Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Alexis van Heeringen
Pepijn Keppel
Meis Braat
Noëmi Igo
Vera Schut
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Algemeen
Jan
24

Zaalhockey en midwintercompetitie: we mogen weer!

Wat een geweldig nieuws op de laatste persconferentie: met ingang van 26 januari is amateursport weer volledig toegestaan voor junioren en senioren. Kortom, de komende 3 weekenden zijn er weer wedstrijden! Check de Xenios-app voor mogelijke wijzigingen in data of tijden.   Toeschouwers en coronamaatregelen Meer goed nieuws: ook mogen we weer naar wedstrijden kijken vanaf de zijlijn!  Wel blijven de volgende regels voor sporters én publiek gelden: Binnen en buiten: 1,5 m afstand vanaf 18 jaar (behalve tijdens het sporten); Binnen (zaalhockey en clubhuis): QR-code vanaf 18 jaar, en mondkapjes vanaf 13 jaar (behalve tijdens het sporten & coachen); Publiek binnen mo

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
20

Wegen Jan Willem van Hall en Xenios scheiden

Na zes succesvolle seizoenen zijn Xenios en trainer-coach Jan Willem van Hall in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuw gezicht voor de spelersgroep van Dames 1. Aan het einde van dit seizoen zal Jan Willem afscheid nemen bij de Amsterdamse club. In zijn eerste jaar behaalde Van Hall het kampioenschap in de tweede klasse. Na twee jaar in de eerste klasse, promoveerde Xenios opnieuw. In de overgangsklasse is Xenios onder leiding van Van Hall uitgegroeid tot een team dat elk jaar mee kan strijden om de titel. "Jan Willem van Hall heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de continue ontwikkeling van ons eerste damesteam”, aldus Michiel van Zutp

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
20

Competities na 25 januari en zaaltraining 24-28 jan (update)

De KNHB heeft besloten de persconferentie van 25 januari af te wachten. Daarna zijn er 2 scenario’s: 1) Als competitie wel is toegestaan vanaf 29 januari, dan worden zowel de zaalcompetitie als de midwintercompetitie (jongste jeugd) hervat en zijn er nog 3 speelweekenden over. 2) Als competitie nog niet is toegestaan vanaf 29 januari, dan worden beide competities beëindigd en als niet uitgespeeld beschouwd. 
In de bijlage staat het zaaltrainingsschema van 24 t/m 28 januari (update in geel gemarkeerd) Vanwege de hoge aantallen uitvallende spelers door de strenge quarantaine regels, hebben we voor die week besloten om de meeste teams met 3 tegelijk te laten train

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jan
18

Klaar voor extra training?

TERUG OP XENIOS: EXTRA TRAININGSSESSIES VAN NATIONAL HOCKEY ACADEMY
3 … 2 … 1 … GO! 2022 jaar is hét jaar om jouw lijst hockeydoelen af te gaan vinken. Laten we er met zijn allen een knallende tweede seizoenshelft van maken, met het kampioenschap dat aan het eind van het seizoen lonkt.
Ben jij ambitieus, dol op hockey en wil jij extra hockeytraining om de top te bereiken? Dan hebben we goed nieuws! In 2022 begint er weer een trainingsblok van National Hockey Academy op Xenios. Hier kun jij terecht voor wekelijkse trainingssessies. Pak die extra velduren – nog vóórdat de selecties beginnen – en perfectioneer jouw hockeyskills.
Het trainingsblok bestaat uit ti

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
15

Klusserdeklus!

