dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Iris den Hollander
Nilou Dissel
Pleun Wijgman
Emiel Willems
Zaalhockey Jan
29

MO14-1 op jacht op het NK zaalhockey

Nieuws afbeelding
Zaterdag 28 januari stond in het teken van het NK zaalhockey junioren. Omdat onze MO14-1 tweede was geworden in hun voorcompetitie, hadden ze zich ruimschoots geplaatst! De meiden waren ingedeeld in een sterke poule met MEP, Klein Zwitserland en SCHC, waarvan alleen de eerste door zou gaan naar de halve finale een week later.

In de eerste wedstrijd werd al gelijk duidelijk waar de meiden en coaches Tim en Sam voor gekomen waren: de halve finale halen mét een dosis energie en plezier. Dat betaalde zich uit in een zeer knappe 4-2 winst tegen MEP. Van zenuwen was amper sprake, zeker gegeven het feit dat de eerste goal van Xenios er al na 10 seconden in lag: een lekker begin!

De tweede wedstrijd was er een om van te smullen. Tegen Klein Zwitserland kwamen de meiden knap terug van een achterstand en wonnen met 4-3! Ze lieten zien goed te kunnen hockeyen, maar ook erg weerbaar te zijn en met z’n allen op te staan bij een tegenslag. 

Omdat SCHC 4 punten had na twee wedstrijden en Xenios op 6 punten stond, was de laatste wedstrijd een bepalende. De meiden moesten winnen of gelijk spelen om zich te plaatsen voor de halve finale. Bij zowel Xenios als SCHC werd er alles aan gedaan om de laatste energie te geven en de poule te winnen. Mede door de volle tribune van meegereisde supporters van beide teams, werd het een sportieve strijd met veel vechtlust aan beide kanten. SCHC scoorde één goal meer dan onze meiden en er werd met 2-1 verloren. Helaas. 

Geen halve finale, maar wel een ontzettend trots publiek. Ouders, vrienden, broertjes en zusjes en anderen meegereisde fans hebben drie wedstrijden lang genoten van hoog niveau zaalhockey en een bak aan energie en plezier. Elke gehaalde corner, gemaakte goal en redding werd met grote passie en vreugde gevierd: dat was prachtig om te zien en belooft veel goeds voor de komende seizoenen! 

Een zaalseizoen om trots op te zijn!

Zie onze socials voor meer beeldmateriaal