dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Evenementen
Jul
5

Het Jaarlijkse Xenios Familietoernooi: Wat Ik (Vroeger) Later Wil(de) Worden

Het Jaarlijkse Xenios Familietoernooi: Wat Ik (Vroeger) Later Wil(de) Worden
Op zondag 16 juni vond het spectaculaire Xenios Familietoernooi plaats! Alle teams hadden zich ondergedompeld in het thema "Wat ik (vroeger) later wil(de) worden". Teams hadden de meest uiteenlopende dromen: van politieagenten tot toekomstige moeders, van campingbazen tot rijke magnaten, en veel teams kozen zelfs voor het universum met rocksterren, filmsterren, voetbalsterren en de legendarische spacecowboys met hun trouwe hond en vlag.
De winnaar van de creativiteitsprijs waren laatstgenoemde spacecowboys; ze sprongen eruit met hun buitenaardse outfits en namen met trots de beker in ontvangs

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
3

Junioren kampioenen

Dit seizoen werden er drie junioren teams kampioen: MO18-3, JO16-2 en JO14-2! De teams werden gehuldigd door voorzitter Robert Das, na afloop van het familietoernooi. Hij sprak de spelers en coaches toe en voor allen was er een medaille. Nogmaals gefeliciteerd! Samen met de senioren kampioenen zullen jullie teamfoto's volgend seizoen in het clubhuis hangen.
Robert noemde ook de bijzondere verdienste van MO16-1. Zij mochten aantreden op de Super O16 dag in Nijmegen waar ze het tot de finale wisten te schoppen. Tweede van Nederland worden is een bijzondere prestatie waar de meiden en coaches trots op mogen zijn!


Nieuws afbeelding
Jeugd
Jul
2

Trainers BBQ en uitreiking Xenios Oscars!

Zondag 30 juni jl. was de jaarlijkse trainers bbq bij Quatre Beach in Lijnden. Alle junioren trainers waren uitgenodigd.
Tijdens deze avond is er helaas afscheid genomen van een aantal trainers die nu gaan stoppen. Alle trainers die langer dan vijf jaar trainer-coach zijn geweest, of afgelopen seizoen iets speciaals voor Xenios hebben gedaan, werden deze avond speciaal in het zonnetje gezet. Dat zijn Loïs Zeegers, Basten Pels, David Robberecht, Tim Hoogendam, Iris den Hollander, Timo van den Doel en Jens Wielaard. Tot slot stopt Marloes van Meeteren met training geven zodat ze zich nog meer kan toeleggen op haar rol als Technisch Manager. Aan hun - maar ook aan degenen die korte

Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
1

AIHT toernooi met een Spaans zonnetje

Op zaterdag 29 juni was Xenios het toneel van het Amsterdam International Hockey Tournament voor 30+ en 45+ teams. Uit Spanje waren de mannen van Real Grupo de Cultura Covadonga (RGCC) uit Gijón en Manzanares HC uit Madrid overgekomen. Manzanares werd bijgestaan door spelers van AMHC FIT.
De zonovergoten dag begon om 10 uur met koffie en om 11 uur startten de wedstrijden. De organisatie had twee bondsscheidsrechters en twee eigen CS+'ers - Steef en Ronald - weten te strikken, dus alles werd fair gespeeld. De winst was voor RGCC. Tweede plaats was voor Manzanares en derde voor Xenios 30-2. Verder deden ook de heren van Xenios 45-1 mee en een gemixt team Ouwe Gangers die eerder

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
27

Vier 125 jaar Rabobank en doe mee aan de Rabo Sportactie

De Rabobank bestaat 125 jaar en trakteert!
Bij een sportvereniging kun je niet verliezen. Want met sport win je vrienden. Daarom steunen zij al jaren sportverenigingen en sportbonden die aangesloten zijn bij het NOC*NSF. En om 125 jaar Rabobank te vieren, hebben ze nu tijdelijk de Rabo Sportactie. Hiermee willen ze jonge sporters van 10 tot en met 20 jaar steunen met € 125 Rabo SportCadeau. Dit is een eenmalige bijdrage voor het sportlidmaatschap. 
Bekijk hier of je in aanmerking komt voor de Rabo Sportactie. 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
27

