Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Stella van Tuijl
Alessandra Klinkhamer
Anouk Haan
Fleur Foolen
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 27 november 2021
Tijd T/U Team Tegen team
09:00 Thuis Jongens F1 HC Bloemendaal JF2
Algemeen
Nov
26

Persconferentie vrijdag 26 november: avond lockdown

De zojuist aangekondigde coronamaatregelen door de overheid raken ook de amateursport hard. Vanaf zondag 28 november is het niet meer mogelijk om in clubverband te sporten na 17.00 uur (tot 05.00 uur). De maatregel is afgekondigd voor drie weken.
Dit houdt in dat alle hockeywedstrijden en -trainingen, zowel zaal als veld, uiterlijk 17.00 uur eindigen. Uiteraard roept dit een hoop vragen op. Wat als de wedstrijd nog niet afgelopen is, de training pas om 16.45 uur start etcetera. Dit zijn ook vragen voor ons als hockeyclub. 
We zullen ons uiterste best doen om te kijken of we enkele zaaltrainingen naar het weekend kunnen verplaatsen. Maar de zaalcapaciteit is zeer

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Nov
24

Zaalhockey trainingsschema 29 november -10 december

Bijgaand het zaaltraining schema voor de periode 29 november tot 10 december. Keeperstraining is alleen voor VASTE keepers.
  Spelers moeten op de starttijd volledig aangekleed klaarstaan. Denk aan zaalschoenen en -stick. Houd het voorterrein netjes, we zijn er te gast.
Ouders mogen niet mee naar binnen, behalve als er 8E of D teams als eerste van de dag trainen. Dan ajb 2 ouders mee om de balken neer te leggen. 
Veel plezier!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
21

Zaalclinic voor E, D & C-jeugd

Het zaalseizoen staat weer op het punt te beginnen, wij hebben er zin in! Wil je jouw seizoen beginnen met een voorsprong? Meld je dan nu aan voor de Heren 1 zaalclinic!
Belangrijke aandachtspunten: Toeschouwers/ouders zijn niet toegestaan in de zaal. Wij zullen aan het begin van de zaal staan om de kinderen te verwelkomen en het inloopproces in vloeiende lijnen te laten verlopen. Wij zullen aan het eind van het uur de vertrekkende kinderen ook weer naar buiten begeleiden tot ze zijn opgehaald. Omkleden is niet mogelijk in de zaal, zorg ervoor dat je strak in pak aankomt. De clinic wordt gegeven in sporthal de Sporthoeve. Ondanks de extra aandachtspuntjes hebben we er ontze

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
21

Laatste kans: koop een lot online en steun Xenios

Je kan nog tot en met 30 november online loten kopen voor de Grote Clubactie waar Xenios aan mee doet. Dus, heb je nog geen loten gekocht van één van onze jeugdleden, en wil je tóch de club steunen, en kans maken op mooie prijzen. koop dan nog snel een paar loten.
Per lot à 3 euro gaat 2,40 euro direct naar Xenios! Pak je bankpas en klik hier. Het is zo geregeld!

Nieuws afbeelding
Senioren
Nov
20

Wedstrijdfolder 21 november

De wedstrijdfolder voor zondag 21 november staat online, klik hier.
Helaas geen publiek langs de velden maar lees o.a. de verslagen van Dames en Heren 1!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
18

Tweede proeftraining van Hockey voor Iedereen op Xenios

Gisteren was alweer de tweede training van de organisatie Hockey Voor Iedereen op Xenios.
En wat een grote opkomst! Wat is er weer lekker gehockeyd. Na de gezamenlijke warming-up werden leuke oefeningen gedaan.

Na de proeflessen is het mogelijk om lid te worden via het Jeugdsport en - cultuurfonds. Volgende week, woensdag de 24e, is de laatste training. Wil je meedoen?
Aanmelden kan via [email protected] of via een appje naar 06-8330 3360.
 
