hfn-0037.jpg img_1061.jpg Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Maarten Holla
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Mei
13

Trainingsschema 17 mei t/m 4 juni 2021

Vanaf 17 mei t/m 4 juni wordt er in selectiegroepen en breedtegroepen (trainingsgroep) getraind. Zie nieuwsbericht van de selectiecommissie. Hierbij het trainingsschema. Het schema is eveneens te vinden in de app onder "info" "trainingsschema". 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Informatie trainingen selectie- en breedtegroepen

Beste spelers en ouders van de ABCD en 8E jeugd,
Vanaf maandag 17 mei wordt er niet meer in de bestaande teams getraind, maar train je tot en met 4 juni met de breedte- of selectiegroep mee van je lichting van volgend seizoen. Vanaf 7 juni wordt in de nieuwe teamsamenstelling getraind.
Een paar belangrijke punten:
- Er is een selectiegroep voor de A, B, C en D en deze zal bestaan uit alle spelers die dit seizoen al in een selectieteam spelen, plus een aantal geselecteerde spelers uit de breedte.
- Als je nu in een breedte team speelt én in aanmerking komt om mee te trainen met de selectiegroep, dan ontvang je vrijdagavond 14 mei per email persoon

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
6

Hockeykampen in de zomervakantie op Xenios

In de zomer organiseren wij Hockey- en Tophockeykampen op Xenios. Je gaat de tijd van je leven hebben en echt een betere hockeyer worden! Haal jouw gemiste hockeyuren dubbel en dwars in tijdens een van onze kampen. Met een Olympisch thema en een masterclass van een (Jong) Oranjespeler ga je dit kamp nooit meer vergeten. Met het super uitdagende programma en enthousiaste trainers zal jij optimaal worden uitgedaagd. Ben jij erbij?

Data en informatie -19 t/m 23 juli 2021 in de zomervakantie
De hockey- en tophockeykampen zijn voor hockeyers van 6 t/m 16 jaar. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau, maar ook bij je vriendjes. De namen van jouw vriendjes kan je opg

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
3

Xenios Basiscursus Training geven

Je kan je weer aanmelden voor de Basiscursus Training geven! In twee middagen word je in een theorie- en praktijkdeel de basis geleerd om als trainer aan de slag te gaan bij de Trainende F-jes op de vrijdagmiddag. Je leert hoe je een training voorbereidt en waar je de focus en accenten legt, inclusief trainersgedrag.
De (gratis) cursus is bedoeld voor spelers uit A- en B-teams die de cursus nog niet hebben gevolgd en de huidige 2e jaars C.
Geef je op via deze link! 
Vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected]
Stanja en Tim

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
30

Finaledag Xenios E-F Landen toernooi

Afgelopen zaterdag streden de jongste jeugd E-F teams op de laatste, allesbeslissende finaleochtend van het landentoernooi om de hoogste plaats. De poule indelingen waren gebaseerd op de resultaten van de 2 eerdere speelochtenden. Met een stralend zonnetje, een lekker muziekje uit de boxen en heel veel enthousiaste kinderen, werd om 9.00 uur gestart met de eerste wedstrijden.
Bij sommige wedstrijden ging het heel erg gelijk op en werd de spanning om te snijden; her en der waren zelfs shoot outs nodig om de uiteindelijke doorslag te geven. Bij de F-jes ging Spanje er na een zinderende finale tegen Argentinie door een 14-12 overwinning met de titel vandoor, bij de E6 won Japan met

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
29

Parkeren weer mogelijk

Goed nieuws! De parkeerplaats achter het velodrome is vanaf deze week weer geopend. De parkeerplaats is opnieuw ingedeeld en het grind heeft plaats gemaakt voor stevige klinkers. Ook zijn er lantaarnpalen geplaatst.
Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
28

Xenios MB1-speelster Danaë Kerst geselecteerd voor Nederlands Meisjes U15

Vandaag ontving Danaë Kerst de uitnodiging van de KNHB om zich bij de selectie NED U15 te voegen. Aanstaande maandag wordt Danaë verwacht op Kampong.
Veel succes Danaë en natuurlijk van harte gefeliciteerd!
Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
27

Wordt Xenios "Club van het jaar 2021"? Stem vandaag!

Xenios is genomineerd voor "Club van het jaar 2021”. En jij kan nú stemmen op jouw club.
Wat een jaar! Gelukkig kan er door de meeste teams weer volop getraind worden en worden er onderling wedstrijden gespeeld.
Maar wat zou het leuk zijn als we dit jaar met een feestje kunnen afsluiten: het winnen van deze clubverkiezing!
Om "Club van het jaar” te worden moet er heel heel veel op Xenios gestemd worden. Dat kan vanaf vandaag en is heel simpel!

