Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Verslagen

18 jun Dames 1
11 jun Dames 1
28 mei Dames 1
21 mei Dames 1
21 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Amelie Groot
Sebastiaan Timms
Vincent Helderman
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 20 augustus 2017
Tijd T/U Team Tegen team
10:30 Thuis Reservering extern !Reservering Heren Belgie
Algemeen
Aug
19

Tegenstanders Oranje dit weekend op Xenios

Tijdens de Europese Kampioenschappen hockey trainen diverse nationale teams op de velden van Xenios. Dit weekend is het de beurt aan de tegenstanders van Nederland om zich voor te bereiden op onze club.
Zaterdagmorgen van 9.30-11.00 uur trainen de keepers van de Spaanse mannen, Marc Calzada van Atlètic Terrassa en  Quico Cortés van Club Egara, op Xenios. Dat zij die ochtend komen trainen is overigens bijzonder. Later die dag, om 20.00 uur, spelen zij tegen Nederland in het Wagener.   Cortés werd vorige maand op de Hockey World League in Zuid-Afrika nog uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.
Ook op zondag zijn beide keepe

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
19

Kom jij ook naar de Urban City tijdens het EK?

Kom jij ook naar de Urban City? De Urban City is een side event van het EK op 21 t/m 25 augustus van 11.00 uur t/m 15.00 uur op het Olympia Plein in Amsterdam. Het is gratis en toegankelijk voor elke leeftijd.
In de Urban City zijn er verschillende hockey activiteiten te doen maar óók andere Urban sporten zoals skateboarden, padel, power legaue voetbal en straattennis. Daarnaast zijn er elke dag wisselende workshops zoals; graffiti spuiten, streetdance & free runnen.
 
Download naar het filmpje:
https://hockey.wetransfer.com/downloads/510e71469d68817691b1937604b13ff920170809062917/3850de55c782288c86b608dec414579120170809062917/fb98d4

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
19

Parahockeyers oefenden op Xenios

Nederlandse parahockeyers waren zaterdag 19 augustus te gast bij Xenios. Van 20 tot en met 23 augustus vinden de Euro ParaHockey Championships plaats op de velden van Pinoké in Amsterdam. Tijdens dit EK voor G-Hockey teams spelen verschillende landenteams om de Europese medailles. Zondag beginnen de ParaHockeyers van de 12 deelnemende G-hockeyteams uit negen verschillende landen aan hun eigen EK dat wordt gespeeld op de velden van HC Pinoké. De ochtend van maandag 21 augustus vindt de officiële opening van het toernooi plaats, waarna de teams om de titel gaan strijden. Portugal zal erop gebrand zijn de titel te verdedigen en nieuwkomers Ierland en Frankrijk nemen

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
17

NOS naar Xenios vanwege trainingen EK

De Europese kampioenschappen hockey gaan vrijdagavond van start met de vrouwenwedstrijd Nederland-Spanje. Tijdens het toernooi trainen diverse nationale selecties bij Xenios. 
Vrijdagochtend om 10 uur staan de vrouwen van Schotland op ons hoofdveld. NOS Nieuws zal van die training opnamen maken. Het is mooi als ze dat voor veel publiek doen dus u bent van harte welkom bij Xenios. De training van de Schotse dames duurt tot 11.30 uur, daarna gaan de mannen van Spanje het veld op.
 
Zondag 20 augustus zijn de Belgische mannen aan het trainen op onze club. De dag erop spelen ze hun groepswedstrijd tegen Nederland. Om die reden zal Studio Sport opn

Nieuws afbeelding
Senioren
Aug
13

Dames jong 3 zoekt gezellige hockeyers

Dames Jong 3 heeft nog plek voor gezellige hockeyers. Wij zijn een jong team tussen de 18-20 jaar en zoeken versterking. Heb jij zin om bij ons te komen? Of heb jij een aantal vriendinnen die samen met jou in ons team willen? 
 
Mail dan naar [email protected] . Het liefst zo snel als mogelijk! Het seizoen staat voor de deur.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
26

Gastvrouwen, -heren en EHBO'ers op Xenios gezocht tijdens EK


Van 18 t/m 27 augustus vinden in het Wagener-stadion de Europese kampioenschappen hockey plaats. Van de zestien teams die deelnemen aan het EK zullen er ook een paar bij Xenios gaan trainen: de mannen van België, de mannen en vrouwen van Ierland, de Schotse vrouwen, de mannen van Polen, de Tsjechische vrouwen en de Spaanse mannen en vrouwen.

