Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lieke Roes
David Veltman
Lotte Hermsen
Tim Mieremet
Juliette Kuiper
Algemeen
Jun
20

Veiligheid voor fietsers bij de poort van Xenios


Vanwege het grote aantal auto’s en het kleine aantal parkeerplekken is het voor de poort van Xenios soms ronduit gevaarlijk voor onze fietsende jeugdleden.
Er zijn te veel auto’s tegelijkertijd op de keercirkel voor de poort en sommigen daarvan gaan er stilstaan of zelfs parkeren. Daardoor moeten nieuwe auto’s op en neer steken om te kunnen keren. Dit is ook precies de plek waar onze fietsende jeugd oversteekt. Regelmatig zijn er daardoor bijna-ongelukken.
We willen voorkomen dat het echt een keertje fout gaat en daarom vragen wij u het volgende. Kom op zaterdag zoveel mogelijk op de fiets of lopend, zodat er meer parkeerruimte is voor de bezoekende teams.

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
20

Veteranen naar Gijón! Interesse om mee te gaan?Ook dit jaar zal een veteranenteam van Xenios deelnemen aan het Internationale veteranentoernooi van  Rgcc1938 - Hockey  in Gijón. Dit jaar vindt het toernooi plaats van 21 t/m 23 september. Trimmers en veteranen die geïnteresseerd zijn, kunnen mailen naar [email protected]
Voor een impressie van voorgaande edities zie de FB-pagina  Hockeytoernooi Gijón

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
19

Iris den Hollander geselecteerd voor Opleidingsteam Nederland Meisjes B


Wederom is een speler van Xenios door de  KNHB  geselecteerd voor een opleidingsteam, nu Nederland Meisjes B.
Na afloop van de districtsontmoetingsdag in april van dit jaar heeft Iris den Hollander uit Meisjes C1 te horen gekregen dat ze selectie mocht doen voor het opleidingsteam B.

Afgelopen drie weken kwamen alle door de verschillende districtteams voorgedragen speelsters uit het hele land naar Kampong om selectie te doen.
Een grote groep van bijna 55 meisjes heeft drie middagen alles gegeven tijdens diverse trainingsoefeningen, kleine en grote partijen.
Op maandag 18 juni kwam, na afloop van de laatste training,

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
19

Chip Visscher naar finale NK Shoot OutXenios is dit jaar doorgedrongen tot de finale van het NK Shoot Out.

Chip Visscher (13 jaar) uit Jongens C1 is op 10 juni bij Alliance tweede geworden bij de kampioenschappen van het district Noord-Holland.
Een knappe prestatie maar wie weet kan hij aanstaande zondag, 24 juni, in Breda op  B.N.M.H.C. Zwart-Wit  zelfs een ereplaats bemachtigen op de finaledag van het NK Shoot Out. Dit NK is een officieel side-event van de  Champions Trophy Breda 2018
Wij wensen Chip alvast heel veel succes!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
19

Inleveren keeperspullen 20 juni 20.00u - 20.30uHet einde van het seizoen nadert. En daarmee is het ook weer tijd om de keeperstassen in te leveren zodat die gecontroleerd kunnen worden. Op woensdag 20 en woensdag 27 juni tussen 20.00 en 20.30 uur kunnen de tassen van de ABCD en E-jeugd worden ingeleverd op de club.
Hartelijk dank alvast namens de materiaalcommissie.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
17

Dames 2 en Heren 3 promoveren!


Ze doen het allebei! Zowel Dames 2 als Heren 3 promoveert naar de Reserve Eerste Klasse na winst op Hurley. Dames 2 wint met 3-0 en Heren 3 speelt met 2-2 gelijk maar neemt de shoot-outs beter. Van harte gefeliciteerd allemaal!
 


Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Alle D-, E- en F-leden krijgen een Donald Duck ​cadeau!De club heeft een prachtige afspraak gemaakt met de uitgever van Donald Duck en mag al​le D-, E- en F-leden een Donald Duck aanbieden. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens achter te laten op deze speciale actiepagina en je krijgt jouw Donald Duck thuisgestuurd. 
Let op! De actie loopt tot 15 juli 2018 en geldt zolang de voorraad strekt. 
Je kunt maximaal 1 exemplaar aanvragen per adres binnen Nederland. En alleen als je dit jaar nog geen exemplaar van Donald Duck hebt ontvangen.
Geldig tot 15 juli 2018 en zolang de voorraad strekt, op = op.
Je gaat ermee akkoord dat Donald Duck je eenmalig belt en/of mailt met een le

