Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Léon Louwman
Matthijs van Gaalen
Julie van Grunsven
Nikki Hoogendam
Jeugd
Jun
13

BP College x Hockeyfilmpje

Een revolutionair hockeykamp! Jouw kind kan de allereerste editie meemaken! Samen met Hockeyfilmpje organiseren we dit te gekke 3-daagse kamp waarbij hockey uiteraard centraal staat. De BP-Toppers en BP-Trainers staan klaar met een flinke dosis zin, kennis en met een iPad waarmee alle skills van de kids in beeld worden gebracht. Naast hockey houden zij zich bezig met de ‘Next Generation’. Samen met ervaren editors leren zij hoe ze hockeyskills optimaal in beeld kunt brengen en hun social media een boost te geven! Van TikToks naar Reels: tijdens dit kamp leren de experts van Hockeyfilmpje jouw kind alles over social media.
 
Om alvast een voorproefje te krijgen va

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
13

Een topdag!

 Wat fijn dat onze jeugd vandaag weer tegen teams van andere clubs kon spelen! Vandaag tegen voornamelijk teams van Amsterdam en enkele teams van HC Diemen. Ook bijzonder: veel van deze wedstrijden werden gespeeld op ons oude hockeycomplex aan de Ringvaartdijk. En wat een fantastische hockeyweer was het! Een topdag! Met dank aan de vrijwilligers van de jeugdcommissies van alle betrokken clubs die veel moesten regelen in bijzonder weinig tijd. En natuurlijk dank aan onze nieuwe materialencommissie die ervoor gezorgd heeft dat de keeperstassen klaar stonden! 

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
10

Klaver Kinderhockey Zomerkamp!!

Meer hockeyplezier kan je niet hebben! Doe jij ook mee met onze kampen op hockeyclub Xenios? Wie wil nou niet 4 dagen met vrienden de hele dag lekker buiten sporten, toffe spellen doen en nieuwe dingen leren? Wanneer?  16 t/m 19 augustus Hoe laat? 09.30 tot 16.00 Leeftijd? - 4 tot 6 jaar, ochtendkamp - 6 t/m 10 jaar, zomerkamp - 10 t/m 14 jaar, tophockey Kosten?
check de website, klik hier

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
10

Wijzigingen wedstrijdschema 12 juni + ophalen keeperstassen

Voor veel wedstrijden op de locatie Ringvaartdijk zijn onze starttijden en/of velden aangepast. Een enkel team heeft een andere tegenstander.
Op locatie sportpark Sloten zijn maar 2 wijzigingen: MC5 en MA4 hebben een andere tegenstander. Verder is nu ook de planning van de drieluiken op Sloten opgenomen.
Onderaan dit nieuwsbericht vind je het nieuwe wedstrijdschema.
Ophalen keeperstassen
De keeperstassen kunnen vanaf vrijdag worden opgehaald worden bij het voormalig clubgebouw van Portugal bij veld 14. Lees hoe en wat in het nieuwsbericht op de website, klik hier.
Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
9

Ophalen keeperstassen!


Allereerst onze dank voor de enorme medewerking en tijdige inlevering van (bijna) alle keeperstassen van de wisselkeepers. Dat heeft ervoor gezorgd dat vandaag alle keeperstassen voor de nieuwe teams samengesteld konden worden.

Deze kunnen opgehaald worden:

- vrijdag tussen 17-19 voor alle teams die zaterdag op de Ringvaartdijk EN/OF om 8:30 spelen - zaterdag tussen 9:30 en 10:30 OF tussen 13-14 voor alle teams die zaterdag op Sportpark Sloten spelen (en later starten dan 8:30).

De keeperstassen staan klaar bij het oude clubhuis van Portugal (links van veld 14). Mocht de inhoud van de tas niet correct zijn, of in de loop van het

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
9

Wedstrijdschema 12 juni Junioren

Wat een overweldigende inschrijving voor de mini-competitie tegen de clubs uit het Amsterdamse bos! Vrijwel elk team speelt, of combineert spelers met een ander team.
Omdat Amsterdam vanwege het EK niet van haar eigen complex gebruik kan maken zijn alle wedstrijden aanstaande zaterdag op Sportpark Sloten of op de Ringvaartdijk (=onze oude locatie). Ook een aantal teams van Diemen doet mee.
Om alle teams in te kunnen delen hebben we de speelduur soms aangepast. Op Xenios veld 13, 14 en 15 wordt 4 x 15 minuten gespeeld. Op Xenios veld 12A en 12B geldt wel de normale wedstrijdduur.
Op de Ringvaartdijk speelt de Jongste Jeugd de normale wedstrijdduur: E8 2x 30 minute