Nu de aannemer met de afbouw van ons clubhuis begonnen is zijn er flink wat werkzaamheden die het Xenios klusteam nu al op pakt. Ze waren vanochtend alweer vroeg uit de veren. Ook wordt er door de interieurcommissie gewerkt aan het inrichtingsplan terwijl verlichting in de gang van het nieuwe clubhuis wordt opgehangen. Aan hergebruik van materialen wordt natuurlijk ook gedacht. Zo krijgen onze oude solide banken, mét nieuwe draaiwielen, een volledige make-over. De werkzaamheden voor het leggen van de mantelbuis en de gasleiding naar de gastank zijn vandaag afgerond.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
14

Update coronamaatregelen: gevolgen voor zaalhockey en midwintercompetitie

Ondanks de welkome versoepelingen voor de sport zal de zaalcompetitie morgen niet hervat worden, en de wintercompetitie niet starten.
Er zijn wel meer trainingsmogelijkheden voor de zaalteams. Bekijk, onderaan deze pagina, de bijlage met het trainingsschema t/m 22 januari. Uiteraard gaan de geplande trainingen van zaterdag 15 januari gewoon door.
De KNHB zal begin volgende week besluiten over het vervolg van de zaalcompetitie.
Voor de midwinter-teams volgt binnenkort een apart bericht.
Verder verwijzen we graag naar het bericht van de KNHB voor meer informatie, klik hier.
 
 

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
14

Robbert-Jan Suur: bestuurslid communicatie, sponsoring & ledenwerving

Al geruime tijd vervulde Stef Hehemann zowel de rol van bestuurslid Communicatie als bestuurslid HT Jeugd waarbij de eerste functie als interim sinds zijn overstap naar HT Jeugd.
Robbert-Jan Suur, de huidige voorzitter van de sponsorcommissie, is deze week aan het bestuur voorgesteld als bestuurslid Communicatie. Daar zullen de portefeuilles Sponsoring en Ledenwerving aan toegevoegd worden.
Robbert-Jan zijn kandidatuur zal de eerstvolgende ALV aan de leden ter goedkeuring worden voorgelegd. Het bestuur is verheugd met zijn kandidaatstelling en dankt Stef voor zijn inzet op Communicatie.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
13

Update nieuwbouw clubhuis

Het gebouw is wind- en waterdicht en de afbouw is begonnen.
Bekijk hier het filmpje!

Nieuws afbeelding
Bestuur
Jan
5

Stukken ALV 15 december beschikbaar

Op 15 december vond de Xenios Algemene Ledenvergadering plaats. Dankzij Macnify, Worplace Technology, kon deze online gefaciliteerd worden. 
Alle stukken, inclusief de conceptnotulen, zijn nu beschikbaar via MIJN XENIOS/club/documenten/ALV 2021 15 december.  Met vriendelijke groet, het bestuur van SBHC Xenios

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jan
2

Toegankelijkheid Sportpark Sloten

Vanaf maandag zal er weer getraind gaan worden op de velden van Xenios. Sportpark Sloten, onze velden en de toiletten zijn helaas nog steeds alleen toegankelijk voor de spelers en trainers voor wie een training gepland staat.
En uiteraard voor de (noodzakelijke) vrijwilligers van Xenios.
Veel hockeyplezier!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
24

Het Ubuntu Hockeykamp in Amsterdam gaat buiten op het veld door!

We hebben goed nieuws! Ondanks dat, door de nieuwe corona maatregelen, het Ubuntu Zaalhockeykamp niet door kan gaan is er wel gewoon het Ubuntu Hockeykamp op 6 en 7 januari op de velden van Xenios! Tijdens het Ubuntu Hockeykamp in Amsterdam in de kerstvakantie komt de enige echte international Freeke Moes een hockeyclinic verzorgen!
Inschrijven
Ubuntu Hockeykamp in Amsterdam in de kerstvakantie
De kosten voor dit Ubuntu Hockeykamp in de kerstvakantie bedragen € 80,- voor 2 middagen! Beide dagen duren van 13:00 tot 16:00 en het hockeykamp is voor alle kinderen van 6t/m 13 jaar die lekker willen hockeyen! Dit Ubuntu Hockeykamp zal plaatsvinden conform de ric

Nieuws afbeelding
Bestuur
Dec
22

Fijne feestdagen en een prachtig 2022

Beste (ouders van) leden, vrijwilligers, leden van verdienste, ereleden,
Na de eerste zaaltrainingen en -wedstrijden was daar plots de lockdown. En ineens is het (zaal)hockeyjaar 2021 ten einde.
Deze coronatijd vergt veel van ons allemaal. Ook van onze leden en onze vrijwilligers. Des te trotser ben ik als we terugkijken hoe we afgelopen jaar verder hebben gebouwd aan onze club.
Zo vordert de bouw van ons nieuwe clubhuis gestaag. En wat wordt het mooi! Tijdens de Algemene Ledenvergadering hoorden we onze penningmeester uitleggen hoe gezond onze club financieel is. En hoe we gegroeid zijn. Zo hebben we er veel jong seniorenteams bij gekregen. Ook waren we afgelop

Nieuws afbeelding
Jeugd
Dec
16

Opbrengst Grote Clubactie 2021 bekend!

