B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Mirthe Nederveen
Lance van Male
Maurits Henny
Willem Bosch
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Zaalhockey
Dec
10

Zaalhockey trainingen 30 december t/m 5 januari

Als bijlage het zaaltrainingsschema voor de kerstvakantie: 30 december t/m zondag 5 januari.  Tussen 21 en 30 december zijn er geen trainingen. Van 30 dec tot 5 januari hebben we maar heel weinig beschikbare uren. Vandaar dat er helaas 11 teams geen training kunnen krijgen voor hun wedstrijd op 4 of 5 januari .
Zorg ervoor dat je spullen op orde zijn: zaalstick, schone zaalschoenen, zaalhandschoen, scheenbeschermers en uiteraard je bitje! 
Bij een training dienen minimaal 8 spelers van een team (bij 8E minimaal 6 spelers) aanwezig te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij dat graag uiterlijk

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
9

Introductie toernooicommissie

Een nieuwe locatie, 4 prachtige watervelden, een 5 e  waterveld in aanleg én een nieuw te bouwen clubhuis in het vooruitzicht. Wat hebben we nog meer nodig om naast de huidige trainingen, wedstrijden en clubactiviteiten ook andere evenementen zoals externe toernooien te organiseren? Juist, een commissie die hiermee aan de slag gaat EN natuurlijk een eerste project.

Wij zijn …
… Brigitte Beringer, Marco Griffioen, Steffie Veen en Evert van Heeringen. Samen vormen wij het komende jaar de toernooicommissie van Xenios. In samenwerking en overleg met:
· de doelgroep van een te organiseren toernooi,
· het Xenios bestuur en andere commis

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
5

Sint is op Xenios!


Wie loopt en sluipt daar over veld dertien,
Heb jij dat soms misschien gezien?
Ik denk dat het Piet met Piet junior was
Die hockeyt op Xenios en is in zijn sas.
 
Maar hockey voor het kind, betekent voor Piet ook veel plezier
Want op Xenios velden is altijd veel vertier.
Soms halen en brengen, een appeltje of dienst in de zaal
Doet Piet zonder klagen, samen met de ouders allemaal
 
Maar daarmee zijn niet alle klusjes en taken voor Piet volbracht
Want regels moeten nageleefd worden – zo wordt dat door hockeybond geacht
Sint vindt dat Piet dat allemaal erg energiek doet.
Z

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
2

Zaalhockey bij Xenios én presentatie met video

20 november was de presentatie van de zaalcommissie over het zaalhockeyseizoen 2019-2020. Je kan hier de presentatie inzien.
Verder: Alles wat je wilde weten over zaalhockey en de (gewijzigde) regels vind je nu in de handige presentatie die de arbitragecommissie onlangs in ons clubhuis gaf. Zeker niet alleen voor scheidsrechters, maar voor iedereen die wil weten hoe het zit met: wat is hoog, flats of slag, liggend spelen, in het blok spelen, de tijdsduur, de wissel en wat is nieuw. Bekijk  hier  de presentatie inclusief filmpjes. Of bekijk alle filmpjes met spelsituaties en uitleg  hier .
Als bijlage tref je het zaalreglement aan. Alle sp

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Dec
2

Zaalhockey trainingen 7 t/m 20 december 2019

Beste allemaal, Hierbij het tweede zaaltrainingsschema voor 7 t/m 21 december 2019 of kijk in de bijlage als je het via de app opent.  Zorg ervoor dat je spullen op orde zijn: zaalstick, schone zaalschoenen, zaalhandschoen, scheenbeschermers en uiteraard je bitje! 
Bij een training dienen minimaal 8 spelers van een team (bij 8E minimaal 6 spelers) aanwezig te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij dat graag uiterlijk 24 uur van te voren zodat wij een ander team kunnen inplannen voor training. Wanneer wij niets horen en er zijn minder dan 8 spelers op een training, dan wordt het team niet meer ingeroosterd v

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
29

ALV: 17 december

Het bestuur nodigt alle leden van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 17 december in ons clubhuis Herenmarkt. 
Je bent van harte welkom vanaf 20.15. De vergadering start om 20.30 uur.
Je wordt o.a. geïnformeerd over het nieuwe clubhuis, de financiële huishouding, de jaarverslagen van de commissies en de (her)verkiesbaarheid van het bestuur.
De definitieve agenda komt uiterlijk 2 december beschikbaar. De overige stukken: uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de ALV.
Je vindt deze door in te loggen op Mijn Xenios, dan via het menu: "Club” en vervolgens "Documenten”.
Graag tot de 17 e !
commissie communicatie

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
28

Pietentraining

Hoog bezoek: Sint en zijn Pieten op Xenios! De Pieten verzorgden woensdag een heuse Pietentraining voor de trainende F-jes en deze genoten met volle teugen. 
Sint had voor alle kids een mooie Xenios-bidon meegenomen. Het was top!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
17

Sluit het buitenseizoen af met een wintergourmet met je team!

