Daems 10.jpg Heren 1.png HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Koen Boots
Aletta Moons
Emma van Doorn
Algemeen
Sep
17

Inschrijving zaalhockey geopend, maar nog wel onder voorbehoud

Beste (ouders van) spelers van 8E tot senioren,

Normaal gesproken zou de zaalhockeycommissie al lang van start zijn gegaan met het aankomende zaalhockey seizoen, maar door COVID-19 was dat lang onzeker en dat is het nog steeds. Het bestuur van de KNHB heeft besloten dat de voorbereiding van het zaalhockeyseizoen nu wel van start gaat maar dat in de eerste helft van oktober definitief wordt besloten of het echt kan door gaan in het kader van het coronavirus. Lees hier het volledige bericht.

Vóór vrijdag 25 september (23.59 uur) moet elk veldteam aan ons laten weten of ze wil zaalhockeyen of niet. Dit jaar moeten alle spelers en ouders mee wegen of corona

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
11

Corona & Xenios (update 8 september)

Beste (ouders van) leden en bezoekers,
Dit document wordt regelmatig ge-updatet, bv naar aanleiding van gewijzigde maatregelen en inzichten. Belangrijke wijzigingen zullen enige tijd in rood zichtbaar blijven. Deze informatie vervangt eerder verstuurde e-mails.

Klik voor de poster, incl. links hier (PDF - nieuwe versie).
Afschaffing looproutes en verplichte in- en uitgangen van velden
Na een weekend observeren, constateren we dat het volgen van de looproutes op ons complex zeer lastig is. De zeer brede paden nodigen uit om toch de kortste route te nemen. Omdat wij ook zien dat er voldoende ruimte is - zelfs op een volle wedstrijddag - heb

Nieuws afbeelding
Senioren
Sep
10

Xenios studentenwerving succesvol!

Afgelopen zondag hebben Jong Dames 5 en Jong Dames 6 hun eerste wedstrijd gespeeld. Enkele dagen daarvoor had het 2eteam zich aangemeld. Prachtig te zien dat deze nieuwe teams vol enthousiasme al een mooie pot kunnen spelen! Ook zijn er enkele heren opgenomen in de bestaande teams en hebben verschillende trainingsleden zich aangemeld.

Dit is ontstaan uit onze wervingscampagne voor studenten. Onze aantrekkelijk aanbod blijkt te werken. Met name op onze online promotie krijgen we goede respons. We denken dat Corona ergens ook meehelpt, er is toch behoefte aan gezelligheid!

Natuurlijk gaan we gewoon door. In 3 jaar willen we 10 jong senioren teams hebben (studenten e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
9

Ontbijt op Xenios

Even lekker ontbijten met je team op Xenios? Dat kan weer! Het ontbijtje bestaat uit: - croissant - pistolet - ham, kaas, hagelslag en pindakaas - smoothie Kosten: € 5,50 per persoon Geef je op via: [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
8

Klaar voor jouw route naar de top?

Droom jij van de Olympische spelen? Zie jij jezelf al die felbegeerde wereldbeker omhoog houden? Dan ben jij klaar voor jouw weg naar de absolute hockeytop! Bereik al jouw doelen met behulp van de fanatieke en intensieve hockeytrainingen van de National Hockey Academy. Schrijf je vandaag nog in!
In het najaar kun jij, naast jouw eigen trainingen, tien weken lang tot het uiterste gaan met de trainingssessies van de National Hockey Academy. Je gaat van september tot en met november aan de slag met de beste trainers en spelers van Nederland. Vier van de tien sessies zal Xan de Waard jou begeleiden, zodat jij jouw doelen zal bereiken.

Even voorstellen ... Xan de Waard

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
7

Trimhockey is vernieuwd: Trimhockey én Trimfit samen. Doe mee!

