Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Daan Eijmans
Guusje 't Hart
Inge Leijtens
Bas Braaksma

HC Helmond H1 - Heren 1: 2 - 2

Gespeeld op: 12-5-2019

Wedstrijdverslag Helmond – Xenios van zondag 12 mei 2019. 
Na een goede reeks wedstrijden leek het mij wel gepast om ook in het schrijven van de verslagen maar even door te pakken. Bij deze. 

Een aantal weken geleden zat de spanning er flink in. Frustratie en onbegrip waren de sleutelwoorden. Hoe kon het nou toch dat wij met deze ploeg opeens tegen degradatie aan het vechten waren? Cruciale weken tegen directe concurrenten presenteerden zich. Het zou ‘do-or-die’ worden tegen zowel Union als Leonidas. Het werd ‘do’. Op het moment suprême lukte het ons een versnelling bij te zetten en konden we na deze hectische weken 6 belangrijke punten bijschrijven. 

Door de winstpartijen konden we zowaar opeens weer gaan kijken naar onze originele doelstelling: een plek in de top 4. Want winnen in deze competitie betekend automatisch stijgen op de ranglijst, aangezien bijna elk team je directe concurrent is. Zo werd de wedstrijd van zondag tegen Helmond opeens een directe strijd om een top 4 klassering. Zo kwamen we dan ook uit de startblokken.

Net als de voorgaande weken waren de eerste minuten voor ons. Veel energie in de pressing leverde problemen op voor Helmond en dit resulteerde na een schamele 5 minuten al in de openingstreffer. 
Na een goede actie van Scheen kwam de bal voor de stick van onze immer avontuurlijke rechtsback Hendriks. Hendriks draaide en zocht naar ruimte voor een schot. In plaats daarvan vond hij Op het Veld in zijn guard, die nadat hij door Hendriks bediend werd in alle vrijheid zijn hoek kon uitzoeken. Een koud kunstje voor de routinier van de Amsterdammers: 0-1. 

De wedstrijd was voorzien van veel strijd aan beide kanten en waaide dan ook over en weer als een 5-setter op het gravel van Roland Garros. Op ongelukkige wijze viel halverwege de eerste helft de gelijkmaker. Een aanvallende shoot werd gemist door de beide refs waarna de Helmondse aanvaller een strafcorner kon versieren. Helmond pakte het cadeautje gretig uit, waarna we met een gelijke stand hotdogs gingen halen. Ikzelf nam ketchup. Andere jongens namen curry. 

In de tweede helft was vooral het publiek de winnaar. Kaarten aan beide kanten beïnvloedden het spel dusdanig dat je als speler af en toe het gevoel had dat je in een flipperkast stond. Een kwartier lang drukten we Helmond na rust met de rug tegen de muur. Op een moment stonden we zelfs met 11 tegen 9 te spelen. Corners en kansen lieten we onbenut. De wetten van de sport bleken hard. Nadat Helmond weer met 11 stond waren wij het die met een ondertal kwamen te staan, en tot overmaat van ramp kon Helmond door een miscommunicatie aan onze kant op voorsprong komen. Waar er zo lang niets aan de hand leek werden de kaart op brute wijze opnieuw geschut in een tijdsbestek van een paar minuten. Een slotoffensief moet ingezet worden, en dat zou er ook komen. Waar het veldspel deze wedstrijd niet van het niveau was dat we ambiëren was de energie dat gelukkig wel. En dat zou resulteren in die gewenste gelijkmaker. Een fraaie combinatie van Scheen en De Graaff resulteerde in een corner die door Hoogendam werd verzilverd, en zo eindigde de wedstrijd net als in Amsterdam in een gelijkspel. 

Voor Helmond betekende dat dat ze de 2e plaats weer moesten overdragen aan Hattem. Voor ons betekende het handhaving in de Overgangsklasse en nog steeds de mogelijkheid tot het veroveren van een top 4 klassering. 

Zondag 17 mei wacht de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Breda voor een plek in de top 4. Tevens wordt die dag stilgestaan bij de laatste thuiswedstrijd van Xenios-legendes Daan Hendriks en Yannick Beekman. Genoeg reden voor een lekker dagje Xenios. 

We zien jullie graag weer langs de lijn.

H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1