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
15

Media-aandacht: selectietrainingen voor de jeugdDe laatste weken heeft een aantal media aandacht geschonken aan selectietrainingen voor de jeugd. Aanleiding was een advies van de hockeybond. "Stop met selectietrainingen voor de jeugd", zo viel er te lezen. Uiteraard heeft het bestuur van Xenios de berichtgeving gevolgd. Wie de artikelen, en het stuk van de hockeybond, leest, ziet dat het belang van de selectietraining te groot wordt geacht en dat het belangrijk is om alle spelers gedurende het jaar al goed te volgen zodat een selectietraining niet allesbepalend is.


Bij Xenios worden alle spelers en speelsters gedurende het hele seizoen gevolgd. Het is al jaren gebruikelijk dat zowel de trainers al

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
14

Het bestuur stelt zich voor - M'Barek Ben AddiSinds een paar weken heeft Xenios een nieuw bestuur. In de komende tijd zullen de bestuursleden zich gaan voorstellen. Want wie zijn die bestuursleden toch eigenlijk?


Vandaag ons bestuurslid Evenementen & accommodatie.


Ik ben M’Barek Ben Addi (50). Mijn kinderen (JC4 en MD6) hockeyen al jaren op Xenios. Ik zelf ook, als trimhockeyer. Ook daar zit veel potentieel, kwestie van aanboren. Voor mij is de vereniging een directe (leef)omgeving, hier draag ik zorg voor. Als bestuurslid van Xenios neem ik graag het voortouw om onze hockeyclub leuk, schoon en gezond te krijgen. Hierbij hoort natuurlijk ook een bijdrage leveren

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
12

Wisselbokalen JJ-trainers uitgereikt

Er zijn weer 3 Jongste Jeugd trainer/coaches in de prijzen gevallen. 
De wisselbokalen gaan naar Sam Koot (M8E4), Dorien Ruyter (M8E2) en Lars van der Kraan (J6E2). 
Sam kan heel goed trainingen maken, maar de uitvoering is ook altijd minstens ruim voldoende! Ze kan zich goed aanpassen aan onvoorziene omstandigheden op het trainingsveld en ze doet veel met tips! Sam, gefeliciteerd met je TOPtrainer wisselbokaal en de stap naar 11taltrainer komend seizoen. 
Dorien heeft grote stappen gezet met haar team. Dat komt voornamelijk door de prettige manier van training geven; streng doch rechtvaardig. Ook Dorien maakt komend seizoen de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
12

Kom deze zomer Oranje Heren & Oranje Dames aanmoedigen tijdens de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 in Breda

Van 23 juni t/m 1 juli strijden de beste landen van de wereld in Breda voor de laatste keer om de Champions Trophy. Regerend wereldkampioen Australië, olympisch kampioen Argentinië, België, India, Pakistan en natuurlijk onze eigen Oranje Heren, de Europees Kampioen van 2017 spelen allemaal een keer tegen elkaar voor de winst. Dit maakt de Champions Trophy dan ook het sterkst genoteerde toernooi van de wereld!

Tegelijkertijd met de Oranje Heren spelen de Oranje Dames een invitatietoernooi voor damesteams, de Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018. Naast onze eigen Oranje Dames, doen ook China, Japan en Spanje mee aan dit toernooi.

Van 23 t/m 1 jul

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
11

Wat een prachtige Clubdag!Op een zonovergoten zondag werd er dit weekend stilgestaan bij alle kampioenen van Xenios.


Ondanks 2 niet werkende microfoons, en gebruikmakend van een geleende karaokemicrofoon, werd getracht de kampioenen in het zonnetje te zetten. De huldiging was hierdoor voor de omstanders slecht te volgen, maar gelukkig was het voor de teams wel een geslaagd evenement.


We kunnen terugkijken op een succesvol seizoen:
veel teams in of tegen de top-3 aan, Veteranen L die in 4 jaar 3 keer kampioen worden en eind juni naar de landskampioenschappen in Eindhoven gaan en als een kers op de taart: Heren 1 naar de Overgangsklasse.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jun
11

ALV Xenios op woensdag 11 juli

Op woensdag 11 juli staat de volgende ALV op het programma. Jullie worden o.a. bijgepraat over de begroting voor het komende seizoen, de nieuwbouw en de sponsoractiviteiten. Het bestuur heet jullie welkom vanaf 20.00 uur in ons clubhuis. Graag tot dan!