Op Herenmarkt kan je nu met je team gourmetten. Een aangeklede gourmet met 3 soorten vlees, kaas, frietjes, brood, komkommer, tomaat en saus. Kosten kids: € 7,50; volwassenen €10. Reserveer of meer info via [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
15

Topavond op Sportpark Sloten: Xenios Dames 1 - Bloemendaal Dames 1

Rijen dik stonden we langs het veld om ons Dames 1 aan te moedigen in hun bekerwedstrijd tegen Bloemendaal Dames 1. Met een wereldgoal opent Frederique de score voor ons aller Xenios! Wat een beauty! Even later valt uit het niets de 1-1 van de Mussen maar onze dames combineren rustig door. 

Stadionspeaker Karel Sanders is aanwezig en een zijlijn, achterlijn en overkant vol met Xenios fans. Ook de Ultra’s zijn aanwezig die de dames goed scherp houden met getrommel! Kwart drie blijft de spanning hoog, de fans langs de kant proberen de dames weer een goal toe te schreeuwen maar de goals worden gescoord door Bloemendaal.

Eindstand 1-4, maar met opgeheven hoofd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
13

Trimhockey: elke maandagavond, doe je een keer mee?

Maandagavond werd de reguliere trimhockeytraining ingeruild voor een onvervalst potje lichtblauw, onder coaching van Mathilde, tegen donkerblauw, onder coaching van Frederique. Het werd een spannende wedstrijd! Volgende week weer een "gewone" trimhockeytraining.
Ooit gehockeyd en krijg je zin in hockey bij het zien van deze beelden of wil je het wel eens proberen omdat je zoon of dochter hockeyt?
Kom dan eens kijken of doe vrijblijvend 1 of 2x mee! Elke maandagavond staan  we op waterveld KG14 van Sportpark Sloten van 20.30 - 22.00 met onze vaste toptrainers uit Xenios Dames 1: Frederique en Mathilde.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
12

Cadeautip: Xenios douchegel

Zowel een mannen- als vrouwengeur! Nu in de uitverkoop: € 3 Te koop op de Ringvaartdijk en Sportpark Sloten. Sla je slag, koop het collectors item, op=op.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
8

Dames 1 en Heren 1 in nieuw tenue - clubfotograaf

Eerst de sokken, toen het shirt en nu ook de broekjes en rokjes: helemaal compleet! Het nieuwe Xenios tenue van Osaka is beschikbaar. Dames 1 en Heren 1 speelden afgelopen zondag al in het nieuwe tenue. En ook elders op de Xenios-velden is het nieuwe tenue al veelvuldig gesignaleerd.

Het nieuwe tenue is volop verkrijgbaar bij Sport 2000 Haverhals. Net als de nieuwe trainingspakken en de rode Xenios-truien. Met dank aan onze sponsoren: Jumbo de Aker, Sport 2000 Haverhals, Rabobank, Osaka en IJshoeve Sloten.
Fotocredits: Callum Weijde!
Callum is onze nieuwe clubfotograaf! Wil jij ook een leuke teamfoto en een fotoverslag laten maken van een thuiswedstrijd?

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
6

Opvangclinic Dames 1 en Heren 1

Van de nood een deugd maken! Leraren staken, wat nu? Organiseer een hockeyclinic voor de jeugd en maak er een topdag van! Dat dachten Heren 1 en Dames 1 toen ze de Opvangclinic gingen organiseren. 
En ..... het wás een topdag op Xenios vandaag, voor 90 kids!

Met de bijdrage kunnen Dames 1 en heren 1 hun activiteiten financieren in het kader van teambuilding waaronder een teamtrip.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
6

Hoofdklasser Bloemendaal Dames 1 op bezoek

Gold Cup 2019-2020, 24 oktober. Dames 1 wint in een zinderende pot op Sportpark Sloten met 3-2 van Alecto Dames 1. Wie wordt de tegenstander: Hurley, Pinoké of Bloemendaal Dames 1? Het werd de laatste!

Dus, op donderdag 14 november krijgt Xenios Dames 1 bezoek van hoofdklasser Bloemendaal Dames 1 in de volgende ronde in de Gold Cup!

En daar maken we een feestje van rondom het Jumbo hoofdveld op ons sportpark. Gluhwein en warme chocolademelk buiten verkrijgbaar, stadionspeaker Karel Sanders doet de verbale begeleiding en ook zullen de Xenios Ultra’s mét trommels van zich laten horen. 

Komt allen! Komt allen! Neem je rate

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
29

Het complete nieuwe Osaka Xenios hockeytenue is vanaf nu verkrijgbaar bij Sport2000 Haverhals!

Nadat eerder de nieuwe Osaka Xenios sokken en het nieuwe Osaka Xenios thuisshirt beschikbaar kwamen zijn nu ook de nieuwe Osaka Xenios broekjes en rokjes door onze nieuwe kledingleverancier OSAKA geleverd bij Sport2000 Haverhals.

Nog even de acties en mogelijkheden op een rij:


Actie nieuw Osaka Xenios wedstrijdtenue (individueel): geldig tot 1 maart 2020
Bij aankoop van een compleet wedstrijdtenue (sokken, shirt, broekje of rokje), krijg je € 15,- korting.