Meer weten over Hockey voor Iedereen, kijk op hun site: https://www.hockeyvooriedereen.info/

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
18

Fietspad vertraagd

De oplevering van het fietspad door Sportpark Sloten loopt helaas enige vetraging op. De gemeente heeft aangegeven het fietspad in week 50 in gebruik te willen nemen.

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Nov
16

Zaalhockeyseizoen 2021-2022

Op 29 november starten de zaaltrainingen, en op 5 december zijn de eerste wedstrijden. Lees hier alles over speeldata, benodigde materialen, trainingsinfo, hoe het zit met scheidsrechters in de zaal, wat zaalleiding inhoudt, wie mag er invallen, etc. Ook is daar binnenkort een presentatie te vinden voor (ouder)coaches over speltactiek.
Juniorenteams die hun materialen (zaalbal en keepersriempjes) nog niet hebben opgehaald, kunnen dat van af nu tot en met zaterdag 20 november doen bij Sport 2000 Haverhals. Seniorenteams krijgen dit van Oscar van Breukelen.
Zoals het er nu naar uitziet zullen sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs moeten tonen aan de zaalbeh

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
14

Organisatie trainingen en wedstrijden voor junioren vanaf 15 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 november moeten we helaas toch weer teruggrijpen op onze werkwijze van begin 2021.
Toeschouwers mogen niet langs de lijn en daarom graag aandacht voor onderstaande punten.
We vragen DEF ouderbegeleiders om eigen ouders in te delen voor de onderstaande taken regel-ouder en/of Corona-trainingsdienst.
Op zaterdag zal het toezicht worden toegevoegd aan de clubhuisdienst.
Uitwedstrijden: De KNHB verzoekt om alleen het strikt noodzakelijke aantal rij ouders mee te brengen. Elke club kan zijn eigen regels stellen, dus bekijk hun website.
Xenios stelt geen maximum voor bezoekende teams.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
13

MC1 naar Super C

Met een 0-3 winst uit tegen Abcoude verzekerde MC1 zich van de Super C: gefeliciteerd meiden! Top gedaan! 💙

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
13

Nieuwe coronamaatregelen vanaf vanavond 18.00 uur van kracht

Het kabinet maakte vrijdagavond nieuwe coronamaatregelen bekend die vanaf vanavond 18.00 uur gelden (tot in ieder geval 3 december):

- alle hockeywedstrijden gaan door maar publiek is niet meer toegestaan. Alleen scheidsrechters, coaches, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen mogen op of naast het veld;
- de kleedkamers, toiletten en clubhuis zijn voor iedereen toegankelijk waarbij de maatregelen van 6 november blijven gelden (QR-code vanaf 18 jaar);
- het horecagedeelte (boven) is toegankelijk maar sluit om 20.00 uur. Plaatsnemen is verplicht. 
- houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (va

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Administratiekosten gele en rode kaarten

Als speler van Xenios ben je respectvol naar de scheidsrechter, gedraag je je als teamspeler en speel je het hockeyspel op een sportieve manier*. Het behalen van kaarten hoort daar niet bij. De KNHB heeft met ingang van dit seizoen de administratiekosten voor kaarten aangepast, bij iedere gele kaart wordt € 15 in rekening gebracht, bij elke rode kaart € 50.
Xenios heeft daarom het volgende besloten:
Voor jeugdleden per seizoen (inclusief zaalcompetitie): - 1 gele kaart, Xenios betaalt de administratiekosten van de KNHB. We gaan ervan uit dat er sprake was van jeugdige overmoed. Bij onverhoopte meerdere gele kaarten in een seizoen breng