Om deze teams goed te kunnen ontvangen en om ze wegwijs te kunnen maken op de club zoeken we gastvrouwen en -mannen. De periode waarin deze teams komen trainen op Xenios valt tussen 16 en 26 augustus. Heb je zin om internationale topspelers bij te staan en ze de gastvrijheid van Xenios te laten leren kennen, meld je dan

Nieuws afbeelding
Senioren
Jul
26

Internationaal veteranentoernooi bij Xenios


Van 18 t/m 27 augustus vinden in Amstelveen de EK hockey plaats. Vanwege dit evenement worden op hockeyclubs in Amsterdam en omgeving diverse side-events georganiseerd.

Daarom organiseert de Amsterdamse hockeyvereniging Xenios op zaterdag 26 augustus een internationaal hockeytoernooi voor veteranen.
Dit toernooi wordt onder andere bezocht door de veteranen van Real Grupo de Cultura Covadonga uit het Spaanse Gijón.


Richttijd: van 10.00-17.00. Aansluitend is er een gezellige barbecue georganiseerd, gevolgd door een feest.
Kosten voor deelname: EUR 30,00 per deelnemer inclusief lunch, barbecue.en feest. <

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
19

Winnaars olympisch hockeyzilver naar Xenios


Amsterdam Nieuw-West krijgt hoog hockeybezoek in augustus. De nationale mannenhockeyploeg van België, die zilver won tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar door Nederland in de halve finales te verslaan, traint tijdens de Europese kampioenschappen hockey driemaal op het complex van Xenios aan de Ringvaartdijk. De Europese kampioenschappen worden van 18 t/m 27 augustus gespeeld in het Wagenerstadion in Amstelveen.

Naast de Belgische mannen zullen ook de mannen en vrouwen van Ierland, de Schotse vrouwen, de mannen van Polen en de vrouwen van Tsjechië een aantal trainingen bij Xenios afwerken. Het land dat de meeste trainingen af zal werken bij Xenios is Spa

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
18

EUROHockey Championship 2017 kaarten via Xenios NU bestellen!

<<update 19 juli: kaarten voor senioren zijn niet meer beschikbaar, Nog enkele voor junioren t/m 17. Open dit Xenios-nieuwsbericht en klik dan hier om de officiele website van het EK 2017 te bezoeken als je nog kaarten wilt bestellen>>


Ophalen van de bestelde kaarten kan plaatsvinden op:
vrijdag 18 augustus van 18.00-19.00 uur en 
maandag 21 augustus van 18.00-19.00 uur in het clubhuis.


Het toernooi is van 18 t/m 27 augustus 2017 in het nieuwe Wagener Stadion in Amstelveen.
Xenios heeft de beschikking gekregen over een beperkt aantal kaarten voor de EK2017.  <

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
18

Speeldagenkalender 2017-2018 senioren

De speeldagenkalender is recent enigszins aangepast. Bijgaand de laatste versie

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
18

Speeldagenkalender 2017-2018 junioren

De speeldagenkalender is recent enigszins aangepast. Bijgaand de laatste versie

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
9

Jong senioren gezocht in de leeftijd van 18-25 jaar

Voor onze Jong senioren teams, zowel bij de dames als de heren, zijn wij nog op zoek naar spelers in de leeftijd van 18-25 jaar.
Daarnaast is er ruimte voor teams in alle andere senioren categorieën. Zowel bij de dames, de heren als bij de veteranen. Complete teams zijn ook welkom.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jul
6

Xenios leden akkoord met verhuizing

De buitengewone ledenvergadering heeft afgelopen dinsdag met een ruime meerderheid voor het verhuisplan gestemd. Meer dan 200 stemkaarten konden afgegeven worden aan de toegestroomde leden. Bij het intekenen leverde dat een lange rij wachtenden op, wat gezien het mooie weer en de goede stemming geen belemmering vormde.
 
Na een duidelijke uiteenzetting door de werkgroep Verhuizing, hadden de leden de mogelijkheid om vragen te stellen. Aansluitend heeft de schriftelijke stemming onder toeziend oog van de notaris plaatsgevonden.
De ledenvergadering heeft het voorstel van het verenigingsbestuur om binnen 2 jaar te verhuizen met een stemverhouding van

Nieuws afbeelding