Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Myrthe Dollé
Max Oosterwaal
Julia Sinot
Matthijs Teffer
Ceyda Isik

Gooische Hockey Club H1 - Heren 1: 2 - 1

Gespeeld op: 31-3-2019

Wedstrijdverslag Gooische – Xenios

In tegenstelling tot voorgaande weken hou ik het deze week kort. Zowel schrijven als lezen over een verliespartij is toch aanzienlijk minder leuk dan wanneer er wordt gewonnen. Bij winst op Gooische konden we goede zaken doen op de ranglijst. Met die mindset begonnen we aan de wedstrijd. De energie was hoog in de openingsfase en we creëerden mogelijkheden, waaronder twee 100% kansen in de eerste helft. We hadden moeite met echt ritme bouwen maar we gaven op een grote kans voor Gooische na weinig weg en gingen rusten met de brilstand op het bord.

Na rust bleken de wetten van de sport hard zoals altijd. Want waar wij naar ons gevoel meer aanspraak maakten op de punten was het Gooische dat optimaal profiteerde van slordigheden bij ons achterin. En zo stonden we opeens in een tijdsbestek van een paar minuten met 2-0 achter. Verwoede pogingen het tij te keren leverden helaas te laat resultaat op. Een rake corner van Hoogendam betekende de aansluitingstreffer, maar die viel, zou uiteindelijk blijken, te laat om daarna nog iets te kunnen forceren. Zo werd in een spannende, voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke wedstrijd verloren van een uitermate effectief Gooische.

Een zuur gevoel, want qua speloverwicht en kansenverhouding zat er meer in voor ons. Aankomende zondag ontvangen we thuis rode lantaarndrager Hudito. De Delftse ploeg sprokkelt na de winterstop vrolijk puntjes bij elkaar en zal vol vertrouwen aan de reis naar de hoofdstad beginnen. Reden genoeg voor ons om scherper dan ooit aan de afslag te verschijnen.

We zien u graag weer aan de lijn!

H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1