Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jochem van Doorn
Thomas 't Hart
Mees Kramer
Tim Ossewaarde
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Feb
3

Geen hockeyervaring? Veel hockeyervaring? Trimhockey!

Geen hockeyervaring? Veel hockeyervaring? Of daar ergens tussen in? Je bent altijd van harte welkom op de maandagavond bij de trimhockeyers. 
Een enthousiaste groep senioren, van 25 – 55 jaar, traint op veld 2 altijd in twee groepen met twee Xenios-toptrainers. Je bepaalt zelf of je in de ervaren groep mee doet of in de andere groep.  We kunnen er van alles over vertellen maar sluit gewoon een keer aan en kijk of je het leuk vindt. 
Binnen de trimmers is er een ervaren groep die ook meedoet aan de Amsterdamse hockeycompetitie op maandagavond waar teams van AMVJ, Myra, FIT, IJburg, Westerpark en Athena aan deelnemen.
Kom op maandagavond langs

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
30

Enthousiaste kinderen bij de open training!

Afgelopen vrijdag was het gezellig druk bij Xenios; er waren ongeveer 20 kinderen naar de open training gekomen! Met rode wangen van de inspanning en het mooie winterweer, deden ze super enthousiast mee aan de oefeningen en leuke spelletjes op het veld.
De ouders keken toe vanaf de zijlijn of vanuit het clubhuis. Daar heb je fantastisch uitzicht op alle velden, kun je een drankje drinken en eventueel nog wat werken.
Kon jij niet, maar wil je toch graag kennis komen maken met hockey en onze club, mail dan snel naar [email protected]
Voor de jongsten is er aanstaande vrijdagmiddag nog een mogelijkheid, en voor oudere kinderen wordt een ander tijdstip gezoc

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
29

MO14-1 op jacht op het NK zaalhockey

Zaterdag 28 januari stond in het teken van het NK zaalhockey junioren. Omdat onze MO14-1 tweede was geworden in hun voorcompetitie, hadden ze zich ruimschoots geplaatst! De meiden waren ingedeeld in een sterke poule met MEP, Klein Zwitserland en SCHC, waarvan alleen de eerste door zou gaan naar de halve finale een week later.
In de eerste wedstrijd werd al gelijk duidelijk waar de meiden en coaches Tim en Sam voor gekomen waren: de halve finale halen mét een dosis energie en plezier. Dat betaalde zich uit in een zeer knappe 4-2 winst tegen MEP. Van zenuwen was amper sprake, zeker gegeven het feit dat de eerste goal van Xenios er al na 10 seconden in lag: een lekker begin!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
24

Afscheid Jan-Peter Broek

Vorige week nam de financiële kolom van Xenios afscheid van voorzitter Jan-Peter Broek. Ruim 5 jaar geleden stapte hij tegelijk met de voormalig penningmeester Daniel van Vuuren aan boord van "Financiën”. Daniel: "Een buitengewoon prettige samenwerking. Hij was veel tijd kwijt aan inkoopfacturen omdat we meerdere clubhuizen tegelijkertijd in de lucht hadden”. En er was natuurlijk het nieuwe clubhuis dat gefinancierd moest worden. Daniel: "JP pakte op het eind goed door wat erg fijn was. Alleen maar lof voor zijn vrijwillige inzet voor onze club”. Maar hij deed meer, denk hierbij aan de BTW-aangiftes, de jaarrekening, de verzekeringen, het beheer van de pinautomaten, het opheffen v

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
22

MO14-1 door naar NK zaalhockey!