Weer drie Xenios spelers naar Noord Holland

Ook deze ronde zijn er een aantal Xenios spelers geselecteerd voor het Noord Hollands!
Mees Bakker (speler), Jurre Thie (keeper) - beiden uit JO14-1 - en Vienne van Hoorn (MO14-1) hebben zich in de Noord Hollands U14 selectie gespeeld. Gefeliciteerd!
Julian Bemelmans, Sofia Attahiri en Fleur van der Poll mochten ook mee doen aan de  selectie. Ze hebben dat supergoed gedaan maar helaas nu nog niet gehaald.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
26

Vrolijke dieren op de Jongste Jeugd Dag

Op zaterdag 15 juni j.l. vond de door de KNHB landelijk georganiseerde jongste jeugddag plaats. 
Xenios ontving 25 O9 teams. Het thema van de dag was 'Dierenfestival'. Veel van deelnemende teams hadden hun outfit op dit thema afgestemd en zorgden daarmee voor een vrolijke sfeer. 
Na een - qua weersomstandigheden - onstuimig en nat begin, liet het zonnetje zich geleidelijk aan steeds meer zien.  Deze gezellige hockeydag leerde ons dat bijvoorbeeld cobra's, zebra's, neusberen en zwaardvissen een prima potje kunnen hockeyen. De zebra's (Kraaien MO9-1) wonnen met hun outfit de originaliteitsprijs. Op HIC speelden MO8 teams uit de regio. Daar won onze

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
25

Theo van Ooij: Lid van Verdienste

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 21 juni 2024 is Theo van Ooij benoemd tot Lid van Verdienste.
Theo is onderdeel van het kern klusteam. Samen met Jan van Houselt en Rob Vissenberg is hij bijna elke vrijdag op de club aan het klussen. Theo is creatief, super handig en een aanpakker.  Bij de verhuizing van de Ringvaartdijk naar het Herenmarkt gebouw heeft hij veel energie gestoken in het leefbaar maken van de  uitgewoonde tijdelijke locatie.  Na oplevering van ons huidige clubhuis moest de complete inrichting en aankleding nog gedaan worden in eigen beheer. Het mooiste project daarvan is onze prachtige bar waarvoor hij ook de 3D tekeningen heeft gemaakt.&n

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
21

Keeperstassen inleveren

Het seizoen is weer ten einde en dan gaat keepersmateriaalzaken zich opmaken voor volgend seizoen.  De zomer gebruiken ze om alle keepersmaterialen en lockers weer op orde te krijgen. Daarvoor vragen ze het volgende:
- alle teams met WISSELKEEPERS en alle VASTE KEEPERS: graag tas met keepersmaterialen in de locker vóór 1 juli.Het clubhuis is nu minder vaak open. Het kan iig op 21 juni vanaf 16.30 tot ca 22 uur, of van 24 tm 27 juni tussen ca 17 en 20 uur, of op 29 juni overdag.
- O9 en O10 teams: de tassen kunnen op twee momenten ingeleverd worden op de club * Maandag 24 juni as, tussen 20 en 21 bij Edmée * Woensdag 26 juni as, tussen 17 en

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
18

TCs voor (oa) MO18-1 en JO18-1 gezocht!

