Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jasper Kortbeek
Lena Koeneman
Tara Klasen
Wolf Ribbens
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Jeugd
Mei
17

Trainerscursus!

Lijkt het jou cool om kids te leren hockeyen? Ben je nu 2e jaars C of ouder, meld je dan aan voor de trainerscursus! Tijdens deze cursus word je klaar gestoomd om de jongste kids bij Xenios training te geven. Wie weet ben jij het nieuwe aanstormend talent en sta jij straks langs de lijn als trainer-coach!
De cursus zal aan het eind van de zomervakantie zijn en daarna ga je training geven aan de trainende F-jes op vrijdagmiddag, om in de praktijk verder te leren.
Meld je aan via deze link.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
16

Dames 1 stelt overgangsklasse voor volgend seizoen veilig - afscheid

Dames 1 speelde zondag thuis tegen Amstelveen. Winst was nodig om komend seizoen overgangsklasse te blijven spelen. Een spannende wedstrijd! In het vierde kwart kwam het overwicht en de goals die het verschil maakten: eindstand 5-2. Één minuut voor tijd werd de tijd stilgezet voor publiekswissels van afzwaaiende spelers Jaimy en Amber de Weijer, Floor Groepenhoff en Cunera de Beaufort. Naast bloemen voor de dames was er ook een bos bloemen voor trainer/coach Jan-Willem van Hall die na zes seizoenen Xenios gaat verlaten. De voorzitter bedankte hem namens de club en overhandigde hem een Xenios-shirt. Na de wedstrijd werd het glas geheven en Van Hall door de dames bedankt voor

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
14

🔥Dames 1 neemt (alvast) afscheid!🔥

Morgen is de laatste thuiswedstrijd van Dames 1. Daarin wordt alvast afscheid genomen van oudgedienden Amber en Jaimy, coach Jan-Willem, spitsen Cunera en Goedele en verdediger Floor.
Een speciale vermelding voor Amber en Jaimy, zij spelen al 10 seizoenen in het lichtblauw-grijs! 😱🥰
Los van het feit dat deze wedstrijd ontzettend belangrijk is voor de stand gunnen wij deze toppers een waanzinnig afscheid.
Ben jij erbij, en laat je van je horen langs de lijn?! Aanvang 12:45. Tot morgen! 💙🤍

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Open Keepersindelingstraining Junioren Seizoen 2022-202

Dit jaar organiseren we op 18 mei een open junioren keepersindelingstraining. De training is open voor alle jeugd leden die aspiraties hebben om in het seizoen 22/23 te gaan keepen. De trainers zullen de keepers beoordelen en dit zal mede bepalen in welk team je volgend seizoen kan gaan keepen. - De training is onder leiding van onze keepers trainers Gilles en Hidde - Spelers moeten eigen uitrusting regelen - Mochten er meer aspirant keepers in een team zitten dan graag onderling afspreken. Trainers zullen faciliteren dat er gedurende de training van uitrusting gewisseld kan worden. - Belangrijk is dat de spelers nog wel meedoen aan de indelingstraining (indien relevant) met het ei

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
12

Mis het niet – DE PREMIERE van het Xenios familietoernooi op Sportpark Sloten - 19 juni a.s.

Het aloude, traditionele Xenios familietoernooi gaat na 2 jaar stilte, dit jaar door! 
Het leukste en gezelligste toernooi van het jaar - jong-oud, tantes, ooms, vrienden, vriendinnen, oma’s en opa’s, buren – ieder team is welkom.
Voordat alles stil kwam te liggen was het op 2e Pinksterdag altijd een drukke bedoening op Xenios. Die traditie zetten we nu na Corona weer door. Nu op het nieuwe sportpark. En omdat het prachtige nieuwe clubhuis binnenkort geopend wordt tijdens een daverend feestweekend hebben we besloten het familietoernooi eenmalig te verplaatsen naar de zondag van het feestweekend en wel op 19 juni.
Stel dus je dreamteam samen met minimaal 8

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
1

Uitnodiging teamindelingstrainingen 2022-2023

Van 16 tot en met 20 mei zullen de teamindelingstrainingen voor junioren plaatsvinden die mede bepalen in welk team je volgend seizoen wordt ingedeeld.Meer weten? Lees de achtergrondinformatie op Jeugdopleiding Xenios, en de mail die op 1 mei aan alle (ouders van) junioren is verstuurd. Helaas is deze foutief vanuit [email protected] verstuurd. Dit moest zijn vanuit [email protected]


Mail niet ontvangen? Pas in ‘Mijn Xenios’ op de website direct je mail adres aan, en vraag aan een teamgenoot om de mail door te sturen.