MO14-1 heeft het NK zaalhockey behaald.  In hun super spannende competitie met alle topteams uit Noord-Holland eindigden de meiden op een hele knappe tweede plaats. Met veel goede wedstrijden en snel samenspel laten de meiden zien echt thuis te horen tussen de beste teams van het district. Onder leiding van Tim van Oort en Sam Koot lieten ze Rood-Wit, Amsterdam, Hurley en Pinoké achter zich. Alleen Alliance eindigde hoger. Het NK O14 start op zaterdag 28 januari in Arnhem met de poulefase van de 16 beste Nederlandse teams. Wij wensen het team heel veel succes, en zij hopen op veel publiek!
Zie voor meer informatie: NK Zaalhockey 2023 (knhb.nl)

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Jan
21

Zaaltrainingsschema 30 januari - 17 februari

In de bijlage het laatste trainingsschema van het zaalseizoen. Het is voor 3 weken.
Er zijn nog 5 speelweekenden, maar de eerste teams zijn na dit weekend al klaar, dus die hebben een lange pauze tot en met de krokusvakantie.
We vinden het leuk om van elk team dat kampioen wordt een kampioensfoto - met eventueel een korte tekst - te ontvangen voor op social media.  Stuur dit naar [email protected] Of  post het op jullie eigen account en tag Xeniosamsterdam.
In maart zal er een huldiging plaatsvinden. Datum en tijd wordt nog bekend gemaakt.
Veel hockeyplezier!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
19

Is jouw lach je lief?

Is jouw lach je lief? Bescherm hem dan goed met een SPTL op maat gemaakte gebitsbeschermer! Op vrijdag 10 februari is er op Xenios de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een op maat gemaakte gebitsbeschermer tegen actietarief. SPTL is aanwezig van 18:30-21:00 uur aanmelden verplicht (dit om u snel van dienst te zijn).
Op de hapdag > melden bij administratietafel > kleur kiezen en afrekenen > afdruk nemen > beschermer thuis ontvangen
 Aanmelden via: www.sptl.nl (u ontvangt een bevestiging) 
Zie de SPTL-flyer voor assortiment, prijzen en kleur(en)/ opties etc. 
AANMELDEN: via www.sptl.nl (u ontvangt een bevesti

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
6

JO16-2 tweemaal kampioen in de zaal

Eind november werd al het Schiedome Tournament in Schiedam gewonnen, in de Kerstvakantie won Xenios JO16-2 ook het Mokerslagtoernooi in Wijk bij Duurstede. Een bijzonder knappe prestatie omdat met slechts 1 wissel wedstrijden van 2x20 minuten moesten worden gespeeld, even lang als een competitiewedstrijd dus.
Coach Jens Wielaard zette het tactisch zo goed neer dat vermoeidheid de jongens geen parten speelde. Met een prachtig doelsaldo van 18-5 over het hele toernooi, was JO16-2 de terechte winnaar.
Klasse boys!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
3

JO16-1 speelt sterk zaaltoernooi

JO16-1 wordt 3e op een sterkbezet MB Zaaltoernooi! Na overwinningen in de poule (3-2 tegen HGC, 5-2 tegen Rotterdam en 4-1 tegen SCHC) was KZ in de halve finale een maatje te groot. In de strijd om de derde plek stonden de koppen vervolgens weer dezelfde kant op en werd in een spannende wedstrijd met 5-4 van HDM gewonnen. Daarnaast werd JO16-1 uitgeroepen tot sportiefste team van het toernooi!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
22

Een gezond 2023

Beste Xenioten,
Wat een bijzonder jaar was 2022. Niet in de laatste plaats vanwege de opening van ons nieuwe clubhuis. Een clubhuis dat vanaf de eerste dag goed functioneert en Xenios samen met de vijf watervelden een unieke plek geeft om naast het reguliere hockey andere mooie activiteiten te ontplooien. Een plek waar we met elkaar de verbinding kunnen zoeken en kunnen ontsnappen aan die andere realiteit. De verschrikkelijke oorlog in Ukraine, het onmenselijke leed dat mensen daar wordt aangedaan, de stijgende energiekosten, de hoge inflatie, de arbeidstekorten in alle sectoren, de hoge instroom van asielzoekers en jongeren die geen woning kunnen vinden. Een periode die onzeker

