Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jan Meij Ibarra
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Sep
26

Xenios doet weer mee met de Grote Clubactie 2022!

Zaterdag 24 september is de landelijke Grote Clubactie gestart en Xenios doet ook weer mee. En natuurlijk willen we weer minstens zoveel mogelijk loten verkopen als vorig jaar. Met de inzet van onze jeugd moet dit vast gaan lukken. We hebben dit keer meerdere spaardoelen bedacht en onze jeugdleden mogen zelf kiezen hoe we de opbrengst zullen besteden. Wat dacht je van een Panna-hockeyveldje of een Airhockeytafel? Tijdens de actie zullen we hierover een poll op de website plaatsen. Met de actie beogen we € 8.000 voor de club op te halen.

Hoe werkt het?
Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat 80% = € 2,40 naar onze clubkas! Met het verkoopboekje kunne

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
23

Update over de gratis SportWays hockeyclinic

 
Heb jij je al aangemeld voor de gratis SportWays hockeyclinic van aanstaande woensdag? Wees er snel bij, want vol is vol! Klik hier.
Tijd voor een paar extra uurtjes trainen, mét een tophockeyer uit de Hoofdklasse! Eerst zou Dennis Warmerdam aansluiten bij de hockeyclinic, maar door zijn drukke trainingsschema gaat het hem toch niet lukken.
Maar niet getreurd: de volgende tophockeyer staat al in de rij! Niemand minder dan Felice Albers zal nu samen met jou het veld op gaan om jou de kneepjes van het vak te leren.
Felice is aanvallende middenvelder van AH&BC Dames 1. Haar specialisme? Dribbelen! Deze enthousiaste hockeyster werd op haa

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
22

Nieuwe trainers geslaagd!

Op zondag 18 september was het tweede deel van de cursus van PASS Sports Coach Academy aan onze nieuwe lichting trainers.  Na de theorie, nu de praktijk: leren door elkaar te observeren op het veld. Resultaat: 17 geslaagden!  Dank jullie wel PASS Sports Coach Academy!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
20

Ireen Wüst: 18 jaar topsport

Haar palmares is ongekend. Achttien jaar draaide Ireen Wüst op topsportniveau haar rondjes op de ijsbaan en nam 5x op rij deel aan de Olympische Winterspelen en dat resulteerde alleen al in zes gouden plakken, vijf zilveren en twee bronzen. Ze is zevenvoudig wereldkampioen allround en vijftienvoudig wereldkampioene per afstand.
Gisteravond deelde ze op Xenios haar levensverhaal voor een select gezelschap. Het harde werken, tot het uiterste gaan, er fysiek helemaal doorheen zitten, het overlijden van haar (schaats)vriendin en de lessen uit jaren op het hoogste niveau topsport bedrijven. Het steeds verder verfijnen van alles wat met schaatsen te maken heeft en de weg naar succe

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
16

Bereikbaarheid clubhuis Xenios

Ivm (weg)werkzaamheden op Sportpark Sloten en rondom ons clubhuis is er een looproute ingesteld om het clubhuis te bereiken. 
Klik hier om de digitale looproute te bekijken.
Powered by:

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
15

Scheidsrechterscursus 4 oktober

Een hockeywedstrijd bestaat niet alleen uit spelers en keepers, daar zijn natuurlijk ook scheidsrechters voor nodig. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd!
Op dinsdag 4 oktober a.s. wordt er weer een cursus georganiseerd, waaraan iedereen die dat wil en nog geen scheidsrechterskaart heeft, kan deelnemen. We starten om 19:00 uur en aan het eind van de avond ben je (hopelijk) geslaagd en kan je met het fluiten beginnen! 
Maar let op, je moet wel vooraf het cursusmateriaal via E-learning door nemen, zodat je goed voorbereid naar de cursusavond komt. 
Geef je dus op tijd op en ontvang de link naar de E-learning. Dit kan door een mailtje te sturen naar

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
14

Vragen over junioren? Kom langs de tafel

Het seizoen is gestart, de velden en zijlijnen zijn lekker vol. Gezellig! Maar daar ontstaan ook de meeste vragen. Daarom starten de vrijwilligers van de HT Junioren commissie met een 'Informatietafel'.
Heb je een vraag? Nog ergens uitleg over nodig? Of heb je ideeën die je wilt delen? Kom bij ons langs!
Of wil je ons komen helpen met jouw tijd en kennis? Heel graag! Wij zoeken een aantal collega vrijwilligers. Kijk alvast in de bijlage hieronder, en dan vertellen we er vrijdag graag meer over.
Wij zijn op vrijdag 16 september van 17 uur tot 18.30 te vinden op het terras. Tot dan!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
12

Speel padel met Xenios Dames 1

🎾 PADEL TOURNAMENT 🎾
Op zaterdag 8 oktober organiseert Xenios Dames 1 samen met @plazapadel een mooi toernooi voor padel liefhebbers! In teams van twee barst de strijd los. Inschrijfkosten zijn 25 euro p.p. Hiervoor krijgt je een racket, speelballen en een consumptie. Deelname vanaf 18 jaar. Be there!!!