Mede dankzij de behoefte om tijdens Corona toch actief te zijn is gedurende de zomer een nieuwe vorm van Trimhockey gestart: Trimfit. Dat continueren we maar dan gezamenlijk op de maandagavond: zelfde veld en zelfde lidmaatschap maar  een andere groep met een eigen trainer. Trimfit is meer gericht op conditie en individuele techniek, trimhockey meer op techniek en duel. Je mag elke maandagavond ter plekke kiezen waar je aan mee wil doen. Mathilde, Jules en Sofie leiden alles in goede banen.
Kortom, voor elk wat wils: voor enthousiastelingen die nog nooit een stick hebben vastgehouden tot en met de ervaren oud-hockeyer die met een gezellige sportieve

Nieuws afbeelding
Jeugd
Sep
7

Regio Noord-Holland bij Xenios

Sinds afgelopen maandag traint de KNHB, regio Noord Holland, met de selecties U14 jongens en meisjes bij Xenios. De KNHB heeft voor Xenios gekozen in verband met de centrale ligging in de regio en uiteraard ook vanwege de prachtige watervelden. De trainingen vinden plaats elke maandag van 16.30-20.00 uur.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Sep
2

Per team één keeperlocker

Afgelopen weken zijn de keeperlockers en hun gebruikers in kaart gebracht door de commissie materiaalzaken. Een aantal gebruikers heeft zich echter nog niet gemeld. Vanaf 8 september zullen deze keeperlockers opengemaakt worden. Dus heb je nog een locker in gebruik maar nog niet gemeld? Mail dan [email protected]
Gefaseerd zal overgegaan worden naar één locker per team, inclusief hun trainer. Op elke locker komt de naam van het team. Lockers worden uitgegeven voor de jeugd vanaf D en de senioren.
Meer informatie: [email protected]

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
26

Tegenstanders Gold Cup voor Dames 1 en Heren 1 bekend

Afgelopen maandag zijn na loting voor de eerste ronde van de Gold Cup de tegenstanders van Xenios Dames 1 en Heren 1 bekendgemaakt.  Donderdag 10 september: Xenios D1 - HIC D1 Donderdag 17 september: Xenios H1 - Qui Vive H1
Beide wedstrijden zijn op Sportpark Sloten en beginnen om 20.30 uur! Zet deze alvast in je agenda! Tot dan!

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
24

Inschrijven voor de scheidsrechterscursus kan weer!


Ouders met kinderen in de jeugd kunnen zich weer inschrijven voor de scheidsrechterscursus.
Na het (succesvol) volbrengen van het theorie-examen mag je een 11-tal fluiten.
Aanmelden kan d.m.v. een email sturen naar [email protected]
Vermeld hierbij graag ook in welk team uw zoon/dochter speelt en je lidnummer.
Wanneer je nog geen lidnummer hebt, kun je je op de website aanmelden als lid, kies als type lidmaatschap voor "vrijwilliger".
Klik hier voor de rechtstreeks link naar deze aanmeldpagina.
Arbitragecommissie  

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
22

BLV: unaniem voor bouw clubhuis!

Gisteravond is er tijdens de Buitengewone Ledenvergadering door de leden unaniem positief gestemd voor de bouw van ons nieuwe clubhuis.
De begroting en financiering werden uitgebreid toegelicht door de penningmeester waarna er gestemd kon worden. Na het tellen van de stemmen kon de voorzitter op elk van de vier stemkeuzes met trots aangeven: 125 voor en nul tegen. Oud-voorzitter Hugo van Renswoude nam het woord en dankte het bestuur voor de gedegen voorbereiding en toelichting.
De volgende stap is het aanvragen van de vergunning!
Buitengewoon was deze BLV zeker. In het avondzonnetje namen de leden plaats op meegenomen klapstoelen en kon de presentatie op ee

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
20

Callum Weijde, onze clubfotograaf

Heb jij deze foto’s van JA1 al gezien? Van de oefenwedstrijd tegen HBS JA1. Vorig jaar heb je al foto’s kunnen bewonderen van vele wedstrijden van Dames en Heren 1. Ook jullie team kan zulke mooie foto’s laten maken. Callum Weijde van Sunset Pictures maakt ze graag.
Voor een totaalbedrag van € 99,- maakt hij mooie actiefoto’s en bewerkt hij de foto’s tot ze top zijn.
Incl. teamfoto: € 119. Stuur Callum een mailtje en hij neemt contact op: [email protected]
 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
19

Pepijn Keppel neemt afscheid

Naast het teamweekend van Heren 1 zijn diverse oefenwedstrijden ingepland. Zo ook afgelopen zondag. Een bijzondere dag want op deze dag neemt Pepijn Keppel van Xenios Heren 1 afscheid van het hockey. Pepijn Keppel, begonnen als trainend F-je bij Xenios, vertrok in de C-leeftijd naar Hurley en ging vervolgens naar Bloemendaal. Als vice-aanvoerder werd hij Europees kampioen met Nederlands Jongens B in 2012. Enkele jaren geleden haalde André Morees, zijn oude jeugdcoach bij Bloemendaal, hem terug naar Xenios waar hij sindsdien uitkwam voor Heren 1. Voor de wedstrijd droeg Pepijn de aanvoerdersband over aan Tim van Oosterom. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Pepijn e

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
18

Barmedewerker gezocht!