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
20

Bestuurswisseling tijdens de eerste ALV in nieuw clubhuis

Op vrijdag 16 december was de eerste ALV in het nieuwe clubhuis. Bestuur van Zutphen heeft hard gewerkt om dit te realiseren, dus hoe mooi is het dan dat zij hun bestuursperiode hier kunnen afsluiten.
Na de terugblik op het vorige hockeyseizoen, en goedkeuren van de cijfers, bedankte de voorzitter Rob Vissenberg en Robert Spakman voor het zoeken en vinden van een complete groep kandidaat-bestuurders. Daarna stelden alle kandidaten zich voor en werd er voor iedere kandidaat afzonderlijk gestemd.
Robert Das, de nieuwe voorzitter was vanwege Corona niet in staat er live bij te zijn, maar met een video verbinding via ons grote tv-scherm werd dit perfect opgelost. Robert

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
12

Onze kampioenen van de eerste seizoenshelft

Onze club heeft weer 7 kampioenen! De teams die in de eerste seizoenshelft als winnaar van hun poule eindigden zijn MO12-5, MO14-5, MO16-2, DO25-5, DO25-9, D4 en  HO25-3 (aka JH2). Namens de hele club van harte gefeliciteerd!
Bekijk alle teamfoto's op Xenios Instagram of FacebookNieuws afbeelding
Algemeen
Dec
7

Toppers bedankt!

Vandaag is het ‘nationale vrijwilligersdag’ en ook onze vereniging staat bol van vrijwilligers. Of je nu de keepersmaterialen beheert, een evenement of toernooi organiseert, de jaarrekening samenstelt, de ledenadministratie doet, het Xenios beleid vormgeeft, de wedstrijden of trainingen inplant, ouderbegeleider bent, de post ophaalt, een wedstrijd fluit of zorgt dat de EHBO-koffer altijd gevuld is. Het zijn allemaal taken die door onze vrijwilligers uitgevoerd worden. En zonder onze vrijwilligers rolt er geen enkele hockeybal.
Daarom spreken wij vandaag onze enorme waardering uit naar iedereen die zich belangeloos inzet voor onze vereniging en ons blauwe hart sneller laat kloppen. Vo

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
30

JJ trainer van de maand: Loïs Zeegers

Trainer van de maand november is Loïs Zeegers samen met Luca Spadaro traint zij JO9-1. Loïs is trainer van de maand omdat zij de jongens individueel beter maakt. Zij is als trainer heel stimulerend en positief en dat komt goed over op het team. Op de foto een trotse Loïs, geflankeerd (vlnr) door Steyn, Iris en Tim, trainingscoördinatoren Jongste Jeugd. Lekker bezig Loïs! 👌

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
30

Pepijn Moritz bij centrale U15-groep

In april van dit jaar publiceerden we dat Pepijn Moritz, speler uit Xenios JO16-1, geselecteerd was vanuit het Noord-Hollands voor Steunpunt Noord-West. Vandaag kunnen we vermelden dat Pepijn ook de volgende stap naar het centrale U15 gemaakt heeft, die vanaf maart met elkaar gaat trainen! Hiermee hoort Pepijn bij de beste 20 hockeyers van Nederland uit het jaar 2008, een prestatie om trots op te zijn!
Heel veel succes Pepijn!

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Nov
28

Arbitrage in de zaal

Binnenkort gaat het zaalseizoen weer beginnen. Vorig jaar is er maar weinig actie geweest in de zaal en het is niet ondenkbaar dat de spelregels heel ver naar beneden zijn gezakt. Wellicht ga je ook in de zaal fluiten en op een aantal manieren kun jij je gaan voorbereiden:
- Neem een kijkje op onze webpagina. Hier kun je o.a. heel veel informatie over de spelregels zaalhockey vinden.
- Er worden 2 informatie avonden op hockeyclub AthenA georganiseerd waar je van harte welkom bent. Je hoeft je niet eerst aan te melden.
 
29 november om 20:00 uur voor beginners, inloop om 19:45 uur 6 december om 20:00 uur voor gevorderden, inloop om 19:45 uur - Op 8 decem

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
27

Grote Clubactie een groot succes: ons doel bereikt!