Wij zoeken voor Xenios MO18-1 (ambitie: subtop) een betrokken, enthousiaste en kundige trainer/coach. 
Ook zoeken we voor JO18-1 (ambitie: landelijk) een tweede trainer/coach die de enthousiaste en ervaren staff op dit team completeert. 
Breng jij onze jeugd verder in hun ontwikkeling? Draag jij graag bij aan de doorstroming van onze jeugd naar Heren 1 en Dames 1? Xenios heeft op dit moment ruim 1200 leden, een gloednieuw complex met 5 watervelden en prachtig clubhuis en ligt op 15 fietsminuten van het Vondelpark. Training geven bij Xenios betekent daarnaast onderdeel worden een hecht team van enthousiaste en ambitieuze trainers! Veel van onze prestatieteams

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
7

Teamindeling '24-'25 zondag 18 uur bekend!

Spannend! Een van de meest spannende momenten in het jaar is de bekendmaking van de teamindelingen. In welk team zit ik? Zit ik met die of die? Bij de teamindeling is rekening gehouden met het geformuleerde beleid en de vastgestelde evaluaties, beoordelingen én de opgegeven individuele voorkeuren uit de spelers enquête.  Naast individuele spelersbelangen, zijn er teambelangen en clubbelangen. Vooraf staat dan ook vast dat niet iedereen precies gegeven kan worden wat hij of zij het liefste wil. We rekenen dan ook op een ieders begrip.  
Waar vind je de teamindeling? Log op zondag 9 juni vanaf 18 uur in op 'MIJN XENIOS' op de Xenios website. Navigeer v

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
5

Peter draagt stokje over aan Franka

Maar liefst 11 jaar heeft Peter den Hollander met enorme toewijding de rol van wedstrijdsecretaris voor de senioren vervuld. Door zijn enorme gedrevenheid konden iedere week de wedstrijden zeer soepel plaatsvinden. Ook stond hij alle senioren teams met raad en daad bij, zelfs zaterdagavond laat of zondagochtend heel vroeg!   Gelukkig is er inmiddels een waardige opvolger gevonden: Franka Veltman, speelster van Dames 2. We wensen haar veel succes en plezier toe. Hoewel Peter deze rol dus nu overdraagt aan Franka, zijn we heel blij dat hij actief blijft in de scheidsrechterscommissie.
Via deze weg willen we Peter hartelijk bedanken voor zijn enorme bijdrage als wedstrijds

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
4

Word jij ook trainer? Meld je aan!

Lijkt het jou cool om kids te leren hockeyen? En speel je aankomend seizoen in de O16 of O18?  Meld je dan aan voor de trainerscursus! Tijdens deze cursus word je klaar gestoomd om de jongste kids bij Xenios training te geven. Wie weet ben jij het nieuwe aanstormend talent en sta jij straks langs de lijn als trainer-coach!
Je begint met een cursus van één middag aan het begin van het volgende seizoen, en daarna ga je training geven aan de trainende O7 op vrijdagmiddag, om in de praktijk verder te leren.
Meld je aan via deze link.
Heb je nog vragen? Mail dan naar Tim Sickmann via [email protected]

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
3

Parkeren van fietsen en scooters

Let op! Ons clubhuis is te slecht bereikbaar voor veiligheidsdiensten en leveranciers!
Vanaf vandaag gelden de volgende afspraken.
Fietsen - alléén aan korte zijde van veld 1 en 2 - alléén aan de slootkant - met voorwiel in de rekken of op het gras & dus niet meer dan 1 meter óp de weg
Scooters & bakfietsen - blokkeer de fietsenrekken niet  - als je meer dan 1 meter breed vanaf de stoeprand nodig hebt, parkeer dan elders (bv bij het Velodrome)

Hopelijk is na de zomer onze fietsparkeerplaats bij veld 3 & 4 gereed.

Nieuws afbeelding
Evenementen
Jun
3

Lustrum Clinic voor O12&O14

Zit jij in O12 of O14? Dan is deze fantastische clinic speciaal voor jou!
Heren 1 en Dames 1 verzorgen een mooi slot voor jullie seizoen.
Zie de afbeelding voor alle details en klik hier snel hier om je aan te melden.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Mei
31

HELP een handje!

