dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Apr
22

Geslaagde Hockey Fun Dagen Jeugd

Afgelopen 2 vrijdagen was het gezellig druk bij Xenios; er waren ongeveer 25 kids naar de open Hockey Fun Middagen gekomen!
 
Vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes, kids van school en uit de buurt, het was super gezellig.
 
Er was zon, regen en wind, iedereen deed super enthousiast mee aan de oefeningen en leuke spelletjes op het veld.
 
De ouders keken toe vanaf de zijlijn of vanuit het clubhuis.
 
Kon jij dit keer niet, of ken je nog iemand die graag kennis wil komen maken met hockey en onze club, mail dan snel naar proefles@xenios-ams

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
20

Summer Chique lustrum feest

De lustrumcommissie nodigt alle senioren en ouders van junioren uit voor een groot feest.
Klaar voor een geweldige avond vol plezier en dans? Kom dan naar ons Summer Chique lustrum feest! Trek je beste zomerse outfit aan en dans de hele nacht weg op muziek van de Chique de Friemel band. Kaarten: 13,- pp.
Koop snel hier je kaarten voor een onvergetelijke avond. Mis het niet!

Nieuws afbeelding
Senioren
Apr
20

Lees nu de wedstrijdfolder over Super Sunday 21 april

Stap in de wereld van Xenios en laat je verrassen door de nieuwste editie van onze wedstrijdfolder, nu online beschikbaar! Dit is jouw exclusieve kans om te ontdekken wat er staat te gebeuren op onze spectaculaire Super Sunday.
Ben jij een student die houdt van sport en gezelligheid? Dan is onze open training speciaal voor jou! De training begint om 13.30 uur, maar voor de enthousiastelingen onder ons, slaan de Dames af om 12.45 uur. Dus trek je sportkleding aan en kom naar ons hoofdveld, waar zowel Dames 1 als Heren 1 in actie zullen komen, omringd door enthousiaste sponsoren die de sfeer zullen verhogen.
Maar dat is nog niet alles! Na de wedstrijden gaat het feest v

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Apr
19

Scheidsrechtercursus - 14 mei

Zonder scheids geen wedstrijd!
Vanaf de O12 teams moeten ouders die bij de wedstrijden van hun kinderen fluiten, een scheidsrechter kaart hebben.  Op dinsdag 14 mei om 19 uur is er weer een cursus in het clubhuis. Vooraf moet je thuis het cursusmateriaal via E-learning doornemen.
Spelers vanaf O16 moeten ook hun kaart halen. Dit helpt je bij spelinzicht en begrip voor de scheidsrechters. Of je na het halen van je kaart wel of niet echt gaat fluiten, is je eigen keuze.
Geef je op tijd op - in ieder geval vóór 9 mei - via [email protected].
Ben jij niet een spelend lid of vrijwilliger? Dan moeten we je vooraf insch

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
18

BOILER ROOM TD!

TD in een nieuw jasje! 
21 april draaien we het helemaal om, we gaan intiemer, harder en gekker met onze Boiler Room TD met onze eigen DJ Konus and friends! Geen meezingers maar lekker dansen op House en Techno.
Aan de inwendige mens is ook gedacht. Start de avond met een lekker en goed gevuld broodje kipshoarma of broodje falafel van onze nieuwe clubmanager Monique! Slechts 6 euro!

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Apr
17

Hoofdsponsors gezocht!

Word jij onze held op het veld?
Bij Xenios draait alles om passie, teamgeest en ambitie. Als trouwe leden & supporters weten jullie als geen ander hoe belangrijk het is om onze club te ondersteunen en te laten groeien. De sponsorcommissie heeft jullie hulp nodig om twee nieuwe hoofdsponsors aan te trekken en onze club naar nieuwe hoogten te tillen. Doe mee aan onze "Member Get Sponsor" actie!