Beste Xenioten,
Wat een fantastisch succes! Onze jeugdleden tot 14 jaar hebben zichzelf overtroffen. We hoopten € 8.000,- op te halen en dat is gelukt:  maar liefst 3.680 loten zijn er verkocht, en dat brengt € 8.832 op! Daarmee kunnen we het panna veldje gaan realiseren dat jullie zelf hebben uitgekozen als bestedingsdoel.  Er hebben 185 kinderen mee gedaan aan deze actie, en daar zijn we heel blij mee want élk lootje helpt. Dus een welverdiend applaus voor alle verkopers.
De 10 topverkopers krijgen een cadeaubon van Sport 2000 Haverhals: 1e prijs t.w.v € 100,- is voor Sam Hesp van JO9-3: 128 loten 2e prijs t.w.v. € 75,- is

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
26

Een groot Pietenfeest!

Pieten, pepernoten en cadeautjes! Wat een feestje tijdens en na de Pietentraining op Xenios! Veel kinderen hadden hun prachtige kleurplaat meegenomen.
Voor alle trainende F-jes en O8-spelers had de Sint aan de pieten een heuse cap met Xenios-logo meegegeven.
Terwijl de kleintjes door het pietenteam werden vermaakt konden de ouders een glaasje glühwein drinken en voetbal kijken in het clubhuis.
Meer foto's bekijken? Kijk dan op Xenios Instagram of Facebook. 

Nieuws afbeelding
Zaalhockey
Nov
23

Zaalhockey '22-'23: de eerste trainingen

Op 10 december zijn de eerste zaalhockeywedstrijden van '22-'23. De KNHB heeft de wedstrijdschema's nog niet gepubliceerd.
Heb jij je zaalmateriaal al op orde? Zaalhockeystick en zaalhockeyschoenen zijn vereist. En uiteraard je bitje en je scheenbeschermers. De keeper mag aan de legguards uitsluitend kunststof gespen hebben en per team is 1 zaalwedstrijdbal nodig. Deze laatste 2 items worden -indien ze ontbreken - uitgegeven door materiaalzaken. Ouderbegeleiders kunnen hiervoor contact opnemen met Edmee (zie e-mail bericht 15 november).
De trainingen starten op 28 november, in de bijlage het eerste schema tot en met 2 december.
Het eerstvolgende trainingss

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Nov
16

Nieuwe CS+ers gezocht

Heb jij je scheidsrechter kaart en vind je fluiten leuk? En wil je tijd in jezelf investeren om er beter in te worden? Wordt dan clubscheidsrechter-plus (CS+)!

Na de opleiding kom je in aanmerking om de moeilijkste wedstrijden op de club te fluiten.

Naast een theoriegedeelte - dat je thuis volgt - ga je veel fluitervaring opdoen, waarbij je begeleid wordt door een van de Praktijkbegeleiders van Xenios.
Heb jij de opleiding succesvol afgerond, dan treed je toe tot het Groene Korps van Xenios en zal je regelmatig wedstrijden op de club fluiten (anders dan de wedstrijden van je kind).

Lijkt het je wat? Geef je dan op door een mailtje

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
6

Celeste Sabel krijgt wisselbeker voor JJ trainers

Een oude traditie is in ere hersteld! De staf van de jongste jeugdtrainers heeft een wisselbeker ingesteld om zo hun waardering te laten zien voor onze nieuwe generatie trainers.
De eerste keer gaat deze naar Celeste Sabel. Samen met Timme Cast is zij trainer/coach van JO10-3. Tim Sickmann en Steyn Heuvelsland hebben gezien dat Celeste de afgelopen maand enorme stappen heeft gemaakt als trainer en het soms wat drukke team goed in de hand heeft. Celeste kreeg daarom afgelopen vrijdag de wisselbeker uitgereikt en zal deze maand te herkennen zijn aan de Trainer-van-de-maand trui.
Tim en Steyn zijn heel trots op alle jongste jeugd trainers, ze zien veel goede ontwikkeling.  <

