dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

 

START VAN DE LUSTRUM FEESTWEEK!

 

Proeflessen

Lid worden?

Clubcard

Hoofdsponsor

Sponsoren


Zaalhockey Maa
21

Zaalkampioenen gehuldigd!

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag mochten vier juniorenteams in een versierd clubhuis het TD openen. Ze werden door voorzitter Robert Das toegesproken en ontvingen samen met hun trainers allen een medaille.

Enkele quotes:

MO12-13, samengesteld uit MO12-1 en -3, werd al snel een hecht team dat goed samenwerkte. Onder leiding van Sanne Nieuwmeijer waren ze lange tijd koploper, maar werden toch ingehaald door de nummer 2. In de allerlaatste wedstrijd -met dat team als publiek- wonnen ze en werden zo kampioen.

JO16-2 werd niet alleen kampioen van hun poule maar wonnen ook twee zaaltoernooien. Veel dank aan vaste invalkeeper Kick die ook gehuldigd werd, en trainer Jens Wielaard die de jongens tactisch sterker maakte, en hen ook leerde elkaar te coachen. Ook dit team moest tot de laatste zaalwedstrijd wachten om zeker te zijn van de winst.

De jongens van JO16-12 werkten volgens trainers Marloes van Meeteren en Tim Hoogendam hard, analyseerden hun potjes en kwamen hun afspraken in het veld steeds beter na. Ze speelden aanvallend en dynamisch en dat resulteerde in goals voor alle veldspelers.

Tot slot JO18-1 onder leiding van Tim van Oosterom. Dit team begon zonder een aantal key-zaalspelers en speelden -op eigen verzoek- een klasse lager. Het was dus te verwachten dat ze kampioen zouden worden, en daarom werd gaandeweg een ander doel gesteld: 100 goals. En dat werd gehaald: in totaal scoorden ze 101 keer. Absolute topscoorder was Huub van Zutphen met 56 goals op zijn naam. Ook dit team is dank verschuldigd aan twee vaste invallers: Ties en Paul.

Robert Das memoreerde ook de bijzondere prestatie van MO14-1. Zij werden tweede in hun Topklasse poule en kwalificeerden zich daarmee voor deelname aan de poulefase van het NK Zaalhockey.

In Arnhem wonnen ze twee van de drie wedstrijden. Hoe bijzonder dit is blijkt wel uit de zoektocht naar vergelijkbare resultaten: een junioren team dat landelijk niveau haalt in de zaal is bij Xenios pas één keer eerder gebeurd in 2009. Nogmaals hulde voor de meiden en hun trainers Tim van Oort en Sam Koot.

De voorzitter stond ook nog even stil bij de inzet van vrijwilligers waar onze club op draait. Robert bedankte in het bijzonder Sandra van Rhijn en Sandra Boele die de gehele zaalhockeyorganisatie voor hun rekening nemen en werk voor vier mensen doen. Hij riep de aanwezigen op om zich als ook vrijwilliger aan te melden.