Liefs,
Dames 1

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
11

Start bestrating, grondwerk en verlichting

Maandag 12 september begint de aannemer met de bestrating, grondwerk en straatverlichting rondom ons clubhuis.
De toegangsweg langs het Jumbo De Aker hoofdveld (KG12a) en Eco-On Energy veld (KG12b) wordt afgesloten voor sporters en publiek en is alleen toegankelijk voor werkverkeer. De looproute naar het clubhuis is voor deze periode via de andere kant van deze velden, onder de cameratoren bij 12a door. 
De enige ingang van het clubhuis is dan de spelerstunnel. Het terras en de tribune is alleen vanuit het horeca gedeelte te bereiken. 
Het werkterrein van de aannemer wordt afgezet met hekken. De aannemer streeft ernaar na 6 weken de hoofdweg, en

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
10

Wil jij jouw hockeydoelen nog voor de winterstop halen?

GA AAN DE SLAG MET JOUW SKILLS MET HET NIEUWE TRAININGSBLOK VAN NATIONAL HOCKEY ACADEMY
Ben jij ambitieus, dol op hockey en wil jij extra hockeytraining om de top te bereiken? Dan hebben we goed nieuws! Over een paar weken begint er weer een trainingsblok van National Hockey Academy op Xenios. Hier kun jij terecht voor wekelijkse trainingssessies. Pak die extra velduren en perfectioneer jouw hockeyskills.
Het trainingsblok bestaat uit tien trainingssessies, de eerste begint op 14 september 2022. Ambitieuze hockeyers van 9 tot en met 16 jaar oud zijn van harte welkom om aan te sluiten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Over National Hockey Acade

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
9

Xenios doet mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Juist nu is dat belangrijk. De sportdeelname is namelijk als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond voor je is. Xenios grijpt de Nationale Sportweek aan om zoveel mogelijk mensen te laten (her)ontdekken wat hockey met je doet.   Ontdek wat hockey met je doet  Tijdens de Nationale Sportweek opent Xenios de deuren zodat alle inwoners van Amsterdam zelf kunnen ontdekk

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
8

Nieuwe lichting trainers!

De volgende lichting Xenios-trainer/coaches dient zich aan! Afgelopen vrijdagavond hebben 21 jonge cursisten, allemaal zelf spelend in de O16 en O18, de eerste bijeenkomst gehad in ons clubhuis.

Deze trainer/coaches van onze O9-, O10 en O12-teams waren aanwezig bij de cursus die werd gegeven door PASS Sports Coach Academy, in samenwerking met Jongste Jeugd-coördinator Tim Sickmann en Technisch Manager Marloes van Meeteren.
Wij zijn trots op deze nieuwe generatie toppers voor de toekomst, en hopen ze nog lang op onze velden training te zien geven!

Begint het na het lezen van deze post te kriebelen om toch nog (keepers)training te gaan geven kom

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
7

Keeperstrainingen starten 7 september

Vandaag, woensdag 7 september, starten de keeperstrainingen voor de jeugd. Elke woensdagmiddag en -avond zijn zowel de vaste keepers als de wisselkeepers welkom volgens het schema hieronder.  
Ook bij de keeperstrainingen hebben wij helaas te maken met een trainerstekort. Dit is ook de reden voor de zeer late communicatie rondom deze trainingen. Maar het is gelukt! 
Wij hopen dat de keepers er volgens het onderstaande schema bij kunnen zijn, heel graag al vanaf vandaag. 
Elke woensdag, Eco On Energy veld 12b!
16:30-17:30   JJ + Wisselkeepers O12/O14 17:30-18:15   Erick + Jurre + Kyuss, Merle + Saar