Vlak voor onze lustrum viering start en nu het einde van dit seizoen nadert, willen we graag jullie aandacht voor de vrijwilligers-vacatures. Want: geen feestje of wedstrijd is mogelijk zonder de vele vrijwilligers. Xenios is geen bedrijf; onze club wordt geheel gerund door leden en ouders van leden. In totaal telt Xenios meer dan 135 vrijwilligersfuncties. We tellen hierbij niet de ouderbegeleiders, oudercoaches en rij ouders van de jeugdteams mee.
Van de huidige groep vrijwilligers zijn velen dat al jaren. De meesten hebben nu kinderen in de oudste jeugd of (jong) senioren teams en een aantal van hen doet meerdere vrijwilligersfuncties naast elkaar. Het stokje moet daaro

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Mei
28

Michiel van Rooijen geslaagd als SC+

Onlangs is Michiel van Rooijen geslaagd voor zijn examen CS+ (Club Scheidsrechter +). Michiel zal nu wedstrijden in hogere klassen gaan fluiten. Met trots word hij door Steef Krans gefeliciteerd en welkom geheten in de groep van Xenios CS+ ers.

Heb jij je CS kaart voor het fluiten van wedstrijden van O12 en ouder nog niet, maar wil je deze wel halen? Mail dan naar [email protected].

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
22

Sport 2000 Haverhals, Osaka en Xenios tekenen zesjarig contract

Al begin dit seizoen hebben we met trots onze sponsor- en kleding-samenwerking met Sport 2000 Haverhals en Osaka met zes seizoenen verlengd.  Naast een verbetering van de beschikbare kleding en materialen budgetten, geeft een langere overeenkomst meer stabiliteit voor Xenios als club. 
Inmiddels hebben we uit dit budget - zoals al duidelijk zichtbaar is langs de velden -  al onze trainers (ruim 100!) uitgerust met mooie trainersjassen met een exclusief trainers Xenios/Osaka logo. 
Wij willen Sport 2000 Haverhals en Osaka danken voor het vertrouwen in Xenios en kijken uit naar een lange en positieve samenwerking.
Ga voor je

Nieuws afbeelding
Evenementen
Mei
21

Xenios Open Air: 9 Juni - Het Ultieme Lustrum TD Spektakel!

Bij de TD wordt al snel gedacht aan de dames van DJ6. 
Met maar liefst drie vertegenwoordigers van DJ6 in de lustrumcommissie, kunnen jullie een te gekke Lustrum TD verwachten. Voor één dag wordt Xenios tot een echt festivalterrein getransformeerd, een evenement dat je absoluut niet wilt missen. Noteer deze dag alvast in je agenda en blijf op de hoogte voor meer informatie.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
18

Staf Dames 1 en Heren 1 seizoen '24/'25 compleet

Voor Dames 1 zetten we de sterke lijn van afgelopen seizoen voort met Yannick Beekman als hoofdtrainer-coach en Keegan Kruger als assistent-trainer-coach. Beide trainers hebben bewezen een waardevolle bijdrage te leveren en we zijn ervan overtuigd dat ze Dames 1 naar nog grotere hoogten zullen leiden.
Voor Heren 1 vermeldden we Bert Remmerswaal als hoodtrainer-coach al eerder. Nu kunnen we ook de komst van Floris Kuiper als assistent-trainer-coach aankondigen. Floris is een bekend gezicht in de hockeywereld en heeft de afgelopen zeven jaar als speler in de hoofdklasse gespeeld voor zowel Almere als Laren. Naast zijn rol bij Xenios Heren 1 blijft Floris a

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
16

Sofie Derksen in U15 Centraal

Sofie Derksen (MO16-1) is geselecteerd voor U15 Centraal. Op de OOD tijdens Koningsdag won Sofie met U15 Noord-West twee keer, en mocht als één van de weinige speelsters doorstromen naar U15 Centraal.
U15 Centraal versloeg op Hemelvaartsdag Duitsland met 4-1. Ook haar teamgenoot Liv Echteld speelt sinds november 2023 in U15 Centraal.
Super goed gedaan dames! Xenios is heel trots op jullie!