De Grote Clubactie is dit jaar een ongekend succes! Onze verkopers hebben bijna 30% meer loten verkocht dan voorgaande jaren.

De opbrengst van € 7.979,88 wordt volledig ingezet voor keepersmaterialen voor de jeugd.

Alle verkopers enorm bedankt voor jullie inzet! Wij zijn enorm trots op jullie en het  bereikte resultaat. 

Winnaars Grote Clubactie 2021 bekend!
Onderstaande verkopers hebben voor de club de meeste loten verkocht. Van harte gefeliciteerd!

De winnaars krijgen nog een persoonlijk bericht wanneer ze hun prijs bij Sport2000 Haverhals kunnen ophalen.

De teamprijzen zullen we uitdelen a

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Dec
14

Nieuwe sponsor: Harry Meijer Motoren

Xenios verwelkomt Harry Meijer Motoren als nieuwe sponsor! Harry Meijer Motoren  is een begrip sinds 1935 en de BMW Motorrad dealer van Amsterdam en omgeving. Nieuwe en gebruikte motoren, accessoires en kleding met een ‘ Style for everyone’.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Dec
13

Zaal 13

Veld 13 op Sportpark Sloten is tijdelijk omgebouwd tot (extra) zaal. Zolang de extra coronamaatregelen duren. Vele teams maken gebruik van het veld om te trainen. Met buitenschoenen, maar met zaalbal en zaalstick, én natuurlijk het handschoentje. Zo kunnen we toch nog met balken trainen en de zaaltechnieken verbeteren.

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Nov
29

Xenios verwelkomt Q-beach als sponsor

Q-beach in Badhoevedorp ´the place to be´ voor jong en oud, waar Hartger, Ruben en team Q-beach u altijd gastvrij ontvangt. Q is ´good´for you !!!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
28

Zaalclinic heren 1

60 kinderen uit de DEF deden vandaag mee aan de zaalclinic van Xenios Heren 1 in de Sporthoeve. Ze leerden oa slimme zaaltrucjes. De clinic was een succes!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
28

Jongens B2 ook na winterstop in landelijke subtop

De eerstelijns jeugdteams van Xenios timmeren de laatste jaren behoorlijk aan de weg, met mooie eindklasseringen en plekken in landelijke competities tot gevolg. Vanwege de goede prestaties in voorgaande seizoenen werd Jongens B2, net als Jongens A2 overigens, in de voorcompetitie in de landelijke subtopklasse ingedeeld. En dat betekende dat Xenios voor het eerst in de historie tweedelijns teams had die op dit niveau acteerden. Jongens B2 heeft een prachtige voorcompetitie achter de rug en eindigde op een keurige vierde plaats. En dat betekent dat ze zich op eigen kracht hebben gehandhaafd in de landelijke subtopklasse, als eerste tweedelijnsteam ooit van Xenios. Dus ook na de winterstop sp

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
18

Tweede proeftraining van Hockey voor Iedereen op Xenios

Gisteren was alweer de tweede training van de organisatie Hockey Voor Iedereen op Xenios.
En wat een grote opkomst! Wat is er weer lekker gehockeyd. Na de gezamenlijke warming-up werden leuke oefeningen gedaan.

Na de proeflessen is het mogelijk om lid te worden via het Jeugdsport en - cultuurfonds. Volgende week, woensdag de 24e, is de laatste training. Wil je meedoen?
Aanmelden kan via [email protected] of via een appje naar 06-8330 3360.
 