Stem nu op Xenios, klik hier!


Vraag je vader, moeder, broer, zus, opa, oma, vriendje, vriendinnetje, buurman, buurvrouw, klas- en studiegenoten, gymdocenten om op Xenios te stemmen! Dat kan n

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
26

Canadese hockeyers trainen op Xenios

De komende weken zullen we ze regelmatig zien trainen op de velden van Xenios op Sportpark Sloten: spelers van het Canadese nationale hockeyteam!

De in Amsterdam wonende spelers bereiden zich voor op de Olympische Spelen. Niemand minder dan Pasha Gademan zelf trainde de heren vanochtend op Xenios. Sinds dit jaar is Pasha bondscoach van de Canadese mannen, die we in Nederland natuurlijk kennen als trainer van hoofdklasser Almere. Tijdens de Olympische Spelen treft Canada onder andere het Nederlandse team van Max Caldas.

Maar Pasha wacht eerst nog volgende week de kampioenswedstrijd met de club Rot-Weiss Köln, waar hij nu actief is. Succes Pasha!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
23

Bericht KNHB: Competities 2020-2021 per direct beëindigd

De KNHB heeft zojuist volgende bericht verstuurd aan alle hockeyclubs:

Beste hockeyer,
Hoewel de coronamaatregelen langzaam versoepeld worden, is het helaas nog steeds niet mogelijk om wedstrijden te spelen en kunnen hockeyers vanaf 27 jaar nog niet in teamverband trainen.
Volgens de routekaart en het openingsplan van de overheid is de eerstvolgende datum waarop nieuwe versoepelingen kunnen worden doorgevoerd dinsdag 11 mei 2021. Op deze routekaart ontbreekt het bovendien op de korte termijn aan het benodigde perspectief om binnen dit lopende seizoen nog competitiewedstrijden te kunnen spelen. De noodzakelijke voorbereidingstijd voor het opstarten van d

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
22

Xenios E-F Landen toernooi

In de maand april wordt op een 3-tal zaterdagochtenden op Xenios voor de jongste jeugd een landentoernooi toernooi georganiseerd. Er doen in totaal 8 F-teams, 8 E6 teams en 6 E8 teams mee en vervangt de onderlinge wedstrijden. De reguliere teams zijn voor de gelegenheid per leeftijdscategorie opnieuw ingedeeld en vertegenwoordigen ieder een hockeyland. Iedere week worden de wedstrijden opnieuw ingedeeld en bij de F & 6E worden korte wedstrijden gespeeld zodat de meeste landen in ieder geval een keer tegen elkaar hebben gespeeld. Het totaal aantal punten zal worden gebruikt voor de indeling voor de finale ochtend. 
Tijdens de 1e ochtend was het voor iedereen even zoeken

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
21

Xenios bouwt aan nieuw clubhuis op Sportpark Sloten

Onlangs werd de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe clubhuis van Xenios op Sportpark Sloten waar de club sinds 2019 gevestigd is. Michiel van Zutphen, voorzitter van de Amsterdamse club: "Verheugd en zeer tevreden met deze enorme mijlpaal”. De komende week gaat aannemer Badhoeve Bouw verder met het grondwerk en de fundering.

In 2017 werd het besluit tot verhuizing genomen tijdens een buitengewone ledenvergadering van Xenios. Het sportpark aan de Ringvaartdijk werd te klein voor de ambities van de hockeyvereniging. Een verhuizing naar Sportpark Sloten, waar Xenios al een vierde veld naast de velden aan de Ringvaartdijk in gebruik had, was een logische st

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
20

Meivakantie

Van 26 april tot en met 9 mei is het meivakantie. In principe wordt er door zowel junioren en senioren niet getraind.
Wil je toch trainen met je team? Dan kan dat (muv jongste jeugd).
Houd er rekening mee dat er minimaal 8 spelers zijn en geef het door aan de trainingscoördinator:
Voor de jeugd: [email protected]
Voor senioren: [email protected]

Nadere info voor de jeugd:
Van 10/5 t/m 12/5 normale teamtrainingen 13/5 en 14/5: geen trainingen Zaterdag 15/5 zijn de laatste onderlinge wedstrijden voor de teams seizoen 2020-2021. De weken daarna staan in het teken van volg

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

KNHB: uiterlijk vrijdag 23 april uitsluitsel over competitie

KNHB beslist volgende week (uiterlijk vrijdag 23 april) over het al dan niet voortzetten van alle competities, van Promotieklasse tot reserveklassen en van Dames 45+ tot Jongste Jeugd.
Samen met de andere sportbonden en NOC*NSF blijft de bond er naar streven de sport zo snel mogelijk te openen voor iedereen. Onder andere in het statement dat we samen met de KNVB opstelden lees je hier meer over.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
13