 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
29

Pepijn Moritz in U15!

Op Koningsdag hebben Justin van Gelder, Pepijn Moritz en Siebe Meinema uit JC1 álles gegeven op de OpleidingsOntmoetingsDag (OOD) met regio Noord-Holland. 
Pepijn is door naar U15!
Hij en 7 andere spelers uit Noord-Holland, zullen met Midden Nederland verder gaan als steunpunt Noord-West.
Van harte gefeliciteerd Pepijn!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
28

Tv opnames bij MB6

Afgelopen zaterdag was er een filmploeg op Xenios om opnames te maken voor de NTR documentaire GIRLS GIRLS GIRLS. In deze documentaire worden zes bi-culturele vrouwen gevolgd over een periode van bijna 25 jaar. Eén van deze zes vrouwen is de moeder van twee Xenios speelsters en daarom werd er gefilmd bij de wedstrijd van MB6 tegen IJburg MB8.  De documentaire zal in het voorjaar van 2023 worden uitgezonden.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
25

Hockey voor Iedereen & Xenios

Xenios werkt sinds 2021 samen met de stichting Hockey voor Iedereen (HVI). HVI vindt het belangrijk dat elk kind - ongeacht de financiële positie van de ouders - lid kan worden van een hockeyvereniging. Daarom laten ze kids van omringende basisscholen kennismaken met hockey. Allereerst door clinics tijdens de gymles op school, daarna tijdens 3 proeflessen op het veld bij Xenios. Als een kind lid wil worden, helpt HVI de ouders om de weg te vinden naar Jeugdfonds Sport & Cultuur voor het bekostigen van de contributie, stick, schoenen en tenue.
Onlangs kwam dit artikel op de website van de gemeente Amsterdam. Daarin wordt de samenwerking mooi beschreven. Op woensdag 25 me

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
22

We hebben de sleutel!

Een spannende dag: vandaag stond de oplevering van het clubhuis gepland. Samen met leden van het bestuur, de voorzitter van de bouwcommissie en klusteam, en de architect van ons clubhuis, kon de sleutel worden overhandigd door Sander Massa van Badhoeve Bouw aan onze voorzitter. 
Een gedenkwaardig moment! 
Het clubhuis is van ons en we kunnen met de afbouw en inrichting beginnen! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
21

D-kamp '22: the aftermovie!

Afgelopen paasweekend heeft het leukste kamp van Xenios éindelijk weer plaatsgevonden; D-kamp 2022! 
Twee volle dagen en één korte nacht met plezier, gezelligheid, gekkigheid, zon, dansjes, nachtspellen, weinig slaap, lekker eten, zingen, waterspellen, zwemmen, springen en zo kunnen we nog wel even doorgaan... 
Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan de aftermovie. Voor meer foto's volg D-kamp op instagram, klik hier
De leiding heeft er ontzettend van genoten, wij kunnen alleen maar hopen dat voor de kids hetzelfde geldt! 
Lieve tweede jaars D-tjes, dank voor jullie komst. Wij genieten nog even na en halen nog wat slaa

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
20

C-kamp!

Eindelijk mag het weer:  C-Kamp! 
Zet de data alvast in je agenda: 24, 25 en 26 juni.
Inschrijven is mogelijk vanaf 10 mei, informatie volgt.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
19

Veilig naar de club fietsen

Het fietspad naast de wielerbaan is nu een paar maanden open en is al goed uitgehard. Goede reden om dit pad te kiezen, en de gevaarlijke Sloterweg te vermijden.  Je hebt er alle ruimte en prachtig uitzicht over onze velden en het clubhuis. Ook ’s avonds kun je deze route gebruiken, want er zitten kleine lampjes naast het pad. Alleen bedoeld voor fietsen want scooters en bakfietsen zijn te zwaar. 
Dus beste spelers en ouders: heb het er aan de eettafel over of bij de training, en fiets heen én terug door het park! 
De openingstijden zijn in principe door de week van 16 tot 22 uur en in het weekend van 8 tot 18 uur. Als je onverwachts voor een d

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

Zoek een toernooi

Nu de lente is begonnen, kunnen er ook weer toernooien gespeeld worden.
Informatie over alle hockeytoernooien - van F-jes tot veteranen - wordt gepubliceerd op: toernooien - hockey.nl. Deze website wordt regelmatig geüpdatet. Inschrijving voor een toernooi regel je zelf.
Ook bij Xenios zijn er ideeën en plannen voor toernooien, voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. Heb je interesse in een toernooi op Xenios, wil je graag helpen met de organisatie, of heb je een ander verzoek, meld je dan bij [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
17

