Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Juliëtte Schaar
Harold van der Heijden
Roos Tepaske
Dilay Akin
Mats Westerman
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Okt
21

Grote Club Actie bij XeniosWe doen dit jaar weer mee aan de Grote Clubactie. En alle kinderen tot en met de C gaan meedoen aan deze actie. Deze brief is om jullie van informatie te voorzien wat de actie inhoudt.

Wat is de Grote Clubactie nou eigenlijk?
De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

Van de opbrengst van de Grote Club Actie wil Xenios een geluidsinstallatie voor in het nieuwe clubhuis kopen.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
19

De nieuwe hockeyshirts zijn NU te koop bij Sport2000 Haverhals!

Nog even geduld voor de rokjes en broekjes: binnen nu en enkele weken!
De kortingsactie geldt nog steeds maar de korting kan pas worden verwerkt als je het gehele tenue hebt gekocht. Bewaar dus je aankoopbonnen.
Ook zijn de OSAKA trainingsbroeken binnen!
Actie nieuw Xenios wedstrijdtenue (individueel):
Bij aankoop van een compleet wedstrijdtenue (sokken, shirt, broekje of rokje), krijg je € 15,— korting. Heb je al nieuwe sokken aangeschaft, dan krijg je bij aankoop van een shirt en broekje/rokje, op vertoon van de kassabon van de sokken, alsnog € 15,— korting. De rokjes en broekjes zijn nog niet voorradig. De korting wordt pas verrekend wannee

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
17

Bas van der Hoeven in Nederlands Opleidingsteam B

Bas van der Hoeven, speler van Xenios JB1, speelt aanstaande zaterdag met het Nederlands opleidingsteam B in het Wagener Stadion om 12.50 uur. Veel succes Bas! Bas speelt al vanaf de trainende F-jes bij Xenios en kwam al eerder uit voor district Noord-Holland.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
17

Xenios Ledenenquete: jouw mening telt!

Beste leden, ouders en andere betrokkenen van Xenios,

Als bestuur houden we ons niet alleen bezig met de dagelijkse gang van zaken maar streven wij ook naar verbeteringen. Tevens willen we het beleid voor de komende jaren gaan vorm geven. Daar willen wij jullie graag bij betrekken. De mening van onze leden is erg belangrijk voor ons Xenios, dat zijn wij immers allemaal samen.

Vandaar dat wij het erg op prijs stellen, als jullie de vragenlijst willen invullen, zodat wij voor de verschillende thema's weten wat er binnen Xenios leeft.

Bij de invulling van onze bestuurstaak betrekken we jullie mening. Klik  hier  om de vragenli

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
16

Wisselbekers JJ-trainers uitgereikt

Puck Stam heeft de supertrainer wisselbeker gewonnen. Puck is de trainster van M8E3 en ze levert hele goede trainingen af. Ze denkt goed na over welke oefeningen nuttig zijn en ze heeft de meiden perfect onder controle. Ga zo door Puck! Eke Buesink heeft de toptrainer wisselbeker gewonnen. Eke is trainster van M6E1. De meiden in haar team willen heel veel leren en Eke verzorgt dat heel goed! Vooral technisch kan ze de meiden veel leren en daar beleven ze veel plezier aan. Top, Eke! Guus van der Grinten heeft de Mohamed Lazizi wisselbokaal gewonnen, omdat hij een groot trainerstalent is. Guus is trainer van de MF1. Hij verzint zijn eigen oefeningen en andere trainers nemen deze

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
15

Pubquiz!

Het is weer de hoogste tijd voor een pubquiz op Xenios!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Okt
14

E-kids got talent show

Welk talent heb jij? Kan jij bijvoorbeeld goed zingen, goochelen of hebben jullie als team een toffe dans-act? 
Meld je dan nu aan voor de E-kids got talent!
Meer info via de ouderbegeleider.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Herbstmeister!

De voorcompetitie van dit seizoen hebben we afgesloten met maar liefst 6 herfstkampioenen bij de jeugd!

- JA1 heeft een hele knappe prestatie geleverd door 1e te worden in de landelijke subtopklasse. Zij gaan na de herfst Super A spelen. Gefeliciteerd team en begeleiding!
- MB1 is ongeslagen met een doelsaldo van maar liefst + 38 uit 5 wedstrijden. Zij waren duidelijk te laag ingedeeld. Hopelijk wordt het na de herindeling spannender.
- MB4, MB5, MC6 en MD1 zijn allen winnaar geworden van hun poule, waarbij MB4 zelfs de maximale score van 15 punten wist te halen. Fantastisch!
- De voorcompetitie van een aantal teams duurt tot eind november. Zo is JB1 nog volop

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
10

Samenwerking Back in Shape en Xenios

Vanaf dit seizoen werken Back in Shape en Xenios samen! De samenwerking leidt tot een mooi project waarin Back in Shape in de komende jaren, naast een inloopsspreekuur en loopscholing, nog meer voor de club zal betekenen.

