dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Quine Jansen
Anne-Fleur Winter
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Jun
9

Teamindeling junioren '23/'24 11 juni bekend

Spannend! Een van de meest spannende momenten in het jaar is de bekendmaking van de teamindelingen. In welk team zit ik? Zit ik met die of die? Bij de teamindeling is rekening gehouden met het nieuw geformuleerde beleid en de vastgestelde evaluaties, beoordelingen én de opgegeven voorkeuren van individuele spelers uit de spelers enquête. Naast individuele spelersbelangen, zijn er teambelangen en clubbelangen. Vooraf staat dan ook vast dat niet iedereen precies gegeven kan worden wat hij of zij het liefste wil. We rekenen dan ook op een ieders begrip.  
Vragen? Wil je (of je ouders) toch in gesprek met de technische staf en teamindeling c

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
8

Trainingen prestatie- & opleidingsteams 12 - 30 juni


Op 11 juni publiceren we de teamindeling '23/'24 van de junioren. Daarover volgt later deze week een bericht. Voor de meeste spelers is dan duidelijk in welk team ze vanaf september zitten, en kan de hockeyvakantie beginnen. Hun trainingen zullen beginnen in de week van 4 september.

Voor een kleine groep begint de laatste selectie en de voorbereiding op het volgende seizoen direct. Spelers die volgend seizoen worden ingedeeld in een prestatie- of opleidingsteam, trainen vanaf 12 juni nog 2 of 3 weken met hun nieuwe trainer-coaches. Het gaat om de volgende nieuwe teams: Prestatieteams: M/JO18-1, M/JO16-1, M/JO14-1, M/JO12-1 Opleidi

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
7

🏑✨ Vacature: Clubhuismanager bij Xenios ✨🏑

Ben jij een enthousiaste professional met een passie voor sport en horeca? Heb je ervaring in het managen van een clubhuis of horecagelegenheid? Dan is Xenios op zoek naar jou als onze nieuwe Clubhuismanager!
💪 Verantwoordelijkheden:
- Run het bruisende clubhuis en zorg voor een optimale ervaring voor onze leden en bezoekers.
- Beheer de horeca, inclusief het menu en de kwaliteit van de gerechten en dranken.
- Verzorg gezonde maaltijden voor onze trainers.
- Stel roosters op en motiveer het personeel.
- Onderhoud communicatie en samenwerking met het bestuur en leveranciers.
- Delegeer taken, los problemen op en zorg voor een goede gang

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
6

De laatste trainingen, en nog veel meer data!


Het einde van het hockey seizoen nadert, maar toch gaat er nog van alles gebeuren voor de junioren! We zetten alles even op een rijtje:
Tot en met vrijdag 9 juni zullen alle trainingen normaal plaatsvinden, daarna géén teamtrainingen meer. Zaterdag 10 juni zijn de laatste competitie wedstrijden. Dan weten we hoeveel junioren teams kampioen zijn geworden! Zondag 11 juni organiseren H1 en D1 een gratis clinic voor alle O10 - O14 spelers. Klik hier om je aan te melden. Zondagavond 11 juni zal de junioren teamindeling voor 2023-2024 bekend worden gemaakt. Meer info volgt nog.  Zaterdag 17 juni is er een fantastische slotdag voor alle jongste jeugd te

Nieuws afbeelding
Evenementen
Jun
6

18 juni: nu al onvergetelijk!

Op zondag 18 juni is het Familietoernooi; deze keer met het thema 'Xenios goes Olympic'! Nog niet ingeschreven? Doe het snel via deze link!
Als kers op de taart zal er rond 16:15 een hele bijzondere wedstrijd plaatsvinden: Heren 1 - Oud Heren 1. Spelers van het net gepromoveerde Heren 1 nemen het op tegen een selectie van oud heren 1 - spelers. Twee keer 17,5 minuten vol spanning en sensatie; daar wil je bij zijn!
En na deze topper zullen we alle junioren- en seniorenkampioensteams huldigen.
Dus schrijf je snel in voor het Familietoernooi met je team, familie of vrienden! En als je dat toch aan je voorbij moet laten gaan, zorg dan in ieder geval dat je om 16:15

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
5

Vrijwilligers BBQ

Op donderdag 29 juni nodigt het bestuur alle vrijwilligers uit de organisatie uit voor een barbecue op de club. Ook ieders partner is welkom! Want onze club draait op de inzet van vrijwilligers en daar staan we graag op zo’n dag met zijn allen even bij stil. Aan het eind van de avond kan de deur van het clubhuis op slot en kan de welverdiende vakantie beginnen.
De bar gaat open om 18:00 uur en de bbq is heet om 19:00 uur!