Hoe werkt het? 
- Breng een nieuwe hoofdsponsor aan voor Xenios.
- Als jouw hoofdsponsor zich aanmeldt en akkoord gaat, ontvang jij als beloning een jaar gratis lidmaatschap voor het hele gezin of een bartegoed van €1.000!
- He

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
16

Opleiding voor toptrainers

Afgelopen zaterdag vond de derde bijeenkomst van de opleiding Ontwikkelen en Presteren met Plezier, gegeven door YAAP Sportpsychologen, op het programma voor onze toptrainers! Na twee eerdere bijeenkomsten in maart die stilstonden bij talentherkenning en de groeimindset, werd deze keer ingezoomd op de -ook bij Xenios- enorm belangrijke factor PLEZIER in presteren. Verschillende bronnen van plezier werden besproken, waaronder ontwikkeling, verbinding en uitdaging. Factoren die wij in de Xenios jeugdopleiding erg belangrijk vinden. 
In mei staat nog 1 cursusdag op het programma.  We zijn blij onze toptrainers deze opleiding aan te kunnen bieden, en wensen ze nog een mo

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
12

Opzeggen uiterlijk 30 april

We zien je niet graag gaan natuurlijk, maar als je na dit seizoen stopt, dan moet je uiterlijk 30 april schriftelijk opzeggen. Opzeggen na 30 april betekent dat je contributie verschuldigd bent voor het komende seizoen.
Opzeggen kan alleen door het formulier op de website bij MIJN XENIOS in te vullen. Het opzegformulier werkt alleen op een computer, niet op een smartphone of tablet.
Voor meer informatie zie Opzeggen op de website.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Apr
11

Sponsorborrel op Super Sunday 21 april

Xenios bestaat niet alleen dankzij leden en vrijwilligers, ook onze sponsors zijn erg belangrijk voor onze club.
Daarom nodigt de sponsorcommissie alle sponsors uit voor de Super Sunday op 21 april. Op een Super Sunday spelen veel seniorenteams thuis waaronder in elk geval Dames 1 en Heren 1.  Aansluitend is er een traditionele hockey Thé Dansant: een gezellig feestje waarbij de thee niet al te letterlijk moet worden genomen...
De sponsors kunnen onder het genot van een hapje en een drankje vanuit onze Xenios Skybox het hoofdveld en alle andere velden overzien.
Programma: 12:45 Dames 1 - Rosmalen D1 14:45 Heren 1 - Voordaan H1 Aansluitend TD

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Apr
7

College Tour voor scheidsrechters: 22 april

De KNHB organiseert dit seizoen weer de College Tour voor scheidsrechters van alle niveaus die zich graag verder willen ontwikkelen. In één avond komen verschillende onderdelen aan bod. 
Zo krijg je uitleg over de juiste positionering op het veld en het verkopen van je beslissingen. Ook krijg je de kans om al je vragen te stellen aan (internationale) topscheidsrechters én worden jouw eigen skills op de proef gesteld in verschillende challenges en fluitdagingen.
Locatie: HC Athena  Datum: 22 april Tijd: 19:30-22:00
Schrijf je snel in via het aanmeldformulier op de KNHB website.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Apr
3

HET AFTELLEN IS BEGONNEN!

Over 65 dagen start de lustrum feestweek ter ere van onze 65ste verjaardag! Tellen jullie mee af naar 0? De commissie heeft een prachtig programma voor ons in petto. Zorg dat je niks mist!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
2

Spelers enquête voor O14-O18 teams van volgend seizoen

Bij Xenios vinden we het belangrijk dat onze oudere jeugdleden zelf meedenken over hoe of met wie ze willen hockeyen in het volgende seizoen. Wil jij op jouw hoogst haalbare niveau hockeyen? Of kies je ervoor om met een paar vrienden of vriendinnen in een team te zitten?
Er is weer een spelers enquête voor alle spelers die aankomend seizoen in een O14, O16 of O18 team spelen. Dus bedenk wat jij wil, of praat erover met teamgenoten en je ouders en vul de enquête* in vóór 26 april! Klik hier!
De teamindeling commissie en technische staf gaan vervolgens aan de slag en hopen zoveel mogelijk van jullie wensen te vervullen. 
Wil je meer weten ov

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
28

Yannick Beekman wordt nieuwe TM meisjeslijn

Eerder deze maand schreven we over de nieuwe hockeytechnische structuur van Xenios. Nu kunnen we bekend maken dat Yannick Beekman als de nieuwe Technisch Manager voor de meisjeslijn van Xenios is benoemd. Yannick brengt een schat aan ervaring mee als trainer en coach in het meisjes- en dameshockey. Zijn huidige rol als hoofd trainer/coach van Dames 1 geeft hem de perfecte achtergrond om onze meisjeslijn naar nieuwe hoogten te brengen.
Samen met Marloes van Meeteren, die verantwoordelijk zal zijn voor de jongenslijn, gaat Yannick zich richten op het doorontwikkelen van onze trainer/coaches om zo het hockey plezier voor zowel prestatie, opleidings- en breedte teams verder te vergr

