Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Inge Leijtens
Daan Eijmans
Bas Braaksma
Guusje 't Hart

R.H.V. Leonidas H1 - Heren 1: 1 - 2

Gespeeld op: 5-5-2019

Wedstrijdverslag Leonidas – Xenios zondag 5 mei Bevrijdingsdag. 

Doordat ondergetekende afgelopen periode kampte met een hardnekkig ‘writersblock’ kregen een aantal wedstrijden de afgelopen periode geen wedstrijdverslag. Daar komt vandaag verandering in. Overigens viel over de een deel van de wedstijd niet veel te schrijven, niets dat de moeite waard zou zijn om te lezen althans. Daar kwam vorige week verandering in. De tweede seizoenshelft verliep tot dan toe geheel in lijn met de constante sleur aan bizarre gebeurtenissen in poule A van de Overgangsklasse. Wij van Xenios wisselden in iedere wedstrijd vloeiend combinatiespel af met periodes om van te janken en dat was dan ook terug te zien in de resultaten. Na een verliespartij tegen Hattem een aantal weken terug vonden we onszelf opeens terug in de onderste regionen van de ranglijst. Tijd om de knop om te zetten, want als er iets is wat wij bij Xenios niet ambiëren is het spelen van degradatiehockey. 

Tegen Union ging die knop dan ook om. Union stond 1 punt onder ons en er was dan ook geen andere optie dan winnen. De wedstrijd werd een strijd op het middenveld, die uiteindelijk werd gewonnen door Xenios. Tot 5 minuten voor tijd stond de brilstand op het bord. We hadden tot die tijd voornamelijk gedomineerd en gecontroleerd maar verzuimden echt grote kansen te creëren, en wanneer we die wel creëerden waren we niet scherp genoeg in de afronden.  Geen overtuiging, geen lef. Daar bracht spits Scheen na 65 minuten verandering in. Een aanval die werd opgezet door het duo De Graaff en Oosterwaal – die niet geheel toevallig de week daarvoor samen het ‘2-tegen-2-toernooi’ hadden gewonnen – kwam met ietwat fortuin voor de stick van Scheen die genadeloos hard raak sloeg door de benen van de keeper, die van geluk mocht spreken dat Scheen het schot niet 3 cm hoger richtte. Zo werden op eigen veld 3 enorm belangrijke punten in de wacht gesleept. 

7 dagen laten wachtte op Bevrijdingsdag de kraker tegen Leonidas in Rotterdam. Beide teams begonnen de wedstrijd met 25 punten. De nabije aanwezigheid van Ajax die later die dag de beker kon winnen in de Kuip gaf ons zichtbaar vleugels in de openingsfase. Het eerste kwartier domineerden we en creëerden we mogelijkheden. Het was echter Leonidas dat na een kleine 20 minuten de 1-0 maakte uit een strafcorner. We toonden veerkracht en gingen onverstoord verder met het spelen van ons eigen spel. Het resulteerde in de 1-1 op slag van rust. Met enig fortuin vond de push van Hoogendam het net. 

Na rust hetzelfde spelbeeld. Na een sterke openingsfase kwamen we via Weijde op voorsprong. Na een mislukte variant herstelde Weijde zich en mikte met z’n backhand raak. Na de 1-2 drong Leonidas aan en vertoonde de wedstrijd veel gelijkenissen met Spurs – Ajax van een week geleden. Leonidas drong aan – tevens geholpen door een gele kaart aan Amsterdamse kant – en Xenios werkte hard en counterde waar het kon, en met succes. De 1-2 overwinning werd knap binnengesleept waardoor opnieuw goede zaken werden gedaan op de ranglijst. 

De komende 3 weken wachten bijzonder spannende en belangrijke potjes tegen Helmond (uit), Breda (thuis) en kampioen Victoria (uit). De competitie wordt in deze fase beslist en we kunnen alle support goed gebruiken. 

We zien u graag zondag weer langs de lijn. 

H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
HC Helmond H1