Ook vrijwilligers die in dit seizoen zijn afgezwaaid, zijn meer dan welkom. Afgelopen maand zijn er vele nieuwe vrijwilligers bijgekomen en daar zijn we heel blij mee! Maar mogelijk hebben we nog niet van een ieder he

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
2

Open training Xenios Heren 1

Xenios Heren 1, kampioen van de overgangsklasse, speelt komend seizoen promotieklasse. Komende weken zijn er open trainingen! Kom jij Xenios Heren 1 versterken? Meld je dan aan bij trainercoach Basten Pals voor de open training, via 06 1403 4059 of [email protected]. Data open trainingen: Ma 5 juni Do 8 juni Ma 12 juni Do 15 juni Er wordt getraind van 20:00-22:00 uur op veld 1.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
1

De beste tips&trics van D1&H1!

Op zondag 11 juni geven Dames 1 en Heren 1 een gratis hockey clinic voor alle O10, O12 en O14 spelers om het seizoen 2022-2023 af te sluiten.  Van 10:00 tot 11:30 zijn zij er allemaal om er nog een leuke laatste hockeyochtend van te maken! 
De zon is besteld en zij hebben er zin in, zien ze jou ook op 11 juni?  Meld je aan via deze link of via de QR-code in de afbeelding.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
30

C-kamp the aftermovie!

Afgelopen weekend vond wederom een geweldige clubtraditie plaats: C-Kamp! 
De C-kamp leiding schrijft op Instagram:  "Gesloopt maar voldaan. We willen iedereen bedanken die bij C-Kamp 2023 was! Wat hebben we genoten!💙  Ben je nou benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben, klik snel op deze link voor de GEWELDIGE aftermovie🎥 veel kijk plezier!  Wij gaan slapen, tot volgend jaar!!!!!! Kusjes van ons."
Lieve kampleiding: heel veel dank namens alle kids, ouders en de club! Slaap lekker!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
26

Liv en Sofie naar Steunpunt Noord-West

Mooi nieuws!
Liv Echteld (l) en Sofie Derksen (r) uit MO14-1 en zijn geselecteerd voor het U15 steunpunt Noord-West.
Na een fantastisch OOD gespeeld te hebben, mochten de meiden samen met Puck Stoffele selectie doen voor het U15 team. Na een spannende selectie zijn Liv en Sofie door om volgend jaar uit te mogen komen in het steunpunt. Helaas mocht Puck na een goed OOD gekeept te hebben op Koningsdag, nu nog niet door naar het steunpunt, maar wie weet wat de toekomst brengt.
Fantastisch gedaan meiden! Ga zo door!

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
26

Een echte Xenioot als trainer-coach bij Xenios dames 1

Onze club heeft Yannick Beekman, na drie succesvolle jaren als assistent-trainer/coach en duo hoofdtrainer/coach, met ingang van komend seizoen benoemd als trainer/coach van Dames 1 (overgangsklasse). Zijn verbondenheid met onze club, zijn expertise en passie voor hockey maken hem de ideale kandidaat om een grote bijdrage te leveren aan het verdere succes van Dames 1.
Als klein mannetje van 6 jaar is Yannick begonnen met hockeyen bij Xenios. Ook heeft hij jaren in Xenios Heren 1 gespeeld. Zijn ervaring als jeugdcoach binnen Xenios en bij onder andere Pinoké heeft hem in staat gesteld zijn vaardigheden verder te ontwikkelen en zich te onderscheiden als een getalenteerd tra

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
24

BAYWATCH TD!

Tijd voor TD!
TD is 18+

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
22

Cursus voor nieuwe trainers!


Lijkt het jou cool om kids te leren hockeyen? En ben je nu tweedejaars O14? Of speel je al in de O16 of O18?  Meld je dan aan voor de trainerscursus! Tijdens deze cursus word je klaar gestoomd om de jongste kids bij Xenios training te geven. Wie weet ben jij het nieuwe aanstormend talent en sta jij straks langs de lijn als trainer-coach!
De cursus zal aan het eind van de zomervakantie zijn en daarna ga je training geven aan de trainende F-jes op vrijdagmiddag, om in de praktijk verder te leren.
Meld je aan via deze link.
Heb je nog vragen? Mail dan naar Tim Sickmann via [email protected] 

Nieuws afbeelding
Bestuur
Mei
20

Vliegende start voor vrijwilligerscampagne

Robert Das, voorzitter Xenios, is erg enthousiast over de reacties van leden en ouders van leden.  " 'Xenios dat zijn jij en ik samen', wordt geweldig ingevuld”. Sommige commissies zijn al (zo goed als) rond: ledenadministratie, sponsoring, communicatie, evenementen en financiën.
Maar we zoeken nog veel mensen voor de volgende commissies: Vrijwilligers, ledenwerving & -behoud, junioren, senioren, zaal, arbitrage en team H1/D1.
Als je twijfelt of het iets voor jou is, neem dan contact op.
Kijk voor een overzicht van de vacatures en contactgegevens op de posters in het clubhuis of klik op deze link.
HELP jij ook een handje?

