Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Léon Louwman
Julie van Grunsven
Matthijs van Gaalen
Nikki Hoogendam

Heren 1 - B.H.V. Push H1: 3 - 2

Gespeeld op: 27-9-2020

Wedstrijdverslag Xenios – Push

Na twee uitwedstrijden op rij, bij Naarden en bij Helmond, was ons eigen sportcomplex in Sloten andermaal het decor voor een prachtig affiche in poule B van de Overgangsklasse. Push uit Breda, een ploeg die niet lang geleden nog op het hoogste niveau acteerde, reisde op zondagmiddag af naar de hoofdstad voor een strijd op het scherpst van de snede. De competitiestart was voor Push enigszins een valse geweest en ook wij waren na teleurstellende gelijke spelen bij Naarden en Helmond (4-4 en 0-0) gebrand op eerherstel en boven alles het bijschrijven van 3 punten.

Een week geleden traden we op Helmond nog aan met een zwaar gehavende ploeg met in de gelederen A1-speler Steyn, B1-speler Sven en H2-speler David. Deze week maakten Hans Berkvens en Sean Weijde hun terugkeer in de selectie en werd deze aangevuld met niemand minder dan de pas afgezwaaide Matthijs Kuijt, die tegenwoordig zijn minuten voornamelijk maakt in het Xenios All-stars team H3. De nog geblesseerde Frank Kolhoff, Niels Brouwer en Luc Severeijns waren er bij aan de zijlijn.

Beide ploegen bleken vanaf de eerste minuten zeer gewaagd aan elkaar. De wedstrijd speelde zich in de beginfase voornamelijk af op het middenveld en beide ploegen hadden moeite met het creëren van echte kansen en het vinden van gaten in de vijandige press. Xenios probeerde geduld te bewaren in de opbouw en de oplossing buitenom te zoeken. Push werd een aantal keer gevaarlijk uit een snelle tegenstoot. Het resulteerde halverwege het eerste kwart in een corner die werd verzilverd door middel van een directe push. 0-1. Het wedstrijdbeeld veranderde na de goal nauwelijks. Beide teams hielden vast aan hun eigen spel. Xenios kwam iets beter in de wedstrijd en trok het overwicht iets naar zich toe. Vlak voor het einde van het eerste kwart resulteerde dat in een corner die door Hoogendam feilloos benut werd. Een fijn moment voor de gelijkmaker. Na de break werd de wedstrijd iets meer open en kwamen er kansen aan beide kanten. Invaller Kuijt kreeg een grote kans op de 2-1 maar schoot die net voorlangs, en een minuut voor de rust viel de bal dan toch aan de verkeerde kant in het netje. Na een aanval over rechts bleef de bal na een voorzet in de kluts liggen voor de stick van een spits uit Breda die al vallend kon binnenwerken. Een flinke domper vlak voor rust.

Na rust nam de wedstrijd een chaotische afslag. Het werd een wedstrijd die door kaarten aan beide kanten heen er weer vloog. Zowel spelers van Xenios als Push moesten na een fysieke overtreding 5 minuten op het strafbankje. De controle lag de tweede helft voornamelijk bij ons. We bleven geduldig spelen en zoeken naar de vrije man. Na een uur mocht Hoogendam aanleggen vanaf kopcirkel. Zijn push kwam hard op de dekkers van de lijnstop met een strafbal als gevolg. Deze werd door Hoogendam zelf benut en met nog 10 minuten te spelen lag de wedstrijd weer compleet open. We bleven geduldig in de opbouw en hielden vast aan het plan. Vlak voor tijd kwam de bal terecht bij Scheen in de as, die met een prachtige opening de vrijstaande Op het Veld vond, die vanaf de rechtsback positie was komen inschuiven. Hij controleerde de bal en demarreerde de cirkel in om met een listige balletje over de legguards van de keeper heen de binnenkant van de plank te vinden. En zo bleven de punten na een zwaar bevochte wedstrijd in Amsterdam, waardoor we nu de  vierde plaats op de ranglijst bekleden. Volgende week wacht Alecto uit.

Wij danken iedereen die aanwezig was voor de geweldige support. Helaas zal dit de komende wedstrijden niet meer mogelijk zijn maar in onze gedachten zullen jullie er allemaal staan. Houdt vooral de app in de gaten voor live updates en scores.

Hopelijk tot snel weer aan de lijn!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HC Zwolle H1