B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Julia Pieete
Julie Brouwer
Bas van Rhijn
Betty Coops
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Apr
1

Herinnering - Opzeggen vóór 1 mei!

Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vóór 1 mei van het lopende seizoen (2020) te doen.


Mededelingen aan coach, trainer of aanvoerder zijn natuurlijk wenselijk, maar worden niet aanvaard als officiële opzegging. Opzegging is alleen mogelijk via het opzegformulier die je kunt vinden via 'Mijn Xenios' op de website.
Dit is je persoonlijke pagina, waarop je in kunt loggen met de door ons verstrekte inlogcodes. Het formulier kun je vervolgens vinden onder het tabblad 'Club'. 


Wordt de opzegging op of ná 1 mei 2020 door ons ontvangen dan wordt het lidmaatschap pas per 30-06-2021 beëindigd.
 
De opze

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
31

Update KNHB coronavirus 31 maart

Over de verlenging van de eerder genomen maatregelen en het effect op onze  competitie lezen we het volgende op de site van de KNHB:

De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Op basis van de vandaag gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.
Competities
De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
21

Verhuis Xpress - maart 2020

Het wordt langzaam voorjaar. De zaalperiode zit er op en alle teams hebben al weer een of meerdere wedstrijden gespeeld op onze nieuwe watervelden. Helaas liggen de trainingen en competitie even stil tot nader order door de gevolgen van Covid-19.
Afgelopen periode gebeurde er op en rondom ons nieuwe complex Sportpark Sloten van alles. Vele vrijwilligers zijn dagelijks bezig om ons hockeycomplex te verbeteren, gezelliger én veiliger te maken.We spreken hierover met onze voorzitter Michiel van Zutphen, M’barek Ben Addi (accommodatiezaken) en Giorgio Norbiato (bouwcommissie) om ze een aantal vragen te stellen. Daarnaast stellen we ook Birgit Dietrich-de Boer aan je voor, de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
16

Scholen, horecagelegenheden en sportclubs dicht

Vandaag is door het kabinet besloten om alle scholen te sluiten. Ook horecagelegenheden en sportgelegenheden sluiten de deuren op last van de overheid.
In Amsterdam sloten eerder al de gemeentelijke sportparken, waaronder ons Sportpark Sloten. Dit houdt o.a. ook in dat  het verboden is om even een balletje te slaan op Sportpar k Sloten. En ook niet op onze oude locatie aan de Ringvaartdijk . Er wordt door de gemeente gehandhaafd. Eerder werden al wedstrijden en trainingen tot 1 april opgeschort. Deze periode is nu verlengd tot  7 april. 
Het kabinet heeft ook opgeroepen tot  h et verminderen van sociale contacten . Een minimale afstand van 1,5 meter tu

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
12

Tot 1 april geen hockeycompetitie in heel Nederland


Alle hockeywedstrijden en trainingen tot en met 31 maart zijn afgelast. Ook de activiteiten en evenementen in het clubhuis, waaronder de Pubquiz en het D-feest, zijn tot die datum opgeschort.
Het clubhuis is de gehele periode gesloten. Op zaterdag 14 maart heeft de gemeente borden geplaatst dat ook het Sportpark Sloten voor bezoekers niet meer toegankelijk is.
Bericht van de KNHB
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart. Dit betreft een maatregel die

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
9

Xenios D-kamp: zondag 12 & maandag 13 april 2020

Nog een paar weken te gaan en dan begint het Xenios D-kamp weer! 
Dit kamp is bedoeld voor alle 2e jaars D kinderen . Tijdens D-Kamp zullen de kinderen twee onvergetelijke dagen vol fantastische activiteiten beleven. 

Het D-kamp is een jaarlijks terugkerend evenement, wat al jaren op Xenios wordt georganiseerd. Het kamp wordt georganiseerd vanuit de jeugd-evenementencommissie. De leiding van het kamp bestaat uit 19 personen, allen (ex)lid van Xenios. 
Lees er alles over in de bijlage!
Klik hier om aan te melden voor het D-kamp op zondag 12 en maandag 13 april.
(op de foto: D-kamp leiding 2019)

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
28

Teamontbijt op Xenios

Even lekker ontbijten met je team op Xenios? Dat kan weer!
Het ontbijtje bestaat uit:
croissant
pistolet
gekookt ei
ham, kaas, hagelslag en pindakaas
smoothie
Kosten: € 5,50 per persoon
Geef je op via: [email protected]
 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
26