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Jun
10

5 nieuwe CS+ scheidsrechters op Xenios!

Xenios heeft weer 5 nieuwe CS+scheidsrechters erbij. Andy van Eck (niet op de foto), Ton Schaar, Dennis Mortier, Giorgio Norbiato en Rick Veltman hebben de opleiding succesvol afgesloten. 
Dank aan leercoaches Ron Wiegman, Lucky Schild en Steef Krans.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
10

Trainingen

Beste jeugdleden,
Let op! In beginsel eindigen de trainingen voor jouw team na de laatste competitiewedstrijd. Maar als jouw trainer of ouderbegeleider anders aangeeft dan is dat leidend.
Vriendelijke groeten, HT Jeugdzaken

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
10

Nog 3 verse kampioenen erbij vandaag! JD4, Jong Dames 3 en Heren 4

Over JD4: Het hele seizoen stonden ze tweede, de jongens van D4. Bij de allerlaatste wedstrijd hadden ze nog 1 kans om kampioen te worden; met meer dan 7 doelpunten winnen van De Kraaien 'en de nummer 1 van de poule Haarlem zou moeten verliezen van Hoorn. Een bijna onmogelijke opdracht lukte: met 9-1 van De Kraaien gewonnen te hebben, moest gewacht worden op de uitslag van Hoorn tegen Haarlem... Na een zenuwslopend uurtje wachten kwam de uitslag; Haarlem had verloren met 2-1. dus Xenios D4 kwam door doelpunten saldo boven aan in de pool! Super zege behaald, historische afsluiting van het seizoen!
En ook Jong Dames won vandaag met maar liefst 9-0 en werd kampioen  

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
6

Jongste Jeugddag op Xenios!

Beste ouders/verzorgers, jongens en meisjes,

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse Jongste Jeugddag plaats op Xenios! Een door de hockeybond georganiseerd superleuk toernooi waar Xenios als gastheer optreedt. Dit jaar spelen de J8E3 en J8E4 thuis en zij ontvangen teams van Abcoude, Alliance, Athena, FIT, Haarlem, HBS, HIC, IJburg, Heerhugowaard, Kikkers, Kraaien, Overbos, Pinoke, Myra, Purmerend, Reigers, Saxenburg en Waterland. In totaal spelen er 24 teams.
Ook dit jaar heeft het toernooi een thema: cowboys en indianen. 
Het belooft dus een gezellige boel te worden. We verwachten een DJ en een stormbaan. Maar om zo’n 500 spelers en supporte

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
4

Nog meer Xenios-kampioenen!


Het was weer een geweldig Xenios-hockeyweekend waarin maar liefst 4 teams zich over seizoen 2017-2018 nu al kampioen mogen noemen.

Van harte gefeliciteerd MC1, JB3, Dames 5 én Veteranen L! 
We horen natuurlijk onze nieuwe kampioenen graag allemaal op zondag 10 juni op de Xenios Clubdag het "We are the champions"" zingen! 
JB3 maakte het extra spannend door in hun laatste competitiewedstrijd van de nummer 2 Purmerend JB1 te winnen: een ware kampioenswedstrijd. Uitslag 3-1 thuis toegejuicht door veel publiek! Ouder-coaches Erik Zwemmer & Allard Rietberg hebben er dit seizoen alles aan gedaan om ze tot deze hoogte te brengen

Nieuws afbeelding
Toernooien
Mei
27

EF toernooi - zaterdag 30 juni

Beste ouders/verzorgers, jongens en meisjes,

Zaterdag 30 juni is het zover, het EF-Toernooi vindt weer plaats op Xenios! Een superleuk toernooi voor alle E en F leden. We spelen met speciaal gemaakte teams; jongens en meisjes door elkaar. Je kan je dus individueel opgeven.

Het F-toernooi (spelende én trainende F-jes) is van 9:00 tot 13:00, het E-toernooi is van 13:00 tot 17:00.

Opgeven kan tot uiterlijk 10 juni . De kosten voor het toernooi bedragen EUR 5,- per kind. Dit kan op de dag zelf bij de team begeleider betaald worden. 
Graag voor- en achternaam en of je kind spelend/trainend F-je of E’tje is mailen aan:

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
27

Kampioenen!