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
8

Xenios vrijwilliger in de schijnwerper

Naam: Jan van Houselt
Commissie: Accommodatiecommissie
Functie: Coördinator accommodatiecommissie/klusteam
Wie ben je?
Ik ben Jan de klusjesman ;), woon met mijn vrouw in Badhoevedorp en vader van Geert, die net is gestopt met hockey. En van Anoek, die is al wat langer gestopt. Zelf heb ik nog nooit een stick in handen gehad en heb geen idee wat er allemaal wel en niet mag in de doelcirkel. Wel heb ik veel langs de lijn gestaan en gelukkig andere kennis en vaardigheden die óók bij Xenios van pas komen.
Wat doet jouw commissie?
Ons klusteam bestaande uit 10 man van diverse pluimage. Wij proberen de oude Herenmarkt in de lucht te houden totd

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
7

Benedenbar geopend

De komende weken is de benedenbar in het clubhuis geopend voor het afhalen van drankjes en broodjes (incl. frituur) op de volgende dagen en tijden:
- woensdag t/m vrijdag: van 18.00 - 22.00 uur
- zaterdag: van 9.00 - 17.00 uur
- zondag: van 9.30 - 19.00 uur
Aan iedereen het verzoek om via de voordeur naar binnen te komen, te bestellen en met consumpties via de zijdeur het clubgebouw te verlaten.
Bij heel slecht weer kan de bovenbar worden geopend. Een gezondheidscheck bij binnenkomst is verplicht, net als een mondkapje. In het horecagedeelte ben je verplicht plaats te nemen aan een tafeltje of op een bank. Er mogen boven maximaal 40 mensen aanwezig

Nieuws afbeelding
Senioren
Jun
5

Nieuwe senioren winactie! Win een van de 20 gratis OSAKA wedstrijdshirts

Hockeyclub Xenios verloot 20 OSAKA wedstrijdshirts onder alle nieuwe seniorenleden die zich dit jaar vóór 30 juni hebben ingeschreven. Aanmelding en meer info via deze link.
Eerste week juli maken we de winnaars bekend.

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
4

Teamindelingen bekend vrijdag 4 juni

Vrijdagavond, na de laatste trainingen, rond 20.00 uur, zullen de teamindelingen bekend worden voor het volgende seizoen.   Je kan de indeling vinden door in te loggen op de Xenios site. Via "MIJN XENIOS” ga je naar "Club" en "Documenten". Onder "HT Junioren” vind je het nieuwe overzicht voor jongens en meisjes voor seizoen 2021-2022. We hebben ook dit jaar getracht de teams in samenwerking met de staf en de trainers, net zo zorgvuldig samen te stellen als de jaren daarvoor.
Vanaf maandag wordt er getraind in de nieuwe teamsamenstelling. Het schema voor de trainingen is bekend. Deze vind je op de website. Het schema voor de jongste jeugd volgt dit week

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
4

Trainingsschema jongste jeugd en junioren 7 juni t/m 2 juli

Vanaf maandag 7 juni a.s. wordt er getraind in de nieuwe teams. Het schema voor deze trainingen is bijgevoegd. De jongste jeugd en breedteteams trainen tot en met 2 juli 1 keer per week. Na de zomervakantie gaan alle teams weer 2x per week trainen. 
Veel plezier allemaal! 

Nieuws afbeelding
Algemeen
Jun
2

Vanaf 5 juni zijn er weer versoepelingen van de Coronamaatregelen!

Senioren mogen weer met het hele team trainen en wedstrijden spelen tegen andere Xenios teams. Tijdens het hockeyen hoeven spelers geen 1,5 meter afstand te houden. Buiten het veld wel.
Junioren mogen weer wedstrijden spelen tegen andere clubs. Daarom organiseren we samen met de drie clubs in het Amsterdamse Bos een minicompetitie voor alle teams die daar belangstelling voor hebben (meer info klik hier) 
Welke maatregelen zijn verder van kracht vanaf 5 juni?
1. Clubhuis en horecagedeelte gaan weer open, onder de geldende horecaregels.
2. Binnen moet iedereen ouder dan 13 jaar een mondkapje dragen.
3. Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt wo

Nieuws afbeelding
Jeugd
Jun
1

Gratis proeflessen voor de jeugd van 6 t/m 12

Xenios organiseert op de vrijdagen 11, 18, 25 juni én op 2 juli gratis proeflessen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Broertjes en zusjes van leden zijn welkom, maar natuurlijk ook neefjes, nichtjes, klasgenootjes, vriendjes, vriendinnetjes, buurjongens en buurmeisjes.
Een team van jonge enthousiaste trainers en trainsters staat voor ze klaar om leuke hockeyoefeningen en -spelletjes te gaan doen. Er wordt getraind van 16:30 - 17:30 uur. Aanmelding vooraf via [email protected] met naam, leeftijd en de data waarop je wilt meetrainen. De club heeft sticks om te lenen.
De jeugdcommissie heeft afgelopen weken diverse basisscholen benaderd met een flyer en werv

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
30

Hockey voor onze jeugd op 12, 19 en 26 juni!