Het team van Back in Shape heeft veel affiniteit met sport. Er zijn specialisten op het gebied van sportblessures die ook werkzaam zijn bij topsport verenigingen. Wij hebben de mogelijkheid om sportklachten middels echografie in beeld te brengen. In ons uitgebreide trainingscentrum beschikken wij over de mogelijkheid om krachttraining in te zetten. Daarnaast bieden wij ook shockwave, podologie, personal training en fitness aan. Onze kennis delen w

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
9

Helft van onze jeugd zonder goede fietsverlichting

Na een kort onderzoekje tussen Nieuw-Sloten en Sportpark Sloten blijkt meer dan de helft van onze hockeyjeugd geen goede fietsverlichting te hebben. Op de fiets is goede zichtbaarheid van levensbelang. Zodra de wintertijd ingaat, is het extra belangrijk om goed gezien te worden. Goedwerkende fietsverlichting is dan onmisbaar. Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt namelijk in het donker.
Kortom, zorg dat je kind op weg gaat met een goede fietsverlichting. Wist je dat je van die eenvoudige fietssetjes kan kopen voor een paar euro die je zo op je stuur of bagagedrager klikt? Of koop een extra reflector. Klik hier voor de fietsverlichting via Bol.com of rijd even langs

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
8

Week van de Scheidsrechter

De week van de Scheidsrechter is bedoeld om scheidsrechters de waardering te geven die ze verdienen. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Toch zijn ze net zo belangrijk en onmisbaar als alle andere deelnemers aan een wedstrijd. Van 5 oktober tot en met 13 oktober vindt, sportbreed, de Week van de Scheidsrechter plaats.

Welkom heten, een hand geven na afloop van de wedstrijd, een compliment geven en bedanken voor zijn of haar inzet. Hoe laat jij jouw waardering voor de scheidsrechter zien?

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
7

Trimhockey op maandagavond: voor beginnende én ervaren hockeyers!

Onder leiding van onze vaste ervaren trainsters Frederique en Mathilde doen we na een warming-up eerst wat leuke oefeningen en daarna spelen we een sportief partijtje. Veel nieuwe gezichten dit seizoen! Zowel (oud)hockeyers als ook beginnende en enthousiaste ouders van jeugdleden van Xenios die graag wat meer van het spelletje willen weten. Voor elk wat wils bij trimhockey en iedereen is welkom!
Doe je mee? S peel een of twee keer mee en kijk of je het bevalt, zonder verplichtingen. Of kom je gewoon eerst eens kijken langs de lijn?
Elke maandagavond, van 20.30 – 22.00 uur, vind je ons op Sportpark Sloten (veld KG 13, het oude veld 4). Het plezier staat

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
28

Memorial Kika Silva - Real Grupo de Cultura Covadonga Gijón

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is een groep veteranen, grotendeels afkomstig uit Veteranen A, afgelopen weekend op toernooi geweest bij Real Grupo de Cultura Covadonga in Gijón, Spanje. Het internationale veteranentoernooi is inmiddels omgedoopt in de Memorial Kiko Silva. Silva, voormalig trainer en speler van de club, overleed in mei 2017 op 46-jarige leefijd aan de gevolgen van een slopende ziekte. Onze veteranen maakten hem nog mee op de edities van 2015 en 2016:

Na die eerste deelname van Xenios in 2015 besloot de toenmalige voorzitter van RGCC, zoals de club wordt afgekort, Enrique Tamargo om naar Amsterdam af te reizen en een overeenkomst te sluiten met

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
20

Super Sunday: een impressie

Het (hockey)weekend staat weer voor de deur! Het zonnetje gaat volop schijnen dus dat wordt weer genieten op en langs de velden. 
Net als vorig weekend! Afgelopen zondag was het Super Sunday op zonnig Sportpark Sloten, ons nieuwe complex, dus speelden Dames 1 (tegen Ring Pass Delft) en Heren 1 (tegen Naarden) thuis. Beide ploegen wisten hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de overgangsklasse te winnen in op-en-top spannende wedstrijden. 
Ook andere Xenios-ploegen speelden thuis, o.a. de heren Veteranen B (tegen Rood-Wit), Masters A (Bloemendaal), Dames 3 (Myra), Heren 3 (Phoenix), Heren 4 (Amsterdam), Veteranen L (Klein Zwitserland) en wonn

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
18

Scheidsrechtersexamen: uitslagen & begeleiding

Afgelopen zaterdag was het zover: de eerste workshop en het eerste examen voor clubscheidsrechters van dit seizoen. Van de 63 inschrijvingen waren er 49 aanwezig. En maar liefst 48 daarvan zijn geslaagd! Ook twee jongens uit de D1 hebben hun kaart gehaald: Timme Cast en Jelle Scholtes. Zij zijn met 11 jaar nu onze jongste scheidsrechters.