Voorronde Nationale Schoolhockey competitie op Xenios

Binnenkort start alweer de 18 e editie van de Nationale Schoolhockey competitie voor middelbare scholieren. De KNHB heeft ons gevraagd om dit jaar om een van de voorrondes van deze competitie voor de regio Amsterdam mede te organiseren op vrijdag 17 april.
Nationale Schoolhockey competitie
De Nationale Schoolhockey competitie is bedoeld is om middelbare scholieren tussen 12 en 15 jaar te laten ervaren hoe leuk hockey is. De finale van de Nationale Schoolhockey competitie vindt dit jaar plaats op 29 mei in het Amsterdamse bos. Voor die tijd organiseren diverse verenigingen met de juiste faciliteiten de regionale voorrondes, waaronder Xenios.
Voorronde

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
25

Xenios loopschool gaat weer starten

SBHC Xenios heeft al meer dan 10 jaar een specifieke Loopschool voor de jeugdleden. De trainingen zijn bestemd voor de jongste jeugd (F-jes) tot en met oudere jeugd (C-junioren), selectieteams en niet-selectieteams. Trainingen vinden plaats op de zondagochtend en duren 60 minuten. Deelnemers worden ingedeeld op hetzelfde niveau en anders bij hetzelfde team/leeftijdsgroep. Er is nog beperkt plaats voor enkele extra deelnemers.
Inhoud looptraining
De Xenios Loopschool biedt alle jeugdleden extra training bestaande uit oefeningen gericht op kracht, stabiliteit, snelheid en technische loopscholing. De oefeningen zijn zo sportspecifiek mogelijk en worden toegesneden

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
23

Xenios Familiehockeytoernooi

Traditiegetrouw wordt op Tweede Pinksterdag het Xenios Familiehockeytoernooi gespeeld. Het is elk jaar weer een gezellig hockeyfeest waaraan alle leden, hun familie én ookvrienden, jong en oud mee kunnen doen. Vorig jaar deden er 30 teams mee. Een gezamenlijke bbq sluit de dag af. En naast hockey zijn er tal van leuke activiteiten voor de (jongste) jeugd.
 
Zet de datum alvast maar in je agenda: maandag 1 juni!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
11

Xenios zaalkampioenen!

Het zaalseizoen zit er op en dit zijn onze kampioenen! 
We zijn trots op jullie! Ze zullen allen worden gehuldigd op Super Sunday, 22 maart. 
Met de klok mee vanaf linksboven; JC4, MA1, MD6, Dames 2, MC4, MB12, MB2, JD1. 
Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
5

Nog enkele trainingen/wedstrijden aan de Ringvaartdijk

Een tegenvaller bij de oplevering van ons prachtige 5e waterveld op ons nieuwe complex aan de Sloterweg. Hierdoor moeten nog enkele trainingen aan de Ringvaartdijk gepland worden. De teams die dit betreft worden hierover door de trainingscoördinator per mail apart geïnformeerd. Zij ontvangen een goede instructie gericht op het bedienen van de verlichting, de sproeiers, het gebruik van toiletten en het schuilen bij slecht weer.

Ook zal er nog een enkele juniorenwedstrijd op zaterdag aan de Ringvaartdijk gespeeld worden. Check dus goed op welke locatie jouw wedstrijd gepland staat.

De wedstrijden voor onze jongste jeugd worden overigens allen gepland op

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
4

Marc de Moor verlaat Xenios na dit seizoen

Marc de Moor, hoofdcoach van Xenios Heren 1, neemt na dit seizoen afscheid van de Amsterdamse overgangsklasser.  Onder zijn leiding promoveerde Xenios twee jaar geleden naar de overgangsklasse. Waar het team zich vorig seizoen succesvol handhaafde in de middenmoot, gaat het zich na de winterstop, gezien de huidige positie op de ranglijst, nadrukkelijk mengen in de strijd om het kampioenschap .