Goed nieuws! Onze jeugd mag weer hockeyen tegen teams van andere clubs!
Voor drie zaterdagen in juni (12, 19 en 26 juni) plant Xenios voor onze jeugd wedstrijden in tegen de teams van clubs uit het Amsterdamse Bos: AH&BC Amsterdam, Hurley en Pinoké. Alle teams zullen spelen in de samenstelling van komend seizoen.
Op vrijdag 28 mei heeft het kabinet een aantal versoepelingen van de coronamaatregelenaangekondigd. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat jeugdteams vanaf zaterdag 5 juni weer tegen andere clubs mogen spelen. Het is kort dag, maar Xenios stelt alles op alles om zoveel mogelijk jeugdteams vanaf zaterdag 12 juni weer wedstrijden te laten spelen.&n

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
26

SBHC Xenios: trotse winnaar “Club van het Jaar”-verkiezing gemeente Amsterdam!

 
Afgelopen maand kon er gestemd worden. Van de 18 genomineerde Amsterdamse sportclubs wist onze hockeyclub de meeste stemmen op te halen.
De trofee is een opsteker voor onze vrijwilligers die zich inzetten om het hockey voor alle leden mogelijk te maken, ook in deze ingewikkelde coronatijd. Maar de trofee is ook een aanmoediging om zich blijvend in te zetten voor de uitdagingen die voor ons liggen. Zoals de bouw van ons clubhuis, het creëren van een veilige en gezellige omgeving en niet in de laatste plaats het voorzien in een veilige fietsroute voor al onze leden naar de club.
Xenios is een vitale en trotse club met vijf prachtige watervelden waar mensen d

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
25

Hockeymogelijkheden op Xenios

Beste ouders van (jeugd)leden of partners van leden,
Mis jij het hockeyen ook zo? Hangt jouw stick al te lang aan de wilgen of wil je gewoon (weer) bij de leukste club van Amsterdam hockeyen?
Of wil je nu eindelijk wel eens weten hoe je een stick moet vast houden en een bal slaat? Lees dan even verder over de diverse mogelijkheden van seniorenhockey bij Xenios:
Masters A (dames senioren, leeftijd 30+)
Voor het nieuwe seizoen heeft het jong veteranen damesteam (30 jaar en ouder) van Xenios plek voor een aantal gezellige maar fanatieke hockeydames.
Dit jeugdige en dynamische veteranenteam houdt op 6 en 13 juni open trainingen op één van onze 5 w

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
21

Next Generation Camp

De zomervakantie komt al dichtbij! Dat betekent dat het eerste revolutionaire ‘Next Generation’ hockeykamp van BP College en Hockeyfilmpje naar Xenios komt. Op 12 t/m 14 juli wordt er door de BP Trainers en BP Toppers getraind aan jouw hockeyvaardigheden. Benieuwd naar deze topper? Houd dan de Instagram van BP College in de gaten.
Naast hockey houden de deelnemers zich bezig met de 'Next Generation' zoals hockeyskills en video editing, van reels tot story’s, alles komt aan bod.
Samen met onze ervaren BP Trainers word jij een complete hockeyspeler en word jij door de experts van hockeyfilmpje een social media ster!
Dit kamp is voor iedereen van 8 t/m 16 jaar.

Nieuws afbeelding
Algemeen
Mei
19

Xpress - 19 mei - Nieuwbouw clubhuis

De bouw van het ons nieuwe clubhuis is in volle gang! De fundering ligt er inmiddels en de komende weken krijgt het gebouw steeds meer zijn vorm als de wanden, kozijnen en de staalconstructie worden geplaatst. En dan kan de vlag op het dak!

Lees er alles over in de vandaag (per mail) verstuurde Xpress, klik hier.

