hfn-0037.jpg img_1061.jpg Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Romy de Beukelaer
Tim Gabes
Hannah Graadt van Roggen
Carmen de Voogt
Lina Kati

Heren 1 - HC Zwolle H1: 7 - 4

Gespeeld op: 6-9-2020

Wedstrijdverslag Xenios – Zwolle 

 

Maandenlang was het een lichtpuntje aan de horizon. Vanaf het moment dat het weer toegestaan was om met inachtnemen van de anderhalve meter maatregel met elkaar op het veld te staan werd reikhalzend uitgekeken naar de start van een nieuw competitieseizoen. Hockey is altijd leuk, maar als je voor het eerst in je hockeyleven geen duels en partijtjes mag spelen wordt het ook wel snel wat saai. En hoe selecteer je in godsnaam een nieuwe ploeg zonder dat er daadwerkelijk gespeeld kan worden? Een paar maanden nadat ik mezelf en anderen deze vraag stelde stonden we afgelopen zondag weer voor onze Herenmarkt. Strak in het pak met een nieuwe trainer, een nieuwe assistent-trainer en twee nieuwe spelers. Voormalig assistent Basten Pels is door de club naar voren geschoven na het vertrek van Marc de Moor, zijn nieuwe rechterhand Bobbe van Hoof kwam over van het nabij gelegen Myra om onze ploeg te versterken, en een tweetal jonge honden, afkomstig uit de jeugd van topclubs Pinoke en Den Bosch zijn sinds dit jaar te bewonderen in de Overgangsklasse. Hun namen? Job van den Elsen en Bram Plug. 

 

Na een redelijk normale voorbereidingsperiode waarin hard werd getraind en geoefend stond zondag de competitiestart op het programma tegen Zwolle. Hoewel de poule bijna niet veranderd is ten opzichte van vorig jaar blijft het gissen waar onze concurrentie staat in hun traject. Zijn er spelers weggegaan, bijgekomen, komt er jeugd door of is er een wisseling van de wacht aan het roer geweest? Op de resultaten van vorig seizoen valt niet te leunen. En dus was de opdracht glashelder: vlieg er in alsof je de WK-finale speelt. Deze opdracht werd serieus benaderd, want binnen de minuut lag de bal al voor het eerst in het netje. Of op de plank eigenlijk. Vanuit een lange corner werd de bal via de kom om gespeeld en hard de cirkel in geflatst vanuit de as. Severeijns verlengde slim op de tegendraads bewegende Oosterwaal die diep in de cirkel kon controleren en beheerst kon afwerken. Een droomstart. Maar lang konden we niet genieten van de voorsprong. Na een ietwat klunzig ogende poging tot het wegwerken van een Zwolse aanval belandde de pal met wat fortuin voor de stick van een spits die kon afwerken. Zo makkelijk zou het niet gaan worden. 

 

De opbouw pakte het heft in handen en ging door met het bouwen van tempo aan de bal en een gecontroleerde wedstrijd. Het resulteerde in een wervelend begin van het 2e kwart. Meteen na de start van het 2e kwart mocht cornerkanon Hoogendam voor het eerst aanleggen vanaf kopcirkel. Hij liet de keeper kansloos. Niet veel later was het Oosterwaal die zijn tweede maakte op aangeven van Scheen, die na een weergaloze actie was weggestuurd door de nieuwe vice-captain Veen, en een paar minuten na de 3-1 viel de kwam na een getoucheerde pass van Op het Veld voor de stick van Scheen, die onberispelijk raak schoot. We zaten op rozen, al lieten we tot aan de rust in scherpte wat steekjes vallen. Het werd niet afgestraft. 

 

Dat werd het wel na rust. Want een matig kwartier na rust betekende dat Zwolle door middel van een strafbal en een strafcorner kon terug komen tot 4-3. Maar met een uitspeel-corner op het rustsignaal van het 3e kwart bracht Hoogendam de marge vanaf de kop terug naar twee. In het 4e kwart was het spel beter. De rust keerde terug in balbezit er kwamen er ruimtes te liggen tussen de linies van het moe gestreden Zwolle. Debutant van den Elsen zet met een schitterende crosspass Oosterwaal vrij voor de keeper die tekende voor zijn hattrick, en niet veel later was het de andere debutant Plug die uit een pass van Severeijns zijn debuut op luidde met een treffer. De zevende van onze kant. Vlak voor tijd mocht Zwolle nog aanleggen van de kopcirkel en werd zo de 7-4 eindstand op het bord gezet. Veel goals, veel sensatie, en drie verdiende punten. 

 

Een fijne start voor de nieuwe staff en de nieuwe spelers in de ploeg. Volgende week en de week daarop mogen we de auto in voor uitwedstrijden tegen eerst Naarden, en daarna Helmond. 

Bedankt voor alle support en we zijn u graag weer langs de lijn! 

 

Xenios H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
B.H.V. Push H1