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Mei
15

Hotel Restaurant Herbergh te Badhoevedorp nieuwe sponsor

Xenios verwelkomt Hotel Restaurant Herbergh -gelegen aan de Sloterweg/hoek Schipholweg, Badhoevedorp- als sponsor.
 
De Herbergh is een gezellig en knus hotel met een uitstekende Brasserie La Bouche, waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon gezellig een drankje of een feestje kunt vieren. 


De brasserie is geopend voor lunch en diner "a la carte" van maandag tot en met zaterdag van 12:00-22:00 uur. Kijk en reserveer via de website https://www.herbergh.nl/restaurant of bel ze even via 020 6592600.
Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
14

Betrokken hockeyouders gezocht voor '24/'25

Voor aankomend seizoen zijn we al druk bezig met de staff voor de jeugdteams, maar het aantal beschikbare jeugdtrainers en –coaches loopt helaas nog steeds terug. Hierdoor hebben we de afgelopen jaren bij de breedteteams (O12-O18) al heel vaak een beroep op ouders moeten doen voor de coaching van het team op zaterdag. Ook bij de Jongste Jeugd komt dit steeds vaker voor, omdat de jeugdcoaches van deze teampjes zelf ook op zaterdag spelen en deze wedstrijden regelmatig overlappen. We verwachten dat dit de komende seizoenen niet anders zal zijn en hebben daarom jullie hulp nodig, en wij willen jullie daarbij ondersteunen. 
1. We zijn op zoek naar enthousiaste ouders van speler

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
12

Even voorstellen! Clubmanagers Lisa en Monique

Sinds enige tijd zijn er nieuwe gezichten te zien achter onze bar. Lisa den Hollander en Monique Solleveld zijn de nieuwe clubmanagers. 
Lisa kwam voor het eerst op Xenios toen ze nog in de kinderwagen lag en komt uit een echte hockeyfamilie. Van haar zesde jaar tot en met vorig seizoen heeft ze zelf gehockeyd en daarnaast was ze 5 seizoenen trainer/coach. Lisa studeert HBO pedagogiek.
Monique heeft zelf geen hockey achtergrond maar kent Xenios via haar broer en nichtje.  Ze studeerde HBO bedrijfskunde. Ze is een gepassioneerd kok en heeft haar eigen cateringbedrijf in Badhoevedorp. Monique verzorgt heerlijke trainersmaaltijden, teammaaltijden, lunches in h

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
11

Sandra Boele: Local Hero op hockey.nl

In de rubriek *Local Hero* deelt hockey.nl het inspirerende verhaal van clubhelden.  Nu is het de beurt aan Sandra Boele, vrijwilligster bij Xenios, die is genomineerd door diverse trainers van onze club!
Lees het hier

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
4

Nieuwe Hoofdcoach Xenios Heren 1 Seizoen 2024/2025

Beste Xenioten,

Het is met groot enthousiasme dat wij de nieuwste aanwinst voor onze Xenios-familie aankondigen: Bert Remmerswaal als de kersverse hoofdcoach van Heren 1 voor het komende seizoen!


Bert is geen onbekende voor Xenios. Enkele van jullie kennen hem al van zijn trainingen met Heren 1 en de geweldige combi trainingen die hij afgelopen seizoen voor enkele van onze jeugd teams heeft gedaan. Zijn passie voor hockey heeft hij ontwikkeld tijdens zijn carrière als coach van jeugdteams bij Hoorn, Alkmaar, Pinoke en Amsterdam. Bovendien heeft Bert sinds 2016 de hele wereld over gereisd voor de SportWays kampen, waar hij zijn kennis en ervaring h

Nieuws afbeelding