Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Max Oosterwaal
Julia Sinot
Matthijs Teffer
Ceyda Isik
Myrthe Dollé

Hockey Club Naarden H1 - Heren 1: 1 - 3

Gespeeld op: 17-3-2019

Wedstrijdverslag Naarden – Xenios van zondag 17 maart 2019. 

De competitie is weer begonnen, en hij is spannender dan ooit. De nieuwe indeling van de KNHB met toevoegen van de promotieklasse heeft zowel de promotie- als de overgangsklasse compleet opengegooid, wat kansen biedt voor ploegen die zoals wij debuteren in de hoge regionen van het landelijke clubhockey. 

Vorig week gaf een solide ogend Xenios op merkwaardige wijze binnen 3 minuten een 2-1 voorsprong uit handen tegen LOHC, en zo bevonden we onszelf deze week zomaar opeens in de gevarenzone. Reden genoeg om afgelopen week hard te werken aan eerherstel en aan het vergaren van zeer belangrijke punten tegen directe concurrent Naarden. 

Alhoewel, eigenlijk is ieder team een directe concurrent op dit moment. En dat was dan ook de enige manier waarop we de wedstrijd op Naarden konden benaderen. Per slot van rekening waren we in de heenwedstrijd op eigen veld pijnlijk met 1-2 onderuit gegaan tegen de Gooische formatie.

Door afwezigheid van aanvoerder Kuijt droeg routinier Hendriks de band met de drie kruizen en maakte Laurens Veen na lange tijd van afwezigheid zijn rentree bij het vlaggenschip van de club. 

Vanaf minuut een pakten we het initiatief in de wedstrijd. Het veld lag er gunstig bij en maakte het mogelijk op goed tempo de bal rond te laten gaan. De kom werd veelvuldig verlegd en zowel middenvelders als spitsen lieten zich in de openingsfase inspelen om tempo te bouwen. Echt grote kansen leverde het in de beginfase nog niet op, al hadden wel de controle. Halverwege de eerste helft drongen de eerste echte kansen zich aan. Aanvoerder Hendriks verscheen gevaarlijk voor de goal en een schot van Scheen spatte keihard uiteen op het aluminium. Het was uiteindelijk een voor een Xenios typerend aanval die leidde tot de openingstreffer. Middenvelders van Oosterom en De Graaff combineerden zich fraai een weg door de as van het veld en vonden zo de ruimte bij Op het Veld op rechts, die op zijn beurt Veen probeerde te bedienen in de cirkel. De bal kon worden uitgeblokt waarna hij bij Braaksma belandde, die hem opnieuw inbracht. De sluitpost van Naarden kon de tip-in van Veen ternauwernood uit zijn doel houden maar bood zo Oosterwaal een, voor de in bloedvorm verkerende spits, niet te missen kans. 0-1. Het lukte ons een kleine opleving van Naarden vlak voor rust in de kiem te smoren waarna we met een voorsprong konden gaan rusten. 

Vlak na rust een vergelijkbare wedstrijd. Beide teams leverden veel energie en gingen vol voor de winst. Een korte periode van chaos brak uit vlak na de onderbreking. Groene kaarten voor zowel Naarden als Xenios zorgen voor gebrek aan organisatie bij beide ploegen. Naarden profiteerde optimaal met een ietwat gelukkige tip-in, die via een gedeflecteerde bal bij een spits van de thuisploeg was beland. 1-1. Op dat moment toonden we veerkracht. Het tempo werd opgeschroefd en het initiatief teruggepakt. De 1-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Scheen ontving de bal op de kop van de cirkel en versneld buitenom. Hij sloeg de bal keihard en strak voor waarna opnieuw Oosterwaal bij de tweede paal kon binnenwerken. Nu was het zaak de wedstrijd uit te spelen, zoals ons vorig week niet was gelukt. Een vergelijkbaar scenario dreigde toen Naarden de druk opvoerde, maar in tegenstelling tot vorige week toonden we ons nu wel een volwassen ploeg. We bleven energie leveren en hockeyen en verdienden zelfs na een slimme actie van Sickmann vlak voor tijd nog een corner. Hoogendam legde aan en zagen tot onze opluchting de bal in het net verdwijnen voor de verlossende 1-3. Pot gespeeld. 

De welverdiende en zeer welkome punten leverden ons een iets aangenamere plek op de ranglijst op die ons in de positie brengt dat we weer langzaam omhoog mogen kijken. 

Zondag weer thuis op sportpark sloten de belangrijke thuiswedstrijd tegen Venlo. 
We hopen jullie dan weer te zien langs de lijn. 

H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1