Kom jij ons barteam versterken?
Ben je 16 jaar of ouder en zoek je een leuke bijbaan, dan zijn wij op zoek naar jou.
Voor onze gezellige hockeyclub zoeken wij leuke enthousiaste jongens en meisjes die willen werken als barmedewerker.  Je maakt deel uit van het enthousiaste barteam en samen voorzie je onze gasten van drankjes en diverse broodjes.  
Het is geen probleem als je geen ervaring hebt, wij werken je in en op den duur kan je zelfstandig een dienst draaien.  
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?  Stuur een korte mail naar [email protected] met je naam, je mobiele nummer, en welke werkervaring je tot nu

Nieuws afbeelding
Arbitrage
Aug
13

Afspraken scheidsrechters

Eind vorige maand heeft de spelregelcommissie van de KNHB het vernieuwde spelreglement gepubliceerd. In aanvulling hierop er een briefing opgesteld voor clubscheidsrechters (inclusief CS+).
Lees deze briefings goed door zodat je goed voorbereid op het veld verschijnt.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Aug
12

Ballenkinderen gezocht!

Dames 1 én Heren 1 spelen dit jaar weer Overgangsklasse. Xenios is daarom op zoek naar ballenkinderen in de C. Wat je moet doen? Je zorgt er voor dat het spel snel hervat kan worden als de bal buiten het veld is. Dat doe je samen in een team van 8 kinderen. Door jou blijft het spelletje snel en kan er veel gescoord worden! Hoe leuk om tussen onze toppers te staan! Speel jij dit seizoen in de C dan zijn we op zoek naar jou! Meld je snel aan met een e-mail met jouw naam naar [email protected] Wil je het met een vriend(in) samen doen? Dat kan ook! Zet dan ook zijn of haar naam er bij. Commissie Ballenkinderen Odette Hoogendam

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
12

vrijetijdamsterdam.nl: "Xenios is de leukste hockeyvereniging van Amsterdam"

Gisteren verscheen online het artikel "Xenios is de leukste hockeyvereniging van Amsterdam" op vrijetijdamsterdam.nl. 
Klik hier voor het artikel.
Met dank aan Erik Timmermans voor de samenstelling van het artikel en clubfotograaf Callum Weijde voor het gebruik van een aantal van zijn foto's.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
10

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 5 van 6): "Veiligheid"

Deel 5: "Veiligheid”. De langste uit de serie van 6 filmpjes over ons nieuwe sportpark en de bouw van ons clubhuis. Veiligheid is een belangrijk aspect voor alle betrokkenen van Xenios. Laat je informeren aan de hand van plattegronden. Over bruggen, verkeer, overlast, hekken en heggen, klikobakken en budgetten. Er wordt alles aan gedaan om een veilige omgeving naar en op Sportpark Sloten voor onze leden te creëren.
 
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de bouw en omgeving? Diverse betrokkenen komen in 6

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
10

Inloopspreekuur fysiotherapie op Xenios!

Het competitieseizoen begint weer! Dat betekent dat Sander van Back in Shape elke donderdagavond van 19:30 - 21:00 uur op Xenios aanwezig is voor het inloopspreekuur. 
Loop gerust langs voor vrijblijvend advies. 
De fysiotheraptieruimte is bij binnenkomst van Herenmarkt, links de gang van de kleedkamers in, aan je rechterhand.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
7

Studenten komen naar Xenios!