Nieuws afbeelding
Senioren
Mei
17

Open training Heren 1

Wil jij spelen in een fanatiek team dat de afgelopen jaren bovenin de overgangsklasse eindigde?
Xenios Heren 1 heeft plek voor 1 of 2 versterkingen. Xenios H1 traint de komende weken nog op de volgende data:
maandag 24 mei
donderdag 27 mei
maandag 31 mei
donderdag 3 juni
maandag 7 juni
maandag 14 juni
donderdag 17 juni
Interesse? Neem contact op met [email protected]

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
12

Informatie trainingen selectie- en breedtegroepen

Beste spelers en ouders van de ABCD en 8E jeugd,
Vanaf maandag 17 mei wordt er niet meer in de bestaande teams getraind, maar train je tot en met 4 juni met de breedte- of selectiegroep mee van je lichting van volgend seizoen. Vanaf 7 juni wordt in de nieuwe teamsamenstelling getraind.
Een paar belangrijke punten:
- Er is een selectiegroep voor de A, B, C en D en deze zal bestaan uit alle spelers die dit seizoen al in een selectieteam spelen, plus een aantal geselecteerde spelers uit de breedte.
- Als je nu in een breedte team speelt én in aanmerking komt om mee te trainen met de selectiegroep, dan ontvang je vrijdagavond 14 mei per email persoon

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
6

Hockeykampen in de zomervakantie op Xenios

In de zomer organiseren wij Hockey- en Tophockeykampen op Xenios. Je gaat de tijd van je leven hebben en echt een betere hockeyer worden! Haal jouw gemiste hockeyuren dubbel en dwars in tijdens een van onze kampen. Met een Olympisch thema en een masterclass van een (Jong) Oranjespeler ga je dit kamp nooit meer vergeten. Met het super uitdagende programma en enthousiaste trainers zal jij optimaal worden uitgedaagd. Ben jij erbij?

Data en informatie -19 t/m 23 juli 2021 in de zomervakantie
De hockey- en tophockeykampen zijn voor hockeyers van 6 t/m 16 jaar. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau, maar ook bij je vriendjes. De namen van jouw vriendjes kan je opg

Nieuws afbeelding
Jeugd
Mei
3

Xenios Basiscursus Training geven

Je kan je weer aanmelden voor de Basiscursus Training geven! In twee middagen word je in een theorie- en praktijkdeel de basis geleerd om als trainer aan de slag te gaan bij de Trainende F-jes op de vrijdagmiddag. Je leert hoe je een training voorbereidt en waar je de focus en accenten legt, inclusief trainersgedrag.
De (gratis) cursus is bedoeld voor spelers uit A- en B-teams die de cursus nog niet hebben gevolgd en de huidige 2e jaars C.
Geef je op via deze link! 
Vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected]
Stanja en Tim

Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
30

Finaledag Xenios E-F Landen toernooi

Afgelopen zaterdag streden de jongste jeugd E-F teams op de laatste, allesbeslissende finaleochtend van het landentoernooi om de hoogste plaats. De poule indelingen waren gebaseerd op de resultaten van de 2 eerdere speelochtenden. Met een stralend zonnetje, een lekker muziekje uit de boxen en heel veel enthousiaste kinderen, werd om 9.00 uur gestart met de eerste wedstrijden.
Bij sommige wedstrijden ging het heel erg gelijk op en werd de spanning om te snijden; her en der waren zelfs shoot outs nodig om de uiteindelijke doorslag te geven. Bij de F-jes ging Spanje er na een zinderende finale tegen Argentinie door een 14-12 overwinning met de titel vandoor, bij de E6 won Japan met

Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
29

Parkeren weer mogelijk

Goed nieuws! De parkeerplaats achter het velodrome is vanaf deze week weer geopend. De parkeerplaats is opnieuw ingedeeld en het grind heeft plaats gemaakt voor stevige klinkers. Ook zijn er lantaarnpalen geplaatst.
Nieuws afbeelding
Jeugd
Apr
28

Xenios MB1-speelster Danaë Kerst geselecteerd voor Nederlands Meisjes U15

Vandaag ontving Danaë Kerst de uitnodiging van de KNHB om zich bij de selectie NED U15 te voegen. Aanstaande maandag wordt Danaë verwacht op Kampong.
Veel succes Danaë en natuurlijk van harte gefeliciteerd!
Nieuws afbeelding
Algemeen
Apr
26

Canadese hockeyers trainen op Xenios

De komende weken zullen we ze regelmatig zien trainen op de velden van Xenios op Sportpark Sloten: spelers van het Canadese nationale hockeyteam!

De in Amsterdam wonende spelers bereiden zich voor op de Olympische Spelen. Niemand minder dan Pasha Gademan zelf trainde de heren vanochtend op Xenios. Sinds dit jaar is Pasha bondscoach van de Canadese mannen, die we in Nederland natuurlijk kennen als trainer van hoofdklasser Almere. Tijdens de Olympische Spelen treft Canada onder andere het Nederlandse team van Max Caldas.

Maar Pasha wacht eerst nog volgende week de kampioenswedstrijd met de club Rot-Weiss Köln, waar hij nu actief is. Succes Pasha!

Nieuws afbeelding