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
17

Familietoernooi 18 juni: inschrijving geopend!


Zondag 18 juni aanstaande zijn de velden op Xenios gereserveerd voor het leukste toernooi van het jaar - Het familietoernooi. Het thema van deze editie is: "Xenios goes olympic”.  Vanaf 11.30 uur zullen de wedstrijdjes gespeeld worden door teams die zich bijvoorbeeld uitgedost hebben als de oude Grieken of …  als het Engelse curlingteam. Alles kan en mag!  We reiken niet alleen prijzen uit aan de teams met de meeste punten, maar ook aan het team dat zich het meest in- en uitleeft op het thema! 
Hockeyvaardigheden zijn zeker geen vereiste. Een positieve houding wel!
Naast sport- & borrelplezier voor hockeyers en niet-hockeyers z

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
16

Open training Xenios Dames 1

Voor komend seizoen is Xenios Dames 1, ook volgend jaar uitkomend in de overgangsklasse, op zoek naar versterking die het team verder kunnen helpen naar de top.
Xenios D1 traint de komende weken op de volgende data:
Data als volgt (onder voorbehoud):
Dinsdag 23 mei
Donderdag 25 mei
Dinsdag 30 mei
Donderdag 1 juni
Zondag 4 juni
Dinsdag 6 juni
Donderdag 8 juni
Zondag 11 juni
Dinsdag 13 juni
Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen? Neem contact op metcoach Yannick Beekman, @yannickbeekman (06-11724631).

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
15

Xenios dames 1 handhaaft zich in overgangsklasse

Geweldig nieuws! Dames 1 heeft zich gisteren met een spannende 2-2 eindstand tegen WMHC - Hockeyclub Wageningen weten te handhaven in de overgangsklasse! Een bijzondere prestatie die we samen als club hebben gevierd onder de stralende zon. 
Het was een emotionele dag, vooral voor Lotti, Lijn en Loïs. Dit was hun laatste thuiswedstrijd voor Xenios en wat een prachtig afscheid was het. Met nog vijf minuten op de klok, werden deze drie power-vrouwen geëerd met een publiekswissel en bloemen. Een moment om nooit te vergeten, dat de verbondenheid en waardering binnen onze club benadrukt. Dit succes behoort aan ons allemaal toe! Trots!


Nieuws afbeelding
Bestuur
Mei
15

ALV: vrijdag 16 juni

Op vrijdag 16 juni a.s. staat de Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland.
Genodigden ontvangen daarvoor deze week ook een e-mail. 
De inloop is vanaf 19.30 uur met een kop koffie/thee, start 20.00 uur.
De agenda en stukken zijn te vinden via MIJN XENIOS op de website van Xenios: navigeer naar club > documenten > ALV 2023 16 juni.  De agenda is daar nu te lezen, de bijbehorende stukken zullen z.s.m. (uiterlijk 5 dagen vooraf) geplaatst worden.
Alles weten en meebeslissen? Dan zien we je graag de 16e juni!
Bestuur SBHC Xenios

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
14

Xenios heren 1 kampioen van de overgangsklasse!

In een adembenemende én zonovergoten wedstrijd hebben onze mannen, onder leiding van trainercoach Basten Pels, hun kampioenschap in de overgangsklasse veiliggesteld. Ze behaalden vandaag een klinkende 3-2 overwinning op Berkel-Rodenrijs, op dat moment negende in de competitie. Exact 5 jaar nadat Xenios heren 1 promoveerde naar de overgangsklasse wacht het team volgend jaar voor het eerst de promotieklasse. Het team schrijft hiermee clubhistorie!
Het eerste kwartier oogde nog wat gespannen maar onze mannen kregen steeds beter grip op de wedstrijd resulterend in een prachtige goal van Emiel Willems in de 15e minuut. Vervolgens was het Laurens Veen die minuten later in h

Nieuws afbeelding
Bestuur
Mei
9

HELP een handje!

