Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Ceyda Isik
Max Oosterwaal
Matthijs Teffer
Julia Sinot
Myrthe Dollé

Heren 1 - Venlose Hockey Club H1: 4 - 1

Gespeeld op: 24-3-2019

Wedstrijdverslag Xenios – Venlo

Na het eerherstel op Naarden een week gelegen zag de ranglijst er voor ons weer een stukje draaglijker uit. De gevarenzone was ingewisseld voor een mooie plek in de middenmoot van de competitie en stiekem kon de blik alweer een beetje omhoog. Toch net even een iets lekkerder gevoel om de belangrijke thuiswedstrijd tegen Venlo in te gaan. Zoals gezegd is eigenlijk iedere tegenstander op dit moment een directe concurrent en zijn alle punten van ongelooflijk veel waarde.

De heenwedstrijd bij Venlo stond bij ons te boek als een rare dag. De lange rit naar Venlo en de wedstrijd in de stromende regen gaven geen enkele reden tot glimlachen maar gelukkig konden we na 70 minuten wel met de volle buit terug naar de hoofdstad. Een doelstelling die ook de jongens van Venlo zich ongetwijfeld gesteld hadden. Het zou een debacle worden voor de Limburgers.

Eigenlijk was de gehele eerste helft te vergelijken met het San Fermin in Pamplona: complete chaos. Venlo wilde eigenlijk vooral rennen met de bal en wij slaagden er op onze beurt niet in de controle te creëren waar we naar op zoek waren. Mede door het droge veld en verdienstelijk druk van Venlo kregen we geen ritme in ons spel en ondanks dat we de bovenliggende partij waren en een handvol kansen creëerden kregen we de bal niet in het netje. Aan het eind van de eerste helft nam de wedstrijd een dramatische wending. Veen kreeg een groene kaart voor een tik op een Limburgse stick en niet veel later had De Graaff op eens een ‘Mark Rutte’tje’. In een moment van verstandsverbijstering dacht hij dat hij in het Bernabeu stond en trapte hij de bal met zijn voet weg, waardoor we opeens met 9 man stonden. In de chaos sloeg Venlo toe. Een lastige stuiterbal werd bij de tweede paal eenvoudig binnen gewerkt. 0-1. Een flinke domper vlak voor rust, maar we toonden meteen veerkracht. Binnen no-time mocht Hoogendam aanleggen van kopcirkel. Hij pushte de bal met mach zoveel op het hoofd van de lijnstop. Flink schrikken, maar de gelegenheidsdoelman van Venlo kon gelukkig doorspelen. De strafbal werd onberispelijk binnen gepusht door dezelfde Hoogendam. Vanaf de afslag werd meteen druk gezet. Oosterwaal plukte de bal weg van de stick van een verdediger en liep de cirkel binnen. Zijn voorzet kwam via de kluts terecht bij Van Rees die zijn specialiteit liet ziet aan het publiek (dat in grote getale was uitgetrokken naar de ringvaart!!). Lift – lift – lift – hoge backhand – goal! En zo werd de 0-1 achterstand nog voor rust omgebogen naar een voorsprong.

Na rust kwamen we beter uit de startblokken. Er werd meer controle uitgeoefend en meer kansen gecreëerd maar bovenal werd er ijzersterk verdedigd door de hele ploeg en kon Venlo nauwelijks meer gevaarlijk worden. Zonder al te veel moeite liepen we verder uit. Een gekraakte pass van Sickmann kwam met ietwat fortuin bij Oosterwaal terecht, die eens te meer liet zien dat je hem in deze vorm niet dit soort kansen moet geven. 3-1. De 4-1 was een vlijmscherpe counter waar Mourinho zijn vingers bij zou aflikken. Weijde bediende Veen aan de linkerkant die meteen Sickmann inspeelde in de spits. Sickmann draaide sterk weg en zette daarmee de aanstormde De Graaff en Berkvens met zijn tweeën vrij voor de Limburgse sluitpost. De Graaff tekende voor de assist. Berkvens voor de goal.

Op papier een afgetekende overwinning, maar het was niet altijd even soepel. De punten zijn in ieder geval meer dan welkom. Komende zondag verdedigen wij onze 3e plaats op de ranglijst tegen Gooische. Na een zwak begin van het seizoen heeft Gooische zich inmiddels herpakt en staat er een totaal ander team dan in de thuiswedstrijd. Er wacht ons een zware kluif.

Wij danken u andermaal voor de support, en we hopen jullie zondag bij Gooische weer langs de lijn te zien!

H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1