dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Bestuur Jul
3

Introductie bestuur – Robert Das, voorzitter

Nieuws afbeelding
In december 2022 is er een nieuw bestuur gestart. Vijf van de zes bestuursleden zijn nieuw in hun rol, alleen Robbert-Jan Suur had al zitting in het vorige bestuur. De taken zijn als volgt verdeeld;

Robert Das: voorzitter
Najet Rossen-Yacoubi: secretaris en communicatie
Rob van Vroenhoven: penningmeester
Niels Breuker: bestuurslid HTZ Junioren
Percy Stam: bestuurslid HTZ Senioren
Robbert-Jan Suur: bestuurslid accommodatie, evenementen & sponsoring

Vandaag deel 3 uit de serie Ons Bestuur, waarin Robert Das zichzelf voorstelt.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Robert Das, zoon van een marineman en een kleuterleidster, geboren in Suriname en de helft van een tweeling. Naast mijn tweelingzus heb ik nog een twee jaar oudere zus. Na mijn middelbare school heb ik Bedrijfskunde gestudeerd in Groningen. Daarna ben ik in Amsterdam gaan wonen en in het vastgoed terechtgekomen. In 1996 heb ik de postdoctorale opleiding Vastgoedkunde gedaan aan de VU. Na lang bij een aantal grotere bedrijven te hebben gewerkt ben ik op dit moment actief als zelfstandig vastgoedadviseur in commercieel vastgoed.

Wat is jouw binding met de club?
Rond 2013 moest ik door chronische rugklachten afscheid nemen van mijn grote passie zeezeilen. Ook werd mij geadviseerd om te stoppen met hockey. Zelf heb ik geen kinderen en het wel en wee van de twee zoons van mijn tweelingzus, Alexander en Martijn Krans, hadden en hebben daarom mijn volle interesse. Beiden hockeyen vanaf de jongste jeugd bij Xenios. Vanaf het moment dat de boot was verkocht, werd ik vaste supporter van de teams waar zij beiden voor uitkwamen. Alexander speelde in H1. Na een jaar vroeg Hetty van Zantvoort of ik haar wilde opvolgen als teammanager van H1. Dat heb ik zeven seizoenen met heel veel plezier gedaan. Het is bijzonder om te zien hoe de spelers van H1 en D1 leven voor hun sport en wat zij daarvoor opzij zetten. Ik heb het echt als een voorrecht beschouwd om zeven jaar deel uit te maken van het team. Via Tim (van Oosterom) en Marloes raakte ik de laatste jaren ook betrokken bij de jeugd en werd ik op zaterdag teammanager van JO18-1. 
Vanuit mijn achtergrond in het vastgoed maakte ik deel uit van de bouwcommissie voor het nieuwe clubhuis en op dinsdagavond geef ik training aan JO18-3.

Waarom besloot je tot het bestuur toe te treden?
Ik ben door Rob Vissenberg op een dinsdagavond benaderd toen ik naar de uitgang van de club liep; "zou bestuur wat voor je zijn?”.
"Geen idee, flauw gezegd ben ik letterlijk en figuurlijk op weg naar de uitgang. Ik ben immers gestopt als teammanager van H1 en zelf hockeyen zit er niet in. Aan welke functie dacht je dan?” 
"Nou, penningmeester of secretaris?” 
"Mmm, penningmeester ben ik al vaker geweest en zie ik niet zo zitten, maar misschien zou ik, als daar draagvlak voor is, teammanager van alle teams kunnen worden? Dan kan ik nog even blijven.” 

Wat voor rol speelt Xenios voor mensen?
Ik vind dat een lastige vraag. Ik denk dat Xenios voor iedereen een andere rol vervult. Voor de één is dat sporten op hoog niveau, voor de ander gezellig ballen en voor weer een ander de invulling van een vrijwilligersfunctie. Voor mij is Xenios een plek waar ik altijd heen kan gaan, zonder afspraak en waar niks moet, maar waar elke inzet of aandacht enorm wordt gewaardeerd. Een plek om even afstand te nemen van de alledaagse werkelijkheid. 

Wat kunnen we van je verwachten als voorzitter?
Binnen Xenios zijn bij een volle bezetting ruim 130 vrijwilligers actief. Die zijn alle 130 even belangrijk voor het functioneren van de vereniging. Daar is een goed getrapte organisatie voor nodig waarbinnen iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. Ook moet iedereen weten wat er van hem of haar wordt verwacht. 
De uitkomst van een goede organisatie zou moeten zijn dat we met elkaar een mooie vereniging hebben waarin iedereen zich veilig en vrij voelt en iedereen op zijn eigen niveau lekker kan sporten of op een andere manier actief kan zijn. Kort gezegd, een plek waar iedereen, jong of oud, graag naar toe gaat. 
Daar wil ik me samen met mijn bestuur en al die andere vrijwilligers voor in zetten.

Wat wil je nog graag kwijt?
Binnen de club wordt regelmatig door mensen aangehaald dat de cultuur van Xenios bewaakt moet worden en dat er behoefte is aan verbinding. De vraag die dan gelijk opborrelt is ‘wat is dan die cultuur' en waar loopt die cultuur gevaar en hoe geven we die verbinding vorm?

Een goed aanknopingspunt daarvoor zijn de waarden die we als club hanteren:
Xenios, dat zijn jij en ik samen
Elkaar respecteren
Neem verantwoordelijkheid bij alles wat je doet
Iedereen is welkom op de club
Ontwikkeling maakt ons allemaal beter
Sportief gedrag is vanzelfsprekend

Een ander aanknopingspunt zijn de vaste evenementen die we hebben zoals D-kamp, C-kamp, familietoernooi, etc.  Maar zijn we er dan? De plek bij uitstek waar we met elkaar die vraag gezamenlijk kunnen beantwoorden is de ALV. In de afgelopen ALV waren er circa 20 leden aanwezig. Dat is natuurlijk veel te weinig. Bij deze daarom de oproep om in komende ALV’s met veel meer mensen het gesprek te voeren of we met elkaar de vereniging hebben die we willen hebben en waar we met zijn allen trots op zijn. Want met zijn allen zijn we eigenaar van Xenios en daarom zijn we ook met allen verantwoordelijk voor het bewaken van de cultuur en het zoeken van verbinding met elkaar.

In H1 hebben twee spelers ooit een prachtige rap gezongen over het team. In die rap kwam de volgende tekst voor: "Xenios H1, dat team waarvoor je terugkomt van vakantie” en dat is het gevoel dat ik de hele club toewens: "Xenios, die club waarvoor je na de zomer terugkomt van vakantie”.