De oudergroep van de MD7 was ruim vertegenwoordigd. Ze hadden er ook veel zin in!

Begrijpelijk want fluiten hoort erbij. Natuurlijk is het leuk om dit met elkaar op te pakken en te doen: Xenios dat zijn jij en ik samen!

Examen gemist?
Schrijf je met je medeouders of teamgenoten in op een

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
10

Xpress - 9 September 2019

Op 9 september is de Xpress per mail aan alle leden verstuurd. 
De Xpress is ook online beschikbaar, klik hier om de Xpress te lezen

Nieuws afbeelding
Evenementen
Sep
10

Evenementenkalender 2019

De Evenenementcommissie van Xenios heeft weer een leuke evenementenkalender samengesteld! 

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Sep
5

Spelregel wijzigingen, workshop & begeleiding

Afgelopen woensdag avond kwam een groot aantal ouders & spelers naar de spelregel workshop op "Herenmarkt” op Sportpark Sloten. Onder leiding van Sam de Braaf en Ron Wiegman werden de deelnemers klaargestoomd voor het begin van de competitie komend weekend. Naast het opfrissen van regels werd er ook met name stilgestaan bij de wijzigingen voor seizoen 2019/20. Ook werden er veel praktische tips uitgewisseld over veldpositie, looplijnen en dergelijke. Dit alles gericht op het goed, effectief en met plezier fluiten van wedstrijden.
De avond was een succes: de sfeer was goed, er waren veel serieuze vragen en opmerkingen. Sam gaf aan dat hij veel "nieuwe koppies” had gezie

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
30

Plattegrond en veldindeling van onze locaties

Nu met twee locaties en diverse velden hebben we 2 duidelijke plattegronden gemaakt voor beide locaties. De visual spreekt in principe voor zich, de namen van de velden corresponderen met de namen in de app. 
Binnenkort maken we ook een bord wat bij de entree van de locaties komt te staan. 

Op de website van Xenios (bij menu-item  Contact ) staat duidelijk vermeld welke velden zich op welke locatie bevinden. Zodat ook bezoekende clubs onze locaties makkelijk kunnen vinden.Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
23

Arbitrage jeugdteams - meer verantwoordelijkheid en inbreng team

Xenios gaat weer een nieuw seizoen tegemoet. Met mooie nieuwe velden op complex Sloten. De afgelopen jaren is hard gewerkt om zowel het hockeyniveau als de faciliteiten te verbeteren. Daar mogen we trots op zijn. Een belangrijk onderdeel van het hockey is goede spelregelkennis en arbitrage. Voortaan verwachten we in de breedteteams meer verantwoordelijkheid en inbreng vanuit het team . De verantwoordelijkheid voor de arbitrage bij de breedteteams ligt primair bij de ouders. Voor eerstelijnsselectieteams ligt die verantwoordelijkheid bij de CS+ scheidsrechterspoule. Op de website (onder kopje hockey/arbitrage, klik hier ) staat het beleid en de verwachtingen t.a.v. ouderparticipa

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
4

Deel 6 XENIOS ACADEMY: "Sleeppush door Yannick Beekman"

De sleeppush? Yannick legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal.
Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfil m Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de sociale mediakanalen van Xenios. Volg jij ons al op Twitter , Instagram of Facebook ?

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
27

Deel 5 XENIOS ACADEMY: "Scoop door Bente Top"

De scoop? Bente legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
19

Deel 4 XENIOS ACADEMY: "De backhandslag door Niels Brouwer"


De backhandslag? NIels legt het jou uit en laat het zien. Klik  hier  voor het filmpje op ons eigen Xenios Academy YouTube-kanaal. Jouw hockeyskills verder ontwikkelen? Via leuke online video’s de trucs en vaardigheden leren van Xenios Dames 1 en Heren 1 spelers: learn from the best! Dat is Xenios Academy! Xenios Academy is een initiatief van SBHC Xenios Amsterdam. Powered by Stickfilm .

Nieuws afbeelding