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
1

Een nieuw gezicht: Dylan Ekker, clubhuismanager Xenios

Deze week start Dylan Ekker als clubhuismanager op Xenios! Vorige week tekende Dylan zijn contract op de club in het bijzijn van voorzitter Michiel van Zutphen en Jan van den Berg, voorzitter van de commissie evenementen, bar en clubhuis.   Dylan wordt hét veel geziene gezicht in ons nieuwe clubhuis. Een vrolijke Amsterdamse persoonlijkheid die vooral op donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag achter de bar te zien zal zijn. Naast het bestieren van de bar, leidt hij het barteam op, organiseert hij de voorraden en is hij ons allerhande aanspreekpunt voor bar – en clubhuiszaken. Leuk weetje over Dylan: hij heeft veel verstand van wijn!   Ook zal Dylan meedenken bij

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
27

Mooie opbrengst Rabo ClubSupport

Tot eind september kom er gestemd worden op "Xenios 100% zelfvoorzienend voor stroom” via de Rabo ClubSupport-stemactie. Daar is goed gehoor aan gegeven. We willen iedereen bedanken die gestemd heeft op ons project. Met jullie stemmen haalden we maar liefst € 2.016,16 op. En dat is makkelijk verdiend! Het bedrag zal worden benut om het clubhuis van Xenios verder te verduurzamen qua energievoorziening.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
13

Onze hockeyvelden: naar eenvoud

De veldnamen 12a, 12b, 13, 14 en 15 gebruikten we tot op heden. We willen het voor iedereen makkelijker maken en stappen over naar de veldnamen: 1, 2, 3, 4 en 5. Kloksgewijs, gerekend vanaf het clubhuis. 
Veld 12a wordt "JUMBO DE AKER HOOFDVELD - veld 1”
Veld 12b wordt "ECO ON ENERGY - veld 2”
Veld 13 wordt "PRO WAREHOUSE - veld 3”
Veld 14 wordt "XENIOS - veld 4”
Veld 15 wordt "LOVERS - veld 5”
De hockeybond is hierover geïnformeerd wat betekent dat de veldnamen in de clubapps, waaronder de Xenios-app, wordt aangepast.
Ook worden binnenkort nieuwe borden opgehangen langs de velden en komt er een nieuwe plattegrond. De digitale plattegrond,

Nieuws afbeelding
Bestuur
Okt
12

Nieuw erelid en negen nieuwe leden van verdienste

Vlak voor de zomervakantie vond op 8 juli de Algemene Leden Vergadering plaats en deze was een bijzondere!   Het bestuur stelde voor om Giorgio Norbiato als erelid van Xenios te benoemen en dat werd unaniem aangenomen. Verder benoemde het bestuur negen mensen als lid van verdienste.   Ereleden dienen spelend lid (geweest) te zijn, en hebben een uitzonderlijke prestatie voor de club verricht. Leden van Verdienste hebben zich onderscheiden in hun bijdrage aan de club. Voor beide categorieën geldt dat ze zich altijd belangeloos hebben ingezet.   Voor allen waren er persoonlijke woorden, een mooi speldje, bloemen en een welverdiend applaus.
Al deze m

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
11

Verplaatsen fietsenstalling – fietsverlichting

Vandaag worden alle fietsenrekken van Xenios verplaatst naar een tijdelijke fietsenstalling, tussen veld 13 en de hoofdweg. Alle leden kunnen vanaf heden op de (bak)fiets of scooter langs de slagboom over de asfaltweg rijden en rechts van de weg parkeren. Scooters en fatbikes links van de bomenrij, fietsen rechts. Om te voorkomen dat de scooters omvallen kan gedeeltelijk op de weg geparkeerd worden. Uiterlijk morgen wordt dit met witte lijnen aangegeven. Zorg dat de weg vrij blijft voor autoverkeer en ambulance. Het is niet de bedoeling om bij de andere velden of het clubhuis te parkeren.
In verband met diefstal van (accu’s van elektrische) fietsen afgelopen week, is besloten o

Nieuws afbeelding