Meer weten over Hockey voor Iedereen, kijk op hun site: https://www.hockeyvooriedereen.info/

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
14

Organisatie trainingen en wedstrijden voor junioren vanaf 15 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 november moeten we helaas toch weer teruggrijpen op onze werkwijze van begin 2021.
Toeschouwers mogen niet langs de lijn en daarom graag aandacht voor onderstaande punten.
We vragen DEF ouderbegeleiders om eigen ouders in te delen voor de onderstaande taken regel-ouder en/of Corona-trainingsdienst.
Op zaterdag zal het toezicht worden toegevoegd aan de clubhuisdienst.
Uitwedstrijden: De KNHB verzoekt om alleen het strikt noodzakelijke aantal rij ouders mee te brengen. Elke club kan zijn eigen regels stellen, dus bekijk hun website.
Xenios stelt geen maximum voor bezoekende teams.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Nov
13

MC1 naar Super C

Met een 0-3 winst uit tegen Abcoude verzekerde MC1 zich van de Super C: gefeliciteerd meiden! Top gedaan! 💙

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
10

Administratiekosten gele en rode kaarten

Als speler van Xenios ben je respectvol naar de scheidsrechter, gedraag je je als teamspeler en speel je het hockeyspel op een sportieve manier*. Het behalen van kaarten hoort daar niet bij. De KNHB heeft met ingang van dit seizoen de administratiekosten voor kaarten aangepast, bij iedere gele kaart wordt € 15 in rekening gebracht, bij elke rode kaart € 50.
Xenios heeft daarom het volgende besloten:
Voor jeugdleden per seizoen (inclusief zaalcompetitie): - 1 gele kaart, Xenios betaalt de administratiekosten van de KNHB. We gaan ervan uit dat er sprake was van jeugdige overmoed. Bij onverhoopte meerdere gele kaarten in een seizoen breng

Nieuws afbeelding
Algemeen
Nov
5

Coronamaatregelen op Sportpark Sloten

Gelukkig kunnen we lekker blijven hockeyen op Sportpark Sloten en is publiek welkom. Ook kunnen we een drankje en broodje halen bij de bovenbar en plaats nemen voor  een teamafspraak. Vanaf zaterdag gelden er aanvullende maatregelen: voor iedereen van 18 jaar en ouder is een CoronaToegangsBewijs (CTB) nodig in het clubhuis. Dit geldt ook voor de kleedkamers en toiletten.
Je bent verplicht je coronabewijs te laten checken bij de bar of te tonen aan iemand die daar om vraagt. Ook kan er om een ID worden gevraagd.
Je coronatoegangsbewijs is: je vaccinatie QR-code, een bewijs dat je negatief getest bent (max 24 uur oud) of je kan aantonen door een QR dat je corona geha

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
24

Seniorenkeepers opgelet!

Wil jij ook graag het verschil maken in je team? De beslissende reddingen maken in de wedstrijd? Kom dan naar de keepertraining op woensdagavond van 19.45-20.30 uur! Stanja en Gilles stomen je klaar voor de wedstrijd en delen hun tips en tricks. Supergezellig, leerzaam én sportief.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Okt
22

Fietspad uiterlijk 20 november klaar

Goed nieuws voor onze fietsers. Het sportpark is uiterlijk vanaf 20 november bereikbaar via een veilig fietspad waardoor fietsers de Sloterweg kunnen mijden.
Lees er hier meer over.

Nieuws afbeelding
Senioren
Okt
19

Gisteravond stonden ze er weer: de trimmers.

2 aparte groepen: starters én meer ervaren spelers. De keuze aan welke groep ze deelnemen maken ze zelf, elke week na de gezamenlijke warming-up. Op elke groep staat een zeer ervaren trainer.
Wil je ook een keer (vrijblijvend) mee doen? Als absolute beginner of als "herintreder”? We staan er elke week op maandagavond op veld 12b en 15 van 20.15 tot 21.45 uur. Voor de meer ervaren spelers hebben we ook een trimcompetitie tegen andere Amsterdamse teams in de aanbieding.
Stuur even een mailtje naar [email protected]

Nieuws afbeelding