BouwXpress - 17 april 2022

Lees over de nieuwbouw van ons clubhuis in de BouwXpress, klik hier. We geven jullie een kijkje hoe we van kale lege ruimtes ons clubhuis gaan maken. Van idee naar ontwerp, naar schets, naar technische tekening, naar een kluslijst, naar klus afgerond om uiteindelijk te komen tot een clubhuis dat klaar is voor gebruik.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
15

Oud-Xenioot Karel Klaver met Jong Oranje dames wereldkampioen

Afgelopen week werd oud-Xenioot Karel Klaver met Jong Oranje dames wereldkampioen in Zuid-Afrika. Karel is als assistent-coach sinds 4 jaar actief bij Team NL. Van harte gefeliciteerd Karel!
Karel speelde zijn hele hockeyjeugd bij Xenios, vervolgens 3 jaar heren 1 en vertrok daarna als spits naar Hurley en Bloemendaal. Hij kwam maar liefst 132 keer uit voor het Nederlandse nationale team, waaronder tijdens de Olympische Spelen in 2004. Natuurlijk zien we Karel nog wekelijks op Xenios met Klaver Kinderhockey én binnenkort met het meikamp voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 14 jaar.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
12

Justin, Pepijn en Siebe geselecteerd voor OOD Noord-Holland

Mooi nieuws! 
Pepijn Moritz, Justin van Gelder en Siebe Meinema uit JC1 zijn geselecteerd voor de OpleidingsOntmoetingsDag (OOD) met regio Noord-Holland. Op Koningsdag zullen zij het op Kampong met Noord-Holland tegen de andere regioteams opnemen. Voor Justin en Pepijn is het na de eerdere OOD in oktober 2021 de tweede keer dat zij dit meemaken. Siebe heeft zich via de na-selectie in deze groep gespeeld. 
Mannen, gefeliciteerd en veel succes!
(met dank aan Rogier Moritz voor de foto's)

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
11

Mini-competitie door IJburg voor trainende F-jes

Hockeyclub IJburg organiseert een mini-competitie voor trainende F-jes van IJburg, VVV, Diemen en Xenios.  In vier weekenden van april tot juni kunnen de spelers (en hun ouders) kennismaken met drietal hockeywedstrijdjes. Na drie ochtenden poulewedstrijden op verschillende clubs, volgt een heus eindtoernooi op IJburg.  Ongeveer 20 Xenios-kids zijn van de partij. 
Dank IJburg! Ook voor de foto's.
Meer foto’s op Instagram & Facebook van Xenios.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
6

KNHB enquête hockey-aanbod

Beste leden, ouders van leden, oud-leden én oud-hockeyers,
Graag nodigen wij jullie uit tot het invullen van bijgevoegde enquête van de KNHB. Door het invullen van deze enquête help jij Xenios en de KNHB bij het bepalen én eventueel aanpassen van het hockeyaanbod.
Ook als je niet (meer) hockeyt zouden we het waarderen als je de enquête invult.
In het onderzoek kun je aangeven hoe jouw ideale hockeyjaar ingericht zou moeten worden:
Kies je voor veldhockey, zaalhockey of allebei? Wil je wedstrijden spelen, trainen of allebei? Hoe vaak zou je willen hockeyen en wanneer? https://survey.alchemer.eu/s3/90423035/Mijn-id

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
6

Opzeggen lidmaatschap uiterlijk 30 april

We zien je niet graag gaan natuurlijk, maar als je na dit seizoen stopt, dan moet je uiterlijk 30 april schriftelijk opzeggen. Opzeggen na 30 april betekent dat je contributie verschuldigd bent voor het komende seizoen.
Opzeggen kan alléén door het formulier op de website bij MIJN XENIOS in te vullen. LET OP: het opzegformulier werkt alleen op een computer, niet op een smartphone of tablet. Indien resetten van je password via de aanmeldpagina van MIJN XENIOS niet lukt; mail dan naar [email protected]
Voor meer informatie zie Opzeggen en Contributie op de website.


Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
31

Resultaat Xenios Actie voor “Stand With Ukraine”: € 9.500!