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
5

Coronamaatregelen op Sportpark Sloten

Gelukkig kunnen we lekker blijven hockeyen op Sportpark Sloten en is publiek welkom. Ook kunnen we een drankje en broodje halen bij de bovenbar en plaats nemen voor  een teamafspraak. Vanaf zaterdag gelden er aanvullende maatregelen: voor iedereen van 18 jaar en ouder is een CoronaToegangsBewijs (CTB) nodig in het clubhuis. Dit geldt ook voor de kleedkamers en toiletten.
Je bent verplicht je coronabewijs te laten checken bij de bar of te tonen aan iemand die daar om vraagt. Ook kan er om een ID worden gevraagd.
Je coronatoegangsbewijs is: je vaccinatie QR-code, een bewijs dat je negatief getest bent (max 24 uur oud) of je kan aantonen door een QR dat je corona geha

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
1

ALV: woensdag 15 december

Het bestuur nodigt alle leden van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 15 december in ons clubhuis Herenmarkt. 
De vergadering start om 20.00 uur.
Je wordt o.a. geïnformeerd over het nieuwe clubhuis, de financiële huishouding, de jaarverslagen van de commissies en de (her)verkiesbaarheid van het bestuur. De ALV wordt afgesloten met een kerstborrel.
De definitieve agenda komt uiterlijk 1 december beschikbaar. De overige stukken: uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de ALV.
Je vindt deze door in te loggen op Mijn Xenios, dan via het menu: "Club” en vervolgens "Documenten”.
Graag tot dan!
Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
26

Thematrainingen A&B-meisjesVanaf komende vrijdag zijn er weer nieuwe thematrainingen gepland voor meisjes A&B (29/10, 5/11, 12/11) waarvoor je je nu kan inschrijven!

Keuze uit 2 thema's. De nieuwe thema`s zijn als volgt:

Thema 1: Afronden op doel (forehand, backhand, verschillende technieken) Thema 2: Opbouwen en druk zetten.

Schrijf je nu in! Klik hier.

De trainingen zijn voor alle A&B-leden gratis toegankelijk en starten om 18.30 uur op veld 13. Je schrijft je per thema in. De thema's wisselen elke 3 weken. Je traint dus 3 weken lang om het thema je eigen te maken.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
24

Geslaagde clinic heren 1 en dames 1

Zaterdag organiseerden dames 1 en heren 1 een 1,5 uur durende free clinic voor onze jeugd! Maar liefst 58 kinderen genoten, leerden trucjes en deden leuke oefeningen die de spelers hadden uitgezet en begeleidden. Maar af en toe ook zelf meespeelden natuurlijk . Het was een zeer geslaagde clinic!

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
24

Seniorenkeepers opgelet!

Wil jij ook graag het verschil maken in je team? De beslissende reddingen maken in de wedstrijd? Kom dan naar de keepertraining op woensdagavond van 19.45-20.30 uur! Stanja en Gilles stomen je klaar voor de wedstrijd en delen hun tips en tricks. Supergezellig, leerzaam én sportief.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
22

Fietspad uiterlijk 20 november klaar

Goed nieuws voor onze fietsers. Het sportpark is uiterlijk vanaf 20 november bereikbaar via een veilig fietspad waardoor fietsers de Sloterweg kunnen mijden.
Lees er hier meer over.

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
19

Gisteravond stonden ze er weer: de trimmers.

2 aparte groepen: starters én meer ervaren spelers. De keuze aan welke groep ze deelnemen maken ze zelf, elke week na de gezamenlijke warming-up. Op elke groep staat een zeer ervaren trainer.
Wil je ook een keer (vrijblijvend) mee doen? Als absolute beginner of als "herintreder”? We staan er elke week op maandagavond op veld 12b en 15 van 20.15 tot 21.45 uur. Voor de meer ervaren spelers hebben we ook een trimcompetitie tegen andere Amsterdamse teams in de aanbieding.
Stuur even een mailtje naar [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
18

Update Grote Clubactie

 
Tussenstand Top 10 verkopers Online-loten* Grote Clubactie 2021*de boekjes komen nu pas binnen en moeten nog worden geteld. Boekjes kunnen tot
14 november worden ingeleverd bij Sport2000 Haverhals in Badhoevedorp of op het clubhuis.
_____________________________________________________________________________________________________________________
 