Xenios heeft alles wat je als student wenst. Gezellige borrels, leuke sfeer, mooie velden. Bovendien is het slechts 15 minuten fietsen van het Vondelpark. En het wordt alleen maar beter. In de komende jaren is er ruimte voor meer studententeams, we hebben hiervoor een prachtig aanbod en we hebben alle ruimte voor nog meer partijen op het veld en straks in ons nieuwe clubhuis!
Ga hier naar de speciale pagina met ons unieke studentenaanbod.
Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
6

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 4 van 6) - "Het nieuwe clubuis"

Martijn de Groot, architect van Blackbox Architecten vertelt over het ontwerp van ons nieuwe clubhuis: de rendering, de Xenios-blauwe tegeltjes in de kleedkamers en het prachtige uitzicht over de velden vanaf terras en clubhuis. Laat je aan de hand van tekeningen meenemen in het ontwerpproces en de keuzes die zijn gemaakt. "Een betaalbaar en maakbaar ontwerp waar we trots op mogen zijn”, aldus Martijn. "Het nieuwe clubhuis” is aflevering 4 in een serie van 6. Klik hier.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
4

Testen op corona

Het aantal besmettingen neemt toe. En daarmee ook de risico’s voor ons allen. Corona hoort nergens, ook niet op het hockeyveld.  Om er zeker van te zijn dat we met zijn allen veilig op en rondom het veld kunnen staan is een belangrijk uitgangspunt:
Bij klachten: laat je testen!
Klachten die veel voorkomen: - Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn - Hoesten - Benauwdheid - Verhoging of koorts - Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
Heb je een of meer van deze klachten? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Kom niet naar Xenios en informeer je trainer. Better safe tha

Nieuws afbeelding
Algemeen
Aug
3

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 3 van 6) - "De bouwcommissie"

In deel 3 komt Rob Braaksma van de bouwcommissie van Xenios aan het woord vanaf de heilige grond op Sportpark Sloten. Hij legt uit dat het gehele proces niet zonder slag of stoot verliep: diverse begrotingen, eisenpakketten, aanpassingen en aannemerkeuze. En welke energiebronnen gaan we gebruiken? Duur of duurzaam?

En Tjibbe heeft een vraag voor Rob! Bekijk nu het derde filmpje in de serie van 6 waarin vele antwoorden worden gegeven rondom de bouw, klik hier.
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de b

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
31

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 2 van 6) - "De huidige situatie"

In deel 2 "De huidige situatie" van de serie "Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis" neemt M'barek je in een sprintje mee naar de bar van het nieuwe clubhuis. Maar blikken we ook terug naar het moment dat we Herenmarkt, een kale ruimte zonder bar, betrokken. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd? We lopen mee door het toegangshek over de oprijlaan naar de plek van het nieuwe clubhuis. Gebruik ook je fantasie en stap het clubhuis binnen. Wie is het eerste bij de bar? Klik hier.
Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jul
28

Sportpark Sloten en ons nieuwe clubhuis (deel 1 van 6) - "De aanleiding"

Van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten, van aanleiding tot realisatie van een nieuw clubhuis: een complex proces. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke afwegingen en keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de bouw en omgeving? Diverse betrokkenen komen in 6 filmpjes aan het woord om de leden van Xenios hierover te informeren.
1. De aanleiding – Arjan Keppel
2. De huidige situatie – M’barek Ben Addi
3. De bouwcommissie – Rob Braaksma
4. Het clubhuis – Martijn de Groot (Blackbox Architecten)
5. Veiligheid – M’barek Ben Addi
6. Oproep van de Voorzitter – Michiel van Zutphen

De komende 2-3 weken zullen de filmpjes geplaatst worden op de w

Nieuws afbeelding
Sponsoring
Jul
8

Sponsornieuws: Unieke samenwerking tussen restaurant Loetje en LOVERS Canal Cruises in Amsterdam

Loetje en LOVERS Canal Cruises (sponsor van Xenios) slaan de handen ineen om een unieke beleving op de Amsterdamse grachten te creëren. Hierin komen de lekkerste biefstuk van Nederland en de populairste attractie van Amsterdam samen.
"Door de situatie rondom COVD-19 zijn wij creatief gaan nadenken. Wat is nu mooier dan twee Amsterdamse ondernemingen die samen een unieke beleving brengen?”
- Harold Kluit, COO Tourism Group International

Dagelijks zal er twee keer worden afgevaren vanaf Loetje Centraal, waarbij het beste van twee werelden samenkomt: de unieke keuken en service van Loetje en een fantastische beleving van de Amsterdamse grachten in een

Nieuws afbeelding