Opzeggen lidmaatschap: uiterlijk 30 april

Opzeggen kan alleen door het formulier op een computer op website bij MIJN XENIOS in te vullen, via de Xenios-app of per e-mail kan dit niet.
LET OP: het opzegformulier werkt alleen op een computer, niet op een smartphone of tablet.  In overeenstemming met de statuten geldt als uiterste opzegdatum 30 april van het lopende seizoen, zodat op 30 juni het lidmaatschap wordt beëindigd. Deze informatie is ook terug te vinden op de website onder opzeggen. Tevens is hierover op de website en in de Xenios-app de afgelopen periode gecommuniceerd. Wij kunnen een opzegging derhalve helaas niet eerder honoreren dan 30 juni 2021. Dit betekent dat voor het seizoen 2020-2021 contributie v

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
11

Uitnodiging en Trainingsschema teamindelingstrainingen


Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden, Graag nodigen we jullie uit voor de teamindelingstrainingen gericht op het komende seizoen. Deze zullen plaatsvinden vanaf zaterdag 17 april tot en met vrijdag 23 april.  Bijgevoegd (onderaan dit nieuwsbericht) het trainingsschema - LET OP - dit schema kan afwijken van je reguliere trainingstijden en komt niet in je agenda in de Xenios app, dus open het bestand! Kijk naar de datum en het tijdstip waarop je training is, het veld krijg je ter plaatse te horen bij de tafel.  Verder zijn de volgende punten van belang - LEES DIT GOED: - Je wordt verwacht in de categorie waar je volgend seizoen in komt te spel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
10

Oproep "Werkgroep Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg - NU”

Beste leden,
We zijn inmiddels maanden bezig vanuit Xenios om bij de gemeente eindelijk 2 veilige fietsroutes voor elkaar te krijgen aan weerszijden van het sportpark. De situatie op de Sloterweg blijft heel gevaarlijk, het aantal meldingen van incidenten blijft stijgen. Onlangs hebben wij de Wethouders van Amsterdam van Sport (mevr Kukenheim) en van Verkeer (dhr. De Vries) aangeschreven om tot actie te ondernemen. Het probleem heeft nu zeker hun aandacht, maar tot nu toe zijn er nog steeds geen concrete plannen om ons voorstel van alternatieve fietspaden ook daadwerkelijk te realiseren.
Wij willen de wethouders breed op de hoogte te brengen van jullie zorgen. Deze noo

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
2

Informatie teamindelingsproces 2021-2022

Beste ouders en spelers,
Graag informeren we jullie over het teamindelingsproces voor seizoen 2021-2022. Door Corona zal ook dit jaar het teamindelingsproces net iets anders gaan dan vorig jaar toen we ook in de Corona pandemie zaten. Graag leggen we uit, aan de hand van onderstaande tijdslijn, hoe de selectiekalender er dit jaar uit gaat zien.
Tijdslijn:
• Week 5 april: alle spelers in meiden A ontvangen een ‘Xenios op maat’ formulier, waarin aangegeven kan worden of je het liefst op sterkte of bij vriendinnen ingedeeld wilt worden
• Woensdag 14 april: informatiebijeenkomst van teamindelingsproces (Teams meeting) – verdere informatie volgt spoedig

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
1

Vacature secretaris

De secretaris vervult een spilfunctie in het bestuur van de hockeyvereniging. Zij/hij activeert, motiveert en coördineert commissies en draagt bij aan het implementeren van het beleid van de vereniging. De secretaris is bestuurlijk sensitief en begrijpt complexe besluitvormingsprocessen in een speelveld met veel verschillende stakeholders van diverse pluimage. Zij/hij bereidt de vergaderingen voor, samen met het dagelijks bestuur.[1]
Functie-inhoud
· Draagt zorg voor het samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen en de Algemene Leden Vergaderingen;
· Draagt zorg voor effectieve en efficiënte besluitvormingsprocessen (samen met het dagelijks bestuur

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
27

Bericht KNHB inzake competitie

Naar aanleiding van de persconferentie van 23 maart heeft de KNHB een nieuw bericht op de website geplaatst inzake de hockeycompetitie. Lees het bericht hier.
Op hoofdlijnen: hoewel het passen en meten wordt, zijn er op dit moment nog voldoende weekenddagen beschikbaar om invulling aan de competitie te geven. Daarom is de KNHB er nog altijd alles aan gelegen om, zodra dit door de overheid wordt toegestaan, wedstrijden te organiseren. Daarbij zet de KNHB zich in voor zowel het in aangepaste vorm afmaken van de in september opgestarte competities, als het aanbieden van alternatieve competitievormen die (regionaal) aansluiten op de mogelijkheden die de overheid biedt. Die laatste o