Meisjes A1 pakt de dubbel! Na het zaalkampioenschap zijn ze gister ook op het veld kampioen geworden. Door directe concurrent Qui Vive MA1 te verslaan zijn de meiden al 1 week voor het einde kampioen.  En ook de Meisjes A3 werden gisteren kampioen! 
Super knap gedaan en gefeliciteerd meiden! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
24

Zomerhockey voor Jongste Jeugd op Xenios!

Wat is er leuker dan gewoon door hockeyen na het einde van de competitie!? Net zoals afgelopen seizoen zal er daarom voor de Jongste Jeugd weer Zomerhockey plaatsvinden op de velden van Xenios.

Lekker wedstrijdjes spelen met en tegen vriendjes of vriendinnetjes in een echte Zomercompetitie! We gaan oefenen met de formatie (3-tal, 6-tal of 8-tal) waar je komend seizoen (2018-2019) in komt te spelen en we hebben elke week aandacht voor diverse tactische hockey-elementen. Kortom, leuk en leerzaam.

De wedstrijdjes zullen begeleid worden door de Jongste Jeugd trainer/coaches van Xenios. Er zullen verschillende partijvormen gespeeld worden onder

Nieuws afbeelding
Toernooien
Mei
22

Xenios voor één dag een Sprookjesparadijs


Afgelopen maandag stond in het teken van het DISNEY familietoernooi. 340 hockeyende meiden en jongens, ouders en vrienden namen hieraan deel in 28 rijk uitgedoste teams. Hiervan bleven uiteindelijk een kleine 300 man ook bij de BBQ. De Mickey’s waren rijk vertegenwoordigd, maar ook Tarzan & Jane, Ohana en nog vele andere teams deden mee. Van trainende F tot veteraan en ook spelers waarvan dit de eerste kennismaking was met het hockey. Wat een feest is het geworden.

Het was een fantastische zonnige hockey dag waarin sportiviteit en "samen” plezier maken centraal stond. En natuurlijk werd er met enthousiasme gestreden in de verschillende pools. De geur van

Nieuws afbeelding
Algemeen
Feb
26

Wijze van opzeggen is veranderd!

Natuurlijk willen we niet dat je opzegt, maar als je dat toch wil doen dan laten we je met dit bericht weten dat per vandaag de wijze van opzeggen enigszins is veranderd.
 
Voorheen was het alleen mogelijk om het lidmaatschap per e-mail aan de ledenadministratie op te zeggen.
Met ingang van vandaag is het opzeggen alleen nog mogelijk via het opzegformulier die je kunt vinden via www.xenios.nl op ‘ Mijn Xenios ’.
Dit is je persoonlijke pagina, waarop je in kunt loggen met de door ons verstrekte inlogcodes. Het formulier kun je vervolgens vinden onder het tabblad ‘Club’.
 
Verdere informatie omtrent het opzeggen of andere informatie

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
13

Start seizoen 2018-2019

Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,
De voorbereiding op seizoen 2018-2019 start op 13 augustus 2018!
Selectiespelers worden dan verwacht, hou hier aub rekening mee bij het plannen van uw zomervakantie.

Voor spelers in de huidige 8E-teams die komend seizoen in de D-selectieteams gaan spelen is dit wellicht nieuws, aan deze leden de vraag hier extra op te letten.

Deze en andere informatie is ook terug te vinden bij trainingsinformatie  op de website en de speelkalender.

Vriendelijke groet,
HT Jeugdzaken

Nieuws afbeelding
Jeugd
Feb
12

Ken jij iemand die misschien wilt hockeyen bij de leukste club?

Op de sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) van Xenios zijn berichten geplaatst om jeugd uit de regio enthousiast te maken voor het hockey bij Xenios!

Weet jij iemand die het ook leuk zou vinden om te hockeyen? En die wel 2 gratis proeflessen wil proberen bij Xenios?

Klik dan hier voor meer informatie en om te kijken hoe het aanmelden voor de proeflessen in zijn werk gaat.

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
16

Xenios is vanaf 1 januari 2018 rookvrij

Zoals in de laatste Xpress van 2017 is vermeld heeft het bestuur besloten het eerder ingevoerde rookbeleid op de accommodatie  per 1 januari 2018 volledig door te voeren. Jullie worden hieraan herinnerd door diverse actie uitingen.
Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Onze vereniging  is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We willen kinderen het goede voorbeeld geven. We zetten daarom vanaf 1 januari 2018 d e stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee willen we de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Daar

Nieuws afbeelding