoeve Sloten en Xenios hebben een nieuw driejarig sponsorcontract gesloten.
De IJshoeve is een begrip in de regio voor heerlijk ambachtelijk ijs. Zowel in 2022 als in 2023 werden zij nummer 1 in de ijstest van Mokum Magazine.  De smaken ijs zijn een waar feest, dus kom snel langs om het te ervaren. Let op! Op 8 oktober is de afsluiting van het ijsseizoen 2023, van 2 tot 8 oktober is de sluitingsactie!
Xenios is erg blij met deze hernieuwde samenwerking. Mede hierdoor kunnen we onze clubdoelen bereiken.  Wij danken Xander en Karlijn van IJshoeve Sloten dan ook van harte.


Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
24

Prachtig artikel over Jan van den Berg op hockey.nl

"Hij is niet zomaar een ervaren hockeyer. Noem hem gerust een super-routinier." Zo begint het spraakmakende artikel op Hockey.nl over Jan van den Berg van Saparoea, onze levende legende op het veld. Met maar liefst zestien seizoenen als vaste waarde in Heren 1 heeft hij niet alleen zijn naam gevestigd, maar ook geschiedenis geschreven voor onze club.
Jan begon zijn indrukwekkende reis in de Derde Klasse, en heeft met toewijding en passie zijn ploeg naar ongekende hoogten gekeept. Dit seizoen, voor het eerst in de clubhistorie, speelt Jan met zijn team in de Promotie klasse; het op één na hoogste niveau van Nederland. Een mijlpaal die niet alleen Jan, maar ook he

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
23

Trainers in het nieuw!

Het is niet te missen! Alle Xenios trainers krijgen een prachtige Osaka jas van de club.
Heb jij er nog geen? Meld je bij je coördinator.
Meer foto's op socials.

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
16

Steyn: onze nieuwe CS+-er!

Vorige seizoen is een aantal scheidsrechters gestart met de Clubscheidsrechter-plus opleiding. Na het behalen van de CS-kaart, is dit het volgende niveau. Met dit diploma op zak kun je moeilijkere wedstrijden gaan fluiten.   De opleiding bestaat uit een online training met een theorie examen. Daarna ga je een aantal wedstrijden fluiten, en krijg je van een praktijkbegeleider de nodige tips en tricks.
Als snel bleek dat Steyn het fluiten prima onder controle heeft. Zaterdag heeft hij het praktijkexamen dan ook glansrijk doorstaan (zie de bijlage). Als blijk van waardering ontvangt Steyn een mooi fles uit handen van Cora, coördinator CS opleidingen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
13

Werkzaamheden op Sportpark Sloten

De gemeente is gestart met grootscheepse werkzaamheden op het sportpark. In het carré van Xenios is vrijwel alles al vernieuwd, maar voor het omliggende terrein moet er nog veel gebeuren; vervanging van riolering, elektra en waterleidingen.
Tijdens deze werkzaamheden zullen ook onze fietsenstalling, de haag en verlichting tussen veld 3 en 4 worden aangelegd, en zal Herenmarkt worden gesloopt. De gemeente streeft ernaar deze fase op 1 december af te ronden.
De komende tijd zal het af en toe behelpen zijn.  Het asfalt van de rondweg is vanaf het einde van het park tot halverwege ons veld 2 al verwijderd, en de komende dagen is het voorste stuk tot aan de sl

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
5

Kick off jongste jeugd trainers

Op 31 augustus was de kick off voor onze JJ trainers.
Onze hoofdtrainer JJ Tim Sickmann heeft sinds seizoen 2022 -2023 het stokje overgenomen van Tim Hoogendam. Tim wordt dit seizoen bijgestaan door Steyn Heuvelsland, Tobias Neijzen en Iris den Hollander om deze nieuwe lichting op te leiden en enthousiast te maken voor het trainersschap.
In de ochtend waren de nieuwe trainers voor de O7 spelers aan de beurt, eerst binnen veel informatie, daarna buiten oefenen. Zij zullen op vrijdagmiddag onze nieuwe O7 spelers laten kennis maken met hockey in een gezellige groepstraining.
Daarna kwamen de trainers voor de O8, O9 en O10 teams. Basten Pels, coach van H1

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
3

Speelregels voor jongste jeugd

Onze jongste jeugd teams in O8, O9 en O10  hebben jonge trainer-coaches. Zij coachen bij de wedstrijdjes hun team. Als zij een keertje niet kunnen, nemen de ouders van het team de coachrol over.
De speelbegeleiding (nog geen echte scheidsrechters) wordt gedaan door ouders. De KNHB heeft hiervoor handige one-pagers gemaakt per leeftijdsgroep: één over het spel & het veld, en één voor de speelbegeleider. Kijk op deze pagina van de KNHB, download ze en houd ze bij de hand op zaterdag. Ook ouders die al wat langer meelopen nodigen we uit om dit te bekijken, er zijn wat wijzigingen  doorgevoerd.
We wensen iedereen veel plezier!

Nieuws afbeelding