Robert Das, voorzitter: "Xenios is geen bedrijf; onze club wordt geheel gerund door leden en ouders van leden. Maar als een nieuwe generatie nu niet in actie komt, dreigt de club in zwaar weer te komen. Niet financieel, maar door gebrek aan menskracht.”
In totaal heeft Xenios meer dan 125 vrijwilligersfuncties. Van deze 125 functies zijn er nu ruim 25 vacant, maar dat worden er meer. We tellen hierbij niet de ouderbegeleiders, oudercoaches en rij ouders van de jeugdteams mee: deze 125 is dus de interne organisatie van onze club. Wat is er aan de hand? Van de huidige groep vrijwilligers is het grootste deel dat al vele jaren. De meesten hebben kinderen in de oudste jeugdtea

Nieuws afbeelding
Bestuur
Apr
26

Introductie bestuur – Niels Breuker – bestuurslid HTZ Junioren: “Met zijn allen verantwoordelijk”

In december 2022 is er een nieuw bestuur gestart. Vijf van de zes bestuursleden zijn nieuw in hun rol, alleen Robbert-Jan Suur had al zitting in het vorige bestuur. De taken zijn als volgt verdeeld;
Robert Das: voorzitter
Najet Rossen-Yacoubi: secretaris en communicatie
Rob van Vroenhoven: penningmeester
Niels Breuker: bestuurslid HTZ Junioren
Percy Stam: bestuurslid HTZ Senioren
Robbert-Jan Suur: bestuurslid sponsoring, accommodatie en evenementen
In de komende maanden zullen de nieuwe bestuursleden zich voorstellen. Niels Breuker bijt het spits af.
Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Niels Breuke

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Apr
25

Scheidsrechterscursus 9 mei

Een hockeywedstrijd bestaat niet alleen uit spelers en keepers, daar zijn natuurlijk ook scheidsrechters voor nodig. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd!
Voor de leeftijdscategorieën O8, O9 en O10 begeleiden ouders de wedstrijden. Vanaf O12 is het verplicht een scheidsrechters kaart te hebben voor het fluiten.  Daarom verwacht Xenios dat van elke speler vanaf O12 minstens één ouder een kaart haalt. Daadwerkelijk wedstrijden fluiten is niet verplicht, maar het behalen van een kaart geeft je ook veel spelinzicht en kijkplezier langs de lijn. 
Op dinsdag 9 mei a.s. wordt er weer een cursus georganiseerd, waaraan iedereen die nog geen scheidsrec

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
24

30+ en 45+ toernooi op Xenios

Op 24 juni kunnen nationale en internationale teams deelnemen aan een recreatief hockeytoernooi op onze club. Oude banden met enkele Spaanse hockeyteams zullen weer herleven.
Teams van Xenios, van clubs uit onze regio, en van daarbuiten zijn van harte welkom op deze dag. Zowel heren als dames teams kunnen zich voor 25 mei aanmelden via [email protected].

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
23

Nieuwe trainer van de maand: Jai van der Spek

Opnieuw hebben de coördinatoren van de jongste jeugd een trainer van de maand gekozen: voor de komende weken kun je Jai van der Spek - trainer-coach van MO10-2 - in de welbekende trui zien. Jai kreeg de wisselbeker en trui uitgereikt tijdens de Got Talent avond.
Tim Sickmann over Jai: "Hij heeft zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld. Jai geeft de meisjes veel persoonlijke aandacht, en steeds concretere uitleg. We zien dat de meiden continu in beweging zijn. Wij zijn trots op zijn ontwikkeling."
Gefeliciteerd Jai!

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
18

Xenios Got Talent groot succes!

Eindelijk was daar op vrijdag 14 april weer de grote Xenios Got Talent avond! Ongeveer 80 kids van de 09 en 010 teams zijn met hun trainers naar hun allereerste hockey feestje gekomen.  Na de training konden de deelnemende teams eerst oefenen en omkleden in de kleedkamers, en vervolgens heerlijke frietjes en bitterballen eten. 
Daarna begonnen de 11 deelnemende teams  aan hun optredens; 10 dansjes en 1 googelact.  Stanja was de host van de avond en de jury bestond uit Tim, Steyn, Iris en Jasper.
Uiteindelijk ging bij de jongens de JO09-2 met de prijs voor beste optreden naar huis, met een dansje op de Ketchup Song. Bij de meisjes waren de winnaa

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
14

D-kamp: the aftermovie!


En wederom heeft onze gouden D-kamp leiding gezorgd voor een fantastisch weekend vol gekke spellen, plezier, nieuwe vriendschappen en magische herinneringen!
Met pijn in ons hart constateren we dat 'de Covid generatie' dit heeft moeten missen, maar voor alle toekomstige generaties D en C: deze jarenlange Xenios-traditie wil je niet missen als het jouw beurt is! 
Bekijk nu de aftermovie en geniet mee!
Bedankt aan alle leiders en deelnemers voor deze editie.

Nieuws afbeelding