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
26

28 tot 30 juni: veteranen toernooi op Xenios

Op 28/29/30 juni kunnen nationale en internationale teams deelnemen aan een veteranen hockeytoernooi op onze club.   Zowel heren- als damesteams in de categorieën 30+ en 45+ van clubs uit onze regio en van daarbuiten zijn van harte welkom. Kijk op aiht.nl voor meer informatie en voor inschrijving.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
25

27 maart: info sessie voor ouders O8

De teamindeling commissie en technische staf van Xenios nodigen alle Onder-8 (O8) ouders uit voor een informatie sessie op woensdag 27 maart. We starten om 16.30 uur. Tot dan!   In de bijlage worden de belangrijkste veranderingen al kort genoemd.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
24

Ticketverkoop FIH Pro League gaat hard

BESTE HOCKEYFAN,
Nog 100 dagen en dan start de FIH Pro League in Nederland! Wil jij de OranjeHockey Dames en Heren aanmoedigen? Koop dan snel je tickets via onderstaande button, want de ticketverkoop gaat hard! Eén van de wedstrijddagen is al uitverkocht.


Programma
Oranje speelt op elke dag een wedstrijd:
Utrecht - 22 t/m 25 juni
Amsterdam - 27 t/m 30 juniBekijk het totale wedstrijdoverzicht hier


De OranjeHockey Dames en Heren spelen hun wedstrijden in Utrecht en Amsterdam. Op een aantal dagen worden meerdere wedstrijden gespeeld. Je ticket is dan voor de hele dag geldig.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Maa
21

Lustrumweek 7-16 juni!

Met trots presenteert de lustrumcommissie het thema van de lustrumweek 7-16 juni:
DÉJÀ VU
Je kent het vast wel; het gevoel dat je iets al eerder hebt meegemaakt, Déjà Vu. Tijdens het 13e lustrum van onze club zullen we jullie een week lang meenemen in oude herinneringen, maar nog belangrijker: in het maken van nieuwe herinneringen.
Houd website en socials in de gaten want binnenkort volgt de agenda en ander lustrum-nieuws.
De mensen die deze week tot een groot feest gaan maken zie je hieronder op de foto:  Erik Sickmann, Lucky Schild, Robin Bakker, Romy Bergisch, Eveline Frijlink, Niels Breuker, Marlotte de Boer, Anique Grol

Nieuws afbeelding
Evenementen
Maa
20

inschrijving C-kamp 17-19 mei geopend!

Beste C-jeugd,
Het is zover! We zijn verheugd aan te kondigen dat de inschrijvingen voor het Xenios C-kamp van 17-19 mei geopend zijn! 🎉
Dit is jullie kans om deel te nemen aan het traditionele weekend vol plezier en sportieve activiteiten die tot blijvende herinneringen zullen worden. 
Haast je om je plekje te verzekeren door hier te klikken, of op dit woord. Mag ook. We kunnen niet wachten om jullie allemaal te verwelkomen voor wat een onvergetelijk avontuur zal worden!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Maa
14

Structuurwijziging HTZ per 2024-2025

Aan alle leden, trainers en coaches, 
In onze voortdurende inspanning om onze jeugdopleidingen en tophockey verder te versterken, zijn we verheugd belangrijke veranderingen binnen onze club aan te kondigen. 
Wij introduceren met ingang van seizoen 2024-2025 de commissie tophockey. Deze nieuwe commissie zal worden samengesteld uit bekende Xenioten met ruime ervaring met tophockey, en zal zich primair richten op de topteams Dames 1, Heren 1, Dames 2 en Heren 2. Daarnaast zal deze commissie zich richten op het ondersteunen en ontwikkelen van onze eigen jeugdtalenten om de continuïteit en doorontwikkeling van onze topteams zo goed mogelijk te ondersteunen. De co

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
13

Basten Pels, hoofdcoach Heren 1 en echte Xenioot, vertrekt na 7 jaar

Per einde van dit seizoen ’23-’24 heeft Basten Pels, de hoofdcoach van Xenios Heren 1, uitkomend in de promotieklasse, zijn vertrek aangekondigd. Het eerste team neemt dan afscheid van een hele fijne, betrokken coach, maar ook heel Xenios neemt afscheid van een echte "Xenioot”.
Basten kwam in seizoen 2017/2018 als assistent-coach van Heren 1 naar Xenios. In datzelfde seizoen promoveerde hij met hen naar de Overgangsklasse. Vanaf seizoen 2020/2021 stond Basten als hoofdcoach aan het roer van het Vlaggenschip. Seizoen 2021/2022 werd een eerste echte testcase: het gevaar van degradatie kwam in de buurt, maar samen met het team wist hij dat gevaar tijdig af te wenden. Het vormde de