Tussenstand Top 5 Teams verkoop Online-loten* Grote Clubactie 2021 
*de boekjes komen nu pas binnen en moeten nog worden geteld. Boekjes kunnen tot
14 november worden ingeleverd bij Sport2000 Haverhals in Badhoevedorp of op

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
18

Xenios Halloween TD

👻Het is eindelijk weer tijd voor ons eerste echte Thé Dansant! Het eerste Xenios TD is geheel in het thema van halloween.
31 oktober om 16:15 mogen jullie je allermooiste halloween outfits uit de kast pakken met een lekker drankje en dansje erbij! Zien we je daar? 👻
 
Liefs DJ5
Lees de huisregels van Xenios hier. 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
12

"Xenios is overgeslagen in discussie rond verkeersproblematiek Sloterweg"

NIEUW-WEST/BADHOEVEDORP - In 2018 is Hockeyvereniging Xenios met de gemeente Amsterdam overeengekomen om te verhuizen van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten. De gemeente vond Xenios een interessante toevoeging aan het sportpark, want het was een beetje vergane glorie. Xenios was blij, want de vereniging ging van drie naar vijf velden. Er zouden niet alleen flink wat investeringen worden gedaan in het park zelf, maar ook er omheen, om de veiligheid te waarborgen van de leden en de bezoekers. ‘Daar hadden we elkaar in gevonden”, vertelt M’Barek Ben Addi, bestuurslid accommodatie van Xenios. ”Er zouden hekken om het park worden gezet en een fietsbrug gerealiseerd.” Lees het hele a

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
4

Xenios doet mee met de Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Ons (klimaat)doel: zonnepanelen op het nieuwe clubhuis om onze club, sportpark en woonomgeving van energie te voorzien, zodat een CO2 negatief resultaat bereikt wordt.
Klimaatdoelen zijn van ons samen!!!
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport, klik hier, en steun onze club met het oog op de toekomst.
Alleen leden van de Rabobank kunnen stemmen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
28

Hockeynieuws!

Spannende tijden voor de deelnemers aan de jeugdselectie Noord-Holland dat afgelopen week plaatsvond. Maar goed nieuws!
Pepijn Moritz (links) en Justin van Gelder (beiden in Xenios JC1) hebben gisteren beiden de regioselectie Noord-Holland gehaald! De complete selectie bestaat uit een groep van 22 spelers en 3 keepers uit de regio Noord-Holland.
Binnen deze groep zijn 16 spelers en 2 keepers geselecteerd om de OOD/Opleidingsontmoetingsdag (voorheen DOD/Districtsonmoetingsdagen) te spelen tegen andere regio’s. Justin en Pepijn zijn beiden geselecteerd voor de OOD en zullen dus tijdens de eerste OOD van dit seizoen op zaterdag 23 oktober in actie komen!
En zojuist kw

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
28

Zet je licht aan!

Het wordt weer vroeger donker. Een goede fietsverlichting is essentieel om goed gezien te worden.  Dus check je verlichting, ook de batterij en zet je fietslampen aan! Nog beter zichtbaar zijn? Trek een oranje of geel hesje met reflectie aan op de fiets!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
26

Wat wordt het mooi!

Afgelopen vrijdag, 24 september, hebben we samen met onze aannemer Badhoeve Bouw, de bouwers, ons bestuur, de Xenios bouwcommissie en Blackbox Architecten het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van ons clubhuis gevierd. 
We hebben stil gestaan bij alles wat er heeft moeten gebeuren om dit hoog(s)te punt te bereiken. En iedereen bedankt voor inzet van energie, expertise en heel veel tijd. Als lid waarschijnlijk moeilijk voor te stellen, maar wat hebben de afgelopen jaren een groep vrijwilligers een hoop uren gestoken om uiteindelijk zo’n mooi clubhuis neer te kunnen zetten. Iedereen die betrokken is en is geweest nogmaals dank.
Het is ook tijd om te k

Nieuws afbeelding