"Met Marc hebben we de afgelopen jaren een H1-coach gehad die het hockeyniveau op Xenios verder omhoog heeft gebracht. Direct in het eerste jaar was er succes met de promotie van H1 naar de overgangsklasse, waar het team zich zowel afgelopen seizoen als dit seizoen goed

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
29

Stef Hehemann voorlopig bestuurslid HTZ jeugd

Na het vertrek van Martijn Hassink als bestuurslid hockeytechnische zaken jeugd, heeft het bestuur besloten voorlopig de portefeuille hockeytechnische zaken onder te brengen bij Stef Hehemann, bestuurslid communicatie. Stef zal beide portefeuilles tot nader order combineren.
De afgelopen weken zijn er gesprekken gevoerd tussen de voorzitters van HTZ jeugd, HTZ senioren, de technisch directeur en het bestuur. Deze gesprekken geven alle vertrouwen voor een goede, succesvolle samenwerking.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
9

Let op, gladde betontegels!

Op ons nieuwe hockeycomplex liggen grijze betontegels naast en rondom de velden, alsook tussen de dugouts. Bij neerslag of bij het sproeien van de velden worden deze zeer glad. Houd hier ajb rekening mee bij het gebruik (als toeschouwer of speler) van ons complex. 
Waarschuw ook (je) kinderen en tegenstanders voor deze gladde tegels.
Xenios heeft deze hinderlijke gladheid gemeld bij de gemeente en die zoeken naar een oplossing.Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
5

Opbrengst Grote Clubactie bekend!

Beste allemaal!
Met veel vreugde mag ik aan jullie de opbrengst van De Grote Clubactie bekend maken. Er is netto in totaal €5.925,60 opgehaald! En dat allemaal door de inzet van onze jeugdleden die dit resultaat hebben kunnen behalen. We zijn zeer trots op deze jeugdleden, de trainers en ouderbegeleiders voor het ondersteunen en begeleiden van dit proces.

Dit bedrag wordt geïnvesteerd in een nieuwe geluidsinstallatie voor het nieuwe clubhuis! Een mooi doel voor ons Xenios!

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd geworden naar de prijzen… Daar moeten jullie nog even op wachten! In de loop van januari vertellen we daar meer over!

Me

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
9

Introductie toernooicommissie

Een nieuwe locatie, 4 prachtige watervelden, een 5 e  waterveld in aanleg én een nieuw te bouwen clubhuis in het vooruitzicht. Wat hebben we nog meer nodig om naast de huidige trainingen, wedstrijden en clubactiviteiten ook andere evenementen zoals externe toernooien te organiseren? Juist, een commissie die hiermee aan de slag gaat EN natuurlijk een eerste project.

Wij zijn …
… Brigitte Beringer, Marco Griffioen, Steffie Veen en Evert van Heeringen. Samen vormen wij het komende jaar de toernooicommissie van Xenios. In samenwerking en overleg met:
· de doelgroep van een te organiseren toernooi,
· het Xenios bestuur en andere commis

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
13

Trimhockey: elke maandagavond, doe je een keer mee?

Maandagavond werd de reguliere trimhockeytraining ingeruild voor een onvervalst potje lichtblauw, onder coaching van Mathilde, tegen donkerblauw, onder coaching van Frederique. Het werd een spannende wedstrijd! Volgende week weer een "gewone" trimhockeytraining.
Ooit gehockeyd en krijg je zin in hockey bij het zien van deze beelden of wil je het wel eens proberen omdat je zoon of dochter hockeyt?
Kom dan eens kijken of doe vrijblijvend 1 of 2x mee! Elke maandagavond staan  we op waterveld KG14 van Sportpark Sloten van 20.30 - 22.00 met onze vaste toptrainers uit Xenios Dames 1: Frederique en Mathilde.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
29

Het complete nieuwe Osaka Xenios hockeytenue is vanaf nu verkrijgbaar bij Sport2000 Haverhals!

Nadat eerder de nieuwe Osaka Xenios sokken en het nieuwe Osaka Xenios thuisshirt beschikbaar kwamen zijn nu ook de nieuwe Osaka Xenios broekjes en rokjes door onze nieuwe kledingleverancier OSAKA geleverd bij Sport2000 Haverhals.

Nog even de acties en mogelijkheden op een rij:


Actie nieuw Osaka Xenios wedstrijdtenue (individueel): geldig tot 1 maart 2020
Bij aankoop van een compleet wedstrijdtenue (sokken, shirt, broekje of rokje), krijg je € 15,- korting.

Heb je al eerder Osaka Xenios sokken en Osaka Xenios thuisshirt gekocht en ga je nu het Osaka Xenios broekje of rokje kopen? Neem dan de aankoopbonnen mee om de kor

Nieuws afbeelding