De Xenios-scheidsrechtersactie voor "Stand with Ukraine” was een groot succes en haalde daarmee zelfs De Telegraaf vandaag. Dank aan iedereen die met inzet en donaties bijgedragen heeft. Onze club heeft nog eens 20% van de baromzet van zaterdag en zondag gedoneerd. Daarmee komt het resultaat van afgelopen weekend op € 9.500! Dit bedrag is aan de stichting overgemaakt en kan direct ingezet worden om het leed te verzachten. De dagelijkse beelden op het nieuws zijn vreselijk. Er is veel steun nodig!
Xenios wil graag meer doen!
Hoe mooi zou het zijn als we ruim over die € 10.000 gaan! Daarom gaan we door. Zo willen we deze week alle teams oproepen om gezamenlijk

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
30

WK Hockey Dames 2022

Van 1 t/m 17 juli zijn Amsterdam en Terrassa gastheren van de Hockey Women’s World Cup 2022. Alle wedstrijden in Poule A (met daarin Nederland) en Poule B, twee cross-overs en twee kwartfinales worden in Amsterdam gespeeld. Als Nederland een crossover en/of kwartfinale speelt, dan vinden ook die wedstrijden plaats in het Wagener Stadion. Alle andere wedstrijden, inclusief de halve finales en de finale, vinden in Spanje plaats. 
In de poulefase spelen de Oranje Dames de volgende wedstrijden - zaterdag 2 juli Nederland - Ierland - zondag 3 juli Nederland - Duitsland - woensdag 6 juli Nederland - Chili
Het volledige wedstrijdschema - inclusief de crosso

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
25

De indeling van de scheidsrechters is klaar!

Met dank aan alle scheidsrechters die zich zaterdag 26 maart geheel belangeloos inzetten om deze dag mogelijk te maken. Om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. 
Het totale bedrag dat we nu aan biedingen binnen hebben is: € 7.935 !!!
Ook veel dank aan iedereen die actief en financieel heeft bijgedragen om dit prachtige bedrag te realiseren!
Ga naar de actiepagina voor de indeling
We zien uit naar morgen. De dag dat we allemaal in vrijheid onze wedstrijden kunnen spelen, kunnen fluiten en kunnen komen kijken terwijl in Oekraïne een vreselijke oorlog woedt. We zullen Yana en haar familie morgen een warm welkom geven op

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
24

Xenios in actie: Oekraïne in nood


Xenios komt in actie en we kunnen zeggen: het loopt fantastisch. De aanleiding voor deze actie is triest en dat maakt het gevoel dubbel. Het is geweldig om te zien hoe de teams zich inzetten met mooie biedingen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Op de site (link) kan je lezen over de Oekraïense hockeyster Yana Vorushylo en hoe zij zich inzet, samen met haar oude teamgenoot (en scheidsrechter) Laurine Delforge, voor de stichting Stand With Ukraine. 
Yana zal Sportpark Sloten aanstaande zaterdag zelf bezoeken en neemt haar moeder, schoonzus en neefje mee. Zij zijn onlangs hun woonplaats Soemy ontvlucht. Twee weken geleden konden zij, dankzij de human

Nieuws afbeelding
Algemeen
Maa
23

Xenios komt in actie voor Oekraïne: wedstrijdveiling én teamacties!

Aanstaande zaterdag, 26 maart, zullen oa internationale topscheidsrechters Laurine Delforge en Coen van Bunge wedstrijden fluiten op Xenios! Misschien wel jouw wedstrijd!
Doe als spelend elftal een bod om jouw wedstrijd door een topscheidsrechter te laten fluiten. Hoeveel geld brengt jouw team bij elkaar voor een bod?
Mail je bod voor vrijdag 25 maart 14:00 uur onder vermelding van jouw teamnaam naar [email protected]
Zaterdagochtend hoor je dan of Coen, Laurine of een andere top scheids uit de hoofdklasse jouw wedstrijd fluit!

De opbrengst van deze veiling komt volledig ten goede aan "Stand with Ukraine”!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Maa
23

Keepersdag een groot succes!

Woensdag was de eerste keepersdag. Wat was het een feest! We begonnen de middag met het testen van al het nieuwe Brabo-keepersmateriaal. Er was een vertegenwoordiger gekomen die al het materiaal mee had waar de keepers even mee mochten spelen. Nadat al het materiaal getest was werd het tijd om de eigen spullen aan te trekken en te verzamelen voor de clinic. Deze werd gegeven door niemand minder dan Hidde Brink, de keeper van Pinoké H1. Samen met Diederick, een speler uit onze eigen H1, hebben wij een oefening gedaan waar Hidde goed kon laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ook 2 keepers van Xenios probeerden te scoren bij Hidde. Na de demo zijn onze keepers zelf aan de

Nieuws afbeelding