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
7

Klaver Kinderhockey meikamp op Xenios

Yes! Het is bijna zover! Eén van de leukste kampen van het jaar georganiseerd door Klaver Kinderhockey! Lekker buiten sporten, spelen en gek doen met je vriendjes! Doe jij ook mee met ons meikamp van 29 april t/m 1 mei op hockeyclub Xenios?
We hebben drie verschillende kampen, elk gericht op een specifieke leeftijdscategorie, zodat elk kind een uitdagende en leuke ervaring kan beleven:
•Voor de O12/O14 (C/D jeugd) bieden we een fantastisch Tophockeykamp aan! Je krijgt training van de beste coaches, aangevuld met (internationale) topspelers, en leert de meest geweldige technieken. •Voor de kleintjes van 4 tot 5 jaar (3 halve dagen) en de 6 tot 10-jarigen

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
6

Jongste spelers starten met hun allereerste competitie

Nadat Xenios al een aantal jaar met clubs uit de regio voor de O7 spelers een kleine competitie heeft georganiseerd in mei, neemt de KNHB dat initiatief nu over met een heuse competitie van maart tot en met begin juni: de Xenios teams O7-zon, ster, maan, bliksem, flits en regenboog gaan zowel thuis- als uitwedstrijden spelen. 
Dank aan alle vrijwilligers, coaches en ouders die dit voor deze nieuwe generatie mogelijk maken.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
5

Zondag-bardiensten voor alle seniorenteams

Vanaf 17 maart gaan we de senioren teams weer betrekken bij de barbezetting op zondagen.
Het doel is om de gastvrijheid voor Xenioten en gasten te vergroten en om iedereen sneller van dienst te zijn. En we hopen dat Xenios zo nog meer 'van ons allemaal' wordt.  Zoals in het verleden ook het geval was, zal de BarCo de diensten inplannen op basis van het speelschema, dus zoveel mogelijk aansluitend op jullie thuiswedstrijd. Het eerste schema krijgen jullie zo snel mogelijk.
Hoe & Wat - tussen 11 en 17 uur - diensten van 2 uur - het team bepaalt zelf welke 2 spelers de bardienst doen - taken: het vaste barteam helpen achter de bar met het opn

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
4

Trainers en trainer-coaches gezocht voor 2024/2025

Xenios Amsterdam zoekt voor seizoen 2024/2025 nieuwe trainer-coaches voor zowel topjeugd als breedte.   Breng jij onze jeugd verder in hun ontwikkeling? Draag jij graag bij aan de doorstroming van onze eigen jeugd naar Heren 1 en Dames 1? Of ligt jouw kracht in het geven van leerzame trainingen aan teams waar hockey en gezelligheid beiden belangrijk zijn?    Xenios heeft op dit moment ruim 1200 leden, een gloednieuw complex met 5 watervelden en prachtig clubhuis en ligt op 15 fietsminuten van het Vondelpark. Training geven bij Xenios betekent daarnaast onderdeel worden een hecht team van enthousiaste en ambitieuze trainers!
Veel van onze prestatieteams in de j

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
1

Xenios zoekt spelers voor JO14 en JO16

Xenios heeft voor seizoen 2024-2025 ruimte voor jongens in de O14- en O16-lijn! Zowel in de breedte- als in de topteams zijn er vrije plekken.
Dit seizoen spelen onze JO16-1 landelijk en JO14-1 IDC. De ambitie is om volgend jaar minimaal Super B (JO16-1) en IDC (JO14-1) te spelen.
Bel/app Marloes van Meeteren via 06-21640105 of mail naar [email protected] en kom snel een keer meetrainen.
Deel dit bericht zoveel mogelijk!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
29

6 maart: info sessie voor ouders O10

De teamindeling commissie en technische staf van Xenios nodigen alle Onder-10 (O10) ouders uit voor een informatie sessie op woensdag 6 maart. We starten om 17.30 uur. Tot dan!   In de bijlage worden de belangrijkste veranderingen al kort genoemd.

Nieuws afbeelding