Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Niels Brouwer
Willem Sanders
Shemaraiah Baddoo
Huib Bakker
Zev Glasz

HC Athena MA1 - Meisjes A1: 2 - 4

Gespeeld op: 3-11-2018

XMA1 herpakt zich en maakt woonboot onveilig

Gestelde doelen worden soms ook niet gehaald. Dat ondervond XMA1 tijdens de playoffs. Concurrent Myra bereikte, toch wel terecht, de SuperA-competitie en voor XMA1 bleef de (Sub!?)topklasse over. 

In deze regionale klasse werd afgelopen zaterdag de 1e wedstrijd gespeeld. Een avondwedstrijd, want er werd om 17.45 uur (!) afgeslagen in Amsterdam-Oost op Athena. En dat terwijl er een XMA1-teamuitje was gepland met avondeten en ‘Ranking the Stars, The Woonboot Special’.

Na de 1e helft leek er geen vuiltje aan de lucht met een 2-0 voorsprong. Maar een zeer lelijke en onzorgvuldige start van de 2e helft resulteerde in de 2-2 een kwartier voor tijd. 

Foekema wist dat haar woonboot geen plek is om teleurstellingen te verwerken, gezien de frivole huiselijke meesterstukken, schuin aflopende vloeren, maar voornamelijk de mogelijke mentale uitwerking op de 2 sfeerbewuste viervoeters ‘Poes’ en ‘Beer’. De gedachte aan deze 2 afstammelingen van Bengaalse tijgers deed Foekema besluiten de bal met de backhand in de touwen te jagen en de overwinning veilig te stellen. Ook de 4-2 viel nog te bejubelen door een rake sleepcorner van Wakkerman.

XMA1 staat na 1 wedstrijd bovenaan en gaat er alles aan doen om daar voor altijd te blijven. 

Natuurlijk was daar dan het langverwachte woonbootfeest. De burgers werden soldaat gemaakt, persoonlijke liefdesgeschiedenissen blootgelegd en danspassen uit de kast gehaald. Na het feestgedruis bleek de woonboot nog verder uit het lood te hangen, waardoor Poes en Beer nog maar moeilijk hun kattenbak kunnen bereiken. Maar de sfeer zat en zit er goed in. 

Aanstaande zaterdag speelt XMA1 thuis tegen HBS. Hopelijk tot dan! 

XMA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Schaerweijde MA1
H.V. de Terriƫrs MA1