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
25

Hervatting trainingen in de avond

Vanaf 31 maart gaat de avondklok verschoven worden naar 22.00 uur. Dat betekent dat er meer ruimte is om in de avonden te trainen. Het gaat zelfs lukken om terug te gaan naar het normale trainingsschema, met een kleine wijziging t.a.v. de tijden.   De seniorentrainingen starten een kwartiertje eerder, namelijk om 20:00 uur. De jeugd traint tot 20:00 uur. 
Een aantal aandachtspunten: - junioren verlaten direct om 20.00 uur het veld, de senioren trainingen kunnen direct daarna starten - trainingen duren tot 21.15 uur zodat iedereen op tijd kan zijn. Het is ieders eigen verantwoordelijk om tijdig thuis te zijn - spelers vanaf 27 jaar mogen alleen in 4-tallen trainen.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
22

BP Scoringskills clinic Xenios

Hockeyen met toptrainers en toppers? Dat doe je bij BP College. In de meivakantie komt BP College, de hockeyschool van Nederland, naar Xenios voor een te gekke BP Scoringskills clinic. 6 mei staat helemaal in het teken van het verbeteren van jouw skills, het ervaren van een top hockeybeleving en natuurlijk heel veel hockeyplezier. De clinic wordt ondersteund door ervaren en enthousiaste BP-trainers en een speciale BP Topper. Benieuwd naar wie deze topper gaat zijn, houd onze BP Instagram in de gaten!
De clinic is voor iedereen van 10 t/m 16 jaar. Van 10:30-12:00 wordt er hard en goed getraind. Tijdens deze exclusieve clinic staat het thema scoren centraal, maar natuurlijk le

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
18

Update werkgroep fietspad maart 2021

Beste leden,
Wij willen jullie graag een update geven van onze inspanningen van de afgelopen tijd en onze toekomstige plannen.
Wat willen we en waar staan we
Onze doelstelling is nog steeds om 2 fietspaden te realiseren langs de wielerbaan via de ambulance-ingangen aan beide zijden, door middel van schelpenpaden met ernaast een beschermend hekwerk tegen de wielrenners. Deze optie is niet alleen goedkoper dan een fietsbrug, maar ook de huidige infrastructuur leent zich al goed om dit te realiseren en het is ook nog relatief snel uitvoerbaar. Hiermee zouden we onze jeugdleden van die gevaarlijke Sloterweg afhalen.
Betrokkenen op het sportpark (incl wiel

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
17

Eerste paal geslagen nieuw clubhuis

Onder het toeziend oog van de architect (Blackbox Architecten), aannemer (Badhoeve Bouw), leden van de bouwcommissie, bestuursleden en enkele leden van het klusteam is vandaag de eerste paal de grond in geslagen voor het fundament van ons nieuwe clubhuis.

Maar liefst 57 betonnen palen, elk 2,5 ton zwaar en 14,5 meter lang gaan de komende dagen door de toplaag en het veen heen totdat ze stevig verankerd zitten in de stevige zandlaag op zo’n 13 meter diepte in de grond.

"Op weg naar een prachtig clubhuis” aldus onze voorzitter.

Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
15

Onderlinge Ladder Competitie dames gestart

Sinds afgelopen zondag gaan maar liefst 8 (Jong) Dames teams van XENIOS de strijd met elkaar aan in de Onderlinge Laddercompetitie Dames. Vele enthousiaste en blije gezichten en leuke wedstrijden op Sportpark Sloten. Helaas nog niet voor publiek toegankelijk.
Ook volgende week zondag staan ze weer op de watervelden van Xenios en gaan voor de punten. Maar natuurlijk ook voor de sportieve gezelligheid.Aanstaande zondag doet ook MA1 mee.


Nieuws afbeelding
Senioren
Maa
9

Onderlinge Ladder Competitie


Vanaf afgelopen week mogen ook senioren tot 27 weer trainen en onderling wedstrijden spelen. Aanstaande zondag begint voor de (meeste) damesteams de "Onderlinge Ladder Competitie”. Lekker weer wedstrijdjes spelen op ons Sportpark Sloten! De dames spelen elke zondag een wedstrijd. Je kan omhoog op de ladder als je wint, maar ook omlaag natuurlijk.
Sinds maandagavond staan de wedstrijden voor de laddercompetitie in de Xenios app, inclusief welke kleur de teams dragen. Scheidsrechters worden geregeld.
Onderlinge wedstrijden brengt natuurlijk een hoop gezelligheid met zich mee, maar als club én individueel lid dienen we ons aan de coronavoorschriften te houden

Nieuws afbeelding