Heb je al eerder Osaka Xenios sokken en Osaka Xenios thuisshirt gekocht en ga je nu het Osaka Xenios broekje of rokje kopen? Neem dan de aankoopbonnen mee om de kor

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
21

Grote Club Actie bij XeniosWe doen dit jaar weer mee aan de Grote Clubactie. En alle kinderen tot en met de C gaan meedoen aan deze actie. Deze brief is om jullie van informatie te voorzien wat de actie inhoudt.

Wat is de Grote Clubactie nou eigenlijk?
De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

Van de opbrengst van de Grote Club Actie wil Xenios een geluidsinstallatie voor in het nieuwe clubhuis kopen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
19

De nieuwe hockeyshirts zijn NU te koop bij Sport2000 Haverhals!

Nog even geduld voor de rokjes en broekjes: binnen nu en enkele weken!
De kortingsactie geldt nog steeds maar de korting kan pas worden verwerkt als je het gehele tenue hebt gekocht. Bewaar dus je aankoopbonnen.
Ook zijn de OSAKA trainingsbroeken binnen!
Actie nieuw Xenios wedstrijdtenue (individueel):
Bij aankoop van een compleet wedstrijdtenue (sokken, shirt, broekje of rokje), krijg je € 15,— korting. Heb je al nieuwe sokken aangeschaft, dan krijg je bij aankoop van een shirt en broekje/rokje, op vertoon van de kassabon van de sokken, alsnog € 15,— korting. De rokjes en broekjes zijn nog niet voorradig. De korting wordt pas verrekend wannee

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
17

Bas van der Hoeven in Nederlands Opleidingsteam B

Bas van der Hoeven, speler van Xenios JB1, speelt aanstaande zaterdag met het Nederlands opleidingsteam B in het Wagener Stadion om 12.50 uur. Veel succes Bas! Bas speelt al vanaf de trainende F-jes bij Xenios en kwam al eerder uit voor district Noord-Holland.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Samenwerking Back in Shape en Xenios

Vanaf dit seizoen werken Back in Shape en Xenios samen! De samenwerking leidt tot een mooi project waarin Back in Shape in de komende jaren, naast een inloopsspreekuur en loopscholing, nog meer voor de club zal betekenen.

Het team van Back in Shape heeft veel affiniteit met sport. Er zijn specialisten op het gebied van sportblessures die ook werkzaam zijn bij topsport verenigingen. Wij hebben de mogelijkheid om sportklachten middels echografie in beeld te brengen. In ons uitgebreide trainingscentrum beschikken wij over de mogelijkheid om krachttraining in te zetten. Daarnaast bieden wij ook shockwave, podologie, personal training en fitness aan. Onze kennis delen w

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
9

Helft van onze jeugd zonder goede fietsverlichting

Na een kort onderzoekje tussen Nieuw-Sloten en Sportpark Sloten blijkt meer dan de helft van onze hockeyjeugd geen goede fietsverlichting te hebben. Op de fiets is goede zichtbaarheid van levensbelang. Zodra de wintertijd ingaat, is het extra belangrijk om goed gezien te worden. Goedwerkende fietsverlichting is dan onmisbaar. Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt namelijk in het donker.
Kortom, zorg dat je kind op weg gaat met een goede fietsverlichting. Wist je dat je van die eenvoudige fietssetjes kan kopen voor een paar euro die je zo op je stuur of bagagedrager klikt? Of koop een extra reflector. Klik hier voor de fietsverlichting via Bol.com of rijd even langs

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
7

Trimhockey op maandagavond: voor beginnende én ervaren hockeyers!

Onder leiding van onze vaste ervaren trainsters Frederique en Mathilde doen we na een warming-up eerst wat leuke oefeningen en daarna spelen we een sportief partijtje. Veel nieuwe gezichten dit seizoen! Zowel (oud)hockeyers als ook beginnende en enthousiaste ouders van jeugdleden van Xenios die graag wat meer van het spelletje willen weten. Voor elk wat wils bij trimhockey en iedereen is welkom!
Doe je mee? S peel een of twee keer mee en kijk of je het bevalt, zonder verplichtingen. Of kom je gewoon eerst eens kijken langs de lijn?
Elke maandagavond, van 20.30 – 22.00 uur, vind je ons op Sportpark Sloten (veld KG 13, het oude veld 4). Het plezier staat

Nieuws afbeelding
Evenementen
Sep
10

Evenementenkalender 2019

De Evenenementcommissie van Xenios heeft weer een leuke evenementenkalender samengesteld! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Deel 6 XENIOS ACADEMY: "Sleeppush door Yannick Beekman"

De sleeppush? Yannick legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal.
Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfil m Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de sociale mediakanalen van Xenios. Volg jij ons al op Twitter , Instagram of Facebook ?

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
27

Deel 5 XENIOS ACADEMY: "Scoop door Bente Top"

De scoop? Bente legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
19

Deel 4 XENIOS ACADEMY: "De backhandslag door Niels Brouwer"


De backhandslag? NIels legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding