Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

25 nov Dames 1
4 nov Dames 1
4 nov Heren 1
3 nov Meisjes A1
28 okt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Tobias van Dijk
Rosa Schaefers
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Senioren
Dec
10

Heren 1 Kerstdiner op Xenios

Heren 1 ontving gisteren haar gasten in het clubhuis van Xenios voor het jaarlijkse Kerstdiner. De heren toverden het clubhuis om tot restaurant en bereidden en serveerden, onder leiding van kok "Jean” uit eigen gelederen, een viergangendiner. Aan het eind van de avond werden diverse items geveild ten behoeve van hun jaarlijkse trainingsweekend.

Een heel gezellig en culinair topavondje met een subliem menu, ook voor de aanwezige vegetariërs, aldus een van de aanwezigen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
8

Nieuwe voorzitter: Michiel van Zutphen

SBHC Xenios heeft sinds donderdag een nieuwe voorzitter: Michiel van Zutphen. Michiel kreeg donderdag aan het einde van de ALV de voorzittershamer overhandigd van Arjen Keppel, die sinds april interim-voorzitter was.
Arjen, al eerder voorzitter van onze club, heeft Michiel de afgelopen periode ingewerkt. Michiel dankte Arjen uitgebreid voor zijn inzet als interim-voorzitter. Arjen zal actief blijven binnen de bouwcommissie van Xenios.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Dec
6

Zaaltrainingsschema 10 t/m 21 december 2018 gewijzigd!

Beste allemaal, Hierbij het gewijzigde zaaltrainingsschema voor 10 december 2018 t/m 21 december 2018 of kijk in de bijlage als je het via de app opent.  Zorg ervoor dat je spullen op orde zijn: zaalstick, schone zaalschoenen, zaalhandschoen, scheenbeschermers en uiteraard je bitje!  Bij een training dienen minimaal 8 spelers van een team (bij 8E minimaal 6 spelers) aanwezig te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij dat graag uiterlijk 24 uur van te voren zodat wij een ander team kunnen inplannen voor training. Wanneer wij niets horen en er zijn minder dan 8 spelers op een training, dan wordt het team niet meer ingeroosterd voor

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
6

Fit in de winter: een bericht van Fysiomed, onze sponsor/sportpartner.

Beste trainer/coach en/of speler/speelster van Xenios! 
Zoals jullie weten staat de winterstop weer voor de deur. Daarom heeft SMC Fysiomed een winterstopactie voor alle leden van Xenios.

Voor 25 euro per maand mogen jullie ongelimiteerd trainen bij Fysiomed gedurende de winterstop! Er wordt na een fysiotherapeutisch onderzoek een persoonlijk traningsplan opgesteld waarin er rekening wordt gehouden met jouw wensen en trainingsdoelen.

Deze actie is maximaal 3 maanden geldig. De startdatum is 1 december en de actie eindigt 28 februari.  Kortom: Wil jij lekker fit blijven in de winterstop? Wil je gericht trainen met een persoonlijk t

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
4

Verslag van JA1

Verslag van Jongens A1:
Onze boys in blue moesten na de tegenslag dat er geen play-offs waren gehaald voor SUPER A zichzelf herpakken. Op het aantal gescoorde doelpunten de play-offs mislopen is natuurlijk enorm vervelend.
Ondanks dat hebben de jongens zichzelf na de voorcompetitie herpakt, en besloten alles er uit te halen wat er dit seizoen nog in zit, namelijk: kampioen worden in de subtopklasse.
Met teams als Reigers jongens A1, Kikkers jongens A1 en Alkmaar jongens A1 is dit nog niet zo simpel. De eerste pot met een 4-4 uitslag uit op Terriërs (ja ze spelen tegen ongeveer alle clubs vernoemd naar dieren) was dan ook een enorme domper. Het was jammer dat de pr

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
30

Sinterklaas bracht bezoek aan Xenios

Sinterklaas en zijn Pieten brachten woensdag een bezoekje aan Xenios. Ongeveer 100 F-jes en hun trainers hebben genoten van de Sint en de pieten terwijl buiten ouders genoten van warme chocolademelk en glühwein. Aan ‘t einde van dit feestje kregen alle F-jes een  😉 hockeybal van Sinterklaas!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
18

Xenios JC1 plaatst zich voor Super C

Afgelopen zaterdag 17 november, speelde ons JC1 de belangrijke competitiewedstrijd tegen HBS JC1. In deze wedstrijd in de topklasse-voorcompetitie kon namelijk een plek in de nieuw opgerichte Super C-competitie afgedwongen worden. Waar het team vooraf als doel had in deze sterke voorcompetitie 'geen laatste' te worden en zich hopelijk via een 4e of 5e plek voor IDC te plaatsen, herpakten de jongens zich na een zwakke verloren eerste wedstrijd zodanig dat er niet meer verloren werd. Hierdoor was een plek bij de eerste drie, die recht geeft op Super C, na de 3-1 thuisoverwinning op HBS een feit.
Coaches Tim van Oosterom en Marloes van Meeteren zijn als vanzelfsprekend erg

Nieuws afbeelding
Evenementen
Nov
10

De pubquiz op Xenios

Het was vrijdag weer een b-e-r-e-gezellig avondje op Xenios. Maar liefst 15 teams deden mee aan de pubquiz, een absoluut record. Het clubhuis was afgeladen vol. De teams streden in 8 ronden om de eer én een rondje voor het team.
De avond was als vanouds in handen van onze pubquizmaster Willem Sanders, die naast zijn ongekende presenteertalenten, ook weer liet zien dat hij wederom een topquiz in elkaar kon zetten. Maar waar zou hij zijn zonder zijn steun-en-toeverlaat-assistent Alexander Krans?
Dank aan de Xenios-evenementencommissie voor het organiseren van de leuke avond.
De volgende pubquiz zal waarschijnlijk in maart plaat

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Slagbomen en parkeren bij veld 4

Sinds kort staan bij de ingang van Sportpark Sloten-Oost slagbomen. Kom je met de auto? Rijd dan tot voor de rechter slagboom. Deze gaat automatisch open. Je hebt geen pasje nodig. Rijd vervolgens langs het Velodrome en ga je,  na 200 meter, met de weg mee naar links. Na 100 meter aan je linkerkant bevindt zich het nieuwe parkeerterrein.
Bezoekende teams worden door het wedsecretariaat per mail geïnformeerd en ontvangen een routebeschrijving.
Koffie en thee is beschikbaar bij het voormalig clubhuis van de Amsterdam Crusaders.
 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
3

Hockey.nl: "De Moor verrast met overgangsklasser Xenios, met 5 watervelden in vooruitzicht"

Hockey.nl -  In zijn eerste seizoen bij de mannen van Xenios promoveerde Marc de Moor direct naar de Overgangsklasse. Voor de voormalig hoofdcoach van Amersfoort en assistent van HIC bekend terrein. De promovendus staat momenteel op een tweede plek, met op het programma zondag het duel tegen koploper Helmond. De toekomst ziet er mooi uit, zeker met de verhuizing volgende winter naar het nieuwe complex met liefst vijf (!) watervelden in sportpark Sloten in Amsterdam-West.
Lees het volledige artikel op hockey.nl : 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
3

Summercamp 2019?

De herfst kondigt zich aan, de blaadjes vallen, het regent en de eerste serie wedstrijden zijn gespeeld. Het hockeyseizoen is nu echt begonnen. Tijd voor een terugblik naar het begin van het seizoen: voor enkele teams begon dit in de zomervakantie met een Summercamp op Xenios. Hockey-, teambuildings activiteiten en een kampeerovernachting op de club onder begeleiding van de (nieuwe) trainers en ondersteund door enkele ouders.

Dit jaar was dit een pilot voor de meiden uit de MC1/2 en de MD1/3. Het was een groot hockeyfeest: hockeytraining, sport & spel en teambuildings-activiteiten op de club. En voor de C-meiden een middag chillen in de zon bij de Nieuwe Meer e

Nieuws afbeelding
Evenementen
Okt
28

Wie denkt er mee met het XENIOS lustrum?



Op 6 juni 2019 bestaat XENIOS 60 jaar !

Dit gaan wij vanaf die datum groots vieren met veel activiteiten voor iedereen, die met Xenios te maken heeft.

Vanaf begin 2019 informeren wij iedereen met de te verwachte activiteiten. Daarnaast vinden wij het belangrijk, dat iedereen van Xenios bij dit lustrum betrokken gaat worden! Daarom vragen wij jullie om met ideeën te komen, je kunt jouw idee sturen naar [email protected]  

Dank alvast voor het meedenken en jullie reacties.

Wie hebben plaatsgenomen in de lustrumcommissie?

Brigitte Reeves-Stellingwerf
Jan v

Nieuws afbeelding
Bestuur
Okt
27

Oproep: subsidies zijn belangrijk voor de club, wie helpt?


Heb jij ervaring met de aanvraag van (overheids-) subsidies? Of ben je bereid om je hierin te verdiepen? Dan is jouw hulp zeer welkom! Het gaat om een in de tijd beperkte klus (doorlooptijd max. 1 jaar), maar voor de club wel superbelangrijk!

De voorbereidingen voor de verhuizing zijn in volle gang. De gemeente legt nieuwe velden aan, de bouwcommissie werkt het ontwerp tot in de puntjes uit en er wordt met diverse partijen gesproken over o.a. vergunningen en financiën.

Voor wat betreft het laatste: het zou zonde zijn om geld te laten liggen. Er zijn veel mogelijkheden voor onze vereniging om subsidies te krijgen. Zo maakte het ministerie van VWS i

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
19

Bienvenido España! Nationaal team Spanje traint op Xenios

Op dinsdag 23 oktober speelt het Nederlands hockeyelftal van bondscoach Max Caldas een oefeninterland tegen Spanje in het Wagenerstadion. Aanvang is 14.00 uur. Rond deze wedstrijd traint de nationale selectie van Spanje op Xenios! Op maandag 22 oktober trainen de Spanjaarden van 17.30 tot 19.00 uur bij ons, op woensdag 24 oktober van 9.30  tot 11.00 uur. 
De trainingen zijn open voor het publiek dus dit is een prachtige mogelijkheid tophockey te zien op Xenios in de herfstvakantie. Ga op de foto met deze topspelers van  RFEH Hockey  of laat ze een handtekening zetten.
Bij Spanje spelen onder an

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
17

“Wedstrijd van de week OVK: Gelijke strijd tussen Xenios en Hattem - Hockey.nl”

Zo kopt vandaag Hockey.nl hun website. Vervolgens het verslag van hun sportverslaggever over de wedstrijd die zondag op eigen grond werd gespeeld tussen Xenios Heren 1 en Hattem in de overgangsklasse:
 
"Het ging gelijk op tussen de heren van Xenios en Hattem. De ploegen stonden voor, achter en speelden uiteindelijk gelijk (3-3)”

Bekijk hier ook het videoverslag van Xenios en Hattem met alle doelpunten dat Hockey.nl plaatste.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
15

Een zonnige sportieve zondag op Xenios!


Een heerlijk zonnetje scheen vrijwel de hele dag op Xenios. Veelthuisspelende teams behaalden prachtige resultaten. Heren 3, Jong Heren 2, Masters A, Veteranen B en Veteranen L wonnen allemaal. Ook Dames 1, geflankeerd door de mini’s van de week, Hanne Duijn en Aoife Moekotte, las U.S.H.C. Dames 1 de les met een mooie 5-0 en staat op de derde plaats in de ranglijst. Heren 1, bijgestaan door mini van de week Tim Boterman, stond geruime tijd voor, raakte even uit balans en kwam na een nare blessure bij Luke Braaksma zelfs achter te staan maar wist in de laatste minuten toch nog de gelijkmaker te treffen en staan nu vierde in de Overgangsklasse.De aanvoerders van beide teams

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Parkeerplaatsen Sportpark - Oost gesloten, parkeren nu bij Velodrome

Sportpark Sloten - Oost is volop ontwikkeling. 
De grote parkeerplaats, links voor de ingang waar u gewend was te parkeren, is per heden gesloten. Er zijn nieuwe parkeerplekken gecreeërd op het sportpark, links vóór het Velodrome.
Om te parkeren rijdt u links voorbij het grote hek en slaat u, direct na het (fiets)viaductje, linksaf. De parkeerplaatsen vindt u aan uw rechterhand.  (open de bijlage onderaan dit bericht om de bijlage met afbeelding te bekijken)
Houd u rekening met tegemoetkomend verkeer.

Wist u dat u bij het tijdelijke clubhuis van Xenios op het complex (voormalig Amsterdam Crusaders, rec

Nieuws afbeelding
Evenementen
Sep
20

Xenios evenementen


De Xenios evenementenkalender, zie bijlage

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
24

Voorzieningen veld 4

Op zaterdag worden veel wedstrijden op veld 4, of zoals het in het wedstrijdschema staat KG13, op Sportpark Sloten-Oost gespeeld. Sterker nog: naarmate het seizoen vordert worden in aanloop naar definitieve verhuizing op de nieuwe velden steeds meer wedstrijden op Sloten-Oost ingepland. Inmiddels wordt het terrein bouwrijp gemaakt.


Medio 2019 hopen we onze intrek te nemen in ons spiksplinternieuwe en van alle gemakken voorziene nieuwe clubhuis van Xenios.  Tot die tijd doen we het even met tijdelijke voorzieningen. Voor alle teams die trainen op veld 4, is het goed te weten dat gebruik kan worden gemaakt van het Velodrome. Mocht je water nodig hebben o

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
17

Speeldagenkalender Jeugd 2018-2019

Let op:
In de speeldagenkalender voor de Jongste Jeugd en Jeugd is een extra klasse toegevoegd, de Subtopklasse A en B Jeugd. In eerdere versies stond deze klasse niet specifiek vermeld en aangezien de teams in deze klasse een afwijkend programma hebben van zowel de Topklasse als de Districtscompetitie is dit in deze versie aangepast. 
Op zaterdag 8 september spelen de teams in de Subtopklasse hun eerste speelronde, waardoor teams op zaterdag 13 oktober deel kunnen nemen aan Play-Offs.

Nieuws afbeelding