B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jay Mika van Schijndel
Arun Molenaar
Roger van Male

Heren 1 - Hockey Club Naarden H1: 6 - 4

Gespeeld op: 15-9-2019

Wedstrijdverslag Xenios – Naarden (15-9-2019) 

 

Xenios vs. Naarden: een affiche op de openingsdag van het nieuwe seizoen om je vingers bij af te likken! En dat was precies wat de supporters langs de lijn van het nieuwe hoofdveld op het nieuwe complex van Xenios zouden doen die middag. Want met maar liefs 10 doelpunten werd het voor vriend, vijand en neutrale toeschouwers een wedstrijd om van te smullen. 

 

Een aangename temperatuur en een stralend zonnetje zorgden voor een onvervalste 'Super Sunday' atmosfeer op Xenios. Nadat de meiden van Dames 1 hun wedstrijd al met knappe 4-3 overwinning op Ring-Pass hadden afgesloten was het onze beurt om het 6-puntenweekend te completeren. 

 

Het was echter Naarden dat uit de startblokken schoot en ons in de eerste minuten met de rug tegen de muur drukte. Echt gevaarlijk werd de Gooische formatie echter nog niet. Een aantal scherpe counters van ons kant brachten de verhouding weer in evenwicht en gaven ons wat meer rust in ons spel. Het eerste kwart ging vrij gelijk op maar het was uiteindelijk Naarden dat als eerste toesloeg. Reinders Folmer werd ongelukkig ten gronde gebracht. Het ontglipte beide arbiters helaas. De directe tegenstander van de linksback van Xenios kwam zo vrij in de cirkel te staan en kon koelbloedig afronden. 0-1. De gelijkmaker liet echt niet lang op zich wachten. We reageerden scherp en haalden vlak na de 0-1 een strafcorner, die onberispelijk raak werd gepusht door Hoogendam. 1-1. Vlak daarna was het echter opnieuw Naarden dat toesloeg. Een strafcorner op het laatste fluitsignaal van het 1e kwart belandde met een droge knal op de plank waardoor we een kleine tik te verduren kregen. 

 

Aan het begin van het 2e kwart waren wij degene die uit de startblokken vlogen en Naarden overrompelden. Een backhand-schot van Weijde werd attent binnen getipt door De Graaff. Niet veel later was het Kuijt die op de juiste plek bij de 2e paal stond om een scherpe voorzet van debutant Oudendijk binnen te werken en vlak voor de rust werd de voorsprong door Hoogendam vanaf de kopcirkel zelfs uitgebouwd naar 4-2. Een droomkwart van onze kant, waardoor we opeens met een riante voorsprong de rust in konden. 

 

In de 2e helft lag het tempo van de wedstrijd lager. Naarden stelde zich verdedigend op en wij probeerden te controleren. Het resulteerde in een schaakspel waarbij niet veel grote kansen ontstonden. Uiteindelijk was het Reinders Folmer, een van de andere debutanten, die stiekem vanaf de linksbackpositie naar voren was geslopen en daar een strakke pass van Op het Veld op waanzinnige wijze binnen tipte voor de 5-2, die niet veel later door Hoogendam werd uitgebouwd naar een 6-2 stand, waarmee de cornerman zijn hattrick completeerde. 

 

In het 4e kwart kwam Naarden met een slotoffensief waar nog 2 goals uit vielen, waardoor na 70 minuten de eindstand 6-4 op het bord stond. 

 

Een droomstart van het nieuwe seizoen op het nieuwe veld en de nieuwe thuishaven, waarmee we ons in ieder geval voor een weekje de trotse koploper in de Overgangsklasse mogen noemen. 

 

Volgende week zullen we vechten voor het behoud van deze koppositie op het veld van Breda.

We hopen jullie allemaal snel weer langs de lijn te zien. 

 

Heren 1.