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
2

keeperstassen seniorenteams ook klaar

De materiaalcommissie heeft de laatste serie keeperstassen en lockers nu ook af.  Voor alle senioren teams is een complete set keepersmateriaal, 2 strafcorner-maskers en een tas beschikbaar. Deze kunnen jullie vinden in de teamlockers, en die staan in de gang op de begane grond, voorbij alle kleedkamers.
Iedere locker is voorzien van de oude teamnaam en een cijferslot. De code kunnen jullie via whatsapp opvragen bij Edmée (06-13772921).  Loop voor het eerste gebruik de inhoud goed na en stuur haar een app als er zaken ontbreken.  Het is niet de bedoeling de cijfersloten te vervangen door eigen sloten, want dan kan de commissie geen materiaalonderhoud uit

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
1

Standaard en Arbitrage afspraken veldhockey 2022-2023

Regels zijn aan verandering onderhevig, zeker bij het hockey. 
De KNHB heeft alle wijzigingen en afspraken voor komend seizoen op een rijtje gezet. Zo ben je als arbiter (Bonds, CS+ en CS) én als speler helemaal up-to-date.
Uniformiteit in interpretatie van de regels draagt bij aan een ieders speel- en fluitplezier. Klik hieronder voor de documenten:
1. Standaard Afspraken veldhockey seizoen 2022-2023
2. Arbitrage-afspraken 2022-2023
 
De KNHB heeft speciaal voor de fluiters onder ons een filmpje gemaakt met oa. wijzigingen van spelregels in de Hoofdklasse. Verder worden daarin de volgende focuspunten belicht:
- sportiviteit

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
31

Info avond ouderbegeleiders/coaches O12 t/m O18

Ze zijn onmisbaar bij het organiseren van het hockey van onze jeugdleden: ouderbegeleiders en ouder-coaches!  Speciaal voor deze groep vrijwilligers van de teams O12 tot en met O18 organiseert Hockey Technische Zaken Junioren dinsdag 6 september een bijeenkomst in ons clubhuis. We starten om 20.00 uur. De avond is bedoeld om ervaringen en best-practices te delen, en van gedachten te wisselen over onderwerpen zoals het regelen van ouder-coaches, scheidsrechters, rij-ouders, invallers, clubhuisdiensten etc. En natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen.
Aanmelding is niet nodig.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
31

Vrijdagavond: hockey, hapje en drankje op onze club!

Vrijdagavond was traditiegetrouw een gezellige avond op de club. De jongste jeugd was aan het hockeyen op de velden en ouders stonden langs de kant of in het clubhuis met een drankje. Vaak werd ook een hapje geserveerd.
Dat gaan we weer organiseren! Aanstaande vrijdag is het Poké bowl avond! Geniet in ons prachtige nieuwe clubhuis van de vers gemaakte Poké bowls van Marika die op het openingsfeest een groot succes waren. Per bowl € 11,50. En bij lekker eten past voor de liefhebber een goede wijn. Sinds kort hebben we nieuwe wijnen van Rayleigh & Ramsay.
Komende weken staat er op de vrijdagavond telkens iets anders op het menu. Houd onze sociale media in d

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
30

Keeperstassen voor O18, O16 en O14 staan klaar

De materiaalcommissie heeft de volgende serie keeperstassen en lockers af.  Voor ieder O18, O16 en O14 zonder vaste keeper, is een complete set keepersmateriaal, 2 strafcorner-maskers en een tas beschikbaar. Deze kunnen jullie vinden in de teamlockers, en die staan in de gang op de begane grond, voorbij alle kleedkamers. Iedere locker is voorzien van de oude teamnaam (dus nog met ABC erin) en een cijferslot. De code kunnen jullie via whatsapp opvragen bij Edmée (06-13772921).  Loop voor het eerste gebruik de inhoud goed na en stuur haar een app als er zaken ontbreken.  Het is niet de bedoeling de cijfersloten te vervangen door eigen sloten, want dan kan de commiss

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
26

Keeperstassen voor O12, O10 en O8 teams

De Grote Clubactie heeft vorig seizoen tot een fantastisch resultaat geleid voor alle O12, O10 en O9 teams (D/8E/6E): voor ieder team staat een volledig nieuwe keepersuitrusting klaar! Het is voor het eerst dat Xenios voor zo veel teams ineens, keepersmateriaal kan aanschaffen. Op aangeven van onze sponsor Haverhals hebben we gekozen voor het merk Brabo. 
Afgelopen zaterdag heeft de materiaalcommissie samen met twee enthousiaste vaders en vijf nog enthousiastere jonge keepers een enorme berg aan materiaal uitgepakt en daaruit 21 tassen samengesteld. Kom snel langs in het clubhuis op zaterdag 27 augustus tussen 12 en 13 uur, of op woensdag 31 augustus tussen 17 en 18 uur. V

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
25

De nieuwe Xpress is uit!

Lees over bestrating en omgeving, de kledingmarkt, de sponsoritems in het clubhuis, bitjes happen, rookvrij, de nieuwe veldindeling voor de kleintjes en meer!
Klik hier

   

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
24

Trainingsschema junioren en senioren gepubliceerd

De afgelopen weken is er door diverse vrijwilligers keihard gewerkt om het trainingsschema voor de junioren en senioren rond te krijgen. Helaas heeft ook Xenios te maken met "personeelstekorten”. Dit heeft er toe geleid dat er flink gepuzzeld moest worden om voldoende trainers te vinden. Op dit moment is het helaas nog niet gelukt om alle teams van een vaste trainer te voorzien. Uiteraard zorgen we ervoor dat er elke training wel iemand is om de training te verzorgen. 
Het nieuwe trainingsschema is vanaf dit moment zichtbaar in de Xenios app en website.
Junioren Wat is er gewijzigd: de breedte O18 (A) en O16 (B) teams trainen voorlopig slechts één

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
23

Inloop spreekuur fysiotherapie op Xenios

De competitie begint weer! Dat betekent dat Sander Schelling van Back in Shape elke donderdagavond van 19:00 - 20:30 uur op Xenios aanwezig is voor het inloopspreekuur. Loop gerust langs voor vrijblijvend advies. De prachtige gloednieuwe fysiotherapieruimte bevindt zich bij binnenkomst van ons clubhuis op de begane grond direct rechts.

Nieuws afbeelding
Senioren
Aug
11

Heren 1 zoekt nieuwe Teammanager

Heren 1 zoekt een nieuwe teammanager! Wie komt deze Heren bijstaan?
Wat doet de teammanager? Je ondersteunt het team en de (assistent-)coaches bij een aantal belangrijke, organisatorische zaken zoals het maken van rijschema's, bijhouden van de teamfinanciën/team pot, contact met de trainingscoördinator en wedstrijdsecretaris van de club voor bijvoorbeeld het plannen van oefenwedstrijden.  Op zondag ontvang je de scheidsrechters en tegenstanders, zodat iedereen zich welkom voelt.  Belangrijk en leuk onderdeel: (mede) organiseren van de legendarische teamtrip in februari!  Organisatorische skills zijn een pre. Wat staat er tegen over? Heel veel gezelligheid als

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
12

Xpress - Trainers Special

Lees in deze Xpress hoe leuk én leerzaam training geven bij Xenios is. Kom je mee doen? We hebben je nodig!
Trainer/coach Julian: "Als je zelf traint om 8 uur ‘s avonds, en je komt om 3 uur ‘s middags thuis van je opleiding, dan ga je een beetje zitten wachten tot je kan gaan trainen. Kom een paar uur eerder en train een paar teams. Dan ben je al op de club, en je verdient er nog mee ook!”. 
Klik hier om de Xpress Trainer Special te lezen .

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
7

Vincent van Hall neemt na 11 jaar afscheid

Afgelopen weekend hebben we Vincent van Hall uitgezwaaid als Technisch Directeur van Xenios. 11 jaar lang stond hij onze club bij; hij was ons hockey inhoudelijke geweten, en we hebben ook dankbaar gebruik gemaakt van zijn enorme netwerk.  Gedurende deze 11 jaar is Xenios gegroeid van een anonieme 3e klasse club naar een stabiele overgangsklasser, en spelen al onze eerste lijn jeugdteams op het hoogste niveau (landelijk).
In deze succesvolle periode is Vincent een volwaardig lid geworden van de Xenios-familie. Met een foto aan onze wall of fame zal hij blijvend herinnerd worden als legend van Xenios.
Vincent zei als laatste afscheid dat hij van plan is om af en

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
5

Tomek Kotulski nieuwe Technisch Directeur

Voor Xenios breken nieuwe tijden aan. En dat betreft niet alleen het spiksplinternieuwe clubhuis en de vijf, zo goed als nieuwe, watervelden. Per 1 juli verwelkomen wij Tomasz (roepnaam Tomek) Kotulski als eindverantwoordelijke technische zaken (TD) op Sportpark Sloten.
Tomek, 42 jaar geleden geboren in Polen, kwam via Schotland in 2011, toen hij als speler zelf stopte met hockey, naar Nederland. De laatste jaren was hij hoofdtrainer-coach bij Qui Vive. In deze jaren heeft hij ook de nationale Poolse elftallen Dames en Heren in de aanloop naar de kwalificatie van de Olympische Spelen van Tokio (2020) begeleid.
Als TD gaat Tomek vorm en visie– zoveel mogelijk op het vel

Nieuws afbeelding